WhatsUp Gold Review (képernyőképeket)

A WhatsUp Gold Tool áttekintése

Hálózat beállításakor az egyik első szükséges szoftvercsomag egy hálózati megfigyelő eszköz. Az Ipswichből származó WhatsUp Gold emellett növekvő csillag ebben a kategóriában, tehát ebben az áttekintésben megvizsgáljuk, mi mögött áll annak erős követése.

Mit csinál az Ipswitch WhatsUp Gold??

A hálózat figyelése érdekében a menedzsment eszköz kommunikálnia kell minden hálózathoz csatlakoztatott eszközzel, és tartania kell velük a kapcsolatot. Ez a WhatsUp Gold alapvető funkciója. Állandó állapotjelentést vezet a hálózathoz csatlakoztatott összes hardver állapotáról.

Automatizált felfedezés

A WhatsUp Gold szoftver telepítésekor nem kell minden hardver adatait beírnia a konzolba. Az automatikus felismerés funkció mindezt beállítja az Ön számára. A folyamat az úgynevezett rendszer eljárásain alapul Egyszerű hálózatkezelési protokoll.

Az SNMP egy nagyon széles körben alkalmazott hálózati szabvány. Minden olyan hálózathoz, amely képes csatlakozni a hálózathoz, az SNMP képességei már be vannak töltve. Ez azt jelenti, hogy nem kell minden hálózati eszközt felkeresnie az ügyfélszoftver telepítéséhez, mert az SNMP ügynök már ott van.

Miután a leltárt összeállították, láthatja az egyes eszközöket és azok eszközét IP-cím, annak típus, annak gyártó, és annak állapot. A felderítő processzor minden eszközhöz hozzárendel egy szerepet, amely lehetővé teszi egy pillanat alatt, hogy megnézze, mely csomópontok végpontok és melyek hálózati eszközök.

Hálózati leképezés

A felfedezési folyamat felállítja a hálózat térképét. Láthatja, hogy mely eszközök csatlakoznak, majd megadhatja a pontosabb állapotjelentést. Az egyik eszköz hibája azt is okozhatja, hogy a szülő eszköz hibajelentést is jelent. Amikor megérti az eszközök közötti függőségeket, kategorizálhatja a riasztásokat és kiszűrheti az ismétléseket, így a figyelmeztetések csak az eredeti eszközöktől származnak.

WhatsUp arany hálózati térkép

Az állapotok színkóddal vannak jelölve a hálózati térképen annak megmutatása, mely készülékek jó egészségben, amelyek figyelmeztetéseket adtak és melyek riasztási állapotban vannak.

Hálózati teljesítményfigyelés

A WhatsUp Gold Network Monitor rendszeres időközönként kapcsolatba lép a hálózaton lévő eszközökkel. A leltár és a hálózati térkép állapota közel élő. Nem kell parancsot adnia a rendszerpásztázásnak, mert az állapotokat az SNMP eljárások folyamatosan frissítik. Lényegében, rendszeresen megismétli a hálózati felfedezés folyamatát.

WhatsUp Gold Network Monitor

Szerver megfigyelés

A WhatsUp Gold által gyűjtött állapotjelzés a megfigyelt készüléktől függően változik. A kiszolgálók részletesebb fizikai állapotokat biztosítanak, beleértve CPU, memória, tárolási kapacitás és kihasználtság.

figyelmeztetések

Az SNMP rendszer csatornát tartalmaz az egyes eszközügynökök számára, hogy értesítsék a központi vezérlőt egy riasztási állapotról, ahelyett, hogy rákérdeznének arra, hogy a rendszer rendszeres söprése közben kérdezzék meg. Ezeket az értesítéseket „csapdák,”És a WhatsUp Gold integrálja őket riasztási értesítési rendszerébe.

WhatsUp Gold Alert Center

A monitor beállításaiban, meghatározhatja, hogy a rendszer hogyan kezelje a riasztásokat. Ezek a „cselekvési irányelvek” arra utasítják a monitort, hogy értesítse a csapattagot email vagy SMS üzenet.

