10 алтернативи на N-Able N-Central

10 алтернативи на N-Able N-Central

Ако сте чували страхотни неща за N-Central от N-Може, вероятно се чудите защо компанията прави уебсайта си толкова труден за намиране. Причината е, че N-Able вече не съществува.

Така че, вие искате алтернатива на N-Central. Вие сте дошли на правилното място, защото имаме десет силни претендента, които ще изпълнят всички функции, които бихте могли да получите от N-Able’s N-Central.

Ето го нашият списък с десетте най-добри алтернативи на N-Central:

 1. Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Изчерпателен инструмент за управление на системата, който може да бъде разгърнат за отдалечен мониторинг. Работи на Windows Server.
 2. SolarWinds RMM (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Част от стабилния SolarWinds MSP, този RMM се предлага в облака или локално.
 3. OpenRSM Безплатен RMM с отворен код, който може да бъде разширен чрез плъгини или персонализирани вътрешни.
 4. OpenNMS Отворен код RMM се предлага в безплатни и платени версии.
 5. Nagios Core Безплатна и отворена система за наблюдение на мрежата, която може да работи отдалечено. Инсталира се в Windows и Linux.
 6. Comodo One Безплатна система за дистанционно управление, базирана на облак. Сигурността на комуникацията струва допълнително.
 7. Microsoft SCCM Microsoft System Center Configuration Manager работи на Windows, но също така може да следи Linux, Mac OS, Unix, iOS, Android, Windows Phone и Symbian.
 8. ConnectWise Automate Система за управление на мрежата, която може да работи отдалечено. Включва висока степен на автоматизация на задачите.
 9. Pulseway Облачна платформа за управление на мрежата, таксувана при абонамент на оператор.
 10. Касея VSA Изчерпателен пакет от всички функции, от които MSP се нуждае и с атрактивна конзола.

За N-Able N-Central

Целевата клиентска база за N-Central беше Управлявани доставчици на услуги (Msps). Ядрото на услугата е a Платформа за отдалечен мониторинг и управление (RMM). Системата N-Central може да бъде изтеглена и инсталирана на място или използвана като Софтуер-като-услуга (SaaS) модел. N-Able също предложи ан Endpoint Security Manager за подобряване на състоянието на кръпка на всяка крайна точка на клиента и подпомагане на MSP, безпроблемно да внедряват нови версии на софтуера. Компанията предостави тази допълнителна услуга на разположение на своите клиенти от N-Central безплатно за една година.

N-Central конзолата даде възможност на множество оператори да поддържат множество клиенти. Мениджърът на екипа може да пренасочи персонала между клиентските проекти, без да се налага да инсталира нов софтуер или да променя настройките на конзолата. Тази способност също означаваше това помощен персонал може да бъде споделен между проекти. Всеки набор от проекти получава „оперативни“ достъп до всяка крайна точка на потребителя, мрежово устройство и сървър в мрежата на клиента.

Пакетът N-Central също включва инструмент за съветници за автоматизация и отстраняване на проблеми, които помагат на персонала да разрешава проблемите по-бързо. Модулът за отчитане на пакета включваше отчитане на целта за SLA и други формати за мониторинг на ефективността.

N-Able имаше голям успех с N-Central и продължи да го развива в по-нови версии, за да подобри системата от година на година. Компанията не излезе от работа. Вместо това успехът на N-Central направи компанията атрактивна придобивка и тя беше купена от SolarWinds.

Все още можете да закупите този пакет RMM, само сега трябва да потърсите SolarWinds N-Central.

SolarWinds N-Central

Централен екран на SolarWinds

SolarWinds N-Central 12.2 вече е наличен. SolarWinds закупи N-sposob през 2013 г. и преустрои пакета, като добави ключови характеристики от собствената си стабилна от инструменти за управление на инфраструктурата до N-Central.

SolarWinds донесе високите си стандарти за поддръжка на клиенти в N-Central, което беше нещо, което много потребители вярваха, че липсва през ерата N-Able. Софтуерът N-Central е собственост на подразделението SolarWinds MSP и се предлага на пазара в конкуренция със собствения пакет за RMM на SolarWind. Компанията преодолява потенциалния конфликт между N-Able и SolarWinds RMM, като насочва N-Central към малки и средни предприятия.

Последната версия на N-Central е предназначена да подпомага MSP, а също така и корпоративни ИТ отдели, които управляват отдалечени сайтове от централно място. Инструментът може да покрива локални, облачни и хибридни мрежи. Инструментът е мащабируем и се заплаща чрез абонамент – функции, които са особено привлекателни за SMBs.

