10 най-добри инструменти за мониторинг на устройства на HP

10 най-добри инструменти за мониторинг на устройства на HP

HP е едно от най-големите имена в компютърните изчислителни системи. Марката си изгради репутация за доставяне на надеждни продукти на конкурентни цени. HP произвежда всичко - от компютри до принтери, комутатори, рутери и сървъри. И все пак като всички производители, всички тези инструменти все още трябва да бъдат наблюдавани, за да се справят дългосрочно. В тази статия ще разгледаме 9-те най-добри инструменти за мониторинг на HP & софтуер.

Ако ви липсва време, ето и нашето списък на десетте най-добри инструменти за мониторинг на устройства на HP:

  1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Сървърен монитор от водещия световен производител на софтуер за управление на инфраструктура. Работи на Windows Server.
  2. Paessler PRTG HP Мониторинг на устройството с PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) HP мониторинг като част от обединена мрежа, сървър и приложения за мониторинг. Работи на Windows Server.
  3. Site24x7 Мониторинг на мрежовите устройства на HP (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Облачен мониторинг на инфраструктурата с акцент върху поддръжката на уеб приложения. Включва шаблони за мониторинг на устройства на HP.
  4. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Система за мониторинг и управление на инфраструктурата, създадена за управлявани доставчици на услуги.
  5. ManageEngine OpManager Управление на HP сървъри, мрежово оборудване и крайни точки с тази система за управление на мрежата, която работи на Windows Server и Linux.
  6. LogicMonitor Разширяем монитор за мрежа, сървър и приложения със специална адаптация за наблюдение на оборудването на HP.
  7. eG Enterprise Инфраструктурен монитор, който включва мониторинг на HP-UX. Предлага се в безплатни и платени версии.
  8. Разширение на AppDynamics OpenStack конектор за облачни услуги на HP Система за мониторинг на приложения, която може да бъде разширена със специализиран мониторинг на облачни услуги на HP.
  9. Zenoss Инфраструктурен монитор, който може да бъде пригоден чрез добавяне на плъгини. За системата има много плъгини, насочени към HP.
  10. Отворете хардуерен монитор Отворен код, безплатен монитор, който отчита състоянията на хардуера. Работи в Windows и Linux.

Най-добрите инструменти за мониторинг на устройства на HP & Софтуер

1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

SolarWinds сървър и монитор на приложения

SolarWinds сървър & Монитор на приложения може да наблюдава сървърите на HP. Платформата може да измерва здравни показатели като време за отговор на сървъра, пакет загуба, мрежа латентност, диск пространство използвана, и още, за да ви даде представа за представянето. В допълнение, други подробности предоставят контекст на производителността на хардуера на HP. Сървърен процесор, захранване, памет, батерия, и скорост на вентилатора са някои от компонентите, които можете да наблюдавате.

Сигналите за наблюдение ще ви уведомяват, когато има проблем. Ако има, с едно щракване можете рестартирайте сървъра от разстояние, начало, Спри се или рестартирам процеси на сървъра и преглед на дневниците на събитията. Възможността да отговаряте директно по този начин помага да се намали времето, необходимо за решаване на хардуерни проблеми.

За дългосрочно наблюдение, SolarWinds сървър & Монитор на приложения има планиране на капацитета особеност. Можете да видите прогноза за капацитет за ключови показатели като процесор, диск, памет, и мрежови ресурси. Те могат да се видят под формата на диаграми. Например, можете да използвате a Диаграма за прогноза на капацитета на процесора да анализирате как вашите нужди от хардуерни ресурси ще се променят с течение на времето.

Като цяло, ако търсите платформа, която комбинира мониторинга на сървъра с функциите за отстраняване, SolarWinds сървър & Приложение Monitor е инструмент, който си струва да се разгледа. SolarWinds сървър & Монитор на приложения започва от цена от 2,995 долара (2421 британски лири). Можете да изтеглите безплатната пробна версия за 30 дни.

SolarWinds сървър & Приложение MonitorDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Мониторинг на устройството на Paessler с PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

10 най-добри инструменти за мониторинг на устройства на HP

Мрежов монитор на Paessler PRTG е част от софтуер за мониторинг на мрежата, който може да наблюдава устройства на HP. Те включват компютри, принтери, рутери, превключватели, HPE ProLiant сървъри, HPE BladeSystems, и още. Инструментът работи с помощта на сензори за вземане на показатели от хардуерни елементи. Например, има сензори, създадени специално за HPE ProLiant сървъри, които наблюдават системно здраве, логически диск, контролер на паметта, мрежов интерфейс, и физически диск.