A házirendek lehetővé teszik bizonyos riasztások eszkalálódására vagy figyelmen kívül hagyására a forrástól és a figyelmeztetéstől függően. A riasztási értesítéseket nem mind ugyanabnak a személynek kell küldeni. Megadhatja, hogy ki kapja a riasztást, az eszköz típusa alapján, amely a hibaüzenetet adta. Ha a támogatási szolgáltatásokat belefoglalták a berendezések vásárlásába, akkor hibaüzeneteket küldhetünk közvetlenül a gyártó támogatási csoportjára.

Ha riasztás jelentkezik, akkor automatikusan futtathat olyan tevékenységeket, mint a naplózás, az újraindítás vagy a parancsfájl elindítása.

Vezeték nélküli hálózat figyelése

A WhatsUp Gold teljesítményfigyelése kiterjed a wifi hálózatokra. A hálózati felderítési folyamat leképezi a vezeték nélküli hálózati berendezéseket és nyomon követi az egyes pontokhoz csatlakoztatott végpontokat. Hibrid vezetékes és vezeték nélküli hálózattal rendelkezik, mindkét rendszer összes csomópontja megjelenik egységes hálózati térképen.

WhatsUp Gold vezeték nélküli monitor

Felhő & Tárhelyfigyelés

A helyszíni hálózati tárolást kiszolgálónak kell tekinteni az összes többi hálózathoz csatlakoztatott kiszolgálóval együtt térképezett és figyelhető. Manapság sok vállalkozás foglalkoztat felhő szolgáltatások tárolásra, mind biztonsági mentési rendszerként, mind extra helyszíni kapacitás elérésére, valamint felhőalapú alkalmazások beszerzésére az alkalmazottak számára. A WhatsUp Gold szokásos csomagja tartalmaz felhő- és tárolófigyelést.

Égszínkék és AWS a külső szerverek megjelennek a hálózati térképen. Nagyíthatja a térképet a megtekintéshez kapcsolatok felhőszolgáltatásokhoz. Láthatja, hogy a webhelyen kívüli szolgáltatások miként integrálódnak a hálózatba, és összpontosíthat az egyes kiszolgálók teljesítményére, ellenőrizve az üzleti vállalkozás által generált teljesítményeket, amelyek nagyon hasznos információ, ha mérőszolgáltatást használ.

WhatsUp aranyfelhő-megfigyelés

A WhatsUp Gold hálózatok által biztosított összes mérési mutatója felhőalapú szolgáltatásokra vonatkozik, így Ön is megteheti riasztásokat állíthat be a kapcsolat késéseire vagy a forgalom mennyiségére vonatkozóan a láthatóság javítása. Láthatja az egyes kiszolgálók leállásait is.

Elosztott megfigyelés

Ha a vállalkozásnak több helyszíne van, akkor integrálhatja hálózataikat egyetlen WAN-hálózatba, és mindezt egy központi helyen megfigyelheti a WhatsUp Gold segítségével. A központosított hálózatkezelés elosztott figyelést igényel, amelyet a szokásos WhatsUp Gold csomag tartalmaz.

Mindegyik webhelyhez külön licencet kell vásárolnia; azonban a monitor külön példányait nem kell futtatnia. Ha távoli helyszíneken van hálózati személyzet, akkor elérhetővé teheti a teljesítményfigyelőt, és átviheti a teljesítményadatokat a központi hálózatkezelő központba..

A hálózat központi térképe egyesíti a hálózatokat az egyes helyszíneken és egyetlen hálózatként bemutatja őket.

Testreszabható irányítópult és jelentéskészítés

A WhatsUp Gold szabványos műszerfallal és előre írt jelentésekkel érkezik. E képernyők és jelentések elrendezése és kialakítása jól megtervezett, de nem kell ragaszkodnia hozzájuk.

Készítse el saját testreszabott jelentési elrendezését a különös érdeklődésre számot tartó információk bemutatása a különböző érdekelt felek számára. A jelentéscsoportot akár a szervezet különböző emberei számára is elérhetővé teheti, korlátozva a rendelkezésre álló jelentéseket a felhasználó szerepének megfelelően.

