10 най-добри инструменти за наблюдение на уебсайтове

10 най-добри инструменти за наблюдение на уебсайтове

Поддържайте уебсайта си постоянно достъпен, като отклонявате всеки потенциален проблем. В този отчет ще се запознаете с някои полезни инструменти, които ще поддържат успешното ви функциониране на електронната търговия.

Търсенето на подходящите инструменти и проучването на отзивите за ефективност отнема много време, което вероятно нямате. Този преглед ще изреже цялата тази работа и ще ви помогне да се съсредоточите върху разширяването на бизнеса си.

Ето нашия списък с 10-те най-добри инструменти и софтуер за наблюдение на уебсайтове:

  1. Софтуер за мониторинг на интернет на Paessler с PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Локален мониторинг на ефективността, който се интегрира с мрежовия мониторинг. Тук са включени за тези, които не искат облачен монитор.
  2. Пресни работи Проверява до 50 URL адреса всяка минута от десет места по целия свят.
  3. Сайт 24 × 7 Мониторинг на уебсайтове (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Услуга за наблюдение на уебсайтове, базирана в облак, която включва функции за управление на сайта.
  4. SolarWinds Pingdom (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Облачен инструмент, който проверява наличността на уебсайта ви от повече от 60 места.
  5. Мониторинг на уебсайтове на Stackpath (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Монитор за качество на доставката на уебсайт от услугата за кеширане на съдържание.
  6. Uptrends Онлайн платформа за наблюдение на уебсайтове, която включва проследяване на пътуванията на посетителите и времето за зареждане и предаване.
  7. StatusCake Следи ефективността на уебсайта си от 28 места по целия свят.
  8. NodePing Всяка минута проверява ефективността на сайта и следи проблеми със SSL, DNS и имейл.
  9. Dynatrace Тази услуга проследява уеб страниците и сроковете за доставка на услугите и идентифицира причините за лошо изпълнение.
  10. Uptime Robot Предлага се в безплатни и платени версии. Предлага мониторинг на ефективността в реално време и метрично съхранение за анализ на исторически данни.

Аутсорсинг инфраструктура

Мониторингът на уебсайтове е малко по-различен от обикновения мониторинг на мрежата. Тъй като много заплахи от производителност възникват далеч от собствената ви инфраструктура, трябва да погледнете как другите имат достъп до вашия сайт а не колко добре се представя вашето оборудване.

Не можете сами да поддържате раздели в интернет, така че единствената сериозна стратегия за поддържане на раздели за наличността на вашия сайт е да прехвърлите задачата на специализирани служби. Това е особено вярно, ако не хоствате сайта си в собствените си помещения.

Малките фирми обикновено избират да се абонират за хостинг услуги за своите уебсайтове. Това е единственото икономически жизнеспособни решение за някой, който не може да си позволи разходите за работа със уеб сървър само за един уебсайт. Все по-често хостваните решения стават все по-привлекателни и за големите онлайн бизнеси.

Да накарате другите да управляват инфраструктурата, която поддържа вашия сайт, създава загуба на контрол. Въпреки това, той също така ви позволява да използвате експертиза и специализирано оборудване на част от цената, която би направила собствените ви сайтове.

Облачно наблюдение

Инструменти за мониторинг на уебсайтове, които се доставят в облака имат също толкова смисъл при хостинг базиран в облак. Моделът Софтуер като услуга за мониторинг на уебсайтове има много предимства пред локалния софтуер.

Облачните инструменти са рентабилни и мащабируеми. Това означава, че това много малки предприятия получават рентабилен достъп до изчерпателните инструменти, които големите предприятия използват. Повечето онлайн услуги се таксуват на база абонамент за единица. Те ще таксуват за URL, за сървър или за техник. Така че не е нужно да плащате пълната цена за софтуера, ако просто трябва да наблюдавате един сайт.

Фактът, че инструментите се стартират на отдалечени сървъри, а инфраструктурата за тяхната поддръжка е включена в цената, означава, че спестявате и разходите за хардуер и техниците, необходими за поддръжката му. Вие дори спестявате от място за настаняване, разходи за енергия и сигурност.

Повечето платформи за наблюдение на уебсайтове позволяват на клиентите да коригирайте обхвата на услугата, което означава, че можете да наблюдавате повече уебсайтове с разширяването на вашия бизнес. Така че мониторите, базирани на облаци, спестяват от разходите за стартиране и те също се разширяват постепенно с развитието на вашия бизнес.

Най-добрите инструменти за мониторинг на уебсайтове

Следващите раздели подробно обясняват всяка наша препоръка.

