10 най-добри инструменти за мониторинг на PostgreSQL

10 най-добри инструменти за мониторинг на PostgreSQL

Базите данни не се развиват повече от PostgreSQL. Въпреки това, както всяка друга база данни, PostgreSQL трябва да се управлява отблизо, за да поддържа базата данни работеща. Групата на инструментите за мониторинг за PostgreSQL е малко по-тясна от много други водещи доставчици на база данни.

Ето защо в тази статия ще разгледаме деветте най-добри инструменти за мониторинг на PostgreSQL. Ако обаче имате време само за кратко обобщение, ето и нашето списък на най-добрите инструменти за мониторинг на PostgreSQL:

  1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Обширен монитор на база данни за PostgreSQL, MySQL, Apache, MongoDBM, Tomcat и Cassandra.
  2. Мрежов монитор Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Монитор на мрежата, сървъра и приложенията, който включва специализиран сензор за PostgreSQL бази данни.
  3. AppOptics APM (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Облачен монитор за изпълнение на приложението, който включва помощна програма за PostgreSQL оптимизация.
  4. AppDynamics Монитор на база данни, който може да гледа PostgreSQL, наред с други, и позволява пълен преглед на транзакциите в базата данни чак до ефективността на кода.
  5. ManageEngine Application Manager Част от набор от инструменти за управление на инфраструктурата, това съоръжение следи редица RDMSs, включително PostgreSQL.
  6. ClusterControl Инструмент за наблюдение на бази данни, който може да контролира базата данни PostgreSQL. Предлага се в безплатни и платени версии.
  7. pgAdmin Безплатен, отворен код PostgreSQL инструмент за управление, достъпен онлайн или за изтегляне за Windows, Mac OS и Linux.
  8. Pganalyze Оптимизатор на заявки с ниска цена за PostgreSQL.
  9. pgCluu Безплатен, отворен код PostgreSQL производителност и инструмент за одит.
  10. Nagios Core и Нагиос XI Безплатни и платени версии на разширителен монитор за инфраструктура, който ще следи състоянията на базата данни на PostgreSQL.

Най-добрите инструменти за мониторинг на PostgreSQL

1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

10 най-добри инструменти за мониторинг на PostgreSQL

SolarWinds сървър & Монитор на приложения е инструмент за мониторинг на приложения, който следи PostgreSQL бази данни. Софтуерът може да измерва размер на базата данни, размер на масата, активни връзки към база данни и сървър, индекси, брави, тригери, успешни цени на транзакциите, и още. Postgres ги показва на таблото за управление. Таблото за управление се състои от набор от визуални дисплеи, вариращи от циферблати за ефективност до по-сложни диаграми и графики.

Извън кутията, SolarWinds сървър & Монитор на приложения включва над 200 шаблони за наблюдение за PostgreSQL, MySQL, MongoDBm Apache, Tomcat, Касандра и много други доставчици. Съществуват и над 800 шаблона за наблюдение, които са създадени от потребителите и споделени в Thwack (онлайн потребителска общност на SolarWinds).

Интелигентните сигнали ви актуализират при промени в PostgreSQL производителност. ако Използване на процесора е по-високо от нормалното, ще ви бъде изпратен сигнал. Предупрежденията се конфигурират въз основа на прагове, при които е установена основна линия на ефективността и се изпращат сигнали, когато има отклонение от тази базова линия. Системата е била създаден да минимизира неверни положителни резултати.

SolarWinds сървър & Монитор на приложения е идеален за малки и средни предприятия, които търсят решения за мониторинг на Postgre, които са лесни за инсталиране и управление. SolarWinds сървър & Монитор на приложения започва от цена от 2,995 долара (2,404 лири). Можете също изтеглете безплатната пробна версия.

SolarWinds сървър & Приложение MonitorDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

10 най-добри инструменти за мониторинг на PostgreSQL

Мрежов монитор на Paessler PRTG е инструмент за мрежов мониторинг, който включва сензор, предназначен за PostgreSQL. Сензорът PostgreSQL следи базите данни на PostgreSQL сървър и го запитва за показатели. Сензорът може да наблюдава времето за изпълнение на искането, време за изпълнение на заявката, броя на редовете, адресирани от заявката, и достъп до информацията в таблицата с данни. Информацията е разбита на циферблати и може да се разглежда като Данни на живо, Исторически данни или през миналото 2, 30, или 365 дни.