От 2013 г. SolarWinds интегрира някои от ключовите си мрежи за мониторинг на мрежи в N-Central. Те дават на оперативите поглед върху статуси на живо от всички връзки и услуги, които доставят приложения до крайни потребители. Те включват уеб услуги, приложения на Microsoft Office 365, включително имейл и локални приложения. Клиентите могат да получат ефективността на собствената си ИТ инфраструктура и техните системи, доставени до собствени клиенти, наблюдавани от MSP, използвайки N-Central.

Ключовата промяна, която SolarWinds внедри в N-Central 12.2 е подмяната на наследството Endpoint Security Manager със собствени превъзходни модули. Това са a Patch Manager, един Мениджър по автоматизация, и a Disk Encryption Manager.

Най- Disk Encryption Manager защитава твърдите дискове на крайните точки, притежавани от клиентите на MSP, тъй като дискът е изцяло защитен. Външните лица не могат да получат достъп до данните на компанията, дори ако тези крайни точки са изгубени или откраднати.

Най- Patch Manager е самостоятелен модул и има по-мощни възможности в сравнение с предишните функции за кръпка на Endpoint Security Manager. Най- Мениджър по автоматизация внася повече автоматични процеси в N-Central. Възможностите на мениджъра за автоматизация се простират до динамичното управление на ресурси, които поддържат VMWare виртуализации.

Всички подобрения на SolarWinds в предишните версии на N-Central са превърнати във версия 12.2. Най-важното от тях се нарича NetPath. Това показва всички мрежови елементи и услуги, които допринасят за доставката на приложение до всеки краен потребител.

SolarWinds NetPath

Производителността на всеки елемент, допринасящ за преживяването на крайния потребител, се показва на живо; така че персоналът за поддръжка може да види незабавно дали доставката е нарушена и коя мрежова услуга е причина за проблеми с производителността.

Крайният мениджър за сигурност на N-Able все още е наличен като част от пакета SolarWinds N-Central. Тази функция се фокусира върху управлението на пластирите и дава възможност на управлявания доставчик на услуги да поддържа раздели за версиите на всички приложения, услуги и операционни системи, работещи в клиентската среда. Централната конзола проучва доставчиците на софтуер за актуализации. Мениджърът на ИТ центъра може да реши дали всички корекции трябва да бъдат разгърнати автоматично или да се управляват при поискване. Списъкът с наличните пластири може да се търси, което позволява на мениджърите на услуги да подчертават и дават приоритет на пачовете пред основния софтуер.

Актуализирането на пачовете може да бъде планирано да се извършва далеч от пиковия трафик и времето за използване. Планировникът на N-Central включва автоматизация на процесите, която включва връщане и известие за грешка, ако актуализациите се объркат. Патч мениджърът, заедно с други планиращи устройства в системата, записват, когато отделните възли са офлайн, или показват някакво друго условие, което възпрепятства актуализацията. Това е чудесна помощ, която ви позволява да оставите процесът за управление на пластирите без наблюдение при изпълнение извън работно време. Други решения на проблема с офлайн оборудването, които са възможни с N-Central, включват опашката от задачи, които трябва да се изпълнят, когато този спящ част от оборудването се задейства отново.

Пакетът SolarWinds N-Central може да се интегрира с други инструменти на SolarWinds, като например неговия MSP Manager и Help Desk Manager. Тази интеграция създава информационен поток, който дава възможност за автоматизиране на повишаването на билети от Службата за обслужване на задачи, задаването на задачи и надзора върху изпълнението. Всички тези информационни потоци също насочват статистиката към модулите за фактуриране.

Ако предпочитате да използвате услугите на Help Desk, предоставяни от други софтуерни къщи, API-ите в N-Central ще предават данни на и ще получават информация от редица често използвани инструменти, като напр. Autotask, Tigerpaw и ConnectWise. Тази свързаност означава, че оперативните могат да изпълняват всичките си задачи от таблото на N-Central. Ако използвате други приложения на Help Desk, тогава персоналът за поддръжка на първия ред ще трябва да използва само определената от вас система за помощ. Графикът на задачите се предава на служители в бек офиса, които се поддържат от N-Central.

Другите административни удобства, вградени в N-Central, включват Единична регистрация (SSO) механизъм, който изчерпва профилите в Google G Suite чрез OpenID Connect протокол.

SolarWinds N-Central не изисква операционна система. Инсталирате го на гол сървър, защото реализация на CentOS е вградена в пакета. Вашият хост за този софтуер трябва да е сертифициран от Red Hat. Някои елементи на пакета N-Central изискват отделен хост, работещ под Windows или Windows Server. Един пример за това изискване е модулът NetPath. SolarWinds предлага 30-дневна безплатна пробна версия на N-Central.

