11 най-добри услуги за мониторинг на уеб услуги на Amazon (AWS)

Мониторинг на уеб услуги на Amazon

Уеб услуги на Amazon или AWS разработи име като единственият най-доминиращ доставчик на облачни услуги в света. В момента AWS представлява изумителните 41,5% натоварвания на приложенията в публичния облак. Ако AWS държи пазарния си дял, това ще продължи само, тъй като повече предприятия включват облачни услуги в мрежовата си среда и търсят най-добрите услуги за мониторинг на AWS.

Разпространението на поддържаните AWS облачни услуги направи важно организациите да разполагат с инструменти за мониторинг на AWS продукти. Компаниите по целия свят признаха, че проверката на работата на облачните услуги е не по-малко важна от управлението на наследена инфраструктура. В тази статия ще разгледаме най-добрите услуги за мониторинг на AWS.

Ето най-добрите услуги за мониторинг на AWS:

 1. SolarWinds сървър и монитор на приложения (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)
 2. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)
 3. Плътност на сървъра на StackPath
 4. Нагиос XI
 5. ManageEngine Application Manager
 6. Dynatrace
 7. AppDynamics
 8. Zenoss
 9. Splunk
 10. Opsview
 11. Zabbix

1. SolarWinds сървър и монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

SolarWinds сървър и монитор на приложения

Първо в този списък, който имаме SolarWinds сървър и монитор на приложения, което е приложение, което е предназначено за наблюдение на физически и виртуални сървъри. SolarWinds сървър и монитор на приложения също има редица функции, посветени на мониторинга на AWS. Можеш автоматично открийте E облачни случаи и Обеми на EBS преди да започнете да ги наблюдавате. Всеки път, когато се стартира нов екземпляр, SolarWinds ще го вземе автоматично.

SolarWinds сървър и монитор на приложения функции чрез анкети на облачни сервизни API и изтегляне на показатели от тях, за да измервате. Това може да стане чрез използването на API на CloudWatch или можете да наблюдавате облачни случаи, сякаш те са възли във вашата мрежа. Като цяло наблюдението на случаите, сякаш са възли, е по-удобно, защото имате възможност да спрете или рестартирате екземпляри.

Има и а конфигурируема система за сигнали за да сте в течение на промените във вашия AWS облак. Сигналите могат да бъдат конфигурирани да известяват, когато ключовите прагове са надвишени, и да посочват конкретни проблеми с производителността като AWS дроселиране. Можете да разгледате общ преглед на всички активни сигнали в изгледа на Alert Manager и да добавяте нови сигнали, когато трябва да наблюдавате нов показател.

Ако търсите услуга за наблюдение на AWS с опростен дизайн и бърза система за сигнали SolarWinds сървър и монитор на приложения е инструмент, който определено трябва да обмислите. Вие ще бъдете в състояние да поддържате върха на своите AWS екземпляри, без никакви хълцания. SolarWinds сървър и монитор на приложения може да бъде закупен за 2995 долара (2295 британски лири). Можете също да изтеглите 30-дневен безплатен пробен период.

SolarWinds Server и Application MonitorDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Снимка на екрана на PRTG Network Monitor

Мрежов монитор на Paessler PRTG е инструмент, който е включил собствен наклон при наблюдение на AWS. Показвайки „многофункционален мониторинг за вашата облачна инфраструктура на Amazon“, той е безплатен за потребители, които се нуждаят от по-малко от 100 сензора, за да следят, което го прави идеален за SMBs. PRTG Network Monitor може да използва данните на CloudWatch от уеб услугата Amazon, за да ви предостави информация за ефективността на вашата услуга Amazon Cloud. Най- PRTG Network Monitor моделът се основава на прозрачност, насочена към AWS и разполага със собствени сензори на CloudWatch, налични извън кутията. CloudWatch сензорите, поддържани от PRTG Network Monitor включват:

 • Amazon CloudWatch Alarm Sensor
 • Amazon CloudWatch EBS сензор
 • Amazon CloudWatch E сензор
 • Amazon CloudWatch ElastiCache сензор
 • Amazon CloudWatch ELB сензор
 • Amazon CloudWatch RDS сензор
 • Amazon CloudWatch SNS сензор
 • Amazon CloudWatch SQS сензор

Всеки от тези сензори има свои уникални показатели, които използва за наблюдение на работата на вашата облачна услуга.