За да ви помогне да наблюдавате сензорите, когато не сте на бюрото си, PRTG Network Monitor използва известия. Известията ви се изпращат по имейл, СМС, или push известия (за устройства с Android и IOS), когато праговете са нарушени. Например, ако времето за изпълнение на заявка беше необичайно дълго, програмата ще ви изпрати известие, за да ви каже, че има проблем.

Една от най-големите продажби на PRTG Network Monitor е, че е безплатен инструмент (при условие че използвате по-малко от 100 сензора!). Ако искате да започнете в PostgreSQL, този инструмент е чудесна входна точка, която осигурява премия за наблюдение.

Платени версии на PRTG Network Monitor стартирайте от $ 1600 (£ 1,284) за 500 сензора и стигнете до $ 14 500 (£ 11,643) за неограничени сензори с една инсталация на сървър - има и версия, която поддържа пет сървърни инсталации за $ 60 000 (£ 48 180). Можеш изтеглете 30-дневния безплатен пробен период.

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. APOptics APM (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

10 най-добри инструменти за мониторинг на PostgreSQL

AppOptics APM е облачен базиран монитор за изпълнение на приложението, който включва инструменти за подобряване на производителността както и мониторинг сигнали, които предотвратяват нарушаването на работата.

Включени в услугата APOptics APM са специализирани помощни програми за оптимизация на бази данни които могат да се свързват с системата за управление на база данни Postgres. Оптимизаторът на база данни се фокусира върху анализа на SQL заявките, които извличат данни. Заявките, за които изглежда, че ще отнеме много време, ще бъдат разгледани с автоматична следа. Файлът за проследяване описва всички транзакции в базата данни, които SQL заявката предизвика да бъде изпълнена.

Анализът на всяка неефективна заявка води до препоръки за пренаписване на SQL в създайте по-ефективни заявки. Производителността на базата данни също може да бъде подобрена чрез добавяне или премахване на индекси върху таблиците на базата данни.

Функциите за оптимизиране на базата данни в AppOptics APM не се ограничават до работата с PostgreSQL. Той е в състояние да взаимодейства с много други СУБД, включително оракул, MySQL, Microsoft SQL Server, и СУБД на Apache.

Приложенията, които разчитат на извличане и вмъкване на база данни, могат да имат несъвършенства по-високо в техния код. Помощните програми за оптимизация в AppOptics APM също могат да анализират целия код и да препоръчат подобрения в програмите ускоряване на обработката. След като взаимодействията между кода и базата данни са подобрени, други нарушения на доставката, като производителността на сървъра и здравето на мрежовите устройства, също могат да бъдат подобрени от мониторинг на инфраструктурата инструменти в AppOptics.

AppOptics е таксува се за абонамент с такси, начислени предварително на година. Можете да получите 14-дневен безплатен пробен период на AppOptics, за да сте сигурни в неговата полезност, преди да се ангажирате с абонамент.

AppOptics APMStare 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. AppDynamics

10 най-добри инструменти за мониторинг на PostgreSQL

AppDynamics е премиум монитор за изпълнение на приложението, който е съвместим с PostgreSQL. AppDynamics ви предоставя задълбочена перспектива за изпълнението на PostgreSQL. Данни, които софтуерните монитори включват транзакционна дейност, типове достъп, тарифи за удари в кеш, и още. Ако видите нещо, за което не сте сигурни, с едно натискане на бутон можете да визуализирате историческата ефективност на отделна заявка.

За справяне с въпроса за видимостта AppDynamics показва обекти на екземпляра PostgresQL. Преглеждането на обекти от тази гледна точка ви помага да разберете текущите си конфигурации много по-добре. Подробности за таблицата и Информация за индекса са само част от детайлите, които можете да разгледате по-отблизо.

Най- Известия системата е включена AppDynamics работи от базови линии. AppDynamics събира данни за ефективността и установява базови линии за откриване на аномално поведение. Сигналите и базовите линии са достатъчно сложни, че софтуерът може да сведе до минимум фалшивите сигнали, така че да получавате само законни известия.

Като цяло, ако се нуждаете от инструмент за мониторинг на PostgreSQL, който осигурява дълбока видимост, има малко инструменти, колкото и всеобхватни AppDynamics. AppDynamics може да наблюдава версии 8 и по-нови от бази данни Postgres. За да видите информацията за цените на продукта, ще трябва да се свържете директно с компанията. Можете да изтеглите безплатната пробна версия.

