10 най-добри софтуера и инструменти за мониторинг на интернет

най-добрият софтуер и инструменти за мониторинг на интернет

Създаването на уебсайт може да бъде голяма икономия на разходи и настройките на разходите са минимални (според скорошно проучване хостингът на малък бизнес не трябва да струва повече от 15 долара на месец). Можете да продавате, без да имате магазин за тухли и хоросани и можете да ръководите агенция или консултантски услуги, без да се налага да наемате офиси, за да впечатлите потенциалните клиенти. Вашият сайт обаче ще навреди на бизнеса ви, ако бавно се зарежда или намалява. Би било много досадно, ако услугата интернет връзка, която плащате за загуба на бизнеса ви, като се понижи. Можете да поддържате отгоре на тези условия за отказ с интернет монитор.

Кратко време? Ето това е нашето списък на най-добрия софтуер и инструменти за мониторинг на интернет:

  1. Софтуер за мониторинг на Интернет Paessler с PRTG (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)
  2. SolarWinds Pingdom (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)
  3. Outages.io
  4. NodePing
  5. Сайт 24 × 7
  6. Uptrends
  7. Dynatrace
  8. Uptime Robot
  9. Uptime
  10. StatusCake

Услуги за мониторинг

Когато проверявате, за да сте сигурни, че вашият сайт се доставя с приемлива скорост, трябва да наблюдавате няколко фактора. Така че, потърсете инструмент, който ще ви даде перспектива на потребителя и ще прегледа няколко страници на вашия сайт, а не тази, която просто ще пингира вашата начална страница.

Повечето инструменти в този списък са предоставени на a Софтуер като услуга (SaaS) модел. Това означава, че те не отнемат време за настройка и са изключително лесни за използване. Не е необходимо да продължавате да актуализирате този софтуер и няма нужда да се притеснявате коя точка в мрежата ви е най-доброто място за инсталиране на инструмента.

Мащабиране на вашия монитор

Предимство на Облачни услуги е, че те таксуват на база абонамент и повечето от тях предлагат няколко различни планове. Това означава, че можете да изберете план, който е подходящ за вашия размер на бизнеса. Ако имате само един уебсайт с няколко страници, не е нужно да плащате за същата услуга, която е пригодена за големи фирми с много уебсайтове. Страхотното в тези услуги е това те ще ви позволят да надстроите плана си, докато бизнесът ви расте.

Когато търсите инструмент за мониторинг на интернет, трябва проверете дали отговаря на размера на вашия бизнес като същевременно се уверите, че инструментът покрива всички фактори за ефективност, които трябва да наблюдавате на вашия уебсайт.

Най-добрите инструменти за мониторинг в Интернет

Има много опции там, когато сте на пазара за монитор на интернет услуги. Ще ви отнеме много време да прецените всеки от тези инструменти, така че направихме краката за вас. В това ръководство ще стесните търсенето, за да спестите време и да се съсредоточите върху най-добрите опции.

Можете да прочетете повече за всеки от тези инструменти в следващите раздели.

1. Софтуер за мониторинг на интернет на Paessler с PRTG (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

PRTG Internet Monitor

PRTG на Paessler капаци за мониторинг на инструмента наблюдение на мрежата, сървъра и приложенията. Помощната програма включва много различни сензори. Всеки сензор всъщност е отделна програма за наблюдение. Менюто на наличните монитори включва възможността да се проверява наличността на вашия сайт от няколко места по целия свят. Тези тестове ви дават оглед на скоростта на скоростта на достъп до вашия сайт. Така че можете да видите колко време отнема на хората да стигнат до вашия сайт по всяко време през деня.

Инструментът за мониторинг на интернет има Ping функция в сърцето му. Така че, ако вашата интернет услуга изведнъж спре да работи, веднага ще знаете и ще можете да предприемете действия. Освен че виждате линейна графика на време за достъп от три различни места, ще можете да настроите системата да ви известява, когато работата на интернет услугата спадне. Тези известия могат да бъдат доставени от електронна поща, СМС, или пейджър сигнал.

