10 най-добри системи за откриване на нарушения

10 най-добри системи за откриване на нарушения

Може да мислите, че вече знаете за системите за откриване на нарушения. Системи за откриване на проникване (IDS) и системи за предотвратяване на проникване (IPS) са от известно време насам. Ако обаче това е, за което сте мислили, когато четете системи за откриване на нарушения, гледате в грешна посока. Двете не са едно и също нещо.

Докато системите за откриване на проникване се опитват да предотвратят мрежови пробиви от външни лица, системите за откриване на нарушения търсят злонамерена софтуерна дейност в мрежата. Откриването на нарушения е нов термин за стар проблем. Разликата между BDS и защитна стена е, че откриването на нарушения работи в мрежата, докато защитните стени са гранични инструменти, които се опитват да блокират злонамерен софтуер в точката на влизане.

Няма време да прочетете всички подробности в момента? Ето го нашия списък с десетте най-добри системи за откриване на нарушения:

 1. BreachSight Облачен базиран оценител на риск и скенер за нарушаване на системата от UpGuard.
 2. Crowdstrike Falcon Предотвратяване Облачна платформа за защита на крайните точки, наречена антивирусна система с нето поколение.
 3. Trend Micro Deep Discovery Detector Високо оценено хардуерно устройство за защита от заплаха, което включва постоянен мониторинг на портове и протоколи плюс проследяване на софтуерни събития.
 4. Мониторинг на данните за имперва Защитава данни в бази данни и файлове, локални и в облака.
 5. FortiSandbox Проактивна усъвършенствана система за откриване на заплахи, която се предлага като уред, като виртуална машина или като облачна услуга.
 6. Промяна на Tracker Забелязва неоторизирани промени в система, които може да съответстват на очакваната промяна, която е част от процеса на управление на промените.
 7. InsiderSecurity Сингапурски монитор за защита от заплаха. Предлага се от облака или за локален монтаж.
 8. HackWatchman BDS от Activereach, който създава призрачно устройство, което действа като пчелна мрежа за привличане на всички натрапници, попаднали в мрежата.
 9. Защитник на последната линия Инструмент за защита от нарушаване на електронни имейл системи, мрежи, облачни ресурси и IoT устройства.
 10. SpyCloud Заключва потребителските акаунти на системата и особено подчертава изоставените, но на живо акаунти.

Определението за BDS звучи много като антивирусна система. То е. Въпреки това, антивирусна програма проверява на един компютър за известен злонамерен софтуер, но BDS наблюдава активност в мрежа и в цялата ИТ система. BDS може да бъде реализиран като софтуер или като хардуерно устройство.

Заплахите за сигурността, открити от BDS, са малко по-широки в поведението от дейностите, открити от типичната система за борба с зловредния софтуер. Зловредният софтуер, който BDS търси, може да бъде част от набор от атакуващ софтуер, стартиран ръчно от натрапник.

Всяко отделно изпълнение на програмата може да изглежда съвместимо с обичайните дейности на бизнеса. Възможно е изпълнението на легитимен софтуер, който вече се намира във вашата система. BDS не просто разглежда всеки отделен процес, но открива комбинации от програми, които биха могли да се комбинират за злонамерени цели.

Десетте най-добри системи за откриване на нарушения

Дефиницията на BDS е нова и затова все още няма много доставчици за този тип система.

Можете да прочетете повече за всеки от тези инструменти в следващите раздели.

1. UpGuard BreachSight

10 най-добри системи за откриване на нарушения

BreachSight е много компетентна система за нарушаване на данни от UpGuard, която произвежда редица продукти за сигурност, които са идеални за онлайн търговци на дребно.

Системата BreachSight има атрактивна конзола за управление, която е достъпна онлайн. Цялата система се доставя от облака, така че не е нужно да се притеснявате за сървърното пространство, за да хоствате системата за киберсигурност.

Системата за сигурност се справя със защитата на данните от два ъгъла:

 •         Уязвимост на изтичане на данни
 •         Разкриване на акредитиви

Скенерът за уязвимост работи непрекъснато. Той предупреждава мениджъра на данни за всякакви съмнителни опити за достъп до данни. Той също така ще подчертае слабостите в сигурността на системата, които трябва да бъдат изключени. Скенерът търси стартиращи процеси и сканира кода за програмите, търсейки злонамерени намерения.

