10 най-добри софтуера и инструменти за управление на пластирите

10 най-добър софтуер за управление на пач

Актуализирането на устройствата е основна практика за киберсигурност. Ако устройствата използват софтуер или фърмуер, който е остарял, те могат да бъдат уязвими от кибератаки и лоша производителност. Софтуерът за управление на пачовете е също толкова важен, колкото и мониторинга на производителността за запазване на устройствата в безопасност.

Инструментите за управление на пачовете помагат на администраторите да актуализират устройства дистанционно чрез използването на една платформа. В тази статия ще разгледаме най-добрия софтуер и инструменти за управление на пластирите на пазара.

Защо трябва да използвам софтуер за управление на пач?

Инструментите за управление на пачовете са важни, защото ви позволяват да актуализирате няколко устройства от едно място. Вместо да актуализирате много устройства поотделно, можете да ги актуализирате колективно чрез една платформа. От един потребителски интерфейс можете да натискате актуализации на софтуера и фърмуера на устройства, свързани към вашата мрежа.

Софтуерът за управление на пачовете е полезен, защото спестява времето на потребителя и прави управлението на пачовете много по-лесно. Това, че сте в състояние да поддържате устройства актуализирани, намалява вероятността дадено устройство да не бъде подредено и компрометирано.

Ето списък на най-добрия софтуер за управление на пластирите:

  1. SolarWinds Patch Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Патч мениджър за Windows системи, който е част от по-широк набор от инструменти за управление на ИТ инфраструктура.
  2. PRTG Мрежов монитор (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Монитор на ИТ инфраструктурата, който също контролира версиите на софтуера и операционната система.
  3. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Облачен базов мениджър, проектиран за внедряване от управлявани доставчици на услуги (MSP).
  4. ManageEngine Patch Manager Plus (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Патч мениджър за Windows, Linux и Mac OS, който поддържа повече от 750 приложения.
  5. GFI LanGuard Патч мениджър за Windows, Linux и Mac OS устройства, който работи на Windows.
  6. Cloud Suite Suite Облачен инструмент, който кръпка софтуер на Windows, Linux и Mac OS хостове.
  7. SysAid Patch Management Този инструмент за управление на пластирите е част от SysAid IT Asset Management. Може да поддържа ръчни стратегии за кръпка или да бъде настроен да се стартира автоматично.
  8. Италианско управление на пластирите Патч мениджър за Windows система, който също може да отдалечава софтуер на Linux от разстояние.
  9. Automox Този инструмент коригира софтуер на Windows, Linux и Mac OS, който се стартира автоматично.
  10. Касея VSA Този патч мениджър е част от система за дистанционно наблюдение и управление за използване от MSP.

1. SolarWinds Patch Manager (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

SolarWinds Patch Manager

Първо в този списък, който имаме SolarWinds Patch Manager. SolarWinds Patch Manager е инструмент, използван за Управление на кръпките на Microsoft WSUS. Този инструмент се интегрира с SCCM и предлага на потребителите възможност за автоматизиране на кръпки. С други думи, не е необходимо да добавяте кръпки ръчно, за да сте в крак с времето. Ако има проблеми с пластирите, тогава можете да диагностицирате проблеми с Агент за актуализация на Windows.

Опитът за управление на пластирите, предлаган от SolarWinds Patch Manager е много лесен за използване. На таблото за управление на състоянието на пластира можете да видите най-новите корекции и най-добрите 10 липсващи лепенки, за да видите къде трябва да се подобри вашата мрежова сигурност..

Ако се нуждаете от повече подробности, можете също да видите състоянието на крайните точки на SCCM и допълнителни лепенки на трети страни. Поддържат се актуализации на следните приложения: кирпич, Apache, ябълка, Citrix, долчинка, Google, HP бизнес, Malwarebytes, и VMware.