Интернет мониторът PRTG проверява повече от просто достъпност на сайта. Можете също да използвате инструмента, за да гарантирате, че всички елементи на сайта се зареждат правилно. Можете също така да използвате инструмента, за да проверите потребителското изживяване, изпълнявайки пълна работа път на купувача от първоначалното посещение до покупка. Това ви позволява да проверите дали достъпът до базата данни е ефективен и дали софтуерът на вашата кошница работи правилно.

Възможностите за мониторинг на PRTG не са ограничени до вашия собствен уебсайт. Можете също да проверите и други сайтове в интернет. По този начин ще можете да сравните времето за реакция на вашия сайт в сравнение с конкурентните сайтове.

Пакетът PRTG включва много помощни програми за мониторинг. Проблеми с вашите Времето за реакция на уебсайта може да не е причинено от вашата интернет услуга. Производителността на сървъра и приложенията, а също и времето за реакция на вътрешната мрежа може да повлияе на времето за доставка на сайта. С пълната система PRTG можете да проверите причината за възникване на проблеми с интернета и време за реакция пробийте вашата система за да се намери точната причина за грешката.

Можеш да получиш 30-дневен безплатен пробен период на PRTG с всички налични сензори. Такси за Paessler за PRTG в пакети за ниво на услуга. Всеки обхват на зареждане се изчислява според броя на сензорите, които активирате. Ако активирате само до 100 сензора, можете използвайте PRTG безплатно завинаги.

Интернет мониторинг на Paessler с PRTGDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. SolarWinds Pingdom (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

Pingdom екран

Pingdom е облачна система който следи вашата интернет връзка и вашата мрежова производителност от външна гледна точка, така че не е нужно да инсталирате никакъв софтуер. Достъпът до услугата се осъществява чрез уеб браузър, като ви дава персонализирано табло, до което имате достъп с идентификационни данни на акаунта.

Като външна услуга Pingdom е добре поставен да провери ефективността на вашата интернет връзка и доставката на уеб страници от вашия сървър. Това е вярно, дори ако нямате оборудване на място и управлявате бизнеса си изцяло на облачни услуги.

Можете да настроите изглед на табло гледайте статистики от няколко сайта, всички на една и съща страница. Това ви спестява да не се налага да превключвате акаунти, за да запазите контрола върху бизнеса си на много сайтове.

Услугата постоянно тества наличността на вашия сайт от повече от 60 места по света. Тези тестове могат да бъдат настроени за проверка на конкретни функции на вашия сайт, като например процедури за регистрация или влизане. Този мониторинг се разпростира и върху проследяване на пътуванията на посетителите през вашия сайт. Тези посетители могат да бъдат избрани на случаен принцип, но можете също да зададете сърфисти, които да проследяват дали вашият сайт има често повтарящи се посетители.

Проблемите се получават уверили от друг източник, за да се гарантира, че има няма невярно докладване. Получавате известие чрез сигнал, когато бъде открит потвърден проблем с производителността. Тези сигналите могат да се насочват към други приложения които използвате често в работата на вашата системна администрация. Можете да оценявате грешките и също така да ги насочвате към различни членове на екипа. Вие получавате правото да настроите няколко различни потребителски акаунта в облачната услуга, за да може всеки член на екипа да има персонализиран изглед на таблото с различни нива на контрол.

Ценообразуването се основава на абонамент с различни нива на обслужване. Можеш да получиш 14-дневен безплатен пробен период на системата Pingdom.

SolarWinds PingdomDownload 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Изходи.io

Outages.io

Outages.io предлага две възможности: хардуер и софтуерно решение за мониторинг на интернет услуги. Хардуерното устройство е кутия, която се свързва към вашия рутер и става част от вашата домашна или офисна мрежа. Фърмуерът на кутията се следи от Outages.io и се актуализира автоматично.