BreachSight може да открие кога са разкрити пълномощията на служителите. Защитникът на пълномощията проверява за неочаквана дейност и предупреждава системния администратор на компанията да оттегли идентификационни данни, за които се подозира, че са компрометирани.

Системата BreachSight включва скриптове за автоматизирано отстраняване. Всички стъпки са напълно документирани. Записите за откриване и отстраняване на нарушения представляват ценен архив, който ще ви е необходим, за да демонстрирате спазването на стандартите за защита на данните.

Пакетът от мерки за откриване на нарушения включва достъп до експерти по киберсигурност в офисите на UpGuard. Тези консултанти ще ръководят вашия екип за системна администрация при интерпретирането на данните, набрани от приложението. Този регистър на събитията за нарушение дори е в състояние да идентифицира страните, отговорни за нарушението, което позволява на вашата компания да предяви иск за възстановяване на загуби или поне, за да накара властите да се справят с извършителя.

Това е отлична система за откриване на нарушения, но ще трябва да я проверите предварително, за да разберете как ще се впише във вашата стратегия за защита на данните. Можете да получите безплатна демонстрация на системата на уеб сайта UpGuard.

2. Crowdstrike Falcon Предотвратяване

10 най-добри системи за откриване на нарушения

Falcon Prevent на Crowdstrike е набор от пакети в четири нива на обслужване: Pro, Enterprise, Premium и Complete.

Crowdstrike предлага пазара на Falcon Prevent като „антивирус от ново поколение“. Терминът е точен, но Falcon отива много по-далеч от просто злонамерен софтуерен скенер. Това е система за откриване на нарушения. Falcon не сканира само за известен зловреден софтуер. Той има системи за откриване, които могат да хващат софтуер, който извършва неочаквани действия, дори ако тази програма не е била забелязана и маркирана като зловреден софтуер. Той също така може да открива комбинации от упълномощен, валиден софтуер, който би могъл да показва проникване, когато се изпълнява в определена последователност.

Философията, която стои зад всички системи за откриване на нарушения, не е да се предотврати навлизането на злонамерен софтуер в мрежата - предполага се, че крайните услуги правят това. Целта на тези системи е да уловят злонамерен софтуер, който успява да избягва защитни стени и контрол на достъпа.

Falcon Prevent се оттегля от мрежата до крайните й точки. Не трябва да изоставяте защитни стени и контрол на достъпа, но трябва да използвате Falcon като резервен, в случай че тези системи се повредят.

Въпреки че това е облачна услуга, защитата му не се нарушава, ако интернет се прекъсне. Софтуерът Falcon Prevent включва агенти на място, които не се изключват, когато не могат да достигнат до контролера на сървърите Crowdstrike.

Системата включва автоматизирани действия за защита и пътеки за одит, за да помогне на потребителите да разберат съгласуван и повтарящ се вектор на атака. Одитната пътека също е добър източник на доказателства за спазване на стандартите за защита на данните.

Crowdstrike предлага 15-дневна безплатна пробна версия на системата Falcon Prevent, така че можете да я прегледате през крачките си и да решите дали е подходяща за стратегията за защита на данните на вашата компания..

3. Trend Micro Deep Discovery Inspector

10 най-добри системи за откриване на нарушения

Trend Micro е основна антивирусна марка. Понастоящем всички AV доставчици продължават да предлагат по-всеобхватни услуги за киберсигурност. Trend Micro е разработила система за откриване на нарушения, която ще й помогне да изпревари конкуренцията.

Това е уред, който включвате в мрежата си, колкото бихте защитна стена. Не замествайте вашите услуги за гранична защита с инспектора за дълбоко откриване, защото вниманието на този уред е привлечено към дейността в мрежата.

Силата на този инструмент се състои в способността му да улавя взаимодействията между софтуера Trojan и неговите външни контролери.

Много отличителна черта на атаките, които системите за откриване на нарушения са проектирани да блокират е, че привидно несвързан софтуер се манипулира да работи в съгласие за злонамерени цели. Deep Discovery Inspector има за цел да открие контролната сила, която командва легитимен софтуер да допринася за нарушаване на данните.

