10 най-добри инструменти за наблюдение на Ping за 2020 г.

10 най-добри инструменти за наблюдение на Ping за 2020 г.

Ping мониторинг е една от техниките за достъп до мрежата, които администраторът използва, за да провери наличието на мрежови устройства. Но какво е ping мониторинг? Мониторингът на пинг е мястото, където потребителят издава устройство и чака отговор. След това мониторът оценява силата на връзката въз основа на времето за реакция.

Използването на софтуера за сканиране на ping за наблюдение на вашите устройства може да ви каже дали дадено устройство е нагоре или надолу. Наблюдението на мрежата ви по този начин ви дава ясна перспектива за здравето на вашите ключови устройства. В тази статия ще разгледаме най-добрите инструменти за мониторинг на ping на пазара.

По-нататък покриваме всеки от инструментите, които сме избрали за тази статия, но ако имате време да прочетете кратко обобщение, ето нашия списък от най-добрите инструменти за наблюдение на ping:

  1. Набор от инструменти на SolarWinds Engineer (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) - Този набор от повече от 60 инструмента включва Ping Sweep инструмент и други помощни програми, които разчитат на Ping.
  2. PRTG Мрежов монитор (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) - Голям набор от монитори, включително сензор за пинг, сензор за пинг трептене и сензор за облачен пинг.
  3. Site24x7 (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Пакет от инструменти за мониторинг, доставени от облака, който проверява работата на мрежата и уебсайта.
  4. ManageEngine Безплатен Ping и Traceroute инструмент - Полезен набор от инструменти, който включва механизъм за предупреждение.
  5. Нагиос XI - Инструмент за управление на мрежата, който включва помощна програма Ping.
  6. Spiceworks Network Monitor - Безплатен, поддържан от рекламен мрежов мениджър, който интегрира Ping.
  7. EMCO Ping Monitor - Лека помощна програма за мрежи, която използва Ping за наблюдение на устройства, свързани с мрежа.
  8. PingInfoView - Безплатен инструмент Ping с графичен интерфейс за Windows.
  9. Dotcom-Monitor ICMP Ping Tool Monitor (мониторинг на сървъра) - Този инструмент задейства сигнали въз основа на резултатите от тестовете на Ping, превръщайки го в система за наблюдение на мрежата.
  10. Power Admin - Инструмент за Ping почистване, който е наличен за Windows.

Най-добрите инструменти за мониторинг на ping

При избора на инструментите за този списък, нашите основни съображения, когато надеждността на инструмента по отношение на различни случаи на използване в индустрията, надеждност, документация и поддръжка, лекота на използване и актуализиране и поддръжка на софтуера.

1. Набор от инструменти на SolarWinds Engineer (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

SolarWinds Инженери набор от инструменти

Набор от инструменти на SolarWinds Engineer е инструмент за мониторинг на мрежата, който поддържа ping мониторинг. Набор от инструменти на SolarWinds Engineer предлага опит за мониторинг на ping, който може да бъде в крак с всяко натоварване. Можете да използвате AutoDiscovery функция за автоматично откриване на устройства, свързани с вашата мрежа. След като дадено устройство е свързано, можете да видите показатели като наличност, натоварване на процесора, използване на паметта, и латентност. Цялата тази информация ви предоставя основните положения, необходими, за да видите как работи едно устройство.

След като изтеглите данни от своите пинг устройства, можете да ги видите под формата на графика. Тези графики показват отговори в реално време, така че да се справите с най-актуалната информация. След като приключите с тяхното наблюдение, можете да ги експортирате като файлове с изображения или текстови файлове в зависимост от вашите нужди.

Докато използвате Набор от инструменти на SolarWinds Engineer не сте под никакъв натиск да уловите всичко, което се случва, тъй като има система за сигнали, която да направи това за вас. Най- Монитор на времето за реакция, Монитор на паметтаМонитор на процесораИнтерфейсен монитор, и Traceroute погрижи се за това вместо теб. Това гарантира, че независимо какво се случва, вие сте в състояние да реагирате бързо.