Например, ако използвате AWS Elastic Cloud Computing (E) услуга, тогава ще използвате Amazon CloudWatch E сензор. Този сензор ще ви каже Използване на процесора, диск I / Oзареждане на мрежата, статус, и Прочети и скорост на запис. Цялата тази информация е предоставена като числови стойности в таблицата по-долу като набор от по-големи циферблати за лесно четене.

PRTG Network Monitor е инструмент, който е най-подходящ за тези, които търсят общо решение за мониторинг на мрежата с възможности за AWS мониторинг. Платените версии на PRTG Network Monitor започнете от цена от 1600 долара (£ 1,226) за 500 сензора. Най-голямата версия на PRTG е PRTG XL1, която струва $ 14 500 (£ 11 112) и ви осигурява неограничени сензори. Можете също да изтеглите 30-дневна безплатна пробна версия на PRTG Network Monitor.

  LAN монитор: 12 най-добри инструменти за мониторинг на LAN за 2023 г.

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Плътност на сървъра на StackPath

Плътност на сървъра

На следващо място имаме Плътността на сървъра на StackPath, инструмент за мониторинг на инфраструктурата, който е създаден специално за наблюдение на облачни услуги, уебсайтове и сървъри. Можеш да използваш Плътност на сървъра На Windows, Linux, Mac OS, и FreeBSD. Платформата на StackPath също е повече от способна да наблюдава облачните услуги AWS.

Най- Плътност на сървъра платформата поддържа Amazon CloudWatch и също така предлага набор от допълнителни плъгини, подходящи за потребителите на AWS. Те включват AWS ELB Plugin за плътност на сървъра и на AWS RDS плъгин за плътност на сървъра. Използва се приставката за плътност на сървъра AWS RDS наблюдавайте екземплярите на AWS RDS. AWS RDS плъгинът отнема двуминутната средна стойност от CloudWatch и го изпраща направо в сърдечната плътност, за да наблюдавате.

Плътност на сървъра има мащабируема ценова структура, която се основава на броя на сървърите, които искате да наблюдавате. Това започва от цена от $ 10 (£ 7.66) на месец за един сървър и $ 20 (£ 15.33) за два сървъра. Ако имате нужда от повече сървъри, тогава има редица опции за ценообразуване до $ 250 (£ 191,61) на месец за 25 сървъра. Всякакви повече сървъри от това и ще трябва да се свържете с търговския екип за оферта. Можете да изтеглите 14-дневна безплатна пробна версия за оценка.

4. Nagios XI

Нагиос XI

Нагиос XI е инструмент за мрежов мониторинг, който предлага и поддръжка за мониторинг на AWS мониторинг. Нагиос XI може да наблюдава ключови AWS компоненти като E. Въпреки това основният акцент на този инструмент е върху измерването на наличността на AWS. В момента, в който дадена услуга намалее, ще знаете за нея. Този подход е доста основен, но той ви предоставя достатъчно информация, за да знаете дали услугата ви е застрашена.

Какво прави Нагиос XI чудесно за мониторинга на AWS е използването на допълнителни плъгини. Има множество различни безплатни плъгини, които могат да бъдат изтеглени специално за наблюдение на AWS. Една от най-значимите е AWS Cloudwatch Metrics. AWS Cloudwatch Metrics е плъгин, който е предназначен да изтегля информация направо от AWS Cloudwatch.

След като тази информация бъде изтеглена от приставката, тя може да се използва за наблюдение и дори може да генерира сигнали, за да ви уведоми, когато нещо се промени. Системата за сигнали на Nagios XI ви уведомява, когато показателите превишават определени прагове. Това означава, че не сте под напрежение да хванете всичко, тъй като системата ще ви извести автоматично, когато трябва да предприемете действия.

Нагиос XI е достъпен на CentOS и Redhat Enterprise Linux. Може да се закупи като лиценз. Най-евтиният лиценз е Standard Edition, който струва $ 1,995 (£ 1529) и включва съветници за конфигуриране и отчитане. Следващата версия е Enterprise Edition, която струва $ 3,495 (£ 2,678), а също така осигурява уеб-базиран достъп до конзола на сървър и регистриране на одит. Можете да изтеглите безплатен пробен период на Nagios XI.

