11 най-добри инструменти за мониторинг на SQL Server за 2020 г.

11 най-добри инструменти за мониторинг на SQL Server за 2020 г.

Сървъри са едни от най-важните ресурси в една мрежа, а широката популярност на SQL сървърите направи инструментите за мониторинг на SQL Server предпоставка за дългосрочна поддръжка на мрежата. Използването на инструмент за мониторинг на сървъра за проследяване на здравето на сървър може да ви даде необходимата информация за справяне с проблемите с производителността. В дългосрочен план изтриването на проблеми с производителността ще поддържа мрежата ви работеща.

Пренебрегването на значението на инструментите за мониторинг на SQL Server може да доведе до ефективност в най-добрия случай и до пълен престой в най-лошия случай. Пренебрегването на мониторинга на сървъра може да доведе до спад на сървъра и да струва на организациите много пари. Използването на инструмент за наблюдение на SQL Server е единственият начин да защитите сървърите си от скъпа системна повреда. В тази статия ще разгледаме най-добрите инструменти за мониторинг на SQL Server за 2019 г..

Ето най-добрите инструменти за мониторинг на SQL Server:

  1. SolarWinds анализатор на ефективността на базата данни за SQL сървър - Този инструмент за Windows Server следи SQL Server, MySQL, Oracle, DB2, SAP ASE и облачни сървъри от едно централизирано място.
  2. SentryOne SQL Sentry (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) - С над 100 условия за предупреждение, този инструмент ви държи в течение на проблемите със SQL сървъра.
  3. Paessler SQL софтуер за мониторинг PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) - Монитор на мрежата, сървъра и приложенията, който изследва производителността на Microsoft SQL, Oracle SQL, MySQL и PostgreSQL.
  4. dbWatch Управление на база данни Специализиран монитор на база данни, който предлага унифициран преден край за всички ваши случаи на база данни. Работи в Windows, Mac OS и Linux.
  5. Idera SQL Diagnostic Manager - Този инструмент следи SQL бази данни във физическа и виртуална среда, включително сървърния процесор, памет, твърд диск и използване на мрежата.
  6. Lepide SQL Server одит - Пакет за одит на сървър за наблюдение на SQL случаи, които работят на Windows и Windows Server.
  7. SQL Power Tools - Леко решение за мониторинг на SQL без агент, което обхваща сървърите на бази данни Oracle SQL Server, Informix и Sybase.
  8. Red-Gate SQL монитор - Този инструмент има 40 предварително конфигурирани аларми за наблюдение на използването на ресурси в паметта, висок процесор, дисково пространство, SQL грешки и проблеми с производителността на заявките.
  9. dbForge Monitor - Открийте използването на процесора, използването на паметта, дисковата активност и IO латентността с този инструмент.
  10. Apex SQL монитор - Тази помощна програма следи работните времена на транзакциите, съотношението на удари в кеша на буфера, наличната памет, използването на процесора, продължителността на живота на страницата, размера на базата данни и растежа на лога.
  11. Spiceworks Мониторинг на SQL Server - Проследявайте показатели като размер на SQL Server, връзка и скорост с този инструмент.

Най-добрите инструменти за мониторинг на SQL Server

При избора на инструментите за тази статия взехме предвид ефективността и характеристиките на всеки инструмент, лекотата им на използване, тяхната поддръжка и документация и надеждността при използване в широк спектър случаи на използване в индустрията.

1. SolarWinds Анализатор на ефективността на базата данни за SQL Server (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Анализатор на производителността на база данни SolarWinds

SolarWinds анализатор на производителността на бази данни за SQL Server е проектиран като цялостно решение за мониторинг на сървъри за модерни мрежи. с SolarWinds анализатор на производителността на бази данни за SQL Server можете да наблюдавате SQL Server, MySQL, оракул, DB2, SAP ASE, и Cloud сървъри от едно централизирано място. Един от основните акценти на този продукт е намирането на първопричината за неизправности в производителността.

Потребителят е снабден с механизъм за събиране на данни за преглед на суровите данни за използването на сървъра. Това включва графика, описваща подробно как се е променила ефективността във времето, която може да се разглежда по пет уникални начина (резюме, процесор, памет, диск, и мрежа). За да стигнете до първопричината за проблеми с производителността, SolarWinds анализатор на производителността на бази данни за SQL Server ви позволява да използвате показатели като време за изчакване, потребители, файлове, и обекти за да разберете какъв е проблемът.

Какво прави SolarWinds анализатор на производителността на бази данни за SQL Server един от най-добрите инструменти за мониторинг на SQL Server е, че има ниски режийни разходи за системните ресурси. Това означава, че можете да стартирате програмата, като същевременно имате минимално въздействие върху работата на вашата мрежа.