цялостен Набор от инструменти на SolarWinds Engineer предлага добре изградена платформа за наблюдение на ping. Този софтуер е толкова подходящ за МСП, колкото и за по-големите организации. Наборът от инструменти на SolarWinds Engineer стартира на цена от 1495 долара (£ 1,145) и можете също да изтеглите 14-дневен безплатен пробен период за оценка.

SolarWinds Engineer's ToolsetDownload 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Изображение на мрежовия монитор PRTG

Мрежов монитор на Paessler PRTG е много добре познат инструмент за мрежов мониторинг, който осигурява първокласно преживяване за мониторинг на ping. PRTG Network Monitor пинг устройства в мрежата ви, за да измери тяхната наличност. С този инструмент можете да сканирате за устройства, които да сканират по IP обхват. PRTG Network Monitor предлага редица различни сензори, които могат да се използват за ping наблюдение; те включват Ping сензор, Сензор за трептене на пинг и Облачен пинг сензор.

Предимството на този сензор модел на мрежов мониторинг е, че той ви предоставя много подробна информация. Всеки сензор има свой панел, където можете да избирате между живи и исторически данни преди да видите резултатите на дисплеите за набиране. Сензорът за пинг ви осигурява основите като време за пинг, минимално време за пинг, максимално време за пинг, и на процент загуба на пакет. Това ви предоставя основната информация, която трябва да видите дали има проблем с дадено устройство.

въпреки това, Мрежов монитор на Paessler PRTG също така ви позволява да наблюдавате за по-напреднали проблеми с ping като трептене. Най- Сензор за трептене на пинг ви позволява да измервате колко мрежово трептене има във вашата мрежа. Този сензор показва статистическата стойност на трептене и на време за изпълнение на заявките. Мониторингът за трептене е особено важен в среда с важни услуги като VoIP телефони. Разбира се, PRTG Network Monitor също има известия, за да ви предупреди, ако някои прагове са надвишени.

PRTG Network Monitor се предлага и за безплатно за първите 100 датчика. Тези с по-големи мрежи обаче ще трябва да закупят една от платените версии. Платените версии на PRTG Network Monitor варират от 1600 долара (1,226 паунда) за 500 сензора до 14 500 долара (11,113 британски лири) за неограничени сензори. Има и а 30-дневен безплатен пробен период на PRTG Network Monitor.

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Site24x7 Мониторинг на уебсайтове (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

10 най-добри инструменти за наблюдение на Ping за 2020 г.

Site24x7 е облачна услуга която следи ИТ инфраструктурата, приложенията и ефективността на уебсайта, поведението на потребителите. Фокусът на този инструмент е изпълнението на всички ИТ услуги. Множеството слоеве услуги, необходими за поддръжка на уебсайт, означават провал в един елемент, ще се отрази върху ефективността на публично присъстващото уеб присъствие.

Скоростта, с която данните пътуват в мрежа и в интернет, е много важен фактор за успешното доставяне на уеб страница. Ping измерва времето за връщане от една точка до друга по връзка.

Site24x7 работи от 90 места по целия свят, което дава на клиентите на услугата оглед на скоростта на доставка на техните сайтове до всички краища на земята. Статистическите данни за скоростта, доставени от Site24x7, включват DNS време, време за връзка, първо байтово време, време за изтегляне и SSL време за ръкостискане.

Освен че проверява скоростта на интернет, Site24x7 гарантира, че системните администратори получават ранни предупреждения когато проблемите с оборудването вероятно ще засегнат доставката на уебсайтове. Услугата постоянно сканира състоянията на сървърите, мрежата и поддържащите приложения. Тези проверки, заедно с защита на сигурността на кодирането на уебсайтове, дайте възможност на уеб предприятията да продължат успешно да доставят на посетителите на информация, услуги и стоки.

Има безплатна версия на Site24x7, която е ограничена до наблюдение на пет уебсайта или сървъри. Четири платени издания дават на потенциалните абонати избор на модули. Всички платени издания на Site24x7 могат да бъдат тествани на 30-дневни безплатни тестове.