  5 най-добри инструменти и софтуер за управление на инциденти

30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия на SolarWindsMSP N-CentralStart

Опции за RMM

Въпреки че сега знаете, че N-Central все още съществува, може да се интересувате от проучване на друг софтуер за RMM. Всички алтернативи на N-Central, които проучихме, са свободни за използване или ви предлагат безплатна пробна версия.

Следващият раздел на това ръководство ви дава подробности за всяка от тези алтернативи.

Най-добрите алтернативни инструменти на N-Central

Продължавайки експлоатационния живот на N-Central SolarWinds всъщност осигури дълголетието на един от съперниците на собствения си инструмент RMM. Това е водещата алтернатива на SolarWinds N-Central и е опция номер едно, подробно описана в списъка ви по-долу. Ние обаче ви даваме описания на девет други инструменти за RMM, които биха работили като алтернатива на N-Central.

1. Paessler PRTG (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

PRTG RMMСтратегическата стратегия за мониторинг на мрежата на Paessler е уникална. Докато други софтуерни къщи произвеждат специализирани модули, Paessler предлага единствен продукт, PRTG. Пакетът съдържа голям брой сензори. Сензорът следи един специфичен аспект на инфраструктурата или извършва услуга, като например Ping. Системата може да наблюдава мрежи, сървъри и приложения. Можете обаче да персонализирате инструмента, като изберете броя сензори, които да активирате. Системата е напълно безплатна за използване, ако активирате само до 100 сензора.

PRTG може да бъде разгърнат като RMM инструмент. Препоръката на това приложение на PRTG е, че то може да наблюдава мрежи, крайни точки, мрежови устройства, операционни системи и софтуер за WAN от централно място. На тази основа тя работи отлично за MSP, които администрират няколко сайта от името на клиенти.

Въпреки че PRTG стратегията е една от прилагането на общ инструмент за мониторинг на WAN към сценарии на MSP, пакетът включва персонализирани табла за управление и управление на акаунти. Това ви позволява да разпределяте различни възможности за различни членове на екипа.

Една слабост на PRTG за МСП е, че това е чисто инструмент за мониторинг. Въпреки че тези функции за мониторинг са много изчерпателни, системата PRTG не включва никакви функции за управление на инфраструктурата, като например билети за Help Desk или управление на кръпките. PRTG вероятно ще бъде по-подходящ за корпоративен ИТ център, който работи като разходен център, а не за независими независими MSP.

Инструментът има отлични възможности за картографиране и проследяване, което ви позволява да управлявате трафика за вашите клиенти. Възможностите на PRTG се простират и в облачни и безжични мрежови елементи.

Paessler предлага PRTG като локален софтуер, а също и като Облачна услуга. Цената, която плащате за инструмента зависи от това колко сензори искате да активирате. Компанията провежда безплатна пробна версия за нови клиенти, която се разпростира и в двата формата. Софтуерът се инсталира на Windows Server и дори да изберете услугата, базирана в облак, все пак ще трябва да инсталирате колекционери на данни в собствената си система, които изискват Windows Server. Безплатната пробна версия ви дава неограничени сензори. Можете да изтеглите PRTG на 30-дневен безплатен пробен период. Изпитването спира да работи на датата му на изтичане, но след тази дата няма да бъдете таксувани.

Paessler PRTGИзтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. SolarWinds RMM (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

SolarWinds RMM

SolarWinds RMM е част от поредица асистенти за отдалечена поддръжка, произведени от компанията. Другите инструменти, ориентирани към MSP, са произведени от SolarWinds MSP Manager, Резервно копие на SolarWinds, Поща за осигуряване на SolarWinds, SolarWinds Risk Intelligence, и SolarWinds поемат контрол. Всички тези инструменти са проектирани да работят съвместно с RMM модула, въпреки че се продават отделно.

MSP модулът SolarWinds, който най-директно преобразува функционалността на N-Central, е SolarWinds RMM. Компанията създаде два конкурентни RMM пакета, когато пое N-Central. Другите му MSP инструменти също могат да взаимодействат с N-Central, така че ако решите да получите целия си MSP софтуер от SolarWinds, имате две възможности при избора на софтуер за покриване на RMM.

Основните характеристики на този инструмент са много подобни на тези, налични при SolarWinds N-Central. Системата ви позволява да управлявате активите на клиентите на отдалечени сайтове, както чрез директен контакт, така и чрез автоматизирани процедури. Управление на пачовете и координация на актуализацията на антивирусите са много силни елементи на SolarWinds RMM. Добавянето на фирмения модул Risk Intelligence ще подобри значително защитните функции на този инструмент, включително защита от зловреден софтуер и защита на уебсайтове. Системата предпазва също от възможността заразените уебсайтове да се използват като входна точка в мрежата.