SolarWinds анализатор на производителността на бази данни за SQL Server е не само мащабируем, но може да бъде интегриран и с други инструменти като SolarWinds сървър и монитор на приложения и Монитор на ресурсите за съхранение, което означава, че можете да разширите опита за наблюдение въз основа на вашите собствени изисквания. SolarWinds анализатор на производителността на бази данни за SQL Server започва от цена от 1,995 долара (1529 британски лири). Има и а 14-дневен безплатен пробен период.

SolarWinds Анализатор за ефективност на базата данни за SQL ServerDownload 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. SentryOne SQL Sentry (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Sentry One изображение на таблото за SQL

SentryOne SQL Sentry е инструмент, който използва по-класически подход към мониторинга на SQL. Можете да използвате този инструмент за преглед на показателите за ефективност на сървърите свързан с вашата мрежа и да разгледате по-отблизо лошо изпълнените заявки. Можете също открийте местата за съхранение и ресурси. с Блок анализ SentryOne можеш вижте всички блокиращи процеси от йерархична гледна точка така че можете да намерите първопричината по-бързо.

SentryOne SQL Sentry ви помага да останете пред кривата с над 100 предупредителни условияс. Можеш персонализирайте предупредителни съобщения за да се покаже точната информация, която искате. Това също е прост процес, защото всичко, което трябва да направите, е да отидете в панела Condition и да изберете условието, което искате да персонализирате, след което щракнете върху съобщение раздел > редактиране. Всички съобщения са базирани на XML.

Можете да закупите SentryOne SQL Sentry като Разрешително и a абонамент. Лицензът може да бъде закупен на цена от 2495 долара (1912 британски лири), а абонаментът може да бъде закупен на цена от 125 долара (95,80 британски лири) на месец. Има и а 14-дневен безплатен пробен период на SentryOne SQL Sentry достъпни на сайта им.

SentryOne SQL SentryDownload 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Paessler Софтуер за SQL мониторинг PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Изображение на мрежовия монитор PRTG

На следващо място имаме Paessler SQL софтуер за мониторинг PRTG, част от PRTG пакет, мрежов монитор, който също предлага набор от функции за SQL мониторинг. С този инструмент можете да наблюдавате Microsoft SQL, Oracle SQLMySQL, и PostgreSQL за признаци на влошаване на производителността Този процес е опростен, защото Paessler SQL софтуер за мониторинг PRTG има предварително конфигурирани шаблони за сензори за всички най-популярни бази данни.

Някои от сензорите, които Paessler SQL софтуер за мониторинг PRTG се предлага оборудван с извън кутията включва Microsoft SQL v2 сензор, Oracle SQL v2 сензор, MySQL v2 сензор, PostgreSQL сензор, и ADO SQL v2 сензор. Всеки от тези сензори има свой собствен уникален изглед и ви предоставя ключовите показатели, свързани с този отделен сървър. Например, Microsoft SQL v2 сензор Ви казва времето за изпълнение на заявката, времето за изпълнение на заявката, броя на засегнатите редове и времето на престой.

Извън тези уникални сензорни инструменти, Paessler SQL софтуер за мониторинг PRTG също има набор от допълнителни функции като известия. Можеш график сигнали за да определите кога ще получавате известия за събития на производителност във вашите SQL сървъри. След като се задейства сигнал, ще ви бъде изпратен известие по имейл или СМС. Ако имате Приложение за PRTG мрежов монитор На IOS и андроид, тогава можете също да получите сигнала там.

Paessler SQL софтуер за мониторинг PRTG е един от най-добрите SQL монитори за Windows устройства. Има безплатна версия на PRTG Network Monitor което ви позволява да наблюдавате до 100 сензора без разходи. Оттам нататък цените варират от 2850 до 14 500 долара (2,185 - 11,117 британски лири) в зависимост от броя на сензорите, които искате. Най-евтината платена версия е PRTG 1000 който предлага 1000 сензора за 2850 долара (2185 паунда). Най-голямата версия е PRTG XL1, която предлага неограничени сензори за $ 14 500 (£ 11,117). Има и а 30-дневен безплатен пробен период на Paessler SQL софтуер за мониторинг PRTG за оценка.

Paessler SQL софтуер за мониторинг PRTGИзтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. Контрол на базата данни на dbWatch

11 най-добри инструменти за мониторинг на SQL Server за 2020 г.

Най- dbWatch Управление на база данни пакет не е част от по-широк общ монитор за сървър или приложение. Това е специализирана система за наблюдение на бази данни.