Site24x7 Monitoring WebsiteStart 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. ManageEngine Free Ping Tool

ManageEngine Free Ping Tool

ManageEngine Free Ping Tool е безплатен инструмент за наблюдение на ping, който се препоръчва за онези, които искат да разгърнат основен ping монитор. С този инструмент можете да измервате основните показатели като време за обратно пътуване, процент загуба на пакет, и хоп номер. Можете също така да прегледате броя на успешните и неуспешни пинг брои, за да видите колко пъти устройството е успяло или пропуснало тест.

Въпреки че Управление на безплатен пинг е основен инструмент, той все още ви осигурява лесен за използване табло за управление. Можете да видите всички показатели на вашите пинг тестове и цветно кодираното състояние на вашите устройства в основния изглед на таблицата. Това ви позволява да видите цялата важна информация, дори без по-модерните дисплеи, предлагани от други продукти в този списък.

ManageEngine Free Ping Tool също има система за известия. Сигналите се изпращат на таблото за управление, в случай че се види, че дадено устройство не е достъпно. Това гарантира, че никога не пропускате никаква информация и игнорирате развиващ се проблем. Тези сигнали се основават на прагове, за да ги поддържат смислени, така че да не бъдете бомбардирани от неподходяща информация.

Единственото ограничение на този инструмент е, че можете да наблюдавате до 10 сървъра или уебсайтове наведнъж. Това прави ManageEngine Free Ping Tool недостатъчен за по-големите организации. Въпреки това, той все още предлага едно от най-добрите потребителски изживявания за тези, които не са свикнали с по-фантастични наблюдения. Можете да изтеглите ManageEngine Free Ping Tool.

5. Nagios XI

Нагиос XI изображение

Nagios Xаз се смята за един от най-добрите инструменти за мониторинг на мрежата в света. Още Нагиос XI предлага отличен опит за наблюдение на пинг също в изолация. с Нагиос XI можете да видите наличността на вашите устройства и да видите колко преобладаваща е загубата на пакети, докато мрежата ви е в преход. Това ви позволява да отрежете гайките и болтовете на ефективността на мрежовите си устройства.

Като инструмент за наблюдение на ping, Нагиос XI предлага комбинация от модерно наблюдение на мрежата, заедно с по-класически визуални дисплеи и по-модерни дисплеи като мрежови топологични карти също са включени. Ако обаче дизайнът на потребителя не е по ваш вкус, можете да го направите персонализирайте оформлението за всеки потребител. Това гарантира, че потребителите имат пълен контрол върху това как да наблюдават мрежата си.

За по-малки организации, Нагиос XI може да се изтегли безплатно на RHEL Linux и CentOS. Можете също да използвате Нагиос XI На Microsoft но ще трябва да го направите чрез използването на a VMware работна станция или алтернативна услуга. Като резултат, Нагиос XI е най-проста, когато се разполага в Linux среда.

Има две платени версии на Нагиос XI; Стандартна Версия и Enterprise Edition. Стандартното издание е по-евтиното от двете на 1 955 долара (1498 британски лири). Стандартното издание ви предоставя всички основни възможности за мониторинг, но ако искате да планирате отчети и да създавате отчети за планиране на капацитет, трябва да закупите Enterprise Edition. Enterprise Edition може да бъде закупен на цена от 3,495 долара (£ 2,779). Можете да изтеглите Нагиос XI на 60-дневен безплатен пробен период.

6. Мрежов монитор за подправки

изображение на монитор за подправки в мрежата

Има няколко решения за мониторинг на мрежата, които се поддават на наблюдение и на по-малки мрежи Spiceworks Network Monitor. Spiceworks Network Monitor предлага a безплатно ping решение за наблюдение създаден специално за по-малки мрежи. Възможностите за ping мониторинг на този софтуер позволяват на потребителите да пинг устройства по цялата си мрежа и да видят тяхното състояние. с Spiceworks Network Monitor можете да видите ключови данни на процесор, използване на дисковата мрежа, и използване на паметта.

