10 най-добри ИТ средства за автоматизация

10 най-добри ИТ средства за автоматизация

Автоматизирането на работното натоварване и планирането на работа помагат на ИТ отделите да постигнат голям обем работа. ИТ автоматизация разпространява ефективността във всички отдели на организация и се грижи за досадните задачи, които никой не иска да върши.

ИТ автоматизацията е широко поле и варира от малки партидни файлове, които всеки здрав ИТ работник събира, за да ускори процедурите за системно разследване и редовни задачи на администратора. Полето също включва някои много изчерпателни инструменти за управление на системата и софтуер за обработка на данни в офиса.

Ние навлизаме в дълбочина във всяко едно от решенията, които подценяваме по-долу, но ако искате само обобщение, ето нашето списък на десетте най-добри софтуера за автоматизация на ИТ:

 1. ActiveBatch Гъвкав инструмент за автоматизация на работното натоварване и график за работа.
 2. Контрол М Общ планировчик на работа и мениджър на партидни файлове за ИТ отделите.
 3. Redwood RunMyJobs Автоматизация на задачи за ERP, отчетни двигатели и миграционни проекти.
 4. JAMS Enterprise Job Scheduler Кросплатформен мениджър на партидни задачи.
 5. Турбономично управление на ресурсите на приложенията Автоматизиран инструмент за оптимизация на системата, който подобрява доставката на софтуер през мрежа или от облака.
 6. ConnectWise Automate Система за автоматизация на мрежовото управление, насочена към МСП.
 7. ATERA Облачен базиран софтуер, който поддържа MSP и включва автоматизация на работния процес.
 8. BMC TrueSight автоматизация за сървъри Този инструмент автоматизира много задачи за наблюдение и поддръжка на сървъра на място, отдалечени и облачни сървъри.
 9. Ansible Автоматизира задачите за управление на инфраструктурата.
 10. Автоматизиране Система за планиране на задачи за крайни точки и сървъри.

Автоматизирани ИТ процеси

Могат да бъдат настроени много инструменти работи по график с време. Стартирането на стандартни отчети за една нощ спестява необходимост от седене и изчакване на изхода, а също така намалява натоварването на системата през работно време. Графикът на работата обикновено е много лесен за настройване и просто включва даване на начален час за изпълнение на партида.

Много задачи за обработка на данни, като импортиране, индексиране и сортиране, могат да се изпълняват ефективно само от компютри. въпреки това, тези задачи за обработка на данни обикновено се нуждаят от човек, за да ги стартира. Обмислете процеса на зареждане на данни в база данни от текстов файл. Задачата изисква да се стартират няколко различни процеси последователно, като човешкият оператор трябва да изчака завършването на всеки етап, преди да започне следващия.

Да накараш ИТ техник да седне пред компютър, който чака да завърши всяка фаза, е загуба на ресурси. Просто е по-добре да поставите тези команди в пакетен файл и след това да оставите този файл да изчака завършването на всеки процес, преди да преминете, за да изпълните следващата команда във файла.

Автоматизирани бизнес процеси

Бизнес процесите се свързват. Отделът за вземане на сметки трябва да знае дали дадена задача е била подписана преди издаване на фактура; разделът Задължителна сметка трябва да види стоки, получени бележки и поръчки за покупка, преди да платите входящите сметки. Автоматизирането на потоците от данни между отделите намалява трудоемките задачи за въвеждане на данни това може да доведе до въвеждане на човешка грешка в преноса на данни.

Преместването на повтарящи се, скучни задачи към автоматизирана обработка освобождава скъпите човешки ресурси за по-печеливша работа.

Стратегии за ИТ автоматизация

Концепцията за ИТ автоматизация варира от прости партидни задачи и техници за инструменти до график за задаване на време и за цялостни бизнес ERP системи. Тъй като до известна степен целият софтуер представлява пакет за автоматизация, този доклад ще се съсредоточи само върху една ниша в областта на ИТ автоматизацията: тази на инструменти за системно администриране.

  Как да наблюдавате трафика на рутера плюс най-добрите инструменти

Софтуерът за автоматизация съществува във всички краища на ИТ отдела. Катедрата разполага с дълбок набор от технически познания и обикновено, ако шефът няма да предостави софтуера за автоматизация, който всеки техник иска, той вероятно просто ще го напише. Така че, вероятно имате много повече софтуер за автоматизация, работещ във вашия бизнес, отколкото знаете.

Ако предоставите професионален софтуер за автоматизация на ИТ, вашите техници ще бъдат по-малко вероятно да излязат на измамници и да напишат своето.