5. ManageEngine Application Manager

10 най-добри инструменти за мониторинг на PostgreSQL

ManageEngine Application Manager е друг връх на решението за мониторинг на линейни приложения, който поддържа PostgreSQL. ManageEngine Application Manager може да следи информация като буферна статистика, статистика на връзката, подробности за използването на диска, статистика за заявки, подробности за сканиране на таблица, и още. Цялата тази информация може да бъде прегледана в диаграми, за да се проследи как показателят се променя с течение на времето. Всички графики се четат лесно с един поглед.

Софтуерът предлага и отзивчива система за сигнали. ManageEngine Application Manager позволява на потребителя да конфигурирайте динамични базови линии за да се идентифицират аномалиите на производителността, когато възникнат. Функцията за анализ на първопричината ви позволява да разгледате по-внимателно под повърхността. по същия начин, APM Insight всъщност ви позволява да видите кода на приложението и SQL заявките, за да намерите какво е започнало проблема.

Доклади позволява на потребителя да направи ретроспективен преглед на всички открити проблеми с производителността. Можеш преглед на историческите тенденции в представянето и представянето на бази данни Postgres. Разглеждането на тенденциите за ефективност в докладите е изключително полезно, когато става дума за дългосрочно планиране на капацитета.

ManageEngine Application Manager предоставя достъпно, но усъвършенствано изживяване за мониторинг на Postgres. ManageEngine Application Manager се предлага като Безплатно инструмент или като платени версии (професионален и начинание версии). За да видите информацията за цените на продукта, ще трябва да се свържете директно с компанията. Можете да изтеглите безплатната пробна версия за 30 дни.

6. ClusterControl

10 най-добри инструменти за мониторинг на PostgreSQL

ClusterControl е усъвършенствана платформа за наблюдение на база данни, която поддържа PostgreSQL. ClusterControl комбинира мониторинг на производителността с автоматизация на базата данни, за да помогне на потребителите да наблюдават техните бази данни. Възможностите за автоматизация на бази данни на софтуера автоматично внедряване и конфигуриране на PostgreSQL екземпляри така че можете да ги управлявате. PostgreSQL поточната репликация ви позволява да конфигурирате нови или съществуващи подчинени репликации.

Когато управлявате PostgreSQL, видимостта е едно от най-трудните предизвикателства. ClusterControl се сблъсква с този проблем с включване на a зрител на топология. Прегледът на топологията ви позволява да покажете как функционира вашата база данни в едно стъкло.

Най- функция за автоматично отказ и възстановяване помага да запазите вашата база данни сигурна. Продуктът ще автоматично популяризира нов главен възел когато възникне неуспех. След събитието в база данни, вие също имате възможността да възстановите вашите бази данни до по-ранен момент. Тези функции помагат да се гарантира, че услугата ви остава достъпна, независимо какво се случва.

ClusterControl се предлага като версия на общността или като две платени версии. Версията на Общността е достъпна безплатно с наблюдение в реално време и поддръжка на общността. Най- напреднал версия включва функции за откриване и възстановяване на неизправности. Най- начинание версия добавя и базиран на роли контрол на достъпа и отчети към сместа. За да видите информацията за цените на продукта, ще трябва да се свържете директно с компанията. Можете да изтеглите безплатната версия.

7. pgAdmin

10 най-добри инструменти за мониторинг на PostgreSQL

pgAdmin е широко използван отворен код PostgreSQL инструмент за управление. Инструментът предлага GUI за управление на Postgre бази данни, SQL инструмент за заявки, и a отстраняване на грешки в кода. Има и мониторно табло за наблюдение и инструмент за SQL заявки на живо, който можете да използвате за редактиране на заявки. Комбинацията от функции за управление и мониторинг, включени в pgAdmin прави продукта много гъвкав.

Има допълнителни функции, до които можете да използвате с помощта на adminpack contrib (библиотека) модул за PostgreSQL. Като част от разширението можете преглед на лог файлове на сървъра в диалоговия прозорец за състояние на сървъра. Информация, която можете да наблюдавате чрез Диалог за състоянието на сървъра включва адрес на клиента, начален час, текуща заявка, и час на запитване.

Потенциалът и достъпността на междуплатформата на pgAdmin го прави убедителен избор, без значение как е структурирана вашата местна среда. Платформата е достъпна на Windows, Mac OS, и Linux. Самият инструмент е достъпен като уеб или настолно приложение. Можете да изтеглите програмата безплатно.