Инструментът е в състояние да следи широк спектър от устройства и също така може да открива и проследява поддържащите услуги за виртуализации. Комбинацията от функции, вградени в RMM, позволяват на операторите да следете системните условия на клиентските сайтове от една конзола. Таблото за управление включва функции за автоматизация, като например разпределения на дейности с влачене и пускане. Отчетите, които се доставят с пакета, също ще ви помогнат да наблюдавате работата на персонала си, както и условията на сайта на клиента. С комбинация от отчетите на инструмента RMM и неговите помощни програми на таблото, вашият екип ще може по-добре да идентифицира заплахи за сигурността и ефективността на системите на вашите клиенти и да ги отклони, преди да причинят щети. Простотата на интерфейса на RMM е една от силните страни на този инструмент, тъй като позволява на обслужващия персонал бързо да стига до най-често използваните инструменти.

SolarWinds предлага 30-дневна безплатна пробна версия на своя RMM пакет. Не е необходимо да представяте данни за плащане, за да получите тази оферта; следователно, изобщо няма риск да го опитате.

SolarWinds RMMDownload БЕЗПЛАТНО изпробване на SolarwInds.com

3. OpenRSM

OpenRSM

Въпреки че PRTG има безплатна версия и двете RMM решения на SolarWinds могат да се предлагат на безплатна пробна версия, нито една от тези опции не е планирана като безплатни услуги от самото начало. OpenRMS е проект с отворен код, хостван от Sourceforge. Можете просто да изтеглите програмния код и да инсталирате пакета безплатно.

същество безплатен нетърговски проект, OpenRMS не е толкова сложен, колкото основните опции в това ръководство и не получавате никаква техническа поддръжка от компанията – защото няма компания. Достъпът до изходния код обаче означава, че можете да сте сигурни, че няма скрити трикове. Освен това, ако имате на разположение ресурси за програмиране, има и възможност за персонализиране на кода, за да получите перфектното RMM решение за вашата организация.

Ядрото на системата OpenRMS е услуга за наблюдение на отдалечен достъп. Приставките към централния модул позволяват всички възможности за наблюдение на безжични мрежи и дори IoT устройства. Системата включва агентски софтуер, който се инсталира на отдалеченото оборудване. Това комуникира със сървърен модул, който осигурява командния център.

Трите основни категории задачи, изпълнявани от конзолата за дистанционно управление, са:

 • Управление на активи
 • Мониторинг на мрежата
 • Дистанционен контрол на работния плот

Видовете задачи, които тези съоръжения могат да изпълняват включва разпределение на пътя, управление на потребителските идентификационни данни, и отчитане на състоянието. Софтуерът за OpenRSM може да бъде инсталиран както в Windows, така и в Linux. Има и агенти, които работят на вградени системи.

Ако използвате виртуализация в мрежата си или на клиентски сайтове, услугата OpenRSM може да управлява тези услуги за вас. Той може също да заобиколи VM средата, когато се изискват заявки към базисния хардуер и операционни системи.

Модулът за отчитане на OpenRSM предлага опцията да създайте свои собствени отчети. Програмата не се доставя с много предварително написани формати на отчети и не е специално създадена да служи като репортер на съответствието с SLA, така че трябва да настроите тези категории отчети за себе си.

Ако не сте привлечени от решенията за изрязване на бисквитки, предлагани от големите софтуерни къщи, тогава опцията за персонализиран отворен код може да бъде това, което търсите. Този софтуер има нужда от работа. Въпреки това е напълно безплатна за употреба.

4. OpenNMS

OpenNMS Horizon

OpenNMS ви предлага още безплатни опции за RMM с отворен код. Тази система има различен производствен формат от този на доброволците, управлявани от OpenRMS. Услугата OpenNMS е с отворен код и всеки може да прочете кода. Това обаче е търговски продукт и е защитено с авторски права. Има и платена версия на OpenNMS.

Безплатният OpenNMS се нарича Horizon и платената версия се нарича Меридиан. Версията на Meridian има повече функции и е подложена на по-енергични тестове на софтуера от Horizon. Той има техническа поддръжка, включително пускането на по-редовни актуализации и корекции на грешки, отколкото са налични за безплатната версия. И двете версии се координират с течение на времето чрез актуализации.

Откриването на грешки и корекциите за Horizon се генерират от потребителска общност, докато специализиран персонал следи кода за платената версия. Така сигналите за грешки и иновациите, забелязани или създадени от потребителите, в крайна сметка се интегрират в платената версия, но само след като кодът се прецени като стабилен. По принцип, използвайки Horizon, получавате бета версия на Meridian.

  8 най-добрите DDoS платформи за защита на услуги

NMS означава „Мрежова система за мониторинг.“Това е монитор за трафик, който може да се приложи към поддръжка на WAN и така би бил подходящ и за управлявани доставчици на услуги, за да проверят дейността на клиентските мрежи.