Съществуват и доклади за съответствие на пластирите, които могат да се използват за детайлизиране на състоянието на пластирите и общите регулаторни изисквания. Цялата тази информация може да бъде изпратена на други членове на вашия екип за допълнителен анализ.

цялостен SolarWinds Patch Manager е подходящ за тези, които търсят решение за управление на кръпка WSUS и SCCM с просто табло за управление и съответствие на пачовете. SolarWinds Patch Manager започва от цена от 3750 долара (£ 2,845). Има и а 30-дневен безплатен пробен период на разположение.

SolarWinds Patch ManagerDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Снимка на екрана на PRTG мрежов монитор

PRTG Network Monitor е широко известна като платформа за наблюдение на мрежата, но също така предлага и възможности за управление на пластирите. Можете да използвате този инструмент за проверка на пачове на Windows и други актуализации, извършени във вашата мрежа. Ако устройството среща проблеми с актуализирането, тогава можете да видите това през изгледа на таблото.

Също така има известия доставя актуализации в реално време за състоянието на кръпка. Например, ако патчът не успее, тогава може да ви бъде изпратен сигнал с повече подробности. За да използвате системата за сигнали, всичко, което трябва да направите, е да конфигурирате сензор за типа система, която искате да наблюдавате. PRTG Network Monitor използва конфигурируеми сензори за измерване на определени сегменти от вашата мрежа.

Например, има a Сензор за актуализиране на Windows (PowerShell). Можете да използвате този сензор за наблюдение на следната информация: време, изминало от последната актуализация, инсталирани актуализации на Windows, липсващи актуализации на Windows, и скрити актуализации. Цялата тази информация се категоризира по тежест и ви се показва с цифрови и графични метри.

Можете да конфигурирате прагове за всеки сензор, така че да получавате известие, след като са изпълнени определени критерии. Можете да конфигурирате PRTG Network Monitor за да ви уведоми момента, в който е пропусната актуализация. Сигнали се изпращат чрез електронна поща, СМС, или push известия.

Има безплатна версия на PRTG Network Monitor която поддържа до 100 сензора. Ако имате нужда от повече от това, можете да закупите една от платените версии. Цената на платените версии зависи от броя на сензорите, от които се нуждаете. Платените версии започват с PRTG 500 която осигурява 500 сензора на цена от 1600 долара (1,214 паунда). Можеш изтеглете безплатната пробна версия на PRTG Network Monitor.

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Atera Patch Management (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Atera Patch Management

ATERA е решение за управление на кръпка и RMM платформа. Този инструмент е създаден специално за малки и средни предприятия и осигурява опит за наблюдение на базата на таблото. Той е базиран на SaaS, така че можете да актуализирате кръпки на устройствата си, независимо къде се намирате. Пластирите могат да бъдат идентифицирани и автоматично се актуализира за да поддържате вашата мрежа актуализирана с минимални усилия.

Управление на пачовете на ATERA може да се използва за преглед на състояние на системните ресурси в реално време, активни потребители, актуализации на Windows, SQL сървъри, обмен, Active Directory, VMware, и Hyper-V. Освен това имате възможност автоматично да откривате нови налични пластири и да планирате актуализации ежемесечно или седмично.

Сигналите са друга функция, която помага да се поддържате над сигурността на мрежата. На главното табло се показва разбивка на Последни предупреждения които са класирани и цветно кодирани с допълнителни подробности. Това помага да ви държи в цикъла за това какво се случва в мрежата ви и дали някои устройства са оставени уязвими.

ATERA предлага опит за управление на корекцията на патч, който би функционирал добре във всяка корпоративна среда. Цената на марката обаче прави ATERA идеален за по-малки организации, които искат да намалят разходите. Това струва $ 79 (£ 59.95) на техник за неограничени устройства. Има и 30-дневен безплатен пробен период.