Тази система работи на ниво мрежа и търси съмнителни комбинации от събития. Тя обхваща крайни точки, приложения за уеб и електронна поща и мрежов трафик за изграждане на профили за анализ на заплахи. Той не използва традиционната AV тактика на позоваване на база данни, характерна за злонамерен софтуер. По този начин, той е в състояние да открие атаки с нулев ден. Той достига до приложения, включително имейл и уеб сървъри, за да извличат стратегии за атака, преди да имат шанс да достигнат целите.

Това е иновативна система за откриване на нарушения от една от водещите световни операции в областта на киберсигурността.

4. Мониторинг на данните за имперва

10 най-добри системи за откриване на нарушения

Мониторингът на активността на данните обхваща всеки тип съхранение на данни от бази данни до файлове и този набор от мерки за сигурност на системата обхваща всички тях.

Imperva подчертава важността на способността на услугата да доказва спазването на стандартите за сигурност на данните. Като системен администратор имате два приоритета за защита на данните: защита на данните и доказване, че сте направили всичко възможно, за да защитите тези данни. Доказателството е важно, ако трябва да демонстрирате спазването на стандартите за сигурност на данните, за да спечелите нов бизнес и да запазите печалбата на вашето предприятие.

Системата следи събития, свързани с хранилища на данни и отчети за съмнителна активност на живо в екрана на конзолата. Мониторът дърпа живи емисии от Imperva Data Risk Analytics, за да актуализира непрекъснато корекцията на атакуващите вектори.

Мониторингът на данните за имперва се предлага като локален софтуер или като облачна услуга. Компанията не предлага безплатна пробна версия, но можете да получите демонстрация на системата, за да прецените дали тя отговаря на нуждите на вашата компания за сигурност на данните..

5. Fortinet FortiSandbox

10 най-добри системи за откриване на нарушения

Fortinet е специализирана в мрежовата сигурност срещу входящи заплахи, свързани с Интернет. FortiSandbox се предлага като уред, като локален софтуер, управляван от виртуална машина, или като облачна услуга за абонамент.

Системите за откриване на нарушения започват с предположението, че сигурността на достъпа до мрежата може да бъде нарушена. Стратегията FortiSandbox включва изолиране на нов софтуер и наблюдение на реакцията му с ресурсите и услугите на мрежата. Това е карантинен подход, който позволява на софтуера да функционира напълно, но създава точки за запазване, за да се даде възможност за пълно възстановяване на системата.

FortiSandbox взаимодейства с всички нива във вашите мрежи от защитни стени и шлюзове до крайни точки. Пакетът включва смекчаващи услуги, както и откриване на заплаха. Това е софтуерният еквивалент на „Доверете се, но проверете“. Fortinet предлага безплатна демонстрация на FortiSandbox.

6. NNT Tracker за промяна

10 най-добри системи за откриване на нарушения

Обажда се най-новата версия на Проследяване на промени Ben7 R2. 7. Този инструмент се занимава особено с експлоатации, които могат да бъдат включени в процесите на промяна на системата. Инструментът е предназначен да наложи изискванията на стандартите за управление на ИТ системите, особено ITIL.

Проектите за подобряване винаги се предприемат с положителна нагласа. Промяната в системата е само към по-добро. Въпреки това, докато екипът работи за светло ново бъдеще, други може да имат злонамерено намерение и да използват проекта за надграждане като димен екран за възможност за проникване.

Change Tracker следи подвизите, които могат да възникнат по време на разработка на проект. Той поддържа контрол върху конфигурациите на устройството, докато вниманието на всички е насочено към развитието. Инструментът разглежда неоторизирани промени в конфигурацията, генерира сигнал при откриване на такъв и автоматично се връща към оторизирани конфигурации, когато бъде открита промяна..

NNT предлага безплатна пробна версия на Tracker за промяна.

7. InsiderSecurity

10 най-добри системи за откриване на нарушения

InsiderSecurity е система за откриване на нарушения на SaaS, базирана в Сингапур. Услугата е комбинация от софтуер и човешки опит, тъй като компанията предлага истински експертен анализ на записи на заплахи, които са издигнати във вашата мрежа.

