10 най-добри алтернативи на PingPlotter

10 най-добри алтернативи на PingPlotter

PingPlotter е популярен инструмент за мониторинг на мрежата, който помогна на безброй организации за отстраняване на неизправности в техните мрежи. PingPlotter взема информация за вашата мрежова производителност и я записва в графичен формат, за да можете да анализирате мрежовата производителност. Въпреки това, има редица ограничения, поради което създадохме списък с най-добрите алтернативи на ping plotter.

Преди да разгледаме алтернативите, нека разгледаме някои от ограниченията на Pingplotter:

 • Ограничени функции
 • Остаряла графика
 • Комуникацията е ограничена до използване на TCP порт 9636
 • Няма интерфейс за карта

Ето списък на X най-добрите алтернативи на Pingplotter:

 1. TraceRoute NG (БЕЗПЛАТЕН ИНСТРУМЕНТ)- Анализ на мрежовия път на живо с помощта на TCP и ICMP, който работи на Windows.
 2. PRTG Network Monitor (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)- Набор от инструменти за управление на мрежата, който включва Traceroute и Ping монитори. Работи на Windows Server.
 3. WinMTR - Безплатен инструмент за Ping и Traceroute за Windows.
 4. Path Analyzer Pro - Удобен пакет от traceroute, DNS резолюции, whois резолюции и ASN / ISP резолюции за Windows и Mac OS.
 5. Отворете Visual TraceRoute - Този безплатен инструмент за проследяване очертава комуникационни пътища на реална карта. Работи в Windows, Mac OS и OpenSUSE Linux.
 6. CountryTraceRoute - Безплатна traceroute, която показва пътеките на живо и работи на Windows.
 7. NetScanTools Basic - Инструменти за Ping, Traceroute, Whois и DNS в прост интерфейс. Този инструмент работи на Windows и е безплатен за използване.
 8. SmokePing - Безплатен инструмент за ping с отворен код, който работи на Linux и BSD Unix.
 9. Multiping - Мрежов скенер и инструмент за откриване на устройства, базиран на Ping, който работи на Windows.
 10. Bping - Безплатен вариант на Ping в командния ред, който е наличен за Windows.

1. TraceRoute NG (БЕЗПЛАТЕН ИНСТРУМЕНТ)

Проследявайте NG

TraceRoute NG е решението за анализ на мрежовия път на SolarWind и алтернативата на PingPlotter за Windows. TraceRoute NG предлага поддръжка за IPv4 и IPv6 и може да открие промени в пътя, когато настъпят. Промените в пътя се проследяват на TCP и ICMP, за да се осигури максимална видимост.

Веднъж на живо, TraceRoute NG може да се използва за идентифициране на подробности като IP адреси и имена на хостове. В допълнение, можете също да следите за проблеми с производителността като изгубен пакет и латентност. Всичко това се следи чрез простия потребителски интерфейс, който осигурява графичен дисплей на използването на мрежата.

цялостен TraceRoute NG е безплатна алтернатива на PingPlotter, която осигурява всичко необходимо за наблюдение на мрежовата производителност и отстраняване на неизправности по ключови проблеми. Въпреки че не е толкова усъвършенстван като инструмент като SolarWinds Network Performance Monitor, той предоставя всички основи, необходими за наблюдение на мрежа. Можете да изтеглите TraceRoute NG безплатно.

SolarWinds TraceRoute NGDownload 100% БЕЗПЛАТЕН инструмент

2. PRTG Network Monitor (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

Снимка на екрана на PRTG мрежов монитор

Напред в този списък, който имаме PRTG Network Monitor. PRTG Network Monitor е мрежов инструмент за мониторинг, който предлага разнообразна гама от функции, извън тези, предоставени от PingPlotter. с PRTG Network Monitor можете да стартирате ping сканиране и Traceroute с конфигурируеми сензори.

За мониторинга на Traceroute има посветен Traceroute Hop Count Sensor който се използва за наблюдение на броя на хмелите, от които се нуждае сензорът преди да достигне друго устройство. Със сензора Traceroute HopCount можете да видите следните показатели: Време за изпълнение и Брой хмел.

В допълнение има сензор Ping, посветен на измерването на наличността на свързани устройства. с PRTG Network MonitorPing сензор можете да следите следните показатели: Време за пинг, Минимално време за пинг когато използвате повече от един пинг на интервал, Максимално време за пинг когато използвате повече от един Ping на интервал и загуба на пакет като процент.

PRTG Network Monitor е една от най-добрите алтернативи на PingPlotter заради модерния си потребителски интерфейс. Опитът от мониторинга се откроява сред другите подобни инструменти в този списък. Има безплатна версия на PRTG Network Monitor което позволява безплатно наблюдение на до 100 сензора. Ако се нуждаете от повече, тогава платени версии на PRTG 500 започват от 1600 долара (£ 1,206) за 500 сензора. Има и а 30-дневен безплатен пробен период можете да изтеглите по-долу.