5. ManageEngine Application Manager

ManageEngine Application Manager

Облачният мониторинг е област, която ManageEngine Application Manager е оборудван за вътре и отвън. с ManageEngine Application Manager можеш следете здравето на вашите облачни услуги, включително AWS. Програмата следи отблизо случаите на Amazon E и RDS, за да оцени показателите за ефективност и използване на вашата услуга. След това тези данни за ефективността могат да бъдат преобразувани в графика за по-подробна проверка.

Когато наблюдавате E случаи, можете преглед на данни като например идентификационен номер на инстанция, име на региона, състояние, платформа, обществено DNS име, наличност, и здраве. Разделът за здравето е цветно кодиран, така че можете да видите от пръв поглед дали услугата намалява. по същия начин, Управление на RDS на ManageEngine Applications Manager ви позволява да видите натоварване на процесора, връзки към база данни, латентност, и трафик от случаите на RDS.

Цялата тази информация се показва в ясен формат, без сложни дисплеи. Ако обаче искате да се интегрирате ManageEngine Application Manager с друг инструмент, след което можете да се възползвате от REST API за изтегляне на персонализирани показатели от други решения за мониторинг.

  8 най-добри FTP и SFTP клиенти за Windows и Linux

ManageEngine Application Manager заслужава да се обмисли въз основа на неговия нисък подход за поддръжка към мониторинга на AWS. Най- Професионално издание на ManageEngine Application Manager започва от цена от $ 945 (£ 724) за 25 монитора до 250 монитора за $ 7 195 (£ 5,514). Най- Enterprise Edition започва от цена от $ 9,595 (£ 7,353) за 250 монитора до $ 83,995 (£ 64,375) за 5000 монитора. Има и а ерий изпитание което можете изтегляне за Windows и Linux.

6. Dynatrace

Dynatrace

Dynatrace е решение за мониторинг на мрежата, което ви позволява да проучите подробно работата на вашите AWS ресурси. Ако услугата ви има слаба ефективност, тогава Dynatrace ще може да ви каже. Можете да прегледате данните за ефективността и здравословното състояние на вашия AWS ресурс. Интересно е да се отбележи това Dynatrace всъщност е свързана с AWS като AWS APN Advanced Technology Partner.

Машинното обучение е функция, която отделя Dynatrace от други продукти за мониторинг на мрежата. Dynatrace използва машинно обучение за наблюдение на AWS услуги и откриване на ненормално поведение. Независимо дали използвате E, EBS, ELB, S3, или RDS, Dynatrace обхванахте ли и може да посочи първопричината за повечето проблеми с производителността. Това е безценно при отстраняване на неизправности в услугата (особено когато прозрачността над AWS е толкова трудна за постигане!).

Има и значителна подкрепа за по-големи организации, които искат да се концентрират върху оптимизиране на използването на ресурсите. Dynatrace има своя собствена Система за визуализация на Smartscape което ви показва каква част от вашия ресурс е отделен за всяка услуга. Това ви позволява да видите дали има начини, по които бихте могли да оптимизирате начина, по който се използват вашите ресурси.

Като продукт за мониторинг на AWS, Dynatrace е най-високо ниво. Използването на машинно обучение и тясното партньорство с Amazon го правят едно от най-естествените решения за мониторинг на AWS ресурси. Dynatrace се предлага като локален монтаж, SaaS пакет, или а Разрешително. Трябва обаче да се свържете директно с компанията, за да получите ценова оферта. Можете да изтеглите 15-дневен безплатен пробен период на Dynatrace.

7. AppDynamics

AppDynamics

AppDynamics е доставчик на мрежов мониторинг, който доставя пълен стак за наблюдение на производителността за AWS. с AppDynamics можете да наблюдавате AWS като Amazon E, Амазонка ECS, Amazon EKS, AWS Lambda, и AWS Fargate. Този продукт също има възможност автоматично да открива ресурси, свързани с вашата мрежа.

Основната причина за използване AppDynamics е неговият потребителски интерфейс. Потребителският интерфейс ви осигурява перспектива в реално време на вашите облачни ресурси, което ви позволява да разгледате конкретно използването на ресурсите. Това е важно за мониторинга на AWS, защото гарантира, че винаги ще използвате най-добре ресурсите си.