Софтуерната версия на инструмента може да бъде инсталирана на Windows 7, 8 и 10, CentOS и Debian Linux. Инструментът е в състояние да следи отдалечени сайтове, както и интернет връзката на вашия домашен сайт и можете също да получите достъп до контролен панел в Облака.

Целта на този инструмент е да идентифицирайте лоша производителност и прекъсвания на вашата интернет връзка. Той също така може да определи дали услугите на вашия уеб сървър работят бавно или имат грешки. Услугата за мониторинг се простира до отдалечени сайтове и облачни услуги, както и до сървъри на място. Таблото представя лентова графика на проби за изпълнение. Всяка проба може да бъде попитана за подробности, като задържите курсора на мишката върху нея. Докладът идентифицира къде се крие проблемът - локална, интернет или отдалечена услуга. Можете дори да видите кой хоп на връзка създава проблеми. Можете да настроите таблото за управление да ви изпраща известия по имейл, когато възникнат проблеми с производителността.

Можете да изтеглите софтуерната версия на Outages.io на уебсайта на услугата. Това ви дава инструмента с пълна функция за 14 дни. След този период можете да продължите да използвате стандартната версия на интернет монитора или да изберете да надстроите до платената версия за допълнителни функции. Можете също така да получите достъп до демо версия чрез уебсайта.

Добавените бонуси са безплатна DNS услуга и сканиране за сигурност. Хардуерната опция се предлага с вграден DNS сървър и връзка с уеб камера.

4. NodePing

NodePing екранна снимка

NodePing се таксува чрез абонамент, но не прави ниво на обслужване. То има един пакет за всички с много високи възможности. Услугата ще следи вашите уебсайтове на интервали от една минута и можете обхващат до 250 обекта с един абонамент. Услугата ви позволява неограничени потребителски акаунти, така че не е нужно да вписвате всичките си екипи за администриране на системата със същите идентификационни данни. Възможно е също така да да персонализирате таблото на всеки акаунт така че можете спокойно да дадете достъп на младшите членове без риск те да получат мощни и потенциално увреждащи контрол върху системата.

Той проверява SSL връзките, за да се увери, че вашите HTTPS услугата работи правилно. Освен че гарантира, че защитата на връзката работи правилно, NodePing ще проучи вашия уеб сървър и неговите услуги, така че може да ви даде точни причини за лоша производителност след откриване на грешки в връзката. Тестовете се простират до вашата електронна услуга и DNS система. Не е нужно да инсталирате никакъв софтуер във вашата система, за да използвате услугата, тъй като е изцяло облачна.

Програмата NodePing ще уведомяват ви по имейл или SMS ако бъдат открити проблеми Международните SMS съобщения не се таксуват като допълнителна, но са включени в абонаментната такса. Таксата включва и достъп до диагностични инструменти и има план за уеб хостинг компании, който им позволява да предоставят достъп до комунални услуги NodePing на своите клиенти.

NodePing дава на продавачите референтна награда и можете да дадете проверка на системата чрез достъп до 15-дневна безплатна пробна версия.

5. Сайт 24 × 7

Интернет монитор Site24x7

Сайтът w24x7 се управлява от Zoho - същата компания, която произвежда ManageEngine софтуер за мониторинг на ресурси. Тази услуга за интернет мониторинг, базирана в облак, не се нуждае от софтуер за инсталиране на вашите сървъри. Той проверява наличността и скоростта на доставка на вашите уебсайтове от външно местоположение.

Ако планирате да свалите някои страници надолу или да ги преместите на вашия сайт, таблото за управление 24 × 7 създава страници със статут които ще се показват вместо съобщения за грешка по подразбиране. Тази услуга също ви позволява да пренасочване на клиенти към заместващи страници.