WhatsUp Gold testreszabható műszerfal

Hasonlóképpen, A WhatsUp Gold segítségével különböző irányítópult-elrendezéseket hozhat létre. Ezzel a widget-alapú konzollal különféle nézeteket generálhat a hálózatról, és változó figyelmeztetéseket rendelhet minden felhasználóhoz vagy felhasználói csoporthoz. Ez a rugalmasság azt is jelenti, hogy korlátozott hozzáférést biztosíthat egy speciális műszerfalhoz az ügyfelek, a szolgáltatók és más külső felek számára. A testreszabott riasztások lehetővé teszik hálózati üzenetek és értesítések ütemezésének küldését a csapat tagjai számára.

WhatsUp Gold csomagok

Az összes fent felsorolt ​​szolgáltatás elérhető a WhatsUp Gold legalacsonyabb szintű csomagjában. A standard csomag három kiadásban érhető el: , Jobb, és Legjobb. További szolgáltatásokkal jár, ha magasabb áron vásárolja meg a csomagot.

Az csomag tartalmazza a fent leírt funkciókat. Megvásárolhat számos kiegészítőt, amelyek ezeken a segédprogramokon kívül. Az Jobb csomag kötegeli a Hálózati forgalom elemzése Hozzáad. Az Legjobb csomag tartalmazza a Hálózati forgalom elemzése és Konfiguráció-menedzsment kiegészítőket. Az Ipswitch a Összesen plusz csomag, amely szinte az összes elérhető kiegészítőt tartalmazza. Ezek:

 •         Hálózati forgalom elemzése
 •         Konfiguráció-menedzsment
 •         Alkalmazás és webfigyelés
 •         Virtualizáció figyelése
 •         VoIP forgalomfigyelés
 •         Skálázhatóság kérdőív

Még egy kiegészítő, amelyet extra szolgáltatásként fizetnek, függetlenül attól, hogy melyik csomagot vásárolja, a Feladatátvételi menedzser.

Az alábbiakban további információkat olvashat ezekről a kiegészítőkről.

Hálózati forgalom elemzése

A hálózati problémákat gyakran eszközök okozzák, de csak az eszköz állapotának ellenőrzése nem adja meg a teljes képet a hálózat állapotáról. A forgalom nagyon fontos a hálózati szolgáltatás nyújtása szempontjából. A WhatsUp Gold hálózati forgalom elemzési kiegészítője hatékonyan nyomon követi ezeket a tényezőket.

WhatsUp aranyforgalom-elemzés

A különféle gyártók az üzenetkezelő rendszereket hálózati berendezéseikkel egészítik ki. Ezek beépített értesítési nyelvek sok információt szolgáltat a hálózat forgalmáról. Azokat azonban el kell készíteni és értelmezni kell, mielőtt hasznossá válnának.

A hálózati forgalom elemzője ezekre az értesítő üzenetekre összpontosít, és képes feldolgozni a NetFlow Cisco Systems, Juniper Networks rendszer J-Flow, és a sFlow, NSEL és IPFIX rendszereket. Ez lehetővé teszi az osztályalapú szolgáltatásminőség megvalósítását bizonyos forgalom címkézése és prioritása alapján.

Az adatáramlási információk elkülöníthetik a nehéz forgalomú eseményeket például letöltéseket, és ütemezze őket alacsony igényű órákra. Ilyen módszerekkel elkerülhető a hálózat kibővítése, és ehelyett a kereslet kiegyenlítése.

Az analizátor tárolja a forgalmi mutatókat vizsgálatra tervező modul. Az infrastruktúra jelenlegi igényei alapján a szokásos forgalmi folyamatok alapján becsülheti meg az új alkalmazások által okozott lehetséges forgalmi torlódásokat.

Lásd még: NetFlow vs sFlow

Konfiguráció-menedzsment

A Configuration Manager kiegészítő tárolja az összes hálózati eszköz konfigurációját. Miután létrehozták ezt az alapvonalat, beállíthatja, hogy figyelje bármilyen eszköz beállításának jogosulatlan változásait.

