11 най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на Uptime

11 най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на Uptime

Когато става въпрос за критичната моментна снимка на здравето на мрежовата ви инфраструктура, не можете да победите инструменти за мониторинг на времето. Инструменти за мониторинг на ненавременни режими, като ping монитори и SNMP монитори, могат постоянно да анкетират устройства, за да проверят тяхната ефективност и да ви известяват, когато ключова система падне.

Уверяването, че ключовите устройства и приложения остават онлайн, гарантира, че не само избягвате престоя, но и поставяте себе си в позиция да останете печеливши.

Попадаме на много подробности за всеки от инструментите по-долу, но в случай, че имате време само за обобщение, ето и нашето списък на най-добрите инструменти и софтуер за мониторинг на ъптайм:

 1. Монитор за ефективност на SolarWinds (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Лидерът в отрасъла в мрежовия мониторинг използва SNMP процедури за проверка на здравето на мрежовите устройства.
 2. Мрежов монитор Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Интегриран монитор на мрежата, сървъра и приложенията с SNMP-управлявани проверки за време на работа. Работи на Windows Server.
 3. Site24x7 Мониторинг на уебсайтове (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Облачна услуга, която следи работата на уебсайта, ИТ инфраструктурата и дейностите по приложението.
 4. Набор от инструменти на SolarWinds Engineer (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Пакет от повече от 60 инструмента, които да ви помогнат да наблюдавате и управлявате мрежа.
 5. Pingdom (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Онлайн система, която е насочена към ефективността на уебсайта. Той проверява достъпността на вашата мрежа от повече от 70 места по целия свят.
 6. Плътност на сървъра Облачно базирано решение, което следи външни и външни мрежи, сървъри и приложения. Цени чрез абонамент за сървър.
 7. Нагиос XI Linux базиран мрежов монитор с безплатна версия, наречена Nagios Core.
 8. ManageEngine OpManager Система за мрежов мониторинг, базирана на SDNMP, която се инсталира на Linux или Windows Server и има страхотни функции за визуализация на данни.
 9. Zabbix Безплатна, отворена система за наблюдение на мрежата, която има привлекателен интерфейс. Работи под Linux.
 10. OP5 монитор Съвместим с Nagios мрежов монитор, който използва SNMP за проверка на състоянията на устройството.
 11. Icinga 2 Популярен, безплатен инструмент за мониторинг на мрежата, който работи на Linux.

Най-добрите инструменти за мониторинг на ъптайм

1. SolarWinds Network Monitor Monitor (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Изображение на монитора за ефективност на мрежата на SolarWinds

Един от най-добрите инструменти за мониторинг на ъптайм на пазара е SolarWinds Network Monitor Monitor която се наложи като пазарен лидер в пространството за инструменти за мониторинг на време. С този инструмент можете да видите дали устройствата са класифицирани като нагоре, критичен, Внимание, или неопределен. SolarWinds Network Monitor Monitor употреби SNMP проучване за да проверите състоянието на устройствата в цялата си мрежа.

Въпреки това не сте ограничени да управлявате мрежата си само чрез дисплея на таблото. Можете също да видите a карта на мрежовата топология който показва състоянието на вашите устройства от географска гледна точка. Това е посочено като Визуализация на критичния път на NetPath. NetPath е най-полезен в среда на живо, където искате да развиете бърза перспектива за това колко устройства се намират както във вашето наследство, така и във виртуална среда.

Цялата информация за състоянието, която виждате, се актуализира от AutoDiscovery особеност. Функцията за автоматично откриване сканира за нови устройства при стартиране и автоматично ги добавя към софтуера. През целия живот на продукта, автооткриването гарантира, че новите устройства се добавят към вашата среда за наблюдение. Това е чудесно, защото не е нужно да правите нищо допълнително, за да го наблюдавате.

SolarWinds Network Monitor Monitor предлага мащабируема ценова структура, която увеличава цената на повече елементи, които искате. Това започва с NPM SL100, който ви позволява да наблюдавате 100 елемента за $ 2 555 (£ 2265). Следващата версия е NPM SL250, която поддържа до 250 елемента за $ 6 720 (£ 5,150). NPM SL500 поддържа 500 елемента за $ 10 445 (£ 8 006). Следващите две версии са NPM SL2000 и NPM SLX. NPM SL2000 се предлага за $ 19 345 (£ 14 827) и поддържа 2000 елемента, докато

NPM SLX поддържа неограничени елементи за $ 32 555 (£ 24 930). Можете също да изтеглите 30-дневна напълно функционална безплатна пробна версия на SolarWinds Network Monitor Monitor.

