11 най-добри APM инструменти за управление и мониторинг на ефективността на приложенията

11 най-добри APM инструменти за управление и мониторинг на ефективността на приложенията

Какво е управление на производителността на приложенията?

Управление на производителността на приложенията или APM е чадър термин, който обхваща мониторинга и управлението на софтуерните приложения за производителност. Това може да включва всичко - от диагностика на ниво код и откриване на бавни транзакции до измерване на нивата на удовлетвореност на крайния потребител. 

Ето списък на най-добрите инструменти за управление на производителността на приложенията или APM инструменти:

 1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) - Този инструмент, който работи на Windows Server, комбинира мониторинг на приложения и сървър.
 2. SolarWinds AppOptics Мониторинг на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) - Облачна услуга, която се фокусира върху проблеми с производителността на приложението.
 3. Сайт 24 × 7 Мониторинг на ефективността на приложението (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) - Онлайн пакет от инструменти за управление на инфраструктурата, който следи мрежи и сървъри, както и приложения.
 4. ManageEngine Application Manager (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД) - Мониторизира физически, виртуални и облачни сървъри, работещи с операционни системи Windows и Linux.
 5. AppDynamics - Този монитор включва карта на стека на приложения, така че можете незабавно да видите кой основен ресурс причинява проблеми с производителността на приложението.
 6. Нов Реликс APM - Това приложение следи анализа на събитията, като проверява изпълнението на код, написан на седемте най-често използвани езици за онлайн услуги: Java, Node.js, PHP, .NET, Python, Ruby и Go.
 7. Dynatrace Управление на производителността на приложенията - Онлайн услуга, която е специализирана в мониторинг на приложения за облачен бизнес.
 8. Splunk IT Service Intelligence - Този инструмент включва AI модул, който създава прогнозни доклади, които ви показват къде може да възникнат проблеми с капацитета.
 9. WhatsUp Gold с добавка за мониторинг на приложения - Основното WhatsUp Gold следи мрежите и можете да го разширите с добавка, за да проследявате работата на приложението.
 10. CA Управление на производителността на приложенията - Този пакет от инструменти включва Мониторинг на производителността на приложенията, Анализ на опита на приложения и Синтетичен мониторинг.
 11. AppEnsure - Този инструмент е насочен към доставчици на онлайн сървър; той следи както потребителското изживяване на уебсайт, така и статистическите данни за доставяне на приложения.
 12. Datadog APM - Мониторинг в облака за инфраструктура, приложения и дневници на събития.

Има твърде много фактори, които биха могли да влошат производителността на софтуера, за да поддържате всичко отгоре без помощ. Инструментите за управление на производителността на приложенията ще ви позволят да поддържате работата на системата и да предотвратявате бедствия. С правилното управление на приложенията можете да предотвратите проблеми, които водят до обаждания на Help Desk. Така че този софтуер плаща за себе си, защото ще спести време и пари на вашия IT отдел за функции за поддръжка на клиенти.

Опциите, отворени за вас, включват локален софтуер, облачен базиран софтуер за наблюдение на работата на приложенията, услуги, които плащате чрез абонамент, и софтуерни пакети, които купувате веднага.

Най-добрите APM инструменти

Вашият избор на инструмент за управление на производителността на приложенията ще зависи от вашата стратегия за поддръжка на ИТ - независимо дали управлявате всички свои услуги вътре или предпочитате решения извън сайта. Размерът на вашата организация и вашият ИТ бюджет също ще бъдат основни фактори. Така че, когато четете този списък, ще трябва да имате предвид собствените си обстоятелства, за да идентифицирате подходящия за вас софтуер за управление на производителността на приложенията..

1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

SolarWinds Монитор за изпълнение на приложението

Ако вашият ИТ отдел поддържа голяма организация, ще ви е необходим мениджър на приложения интегрира се с други модули за мониторинг на инфраструктурата. SolarWinds предоставя набор от инструменти за поддръжка на инфраструктура, които са написани на една и съща платформа. Всички тези инструменти споделят данни, така че колкото повече от тях прилагате, толкова по-добра представа ще получите в работата на вашите приложения и на всички услуги, които ги поддържат.

Производителността на приложенията е много тясно свързана с производителността на хостовете, на които работи софтуерът, така че е много добра идея да получите инструмент за управление, който комбинира мониторинг на приложения и сървър и точно това предлага този софтуер. Сървърите, които включвате във вашата среда за управление, могат да бъдат разпространени в няколко сайта, а инструментът ще следи и облачните сървъри, управлявани от лазурен или AWS.