Цялата тази информация се връща обратно на таблото за управление. От момента, в който добавите IP и името на хоста на устройство, то се показва на таблото ви за управление. Най- таблото за управление разполага с цветно кодирани бутони които показват дали дадено устройство е класифицирано като нагоре или надолу. Всеки път, когато искате да добавите ново устройство към тази основна среда за наблюдение, можете да направите това ръчно, като натиснете Добави устройство бутон.

Като се има предвид качеството на производство на софтуера, това не е изненада Spiceworks Network Monitor има собствена система за сигнали, която да ви помогне да сте в течение с мрежовите събития. Ще получите известия по имейл, ако някое от устройствата ви излезе. Можете също персонализирайте вашите собствени параметри на предупреждение така че ако времето за пинг надвишава определено време, ще бъдете уведомени незабавно.

Какво наистина прави Spiceworks Network Monitor отличителен продукт от този списък е, че е безплатен и модерен. Има обаче ограничение за това колко устройства можете да наблюдавате с тази програма. В допълнение към използването Spiceworks Network Monitor имате нужда от едно от следните неща; Windows 7, Windows Server 2008 R2, или Windows Server 2012 R2. Можете да изтеглите Spiceworks Network Monitor директно от сайта им.

7. EMCO Ping Monitor

Снимка на екрана на EMCO Ping Monitor

След това в този списък EMCO Ping Monitor което предоставя един от най-недооценените преживявания за наблюдение на ping, налични в момента. От Преглед на състоянието на хоста можете да видите хостове във вашата мрежа, техните статуспроцент на отговор на пинг, и прекъсвания информация. Можете да наблюдавате всеки хост в реално време с помощта на a цветна графика за да видите как вашата връзка се променя с течение на времето. Това ви осигурява перспектива за моментна снимка, така че да можете да видите дали има неотложни проблеми, с които трябва да се справите.

Ако искате да разгледате мрежата си от друга гледна точка, тогава можете да разгледате историческите си данни на хоста. Просто избирате периода, в който искате да се върнете, за да наблюдавате. След като извлечете тази информация, можете създаване на отчети да изпратите до други членове на екипа във PDF или HTML формат. Тази проста настройка ви държи близо до случващото се, за да не се разсейвате от по-сложни дисплеи.

Една особено интересна функция, предлагана от EMCO Ping Monitor е възможността за конфигуриране на скриптове. Можете да конфигурирате скриптове, които да се изпълняват, след като се случи мрежово събитие. Това е добре, защото ви позволява да включите малко автоматизация във вашия опит за наблюдение. Това се поддържа от използването на сигнали, които ви изпращат известия по имейл, когато нещо се промени. EMCO Ping Monitor е наличен и като a Програма за Windows и Услуга за Windows.

EMCO Ping Monitor се предлага като безплатна версия за до пет хоста. По отношение на платените версии можете да закупите Професионално издание или Enterprise Edition. Професионалното издание може да наблюдава до 250 хоста за $ 99 (£ 75) на копие или $ 245 (£ 187) за неограничени копия. Enterprise Edition предлага неограничен мониторинг на хостове и струва $ 199 (£ 152) за едно копие и $ 445 (£ 341) за неограничени копия. Можете също да изтеглите безплатна пробна версия на EMCO Ping Monitor.

8. PingInfoView

PingInfoView

PingInfoView е инструмент за наблюдение на ping за онези случаи, когато просто искате да извършите основни ping сканирания. С тази лека полезна програма можете ping множество имена на хостове и IP адреси веднага, за да видите дали връзката е била успешна или не. Тази информация е показана в изгледа на основната таблица, който ви показва дали Връзка успели или се провали и на окончателно време за пинг.

Устройствата, които са нагоре, се означават със зелен бутон, докато тези, които са се спуснали, могат да бъдат идентифицирани с червен бутон. Въпреки че това е основен инструмент, все още можете да планирате редовни ping сканирания, за да поддържате актуализираните си данни. Можете да конфигурирате PingInfoview да се устройства за пинг на редовни интервали по ваш избор. Това гарантира, че вашите данни за сканиране на ping са точни и до минута. След като приключите с пинг имена на хостове и IP адреси, можете запишете резултатите в текст, HTML, или XML файлови формати.