WhatsUp Gold Configuration Manager

Ezeket az illetéktelen módosításokat a rendszergazda hajthatja végre. Ebben az esetben beszélünk véletlen változások vagy hibák, amelyek a konfigurációs frissítés során történtek. A tartalék tárolónak köszönhetően az eredeti beállítás egyetlen gombnyomással visszaállítható.

A Configuration Manager integrálja az SNMP riasztásokat hogy tudatja Önnel, ha valaki megváltoztatja a hálózati eszköz beállításait. Minden eszközkonfigurációval kapcsolatos művelet naplózásra kerül, amely megadja a változások ütemtervét.

Alkalmazás és webfigyelés

Az alkalmazásfigyelés hozzáadása a WhatsUp Gold-hoz részletesebb információt nyújt a forgalomfigyelési erőfeszítésekről. Ez a modul meghatározza, hogy mely alkalmazások és protokollok generálják a legtöbb forgalmat a hálózatán.

Az alkalmazásfigyelés hozzáadása a WhatsUp Gold-hoz részletesebb információt nyújt a forgalomfigyelési erőfeszítésekről. Ez a modul meghatározza, hogy mely alkalmazások és protokollok generálják a legtöbb forgalmat a hálózatán.

WhatsUp Gold alkalmazásmonitor

A modul által érintett tipikus alkalmazások a következők: Apache web szerver, SQL szerver, IIS, Active Directory, Csere, és Sharepoint. Ha telepíti az alkalmazásfigyelőt, finomíthatja a WhatsUp Gold által generált riasztásokat. A forgalmi riasztások hangereje alapján történő meghatározása mellett beállíthat alkalmazás-specifikus eseményindítókat is, amelyek értesítik a csapat tagjait a határokon kívüli eseményekről. Beállíthatja egyedi figyelmeztetések amelyek figyelik a házon belül kifejlesztett alkalmazások teljesítményét.

Virtualizáció figyelése

Ha végrehajtja Hyper-V vagy VMWare virtualizáció, akkor fontolóra kell vennie a Virtualization Monitor alkalmazást, amely jobban figyelemmel kíséri virtuális környezetét, mint a szokásos hálózati megfigyelés, amelyet a WhatsUp Gold képes biztosítani. A a virtualizáció térképe megjeleníti a házigazdákat, vendégeket, házigazda / vendég kapcsolatokat, klasztereket és élő státusokat.

WhatsUp arany virtualizációs monitor

A virtualizációs monitor által megadott szerver adatok lehetővé teszik a látást felhasználási mutatók a CPU, a memória és a tárolás számára. tudsz figyelje az interfészek terhelését és megnézheti, melyik szerver / vendég útvonal generálja a legtöbb forgalmat. A monitor integrálja a teljesítmény riasztásokat, és jobban megtervezheti a kiszolgáló kiosztását a szerver számára, ha látja az egyes gazdagépek terhelését.

VoIP forgalomfigyelés

A WhatsUp Gold VoIP forgalomfigyelő jelentéseket készít a hívás minőségéről. A VoIP monitor műszerfalán olyan káros problémák láthatók, mint például jitter, csomagvesztés és késés. Ha ezek közül valamelyik elveszti az irányítást, ideje cselekedni és módosítani a VoIP-eszközök beállításait.

A monitor integrálja az SNMP üzenetküldést és a Cisco IP SLA szabványokat forrásadatok gyűjtése az interfész számára. Generálhat teljesítménytényezőket, például a Átlagos vélemény pontszám és a Kapacitástervezési értékvesztési tényező.

A teljesítménymonitor kiterjeszti elérhetőségét az interneten keresztül, és nyomon tudja követni a WAN-ok helyszíni teljesítményét.

Skálázhatóság kérdőív

A skálázhatósági lekérdezők extra hálózati adatközvetítőket adnak hozzá, amelyek bővítik a WhatsUp Gold rendszer figyelési képességeit.

