10 най-добри инструменти и софтуер за управление на бази данни

Инструменти и софтуер за управление на бази данни

Базите данни се използват широко от бизнеса за съхранение на референтни данни и проследяване на транзакции. Уебсайтовете се нуждаят от бази данни и Enterprise Resource Planning (ERP) системите се нуждаят от тях. Системата за управление на бази данни (СУБД) е софтуерът, който форматира данни за съхранение в бази данни и дава достъп до тях чрез методи за извличане на данни. Трудно е да се получи преглед на вашите данни чрез команден ред SQL. Графичният потребителски интерфейс ви дава много по-добър начин да проверите състоянието на вашата база данни и да я управлявате правилно.

В този преглед ще разгледаме различни предни краища на базата данни, които ще ви помогнат да управлявате ефективно данните си. Списъкът тук съдържа набор от инструменти, които са подходящи за лица до големи организации със специализирани DBA.

Най-добри инструменти за управление на база данни

Ако започвате да се оглеждате за софтуер, който да отговаря на вашите бизнес нужди, ще се натъкнете на много опции, които имат база данни система. Сложните интерфейси към новите инструменти за бази данни улесняват всеки в бизнеса да създаде и стартира база данни - вече нямате нужда от специалист техник по база данни или администратор на база данни.

Ето и нашето списък на десетте най-добри инструменти за управление на бази данни:

  1. RazorSQL
  2. Microsoft SQL Server Studio Studio
  3. MySQL Workbench
  4. TeamDesk
  5. TablePlus
  6. Sequel Pro
  7. PhpMyAdmin
  8. Navicat за MySQL
  9. SQLyog
  10. цака

Можете да прочетете повече за тези опции в следващите раздели.

1. RazorSQL

RazorSQL

RazorSQL е богат набор от инструменти, които ще ви помогнат да стартирате релационна база данни, до която имате достъп с SQL. Комплектът е в състояние да комуникира с дълъг списък от RDBMS, включително оракул, MySQL, SQL Server, PostgreSQL, Informix, и Енгр.

Оперативната съвместимост на инструмента е особено полезна, ако трябва да се справите с няколко типа бази данни на вашия сайт. Наборът от команди SQL не е точно един и същ за всички RDBMS, така че можете да губите време, въвеждайки грешен команден формат, когато превключвате от една система към друга. RazorSQL представя GUI интерфейс, който след това интерпретира в команди, които се изпълняват в базата данни. Ако обаче искате да напишете свои собствени скриптове, помощната програма включва и SQL Editor, които ще подчертаят синтаксичните грешки.

Пакетът включва почти всички функции, които ще ви трябват за администриране на база данни., Включително архивиране на данни в таблици. Едно нещо, което липсва на този пакет, е инструмент за създаване на формуляри, който би ви позволил да създадете предни краища, за да осигурите безопасен и лесен достъп на вашата общност на потребители до базата данни.

Това е платено средство, но е на много разумни цени. Можете да закупите стандартния пакет, който включва година на актуализации и поддръжка или да изберете по-скъпи пакети с по-дълги периоди на поддръжка. Друго измерение в ценовата структура на RazorSQL е броят на хората, които ще го използват. Софтуерът се инсталира на Windows, Mac OS, и Linux и можете да го получите на 30-дневна безплатна пробна версия.

2. Microsoft SQL Server Studio Studio

Microsoft SQL Server Studio Studio

Ако използвате SQL Server за вашите СУБД, ще се възползвате от това безплатен инструмент от Microsoft. Тази група помощни програми включва графичен инструмент, който ви позволява да проектирате база данни и да вземете решение за таблиците за нея. Диаграмите на базата данни, произведени от инструмента, са полезни като компоненти на вашата библиотека на проекти и системна документация, когато създавате нова база данни или адаптирате съществуваща инстанция.

Най- Обект Explorer е просто графично представяне на база данни, показваща таблиците, които вече са създадени. Изследовател на шаблони е пакет от скриптове за създаване на обекти с подкани, така че можете да въведете имената на обекти, докато ги изпълнявате.

Solution Explorer е оттеглен - той е включен в пакета, но вече не се поддържа. Този инструмент създава „контейнери“, които обединяват изгледи и скриптове, свързани с конкретен обект или група свързани обекти.

Този лек пакет не включва обединяващ интерфейс, но инструментите ще бъдат полезни.

3. MySQL Workbench

MySQL Workbench

MySQL Workbench е безплатен инструмент разработен от Oracle. Помощната програма поддържа проектиране, разработка, управление на базата данни и миграция / архивиране. Софтуерът за пакета работи Windows, Mac OS, и Linux.

Всички комунални услуги на MySQL Достъпът до работната маса се осъществява чрез обединяващ визуален интерфейс. Ако създавате нова база данни, започвате с инструмента за създаване на диаграма на връзката между лицата в пакета. Детайлните екрани на тази диаграма ви позволяват да дефинирате всички изисквания за обектите в базата данни.

Най- SQL Editor поддържа задачите за създаване на обекти на вашия проект за създаване на база данни. Редакторът представя цветово кодиране на изявления и клаузи, като ви помага веднага да видите дали сте направили грешка в синтаксиса.