Paessler PRTGИзтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. WinMTR

WinMTR

WinMTR е базиран на Windows инструмент за ping и Traceroute. Да използвам WinMTR всичко, което трябва да направите е да въведете име на хост или IP адрес на две точки, които искате да наблюдавате. След това инструментът ще следи качеството на връзката между двете точки и ще ви предаде резултатите за анализ.

След като сканирането ви с пинг приключи, можете да видите резултатите като HTML или .txt файл. След това можете да използвате тази информация, за да търсите проблеми, които може да сте пропуснали. Например, можете да видите колко скокове има между двете точки, за да видите дали прехвърлянето на пакети е ефективно или не.

Този инструмент е наличен във всички 32- и 64-битови версии на Windows, което го прави идеален за всяка мрежа, използваща тази операционна система. WinMTR е всичко по всичко надеждна алтернатива за тези, които търсят мониторинг на мрежовата диагностика в малки мрежи. Основното ограничение е липсата на графични характеристики. WinMTR можете да изтеглите безплатно тук.

4. Path Analyzer Pro

Path Analyzer Pro

Path Analyzer Pro е инструмент за наблюдение на мрежата, който може да работи проследяващи, DNS резолюции, Whois резолюции и ASN / ISP резолюции. С други думи, можете да използвате този инструмент, за да намерите IP адреси, имейл адреси, мрежови пътища и да наблюдавате наличността на мрежата. Цялата тази информация може да бъде разгледана допълнително чрез създаване на отчети.

Този инструмент е идеално решение за потребители, които търсят по-визуално изживяване, тъй като можете да създавате графики, които да показват проблеми като латентност и нервнича. Възможността да използвате тези графики е изключително полезна за поддържане на върха на събитията, тъй като те се случват и за да сте сигурни, че не пропускате нищо важно.

Path Analyzer Pro е достъпен на Mac OS и Windows (въпреки че версията на Windows е ограничена до Уиндоус експи, перспектива и Windows 2003 Server. Цената на Path Analyzer Pro започва от $ 29.95 (£ 22.59) за индивидуален личен лиценз и $ 89.95 (£ 67.84) за бизнес потребител. Има и ограничена безплатна версия, която може да изтеглите тук.

5. Отворете Visual Traceroute

Отворете Visual Traceroute

Ако търсите инструмент с Traceroute с отворен източник, не трябва да търсите повече от това Отворете Visual Traceroute. Отворете Visual Traceroute ви позволява да видите 3D карта на света, за да видите как данните пътуват от вашия компютър към сървъра. Можете също да използвате 2D карти, ако хардуерът ви не може да поддържа 3D картата.

Отворете Visual Traceroute също има пакетче снайпер. С пакета sniffer можете да видите какви данни се изпращат през вашата мрежа. Функцията за смъркане на пакети е полезна, тъй като може да ви помогне да видите дали има услуги, които скачат честотна лента или дали някой нападател е нарушил мрежата. Има и а Whois търсене функция, така че да можете да намерите повече информация за конкретни домейни.

За по-малки организации, които искат по-визуално преживяване на Traceroute, Отворете Visual Traceroute е идеален. В Windows, Отворете Visual Traceroute е достъпно за Уиндоус експи, перспектива, 7, 8 и 10. Можете също да използвате Отворете Visual Traceroute На OpenSUSE и Mac OS. Можете да изтеглите безплатно този инструмент, като използвате тази връзка тук.

6. CountryTraceRoute

CountryTraceroute

CountryTraceRoute е бързо развиващо се леко приложение Traceroute от Nirsoft. Графичният интерфейс може да не изглежда толкова фантастичен като някои други инструменти в този списък, но това не го забавя по време на работа на живо. Всичко, което трябва да направите, е да въведете URL адрес в лентата за търсене, натиснете Отивам и можете да видите брой хмел, IP адрес, име на хост, страна и средни милисекунди от дължината на връзката.

Всеки, който търси основна програма Traceroute, ще бъде изцяло подкрепен от CountryTraceRoute. Ако обаче искате по-визуално изживяване, определено трябва да изберете алтернативен инструмент. CountryTraceRoute е налична от всяка версия на Windows 2000, до Windows 10. Можете да изтеглите CountryTraceRoute безплатно тук.

7. NetScanTools Basic

NetScan инструменти основни

NetScanTools Basic е инструмент за безплатни пинг и Traceroute, наличен за Windows. с NetScanTools Basic можете да бягате ping сканиране, проследяващи, Whois търсене, и IP / резолюция на име на хост. Потребителският интерфейс е невероятно лесен за навигиране с всеки посочен от лявата страна инструмент, така че да може да се получи достъп до него.