Проверките на системата се простират до проследяване посещения на посетители чрез вашия сайт с времето за всяка посетена страница, което може да ви помогне да разберете как да ускорите достъпа до важни страници, както и да определите времето за доставката на всяка страница.

Таблото за управление на сайта е много добре представено и включва визуализации на данни. Презентацията е адаптивна към мобилния телефон, така че можете да получите достъп до нея от мобилното си устройство, когато сте извън офиса. Услугата се разширява до сигнали, които могат да бъдат доставени от имейл или SMS.

Тази услуга се таксува на база абонамент с набор от планове, които да отговарят на предприятия с различни размери. Можете да изпробвате тази система за мониторинг на интернет чрез 30-дневна безплатна пробна версия.

6. Повишавания

Екранна снимка на Uptrends

Услугата Uptrends следи редица фактори за уебсайтове, включително наличието на интернет услуги. Инструментът е отдалечена услуга, така че не е необходимо да инсталирате никакъв софтуер на сървърите си. Мониторът може да проверява уеб сървърите на всяко място, включително тези, хоствани в облака. Освен това може да ви помогне да проверите ефективността на сайтовете, които не притежавате, така че можете да сравните сроковете за доставка на вашия уебсайт с ефективността на вашите конкуренти.

Услугата ще провери редица фактори на вашия сайт, включително SSL сертификати, DNS записи и производителност на FTP сървъра. Пробите от производителността се вземат всяка минута и графиките, които представляват тези данни, могат да бъдат експортирани PDF или Excel формат и можете също да изпращате отчети по имейл. Услугата Uptrends ще съхранява историческите ви данни за анализ в продължение на две години.

Мониторът има персонализирано табло за управление което включва много визуализации. Можете да добавяте потребителски акаунти за целия си екип и да персонализирате таблото за управление за всеки или за групи от потребители.

Услугата ще ви изпрати сигнали от имейл, SMS, или чрез някакво друго приложение за комуникация, като Slack. Можете да получите достъп до таблото за управление отвсякъде, включително и на мобилни устройства.

Системата ще проследява потребителски пътувания чрез вашия сайт и записвайте времената на зареждане за всички посетени страници. Той също така ще оцени удобството за мобилност на вашия сайт.

Uptrends има два пакета, които са Основен уеб мониторинг и Разширен уеб мониторинг. Всяка от тези опции се предлага в нива на обслужване, за да отговаря на различни размери на бизнеса. Таксите се правят въз основа на абонамент и можете да получите 30-дневна безплатна пробна версия.

7. Dynatrace

Табло за управление на Dynatrace

Dynatrace предлага пълна услуга за управление на уеб приложения, която включва проследяване на ефективността. Системата проследява сроковете за доставка на уеб страници и услуги и сравнява всеки елемент, участващ в прехвърлянето на страницата, за да се изработи, което създава слаба производителност. Този монитор е особено силен при проверка на ефективността на JavaScript и ще подчертае всички програмни грешки и стартира неуспехи.

Освен гледането на сроковете за доставка, Dynatrace показва типично пътуване на посетителите през вашия сайт, така че е удобен източник на маркетингови данни, както и инструмент за наблюдение на ефективността на операциите..

Това е облачна услуга, но трябва да инсталирате някакъв софтуер на вашата система. Това е OneAgent, който продължава Windows Server или Linux. Той ще ви даде статистика за ефективността на хостваните сайтове, както и сайтове, които стартирате от вашите собствени сървъри.

Услугата се таксува по абонаментен модел и можете да я изпробвате безплатно за 15 дни.

8. Uptime робот

Uptime снимки на робот

Uptime Robot започна като безплатна услуга за наблюдение на интернет но сега е налична и платена версия. Безплатната версия ще провери ефективността на вашия уебсайт на всеки пет минути, докато платената версия, наречена професионалист, ще проверявайте скоростта на доставка на вашия сайт всяка минута. Други разлики са в периода на съхранение на исторически данни. С безплатната версия можете да съхранявате данни за два месеца, докато платената версия ще съхранява данни за една година.