30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия на AteraStart

4. ManageEngine Patch Manager Plus (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

ManageEngine Patch Manager Plus

ManageEngine Patch Manager Plus е инструмент за управление на пластирите, който може да се използва за кръпка Windows, Mac OS, и Linux компютри. Платформата предлага поддръжка за над 750 приложения. ManageEngine Patch Manager Plus може да се разгърне на място или в облака и е също толкова удобно с управлението на виртуални машини и сървъри, колкото на настолни устройства. Управлението на пластирите се автоматизира, като свързаните устройства се сканират и оценяват автоматично.

По-голямата част от опита за управление на пластирите се доставя през таблото за управление. Таблото за управление предлага a пач изглед, целия компютър изглед, и подробен изглед. Всеки изглед показва различна информация. Например, the пач изглед опцията ви показва лепенки, които са достъпни за вашата мрежа, докато всички изглед на системи ви показва състоянието на текущите устройства. Промяната между тези опции ви помага да определите приоритет каква информация искате да видите.

Една изключителна функция, налична на ManageEngine Patch Manager Plus е способността за тестване и одобряване на кръпки. „тествам и одобрявамФункцията ви позволява да тествате кръпки на малка група компютри, преди да приложите промени в цялата мрежа. Използването на тази функция гарантира, че няма да разгърнете пачове, които да извадят вашата мрежа от действие!

Има три версии на ManageEngine Patch Manager Plus: the Безплатно издание, професионалениздание, и Enterprise Edition. Пакетът Free Edition поддържа до 25 компютъра. Професионалната версия поддържа по-големи локални среди и предоставя доклади за управление на патча и управление на патча на трети страни. Професионалното издание предоставя актуализации на антивирусна дефиниция и възможност за тестване и одобряване на кръпки. Има и а безплатна пробна версия.

ManageEngine Patch Manager PlusDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

5. GFI LanGuard

Снимка на GFI Languard

GFI LanGuard е решение за управление на кръпка, което може да кръпка на Windows, Mac OS и Linux устройства. Той е подкрепен от над 60 000 оценки на уязвимостта, за да помогнете на устройствата ви да бъдат актуални. GFI LanGuard може да наблюдава над 60 приложения на трети страни, включително: Активен Python, Клиент FileZilla, Уеб сървър на Apache, Apple QuickTime, Adobe Reader, Adobe Acrobat, Основен FTP, Nmap, Google Chrome, Mozilla Firefox, VMware Player, и още.

Всичко, което трябва да стартирате GFI LanGuard е Microsoft Windows Server 2016 Standard DataCenter, Microsoft Windows Server 2012, Microsoft Windows Server 2008, Microsoft Windows 10 Pro / Enterprise, Microsoft Windows 7, Microsoft Windows Vista или Microsoft Small Business Server 2011.

Организациите със среден размер, които търсят решение за управление на пластирите, което е надеждно и лесно за внедряване, би било добре да се обмисли GFI Languageard. Инструментът струва $ 24 (£ 18) за едногодишен абонамент. Съществува и структура на ценообразуване въз основа на възел, която струва $ 26,00 (£ 19) на потребител за възли 25-49. Между възлите 50-249 това спада до $ 14,00 (£ 10,62) и след това пада до $ 10 (£ 7,59) на възел за 250-2999. Има и а безплатна пробна версия които можете да изтеглите тук.

6. Комплект за управление на облака

Снимка на екрана за управление на облак Suite

Cloud Suite Suite е универсално решение за управление на пластирите, което предлага поддръжка за Windows, Mac, Linux, и приложения на трети страни. Този инструмент е базиран на облак и се осъществява достъп до уеб браузър. Cloud Suite Suite може да се разгърне за по-малко от час. От момента на стартиране на програмата има автоматизирани заявки за кръпка, които ви показват критичен и Топ 10 лепенки на Windows за да можете да стартирате вашето управление на пластирите.

Ако трябва да разгледате по-отблизо пластирите, можете да генерирате отчети. Отчетите ви предоставят запис на данните от пластирите, които сте произвели в реално време. За допълнителна сигурност над своите лепенки можете активирайте двуфакторна автентификация с а електронна поща или СМС.