Този инструмент е в състояние да следи няколко бази данни наведнъж и не е ограничен да работи само с една марка база данни. Инструментът е в състояние да наблюдава SQL Server, оракул, Sybase, MariaDB, MySQL, и Postgres бази данни. Освен това няма проблем с наблюдението на координацията на клъстери, създадени с Oracle и SQL Server. Това е универсално решение, което може да наблюдава облачни бази данни, управлявани от Azure SQL както и внедряването на място, Той може да се справи дори с хибридни среди.

Средата ви позволява да преглед на живи данни за събития в база данни и тези изгледи могат да бъдат достъпни на базата данни на база данни или като обобщени данни в селекция от бази данни или всички бази данни. Предварително написаните отчети, които се доставят със системата, също са достъпни за регистриране както на отделна база данни, така и във всички ваши инстанции.

Няма значение къде се намират вашите бази данни, защото dbWatch централизира достъпа до тях независимо дали са на място, в облака или на отдалечен сайт. Инструментът е наличен за всички размери предприятия, благодарение на мащабируема ценова структура. Минималният размер на лиценза обаче обхваща десет бази данни, така че вероятно не би било подходящо за много малки предприятия.

Софтуерът за dbWatch е достъпен за изтегляне и инсталиране на Windows, Mac OS, и Linux сървъри. Пакетът се предлага на три нива на плана.

Най-ниската от тях, dbWatch Essentials, ще ви даде мониторинг на SQL Server и ще обхване всички други реализации на СУБД. Следващият план нагоре, dbWatch Professional, включва автоматизация на поддръжката и функции за управление на лицензи на SQL Server и Oracle. Най-горният пакет, dbWatch Enterprise, разполага с всички удобства на долните два пакета плюс поддръжка на клъстери, мониторинг на сигурността чрез Active Directory, автоматично откриване на базата данни и възможност за извличане на данни във формат CSV за импортиране в Excel. Можете да изпробвате dbWatch Essentials безрисково в 30-дневна безплатна пробна версия.

5. Idera SQL Diagnostic Manager

Idera SQL Diagnostic Manager

Ако търсите повече от специализиран софтуер за SQL мониторинг, тогава Idera SQL Diagnostic Manager е продуктът за вас. с Idera SQL Diagnostic Manager можете да наблюдавате SQL бази данни във физическа и виртуална среда. Можете да видите информация за ефективността на сървърния процесор, памет, твърд диск, и използване на мрежата. С тази информация можете да видите дали сървърът изпитва затруднения.

За да извлечете максимума от тази програма, най-вероятно ще ви трябва Добавка за SQL тунер за заявки. Тази добавка ви помага да откривате и диагностицирате SQL заявки, които се представят слабо. Това прави, като създава графично представяне на данните, така че да виждате какво става по-ясно.

Прогнозните предупреждения са една от най-полезните функции, предлагани от Диагностичен монитор Idera SQL. Можеш конфигурирайте персонализирани прагове за сигнал така че да получите известие, след като това условие се задейства. Този продукт ви предоставя и експертни препоръки, така че след като възникне проблем, можете да стартирате автоматичен скрипт за решаване на проблема. Има и конкретни насоки и онлайн съдържание, които да ви помогнат да коригирате проблеми с производителността, когато възникнат.

Idera SQL Diagnostic Manager е достъпно за Уиндоус експи, Windows Vista, Windows Server 2008 SP2Windows 7, Windows Server 2008 R2, Сървър 2012 г., Windows 8, Windows 8.1Сървър 2012 R2, Windows 10, и Windows Server 2016. Можете да закупите единичен лиценз на Idera SQL Diagnostic Manager за 1,996 долара (£ 1530). Има и а 14-дневен безплатен пробен период.

6. Lepide SQL Server одит

Lepide SQL Server одит

Lepide SQL Server одит осигурява солиден опит за одит на сървър за наблюдение на SQL случаи. с Lepide SQL Server одит всички промени, направени в конфигурацията на SQL потребители, разрешения, тригери, бази данни, и влизания се записват като одиторски данни. Това е чудесно за проследяване на това как SQL конфигурациите се променят с течение на времето и поддържане на върха на случващото се.

Най- Lepide SQL Server одит платформата също ви позволява да наблюдавате здравето на свързаните SQL сървъри. Lepide SQL Server одит следи сървърите и ви предоставя данни за употреба, Използване на процесора, връзки, и процент на грешки. Ако сървърът изпадне, ще бъдете уведомени чрез сигнал. Сигналите се изпращат като актуализации на конзолата, имейли, и push известия от приложението LepideAuditor.