Най- Табло за визуална производителност на SQL Workbench ви помага да проверите скоростта на доставка на съществуваща база данни. Можете да видите къде обектите и техните връзки трябва да бъдат оптимизирани, докато съдържанието на базата данни расте. Таблото за управление включва атрактивни графични представяния на данни, които правят разпознаването на проблеми много по-лесно.

Най- Миграция на база данни функция в Workbench е в състояние да управлява архивиране. Той ще организира прехвърляне на бази данни в MySQL, получени от други RDBMS, включително Microsoft SQL Server, Microsoft Access, Sybase ASE, и PostreSQL. Поддръжката за този инструмент се предоставя от форум на общността на потребителите.

4. TeamDesk

TeamDesk

TeamDesk е малко по-различен от другите инструменти в този списък. Това не е система, която ви помага да управлявате СУБД е СУБД. Етосът на TeamDesk е, че не е нужно да се тревожите твърде много за това как е организирана вашата база данни. Вие създавате приложение, като например помощна програма или екран за създаване и запитване на фактури и инструмента генерира база данни зад кулисите, за да поддържате новите си екрани. Инструментът включва библиотека от шаблони, която ви помага да изработите оформлението на новите си екрани. Това е страхотен асистент, който ви предоставя полета, които може би не бихте помислили да поставите на новата си форма.

Това е облачна услуга, така че не е необходимо да инсталирате никакъв софтуер, за да го използвате. Можете да получите достъп до системата чрез уеб браузър, работещ на всяка операционна система. Конфигурацията на тази услуга и дизайнът на интерфейса са организирани така, че да премахнете необходимостта да наемете експертна база данни и мрежов администратор. Това прави инструмента идеален за малко предприятие, като индивидуално или малко партньорство между собственици и работници.

Този онлайн пакет е наличен в три нива на обслужване, което го прави подходящ за малки и средни предприятия. Можете да създадете нови бази данни с безплатен акаунт чрез уебсайта на компанията и това включва достъп до библиотеката с шаблони. Възможно е също да се създаде база данни чрез качване на електронна таблица. Това ще създаде структурата на базата данни, включително необходимите таблици, и ще ги попълни също от данните, съдържащи се във вашата електронна таблица. Безплатният акаунт е активен за 14 дни. Тогава ще трябва да платите за услугата.

5. TablePlus

TablePlus

TablePlus е графичен интерфейс към редица марки RDBMS. Той е в състояние да се свързва и показва показваните бази данни MySQL, PostgreSQL, SQL Server, оракул, и SQLite, между другото. Софтуерът за инструмента се инсталира на Windows и Mac OS.

Интерфейсът може да бъде адаптиран към различни теми. Връзката между предния край и вашата база данни е криптирана и можете също да приложите многостепенна автентификация за достъп до приложението. Въпреки че лекотата на използване на графичния потребителски интерфейс прави проучването на базата данни задача, която нетехническият персонал би могъл да използва, това не е предназначено като инструмент за краен потребител. Това е средство за поддръжка за разработчици и DBAs. Най- SQL асистент вграденият в инструмента е асистент на обучени програмисти, а не автоматизиран генератор на скриптове за необучен персонал.

Браузърът на данни чете в записи от избрана таблица, което ви позволява да ги преглеждате, редактирате или изтривате. SQL редактор ви помага да разработвате скриптове чрез цветно кодирано изявление и разпознаване на клаузи. Този редактор включва форматиране на изявления и функция за автоматично завършване.

Функция за управление на данни ви позволява да експортирате база данни, включително нейните данни и да импортирате тези данни отново. Това е полезен помощник за процедурите за архивиране и възстановяване.

Можете да получите безплатна пробна версия на системата, която има оперативни ограничения. Ценовата структура се основава на броя на терминалите, на които инсталирате софтуера. Лицензът ви позволява да използвате софтуера завинаги, но пакетът за поддръжка, който е включен, трае само една година. Получавате 7-дневна гаранция за връщане на парите.

6. Sequel Pro

SequelPro

Sequel Pro е наличен само за Macs. Той се инсталира на Mac OS 10.6 и по-високи. Това е безплатен инструмент, но можете да направите дарение на разработчиците, ако желаете.

Този инструмент е в състояние да взаимодейства с MySQL бази данни. Можете да се свържете с всяка база данни, стига компютърът, на който е включен, да е достъпен чрез мрежата. Това е проект с отворен код, така че можете да копирате изходния код и да го адаптирате. Ако имате умения за програмиране, бихте могли също да допринесете за проекта и да изпратите всички подобрения, които правите, за да бъдат адаптирани в основната програма, за да могат да ги изтеглят други. Софтуерът се актуализира всяка вечер.

Оформлението на прозореца Sequel Pro малко прилича на файл Explorer. В ляв прозорец се показват всички таблици в базата ви данни, а основният панел показва всички записи в избраната в момента таблица. Можете също да въведете SQL заявки в интерфейса и да получите резултатите, показани в програмата за преглед на данни. Възможно е да използвате Sequel Pro за данни за експортиране от вашата база данни. Инструментът също внос съхранени данни обратно във вашата база данни или ще създадете същите таблици в друг екземпляр от база данни и ще ги попълните с данните, които сте архивирали.