Въпреки че този инструмент няма да е подходящ за онези, които търсят повече продукт чрез визуализация, PingInfoView върши добра работа, като предоставя на потребителя основните данни. PingInfoView се предлага безплатно на Windows 2000, Уиндоус експи, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, и Windows 10. Можете да изтеглите PingInfoView безплатно.

9. Dotcom-Monitor ICMP Ping Tool Monitor (мониторинг на сървъра)

dotcom монитор ping инструмент

Dotcom-Monitor ICMP Ping Tool Monitor е отговорът на Dotcom-Monitor на ping мониторинг. С този продукт можете да изпращате ICMP ping заявки за оценка на състоянието на устройствата във вашата мрежа. Тестовете за пинг се показват в графичен формат за да можете да проследите промяната в отговорите във времето. Устройствата, които работят и са просто маркирани Добре в таблицата под изгледа на графиката.

Налягането на ръчния мониторинг се намалява с ICMP Ping Tool монитор на DotCom-Monitor Известия система. Най- системата за сигнали работи въз основа на прагове и ви уведомява в момента, в който показателят надвиши предварително зададения праг. Това означава, че не е нужно да следите подробностите, когато наблюдавате мрежата си; DotCom-Monitor ICMP Ping Tool Monitor прави ли го за теб.

Dotcom-Monitor ICMP Ping Tool е част от уеб базирания продукт за мониторинг на сървъри, който Dotcom-Monitor предлага. Цената на този инструмент се определя от броя на целите, от които се нуждаете, и честотата на проверка, която искате да имате. Цената варира от $ 16 (12,27 £) на месец за 10 цели и 15-минутна честота на проверка, до $ 120 (£ 92) за 100 цели и едноминутна честота на проверка. Можете да изтеглите 30-дневен безплатен пробен период на Dotcom-Monitor ICMP Ping Tool.

10. Power Admin

Снимка на Poweradmin

Накрая имаме Power Admin. Power Admin's потребителският интерфейс изглежда малко остарял в сравнение с повечето инструменти в този списък, но неговите способности за наблюдение на ping са също толкова опитни в съвременните мрежови среди. с Power Admin можеш ping няколко IP адреси едновременно. Освен това можете да следите данните Тестове за пинг, процесор, памет, и използване на диска. Това ви предоставя основите, необходими за ефективен мониторинг.

Power Admin има собствена система за сигнали, която има за цел да сведе до минимум броя сигнали, които получавате. Например вие получават пинг сигнали само ако не са получени два или повече пинг отговора. Системата за сигнали също ви позволява да въведете различни допълнителни конфигурации. Например, можете изберете максималното време за отговор за успешен пинг и ограничете сигналите за събития, при които е открита грешка за определен период от време.

Конфигуриране на сигнали по този начин ви спира да не бъдете бомбардирани с известия всеки път, когато заявката за ping се провали! Когато бъде изпратено уведомление, знаете, че трябва да се обърне внимание на нещо сериозно. Power Admin е наличен в Windows.

Като цяло препоръчваме Power Admin за онези потребители, които се нуждаят от платформа за наблюдение на пинг, през която да ping множество IP адреси. Ако искате да закупите копие на Power Admin, ще трябва да се свържете директно с компанията и да попълните кратък имейл формуляр. Има и 30-дневен безплатен пробен период на Power Admin.

Най-добрата присъда за инструменти за мониторинг на Ping

В днешния свят на бързо развиващите се мрежи ping наблюдението се превърна в предпоставка за управление на мрежовите устройства. Pinging устройствата са един от най-добрите начини да разберете дали имат проблеми с производителността. В много случаи можете да забележите проблеми, преди да започнат да прекъсват времето, ако търсите достатъчно внимателно. В случай обаче, че дадено устройство се спусне, ще можете да разберете веднага, като използвате инструмент с предупреждения като Инструментариумът на SolarWinds Engineer или Мрежов монитор на Paessler PRTG.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 2

Adblock
detector