10 най-добри инструменти за мониторинг на Microsoft Hyper-V

10 най-добри инструменти за мониторинг на Microsoft Hyper-V

Повишаването на виртуализирана инфраструктура и виртуални машини имаше съществени последици за мрежовите администратори. Добре утвърдените практики за мониторинг на мрежата бяха разклатени, тъй като предприятията включват платформи за мониторинг на производителността и инструменти за мониторинг на Hyper-V за мониторинг на виртуалната инфраструктура.

Сега, когато толкова много компании използват Microsoft Hyper-V за да предоставят виртуални услуги, набор от инструменти за мониторинг на Hyper-V са изрязани за наблюдение на тези ресурси. Въпреки че това добави голям избор на пазара, затруднява се да се каже коя платформа за наблюдение е най-ефективната. В тази статия ще разгледаме най-добрите Hyper-V инструменти за мониторинг за наблюдение на виртуалната инфраструктура.

Ако имате време само за бърз поглед, ето и нашето списък на най-добрите инструменти за мониторинг на Microsoft Hyper-V:

  1. Мениджър за виртуализация на SolarWinds (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Изискан инструмент за мониторинг на VM от лидера в индустрията. Обхваща Azure и AWS, както и виртуализациите на място Hyper-V и VMWare.
  2. VM Monitor SolarWinds (БЕЗПЛАТЕН ИНСТРУМЕНТ) Безплатна опция от SolarWinds за бюджета. Ограничен до един сървър.
  3. PRTG Network Monitor Интегриран пакет за наблюдение на мрежа, сървър и приложения, който е идеално конфигуриран за VM мониторинг. Работи на Windows Server и е специализиран в Hyper-V виртуализации.
  4. ManageEngine OpManager Hyper-V, VMWare и Xen мониторинг. Този инструмент се инсталира на Windows Server и Linux.
  5. ManageEngine Free Hyper-V Performance Monitor Безплатен инструмент от ManageEngine, посветен на виртуализациите, внедрени с Hyper-V.
  6. eG Enterprise Уеб-базирано решение за мониторинг на Hyper-V с огромна отстъпка от абонаментна сделка.
  7. LogicMonitor Облачен базиран монитор Hyper-V с три нива на абонамент.
  8. Veeam One Монитор за Microsoft Hyper-V и VMware vSphere, който работи на Windows.
  9. Dynatrace Hyper-V монитор за изпълнение с страхотни екрани за обратна връзка на живо и разширена диагностика.
  10. Turbonomic Управление на Hyper-V, vSphere, KVM и PowerVM реализация с този инструмент за наблюдение и планиране на капацитет на живо.

Защо са важни инструменти за мониторинг на Hyper-V?

Преди да разгледаме най-добрите инструменти за мониторинг на Hyper-V, ще разгледаме защо те са важни. Основната причина за необходимостта от инструменти за мониторинг е, че услугите на Hyper-V са виртуализирани и недостъпни за администраторите (особено в сравнение с физическата инфраструктура).

Заключени в едно устройство може да има десетки различни виртуални машини. Като се има предвид, че това са осезаеми части от хардуера, може да бъде лесно да се загубят следите от тях и да се пропуснат проблеми с производителността. Използването на инструмент за мрежов мониторинг, който може да наблюдава Hyper-V, помага да се увеличи видимостта над тези виртуални услуги.

Без висококачествен инструмент за виртуализация администраторите рискуват да загубят следи от виртуални ресурси. Неспазването на виртуалните ресурси води до проблеми с производителността и може да остави мрежата уязвима за кибер атаки. В тази статия разглеждаме най-добрите инструменти за мониторинг на Microsoft Hyper-V за наблюдение на вашата мрежа.