Има три версии на Cloud Suite Suite: Основни приложения за управление на облака, Cloud Suite Suite, и Сигурност в облак за управление в реално време. Версията на Essentials предлага кръпка и откриване на устройства от трети страни с един потребителски акаунт на конзолата. Версията Essentials предлага пет потребителски акаунта на конзолата и доклади. Предлага версията за сигурност в облака за управление в реално време неограничени потребителски акаунти и карти за местоположение на устройството на живо. Можете да изтеглите безплатната пробна версия тук.

7. SysAid Patch Management (SysAid IT Asset Management)

Софтуер за управление на патчи SysAid

SysAid Patch Management е инструмент, който се интегрира в SysAid IT Asset Management който е предназначен да поддържа компютъра и Windows сървърите актуални. Пачовете могат да бъдат автоматично и ръчно актуализиран. Инструментът е проектиран така, че да направи процеса на настройване възможно най-прост и потребителският интерфейс поддържа тази използваемост от управление на пачове до конфигуриране на ръчни актуализации.

SysAid Patch Management поддържа много различни приложения на трети страни, включително: Adobe Flash, Mozilla Firefox, Google Chrome, Ява, Истински играч, сафари, Skype, Mozilla Thunderbird, Yahoo Messenger, Apple iTunes, и 7-Zip. С други думи, можете да наблюдавате повечето услуги и приложения на трети страни, без да напускате платформата.

Опитът за управление на пластирите, предлаган от SysAid Patch Management има какво да предложи на предприятия от всякакви размери. Предлагат се три версии за закупуване: Ала-карте, пълен и Основен. Трябва обаче да се свържете директно с компанията, за да видите оферта. Има и а безплатен пробен период които можете да изтеглите тук.

8. Италианско управление на пластирите

Италианско управление на пластирите

Италианско управление на пластирите е друго решение за управление на пластира, което опростява процеса на управление на пластирите. Италианско управление на пластирите е създаден специално за пачове на Windows и може да се актуализира Windows 2000, Уиндоус експи, Windows XP Gold, Windows Vista, перспектива, злато, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, и Windows 10. Застраховки на трети страни са достъпни при поискване, ако се нуждаете от пластири за други устройства.

Потребителският интерфейс е сравнително основен, но работата върши добре. От старта можете да започнете да автоматично откривайте устройства във вашата мрежа да започнете да откривате и кръпка бъдещи уязвимости.

Оттам нататък можете да създавате правила за автоматично планиране на актуализациите. Това означава, че компютрите ще се актуализират на автоматизирана основа. Можете също да отидете крачка напред и дистанционно внедряване на актуализации за Windows и Linux машини. По този начин управлението на Itarian Patch осигурява изключителен опит за управление на отдалечени пластири.

Малко инструменти предлагат цялостното решение за управление на отдалечени пластири, което Италианско управление на пластирите прави. Един от бонусите на Италианско управление на пластирите е, че можете да го изтеглите безплатно, преди да надстроите (ще трябва да се свържете директно с компанията за оферта). Всичко, което трябва да направите, е да въведете имейла си. Безплатната пробна версия на италианския Patch Management е налична тук.

9. Automox

Снимка на Automox

Automox е решение за кръпка на ОС и трета страна за Windows, Mac, и Linux системи. На Automox, на разположение пластирите се разгръщат автоматично. Въпреки това на таблото за управление можете също да видите наличните пластири и приемам или отхвърляне колкото е необходимо. Има и възможност да видите допълнителна информация, ако трябва да знаете повече, преди да разгърнете патч. Можете дори създайте персонализирани скриптове за да диктувате как се разполагат кръпки.