Компанията, която стои зад тази услуга, непрекъснато подобрява визуализациите, които модулът за управление предоставя в таблото си за управление. Задният край обаче остава същият и това е предимно антена SNMP-базирани обслужване. Това е решение за MSP, които наблюдават работата на мрежата и имат договори, които се въртят около постоянната наличност на мрежовите устройства. В пакета няма модули за разрешаване на проблеми; Въпреки това, съоръженията за отдалечен достъп могат да се използват за проверка на конфигурации и за разгръщане на кръпки.

Това е система за мониторинг, която би била по-подходяща за бек офис система за ИТ отдела на средно предприятие.

5. Nagios Core

NagiosNagios Core е безплатна система за наблюдение с отворен код. Инструментът може да се разширява безкрайно от плъгини. Можете или да напишете свои собствени плъгини, или да ги получите от общността на потребителите. Инструментът има много широка потребителска база и има дори други системи за управление на мрежата, които са адаптации на Nagios Core. Потребителите на Nagios общуват чрез форум и предлагат разширенията си към основната система безплатно. Можете да вземете разширения, които ще направят Nagios Core чудесен RMM инструмент за съперничество с N-Central.

Основното Nagios Core не включва интерфейс, но можете да разглеждате предните краища, които са достъпни безплатно в общността на потребителите. Пакетът Core е много харесван заради своята гъвкавост, но родният му стандарт за мониторинг на съобщения за наблюдение може да претовари системата на голяма мрежа с допълнителен трафик. Можете обаче да коригирате това, като включите SNMP плъгин за наблюдение и разчитате на този протокол вместо на системата за наблюдение на Core.

Nagios Core е в състояние да работи и следи и двете Windows и Linux Силите. Системата може да наблюдава сървъри и приложения, както и мрежово оборудване. Инструментът може да бъде настроен и да се фокусира върху уеб приложенията. Допълнителен безплатен проект Nagios, наречен Nagios Fusion, свързва различни сайтове заедно. Така че, ако сте използвали Nagios за наблюдение на клиентски сайтове, вероятно ще инсталирате Nagios Core на всеки клиентски сайт и след това ще ги администрирате всички дистанционно от вашия централен офис, въпреки че тази свързваща система.

Ако искате по-сложен преден край на Nagios и не можете да се притеснявате да разгледате всички страници на общността за насоки и допълнения, можете да изберете Nagios XI, която е пълна система за мониторинг на инфраструктурата, с атрактивен интерфейс и включена техническа поддръжка. Nagios XI има пълни функции за много наематели, които биха направили по-бързото решение за създаване на MSP, отколкото Nagios Core. Можете да получите пълната версия на Nagios XI на безплатен пробен период от 60 дни.

6. Comodo One

Comodo RMM

Comodo One е безплатна RMM платформа. Аспектите за сигурност на софтуера за управление се заплащат. Основната RMM система обаче е безплатна. Comodo е специализирана в киберсигурността, така че нейната платформа One му позволява да продава набор от функции за сигурност в интегрирана, единна точка за достъп. Системата е в състояние да наблюдава LAN, облачни услуги и хибридни системи. Той е особено силен в защитата на уеб приложенията.

Ключовият модул на Comodo One за MSP е Comodo Дистанционен мониторинг и управление (CRMM). Основните елементи на тази услуга са достъп до крайни точки, споделяне на отдалечен работен плот Професионални услуги за автоматизация (PSA) – което означава издаване на билети, разпределяне на задачи, прилагане на политики и регистрация.

Централната конзола осигурява единия край на комуникационния тунел между вас и вашите клиентски сайтове. Другият елемент е агентна програма, който трябва да бъде инсталиран на всяка отдалечена крайна точка. Софтуерът на агента може да бъде инсталиран дистанционно при записване на активи във вашия сервизен план. След като сайт е свързан през неговия шлюз, мрежовият монитор, вграден в EMM пакета, автоматично ще търси и регистрира всички активи в тази мрежа. Освен мониторинг на работата на мрежата, сървъра и приложенията, системата Comodo постоянно ще следи за рискове за мрежата, с 18 различни теста за откриване на слабости в сигурността.

С установената RMM връзка, след това получавате възможност за добавяне на други услуги на Comodo, като например крайна сигурност за уеб сървъри, които включват DDoS защита и DNS услуги. Конзолата също така дава достъп до мениджър на задачи за лидери за поддръжка на персонала и мениджър на кръпки за системния администратор. Можете също да добавите към услугата за архивиране на данни в облака към вашата тарифа.

