10 най-добри SQL софтуер и инструменти за оптимизация на заявки

10 най-добри SQL софтуер и инструменти за оптимизация на заявки

За цялостен мониторинг на Microsoft е необходим правилният оптимизатор на заявки. В тази статия ще разгледаме най-добрия SQL софтуер и инструменти за оптимизиране на заявки.

Има много подробности, предоставени на всеки инструмент по-долу, но ако имате време само да разгледате списък, ето и нашия списък на най-добрите SQL софтуер и инструменти за оптимизиране на заявки:

 1. Анализатор на производителността на база данни SolarWinds (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Мониторинг на производителността за бази данни Azure SQL, MySQL, Aurora, ASE, Oracle, MariaDB и IBM Db2. Работи на Windows Server.
 2. SentryOne SQL Sentry (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Монитор за ефективност на базата данни за SQL Server, който включва прагове на предупреждение.
 3. Мрежов монитор Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Монитор на мрежата, сървъра и приложенията, включващ монитори за бази данни SQL Server, Oracle SQL, MySQL и PostgreSQL.
 4. AppOptics APM (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Облачен базиран монитор за изпълнение на приложение със специализирани помощни програми за настройка на база данни.
 5. Управление на безплатния здравен монитор SQL Безплатен инструмент, който следи влиянието на базата данни върху ресурсите на сървъра, който го домакин.
 6. Redgate SQL Monitor Монитор за оптимизация на заявки за SQL Server, който покрива повече от 40 условия.
 7. EverSQL SQL тунер, който автоматично пренаписва заявки, за да подобри производителността на базата данни.
 8. Idera DB Optimizer Оптимизатор на заявки за SQL Server, Oracle и Sybase. Отбелязва неефективността на заявките и създава препоръчителни корекции.
 9. dbForge Studio SQL редактор, който включва набор от помощни програми, включително съставител на заявки, система за автоматично завършване на разработчиците, които въвеждат заявки и кода Explorer.
 10. Microsoft SQL Server Studio Studio (SSMS) Безплатен инструмент от Microsoft за неговата система SQL Server. Този редактор на заявки включва анализ на настройките.

Защо имам нужда от инструмент за настройка на SQL Server?

Настройката на заявките на SQL сървър е важна за оптимизиране на производителността на заявките. Ако заявките се изпълняват бавно или не са успешни, тогава мониторингът на производителността и SQL настройката могат да ви помогнат да направите кода по-ефективен. Въпреки това, да направите това ръчно без инструмент за оптимизиране на заявки е трудно, защото трябва да направите всичко ръчно с ограничена функционалност.

Намирането на заявки, които не са нули, е трудна задача. Инструментите за оптимизиране на сървъри са безценни, защото ви позволяват да преглеждате заявки с лоша производителност и да намирате по-лесно тесните места на ресурсите. Те също така ви позволяват да събирате статистически данни за ефективността, които могат да помогнат за подобряване на SQL заявките в бъдеще.

Много инструменти могат да направят това автоматично с сигнали и автоматизирани отговори, така че заявките да бъдат подобрени без нужда от намеса на потребителя. Използването на инструмент за настройка на SQL сървър помага за подобряване на работата на вашия сървър и увеличава отзивчивостта ви към управлението на сървърните проблеми. Например, с инструмент за наблюдение на SQL можете да настройвате заявки към SQL сървър, преди да започнете да срещате проблеми с производителността.

Най-добрите SQL софтуер и инструменти за оптимизация на заявки

Основни характеристики на най-добрите инструменти за оптимизация на SQL заявки:

 • SQL настройка – Инструменти за оптимизиране на SQL заявки със SQL настройка пренаписват SQL изявления, за да подобрят производителността на сървъра.
 • Следете облачни бази данни – Много SQL оптимизатори на заявки могат да наблюдават базите данни в облака.
 • Оптимизирайте SQL заявки онлайн – Оптимизирайте SQL заявките от разстояние чрез вашето устройство или уеб браузър.

1. SolarWinds анализатор на ефективността на базата данни (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

Анализатор на производителността на база данни SolarWinds

Първо в този списък, който имаме Анализатор на производителността на база данни SolarWinds. Анализатор на производителността на база данни SolarWinds е инструмент за оптимизиране на заявки, който е създаден за мониторинг и настройка на изпълнението на заявките. С този инструмент можете да наблюдавате производителност на SQL, Клиентски машини, Потребители и Приложения през табло за управление. Можете да прегледате графики на всички тези образувания, за да намерите всички по-големи тенденции в ефективността.