Тази програма предлага и поддръжка за редица приложения на трети страни. кирпич, MozillaFirefox, и Google Chrome са само някои от имената, които Automox предлага поддръжка за. Съчетанието на OS и поддръжка на трети страни прави Automox идеален в повечето корпоративни среди, тъй като може да поддържа много различни доставчици на софтуер.

Налични са две опции за ценообразуване Automox: the Основен и пълен версии. Основната версия работи на $ 1.60 (£ 1.21) за крайна точка на месец. Пълната версия се таксува на стойност $ 4,00 (£ 3,04) за активна крайна точка на месец. Основната разлика между двете е, че предлага пълната версия разширени функции на политиката, а двигател за кръпка, базиран на правила, и персонализирани известия за крайни потребители. Има и а 15-дневен безплатен пробен период които можете да изтеглите тук.

10. Kaseya VSA

Касея VSA

Накрая имаме Касея VSA. с Касея VSA можете да видите състоянието на кръпка на устройства, свързани към вашата мрежа реално време. Можете да кажете дали дадена машина има налични пластири независимо от това дали е включена или изключена. Цялата тази информация се показва чрез един изглед на табло, така че да не пропуснете нищо. Вие също имате контрола да Замени профили и блокирайте кръпки които не искате да внедрите.

Една от ключовите точки за продажба на Касея VSA е, че не е необходимо да поддържате централизиран файлов обмен или LAN кеш. Най- Материал за крайна точка на агента изпраща пакети за актуализация по-ефективно, намалявайки отпечатъка на ресурса, необходим за актуализиране на свързани устройства.

Освен това, за да сте сигурни, че няма да изоставате, Касея VSA има система за известия. Вие конфигурирате платформата да ви изпраща сигнал, ако проблеми като дефрагментация са разпознати на устройство.

Касея VSA също предлага по-широки възможности за мониторинг на мрежата за измерване на ключови показатели като процесор, използване на паметта, използване на диска, и използване на честотна лента за осигуряване на цялостно покритие. Възможността за управление на физическото здраве на устройствата заедно със състоянието на кръпките ги превръща в върха на решението за управление на линейните пластири.

Цената на Kaseya VSA зависи върху необходимото количество крайни точки. Колкото повече крайни точки имате, толкова по-висока е цената. Въпреки това ще трябва да се свържете директно с компанията, ако искате да видите оферта. Въпреки че има и а 14-дневен безплатен пробен период на разположение тук.

Най-добрият софтуер за управление на пачовете: SolarWinds Patch Manager и ManageEngine Patch Manager Plus

Въпреки че има много различни инструменти за управление на пластирите, SolarWinds Patch Manager, ManageEngine Patch Manager Plus, и Cloud Suite Suite изпъкват като едни от най-добрите в този списък. Всеки от тези инструменти има стойност за проектиране и производство, за да поддържа мрежи от всякакъв размер. Тези три инструмента са на конкурентни цени, което ги прави достъпни и за по-малки организации.

Ако обаче цената на тези инструменти е твърде висока, подобен инструмент PRTG Network Monitor е страхотна алтернатива. Възможността да създадете свои собствени сензори за управление на пластирите помага да ви даде цялата функционалност на някои инструменти с по-висока цена без разходи (макар че винаги можете да преминавате и към платени версии!).

По същия начин, ако искате и общи функции за мониторинг на мрежата, можете просто да осигурите сензори за наблюдение на мрежата, за да поддържате раздели във вашата мрежа. Комбинирането на управление на кръпка и мониторинг на мрежата е полезно за ограничаване на потенциала за уязвимости от всякакви форми и размери.

Инвестирането в инструмент за управление на пластири ще се изплати в дългосрочен план, тъй като поддържате устройствата на вашата мрежа актуализирани и безопасни от уязвимости. Опитът за ръчно актуализиране на пачовете може да доведе до катастрофални последици, ако кибератакът използва неустановена уязвимост. Използвайки инструмент за управление на пластирите, можете да намалите риска от успешна атака и да останете онлайн.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 40

Adblock
detector