1. Paessler Интернет софтуер за наблюдение с PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

10 най-добри инструменти за наблюдение на уебсайтове

Ако не се интересувате от достъп до услуги за наблюдение на уебсайтове в облака и искате локален софтуер за мониторинг, тогава Софтуерът за мониторинг на Интернет на Paessler с PRTG е може би най-добрият ви залог. PRTG е универсален инструмент за мониторинг на инфраструктурата. Той ще следи вашата вътрешна мрежа, както и ефективността на интернет. Мониторите на сървъра и приложенията в пакета включват сензори, които са специализирани в работата на уебсайта.

PRTG всъщност е пакет от монитори и всеки от тях се нарича „сензор.”Вие плащате за софтуера според броя сензори, които искате да активирате. Групата с най-ниски цени е безплатна. Това е, ако искате да активирате само до 100 сензора. Минимално платеният пакет включва 500 сензора.

Интернет и сензори за наблюдение на уебсайтове в PRTG включете a Ping функция, която дава времето за обратна връзка на заявките към вашия уебсайт и отговора, който се връща от него. Резултатите от тези тестове са показани на живо в таблото на софтуера и те също могат да се съхраняват за исторически анализ на производителността.

Тестовете в пакета ви позволяват да проверите типичното пътуване на посетителите, като се уверите, че нито една стъпка по пътя не задържа потенциалните купувачи от целта им да получат това, което са дошли на сайта за.

Други проверки включват време за зареждане от страниците в сайта, които можете да сравните с времето за зареждане на конкурентните сайтове. Основна ефективност на инфраструктурата ще повлияе на доставката на вашия сайт. PRTG сензорите включват проверка на здравето и използването на вашия сървър и дейностите на приложения, като например софтуера на вашия уеб сървър.

Всички тестови условия могат да бъдат зададени така, че да имат прагове на ефективност, които задействат сигнали. Това ви позволява да забележите проблеми, преди да станат критични. Тези промени могат да ви бъдат изпратени чрез СМС или електронна поща, така че не е нужно да седите пред екрана за наблюдение.

Ако безплатният PRTG не е достатъчно голям за вас, можете да получите 30-дневен безплатен пробен период на PRTG с неограничена надбавка за сензор. Това трябва да ви позволи да проверите през всеки монитор в пакета, който може да се наложи, така че можете да персонализирате броя сензори, които наистина се нуждаете, преди да дойдете да платите в края на пробния период.

Софтуер за мониторинг на интернет на Paessler с PRTGDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Пресни сладкарски изделия

Пресни работи

Freshping е много съблазнителен пакет за наблюдение на уебсайтове и ще бъде особено привлекателен за малкия бизнес. Това е така, защото пакетът за достъп до услугата е постоянно безплатен за използване. Свободният план се нарича издънка и тя изпълнява 50 различни проверки на състоянието на представянето на уебсайт всяка минута.

Тестовете, извършвани от системата, включват стандарт Ping, че проверява времето за обратно пътуване на заявка до хоста на вашия сайт и отговора обратно към заявителя. Той също така проверява HTTP статус, вашия сайт DNS записи и TCP и UDP производителност. Всеки от тези тестове се извършва от десет различни места по целия свят, така че можете да видите кои хора в различни страни по целия свят изпитват вашия уебсайт.

Понякога нещата се объркват и това повишава доверието на вашия сайт, ако можете да се настроите маркови съобщения за грешки вместо да позволява на браузъра на потребителя да показва стандартни екрани със съобщения за грешки. Ако браузърът не може да премине към вашия сървър, той няма да може да получи тази смислена страница с грешки. Freshping предвижда, че за вас и външно доставя пет различни статутни страници, ако вашият собствен хост стане недостъпен. Това е много полезна ръбова услуга.

Услугата е доставени от облака и конзолата показва резултати на живо от тези многократни проверки. Можете също така да получите място за съхранение на данни за ефективността, които са в комплект с пакета. Това ви позволява да използвате аналитични инструменти, които са включени в платформата, за да видите ефективността на доставката на вашия сайт във времето.

Всеки абонамент за изготвяне на план за свежест включва един URL адрес. Освен безплатната услуга има три плана за обслужване на по-високо платени услуги. Това са цвят, градина, и имот. Те предлагат съответно 60, 80 и 100 различни теста. Планът Blossom включва предупреждение за праг на ефективност и за да получите SSL мониторинг на ефективността, трябва да преминете поне към плана Garden.