7. phpMyAdmin

PhpMyAdmin

Програмата phpMyAdmin е безплатен отворен код инструмент за свързване с вашия MySQL или MariaDB база данни. Този софтуер ще работи Windows и Linux. Можете да определите, че приложението налага двуфакторно удостоверяване за контрол на достъпа. Инструментът е малко сложен за настройка, така че ще бъде по-добре като помощно средство за тези, които имат техническа подготовка. Действията, които инструментът ви позволява да извършвате върху вашите данни, също предполагат, че това не е настолно приложение за крайни потребители в голяма корпорация.

Можете да създавате, променяте и премахвате таблици и други обекти на база данни с този инструмент. Възможно е също така да се управляват потребителски акаунти в базата данни чрез phpMyAdmin. Една SQL редактор ви позволява да разработвате и изпълнявате свои собствени скриптове в базата данни. Други функции включват възможност за експортиране на цялата база данни, за да подадете файл чрез инструмента - той също ще ви води при импортиране на инстанцията обратно от тези файлове.

8. Navicat за MySQL

Navicat за MySQL

Navicat за MySQL е платен инструмент, който работи Windows, Linux, и Mac OS. Той може да се свърже с идеалното решение за MySQL и MariaDB бази данни. Друг инструмент от Navicat може да се свърже с PostgreSQL и Navicat Premium ще управлява широк спектър от RDBMS, включително MySQL, MariaDB, PostgreSQL, Oracle и SQL Server, както и администрация и разработка.

Инструментът Navicat for MySQL може да се свърже и с базирани в облак бази данни, като например Google Cloud, Oracle Cloud, Amazon RDS, и Microsoft Azure. Този инструмент поддържа създаването на обекти на базата данни, както и управлението на данни в тези таблици.

Навигационен панел вляво от GUI прозореца изброява различните типове обекти, до които можете да получите достъп с инструмента. Който и да изберете, на главния екран се появява списък с всички тези обекти. Кликнете върху запис към пробивам надолу и да получите подробности за този обект и (в случай на таблици) данните, които съдържа. Помощната програма включва и екран за дизайн на база данни, за да ви помогне да създадете или презаредите база данни.

Интерфейсът ви позволява да се свържете едновременно с два инстанция и съдържа функции, които дават възможност на обектите да бъдат синхронизирани между тях. Това е чудесна помощ за копирането на базите данни и възстановяването им.

Можете да получите 14-дневна безплатна пробна версия на Navicat за MySQL.

9. SQLyog

SQLyog

SQLyog е инструмент за администриране на MySQL бази данни и тя работи Windows. Инструментът е полезно помощ за администрацията, защото може да експортира и импортира бази данни. Можете да планирате архивирането на вашата база данни да се случва за една нощ. Възможно е също така да се използва SQLyog за синхронизиране между две версии на една и съща база данни. По този начин можете огледайте вашите бази данни за незабавно възстановяване или с цел поддържане на тестова база данни.

Силните страни на тази програма се състоят в способността й да анализира съществуващите бази данни и да подобри техните конфигурации. Няма да ви даде съвет относно нормализирането, но ще го направи разгледайте индексите във вашата база данни и идентифицирайте тези, които са в конфликт. Той също така ще изследва вашите SQL изявления и ще препоръча как биха могли да бъдат подобрени, за да подобрят скоростта на връщане на резултатите.

Характеристиките на този инструмент са много сложни и той е насочен към администраторите на бази данни. Лесното му използване обаче го прави добър вариант за хора, работещи с база данни без обширно обучение. Полезно е средство за затваряне на разликата в уменията ви. Този инструмент се таксува за потребител. Предлага се на 14-дневна безплатна пробна версия.

10. Чукане

цака

Knack не е просто инструмент за анализ на база данни, а цяла СУБД. Това е облачна услуга, която съхранява вашата база данни за вас. Така че, имате две възможности; можете или да използвате тази услуга, за да архивирате вашата база данни в сайта и да я оптимизирате, и да копирате подобрената база данни обратно на вашия сървър за домашна база данни, или можете да премахнете изцяло локалната база данни.

А услуга за архивиране е вграден в абонамент за Knack. Компанията създава огледала на вашата база данни на множество сайтове, за да гарантира, че катастрофата в основния й център за данни няма да загуби данните ви. Дали непрекъснатостта на тази услуга е достатъчна, за да ви осигури възстановяване, е риск, който ще трябва да прецените сами.

Това е много добро решение за малки предприятия. Тя включва шаблони за предните краища на вашата база данни, които включват карти, обработка на кредитни карти, формуляри за въвеждане и запитвания и отчети. Можете също така да го свържете към добре познати приложения, като MailChimp и Dropbox.

Услугата се таксува за месечен абонамент с три нива на плана, което го прави подходящ за фирми от всякакви размери. Knack се предлага на безплатен пробен период от 14 дни.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 87

Adblock
detector