Въпреки това не сте ограничени до AppDynamic на основен опит за наблюдение на AWS. Освен това имате разнообразие от разширения, създадени специално за поддържане на мониторинг на AWS ресурси. Например можете да използвате Разширение за мониторинг на AWS SQS, Разширение за мониторинг на AWS ElasticCache, и Разширение за мониторинг на AWS S3. Разширението AWS ElasticCache се използва за вземане на данни направо от Amazon CloudWatch и показване в тях Metric Browser AppDynamic на.

Ако търсите най-съвременен опит за наблюдение на AWS, тогава не търсете повече от AppDynamics. За да видите цената за AppDynamics Управление на производителността на приложението ще трябва да се свържете с екипа по продажбите (въпреки че се съобщава, че цената е значително по-висока от много други продукти в този списък). Както се казва, има и а безплатна пробна версия, която можете да изтеглите.

8. Зенос

Zenoss Core

Zenoss е инструмент с мрежа с отворен код и мониторинг на облака, която предлага специфична за AWS услуга. Zenoss има своя собствена Amazon Web Services ZenPack проектиран за мониторинг на AWS. Този Zenpack предлага богат набор от начини за наблюдение на ефективността на AWS ресурсите. Можеш следете Amazon E, Amazon VPC, и Amazon S3 услуги. Можете също да наблюдавате прогнозните разходи за вашите AWS ресурси.

Zenoss се препоръчва на тези, които искат опит за мониторинг с отворен код AWS. Налични са две версии на Zenoss за мониторинг на AWS; Zenoss Cloud Professional и Облачно предприятие Zenoss. Ще трябва да се свържете с екипа по продажбите, за да получите ценова оферта. Можете да поискате a демо на Zenoss безплатно.

  10 алтернативи на N-Able N-Central

9. Пръскане

Снимка на Splunk

Splunk е друго уважавано име в рамките на пространството за наблюдение на мрежата, което включва набор от възможности за мониторинг на AWS. с Splunk можете да видите информация за Промени в AWSодитна дейност, Нарушения на групата за сигурност, и неоторизирани потребители. Цялата тази информация може да бъде прочетена чрез ясни дисплеи на таблото, които стоят с най-добрите на пазара.

Когато става въпрос за суровите данни, Splunk предоставя преживяване, което ви предоставя всичко, което трябва да знаете. Вие сте снабдени с показатели за използванеданни за употреба, обеми трафик, и данни за закъснение за да можете да кажете как се представя вашия облачен ресурс AWS. Тези показатели могат да бъдат показани в различни визуализации, задвижвани от сметка, област и път.

Една от най-полезните функции, предлагани от Splunk е визуално показване на вашите AWS ресурси. Има изглед Topology, който ви показва карта на вашите облачни ресурси AWS. Имате и възможност да вижте допълнителна информация и ресурси от област, сметка, VPC, и път. Например, можете да се върнете към по-ранен момент, за да видите как са били структурирани ресурсите ви в миналото.

Има няколко версии на Splunk на разположение за закупуване Най-евтино е Прелята светлина която започва от $ 75 (£ 57.50) и предлага наблюдение за до пет потребители и 20 gb данни на ден. Splunk Enterprise предлага неограничени потребители и неограничени данни за $ 150 (£ 114). Има и Обвит облак но ще трябва да се свържете директно с компанията, за да разберете цената. Има и а безплатна пробна версия за Splunk.

10. Opsview

Opsview

Opsview разполага със собствени пълнофункционални възможности за мониторинг на AWS. Този инструмент ви позволява да видите работата на AWS екземплярите чрез висококачествен дисплей. По-специално можете да видите текущата наличност на вашата AWS услуга. Таблата за управление са напълно приспособими, така че можете да изберете точно как да следите облачните си ресурси.

Най- Opsview платформа има известия за да ви поддържа скорост. Известията могат да бъдат изпращани чрез застой, Амазонка SNS, Twilio Voice, или Текст на Twilio. Това ви помага да бъдете в течение с промените, засягащи ефективността на вашия ресурс. Тези известия работят върху редица филтри, които лесно можете да приложите към AWS показатели. Ако имате нужда от повече информация можете генерира отчети въз основа на исторически данни на AWS.