Мониторите и дисплеите на таблото за управление не разчитат на стратегията „един размер отговаря на всички“. Софтуерът се адаптира да показва критична информация, свързана с всяко приложение, така ще видите различни показатели за приложение за управление на база данни от това, което бихте направили за уеб сървър. Тази адаптивност се ръководи от поредица от шаблони. Мониторът на сървъра и приложенията включва повече от 1200 шаблона които обхващат всички основни приложения, които се предлагат на пазара днес.

Елементът за мониторинг на сървъра на този софтуер се простира до състоянията на сървъра за съхранение, каквито може да са в помещения или в облака. Можете да разширите дълбочината на информацията, събрана от този модул, като добавите към Монитор на ресурсите за съхранение на SolarWinds.

Отлична характеристика на този инструмент е AppStack модул. Това ви дава визуално представяне на приложенията, които се изпълняват на вашата система, като всички поддръжка слоеве услуги и хардуер са показани в стека под всяко. Така че можете да видите състоянието на приложението, показателите за сървъра, на който работи, и ако използвате виртуална среда, всички сървъри и мрежи, които стоят в основата на тази виртуална машина. Това е особено полезно, ако работите приложения на облачни или отдалечени сървъри защото ви помага да видите в един миг, където основните услуги намаляват ефективността на приложението ви.

SolarWinds продава постоянен лиценз за този софтуер, така че след като го платите за него, това е твое завинаги. Цената обаче включва само първата година на поддръжка и актуализации за инструмента, така че ще трябва да плащате за поддръжка в следващите години. Този софтуер е достъпен само за зареждане на Windows Server заобикаляща среда.

Мониторът се инсталира за минути и ще стане открийте автоматично всичките си приложения и състояния на сървъра. Ако също така купите SolarWinds Network Monitor Monitor и на SolarWinds NetFlow анализатор на трафика, веднага ще контролирате всички фактори, които могат да доведат до отказ на приложенията на вашия бизнес или да се представят лошо.

Най- Сървър и монитор на приложения може да се купи индивидуално или в Комплект за управление на системите. Този пакет включва и фирмата Мениджър за виртуализация, на Монитор на ресурсите за съхранение, и на Уеб монитор за ефективност. Друг пакет, предлаган от SolarWinds, комбинира Сървър и монитор на приложения с Анализатор на ефективността на базата данни. Това групиране се нарича the Приложения пакет за оптимизация на производителността и е особено добра покупка, ако вашият бизнес е силно зависим от ERP система. Независимо дали сте избрали Сървър и монитор на приложения самостоятелно, с комбинация от други инструменти на SolarWinds или като част от пакет, можете да получите софтуера на 30-дневен безплатен пробен период.

SolarWinds Server и Application MonitorDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия на Solarwinds.com

2. SolarWinds AppOptics Мониторинг на приложения (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

SolarWinds AppOptics

AppOptics е ново предложение от SolarWinds. Това е облачно базирано решение и за разлика от Монитор за изпълнение на приложението, се създава на база абонамент. Компанията предлага две нива на обслужване на AppOptics. По-евтиният план обхваща мониторинг на инфраструктурата, но не и управление на приложенията. Този план обхваща мониторинг на сървъри и мрежи, Интеграция на AWS Cloudwatch, и съхранението на исторически данни. Планът с по-високи цени допълва мониторинга на производителността на приложенията и проследяването на доставката на приложения.

Аспектът на управление на приложенията покрива плана с по-високи цени както традиционно хостваните приложения, така и разпределените системи, които могат да доставят приложения от сайтове или от облака. Възможностите за проследяване на системата ви показват ресурсите, през които преминават комуникациите на приложения по време на пътуването им от сървъра до крайната точка. Това ще ви позволи да забележите затруднения в мрежовия път и ще ви даде възможност преместете или добавете ресурси за оптимизиране на сроковете за доставка. Таблото за управление може да показва показатели за приложения, сървър и инфраструктура на един и същ екран. Това ще ви позволи да видите дали основните услуги са причина за проблеми с производителността на приложението.

Удобствата в таблото за управление включват аналитични инструменти които ви позволяват да комбинирате показатели, да задавате съотношения и прагове за собствените си персонализирани задействания и оценки. Анализаторът на данни включва език за заявки, който позволява ad-hoc заявки за да направите бързо проучване на данните, произтичащи от монитора. Графични функции в таблото за управление ви дава възможност да наслагвате поредица от данни за изместване на времето, за да сравните ефективността на вашите приложения във времето.