Най-добрите инструменти за мониторинг на Microsoft Hyper-V

1. SolarWinds виртуализация мениджър (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

SolarWinds Мениджър за виртуализация

Първо в този списък, който имаме SolarWinds Мениджър за виртуализация, инструмент за мониторинг на мрежата, предназначен за управление на виртуални ресурси. SolarWinds Мениджър за виртуализация показва здравословното състояние на виртуализирани ресурси като Hyper-V чрез цветно кодирано табло. Виртуалните ресурси са категоризирани като нагоре, надолу, критичен, Внимание, Изключвам, Недостижим и Външен да ви кажа всичко, което се случва с свързаните ви услуги.

За да поддържате мониторинга си отзивчив, SolarWinds Мениджър за виртуализация има система за сигнализиране. Системата за сигнали може да наблюдава проблеми с Hyper-V, като високо използване на процесора и латентност, за да ви предупреди за лоша производителност. Сигналите са предварително конфигурирани извън кутията и могат да се разглеждат в един изглед на таблото.

Една особено полезна функция, предлагана от SolarWinds Мениджър за виртуализация е планиране на капацитет. SolarWinds Мениджър за виртуализация може да предскаже процесор, памет и мрежови ресурси ще ви трябва за бъдещо използване на Hyper-V. Прогнозите за планиране на капацитет се показват под формата на графики, така че да сте напълно наясно с ресурсите, които ще трябва да подкрепите в бъдеще.

цялостен SolarWinds Мениджър за виртуализация предлага цялостен опит за наблюдение на виртуални ресурси. Ако искате да наблюдавате състоянието на здравето и използването на вашите виртуални машини, този инструмент си заслужава да бъде разгледан. SolarWinds Мениджър за виртуализация започва от цена от 2,995 долара (2275 лири). Има и а 30-дневен безплатен пробен период на разположение.

SolarWinds Virtualization ManagerDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. SolarWinds VM Monitor (БЕЗПЛАТЕН ИНСТРУМЕНТ)

VM монитор SolarWinds

VM монитор SolarWinds е безплатен инструмент за наблюдение на виртуална машина, който може да се използва за наблюдение на Hyper-V и VMware. На VM монитор SolarWinds можете да видите процесор, използване на паметта, използване на мрежата, и брой работещи VM. Потребителският интерфейс не е толкова съвременен, колкото другите инструменти в този списък, но ви осигурява видимост над основните показатели за производителност на VM.

Можете също да използвате този инструмент, за да видите по-подробна информация за VM като Име на VM, гост ОС, и VM състояние. Тези подробности улесняват навигацията във вашата виртуална инфраструктура. Можете също да наблюдавате проблеми с VM като намаляване на производителността чрез използване на прагови индикатори. Например, можете да зададете Внимание и критичен индикатори, ако Използване на процесора или памет пресича предварително определен процент.

VM монитор SolarWinds е инструмент, който е идеален за по-малки организации, които търсят опит за наблюдение на виртуални машини. Важно е да се отбележи, че SolarWinds VM Monitor може да наблюдава само един сървър наведнъж. Ако искате да наблюдавате повече сървъри, ще трябва да закупите SolarWinds Мениджър за виртуализация. VM монитор SolarWinds можете да изтеглите безплатно тук.

SolarWinds VM MonitorDownload 100% БЕЗПЛАТЕН инструмент

3. Мрежов монитор на Paessler PRTG

PRTG Network Monitor

На следващо място имаме PRTG Network Monitor, инструмент, който предлага оптимизиран опит за наблюдение на виртуална машина. PRTG Network Monitor може да наблюдава статус, Използване на процесора, памет, и трафик на Hyper-V сървъри. Има дори сензори, посветени на мониторинга на Hyper-V сървърите. Например, the Hyper-V Сензор за хост сървър следи използването на процесора, броя на критичните стойности за здравето на хоста, броя на депозираните страници и мрежовия трафик.