Данните за ефективността могат да бъдат зададени да задействат сигнал, когато времето за прехвърляне надвишава зададеното време. Тези сигнали се доставят от СМС.

Ти получаваш 50 монитора с безплатната версия. Цената за платената версия зависи от това колко монитори сте избрали да внедрите. Тези монитори са разположени в различни точки на земното кълбо. В пакета има различни видове монитори. Това са HTTPS, HTTP, Ping и Port монитори. Можете също така да стартирате проверка на ключови думи на вашия сайт, за да получите отчет за наличието на желаните ключови думи във вашето съдържание.

Това е страхотна услуга, която се управлява лесно.

9. Непредвидено

Скрийншот за време на работа

Uptime е друга облачна услуга за проверка на уеб. Тази програма може да наблюдава сайтове, които са в помещения, на отдалечени сайтове или в ръцете на онлайн хостинг услуга. Този инструмент ще проверете за наличието на вашите интернет услуги, сървъри и приложения. Той ще провери скоростта на зареждане на страницата за вашия сайт и ще провери общото здравословно състояние на вашите уеб услуги, включително DNS записи.

Пакетът Uptime включва услуга на страницата за състоянието които ще известяват потребителите изящно за липсващи страници или неправилни адреси. Инструментът също така ви дава възможност да следите пътуванията на посетителите през вашия сайт с неговото реално наблюдение на потребителите.

Услугата е достъпна на основа за абонамент с четири различни планове за обслужване. Uptime има сървъри по целия свят, от които можете да стартирате проверките на системата си. Получавате достъп до повече географски места с по-високите планове. Ако искате да изпробвате услугата без риск, вземете 21-дневната безплатна пробна версия.

10. Торта за статус

Снимка на екрана на StatusCake

StatusCake е друга онлайн услуга за наблюдение на интернет услуги. Този инструмент ще провери ефективността на уебсайт и ще установи дали проблемът се дължи на интернет услугата, проблемен хоп по маршрута, уеб сървъра или услуги и приложения, които поддържат сайта.

Услугата има 28 сървъра по целия свят, които ви позволяват да видите ефективността на вашия сайт, когато имате достъп от различни места. Услугата за наблюдение на сървъра е достъпна само за Linux сървъри. Проверките, които включва услугата StatusCake, са Ping, HTTP, SSH, SMTP и TCP. Той също така ще следи DNS записите за вашия домейн. Можете да видите отзиви на живо за ефективността на таблото за управление, а също така можете да получавате отчети по график и изпратени по имейл до вас.

Има безплатна версия на тази услуга, която извършва тестове на всеки 15 минути. Платените планове проверяват всяка минута. Можеш да получиш 7-дневен безплатен пробен период на плановете Superior и Business.

Мониторинг на работата на интернет

Може да имате страхотен продукт и фантастичен уебсайт, но ако се зарежда бавно, посетителите ще се откажат и погледнете следващия сайт на страницата с резултати от търсачката. Не можете сами да седите и тествате добре собствения си сайт. Първо, вероятно имате по-добри неща от това да седите и постоянно да презареждате страниците на сайта си, а за друго никога няма да можете да тествате неговата ефективност, когато имате достъп от другата страна на света без помощ.

Получаването на интернет монитор ще спестявам ви много време и да ви помогне да забележите проблеми с доставката в мрежата веднага щом възникнат. Възползвайте се максимално от безплатните версии или безплатни изпробвания на инструментите, които са в това ръководство, за да изпробвате няколко опции, без да рискувате пари.

Използвате ли интернет монитор? Опитали ли сте някой от посочените в това ръководство инструменти? Оставете съобщение в Коментари раздел по-долу и споделете опита си с общността.

Изображение: Уебсайтове от Pixabay. Публичен домейн.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =

Adblock
detector