Въпреки че AppOptics е облачна услуга, API-ите, които събират данни от вашата система, не могат да бъдат инсталирани само на всяка операционна система. Услугата може да взаимодейства с Windows Server и Linux среди. Можеш да получиш 14-дневен безплатен пробен период на SolarWinds AppOptics.

AppOptics Monitor Monitor от SolarWindsSignup за 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Сайт 24 × 7 Мониторинг на ефективността на приложението (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

11 най-добри APM инструменти за управление и мониторинг на ефективността на приложенията

Най- Site24x7 Мониторинг на ефективността на приложението платформа е облачен инструмент за наблюдение което ви позволява да анализирате производителността на приложения, работещи на различни платформи като Java, Node.js, Ruby, PHP и .NET. Инструментът се администрира дистанционно, така че е в състояние да анализира приложения, работещи навсякъде, включително тези, работещи на облачни сървъри и мобилни устройства.

Моделът за онлайн достъп на Site24x7 е много освобождаващ, защото не сте ограничени до системи за наблюдение в една и съща сграда. Инструментът е достъпен през интернет, чрез браузър, така че можете да получите достъп до него от вкъщи също толкова лесно, колкото можете в офиса.

С Site24x7 APM Insight можете да пробиете до точния ред код и да намерите иглата в сено. Този анализ на ниско ниво ви позволява да разберете защо конкретен програмен метод или извикване на функция е бавен и ви помага да идентифицирате потенциални затруднения.

Анализът на ефективността се разпростира и до бази данни. Инструментът ви помага да идентифицирате бавни заявки и да определите коя поддържаща услуга причинява забавянето. Можете също да видите показатели на живо върху данните за транзакциите, както и да преглеждате отчети за различни периоди от време.

Можете да зададете сигнали за ефективност или да оставите Site24x7 да изработи подходящи нива за праговете машинно обучение и AI. Можете също така да анализирате как потребителите възприемат вашите онлайн услуги от редица различни крайни точки. Това е известно като „реално наблюдение на потребителите”(RUM). Демонстрира опита на крайния потребител на вашата система от различни географски места и от различни устройства. Възможностите за проследяване на Site24x7 ви дават възможност за зависимостите между приложенията и стека от поддържаща инфраструктура за всяко от тях.

Мониторингът на ефективността на приложението е наличен с Site24x7 професионалист пакет. Тази сделка включва капацитета за наблюдение на три приложения. Тя включва 50 000 RUM показвания на страници и ще обхване до пет сайта.

Site24x7 се таксува на база абонамент, като се таксува месечно. Получавате по-ниска ставка, ако платите предварително абонамент за година. Pro пакетът може да бъде подобрен чрез допълнителни сделки, които ви дават възможност да наблюдавате повече приложения или повече сървъри или уебсайтове. Можеш да получиш 30-дневен безплатен пробен период на Pro Plan на Site24x7.

Site24x7 Мониторинг на производителността на приложението Започнете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. ManageEngine Application Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

ManageEngine Application Manager

Най- ManageEngine Application Manager обхваща приложения, работещи директно на сървърите ви, чрез виртуализации и на облачни сървъри. Помощната програма обхваща всички онези основни услуги, на които вашето предприятие разчита, включително уеб приложения, ERP пакети и бази данни. Общо мениджърът обхваща повече от 50 000 широко използвани приложения.

Функциите за мониторинг на ефективността в този инструмент включват анализ на SQL изпълнение за откриване на неефективно структурирани заявки към база данни. Другата ключова мярка за ефективност, включена в тази програма, е доставката на транзакции, извършени на сървъра, в мрежата и над крайните потребители, където и да са те.. Постоянен мониторинг ще ви предупреди за влошаване на производителността и ще посочи кои поддържащи услуги са причина за проблеми с доставката.

Таблото за инструмента е богато на функции и много графични визуализации на данни да ускори разбирането на производителността. Това табло за управление е персонализирано, така че можете да делегирате задачи и да разрешавате достъп до помощната програма по роля, без да се налага да давате всички контроли на всеки член от вашия административен екип. Таблото за управление е достъпно и от мобилни устройства, за да може теренните техници да получат достъп до информацията за услугата, докато са навън.