Най-добрият софтуер и инструменти за автоматизация на ИТ

Гледайки полето на автоматизация за ИТ отделите, пазарът все още е много широк. Ние обаче проучихме наличните опции и идентифицирахме някои спестявания в реално време, за които си струва да платите. Този списък включва цялостни системи за автоматизация на системата и по-малки инструменти за автоматизация на задачи.

1. ActiveBatch

ActiveBatch

ActiveBatch първоначално се е наричала Система за управление на опашки за партиди, която е била планираща работа. Разработчикът на ActiveBatch, Advanced System Concepts, разработи допълнително софтуера и добави кросплатформени възможности, възможност за планиране на задачи в разпределени среди и графичен потребителски интерфейс.

Предният край позволява на администратора да създаде работен поток. Софтуерът ActiveBatch интерпретира този работен процес инструкции за командния ред за всяко от приложенията, участващи в работния процес. След това този пакетен скрипт е достъпен за изпълнение на работния процес и администраторът може да посочи час и дата за изпълнение и дали работният процес трябва да се изпълнява периодично или само един път.

Едно от основните предимства, които има ActiveBatch, е неговото лекота на използване. Софтуерът също може да работи на облачни сървъри и може да оптимизира динамично VM за виртуализация на разпределения на сървъри. Функция за отчитане в интерфейса ви позволява да видите колко ресурси се изискват всяка партида, което ви позволява да знаете натоварването, което всеки от вашите автоматизирани процеси поставя върху вашите сървърни процесори и мрежови устройства.

2. Control-M

Контрол М

Контрол М е инструмент за оркестрация на работния процес от BMC Software. Администраторът изгражда автоматизиран скрипт, като създава работен процес в интерфейса на Control-M. След това системата интерпретира графичните изображения на необходимите стъпки на задачите в скрипт. След това този скрипт може да се съхранява и изпълнява при поискване или предвидено за по-късно изпълнение. Работният процес може да бъде зададен и като повтарящ се процес, който да се стартира на редовни интервали, като всяка вечер в полунощ.

Работните процеси могат да се изпълняват през операционни системи. Те могат да се прилагат и за отдалечени системи и облачни сървъри. Две важни задачи за ИТ администриране, за които Control-M е подходящ, са автоматизираното прехвърляне на файлове между различни ресурси и управлението на виртуализациите.

Софтуерът за Control-M се инсталира на Windows и Unix хостове. BMC предлага безплатна пробна версия на Control-M.

3. Redwood RunMyJobs

Redwood RunMyJobs

Redwood Workload Automation е облачна услуга, която може да автоматизира работните потоци през платформи, а също и стартирайте задачи на облачни сървъри. Инструментът е в състояние да взаимодейства с ERP системи, за да автоматизира много от ръчните задачи за управление на данни, които процесите на потока им на данни пропускат.

RunMyJobs също е полезен инструмент за подпомагане на миграционни проекти. Прехвърлянето на данни от една система в друга може да бъде особено трудоемка за човешки ресурси, въпреки че процесът изисква много малко умения. RunMyJobs е идеален инструмент за автоматизиране на такива задачи.

Други задачи, които RunMyJobs често изпълнява, включват редовни прехвърляне на файлове за приложения като Syslog сървър и оптимизиране на инфраструктурата за подобряване на поддържащата инфраструктура, която доставя софтуер и услуги до крайни точки. Той също е в състояние да приложи оформяне на трафика да дава приоритет на приложения в мрежата, като например VoIP, което изисква допълнителна скорост.

Вместо да зарежда месечен абонамент, Redwood използва модел за ценообразуване въз основа на потреблението, подобно на AWS. Redwood Software предлага 30-дневен безплатен пробен период на RunMyJobs.

  Ръководство за конфигуриране на NetFlow - Как да конфигурирате NetFlow на сървърите на Cisco

4. JAMS Enterprise Job Scheduler

JAMS Enterprise Job Scheduler

JAMS Enterprise Job Scheduler е в състояние да стартира скриптове на редица платформи и дори може да изпълнява задания, които изискват линии да се изпълняват на различни хостове.

Интерфейсът за JAMS е много лесен за използване. Той използва команди и условия на естествен език, така че дори нетехнически персонал може да използва инструмента стартирайте пакетни скриптове. Инструментът за стартиране на задачи също може да изпълнява скриптове на PowerShell.

Системата записва показатели за изпълнението на всеки скрипт и предупреждава оператор, като оставя съобщение в интерфейса, ако процесите не завършат нормално. А JAMS процес е в състояние да свързва низови задачи заедно, което прави всеки зависим от завършването на други задания или стартиране на задания, които могат да работят паралелно. Всички известия, които възникват по време на изпълнението на процес, се записват в дневник, заедно с оперативни детайли, като начален и краен период на всяка задача в партидата и всеки скрипт в заданието.