Количеството видимост, което имате, зависи от устройството, което вашето наблюдение. При наблюдение на компютрите на HP, PRTG Network Monitor улавя данни за процесор, използване на паметта, консумация на честотна лента, и още. При устройства като принтери информацията е по-конкретна. Например, можете да проследите наличността на принтера и дори да получите известие, ако той се задръсти с хартия.

Най- известия система е праг на базата на така че да можете да конфигурирате, когато се генерират сигнали. Например, ако използването на паметта надвишава определена стойност, програмата ще ви изпрати сигнал електронна поща, СМС, push известие на iOS или Android, и още. Системата е лесна за конфигуриране, така че имате пълен контрол върху, когато получите сигнал.

PRTG Network Monitor е безплатно, ако имате по-малко от 100 сензора. Платените версии на PRTG Network Monitor започват от 1600 долара (1,293 паунда) за 500 сензора, 2850 долара (2,304 лири) за 1000 сензора, 5 950 долара (4,811 лири) за 2500 сензора, 10 500 долара за 8 000 сензора и 14 500 долара (11 724 лири) за неограничени сензори. Има и неограничена версия, която поддържа пет сървърни инсталации за $ 60 000 (£ 48 515). Можете да изтеглите безплатната пробна версия чрез този линк тук.

Paessler HP Device Monitoring с
PRTGИзтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Site24x7 мониторинг на мрежовите устройства на HP (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

10 най-добри инструменти за мониторинг на устройства на HP

Site24x7 е облачен базиран монитор за ефективност, който работи с HP устройства. Site24x7 автоматично открива HP устройства свързан с мрежата. Оттам можете да следите показатели като използване на диска, използване на паметта, Използване на процесора, брой на процесите, отпечатани страници, на общ брой сблъсъци, получени пакети, и още.

Има над 1000 шаблона на устройства за да ви помогне да започнете по-бързо. Съществуват шаблони за нестандартни кутии за HP-Printer, HP-Hub, HP Bridge, HP Routing превключватели, Превключватели на HP ProCurve, и още. Ако има проблеми с вашите устройства, софтуерът ви изпраща сигнал на вашето мобилно устройство. Предупрежденията ви информират постоянно дали сте на бюрото си или извън офиса.

Site24x7 се препоръчва, ако искате висококачествен, но достъпен монитор за инфраструктура. Най- Site24x7 Планът за инфраструктура има Starter версия, която струва $ 9 (7,28 £) на месец с поддръжка за 10 сървъра / уебсайтове и пет мрежови интерфейса. Ако трябва да наблюдавате повече устройства, тогава ще трябва да поискате оферта директно от компанията. Ценообразуването на примерите е около $ 9 (7,28 £) на месец за 10 сървъра или $ 89 (£ 71,98) на месец за 100 сървъра. На тази страница можете да видите списък на наличните устройства и достъп до безплатната пробна версия от 30 дни.

Site24x7 Мониторинг на мрежови устройства на HPStart 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

10 най-добри инструменти за мониторинг на устройства на HP

ATERA е дистанционен мониторинг и управление (RMM) система, която поддържа управлявани доставчици на услуги (MSP). Платформата е в състояние да следи мрежи, сървъри и приложения на сайта на клиента.

Възможностите за мониторинг на Atera не се ограничават до конкретни производители на хардуер. Услугата може да наблюдава и администрира настолни компютри, лаптопи, принтери и скенери, направени от HP. Платформата Atera може да бъде разпределена на клиент на MSP чрез инсталиране на агентски софтуер на сайта на клиента. След като този агент е активен. Той ще търси през мрежата за всички прикачени устройства и ще ги регистрира, като изброява производителя и модела на всяко заедно с други показатели, като номера на версиите.

Описът на оборудването помага на MSP да се справят изправете договорите които управляват със своите клиенти, тъй като твърде често тези компании няма да имат точен списък на цялото си оборудване, преди да приложат правилното управление с MSP. Системата Atera също ще сканира клиентския сайт за всички инсталиране на софтуер. Това е друг съществен фактор за договорите и също така се управлява от управление на лицензи за софтуер.

Атера продължава да следете мрежовия трафик, сървърите и приложенията да се отървем от бедствие. Системата включва също a Информационно бюро система, която позволява на потребителите да издигат билети за отстраняване на проблеми с техните настолни компютри и лаптопи, включително продукти на HP. Системата Help Desk позволява на техниците да получат отдалечен достъп до тези крайни точки и също да използват a отдалечен работен плот услуга, която позволява на техника да поеме контрола върху крайната точка със съгласието на потребителя и с потребителя, който може да наблюдава всички действия на техника на устройството.