Докато вашият екип работи върху системните си задачи за администриране, мениджърът на приложения продължава да наблюдава във фонов режим, изграждайки запис на редовните модели на производителност, така че да може да забележи аномалии в доставката на услуги по-бързо и по-точно. Помощните програми за откриване на неизправности включват инструмент за анализ на основни причини и симулатор на браузър, който ви позволява да изпитвате скоростите на доставка, които срещат потребителите на вашата система. Модулът за отчитане ви позволява да проследявате ефективността както по график, така и по поръчка, като ви помага да изградите SLA доказателство библиотека и съобщавайте дейностите на вашия отдел за поддръжка на заинтересованите страни.

Мениджърът на приложения работи на Windows, Windows Server и Debian, Ubuntu, CentOS, Fedora, RHEL, SuSE, Mandriva и Oracle Enterprise Linux. ManageEngine предлага този инструмент на a 30-дневен безплатен пробен период. Ако решите да не купувате Професионалното или разширеното Enterprise издание в края на пробния период, можете да продължите да използвате софтуера безплатно с ограничения на възможностите.

ManageEngine Applications ManagerИзтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

5. AppDynamics

AppDynamics

AppDynamics стартира като независима компания, но това е сега собственост на Cisco Systems. Участието на този гигант в мрежата трябва да накара тази система за наблюдение да се превърне в лидер в отрасъла, така че това трябва да се наблюдава.

Таблото за услугата е много натоварено и се фокусира върху вашите приложения и услугите, които ги поддържат. Друг изглед на данните за резултатите следва случаите на потребители, за да се покаже скоростта на доставка и търсенето на различни услуги и приложения от вашето предприятие. Тъй като в този инструмент почти няма показатели за инфраструктура, вероятно бихте избрали AppDynamics за онлайн фирми, които се предоставят изцяло от облачните услуги.

Най- карта на стека на приложението, показано на илюстрацията по-горе обяснява работата на всички приложения, които са активни в системата ви в дисплей в реално време. Услугите, които поддържат тези приложения, също са включени и проблемите, изтъкнати в тези поддържащи системи, могат да подчертаят проблеми със състоянието. Тези проблеми с основната инфраструктура трябва да бъдат разгледани с отделен пакет за наблюдение.

Софтуерът следи вашия приложен софтуер в реално време и изгражда исторически данни, които му позволяват създайте основна линия на стандартна производителност. Само това може да ви подтикне да направите промени в предоставянето на капацитета си, ако показва ниска ефективност. Ако всичко изглежда добре в основната линия, можете да преминете към диагностичен инструмент за да видите дали приложенията се представят добре денонощно. Ще можете да идентифицирате кои приложения вероятно ще възникнат проблеми във време на голямо търсене. Най- модул за потребителско изживяване на инструмента ви позволява да видите откъде идва цялото търсене на вашите услуги и кои продукти и услуги са най-популярни. Това е чудесен инструмент за бизнес анализ, както и за мониторинг на производителността на приложенията.

AppDynamics се предлага в безплатна версия, Наречен AppDynamics Lite и има и платена версия, която е достъпна на 15-дневен безплатен пробен период. Обажда се стандартният платен пакет APM Pro, но има два по-високи пакета: APM Advanced, който добавя към сървърни и мрежови показатели и Връх APM, което включва и функции за маркетингов анализ. Услугата се предоставя в Облака по подразбиране, но можете да поискате да инсталирате софтуер в помещения. Ако отидете за облачната версия, все пак трябва да инсталирате някакъв софтуер. Това е Агент сървър за приложения и може да се инсталира само на 64-битов Linux и 64-битов Windows среди.

6. Нов Реликс APM

Нов Реликс APM

New Relic произвежда редица инструменти за мониторинг, а APM е един от тях. Останалите налични модули са Нова реликва инфраструктура, която спазва статусите на основния ви хардуер и услуги, Нов браузър за реликви, което помага на онлайн бизнеса да проследява потребителското изживяване и Нови Relic Insights, който е модул за анализ. Най- Нов Реликс APM ще работи без някой от тези други модули. въпреки това, комбинирането на APM с други модули ще ви даде по-задълбочени познания от причините за проблеми и да ви помогне да подобрите вашата онлайн услуга.

Най- Нова реликва системата е онлайн услуга и ако вашата инфраструктура се предоставя и от облачни услуги, софтуерът за мониторинг ще се интегрира директно с тях. Мониторът може да бъде интегриран в AWS, Google, Microsoft Azure, и Rackspace хоствани сървъри. Той може да се интегрира и със собствените ви локални сървъри.