Други разлики във всеки план включват броя на потребителските акаунти, които получавате, и периода на запазване на данните за аналитични данни. Например, безплатният план за Sprout ви позволява да имате 10 потребителски акаунта и съхранява данни за 6 месеца; планът Blossom включва 12 потребителски акаунта и 12 месеца запазване на данни; Garden and Estate ви дават 20 потребителски акаунта и 24 месеца запазване на данни.

Freshworks са много уверени, че предприятията ще спечелят от използването на Freshping и предлагат някой от платените пакети на 21-дневна безплатна пробна версия.

3. Site24x7 Мониторинг на уебсайтове (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

10 най-добри инструменти за наблюдение на уебсайтове

Site24x7 Мониторинг на уебсайтове предлага мониторинг на ефективността на уебсайта, който издава периодични проверки от 90 места по целия свят. Това е облачна платформа за наблюдение на уебсайтове, таксувана от абонамент.

Проверките включват a Монитор на изтичане на домейни, един SSL / TLS сертификатен монитор, и a Уебсайт за наблюдение на Defacement, която забелязва грешки в кода на вашия сайт. Покритие на времето за изпълнение DNS извлича, времена за установяване на връзка, първо байтово време, време за изтегляне, и SSL време за ръкостискане.

Мониторът включва тестове за потребителско изживяване, които следите посещения на посетители чрез сайт. Те включват времето, което посетителката за примерни посетители прекарва на всяка страница, като ви дава степен на отпадане за всяка част от вашия сайт и ви уведомява кои страници помагат за маркетинговите усилия и кои трябва да бъдат разпръснати или премахнати. Информацията, открита от монитора, ще ви помогне да реорганизирате йерархията на вашия сайт и да преместите по-добре работещите страници, за да станете целеви страници, или да разполагате с по-добри позиции в йерархията..

Освен сайтовете за мониторинг, платформата Site24x7 включва някои функции за управление на уебсайтове. Може да бъде особено полезно, ако решите да използвате повече страници или да се пенсионирате, тъй като управлява страници със статут, като позволява пренасочване и предотвратява изкуствено изхвърляне на посетители с кодовата страница с грешка в браузъра.

Уеб базираната конзола е добре разположена и има удобна за мобилна версия. Таблото за управление има няколко страхотни визуализации, които включват карти и графики с цветно кодирани състояния и прагове, за да ви помогнат бързо да забележите проблеми. Задействат праговете на производителност Известия и можете да получите тези, изпратени до вас СМС или електронна поща така че не е нужно да седите пред конзолата цял ден.

Тази услуга се предлага в четири абонаментни планове: стартер, професионалист, класически, и начинание. Трябва да плащате за плана си месечно или годишно предварително - годишните схеми за плащане получават 10% отстъпка. Налични са и редица допълнителни услуги, които можете да изберете, за да приспособите избрания от вас план. Можете да изпробвате тази система за мониторинг на интернет 30-дневен безплатен пробен период.

Site24x7 Monitoring WebsiteStart 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. SolarWinds Pingdom (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Pingdom екран

Pingdom е облачна платформа който следи ефективността на уебсайта и качеството на интернет връзката от външна гледна точка. Услугата включва проверки от повече от 100 места по света. Тъй като не е необходимо да притежавате специализирано оборудване, за да използвате тази услуга, можете да се настроите само за три минути и да накарате монитора да проверява уебсайтовете ви.

Няма значение къде са хоствани уебсайтовете ви, защото Pingdom гледа на достъпа до вашия сайт от цял ​​свят, а не от вашата сграда.

Наличните проверки включват потребители на синтетични, което позволява на монитора да тества капацитета на вашия уеб сървър. Това е една от характеристиките на услугата Pingdom, която е особено полезна за нови уебсайтове, които трябва да бъдат тествани, преди да излязат на живо. Можете да настроите инструмента за преминаване през потребителско пътуване за произволен брой очаквани потоци през сайта, като процеса на продажба, бордовия борд, доставката на поддръжка и редовните операции.

След като даден сайт се стартира, Pingdom може да извади реална потребителска активност, за да провери времето за реакция за всяка страница и услуга, които задействат изискванията на всеки посетител. Общ мониторинг на ефективността включва предупреждения за праг, които могат да ви бъдат доставени чрез SMS или имейл. Можете да получите предупреждения условно насочени към различни членове на екипа и проверка за филтриране премахва невярно отчитане и некритични условия, така че да не се тормозите постоянно от системата за сигнализиране.

Таксите за платформата са заплаща се чрез абонамент, които могат да се задават месечно или годишно. Получавате отстъпка за годишния план за плащане, но имайте предвид, че трябва да платите абонамента си за услугата предварително и ще бъдете автоматично възстановени, когато изтече срокът на плащане. Pingdom се предлага на четири различни нива на обслужване: стандарт, напреднал, професионален, и начинание. Можете да получите 14-дневен безплатен пробен период на системата Pingdom.