Bizonyos műveleteket nem lehet megfigyelni a skálázhatósági lekérdezőkkel, ezért azokat a WhatsUp Gold csomagba beépített szabványos adatszolgáltatóknak kell hagyni. Valószínűleg megszabadulhat további kérdezők megvásárlása nélkül, ezért a legjobb lenne, ha megvásárolja a WhatsUp Gold fő csomagját, és megvárja, hogy megnézze-e extra ügynököket, mielőtt a skálázhatóság kérdőívbe fektetne..

Feladatátvételi menedzsment

A Feladatátvételi modul mindkettőt kínál automatikus és kézi feladatátvételi műveletek. Ez a rendszer eltéríti a forgalom figyelését az alternatív szerverekre, ha problémák merülnek fel a WhatsUp Gold otthont adó kiszolgálóval. A feladatátvételi feltételek szabályként állíthatók be létrehozni egy automatikus feladatátvétel. A kézi feladatátvétel lehetőséget ad az eltérítések ideiglenes beállítására, például az alapvető felszerelések karbantartása során

Mennyibe kerül a WhatsUp Gold?

Lehetőség van a WhatsUp Gold beszerzésére éves előfizetés, vagy vásárolni állandó licenc. A rendszer fő kiadása az Prémium és három ízben kapható: , Jobb, és Legjobb.

Az A csomag az összes alapmodult felkínálja, a fentebb leírtak szerint. Ez évi 990 dollárba kerül, és fedezi 50 eszköz.

Az Jobb csomag fedél 100 eszköz és magában foglalja a Network Traffic Analysis kiegészítőt. Évben 1 999 dollárba kerül.

Az Legjobb a pack is figyeli 100 eszköz és magában foglalja a hálózati forgalom elemzését és a konfigurációkezelés kiegészítőit. Évben 2 990 dollárba kerül.

Ahhoz, hogy ezen csomagok bármelyikét örökre megkapja, vegye fel a kapcsolatot az Ipswitch értékesítési csapatával. A Good pack minimális ára 2 656,50 USD-t jelent állandó licencért.

Az Összesen plusz pack nem érhető el előfizetésként. Ez magában foglalja az összes WhatsUp Gold kiegészítőt, a Failover Manager kivételével. A csomag licence 7 950 USD-tól kezdődik.

Mik a rendszerkövetelmények??

A WhatsUp Gold fut:

 • Windows Server 2008 R2
 • Windows Server 2012
 • Windows Server 2012 R2
 • Windows Server 2016

A demo verzió fut:

 • Windows 7 Pro
 • Windows 8.1 Pro
 • Windows 10 Pro

A 100 eszköz legkisebb megfigyelési lábnyomához a szervernek rendelkeznie kell:

 • 8 GB RAM
 • 25 GB hely a merevlemezen

2500 eszköz megvalósításához szüksége van:

 • 16 GB RAM
 • 415 GB tartalék a lemezen

A szervernek 20 000 eszköz figyeléséhez:

 • 64 GB RAM
 • 2715 GB elosztva az alkalmazás, az adatbázis és a naplószerverek között

Futnod kell SQL szerver 2014 a WhatsUp Gold kisebb hálózati megvalósításaihoz, amire szüksége lesz SQL Server 2008 R2, 2012 vagy 2014 nagyobb hálózathoz.

WhatsUp aranyértékelés

Azok közülünk, akik az évek során figyeltük a WhatsUp Gold fejlődését, észrevettük, hogy a rendszer most kihívást jelent az iparág vezetőinek. Az Ipswitch sokat fektetett a prezentációba és a háttérfunkciókba, egy nagyon vonzó műszerfal létrehozása, ahol számos widget választhat.

A műszerfal adaptálhatósága és az a képesség, hogy az alkalmazás különböző nézeteit különböző felhasználói csoportokhoz rendeli, azt jelenti Ez a hálózati megfigyelő segédprogram nagy érdeklődésre számíthat a nagyvállalatok számára olyan hálózatokkal, amelyek kezeléséhez egy csapatra van szükség. A WhatsUp Gold mostantól bármilyen méretű vállalkozást képes kiszolgálni.

Ipswitch kínál egy 30 napos ingyenes próbaverzió a WhatsUp Gold értékéből, így értékelheti az eszközt magadnak kockázatmentes.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 35 = 43

Adblock
detector