Платформата предлага бързо откриване на нарушения и автоматизирано отстраняване, както и онлайн човешки анализ, които дават насоки за сигурност. В допълнение към откриването на измамен софтуер, тази услуга следи дейностите на оторизирани потребители за откриване на вътрешни атаки. По принцип всяко изпълнение на софтуер във вашата система се изследва за намерение и системата за сигурност се връща към инициатора на всяка злонамерена дейност.

Тази онлайн услуга може да ви спести от наказателно преследване в случай на нарушение на системата. Можете да видите как работи, като поискате демонстрация.

8. Activereach HackWatchman

10 най-добри системи за откриване на нарушения

Системата за откриване на нарушения ActiveReach се нарича HackWatchman. Това е управлявана услуга за откриване на нарушения, така че не е нужно да седите пред таблото цял ден. Персоналът на ActiveReach извършва цялата мониторингова работа за вас и ви уведомява при възникване на нарушения.

Това решение за защита е уникално. Той идентифицира ключовите устройства за съхранение на данни и ги имитира. Идеята е да привлечете хакери далеч от вашите реални места за съхранение на данни към призрачната версия, създадена от HackWatchman.

Системата HackWatchman включва физически устройства, които се прикрепят към наблюдаваното оборудване. Това се отчита към сървърите на ActiveReach, където анализаторите комбинират записи от събития веднага щом пристигнат. Необходимо е умение, за да се изкорени фалшиво положителни и да се открият модели на атака. Стратегията Activereach дава задачи за откриване на нарушения за откриване на нарушения на опитни специалисти по киберсигурност.

Въпреки че използването на човешки анализатори изглежда е назад стъпка, тя преодолява проблема с постоянното „фалшиво положително” отчитане, което може да прегърне типичен IT отдел. Activereach предлага безплатна демонстрация на системата HackWatchman.

9. Защитник на последната линия

10 най-добри системи за откриване на нарушения

Lastline използва AI методи в системата Defender. Въпреки автоматизираните си методи за машинно обучение, Defender не е решение, което не се предлага на пазара. Инсталирането започва с консултация. Следващата стъпка е предложение, което представя специално решение.

Компанията има голям брой съществуващи потребители по целия свят, обхващащи милиони потребителски акаунти. Купувачите на защитниците са разпръснати из Северна Америка, Европа, Азия и Австралазия.

Defender се предлага в специализирани пакети, които се фокусират върху мрежата, системите за електронна поща, облачните ресурси и IoT устройствата. AI елементът на пакета помага да се филтрират фалшиви позитиви, така че вашият екип за системна администрация няма да бъде затрупан от неподходящи или невярно задействани сигнали.

Lastline предлага демонстрация на своя софтуер на своя уебсайт.

10. SpyCloud

10 най-добри системи за откриване на нарушения

SpyCloud се фокусира върху активността на оторизирани акаунти и се уверява, че те няма да бъдат отвлечени. В наши дни, където разпространяват фишинг измами, е трудно всеки софтуер за мониторинг да блокира злонамерени дейности. Ако софтуерът се инсталира от оторизиран потребител или ако валиден потребителски акаунт стартира серия от законни програми, за традиционните AV системи е почти невъзможно да защитят вашата система.

SpyCloud заобикаля проблема с решението кои работещи процесори са валидни и кои имат злонамерено намерение. Вместо да наблюдава всички събития в мрежата, той се фокусира върху дейностите на потребителските намерения. Той проверява фактори като местоположението за вход, съответстващо на известното местоположение на потребителя и също така забелязва несъвместим едновременен достъп от същия акаунт.

Защита на данните

Защитата на данните става все по-трудна с всеки изминал ден. Не можете да разчитате само на защитна стена и традиционен антивирус, за да предотвратите разкриване на данни или нарушения на системата.

В наши дни хакерите знаят как да подмамят служителите да им предоставят идентификационни данни за вход, така че не е достатъчно просто да погледнете външния достъп до вашата система, за да защитите магазините на данни на вашата компания. Имате нужда от по-сложен софтуер за защита на данните, като например система за откриване на нарушения.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =

Adblock
detector