Можете да изтеглите Lepide SQL Server одит На Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10, Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, и Windows Server 2016. Ако искате да знаете цената на Lepide мониторинг на SQL Server тогава ще трябва да се свържете директно с екипа по продажбите. Lepide също a безплатен пробен период на този софтуер.

7. SQL Power Tools

Изображение на SQL Power Tools

SQL Power Tools е решение за мониторинг на SQL без агент който е посветен на това да бъде възможно най-лек. с SQL Power Tools можете да наблюдавате Oracle SQL Server, Informix, и Sybase сървъри на бази данни с минимално въздействие върху ресурсите на вашия сървър. Въздействието се свежда до минимум, тъй като софтуерът използва смъркане на пакети, за да анализира производителността на сървъра.

Данните, използвани от SQL Power Tools включва време за реакция, дестинация IP, IP приложение източникначален час, крайно време, база данни, върнати редове, изпратени байтове, и изпратени пакети. Това е значително количество данни, което ви предоставя всичко необходимо за проверка на ефективността на базата данни.

Една от ключовите области, която SQL Power Tools акцентира върху киберсигурността. Този инструмент е предназначен да предотврати кибератаки с Разширен SQL поведенчески анализ и Анализ на поведението на потребителската единица (UEBA). Когато нападател се опита да наруши вашата мрежа, тези двама ще разпознаят заплахата и ще я спрат незабавно. Това прави SQL Power Tools добро решение за осигуряване на вашите сървъри, колкото и за тяхното наблюдение.

цялостен SQL Power Tools е продукт, който трябва да бъде разгледан от всяка организация, която иска да комбинира решение за мониторинг на ефективността с допълнителни възможности за киберсигурност Windows. За да видите цената на SQL Power Tools ще трябва да се свържете директно с екипа по продажбите. Можеш заявете безплатна пробна версия.

8. Red-Gate SQL монитор

Redgate SQL Monitor

Red-Gate SQL монитор е решение за мониторинг на SQL, което предлага едно от най-модерните наблюдения в този списък. Red-Gate SQL монитор ви дава a Глобален преглед което ви позволява да видите здравето на свързаните сървъри от един прозорец. Този изглед показва a цветно кодирано показване на здравето на сървъра в цялата ви мрежа. В случай, че сървърът не работи, той ще стане червен със съобщение за грешка. Съобщенията за грешки включват известие като „Дългосрочна заявка sharepoint от 4:22 ”.

Red-Gate признава, че дори при този глобален изглед е трудно да се следи жива мрежа, поради което те имат своя собствена система за сигнали. Най- система за сигнали идва с 40 предварително конфигурирани сигнала и може също да бъде персонализиран да ви изпраща сигнали, след като определен праг е надвишен. Можете да зададете прагове за използване на ресурсите на паметта, висок процесордисково пространствоSQL грешки, и въпроси за изпълнение на заявката.

Едно от най-забележимите неща на този продукт е колко ясни и девствени са графиките и визуалните дисплеи. Те улесняват своевременното наблюдение на здравето на вашия сървър. Има и модул за отчитане, който можете да използвате за по-нататъшна разбивка на вашите данни за бъдещ анализ. Можеш експортиране на отчети в PDF и планирайте те да ви бъдат изпращани по имейл в бъдеще.

В организации, където видимостта отгоре надолу на много различни сървъри е жизненоважна, Red-Gate SQL монитор е отличен избор. Глобалният изглед ще ви осигури онова основно наблюдение на таблото за управление, което ви държи на върха на всичко, което се случва. Трябва да поискате оферта от уебсайта на компанията, за да видите цената. Можете да оцените техния софтуер на 14-дневен безплатен пробен период.

9. dbForge Monitor

dbforge монитор

dbForge Monitor е инструмент за SQL мониторинг за Windows, който предоставя просто и съвременно преживяване на SQL мониторинг. dbForge Monitor абсолютно ноктите перспектива отгоре надолу, изисквана от по-голяма мрежа, със специален раздел за преглед. В раздела Обзор можете да видите ключови показатели като Използване на процесора, използване на паметта, дискова активност, и IO латентност.

Ако искате да се задълбочите по-задълбочено в четенето и записването на отделни файлове в базата данни, можете да използвате раздела IO Data. Чрез раздела Данни за IO можете преглед на общите данни и пише, латентност, и брой на входа / изхода. По същия начин Изчакайте статистика разделът е създаден специално, за да ви каже времето за изчакване и задачите за чакане, за да ви помогне да определите ресурси, които влияят неблагоприятно върху работата на сървъра.