Услугата RMM е базирана в облак, но е в състояние да наблюдава активите на място, които работят Windows, Linux, и Mac OS. Услугата може да се разшири и до управление на мобилни устройства и дистрибуция на софтуер. Перспективите за получаване на безплатна RMM от реномиран източник като Comodo изглеждат твърде добри, за да бъдат верни. Имайте предвид обаче, че ще трябва да платите за някои модули, за да сглобите цялостна ИТ система за поддръжка на MSP.

7. Microsoft SCCM

Microsoft SCCM

Microsoft System Center Configuration Manager е базиран на Windows инструмент, който може да наблюдава компютри, които имат Windows, Linux, Unix, и Mac OS операционна система. Той може също да управлява работещите мобилни устройства Windows Phone, iOS, Android, и Symbian.

Това е много изчерпателна алтернатива на N-Central. Той включва редица функции, които го правят идеален за MSP. Ако търсите алтернатива на N-Central за управление на вътрешен отдел за ИТ услуги, имайте предвид, че много от малките бизнес потребители на SCCM съобщават, че това е много сложна и отнемаща време система. Така че трябва да помислите за този инструмент само за собствена локална поддръжка, ако имате доста голяма мулти-сайт система с екип, който да го поддържа.

SCCM е чудесна опция, ако основната ви задача е да наблюдавате операционните системи и софтуер, работещи на компютрите и мрежовите устройства на сайта на клиента. Това включва управление на конфигурацията за мрежово оборудване, внедряване на софтуер за възли на крайни потребители и сървъри и управление на кръпка за този софтуер, както за операционната система, така и за потребителските приложения.

Някои интересни характеристики на SCCM, които я извеждат отвъд директната система за управление на кръпка са способността му да взаимодейства с защитна стена и антивирусен софтуер и възможности за управление на лицензи.

Лаптопите и устройствата, собственост на потребителите, могат да създават главоболие за системните администратори, а SCCM има чудесен начин за откриване на роуминг устройства, които се появяват от сайт на сайт. Това е типичен сценарий, често срещан от служителите на корпоративния щаб, които често използват други сайтове за срещи и проекти. SCCM е в състояние да съхранява корпоративни приложения на собственост на потребители и да създава точки за управление на софтуера около сайтовете на клиента. Тези точки позволяват управлението на пластирите да продължи, докато устройството е на друг сайт, като същевременно поддържа мониторинг на правилата, свързан с регистрираната домашна база на устройството.

Функциите за формулиране и прилагане на политиките, които можете да внедрите с SCCM, правят този пакет особено добър избор за МСП. Тези функции, свързани с политиката, се предлагат и отделно с платформата на Microsoft. Потребителските разрешения се управляват чрез предпочитаната от Microsoft система за удостоверяване на Active Directory.

Тъй като SCCM използва много компоненти на Microsoft, е много по-добре да управлява отдалечени крайни точки, които използват операционната система Windows, отколкото всяка друга ОС. Този софтуер не е безплатен, но можете да оцените SCCM на 180-дневна безплатна пробна версия.

8. ConnectWise Automate

Свързващо управление на крайни точки

ConnectWise Automate е система за управление на мрежата, която включва редица функции за отдалечени администрации. Тези характеристики на RMM правят този софтуер чудесен като N-Central алтернатива за MSP. Можете да управлявате мониторинг и сигнализиране на системата, управление на кръпка, дистанционно управление, скриптове и управление на активи чрез инструмента.

Името на този инструмент показва, че неговите създатели особено искаха да предоставят система, която е много изчерпателно задвижвана от скриптове. Нивото на автоматизация на системата за управление на активи може да бъде зададено при инсталиране и също така може да бъде подобрено допълнително чрез скриптов модул, който ви позволява да създавате свои собствени автоматизирани работни процеси.

Извиква се модулът за отдалечен достъп на ConnectWise Automate Екран Свързване и това е чудесен начин техниците от Help Desk да отстранят проблеми на отделни клиентски компютри. Така че съчетанието на скриптовия език и специалния ръчен достъп, предоставен от Screen Connect, означава, че можете да покриете целия спектър от функции за поддръжка на клиенти с този инструмент.

  Microsoft Access: Все още ли е уместно?

Обхватът на услугите, предоставяни от ConnectWise Automate, също дава на инструмента много широка клиентска база. Подходящ е за отдалечени услуги, извършвани от отделен оператор, като обучение и поддръжка едно на едно; тя също може да се погрижи за МСП с голям брой клиенти. Бордовото качване може да се извършва дистанционно чрез покана по имейл ако трябва да поддържате широкоразпръснат домашен екип или можете да прилагате групови правила за автоматично управление на голям брой подобни машини на сайт.