PRTG Network Monitor има система за известия, която може да проследява ключовите Hyper-V показатели, като използва прагови стойности. Потребителят задава параметър за измерване като използване на процесора и след като предварително определена стойност е надвишена, се генерира предупреждение. Сигнали се изпращат чрез електронна поща, СМС, и push известия. Възможността да задавате прагове на ефективност ви дава контрол, когато получавате известия.

Една от най-големите продажби на PRTG Network Monitor е, че се предлага безплатно за до 100 сензора. Платените версии на PRTG Network Monitor започват от $ 1600 (£ 1,213) за 500 сензора до PRTG XL5 за неограничени сензори $ 60 000 (£ 45,524). Налична е и пробна версия.

4. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager

Напред в този списък, който имаме ManageEngine OpManager. ManageEngine OpManager е мрежов монитор, който има възможности за мониторинг на виртуални машини. с ManageEngine OpManager можеш автоматично открийте Hyper-V инфраструктурата. След като дадено устройство е открито, вече има край 40 различни монитора можете да използвате за проследяване на процесор, диск, и памет на Hyper-V сървър. Това ви осигурява цялата видимост, от която се нуждаете, за да идентифицирате какво става.

Платформата също предлага над 70 отчета за Hyper-V. Всеки отчет може да се генерира в PDF, CSV и XLS. Всички отчети са адаптивни, така че можете да изберете информацията, която искате да изпратите на вашия екип. Например, можете да създадете отчет за най-слабо използваните хостове за споделяне.

Има и сигнали, така че да бъдете уведомявани, когато ресурс на Hyper-V намалява. Известията се изпращат чрез електронна поща и СМС. Предупрежденията на живо се показват в модула за управление на неизправности. Тук можете да видите тежестта на сигнала, времето за последното му актуализиране и подкрепящо съобщение, подробно описващо програмата. Наличието на информация за предупреждение, която е лесно достъпна, улеснява стартирането на отстраняване на проблеми, когато нещо се обърка.

ManageEngine OpManager е достъпно за Windows и Linux. Има две версии на ManageEngine OpManager, достъпни за закупуване: версиите Essential и Enterprise. Версията Essential струва $ 715 (£ 542) и поддържа до 1000 устройства с Hyper-V, VMware и Xen мониторинг. Версията на Enterprise струва $ 19 795 (£ 15 024) и поддържа 10 000 устройства. Има и безплатна пробна версия, която можете да изтеглите тук.

5. ManageEngine Free Hyper-V Performance Monitor

ManageEngine Free Hyper-V Performance монитор

ManageEngine Free Hyper-V Performance Monitor е безплатна цена на ManageEngine на ManageEngine OpManager. С този инструмент можете да наблюдавате всички версии на Hyper-V до Hyper-V Server 2012 R2. С този инструмент можете да измервате показатели като Използване на процесора, използване на паметта, скорост на четене / запис на диск, и мрежа Rx / Tx. Можете също да проследявате броя на активните виртуални машини и да проследявате тяхното здравословно състояние.

Праговете са адаптивни, така че можете да конфигурирате параметри за Използване на процесора и преглеждайте сигнали, когато трябва да предприемете действие. Въпреки че системата за сигнали не е толкова пълна, колкото ManageEngine OpManager, тя ви осигурява достатъчно видимост, за да видите кога сървърите на Hyper-V имат проблеми.

Отчетите за ефективността също могат да бъдат създадени в реално време за анализиране на хостове и VM. Тези доклади включват подробности за процесор, използване на диска, памет, непрекъсната работа, и операционна система. Отчетите могат да бъдат отпечатани или изпратени по имейл на други членове на вашия екип.

ManageEngine Free Hyper-V Performance Monitor е инструмент, подходящ за по-малки организации, които искат да наблюдават Hyper-V инфраструктура, без да плащат за цялостна платформа за мониторинг на мрежата. Можете да изтеглите този инструмент безплатно в Windows чрез тази връзка тук.