с Анализатор на производителността на база данни SolarWinds, можете да наблюдавате бази данни 24/7 за аномалии в производителността. Изгледите показват данни като Най-горе изчаква SQL (Часа), които помагат да се покаже състоянието на мрежата. Ако ефективността на мрежата ви намалява Анализатор на производителността на база данни SolarWinds ви дава главата, която трябва да започнете да отстранявате проблеми за решение.

  10 най-добри решения за защита на крайната точка

Можеш да използваш Анализатор на производителността на база данни SolarWinds за следене на следните типове база данни: Azure SQL бази данни, MySQL, полярно сияние, ASE, оракул, MariaDB, и IBM Db2. Състоянието на вашата база данни се показва чрез страница за обзор, която подробно изчаква, настройка, процесор, памет и състояние на диска. Цялата тази информация е цветно кодирана, така че можете да видите незабавно дали има проблем, който трябва да бъде решен.

Анализатор на производителността на база данни SolarWinds е отличен избор за купувачите, които търсят пълнофункционален инструмент за оптимизация на SQL заявки, който е съвместим с други продукти на SolarWinds. Анализатор на производителността на база данни SolarWinds се предлага от цена от 2045 долара (£ 1541). Има и а 14-дневен безплатен пробен период които можете да изтеглите по-долу.

SolarWinds Анализатор за ефективност на базата данни Изтеглете 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. SentryOne SQL Sentry (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

SentryOne SQL

SentryOne SQL Sentry е инструмент за управление на производителността на базата данни, който може удобно да се използва за настройка на SQL заявки. С този инструмент можете да използвате предварително конфигурирани базови линии за ефективност, за да идентифицирайте тесните места и други въпроси. Има и а функция за откриване на блок което ви показва блокиране на процесите в йерархичен изглед. SentryOne също заснема задънените места, като намира процеса, който е довел до задънена улица и идентифицира промените, които трябва да направите при настройка.

Възможностите за анализ на ефективността на SentryOne са огромни. Можете да наблюдавате показатели на SQL сървъра като: Потребителски връзки, Блокирани процеси, Партиди, Сделки, компилира, прекомпилира, Търсене на ключове, Препратени записи, Резервно копие на MB / сек, и Изпращане на опашка / Redo Queue. Имате и многобройни показатели за наблюдение на чаканията на SQL Server с CPU процента от общото изчакване, времето на чакане по категории и времето на чакане по класове.

Също така има над 100 условия за предупреждение така че да не сте ограничени до ръчно наблюдение. Например, ако SQL заявка се изпълнява бавно, програмата ви изпраща сигнал. Можете дори да отидете крачка напред и да настроите SentryOne за да активирате действие на база данни в момента, в който е задействано условието за праг. Системата за сигнали ви позволява да автоматизирате значителна част от вашето управление на SQL оптимизация на заявките.

Има две SQL версии на SentryOne на разположение за закупуване: SQL Sentry Essentials и SQL Sentry. Лиценз за SQL Sentry Essentials струва $ 995 (£ 750) с такса за поддръжка $ 199 (£ 150) годишно. SQL Sentry струва 2495 долара (£ 1881) с такса за поддръжка от 499 долара (£ 376). С първия можете да преглеждате показатели за ефективност в реално време, а с втория се възползвате от допълнителни функции като анализ на заявки и интегрирана настройка на заявки. Има и а двуседмичен безплатен пробен период на разположение за изтегляне.

SentryOne SQL SentryDownload 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

PRTG Network Monitor

На второ място в този списък имаме Мрежов монитор на Paessler PRTG, инструмент за мрежов мониторинг, който предлага разнообразен опит за мониторинг на базата данни. PRTG Network Monitor може да наблюдава Microsoft SQL, Oracle SQL, MySQL, и PostgreSQL. Мониторингът на този инструмент се постига чрез използване на сензори, които наблюдават отделни бази данни. Тези сензори са предварително конфигурирани за всяка основна база данни, така че не е нужно да настройвате нищо, когато стартирате за първи път.

PRTG Network Monitor улеснява мониторинга на оптимизацията на SQL заявки и измерва колко време отнема заявката за SQL заявка от началото до края. След това времето за изпълнение на заявката се показва на таблото за управление, така че да видите дали има проблеми. Освен това можете да наблюдавате и по-широката си мрежа, за да идентифицирате всички проблеми с производителността, които биха могли да окажат влияние върху вашите бази данни.