По отношение на запитванията, dbForge Monitor има своя собствена SQL анализатор на ефективността на заявките за да поддържате раздели за оптимизиране на ресурсите. Най- SQL анализатор на ефективността на заявките обръща внимание на интензивни заявки, които затрупват системата, така че да не може да се справи с цялото си натоварване. Можете да прегледате текста на заявката и данните за профилиране на заявките, така че да можете да ги пренапишете, за да поддържате по-добре вашия сървър.

Всичко на всичко, dbForge Monitor е идеалният инструмент за потребители, които искат да гледат подробни показатели, без да разчитат на твърде много сложни дисплеи. За да тичам dbForge Monitor имаш нужда Microsoft SQL Server Studio Studio 2012, 2014, 2016, или 2017. Също така трябва да имате инсталиран .NET Framework 4.5.2. Можеш изтеглете dbForge Monitor безплатно.

10. Apex SQL монитор

ApexSQL монитор

Apex SQL монитор е инструмент за мониторинг на SQL Server, който ви позволява да идентифицирате и отстраните неизправности за лоша производителност. Можете да наблюдавате показатели като най-продължителни транзакции, съотношение на ударен буфер на кеша, достъпна памет, използване на процесора, продължителност на живота на страницата, размер на базата данни, и лог растеж. Тази информация е показана на малки графики. Те могат да бъдат малко по-трудни за използване от графиките от друг софтуер, но все още са проходими.

Мониторингът на заявките е нещо, за което Apex SQL монитор предлага пълна поддръжка. Например, можете да улавяте време за изчакване на заявките за отделни и блокиращи заявки. Можете също преглед на историческото изпълнение на заявките да се търсят области, където производителността е особено слаба.

Най-интересният аспект на Apex SQL монитор е способността да се създават персонализирани показатели. Можеш създавайте и измервайте собствените си персонализирани показатели според нуждите на вашата среда за наблюдение. За целта трябва да въведете името на вашия персонализиран показател, кратко описание и категория, единица, последвано от текста на вашата заявка.

Apex SQL монитор оперира по модел за ценообразуване на отделни инстанции. За един случай цената е $ 499 (£ 382), но ако закупите две до четири, това спада до $ 399 (£ 305). Закупуването за пет до девет инстанции става $ 349 (£ 267) на потребител и $ 299 (£ 229), когато купувате за 10-19 инстанции. Можете също да закупите за повече от 20 инстанции, но ще трябва да се свържете директно с екипа по продажбите. Има и а безплатен пробен период на разположение за изтегляне.

11. Spiceworks Мониторинг на SQL Server

Spiceworks Мониторинг на SQL Server

Spiceworks Мониторинг на SQL Server е безплатен инструмент за мониторинг на сървъри, който е популярен сред по-малките предприятия. с Spiceworks Мониторинг на SQL Server можете да проследявате показатели като Размер на SQL Server, Връзка, и скорост. Ако искате да следите здравето на свързаните сървъри, тогава трябва да гледате не повече от тази платформа. Най- таблото за управление е напълно персонализирано и можете да създадете джаджи, за да следите точната инфраструктура, която искате.

След като данните са изтеглени от сървър, те могат да бъдат преглеждани в адаптивни диаграми и графики. Това е особено полезно, за да видите как работата на сървър се е променила с течение на времето. Мониторинг сървърите за по-дълъг период от време ви позволява да видите признаците на влошаване на производителността по-рано.

Организации, които търсят лек, но добре проектиран Мониторинг на SQL Server опитът ще бъде трудно да се обърка с Spiceworks SQL Server Monitoring. Можете да изтеглите Spiceworks Мониторинг на SQL Server инструмент безплатно.

Сравнение на най-добрите инструменти за мониторинг на SQL Server: Присъдата

Това завършва погледът ни към най-добрите инструменти за мониторинг на SQL за 2018 г. От всички посочени в този списък инструменти препоръчваме Анализатор на производителността на база данни SolarWinds за SQL Server и SentryOne SQL Sentry. Всеки от тези инструменти предлага опит за наблюдение на здравето на сървъра, който може да функционира добре във всяка среда с размер. Функцията за автоматично откриване на първия прави този процес особено прост.

Без значение какви са вашите предпочитания, препоръчваме ви да изпробвате редица безплатни тестове, преди да направите покупка. Ако работите в малка мрежа, тогава е идеално да изпробвате инструмент като Paessler SQL софтуер за мониторинг PRTG за сметка на безплатната му версия. Най-важното е да намерите продукт, с който можете да наблюдавате удобно, преди да направите покупка. В края на деня комфортът ви с програмата ще определи колко ефективна ще бъде тя, когато я използвате ежедневно.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 65 = 66

Adblock
detector