JAMS е по-фокусиран върху планирането на задачи и няма обширни функции за наблюдение и отстраняване, които могат да изпълняват някои от другите инструменти в този списък..

5. Турбономично управление на ресурсите на приложенията

Турбономично управление на ресурсите на приложенията

Turbonomic е много добър монитор за облачни ресурси и виртуализации. Инструментът ще проследява ефективността на отдалечени сайтове за инфраструктура на локални мрежи и хибридни архитектури. Самият Turbonomic се доставя като Облачно базиран софтуер като услуга.

Мониторът използва процес на автоматично откриване за съставяне на списък на инфраструктура, услуги и софтуер. той също записва всички ресурси, които поддържат виртуализациите и съставя карта на всяка реализация на VM. Turbonomic създава работен поток от връзката между VM ресурси и следи всеки, показвайки цветно кодирани състояния в таблото на системата.

Мониторът е съвместим с VMWare, Hyper-V, и XenServer. След като оцени виртуализациите, Turbonomic изготвя списък с препоръки за конфигуриране, които биха могли по-добре да разгърнат ресурси за предоставяне на тези виртуални машини.

Turbonomic поддържа състоянието на мониторинга на ресурсите и сигнали, където възникват проблеми. Администраторът може да зададе автоматизирани действия за отстраняване, които Turbonomic да извърши за всеки потенциален проблем.

Този инструмент е подходящ за използване от управлявани доставчици на услуги както и ИТ отделите. По-високите планове на системата включват шаблони за самообслужване, което значително ще намали броя на обажданията от Help Desk от потребителската общност. Turbonomic се предлага на 30-дневна безплатна пробна версия.

6. ConnectWise Automate

ConnectWise Automate

ConnectWise Automate е пакет за поддръжка за управлявани доставчици на услуги. Инструментът е платформа за дистанционно наблюдение и управление (RMM), която, както подсказва името, включва много автоматизация на процесите. Инструментът започва със система за преглед на системата, за да открие и регистрира цялото оборудване в мрежата на клиента.

Системата се автоматизира техник проследяване на действията и включва библиотека от скриптове които автоматизират работните процеси за стандартни задачи за поддръжка. Те се разширяват до актуализации на стойността на базата данни, а също и до нулиране на паролата. Задачите за мониторинг, като например сканиране на състояния на оборудването, също са автоматизирани.

Актуализирането и кръпката на софтуера също се автоматизират с този инструмент и е възможно автоматично вграждане на нови крайни точки с библиотека от необходимия софтуер. Следва профил на крайната точка, който ви позволява да създавате групи от необходими софтуерни пакети според ролята на потребителя.

ConnectWise Automate е облачен пакет, така че не е необходимо да инсталирате никакъв софтуер, за да го използвате – достъпът до конзолата е през всеки браузър, а таблото за управление може да бъде персонализирано според ролята на техник. Цялата комуникация между офисите на MSP, сървъра ConnectWise и клиентския сайт е криптирана за поверителност.

7. Атера

ATERA

ATERA е друга услуга за автоматизация, базирана на облак, която е насочени към МСП. Това е пълният набор от софтуер, от който ще се нуждае всеки MSP, включително и RMM апартамент, както и автоматизация на професионалните услуги (PSA) софтуер, от който се нуждае управлението на MSP, за да следи работата на персонала и да управлява бизнеса.

  Преглед на TFTPD32 TFTP Server (Тривиален протокол за прехвърляне на файлове)

Като система със затворен цикъл, Atera включва много автоматизация на потока от данни. Тя обаче също включва специфично системно проучване и автоматизация на задачите. Системата стартира с услугата си за наблюдение, когато се регистрира нов клиент чрез сканиране на системата на този клиент процедура за откриване на мрежа. Това автоматично регистрира цялото оборудване и генерира мрежова карта.

Процесите на картографиране на мрежата продължават да работят през целия живот на Atera, следящ сайт за отдалечен клиент. Това се забелязва, когато всяко оборудване се добавя, премахва или премества.

Пакетът RMM включва библиотека от скриптове. Тези скриптове изпълняват рутинните и светски задачи за управление на системата, освобождавайки човешките ресурси за по-сложни задачи. Atera предлага 30-дневна безплатна пробна версия на пълния пакет RMM и PSA.