6. eG Enterprise

Например снимка на Enterprise

eG Enterprise е друго високо ценено уеб базирано решение за мониторинг на Hyper-V. eG Enterprise осигурява пълна прозрачност за Hyper-V инфраструктура с базиран на агенти или без агент контрол. Инструментът може да измери здравето на ресурсите, статус, Използване на процесора, използване на паметта, използване на диска, използване на мрежата, и I / O дейност на сървърите. Цялата тази информация може да бъде прегледана през таблото за ефективност в реално време.

Обаче какво прави eG Enterprise предлагането на отличници е неговите основни възможности за диагностика. eG Enterprise използва предварително конфигурирани прагове и авто-изходни за показатели, за да открият събитията с ефективността възможно най-рано. След като бъде открито събитие, технологията за автоматична диагностика установява първопричината.

Съществуват множество опции за ценообразуване за eG предприятия с опции за разполагане на място или в облака. Има безплатен пакет Easy Evaluation, който се разполага в облак и поддържа до пет сървъра. Други локални пакети включват

безсрочният лиценз, който започва от 10 000 долара (7 592 лири), докато абонаментите започват от 300 долара (227 британски лири) на месец.

За да видите цената на облачния пакет SaaS, трябва да се свържете директно с компанията. Има и безплатна пробна версия, която можете да изтеглите тук.

7. LogicMonitor

Логически монитор Hyper-V

LogicMonitor е друго уважавано решение за мониторинг на Hyper-V, което е много лесно да се конфигурира. LogicMonitor автоматично открива Hyper-V виртуални машини така че можете да наблюдавате показатели за ефективност като Използване на процесора, използване на паметта, и мрежова пропускателна способност. Можете да видите тази информация като графики на таблото за ефективност, за да идентифицирате възникващите тенденции от поглед.

въпреки това, LogicMonitor на Възможностите за наблюдение надхвърлят виртуалните и могат да се справят и със сървър и шаси. Инструментът автоматично открива хардуера, който се използва за стартиране на вашата Hyper-V инфраструктура. След като хардуерът бъде намерен, хардуерът се следи чрез преглед на захранването, температурата и скоростта на вентилатора. Проследяването на физическия хардуер гарантира, че вашата виртуална инфраструктура е адекватно поддържана.

Налични са три опции за ценообразуване LogicMonitor: the начало, професионалист и начинание версии. Всяко започва от 50, 100, и 200устройства съответно. Трябва обаче да се свържете директно с компанията, за да получите оферта. Има и а 14-дневен безплатен пробен период версия можете да изтеглите тук.

8. Veeam One

Veaam One

Veeam One е платформа за мониторинг на производителността за Windows, която предлага надежден опит за мониторинг на Hyper-V. Veeam One следи вашата мрежа в реално време, за да проследи ефективността на инфраструктурата на Microsoft Hyper-V и VMware vSphere. Този инструмент следи за статус, производителност, и наличност на виртуална инфраструктура, за да откриете дали има проблеми с производителността.

Най- Veeam One платформата идва с над 200 предварително зададени аларми за да ви информира за промените във вашата виртуална инфраструктура. Има функция за интелигентна диагностика, която работи заедно с сигналите за идентифицира първопричината за проблеми с производителността. Потребителят дори може да внедрява автоматизирани действия за възстановяване, които конфигурират автоматични отговори, след като бъдат подадени определени сигнали. Интелигентната диагностика на Veeam One го прави идеален за по-големи предприятия, които искат да автоматизират процесите на мониторинг на Hyper-V.

Има две версии на Veeam One на разположение: Пълно издание и на Community Edition. Пълното издание е изцяло предлаганият продукт, а Community Edition е ограничена версия, която се предлага безплатно. Можете да изтеглите безплатна пробна версия на Veeam One чрез тази връзка тук.