Системата Atera е облачна услуга, така че MSP не е необходимо да инсталирате никакъв софтуер или да разполагате с локални сървъри, за да стартирате системата. Конзолата от системата може да бъде достъпна чрез уеб браузър на всеки десктоп или лаптоп. Atera също произвежда безплатно приложение за да се даде достъп от мобилни устройства.

Atera се таксува от абонамент и услугата се таксува на техник, или на месец, или на година. Можете да опитате Atera за себе си с a 30-дневен безплатен пробен период.

30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия на AteraStart

5. ManageEngine OpManager

10 най-добри инструменти за мониторинг на устройства на HP

ManageEngine OpManager е платформа за наблюдение на мрежата за Windows и Linux които могат да наблюдават устройствата на HP. ManageEngine OpManager събира данни като Използване на процесора, използване на диска, I / O, използване на паметта, сървърни процеси, и още. Можете да преглеждате данни за ефективността чрез табло за управление в реално време, което ви показва информация за ефективността, като например Устройства по наличност, Използване на процесора в реално време, и Последни аларми.

Ако желаете различна перспектива, можете да генерирате графики на Използване на процесора, Използване на паметта, Изгубен пакет, наличност, Време за реакция и Използване на диска на HP устройства. Тези графики ви казват как се променя производителността на устройството с течение на времето и подчертават проблемите със здравето, с които трябва да сте наясно.

Въпреки това, в случай, че пропуснете нещо, ManageEngine Op Manager има аларми. Алармите ви уведомяват при откриване на хардуерни проблеми. Можете да ги конфигурирате с прагове. За устройства на HP, алармите идват предварително конфигурирани извън кутията така че не е необходимо да задавате параметри ръчно.

Има три версии на ManageEngine OpManager на разположение за закупуване: Standard Edition, Professional Edition и Enterprise Edition. Стандартното издание започва от $ 245 (£ 198) за 1000 устройства. Професионалното издание започва от $ 345 (£ 278) за 1000 устройства и включва допълнителни функции като мониторинг на VMware и Hyper-V мониторинг. Enterprise Edition започва от $ 11 555 (£ 9,335) за до 10 000 устройства и редица допълнителни функции. Можете да изтеглите безплатната пробна версия.

6. LogicMonitor

Снимка на LogicMonitor

LogicMonitor е монитор за инфраструктура без агенти с поддръжка на HP устройства. LogicMonitor има LogicModules тази подкрепа Устройства за съхранение на лява ръка на HP, HP LeftHand Network Storage Manager, Снимки на HP LeftHand, HP сървъри, и HP превключватели. За всеки тип устройство се записва диапазон от показатели. Например, за сървъри LogicMonitor измерва състоянието на SMART, състоянието на паметта, състоянието на вентилатора на процесора, състоянието на физическото устройство, състоянието на логическото устройство и други.

За да използвате мониторинг на HP, ще трябва инсталирайте началната страница на HP за управление на системата. Процесът е опростен и след като завършите, ще можете да управлявате инфраструктурата си от едно място. Ще имате и автоматизирани функции като сигнали на ваше разположение, за да ви уведомяват, когато дадено устройство изпитва затруднения. Самото конфигуриране на сигнали ви дава повече контрол върху това, когато изпращате имейли.

Има две основни категории опции за ценообразуване LogicMonitor: Стандартно ценообразуване и цени на доставчика на услуги. Под модела за стандартно ценообразуване са три версии на LogicMonitor; Starter, Pro и Enterprise. Версията Starter поддържа устройства с 50 плюс, Pro версия 100 плюс устройства, а Enterprise версията поддържа устройства с 200 плюс.

Версиите за ценообразуване на доставчика на услуги се наричат ​​SP Pro и SP Enterprise. SP Pro стартира от 250 плюс устройства, а SP Enterprise започва от 250 плюс устройства. Ще трябва да се свържете с екипа по продажбите, за да получите оферта. Можете да изтеглите 14-дневната безплатна пробна версия.

7. eG Enterprise

10 най-добри инструменти за мониторинг на устройства на HP

eG Enterprise е решение за мониторинг на инфраструктурата с HP-UX мониторинг. Програмата следи HP-UX сървърите и подобрява видимостта в приложенията, които поддържат. Потребителите могат да наблюдават процесор, диск, памет, мрежови ресурси, и системни регистрационни файлове. Можете също да наблюдавате приложенията, работещи на сървъра. Поддържаните приложения включват Уеб сървър на IBM WebSphere, Oracle WebLogic Java сървър за приложения, Уеб сървър на Apache, и още.