8. BMC TrueSight автоматизация за сървъри

BMC TrueSight автоматизация за сървъри

Най- TrueSight системата се фокусира върху мониторинг и поддръжка на сървъра. Може да управлява сървъри на място, при отдалечени сайтове, и на облака. Инструментът за автоматизация на сървъра използва скриптове, които се изпълняват периодично и автоматично, за да събират информация за състоянието на атрибутите на сървъра. Този инструмент се интересува особено уязвимости в сигурността.

Системата TrueSight проверява за актуализации и корекции на софтуера и операционната система и ги прилага автоматично. Инструментът включва и управление на конфигурацията, което архивира конфигурациите и ги възстановява, ако бъдат открити неоторизирани промени. Инструментът също функционира като система за отстраняване на заплахи, идентифициране на уязвимите места и следенето им отблизо за подозрителна активност.

TrueSight Automation за сървъри ще следи сървърите, ще коригира проблеми, ще предотврати подправяне и проникване и ще възстанови разрешените състояния, където е необходимо, без никаква човешка намеса. Ефективно този софтуер позволява на предприятията да осигуряват сигурна и експлоатация на своите сървъри, без да се налага да наемат специалисти.

9. Отговор

Ansible

Ansible е продукт на Red Hat, Inc. която е организацията, която стои зад Red Hat Enterprises Linux (RHEL). Ansible работи на тази операционна система. Той също ще се инсталира на CentOS и Ubuntu Linux. Инструментът е в състояние да автоматизира мониторинга и управлението на инфраструктурата, включително мрежи, приложения и сървъри на място и в облака.

Процесите за автоматизиране на Ansible ще налагане на сигурността на системата и управление на контейнери и виртуализации. Инструментът има атрактивно табло, което представя визуализации на състоянието и производителността. Системният мениджър обаче не трябва да отделя прекалено много време за гледане на конзолата, защото Ansible трябва автоматично да отстранява всички проблеми, които открие.

Инструментът работи на Linux, но е в състояние да стартира процеси на сървъри с други операционни системи. Той е полезен инструмент за оптимизиране на мрежи и интернет връзки чрез мерки за оформяне на трафика. Той ще поддържа доставката на софтуер и приложения своевременно и ще следи и поддържа вашата защитна стена и системи за сигурност IDS и SIEM. Отговорът е наличен в безплатна пробна версия.

10. Автоматизирайте

HelpSystems Automate

HelpSystems произвежда три издания на своята система Automate. Това са Автоматизиране на работния плот, Автоматизирайте плюс, и Автоматизирайте Ultimate. И трите включват „роботизирана автоматизация на процесите“.

Автоматизацията на работния плот включва създаване на софтуер, локализиране на данни, прехвърляне на файлове и автоматизация на уеб браузъра. По-вероятно е предприятията да се интересуват от плюс и краен версии на Automate. Тези версии включват процедури за сигурност, регистриране на действията и одит на системата. Те включват и съоръжението за създаване работни потоци този низ заедно действия и тези се интерпретират в скриптове за автоматизация.

Системата Automate е лесен за използване и използва естествен език на своите екрани, а не технически жаргон. Това означава, че системата може да се управлява от персонал, който няма техническа експертиза.

Влизайте в автоматизация

Автоматизирането на рутинните задачи ще освободи персонала за по-важна и интелигентна работа. Ежедневните задачи за прехвърляне на лог файлове, промиване на паметта и почистване на дискове не се нуждаят от човешки ум.

Използвате ли инструменти за автоматизация за задачите си за поддръжка на ИТ? Използвате ли някой от инструментите в този списък? Оставете съобщение в Коментари раздел по-долу, за да споделите вашия опит.

About the author

Comments

 1. есурси за по-важни и креативни задачи. Автоматизацията на бизнес процесите може да доведе до по-голяма ефективност и по-добро управление на ресурсите на организацията.

  Стратегии за ИТ автоматизация включват избор на правилния софтуер и инструменти за автоматизация на работното натоварване и планиране на работа. Най-добрите софтуери за автоматизация на ИТ включват ActiveBatch, Control-M, Redwood RunMyJobs, JAMS Enterprise Job Scheduler, Турбономично управление на ресурсите на приложенията, ConnectWise Automate, Атера, BMC TrueSight автоматизация за сървъри, Ansible и Автоматизиране.

  Всички тези инструменти могат да помогнат на ИТ отделите да постигнат голям обем работа и да подобрят ефективността във всички отдели на организацията. Автоматизацията на ИТ процесите и бизнес процесите може да доведе до по-добро управление на ресурсите и по-голяма ефективност в работата на организацията. Влизайте в автоматизацията и подобрете работата на вашата организация.

Comments are closed.