Най- PRTG Network Monitor система за сигнали помага да се гарантира, че не пропускате нито една ключова информация. След като проблемна дейност бъде разпозната, веднага ви изпращате известие. Предупрежденията се изпращат до вас по имейл, SMS или чрез push известия на телефони с Android, iOS и Windows. Има и API, който можете да използвате, за да напишете свои собствени скриптове за известия, ако искате по-нататъшен контрол върху исканите от вас известия.

PRTG Network Monitor се предлага както платен, така и безплатен инструмент. Платените версии на PRTG Network Monitor започнете от $ 1600 (£ 1,206) за 500 сензора и една инсталация на сървър до $ 60 000 (£ 45 237) за неограничени сензори с пет сървърни инсталации. Има и безплатна пробна версия, достъпна за 30 дни.

  Как да: Тестване на бенчмарк на процесора

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. APOptics APM (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

10 най-добри SQL софтуер и инструменти за оптимизация на заявки

AppOptics APM контролира работата на приложенията и инфраструктурата, която ги поддържа. Инструментът е в състояние да установете истинските причини за нарушаване на производителността на приложенията, дали това са неправилно конфигурирани настройки, лошо кодиране или проблем с капацитета на хардуера, който управлява приложението и пренася трафика му към потребителите.

Различните приложения със специализирани операции не могат да бъдат ефективно наблюдавани от една единна система за наблюдение на приложения. Така че, AppOptics APM има специализирани секции, които се фокусират върху конкретни типове приложения. Един от тези специализирани секции се фокусира върху производителността на базата данни. Възможностите за настройка на бази данни на AppOptics могат да взаимодействат с много различни марки бази данни, включително MySQL, Microsoft SQL Server, оракул, Postgres, и Apache системи за управление на бази данни.

Тунерът на базата данни на AppOptics се фокусира върху ефективността на SQL заявките. Той изследва ефекта от всяко изпълнение на заявката, търси заявки, които отнемат много време за извличане на резултати и проучва защо те са толкова неефективни. Инструментът стартира файл със следи, който изброява всички транзакции, необходими за изпълнение на заявка от заявка. Това подчертава неефективни съединения и колони, които трябва да бъдат индексирани.

Система AppOptics за анализ също така упражнява целия код, който извиква SQL заявки, за да гарантира, че те взаимодействат ефективно с базата данни. Модулът за ефективност на кода изследва всички програми, не само тези, които включват взаимодействие с база данни.

Като облачна услуга, AppOptics е в състояние да анализира базите данни, независимо къде са хоствани – на вашия сайт, на отдалечен сайт или в облака. Услугата се таксува за чрез годишен абонамент и можете да получите 14-дневен безплатен пробен период за да проверите сами APOptics APM.

AppOptics APMStart 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

5. ManageEngine Free SQL Health Monitor 

Управление на безплатния здравен монитор SQL

Накрая имаме ManageEngine SQL инструменти за наблюдение на здравето. ManageEngine SQL инструменти за наблюдение на здравето е безплатна платформа за SQL мониторинг, която може да следи използването на процесора, паметта и дисковото пространство на SQL сървърите. Мониторингът на SQL сървърите не изисква почти никаква конфигурация, защото свързаните сървъри се откриват автоматично.

Можете също така да отидете крачка напред и да се потопите надолу в самите детайли на базата данни. Например, можете да прегледате активните транзакции, използваните файлове в дневника, съотношението на удари в кеш паметта, транзакциите в секунда и размера на базата данни. Това ви предоставя основната информация, за да видите дали възникват проблеми с производителността.

Ако търсите SQL инструмент, който помага да се следи производителността на SQL, това е безплатен инструмент, който си струва да се обмисли. ManageEngine SQL инструменти за наблюдение на здравето можете да изтеглите безплатно тук.

6. Redgate SQL Monitor

Redgate SQL монитор

Redgate SQL Monitor е друг широко използван инструмент за оптимизиране на заявки. Redgate SQL Monitor добавя най-модерното табло за управление, за да помогне да се следи производителността на SQL. Чрез таблото за управление можете да видите преглед на вашите SQL сървъри, който се актуализира на всеки 15 секунди.

С други думи, можете лесно да останете на върха на състоянието на вашата SQL инфраструктура, без да пропуснете нищо важно. Времевата линия на екземпляра е особено полезна, тъй като ви показва процесор, памет, Диск I / O, и коледари на вашата база данни.