8. Пганализе

10 най-добри инструменти за мониторинг на PostgreSQL

Pganalyze е софтуер за мониторинг на производителността PostgreSQL, който е пригоден за подобряване на видимостта на заявките. Можете да използвате този инструмент, за да откриете защо заявката се изпълнява бавно. За да направите това, можете да видите статистика като I / O cvs CPU време и съотношение на ударен буфер на кеша за да се намери първопричината. За да ви помогне да подобрите ефективността, pganalyze Ви казва дали една заявка се нуждае от индекс за повишаване на производителността.

Също така имате пълна прозрачност за историята на работата на вашата база данни. Можете да търсите чрез заявки и да преглеждате Запитване, роля, AVG TIME (MS), РАЗГОВОРИ / MIN, I / O%, CACHED%, % от всички Времетраене за намиране на проблемни заявки. Доколко в миналото можете да направите това зависи от версията, която използвате (вижте по-долу).

Предлагат се три версии на pganalyze за закупуване: производство, мащаб, и Enterprise Edition. Производствената версия струва $ 99 (£ 79,50) на месец за до три сървъра на база данни и 14 дни исторически данни. Версията на мащаба струва $ 250 (£ 200) на месец за шест сървъра на бази данни и 30 дни исторически данни.

Enterprise Edition предлага опция за локална инсталация с неограничени сървъри на бази данни (но трябва да се свържете с екипа по продажбите, за да знаете цената.) Можете да изтеглите безплатната пробна версия за 14 дни.

9. pgCluu

10 най-добри инструменти за мониторинг на PostgreSQL

pgCluu е инструмент за мониторинг и одит на изпълнението на PostgreSQL, който събира данни от клъстера ви от бази данни. Продуктът е разделен на две части: a PostgreSQL колектор за статистика на клъстери който оперира чрез a командна линия и a Perl grapher който показва данни за ефективността.

Показатели, с които можете да наблюдавате pgCluu включва използване на споделени буфери за база данни, размера на всички бази данни, разпределение на броя на употребата на споделени буфери, и Използване на процесора. Тази информация може да бъде разгледана на прости цветни графики, така че няма двусмислие. Можете също така да генерирате отчети за използване.

Като с отворен код алтернатива, pgCluu си струва да разгледате дали искате опит за мониторинг на PostgreSQL на бюджет. Можете да получите достъп до изходния код от тази връзка.

10. Nagios Core и Nagios XI

10 най-добри инструменти за мониторинг на PostgreSQL

Nagios Core и Нагиос XI са платформи за мониторинг на инфраструктурата, които могат да измерват показателите за ефективност на Postgres. Софтуерът може да следи PostgreSQL база данни наличност, размер на базата данни, размер на масата, кейшови дажби, и още. Има и набор от Nagios плъгини за наблюдение на Postgres. Например на check_pgactivity плъгин ви позволява да видите свързаност, лаг за репликация на поточно, съотношение на удари в базата данни, индекс подуване, и още.

Nagios Core е безплатна, но по-ограничена версия на Нагиос XI. Нагиос XI има предимство пред двете, защото има a уеб базиран GUI и други удобни функции като съветници за наблюдение, за да улесните конфигурирането. Ако бюджетът е приоритет, тогава Nagios Core е очевидният избор, но ако искате по-удобен опит за наблюдение, тогава трябва да изберете Нагиос XI.

Нагиос XI започва с цена от 1,995 долара (1,601 паунда) за стандартното издание, което включва съветници за конфигурация и разширено отчитане. Enterprise Edition струва $ 3,495 (2 806 £) с доклади за планиране на капацитет и регистриране на одит. Можете да изтеглите безплатната пробна версия.

Избор на инструмент PostgreSQL за вас

От всички инструменти в този списък, AppDynamics, SolarWinds сървър & Монитор на приложения, и Мрежов монитор на Paessler PRTG са нашите най-добри снимки. Всеки инструмент може да предложи нещо уникално. AppDynamics е топ избор въз основа на дълбоката му видимост, където SolarWinds сървър & Монитор на приложения предлага подробно, но по-достъпно потребителско изживяване.

От друга страна, PRTG Network Monitor постига баланса между етикета с ниска цена и практическото наблюдение с висока стойност. Ако искате да извървите маршрута с отворен код, тогава PGadmin е чудесно, ако можете да смесите мониторинга на ефективността и с администрирането.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4

Adblock
detector