Достъпът до ConnectWise Automate се предоставя по модела Software-as-a-Service от Облака, което улеснява добавянето на нов технически персонал и на борда на нови клиенти. Услугата е напълно мащабируема. Можете да получите ConnectWise Automate на 14-дневна безплатна пробна версия. Екипът по продажби с удоволствие удължава този пробен период до месец при поискване. В крайна сметка това е платена услуга.

9. Pulseway

Pulseway

Pulseway е облачна система за управление на мрежата, която има функции, които привличат MSP. Мащабируемостта на този инструмент и неговите модел за ценообразуване на абонамент за работна станция улеснява разширяването на услугата с придобиването на нови клиенти. Средният пазар на софтуер за RMM в момента е много пренаселен и може да ви е трудно да разкажете няколко от услугите в този списък. Pulseway е много подобна перспектива както за ConnectWise Automate, така и за Kaseya VSA (по-долу), така че и в трите случая ще трябва да оцените всяка опция в техните безплатни пробни оферти.

Подобно на ConnectWise Automate, решението Pulseway за MSP не е безплатно, но можете да го получите на безплатна пробна версия. Компанията предлага и версия на системата за наблюдение на мрежата Pulseway безплатно за много малки предприятия. Безплатният Pulseway позволява само един потребителски акаунт и ви дава възможност да управлявате само две крайни точки. Пълната версия на екипа се предлага и като локален софтуер.

Pulseway предлага основен абонаментен пакет за MSP, който осигурява всички функции на RMM че ще трябва да поддържате клиентите си. В допълнение към стандартния RMM има богат набор от добавки за подобряване на системата и покриване на всички ваши взаимодействия с клиенти и вътрешни системи.

Онлайн Табло за пулсиране дава достъп до отдалечен контрол на работния плот, управление на патча на ОС, внедряване на софтуер, управление на актуализациите и наблюдение на приложенията. Инструментите, вградени в таблото за управление, осигуряват разширена автоматизация, оперативен мониторинг, отчитане на клиенти на SLA и потребителски инструменти за отчитане на информация за управление.

Отборите получават множество влизания и групови функции на акаунти, които ви позволяват да адаптирате таблото за роля на служител. Можете също така да коригирате настройките за предупреждение за наблюдение на системата и да насочвате тези сигнали до различни членове на екипа по имейл. Можете също така да разпределите автоматизирани работни процеси, които се задействат от конкретни събития, открити в мрежите на вашите клиенти.

Допълнителните модули, предлагани от Pulseway, включват защита на уеб сървъра, антивирусна защита, услуга за архивиране на данни в облак и PSA модул.

10. Kaseya VSA

Касея VSA

Kaseya VSA е третата в нашия избор на мащабируеми MSP платформи за поддръжка, които се отличават с автоматизация на задачите. Kaseya има и модул за дистанционно управление, наречен Live Connect, така че можете да внедрявате групови актуализации и също така да отделяте внимание на всяка крайна точка едно към едно.

Като MSP трябва да получите автоматизиран мониторинг на мрежата с вградени сигнали, управление на кръпки и одит на услуги във вашата платформа за поддръжка. Това са функциите, които N-Central предоставя и те са стандартни за Kaseya VSA.

Основна характеристика, която предлага Kaseya VSA е модул, който се нарича AssetIQ. Това е контекстуална система за управление на документацията и е лесно да се види как това може да облекчи тежестта на MSP. Документационната система може да работи като заместител на екипи за помощни бюра, или би могло да бъде структурирано като скрипт за оперативните служби на Help Desk, които могат да работят чрез проблем и да насочват проблеми към служителите в офиса. Ако е свързана с работен поток, базата от документи може също да предостави ръководство за определяне на стратегии, ако искате човешкото присъствие за конкретна категория проблеми. Така опцията за ръководство на документацията ви дава среден път между автоматизацията на цялостното разрешаване на проблеми и личния контакт.

Няколко други приятни функции, включително AV и резервна интеграция ще ви позволи да интегрирате функции за добавена стойност във вашия лист за таксуване.

Независимо дали създавате операционен център за вътрешна мрежа или предлагате работа на MSP на трети страни, вие ще можете да покриете всички ваши системни изисквания с Kaseya VSA. Единствената трудност, която ще имате, е да разграничите това и основните конкуренти на услугата, изброени в това ръководство. Компанията предлага безплатен пробен период от 14 дни, за да можете да се запознаете с комуналните услуги на Kaseya VSA.

RMM избор

Когато обмисляте N-Central замяна, вие също трябва да разгледате границите на дефиницията на RMM. Трудно е да се определи дали конкретен инструмент ще се впише в ролята, която N-Central би могъл да изпълни, без да отчита всички свързани услуги, отколкото нуждите на MSP. Ако просто стесните търсенето си направо системи за управление на пластирите и системи за отдалечен достъп, тогава басейнът от алтернативи се разширява в езеро. Голямо предимство от закупуването на инструмент от цялостен доставчик на системи е, че той предлага придружаващи продукти, които обменят данни с разглеждания инструмент..