SolarWinds Network Performance MonitorDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Набор от инструменти на SolarWinds Engineer (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

Изображение на инструмента на SolarWInds Engineers

Ако търсите инструмент за мониторинг на ъптайм с ниска цена, Набор от инструменти на SolarWinds Engineer е отличен избор. Набор от инструменти на SolarWinds Engineer ви предлага възможността да наблюдавате мрежата си в реално време с различни полезни инструменти. Те включват a Монитор на времето за реакция, Монитор на паметта, Монитор на процесораИнтерфейсен монитор, и Traceroute. Всеки от тези инструменти е изключително полезен за периодична проверка в мрежата ви.

С Монитор на времето за реакция можете да видите наличността и латентността на няколко устройства. Монитор на времето за реакция от Набор от инструменти на SolarWinds Engineer предоставя критична информация като името на устройството, IP адреса, времето за реакция и наличността. Можете дори да изберете колко често да опрашвате избраните устройства.

Набор от инструменти на SolarWinds Engineer също има набор от инструменти за откриване на мрежа, включени в софтуера. Има Порт скенер, Превключете Port MapperIP NetworkBrowser, Ping Sweep, SNMP Sweep, и Помощ за откриване на MAC адрес. Те помагат за автоматично откриване на устройства в цялата мрежа и свеждат ръчния ви мониторинг до минимум.

цялостен, Набор от инструменти на SolarWinds Engineer е чудесна алтернатива на SolarWinds Network Monitor Monitor. Докато SolarWinds Network Monitor Monitor предлага малко повече дълбочина, Набор от инструменти на SolarWinds Engineer има висок стандарт на основните възможности за мониторинг и може да бъде закупен на по-ниска цена от 1495 долара (1,145 британски лири). Можете също така да получите 14-дневен безплатен пробен период Изтегли.

Набор от инструменти на SolarWinds Engineer Изтеглете 14-дневна безплатна пробна версия

3. Site24x7 Мониторинг на уебсайтове (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

11 най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на Uptime

Site24x7 обхваща цялата ИТ поддръжка на уебсайтове, което му позволява да помогне на уеб предприемачите да поддържат своите сайтове достъпни. Облачната услуга извършва непрекъснати проверки в сайтовете на клиентите от 90 места по целия свят. Тези проверки се установяват не само когато сайтовете намаляват, но и когато сайтовете не могат да бъдат доставени в целия свят. Този регионален прекъсване може да се дължи на действията на националните правителства или на проблеми с работата с интернет.

Уебсайтовете стоят на върха на куп услуги и провалът на един поддържащ слой ще доведе до падане на уебсайта. Така че знанието, че сайтът е спуснат, не е достатъчно; собствениците на уебсайтове трябва да бързо идентифицирайте защо се е понижила. Site24x7 подпомага системните администратори за предотвратяване на прекъсвания, като идентифицира оборудване и приложения, които са под напрежение.

Способността да проблеми със статуса на място в производителността на мрежата, сървъра и в приложението дава възможност на системните администратори да преразпределят ресурси, за да избегнат бедствия. Ако няма предупредителни знаци за предстоящ прекъсване, проверката Site24x7 може да идентифицира коя интернет услуга е причинила повредата. Тези проверки включват Монитор на изтичане на домейни, Монитор на сертификати SSL / TLS, Монитор на пинг и Монитор на уеб транзакции, сред другите автоматизирани инструменти за мониторинг.

Site24x7 е облачна услуга и се таксува чрез абонамент. Услугата е предлага се безплатно за малки предприятия които трябва да наблюдават до пет уебсайтове или сървъри. Предприятия, които се нуждаят от повече капацитет за наблюдение от този, могат да избират между четири платени издания. Всеки от платените версии на Site24 / 7 може да се опита на 30-дневен безплатен пробен период.

Site24x7 Monitoring WebsiteStart 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. Pingdom (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Снимка на Pingdom

Най- Онлайн инструмент за наблюдение на Pingdom ви предлага повече от 70 места по целия свят, от който да проверите наличността на вашата система Базирайки се извън вашата мрежа, това ви дава много ефективно потребителски изглед на вашите уебсайтове и онлайн услуги.

Тъй като инструментът се основава на външни сървъри, има много малко работа, за да настроите този монитор за ъптайм, за да проверите ефективността на вашата система. Услугата ще следи вашата мрежа постоянно и регистрирайте тревога когато стандартите за изпълнение се плъзгат. Тези сигнали са показани на таблото за инструмента, но можете също да ги изпратите като СМС или електронна поща известие или чрез уеб API. Това означава, че не е нужно да седите да гледате конзолата, за да откриете проблеми с производителността.