Услугата анализира събитията, като проверява изпълнението на код, написан на седемте най-често използвани езици за онлайн услуги: Ява, Node.js, PHP, .NET, Питон, рубин, и Отивам. Това означава, че той също ще може да проследи дейностите на вашия персонализиран софтуер, а не само на добре познатите предварително написани приложения.

APM следи целия ви интернет трафик, включително този, който идва от мобилни приложения. Тази услуга е съобразени с онлайн бизнеса, като информационни уебсайтове и уеб магазини. Инструментът е в състояние да поддържа миграция на приложения от локални сървъри към облачни услуги а също така е полезно кога управление на пускането на нови продукти или обновяване на съществуващи уеб услуги. И двете данни прехвърлят към облачния сървър на Нова реликва и съхранението на данни се покрива от криптиране и удостоверяване на потребителя.

Таблото за услугата включва много графики, които да ви помогнат бързо идентифицирайте проблеми и успехи в изпълнението. Основната информация, от която се нуждаете, е цялата информация в дисплея за мониторинг на приложенията. Ще видиш времена за реакция, показатели на пропускателната способност и процент на грешки както като фигури, така и като графики, извадени във времето. Можете също така да проследявате отделните пътувания на посетителите през уебсайта си, както и да получавате прегледи на ефективността на приложението. Интерфейсът включва мониторинг на базата данни и можете да търсите чрез събрани данни, за да анализирате проблеми с производителността.

Таблото за управление включва функции за екипно сътрудничество, като споделяне на информация и създаване на бележки. Можеш персонализирайте таблото за управление и създаване на потребителски групи, предоставяне на достъп на различни членове на екипа до различни изгледи и контроли на данни. Най- Нов Реликс APM мога да бъдат интегрирани с системите за управление на бюра.

Предлагат се три плана за Нов Реликс APM. Най- Pro APM Версията е горната част на линията и е достъпна на 14-дневна безплатна tриал. Изрязана версия, наречена APM Essentials липсват аналитичните функции на услугата. Важен елемент на облачната услуга е нейният период на задържане на данни, който ви позволява да задавате заявки за ефективност във времето и да получите аналитична информация за доставката на вашето приложение. Ако не се интересувате от това запазване на данни, можете да получите APM Lite, кое е безплатна версия от най-важните елементи на APM, но с данни, съхранявани само за 24 часа.

7. Управление на производителността на приложението Dynatrace

Dynatrace Performance Manager

Dynatrace е специализиран в софтуер за поддръжка за Облачни базирани системи и уеб предприятия. Софтуерът може да бъде инсталиран вътрешно или да получите достъп до него в облака. Ценовата структура също ви дава възможности; можете да закупите годишен лиценз или да закупите софтуера направо.

Дори ако решите да използвате системата онлайн, все пак трябва да инсталирате елемент. Това се казва OneAgent. Това е мониторът за събиране на данни, който се отчита на аналитичния механизъм, който може да е на вашия сървър или да се управлява дистанционно от Dynatrace. Най- OneAgent монитор инсталира на Windows Server, Windows, Linux, и Unix. Ако решите да инсталирате цялата система вътре, ще ви е необходима една от тези операционни системи, за да бъде хоствана.

Структурата на Dynatrace обхваща облачната инфраструктура с един пакет или приложения, хостове и услуги за вътрешни системи с различен пакет. Освен това разделение на услугата, софтуерът не се продава като специализирани модули, така че получавате мониторинг на инфраструктурата и проследяване на потребителското изживяване със системата за управление на производителността на приложенията.

Методологията Dynatrace наблюдава изпълнението на вашето приложение от два ъгъла. Един аспект се фокусира върху механиката на доставката и това достига до ефективността на инфраструктурата, както и до получаване на показатели за производителността на изпълнение на приложението. Другата гледна точка е потребителски опит. Софтуерът регистрира всеки посетител и измерва използването на приложенията и времето за реакция на сесия.

Пакетът Dynatrace включва и „синтетичен мониторинг.”Това е инструмент за планиране, който емулира действията на потребителите и може да генерира очаквани обеми на посетители. Това е полезно, когато планирате да добавяте нови страници и услуги към вашия уебсайт. Информацията, която получавате от тези тестове за кандидатстване, може да ви предупреди за необходимост от увеличаване на инфраструктурния капацитет и също така да ви помогне да оптимизирате местоположението на новите страници в уебсайта си..