SolarWinds PingdomStart 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

5. Мониторинг на уебсайтове на StackPath (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Stackpath Мониторинг на уебсайтове

Основната дейност на StackPath е както краен доставчик на услуги към уебсайтове. Той е в състояние да ускори доставката на съдържание, като го хоства на стратегически разположени сървъри по целия свят. Мониторинг на уебсайтове на StackPath е друга услуга, която компанията предоставя.

С течение на времето ще можете да наблюдавате къде точно се намира по-голямата част от посетителите ви. Тези горещи точки на дейност трябва получите бърз достъп до вашия сайт. Пробен опит на нов географски пазар също изисква да получите данни за ефективността от това местоположение, преди да можете изцяло да подкрепите маркетинговите си усилия в това местоположение. Това са ситуациите, при които Stackpath Monitoring Monitoring се отличава.

Stackpath има 37 мониторинг възли и можете да получите едновременна обратна връзка от всички тях, за да проверите здравето на вашата уеб инфраструктура или да увеличите и да гледате изпълнението от една част на земното кълбо.

Честотата на тестовете е приспособима и може да се стартира толкова често, колкото на всеки 30 секунди. Можете също така да посочите кои точно условия трябва да бъдат тествани, включително ефективността на кода и времето за предаване, така че не е необходимо да бъдете затрупани от твърде много информация, която пристига наведнъж.

Както при всички услуги на Stackpath, мониторът е облачна услуга. Можете да се абонирате само за монитора или да извадите комбиниран пакет, който включва услуги за ускоряване на работата на сайта. Извиква се стандартната услуга за наблюдение Мониторинг 10. Тя включва мониторинга на пет услуги от 34 места на петминутни интервали. Можете да получите Monitor 10 на a 1 месец безплатна пробна версия.

1-месечна БЕЗПЛАТНА пробна версия StackPath Monitoring MonitoringStart

6. Повишавания

Екранна снимка на Uptrends

Uptrends е онлайн платформа за наблюдение на уебсайтове, която също проверява работата на мрежата и интернет. Няма значение къде физически се намират вашите уеб сървъри или кой ги управлява. Като отдалечена услуга, Uptrends може да получи достъп до тях, маскирайки се като потребител и да докладва за своите открития. Може дори тествайте сайтовете на вашите конкуренти и да ви информира как се сравнява работата на вашия уебсайт.

Проверките, извършвани от Uptime, включват DNS записи и времена за извличане на DNS. Той също така следи SSL сертификатите, за да гарантира, че те не остаряват, провокирайки браузърите на посетителите да блокират достъпа. Той също така следи ефективността на FTP сървъра за доставка на изтегляне. Мониторът също проследява потребителски пътувания през сайт и записва времето за зареждане на всяка от посетените страници. Той също така ще оцени удобството за мобилност на вашия сайт.

Тестовете за ефективност се издават веднъж на минута. Конзолата за монитора показва резултатите от теста в реално време и тези резултати също могат да бъдат експортирани в PDF или Excel формат Резултатите от тестовете се съхраняват от Uptrends в продължение на две години, за да се даде възможност за исторически анализ.

Uptrends се предлага в два плана: Основен уеб мониторинг и Усъвършенстван уеб мониторинг и можете да получите 30-дневна безплатна пробна версия.

7. StatusCake

Снимка на екрана на StatusCake

StatusCake е облачна уебсайт и платформа за тестване на интернет. Тестовете за изпълнение от услугата се издават от 28 сървъра по целия свят. Проверките, които включва услугата StatusCake, са Ping, HTTP, SSH, SMTP и TCP. Той също така ще следи DNS записите за вашия домейн. Можете да видите отзиви на живо за ефективността на таблото за управление, а също така можете да получавате отчети по график и изпратени по имейл до вас.

Едно отслабване на StatusCake е, че услугата му за мониторинг на сървъри е достъпна само за Linux сървъри. Има безплатна версия от тази услуга, която извършва десет теста на всеки 15 минути. Платените планове са изключителен, който извършва 100 теста всяка минута и Business, който издава 300 теста на всеки 30 секунди. Всички планове включват тестове за скорост на страницата и анализ на първопричината. Мониторингът на SSL и сигурността е наличен само в платените планове. Можеш да получиш 7-дневен безплатен пробен период на плановете Superior и Business.