Тъй като тази услуга се основава дистанционно, тя е насочена специално към нея наблюдение на наличието на уебсайт и други интернет услуги, които вашата компания може да предоставя. Освен че забележи проблеми с производителността, инструментът ще разгледа и проучи причините за вашите проблеми. Модулът за анализ на причините за корените ще тества времена за отговор на сървъра и изпълнете a проследяващи. Това се прави, за да се установи дали вашият сайт е в затруднение поради собствения ви хардуер или поради услугите ви за връзка.

Pingdom се цени от абонамента и има пет нива на пакета: стартер, стандарт, напреднал, професионален, и начинание. Получавате по-ниска месечна цена, ако плащате годишно, въпреки че можете да плащате и на месец. Например, пакетът Starter струва $ 14.95 (£ 9.95), ако плащате месечно, или $ 11.95 (£ 7.95) на месец, ако плащате годишно. Можете също да получите безплатно изтегляне на пробен период от 14 дни.

Мониторинг на производителността на уебсайта PingdomИзтеглете 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

5. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

Снимка на екрана на PRTG Network Monitor

Напред в този списък, който имаме Paessler All-in-one наблюдение на ъптайм с PRTG Network Monitor разтвор, който е част от PRTG Network Monitor, добре известен инструмент за мониторинг на SNMP, който предлага поддръжка за SNMP v1, v2c, и V3. Този инструмент може да се използва за автоматично сканиране на устройства във вашата мрежа. PRTG Network Monitor също има голям диапазон от ping сензори за наблюдение които помагат да се провери състоянието на свързаните устройства.

Най- Ping сензорът ви позволява да видите времето за ping, минимално време за пинг, максимално време за пинг, и изгубен пакет за да прецените доколко вашата услуга отговаря. Тази информация се показва в сензорния изглед, който ви позволява да преглеждате данни в реално време и исторически данни. Можете да видите исторически данни в интервал от време; два дни, 30 дни и 365 дни. Включени са над 100 различни сензора PRTG Network Monitor за да ви помогне да следите състоянието на вашите устройства.

Не е необходимо да следите ръчно тези сензори, за да останете и в цикъла. PRTG Network Monitor ви изпраща известия от имейл и SMS once параметър е надвишен. Тези сигнали са конфигурируеми и можете да зададете условията на задействане, които трябва да бъдат изпълнени, преди да ви бъде изпратено известие.

Най-малко скъпата версия на PRTG Network Monitor е безплатната версия, която ви позволява да следете до 100 сензора без зареждане. Всички по-големи предприятия ще трябва да закупят PRTG 500 за 1600 долара (1,226 паунда). PRTG 1000 и PRTG 2500 могат да бъдат закупени за 2850 долара (2,183 паунда) и 5 ​​950 долара (4,559 лири) за 1000 и 2500 сензора. Има редица други версии до PRTG XL1, която поддържа неограничени сензори за $ 14 500 (£ 11 1111). Можете да изтеглите 30-дневен безплатен пробен период на PRTG Network Monitor.

Paessler All-in-one мониторинг на ъптайм с PRTG Network MonitorDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

6. Плътност на сървъра

Изображение за плътност на сървъра

Плътност на сървъра на StackPath е високопрофилно решение за мониторинг на инфраструктурата, използвано за осигуряване на облачни услуги, сървъри и уебсайтове за ъптайм. Плътността на сървъра използва SNMP за опрашване на свързани устройства и да оцени тяхното изпълнение. Възможностите на този продукт са солидни, но неговите са интеграция с над 100 доставчици като MySQL, MongoDB, и Apache направете го особено универсален продукт.

Този инструмент има система за сигнали, която е предназначена да сведе до минимум ненужните сигнали. Можете да внедрите опции за изчакване, за да се уверите, че има реален проблем, преди да се задейства сигнал. Това помага да се предотвратят колебанията на изрод от задействане на сигнали. Има и API, където можете да създадете свои собствени конфигурации на предупреждения, ако се нуждаете от още повече контрол.

Едно от нещата, които прави Плътност на сървъра такъв достъпен продукт е, че е на конкурентни цени. Плътност на сървъра се предлага от цена 10 долара (£ 7,66) на месец за един сървър. Това се увеличава до $ 50 (£ 38) за пет сървъра и $ 100 (£ 76) за 10 сървъра. Топ публичната цена е 250 долара (191 британски лири) на месец за 25 сървъра. Ако имате нужда от повече сървъри, ще трябва да се свържете директно с компанията за оферта.