Има и система за предупреждения, която да ви информира за промените в производителността. Redgate SQL Monitor идва с над 40 персонализирани шаблона за да ви предупредим за всички често срещани проблеми с производителността, дали заявката се представя слабо или процесите са блокирани.

Отстраняването на неизправности е друга област, която Redgate SQL Monitor се справя забележително добре. След като откриете проблем с производителността, платформата ви предоставя допълнителни показатели, за да ви помогне да определите първопричината. Показателите могат да се сравнят с активността на изходните стойности, за да се намери какво е причинило проблема.

По отношение на ценообразуването, Redgate SQL Monitor цената зависи от това колко сървъра искате да поддържате. Между 1-4 сървъра цената на сървъра е 1565 долара (£ 1179). Между 5-9 сървъра цената е $ 1330 (£ 1,002) на сървър. Ако имате нужда от над 10 сървъра, можете да се свържете директно с компанията за персонализирана оферта. Има и а 14-дневен безплатен пробен период които можете да изтеглите тук.

7. EverSQL

EverSQL

EverSQL е оптимизатор на SQL, който е популярен избор за SQL настройка. Инструментът има интелигентен алгоритъм, който автоматично пренаписва SQL заявки, за да ги накара да стартират по-бързо. След като заявката бъде пренаписана, можете да видите сравнение на кодове с бележки за всички промени, направени в заявката. Тези комбинирани функции правят удобно да увеличите ефективността на заявките, без да губите какви промени са направени.

  Обяснени системи за откриване на проникване: Прегледани 12 най-добри IDS инструменти

Можете също да използвате EverSQL да приемате препоръки за индексиране за няколко заявки едновременно. По подобен начин заявките могат да бъдат оптимизирани директно от MySQL бавен лог файл. Можете също така да добавите схемата, за да видите разширени опции за оптимизация, за да подобрите още повече производителността.

Ако искате да започнете да оптимизирате и настройвате заявки през уеб браузъра си на конкурентна цена, EverSQL силно се препоръчва. EverSQL е съвместим с MySQL, MariaDb, и PerconaDB (EverSQL може да работи с други типове база данни с променлив успех).

EverSQL Предлага се безплатно с 50 заявки за оптимизация за 14 дни. Базовата версия струва $ 29 (£ 21,87) на месец за 25 заявки, а Plus версия $ 135 (£ 101) за 100 заявки. Има и версия Premium, която предлага персонализиран брой кредити, но трябва да се свържете директно с компанията. Можете да изтеглите безплатната пробна версия на EverSQL тук.

8. Идеален DB оптимизатор

Idera DB Optimizer

Малко инструменти предлагат толкова лесно преживяване на SQL настройка Idera DB Optimizer. С DB Optimizer можете да настроите SQL оракул, SQL Server, DB2 и Sybase. Съветникът за настройка на SQL автоматично предоставя предложения за настройка на подобряващ SQL код. Това гарантира, че вашият код изпълнява възможно най-доброто.

Мониторингът на затрудненията в производителността е друга задача, която DB Optimizer върши много добре. Можете да видите графика на анализ на времето за изчакване, за да видите основните причини за лоша производителност на базата данни.

Има и опция да стартирате SQL заявки с алтернативни пътища за изпълнение, докато не намерите най-ефективния SQL оператор. След като намерите по-ефективна алтернатива, можете да направите промяната с едно щракване.

цялостен DB оптимизатор е инструмент за настройка на SQL, който е идеален за средни организации. DB оптимизатор започва от цена от 572 долара (£ 431) на потребител. Тук има и безплатна пробна версия за 14 дни.

9. dbForge Studio

dbForge Studio

dbForge Studio е един от най-добрите оптимизатори на SQL заявки в този списък. dbForge Studio се предлага с набор от инструменти за управление на сървъри, които помагат да се следи работата на сървъра и да се настрои кодирането. Този инструмент добавя попълване на код, SQL форматиране, SQL фрагменти, и навигация с код за да ви позволи по-лесно да настроите SQL код.

Един от най-полезните инструменти е Индекс мениджър който следи SQL индексите и подчертава проблемите с фрагментацията на индекса. С Index Manager можете да намерите бази данни, които не се представят добре.

Ако трябва да прехвърляте данни от сървър към сървър на Данни за сравнение функция е жизненоважна. с Данни за сравнение можете да синхронизирате данни от множество таблици, да анализирате разликите и да генерирате отчети. dbForge Studio по този начин е един от най-добрите инструменти за синхронизиране на данни в този списък.