Има безплатна версия на Opsview която обхваща до 25 хоста на Linux и Windows. Първата платена версия е планът SMB, който струва $ 2 (£ 1,53) хост на месец за до 300 хоста. Следващият план е Enterprise Plan, който струва $ 4,50 (£ 3,45) на хост на месец, който предлага до 20 000 хостове. Можеш изтеглете Opsview безплатно.

11. Zabbix

Снимка на Zabbix

Накрая имаме Zabbix, решение за мониторинг на мрежи с отворен код с над 300 000 инсталации по целия свят. Zabbix разполага с редица възможности за облачен мониторинг и може да следи AWS услугите с лекота. Този инструмент има традиционен опит за наблюдение, базиран на джаджи, както и възможност за конвертиране на показатели в графики за по-нататъшен анализ.

Zabbix има пълнофункционална система за сигнали. Можете да персонализирате предупредителни съобщения към различни получатели и дори да ескалирате автоматично, ако първата точка за контакт не отговори. Това означава, че ако нещо се промени във вашата AWS среда, алармата ще бъде предадена на следващия член на персонала. Можете също да персонализирате съдържанието на съобщенията, така че получателят да разполага с цялата информация, необходима за по-нататъшно отстраняване на проблеми.

Организациите, които се нуждаят от безплатен инструмент за мониторинг на AWS, ще бъдат добре посъветвани да изтеглят Zabbix. Той има основния дизайн, за да функционира добре в среда на МСП или голяма организация. Zabbix е достъпен на CentOS, Oracle Linux, Red Hat Enterprise Linux, и Ubuntu. Можеш изтеглете Zabbix безплатно.

Най-добрите услуги за мониторинг на AWS

Това завършва погледът ни към най-добрите инструменти за наблюдение на Amazon Web Services. За да улесните мониторинга си, препоръчваме ви да изберете инструмент като Мрежов монитор на Paessler PRTG или SolarWinds сървър и монитор на приложения. PRTG Network Monitor разполага с достатъчно сензори, пригодени за AWS, за да разполагате с цялата информация, която ви е необходима, за да наблюдавате облачната си услуга.

по същия начин, SolarWinds сървър и монитор на приложения е в състояние да взема информация от вашите AWS ресурси и да я комбинира с отлична система за сигнали. Генерирането на сигнали при поискване ще гарантира, че винаги можете да добавяте нови сигнали, за да поддържате раздели за вашата AWS ефективност.

Вижте също: 8 най-добри инструменти за сигурност и управление на събития (SIEM)

About the author

Comments

 1. Това е много интересна статия за услугите за мониторинг на AWS. AWS е най-доминиращият доставчик на облачни услуги в света и е важно за организациите да разполагат с инструменти за мониторинг на AWS продукти. Статията представя най-добрите услуги за мониторинг на AWS, като SolarWinds сървър и монитор на приложения и мрежов монитор на Paessler PRTG са само някои от тях. Тези инструменти предоставят важна информация за ефективността на услугите в облака и помагат на организациите да поддържат върха на своите AWS екземпляри. Благодаря за тази полезна информация!

 2. Това е много интересна статия за услугите за мониторинг на AWS. AWS е най-доминиращият доставчик на облачни услуги в света и е важно за организациите да разполагат с инструменти за мониторинг на AWS продукти. Статията представя най-добрите услуги за мониторинг на AWS, като SolarWinds сървър и монитор на приложения и мрежов монитор на Paessler PRTG са само някои от тях. Тези услуги предоставят важна информация за ефективността на услугите в облака и помагат на организациите да поддържат върха на своите AWS екземпляри. Благодаря за тази полезна информация!

 3. Това е много интересна статия за услугите за мониторинг на AWS. AWS е най-доминиращият доставчик на облачни услуги в света и има изумителните 41,5% натоварвания на приложенията в публичния облак. Важно е за организациите да разполагат с инструменти за мониторинг на AWS продукти, тъй като проверката на работата на облачните услуги е не по-малко важна от управлението на наследена инфраструктура. Статията представя най-добрите услуги за мониторинг на AWS, като SolarWinds сървър и монитор на приложения и мрежов монитор на Paessler PRTG са само някои от тях. Тези инструменти предоставят важна информация за ефективността на услугата Amazon Cloud и помагат на потребителите да поддържат върха на своите AWS екземпляри.

Comments are closed.