8. Splunk IT Service Intelligence

Splunk

Прилага се Splunk изкуствен интелект (AI) към неговия софтуер за мониторинг. Компанията произвежда редица инструменти за мониторинг, включително управление на инфраструктурата. Въпреки това, продуктът, който трябва да наблюдавате вашите приложения, се нарича Splunk IT Service Intelligence. Въпреки че това е отделен продукт към пакета за мониторинг на инфраструктурата, той включва функции, които следят събитията и състоянията на хардуера, така че да получите представа за причините за лоша производителност на приложението.

AI елементът на инструмента създава прогнозни доклади които ви показват къде може да възникнат проблеми с капацитета. Инструментът също така показва върховете и нивата на търсенето и прогнозира кога ще настъпи следващото увеличение на търсенето. Това ще ви позволи да планирате партидни задачи в тихо време и да облекчите натиска върху вашата инфраструктура или да закупите допълнителен капацитет. Ако вече имате инструмент за мониторинг на приложения, можете просто да изберете модула за добавяне на ITSI за производителност на приложението. Това ще анализира лог файловете на съществуващия ви APM, за да се съсредоточи върху възможностите за прогнозиране. Инструментът също събира информация от вашите регистри на събития, за да открие проблеми с доставката на услуги.

Splunk оферти пробен период без 15 на пясъчната версия на ИТ служба за разузнаване. Пакетът е добавка към един от основните ИТ мониторингови пакети на Splunk, който ще управлява вашата инфраструктура. Основният пакет, който компанията предлага, се нарича Splunk Enterprise. Ако вашият бизнес няма локална инфраструктура, но е изцяло поддържан от облачни услуги, трябва да изберете Обвит облак. Има и специализиран пакет, който ще следи AWS услуги.

Splunk Enterprise е достъпна на 60-дневен безплатен пробен период и можете да получите 15-дневен безплатен пробен период на Splunk Cloud. По-евтина версия на Splunk, наречена Прелята светлина има лимит от 200 GB данни на ден и можете да го получите 30-дневен безплатен пробен период. Има и безплатна версия, който има лимит на данни от 500 MB на ден. Въпреки това не можете да добавяте информационните услуги за ИТ услуги към безплатния Splunk.

Splunk Enterprise, Прелята светлина, и Безплатни всички се изпълняват като локален софтуер и Обвит облак достъпът е онлайн чрез браузър. Софтуерът Splunk може да бъде инсталиран на Windows, Linux, и Mac OS.

9. WhatsUp Gold с добавка за мониторинг на ефективността на приложението

WhatsUp Gold Monitor Monitor Performance

WhatsUp Gold е алтернатива на SolarWinds Monitor Monitor решение, ако искате да извървите маршрута на интегриране на няколко инструмента за мониторинг на инфраструктурата. С тази опция Монитор за изпълнение на приложението е модул за добавка към ядрото WhatsUp Gold пакет. Основното WhatsUp Gold план ви дава мониторинг на сървъра и също управление на мрежовите устройства. С Монитор за изпълнение на приложението добавен към тези модули, ще получите обзор на цялата система, който ще ви помогне идентифицирайте основните проблеми което може да доведе до проблеми с работата на вашите приложения.

Стандарт WhatsUp Gold софтуерът също включва мониторинг на съхранението и wifi и монитори на облачни услуги. Мрежовите функции на инструмента създават карта на вашата система, така че да можете да идентифицирате кои мрежови устройства предават трафик, към който други. Това ще ви помогне да видите къде Тесните места затрудняват доставката на приложения до отделни области на вашето предприятие. По-високите пакетни планове включват Анализ на мрежовия трафик модул и това може да ви даде задълбочен поглед върху работата на мрежата. Върха WhatsUp Gold пакет включва Управление на конфигурацията за вашите мрежови устройства.

Най- Монитор за изпълнение на приложението добавката ще регистрира всички ваши приложения по време на фазата на настройка, която е автоматизирана. След като мониторът е на мястото си, той ще го направи следете ефективността на приложението в реално време, показване на показатели в таблото за управление и генериране на сигнали при възникване на критични проблеми с производителността. Условията за предупреждение и дисплея на таблото са адаптивни. Най- Табло за обобщение на компонента в инструмента ви показва изглед на избрано приложение и всички негови поддържащи услуги. Това средство ви позволява незабавно да видите къде проблемите с производителността на приложението наистина са причинени от проблеми в други области на системата.