Когато кликнете върху Ping и Traceroute инструменти, от които се изисква да въведете целево име на хост или IPv4 адрес, преди да натиснете Правете пинг за стартиране на ping сканиране. След това се показва таблица с резултатите, подробно описани Ping #, Отговарящ на IPv4, път (г-ца), TTL и Статус. След това можете да щракнете с десния бутон върху резултатите, за да отпечатате или запазите копие.

Включен е и графичен инструмент за ping, който показва графика на резултатите от сканиране на ping. Можете да конфигурирате каква информация ще бъде показана, като въведете Забавяне между Pings, Време на изчакване, и Максимален брой хоп. След това графиката ви показва Ping RTT и Липсващи отговори.

Netscantools Basic е една от най-универсалните алтернативи на PingPlotter в този списък. Ако искате да изтеглите NetScanTools Basic за Windows тогава можете да го направите безплатно чрез тази връзка тук.

8. SmokePing

SmokePing екранна снимка

SmokePing е отворен код инструмент за измерване на пинг и латентност, който се оказа популярен сред мрежовите администратори. SmokePing има графики на латентността на живо за да ви кажа каква е мрежата. Настройката на този инструмент е невероятно лесна и можете да го използвате, за да планирате пингове на определени интервали от време, така че вашата мрежа да бъде наблюдавана, когато искате.

Когато системата открие необичайно висока латентност, ще бъде изпратен сигнал. Сигналите се задействат с прагове така че да получавате известия само когато трябва да предприемете действия. Ако обаче искате да наблюдавате по-отблизо работата, има много възможности за визуализация, които да ви подкрепят. Например, можете да генерирате графики, за да видите ping сканирането и ефекта от проблеми с производителността като загуба на пакети.

SmokePing е идеален избор за организации, които търсят безплатен инструмент за измерване на латентността Linux и BSD. Можете да изтеглите SmokePing тук.

9. Мултипинг

MultiPing

Multiping е базиран на Windows ping монитор, който предлага a функция за откриване на мрежа. Можете да сканирате списък с IP адреси и автоматично да добавяте устройства към мониторинговата си среда. Показатели, с които можете да наблюдавате MultiPing включва процент загуба на пакет и латентност (минимални, максимални и средни). Платформата също има поддръжка за IPv4 и IPv6, така че да разполагате с цялата информация, която ви е необходима за наблюдение на работата на мрежата.

Вашите усилия за мониторинг се поддържат чрез система за сигнализиране, която изпраща известие на вашия имейл, ако бъде идентифициран проблем. с Multiping не сте ограничени да наблюдавате събития в реално време. Можете да разгледате историята на работата на мрежата, за да видите дали има ключови тенденции, които може да сте пропуснали.

Multiping също е добър избор, ако все още използвате PingPlotter поради неговите възможности за интеграция. Можете да закупите Multiping за цена от 39,99 долара (£ 30,16). Тази цена купува за вас година на безплатни ъпгрейди и възможност за наблюдение на неограничени цели. Можете също да изтеглите Multiping пробен пробен период за Windows чрез тази връзка тук.

10. Bping

Bping екран

Накрая имаме Bping (звуков сигнал), който е инструмент за пингване на Windows, който издава слухов звуков сигнал всеки път, когато получи отговор. Можете също да го конфигурирате така, че да издава звуков сигнал, когато не получава отговор. Можеш изберете персонализирани WAV файлове да играете, ако искате да промените звуците по подразбиране на нещо по-познато.

Bping също проверява вашата интернет връзка и подчертава наличните IP адреси в мрежа. Макар системата да е малко рудиментарна, слуховите звукови сигнали са отлични за поддържане в цикъла при промените във вашата мрежа. Bping може да бъде изтеглен безплатно от Windows тук.

Най-добри алтернативи на PingPlotter: TraceRoute NG и WinMTR

Без значение какъв инструмент Traceroute използвате, има много алтернативи на PingPlotter. Old school Traceroute инструменти като TraceRoute NG и WinMTR ще ви предоставим основните неща, необходими за наблюдение на вашата мрежа. Ако имате нужда от инструмент, който е по-универсален и модерен, тогава инструмент като PRTG Network Monitor би бил по-добър избор. Подобно на предприятията, които се нуждаят от повече визуализация, инструмент като Отворете Visual Traceroute би било подходящо.

Няма две среди еднакви, така че ако един инструмент не работи за вашата среда, опитайте друга. Най-голямото внимание е дали искате прост инструмент или такъв, който включва визуализация.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 52 = 56

Adblock
detector