8. NodePing

NodePing екранна снимка

NodePing е облачна система за наблюдение на уебсайтове, която се таксува чрез абонамент. Услугата включва тестови възли на 28 места по света. Ако един възел съобщи за проблем с вашия сайт, той се проверява чрез тестове от друг възел. Това намалява броя на известията, които получавате чрез филтриране на клипове, които биха могли да бъдат причинени за момент от интернет проблем.

Тези проверки са изпълнява се на едноминутни интервали и обхващат до 200 услуги. Мониторът проверява SSL статус и производителност по имейл както и уебсайтове. Тези проверки по имейл включват препратки, за да се гарантира, че вашият домейн не е в черен списък.

Таблото за услугата може да бъде ребрандирано, което дава възможност на управляваните доставчици на услуги да създават субрактури и да продават на монитора на клиентите. Проверките на уебсайтове включват HTTP мониторинг, SQL производителност, SSL проверки, RDP, DNS препратки и сигнали за мониторинг на SNMP мрежата. Конзолата също включва анализ на първопричината при поискване и аналитични функции, които оперират върху исторически данни, както и отчитане на резултатите на живо.

NodePing е наличен в три сервизни плана: Starter, Business и Provider. Можете да опитате всяко от тях в 15-дневна безплатна пробна версия.

9. Dynatrace

Табло за управление на Dynatrace

Dynatrace е услуга за управление на уеб приложения. Характеристиките на услугата включват уебсайт проследяване на ефективността чрез наблюдение на времето за реакция, наблюдение на реални потребители и синтетично моделиране на поведението на потребителя.

Мониторът сравнява всеки компонент в процеса на доставяне на уеб страница на потребител, за да формира анализ на първопричината. Проверката се простира до оценката на JavaScript и друг код, участващ в разгръщането на уеб страница. Той забелязва грешки в кодирането и неефективни програми, което позволява на мениджъра на уебсайтове да подобри производителността на зареждане и премахнете неудобните неуспехи на програмата. Въпреки че това са функции, които би трябвало да се харесат особено на собствениците на нови уебсайтове, те също се нуждаят от големи и рядко упражнявани сайтове.

Мониторингът на пътуванията на потребителите е удобен инструмент за операции и маркетинг мениджъри. Тази функция позволява на планиращите да реорганизират сайт към подобрете пътя към най-добрите печеливши на сайта. Синтетичното потребителско моделиране е също полезен инструмент за дизайнерите на сайтове, за да подчертаят новите страници и продукти на сайта.

Услугата се таксува по абонаментен модел и можете да я изпробвате безплатно за 15 дни.

10. Робот Uptime

Uptime снимки на робот

Uptime Robot се предлага в както безплатни, така и платени версии. Безплатната версия проверява ефективността на уебсайта на всеки пет минути, докато платената версия, наречена професионалист, проверява скоростта на доставка на вашия сайт всяка минута. Като онлайн услуга, Uptime Robot може да се похвали, че клиентите могат да станат и да работят с монитора само за 30 секунди.

Безплатният Uptime робот изпълнява 50 различни проверки на всеки цикъл. Можете да гледате резултатите от тези тестове на живо в таблото за управление и данните също се съхраняват в продължение на два месеца, за да се даде възможност за анализ на историческата ефективност.

Платената версия е приспособима. Можете да избирате от 50 до 200 монитора и съответно цената се увеличава. Абонаментната такса за услугата може да бъде определена на месечен план за плащане или на годишна такса за подновяване. Годишната ставка работи по-евтино на месец от месечния график на плащанията Колкото и монитори да изберете, вие получавате съхранение на данни за две години, допълнителен SSL мониторинг, предупреждения за праг и известия чрез SMS или имейл.

Съвети за наблюдение на уебсайтове

Като интернет предприемач, вие вероятно сте по-развълнувани от вашия продукт или концепция, отколкото от работата на уебсайта, който предава вашето маркетингово послание на света. Това е разбираемо. Трябва обаче да придобиете експертни познания, за да свалите всички задачи за ефективност от раменете си, а не просто да игнорирате проблема.

Едно решение за наблюдение на ефективността на уебсайта е да се възлагат тези функции на управляван доставчик на услуги. Ако обаче не мислите, че можете напълно да се доверите на други компании да имат същия интерес към вашия уебсайт като вас, тогава ще ви посъветваме да опростите мониторинга на работата на уебсайта си, като използвате инструменти, които автоматизират процеса.

Използвате ли монитор на уебсайт? Опитали ли сте някой от посочените в това ръководство инструменти? Оставете съобщение в Коментари раздел по-долу и споделете опита си с общността.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1

Adblock
detector