Сигнали в eG Enterprise са автоматично се изчислява въз основа на анализа на миналото изпълнение. Ако дадено устройство се повреди или започне да показва признаци на влошаване на производителността, софтуерът ще ви изпрати известие. За допълнителен анализ можете също да генерирате сигнали, за да разгледате по-подробно вашата инфраструктура.

Има безплатна версия на eG Enterprise който поддържа до пет сървъра. Ако имате нужда от повече, можете да надстроите до платена версия. Има четири платени версии на eG Enterprise: Вечен лиценз, абонамент, SaaS и одит. Вечният лиценз започва от $ 10 000 (£ 8,088). Версията за абонамент започва от $ 300 (£ 242) на месец. Ще трябва да поискате оферта за цените на версиите на SaaS и Audit Service. Можете да изтеглите безплатната пробна версия.

8. AppDynamics (Разширение на AppDynamics OpenStack конектор за облачни услуги на HP)

AppDynamics

AppDynamics е монитор за изпълнение на приложението който има разширение, създадено специално за мониторинг Облачни услуги на HP. Най- Разширение на AppDynamics OpenStack конектор за облачни услуги на HP позволява на потребителя да следи облачни приложения. Разширението може автоматично да открие топологията на HP приложенията.

След като топологията бъде открита, можете да започнете да наблюдавате показатели като време за реакция, наблюдение на натоварването, и степен на грешка. Тази информация може да бъде прегледана в реално време, за да сте сигурни, че сте в крак с текущото развитие на вашата среда. Инструментът също така установява основни характеристики на производителността, така че сигналите да се задействат, когато използването на HP се отклонява от нормалните параметри.

Ако търсите инструмент, който може конкретно да наблюдава облачните услуги на HP, AppDynamics и на Разширение на AppDynamics OpenStack конектор за облачни услуги на HP е добър избор. За да видите цената обаче, ще трябва да се свържете директно с компанията. Можете да започнете 15-дневния безплатен пробен период.

9. Зенос

10 най-добри инструменти за мониторинг на устройства на HP

Zenoss е инструмент за мониторинг на инфраструктурата който има множество приставки за наблюдение на устройства на HP. Основното разширение за устройствата на HP е HP Monitor ZenPack, който събира SNMP данни от устройства на HP. ZenPack събира информация, включително Хардуерен модел, Сериен номер на хардуер, операционна система, и Информация за процесора.

Друга възможност е да имате HP Proliant ZenPack който е предназначен за наблюдение на HP Proliant сървъри. Има много други ZenPacks, предназначени за устройства на HP, включително HP-UX (Търговски) Мониторинг ZenPack, Температурни сензори на HP Мониторинг ZenPack, HP Printer Trap трансформира ZenPack и още. Почти всеки сегмент от инфраструктурата на HP, за който се сещате, се поддържа от Zenoss.

Обхватът на разширенията, достъпни за Zenoss прави този инструмент солидна опция независимо дали правите общ мониторинг на инфраструктурата или работите специално с HP устройства. За да видите оферта за Zenoss ще трябва да се свържете директно с екипа по продажбите. Има и демонстрация, която можете да насрочите.

10. Отворете хардуерния монитор

Отворете хардуерен монитор

И накрая, ние имаме Отворете хардуерен монитор. Отворете хардуерен монитор е хардуерен монитор с отворен код, който може да наблюдава устройства на HP. Инструментът следи за температура, скорост на вентилатора, волтаж, натоварване, и тактова скорост на свързани устройства. Инструментът може да измерва и други елементи като SMART твърди дискове, Nvidia и ATI видеокарти.

Отворете хардуерен монитор се препоръчва за тези предприятия, които искат да използват инструмент за мониторинг на инфраструктурата, без да плащат премия. Софтуерът е достъпен за Уиндоус експи, перспектива, 7, и Linux. Можете да изтеглите програмата безплатно.

Избор на инструмент за мониторинг на устройства на HP

Без значение какъв хардуер или услуги на HP използвате във вашата организация, има много опции в зависимост от устройството, което се опитвате да наблюдавате. Инструменти като Приложение SolarWinds & Монитор на ефективността, Site24x7 Инструмент за мониторинг на мрежови устройства на HP, и Paessler HP Monitoring с PRTG Network Monitor, следете широка гама от услуги на HP с висококачествено потребителско изживяване.

За най-ефективния опит за наблюдение изберете инструмент, който най-добре отговаря на вашите бизнес изисквания. Ако искате основно да наблюдавате компютрите на HP, използвайте инструмент като Мрежов монитор на Paessler PRTG. Ако наблюдавате главно сървърите на HP, използвайте инструмент като Приложение SolarWinds & Монитор на ефективността или AppDynamics.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 59

Adblock
detector