Мениджърът на приложения разпознава добре известни приложения, като например Apache, Hyper-V, и SQL Server и адаптира дейностите си за мониторинг според вида на приложението. Можете също така да настроите монитора на проследявайте по-малко известни приложения и собствен софтуер, създаден по поръчка. Има повече условия, които инструментът може да наблюдава, отколкото може да се побере на един екран и така можете да прегледате опциите в инструмента, за да изберете кои състояния искате да наблюдавате. Системата за скриптове с права посока ви позволява да комбинирате сензори, за да създадете свои собствени условия за предупреждение, които могат да включват фактори от всяко ниво на вашата система, комбинирайки скоростта на доставка на приложения с производителността на мрежовото устройство, например.

Можеш да купиш WhatsUp Gold и неговите добавки направо, или абонирайте се за софтуера ежегодно. Компанията произвежда Total Plus пакет, който се предлага само за продажба, а не за абонамент. Този пакет включва всички модули на горната част WhatsUp Gold пакет плюс Монитор за изпълнение на приложението и на Анализ на мрежовия трафик, Монитор за виртуализация, и Конфигурационен мениджър модули. Можете да прочетете повече за WhatsUp Gold в нашия преглед.

WhatsUp Gold и е Монитор за изпълнение на приложението модул работи Windows Server и демо версията също ще работи Windows Pro среди. Можеш да получиш 30-дневен безплатен пробен период на софтуера, за да го стартирате през крачките безрискови.

10. CA Управление на производителността на приложенията

CA Управление на производителността на приложенията

CA Technologies произвежда три отделни пакета за мониторинг на производителността на приложенията. Това са: Мониторинг на ефективността на приложението, Анализ на приложението за приложения, и Синтетичен мониторинг. Всеки от тези модули се доставя на модел SaaS и таксува се чрез абонамент. Компанията не предлага пакет и от трите. Най- Анализ на приложението за приложения системата обхваща потребителското изживяване и би била полезно допълнение, ако искате да наблюдавате уебсайт. Най- Синтетичен мониторинг модулът се фокусира и върху ангажираността на потребителите и моделира транзакции на посетители, за да можете да анализирате ефективността на уебсайт. Основният APM продукт на CA обаче е неговият Управление на производителността на приложението инструмент.

Този APM е насочен към големи организации и основната му характеристика е способността да се насърчава работата в екип. Ключовата му перспектива е проследяващ транзакциите който изгражда карта на зависимостите от приложения и услуги. Видимостта на зависимостите на приложението се простира до производителност на базата данни. Ще можете да видите графики на ефективността на доставката на приложения във времето, което би трябвало да ви помогне точково аномално поведение, както и пиково търсене и време с резервен капацитет.

Основната линия, изградена от монитора, се актуализира постоянно, така че той ще може да ви осигури по-добър поглед върху нормалното поведение на вашите приложения с течение на времето. Ако работите контейнери за сигурна доставка на приложения под BYOD правила, APM може да се види и в доставката на тези приложения. Данните, събрани от системата, се простират до анализ на производителността на хоста и кода на приложението. Услугите на облачни и отдалечени хостове също са включени в зрението на APM.

По-високо начинание планът предлага неограничено използване на системата. Тази услуга може да бъде достъпна в облака или инсталирана в помещения. Най- начинание планът включва запазване на данни за 90 дни за подпомагане на анализа. Най- Essentials пакет ви дава само 7 дни данни. Можете да включите системата 30-дневен безплатен пробен период, през което време всички ваши данни за наблюдение се запазват.

11. AppEnsure

AppEnsure

AppEnsure следи и двете потребителски опит на уебсайт и доставка на приложения статистика, която да ви помогне да предоставяте онлайн услуги ефективно. Условията за предупреждение произтичат от лоша производителност, каквато има опитът на потребителя. Не е необходимо да чакате да постъпи оплакване от някой от посетителите на вашия сайт, защото AppEnsure монитор ще открие проблема. Всъщност трябва да можете нарушаване на доставката защото мониторът ще идентифицира влошаване на обслужването, преди да стигне до там, че потребителите на даден сайт забелязват проблеми. Мониторингът на инфраструктурата ще ви доведе до причината за проблеми с монтажа и ви дава възможност да направите корекции на ресурсите.

Най- AppEnsure услугата се доставя онлайн. Когато започнете с услугата, Софтуерът AppEnsure ще търси през вашата система за всички приложения за крайни потребители и след това да проследите назад, за да идентифицирате поддържащи приложения и услуги. Този процес на откриване води до карта, която възлиза на стека на приложенията.