9. Dynatrace

Dynatrace

Dynatrace е усъвършенстван APM инструмент с възможности за мониторинг на Hyper-V. С този инструмент можете да видите интерактивна карта от вашите ресурси Hyper-V. Картата показва как вашите виртуални и физически ресурси се свързват помежду си. Приложения, Услуги, процеси, Силите, и Центрове за данни всички те са начертани на картата, за да се ориентирате, като ви дават перспектива отгоре надолу на целия ви център за данни.

Когато става въпрос за мониторинг на Hyper-V показатели, Dynatrace предлага показатели като чети пиши, магистрала, и IOPS. Ако възникне проблем с представянето Dynatrace автоматично започва да анализира и намира първопричината. Инструментът ще може да идентифицира дали причината е във виртуалния или приложния слой.

По отношение на диагностичните възможности и усъвършенстваните възможности за мониторинг на Hyper-V, Dynatrace е отличен инструмент в този списък. Въпреки това, за да видите цената на Dynatrace ще трябва да се свържете директно с компанията. Като се казва, че има и а 15-дневен безплатен пробен период които можете да изтеглите тук.

10. Турбономи

Турбономичен хипер-v

Накрая имаме Turbonomic. Turbonomic е инструмент за управление на виртуализация, който може да наблюдава Hyper-V, vSphere, KVM, и PowerVM. Инструментът се предлага с интеграции за Microsoft Hyper-V, VMware, KVM, Redhat Enterprise Linux, IBM Power VM и Citrix. Съхраняването и използването на мрежата на Hyper-V ресурси могат да бъдат наблюдавани, за да се предотврати лоша производителност. Всички табла за управление, на които е показана тази информация, могат лесно да бъдат копирани и споделяни с други ключови лица, вземащи решения.

Една интересна функция, предлагана от Turbonomic е планирането на капацитет. Платформата симулира промените в околната среда на нови натоварвания, за да се види дали разпределението на ресурсите може да поддържа планираното използване. След това платформата може да реши дали да ограничи или да предостави повече капацитет. Страхотното в това е, че намалява времето, необходимо за прекарване на осигуряване на виртуални ресурси и оптимизиране на използването на виртуални машини.

Turbonomic може да не е толкова интуитивен, колкото някои други инструменти в този списък, но той предоставя основните функции за мониторинг за проследяване и управление на редица ресурси на Hyper-V. За да видите оферта за Turbonomic ще трябва да се свържете директно с екипа по продажбите. Има и а 30-дневен безплатен пробен период на разположение тук.

Най-добрите инструменти за мониторинг на Microsoft Hyper-V: Мениджър за виртуализация на SolarWinds и мрежов монитор PRTG

За среди, които използват Microsoft Hyper-V, инструментите за мониторинг на Hyper-V са от съществено значение за мониторинга на работата на ресурсите. Използването на Hyper-V инструмент за наблюдение помага да се поддържат виртуалните ресурси и защитени от влошаване на производителността. Инструменти като SolarWinds Мениджър за виртуализация и PRTG Network Monitor предлагат най-доброто изживяване за мониторинг на Hyper-V за бизнес потребителите.

От двата инструмента, SolarWinds Мениджър за виртуализация е по-подходящ за онези потребители, които искат да наблюдават състоянието на ресурсите на Hyper-V. От друга страна, PRTG Network Monitor е по-подходящ за потребители, които искат да конфигурират сензори и да ги свържат към конфигурируема система за сигнали.

Безплатната версия на PRTG Network Monitor също е добра алтернатива за онези по-малки организации, които не могат да си позволят по-скъп инструмент. Ако се придържате към PRTG Network Monitor, можете просто да надстроите до висок мащаб с вашата виртуална инфраструктура, за да поддържате върха на Hyper-V сървърите.

Ако едно нещо е ясно с ресурсите на Hyper-V, то виртуалната инфраструктура трябва да се управлява точно както физическата инфраструктура. Наблюдението на виртуалните ресурси толкова внимателно, колкото физическите машини е ключът към поддържането на добре поддържани ресурси като Microsoft Hyper-V.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Adblock
detector