Има три версии на dbForge Studio за покупка; стандартната, професионалната и корпоративната версия. Стандартната версия започва от $ 249.95 (£ 188.45) с основна конкуренция на кода и създаване на визуални заявки.

Професионалната версия струва $ 499,95 (£ 376,96) с усъвършенствано попълване на код и функции като сравняване и синхронизиране на данни, плюс T-SQL анализатор на код. Версията на Enterprise струва $ 699,95 (£ 527,76) и се предлага с Source Control и T-SQL Unit Test. Има и безплатна пробна версия, която можете да изтеглите тук.

10. Студио за управление на Microsoft SQL Server (SSMS)

Снимка на екрана за управление на Microsoft SQL Server

Студио за управление на SQL Server е широко използван оптимизатор на заявки за Windows. На Студио за управление на SQL Server, наблюдението на изпълнението на заявките се извършва чрез съветника за настройка на база данни на двигателя или DTA. DTA се използва за по-бързо изпълнение на заявките. Той може да добави индекси и заявки за дял, за да премахне затрудненията в производителността и да намали времето за изпълнение.

Студио за управление на SQL Server е достъпно за Windows10, 8, 8.1, 7, 2012, и 2008 R2. Ако търсите инструмент за настройка на SQL, който е лесен за употреба и не се предлага със значителен ценови маркер, Студио за управление на SQL Server заслужава да се обмисли. Студио за управление на SQL Server е инструмент, който е идеален за по-малки предприятия поради ниската му цена. Управление на SQL Server е напълно безплатно и може да бъде изтеглен от уебсайта на Microsoft тук.

Избор на инструменти за оптимизация на SQL заявки

Ако трябва да наблюдавате SQL заявки като част от ежедневната си работа, силно препоръчваме да инвестирате в инструмент за оптимизиране на заявки. Инструменти като Анализатор на производителността на база данни SolarWinds и SentryOne SQL Sentry ви позволяват да следите внимателно изпълнението на SQL заявките, за да сте сигурни, че сървърите ви работят ефективно.

За тези организации с по-ниски бюджети Microsoft Студио за управление на SQL Server може да ви помогне да визуализирате производителността на SQL сървъра. Въпреки че не е толкова напреднал, колкото някои от другите инструменти в този списък, той осигурява солидно потребителско изживяване.

About the author

Comments

 1. тики на тази статия са за най-добрите SQL софтуер и инструменти за оптимизиране на заявки. В статията са представени няколко безплатни и платени инструмента, които могат да помогнат за оптимизиране на производителността на базата данни. Инструментите включват анализатор на производителността на базата данни, монитор за ефективност на базата данни, мрежов монитор, облачен базиран монитор, оптимизатор на заявки и други. Използването на тези инструменти може да помогне за подобряване на производителността на базата данни и да увеличи отзивчивостта на управлението на сървърните проблеми. В крайна сметка, изборът на инструмент за оптимизация на SQL заявки зависи от конкретните нужди и предпочитания на потребителя.

 2. тики на тази статия са за най-добрите SQL софтуер и инструменти за оптимизиране на заявки. В статията са представени няколко безплатни и платени инструмента, които могат да помогнат за оптимизиране на производителността на базата данни. Инструментите включват анализатор на производителността на базата данни, монитор за ефективност на базата данни, мрежов монитор, облачен базиран монитор, оптимизатор на заявки и други. Използването на тези инструменти може да помогне за подобряване на производителността на базата данни и да увеличи отзивчивостта на управлението на сървърните проблеми. В крайна сметка, изборът на инструмент за оптимизация на SQL заявки зависи от конкретните нужди и предпочитания на потребителя.

 3. тики на тази статия са за най-добрите SQL софтуер и инструменти за оптимизиране на заявки. В статията са представени няколко безплатни и платени инструмента, които могат да помогнат за оптимизиране на производителността на базата данни. Инструментите включват анализатор на производителността на базата данни, монитор за ефективност на базата данни, мрежов монитор, облачен базиран монитор, оптимизатор на заявки и други. Използването на тези инструменти може да помогне за подобряване на производителността на базата данни и да увеличи отзивчивостта на управлението на сървърните проблеми. В крайна сметка, изборът на инструмент за оптимизация на SQL заявки зависи от конкретните нужди и предпочитания на потребителя.

Comments are closed.