7. Nagios XI

Снимка на Nagios XI

Нагиос XI е платформа за мониторинг на мрежата, която се захранва от известния двигател за наблюдение Nagios Core 4. Нагиос XI е един от най-убедителните инструменти за мониторинг на мрежата CentOS и Redhat Enterprise Linux. Този инструмент осигурява централизирана перспектива на вашата мрежа и ви позволява да видите дали услуга е нагоре или надолу. Това може да се види най-ясно в Обобщение на състоянието на хоста или Обобщение на състоянието на услугата изгледи, при които услугите са категоризирани и цветен код като нагоре, надолу, Недостижим, и Предстоящо.

Този софтуер обаче е съсредоточен толкова, че ви помага да предотвратите престоите, колкото всичко друго. Чистото разнообразие от визуални дисплеи ви позволява да поддържате раздели за здравословното си състояние на мрежата, преди устройствата да намалят. Например, има a Топ продуцент на предупреждение Последните 24 часа изглед, който ви показва онези устройства, които избухват с проблемна дейност.

Една от характеристиките, която е направила Нагиос XI печалба толкова много сцепление е използването му добавки. Има тонове различни добавки които можете да използвате за разширяване на основната функционалност на Нагиос XI според вашите нужди. Тези добавки са разработени от общността, като ви предоставят редица възможности, доколкото персонализирате архитектурата си за наблюдение.

Нагиос XI също е перфектният инструмент за входно ниво с безплатна лицензирана версия, въпреки че това е ограничено до седем хоста. Ако имате нужда от повече хостове, тогава можете да си купите Стандартна Версия или Enterprise Edition. Стандартното издание може да бъде закупено за 1,995 долара (£ 1,528) с персонализирани табла за управление, докладване, известия, и съветници за конфигурация. Enterprise Edition може да бъде закупен за $ 3,495 (£ 2,677) с планирани отчети. Можете да изтеглите 60-дневната безплатна пробна версия на Нагиос XI.

8. ManageEngine OpManager

ManageEngine OpManager изображение

ManageEngine OpManager е софтуер за мрежов мониторинг, който предоставя един от най-пълните преживявания за мониторинг на SNMP до момента. Този инструмент предлага на потребителите опит за мониторинг на SNMP, който се актуализира чрез използване на автоматично откриване на мрежата. Всъщност можете да използвате автоматично откриване за регистриране до 15 000 интерфейса в минута.

Можете да намерите устройства, като предоставите ManageEngine OpManager с IP обхват за сканиране. Тази платформа има възможност да следете редица устройства и сървъри от доставчици като Windows, Linux, Unix, Solaris, и VMware. С други думи, ако има проблем с услуга в мрежата ви, ще знаете за нея веднага.

Ако трябва да развиете по-сложна перспектива за състоянието на вашите устройства, тогава можете да изготвяте отчети въз основа на над 100 профила за отчитане. Можете също да планирате отчети, така че не е необходимо непрекъснато да планирате отчетите ръчно.

ManageEngine OpManager е достъпен на Linux, Debian, Fedora, мандрагора, и Windows 2012 R2, 2012, 2008 R2, 20082003 Сървър, перспектива, 7 и 2000 Professional SP4. Основното издание на ManageEngine OpManager може да бъде закупен за $ 595 (£ 455) за до 25 устройства. Следващата версия е OpManager Plus, която може да бъде закупена за $ 995 (£ 762) и за 25 устройства. Най-голямата версия е Enterprise Edition, която може да бъде закупена за $ 16 495 (£ 12 638) за 500 устройства. Има и а безплатен пробен период.

9. Забикс

Снимка на Zabbix

Zabbix е инструмент за мониторинг на мрежата с отворен код, който е идеален за гледане на състоянието ви на ъптайм. с Zabbix можете да видите кога дадена услуга е в предупредително или критично състояние и кога е напълно изключена. Интересното за Zabbix е дълбочината на неговите възможности за мониторинг на ефективността. Можеш следете температурата на устройството, захранване, дисково пространство, и състояние на вентилатора. Това ви предоставя набор от информация, която може да ви помогне да предотвратите отказ на устройство.

въпреки това, Zabbix на възможностите за мониторинг на производителността не се ограничават само до здравето на мрежата. Zabbix може също да наблюдава вашия мрежов трафик и да определи колко честотна лента има. Наблюдението на мрежовия ви трафик ви помага да се уверите, че връзката ви остава достъпна и бърза до всички устройства в цялата ви мрежа.