Може ли да стартирате MSP със самостоятелен RMM? Не, не бихте могли, така че няма смисъл да считате най-добрия RMM в света, ако той: не обменя данни със системата си на Help Desk, няма свързан PSA и не може да бъде интегриран в SLA спазване и система за фактуриране.

Опции за RMM

Този преглед е ограничен до десет N-централни алтернативи за да ви спести време. Може би се чудите защо някои от много отличните инструменти за управление, за които може би сте чували, че други възторгват, не се появяват в този списък. По-специално, може би сте чували за Zabbix и Icinga 2. Тези два инструмента са много, много близки до Nagios и изглежда несправедливо да включвате Zabbix и Icinga 2, докато включвате Nagios.

Когато решавахте какви инструменти да включите в този списък, необходимостта беше да се представят уникални опции. Zabbix е добър вариант, но Nagios е лидер в категорията за мониторинг на мрежи с отворен код и разполага с плъгини, които го адаптират по-добре към използването на MSP от Zabbix.

Icinga 2 е директен клон на Nagios. Така че всички плъгини, налични за Nagios, също ще работят с тези опции за управление на мрежата. В интерес на краткостта обаче всички клонове на Nagios са съкратени в едно вписване.

Подобно на Nagios, Zabbix и Icinga 2, Kaseya VSA, Pulseway и ConnectWise Automate са много подобни продукти. Всеки обаче има фокус, който го прави по-подходящ за различна аудитория. Подходът на Kaseya VSA към интелигентното управление на документацията може да се разглежда като автоматизирано решение за самообслужване, което MSP би могъл да настрои и да работи като постоянен преден край на стандартна дистанционна мрежа за наблюдение и управление на пластирите. Скриптовите възможности на ConnectWise Automate го правят наистина уникален инструмент за MSP които искат да заменят колкото се може повече персонал. Pulseway е изгряваща звезда, която има много лоялно следване и затова е необходимо да бъде включена в този списък на най-добрите алтернативи на N-Central, просто заради светещия си профил за преглед.

N-централни опции

Ако се дразните, че N-Able’s N-Central вече не е налице, трябва да се радвате да откриете, че N-Central вече е продукт на SolarWinds. SolarWinds е много голяма организация и е в състояние да осигури много по-добра техническа поддръжка на своите купувачи, отколкото N-Able би могъл да си позволи някога.

Презаписът на SolarWinds на N-Central го направи съвместим с другите MSP модули, предлагани от компанията и също въведе оперативна съвместимост с по-широката стабилност на SolarWinds от специализирани инструменти за управление на активи.

Можете да видите от нашия списък това не е нужно да ограничавате възможностите си до платени услуги. Има много отворени източници, безплатни системи за поддръжка на MSP. Въпреки това, никога не изпускайте от поглед факта, че това получаваш това, за което плащаш и ако вашият бизнес разчита на предоставянето на високи постижения в ИТ услугите, наистина не можете да си позволите да рискувате да съкратите ъглите в името на бюджетните съкращения.

Пускате ли MSP? Вие сте един от хилядите предприемачи по света, превърнал ИТ уменията в услуга за управление в домашни условия? Кой RMM пакет предпочитате? Оставете съобщение в Коментари раздел по-долу, за да споделите опита си с общността.

About the author

Comments

 1. If you have heard great things about N-Central from N-Can, you may be wondering why the company makes its website so difficult to find. The reason is that N-Able no longer exists. So, if you are looking for an alternative to N-Central, you have come to the right place because we have ten strong contenders that will perform all the functions you could get from N-Ables N-Central. Here is our list of the top ten alternatives to N-Central: Paessler PRTG (FREE TRIAL) Comprehensive system management tool that can be deployed for remote monitoring. Works on Windows Server. SolarWinds RMM (FREE TRIAL) Part of the stable SolarWinds MSP, this RMM is offered in the cloud or on-premises. OpenRSM Free open-source RMM that can be extended through plugins or customized internally. OpenNMS Open-source RMM is offered in free and paid versions. Nagios Core Free and open network monitoring system that can work remotely. Installs on Windows and Linux. Comodo One Free cloud-based remote management system. Communication security costs extra. Microsoft SCCM Microsoft System Center Configuration Manager works on Windows, but can also monitor Linux, Mac OS, Unix, iOS, Android, Windows Phone, and Symbian. ConnectWise Automate Network management system that can work remotely. Includes a high degree of task automation. Pulseway Cloud-based network management platform, charged on an operator subscription. Kaseya VSA Comprehensive package of all the features MSPs need and an attractive console.

Comments are closed.