Веднъж действаща, AppEnsure записва ефективността на доставката на приложения до всеки потребител. Първоначално това събиране на данни позволява на системата да установете основен модел на нормално поведение. След като бъде установено приемливо ниво на изпълнение на доставката, последващото изпълнение може да бъде наблюдавано за някакви аномалии или влошаване на времето за реакция, което би посочило проблем в системата.

Като AppStack също следи стека на приложенията, той е в състояние да привлече вниманието ви към услугата, която е вероятната причина за проблеми с доставката на приложения; а не просто да ви кажа, че приложението, насочено към потребителя, вероятно среща проблеми.

Видимостта на AppEnsure включва на място и отдалечени ресурси, плюс облачни услуги. Мониторингът на стека на приложения се простира до виртуализирани среди. Той може да проследи сървърите, които поддържат вашите виртуални машини и да идентифицира проблеми със състоянието там. AppEnsure е особено добре интегриран със средата на Citrix XenApp.   Методите за откриване на AppEnsure ще открива и проследява предварително написани приложения, като Microsoft Exchange, Sharepoint и ERP системи. Освен това е в състояние да наблюдава вашите собствени приложения, създадени по поръчка.

Най- AppEnsure услугата се таксува за абонамент. Можеш да получиш 14-дневен безплатен пробен период на системата.

12. Datadog APM

Datadog APM

Datadog оферти Облачно наблюдение за инфраструктура, приложения и регистрационни файлове на събития. Можете да се регистрирате само за монитора на работата на приложението или да използвате и трите системи в комбинация, за да подобрите видимостта на услугата. Всички тези услуги се таксуват чрез абонамент и цената зависи от броя на хостовете, които оперирате. Системата е в състояние да наблюдава локални, облачни и хибридни системи.

Има безплатна версия на монитора на инфраструктурата които ще управляват данни от до пет хоста. Не можете да получите APM безплатно безплатно, но можете да получите 14-дневен безплатен пробен период.

Datadog следи всяка заявка за приложение и проследява доставката му, което включва проучване на събития в стековете на приложението. Всяка аномалия, която се появи по време на доставката на приложението, предизвиква сигнал за задействане. Тези сигнали ще се натрупат, така че незабавно ще можете да видите на таблото какво приложение е в проблем и коя услуга изглежда е причината за проблема.

Таблото за управление е много атрактивно и интегрира графично представяне на данни, за да улесни разпознаването на състоянието. Ще можете да превключвате изгледи, за да се съсредоточите върху крайните потребители, които имат най-лошо представяне и увеличаване на индивидуалните потребители да проучи проблемите, с които се сблъсква доставката на приложения в тази сесия.

Можете да персонализирате таблото за управление и дори да създадете различни изгледи, които да присвоите на отделни членове на екипа. Системата включва API, така че можете дори да интегрирате елементи на Datadog на таблото в собствените ви страници за мониторинг на корпоративната система. Свързване между софтуера на Help Desk и Datadog намалява необходимостта от обслужващ персонал да превключва между приложения, за да обвърже известяването на човешки грешки с автоматизирани сигнали.

Ще получите повече помощ от Datadog APM, ако го интегрирате с пакета за инфраструктура на компанията. Двата пакета са създадени за споделяне на данни, така че проследяването чрез изпълнение на приложението до състоянията на инфраструктурата е безпроблемно.

Управление на производителността на приложението

Независимо какъв тип бизнес имате, управлението на производителността на приложенията е важна задача на ИТ отдела. В онлайн бизнеса приложенията, предлагани на посетителите, са единственият контакт, който клиентите получават с организацията, така че гарантираната производителност на приложението е от съществено значение. За всички други видове бизнес, производителността на приложенията все още е много важен елемент от информационната система и решаването на проблемите ще поддържа бизнеса и намалете броя на обажданията от Help Desk.

Не искате да разчитате на потребителите на системата да кажат кога приложенията във вашия бизнес срещат проблеми. Ако услугата стане толкова лоша, че потребителите забелязват, вие вече сте се провалили в работата си като ИТ мениджър. Поддържайте върха на ефективността на приложението си с един от инструментите в нашия списък.

Използвате ли монитор за изпълнение на приложението? Използвате ли някоя от системите, препоръчани в нашия списък, или сте инсталирали различен APM? Оставете съобщение в секцията Коментари по-долу и споделете опита си.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =

Adblock
detector