Най- Zabbix платформа не липсва и по отношение на функциите за откриване на мрежа. Zabbix сканира вашата мрежа на редовни интервали, за да провери за нови устройства. След като устройство е открито, се генерира събитие за откриване. В зависимост от вашите изисквания, това може да се използва за повишаване на известие, добавяне или премахване на хоста или дори за изпълнение на отдалечен скрипт.

Всичко-общо, ако тогава се нуждаете от безплатен инструмент за наблюдение на мрежата Zabbix е продукт, който определено трябва да обмислите. Той има всички функции на първокласно приложение без натрупаната цена. Zabbix може да се изтегли безплатно на CentOS, Debian, Oracle LinuxRed Hat Enterprise Linux, и Ubuntu. Zabbix е достъпен за изтегляне.

10. Монитор OP5

Екранна снимка на монитора OP5

OP5 монитор е инструмент, който често се пренебрегва, доколкото мрежата за мониторинг на продуктите е жалко, защото е един от най-добрите инструменти в света. Той е съвместим с SNMP и може да чете устройства с активиран SNMP и SNMP капани за да проверите здравето на устройствата във вашата мрежа. Ако има някакви проблеми, тогава ще бъдете уведомени чрез сигнал, за да можете да влезете.

Като цяло, потребителският интерфейс на OP5 монитор осигурява ковък потребителско изживяване. Никъде това не се вижда по-ясно, отколкото в способността да създайте персонализирани табла за управление за да определите как да следите мрежата си. Персонализирането на таблото ви за управление е толкова лесно, колкото плъзгане и пускане на джаджи на място. Да можеш да персонализираш таблото според нуждите на твоето предприятие е много полезно.

Конфигурируемото потребителско изживяване се пренася в способността да генериране на персонализирани отчети. Отчетите са напълно адаптивни и могат да бъдат достъпни направо от таблото за управление. Наличието на доклади, достъпни по този начин, гарантира, че всеки член на вашия екип има цялата необходима информация на всички устройства на живо.

Докато OP5 монитор не е най-популярният инструмент за мониторинг на мрежата в този списък, той е страхотен конкурент дори на най-добрите продукти в света. За съжаление ще трябва да се свържете с екипа по продажбите, за да видите цената на този продукт. Ако в момента сте потребител на Nagios, заслужава да се отбележи, че можете да мигрирате вашата мониторинг среда направо в OP5 монитор. Има и а 30-дневен безплатен пробен период на OP5 монитор.

11. Icinga 2

Снимка на Icinga 2

Накрая имаме Icinga 2, класически инструмент за наблюдение на мрежата или се насладете на използването на по-разширени функции като интерфейс на командния ред и RESTful API. Традиционната страна на опита за наблюдение ви позволява да генериране на графики и диаграми, които да показват вашата мрежова ефективност. Това ви помага да видите дали има някакви проблеми отгоре надолу.

За по-амбициозни потребители има и a интерфейс на командния ред, наречен icingacli. С icingacli можете да изискате данни от Icinga за допълнителна информация за работата на вашата мрежа. Това се вижда и чрез Icinga 2 е използване на a RESTful API което ви позволява да актуализирате вашите мрежови конфигурации за наблюдение и да преглеждате данни за използването на живо. Тези два елемента ви осигуряват много по-висока степен на прозрачност и контрол от по-традиционните преживявания, базирани на таблото.

Не е нужно обаче да разгръщате тези команди, за да сте в крак с времето. Със системата за сигнали, вие получавайте известия по имейл и текстово съобщение ако някоя от системите ви се понижи. Имате и възможност да конфигурирайте сигнали чрез потребител или група така че определени членове на персонала получават определени сигнали. Това е полезна функция, защото ви позволява да реагирате бързо на заплахи, когато те се появят.

Icinga 2 е инструмент, който трябва да помислите, ако искате да наблюдавате мрежата си както с интерфейс на командния ред, така и с таблото за управление. Icinga 2 е достъпен на Debian, Windows, Red Hat Enterprise Linux, SLES, Ubuntu, Fedora, и OpenSUSE. Icinga 2 може да се изтегли безплатно.

Присъдата

Това завършва нашия списък с най-добрите инструменти и софтуер за мониторинг на ъптайм. Ако работите в среда на Windows, силно препоръчваме да закупите SolarWinds Network Monitor Monitor или плътност на сървъра. И двата инструмента предлагат перфектната комбинация от достъпност и задълбочен мониторинг на инфраструктурата. Ако сте на Linux, препоръчваме ви да изпробвате Zabbix или Icinga 2 въз основа на тяхната конфигурируемост!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3

Adblock
detector