12 най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на хардуера

12 най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на хардуера

Замисляли ли сте се за повредите, които дефектният хардуер може да нанесе на вашия бизнес? Само една хардуерна повреда може да окаже пагубно влияние върху вашата производителност и да изтласка ключовите устройства извън действие. Предизвикателството е, че не винаги е лесно да се забележи, когато някой от хардуерите също се провали. Използването на софтуер за хардуерно наблюдение за откриване на проблеми рано е от решаващо значение за поддържането на онлайн.

Причините за повреда на хардуера варират от злонамерен софтуер до старост. Внедряването на софтуер за хардуерно наблюдение е от съществено значение за постигане на видимост над производителността на устройството. В тази статия ще разгледаме 12-те най-добри софтуерни продукти за мониторинг на хардуера на пазара.

Попадаме в много подробности за всеки от инструментите, които представяме по-долу, но ако имате време само за бърз поглед, ето нашия списък с най-добрите хардуерни монитори:

 1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Лидерът в бранша от доставчик на набор от инструменти за мониторинг на инфраструктурата. Работи на Windows Server.
 2. ManageEngine Application Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Този инструмент не само следи приложенията, но покрива и състоянията на сървъра. Софтуерът се инсталира на Windows Server и Linux.
 3. Мрежов монитор Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Унифициран инструмент за мониторинг на мрежата, сървъра и приложенията, който може да се прецизира, като изберете кои сензори да включите.
 4. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Пакет за мониторинг и управление на облачна система, насочен към управлявани доставчици на услуги, които могат да наблюдават хардуера в цялата мрежа.
 5. Zabbix Безплатен монитор с инфраструктура с отворен код с атрактивен интерфейс. Инсталира се в Linux.
 6. HWMonitor Основна хардуерна система за мониторинг. Предлага се в безплатни и платени версии.
 7. HWiNFO Мрежов монитор в реално време, който се фокусира върху състоянията на устройството. Работи под Windows.
 8. Отворете хардуерен монитор Безплатен хардуерен монитор с отворен код, който се инсталира на Windows и Linux.
 9. AIDA64 Монитор на хардуер и приложения, насочен към МСП.
 10. Monitis Сървърен монитор с някои страхотни визуализации на състоянието.
 11. WhatsUp Gold Монитор на мрежовата инфраструктура, който включва живо, цветно кодирано състояние на устройството на мрежова топология на картата. Инсталира се на Windows Server.
 12. SysGauge Отчети за състоянията на цялото оборудване, което е свързано към мрежата. Предлага се в безплатни и платени версии. Работи под Windows.

Най-добрите хардуерни монитори

Софтуерът за мониторинг на хардуера ви предоставя централизирана платформа за наблюдение на здравето и производителността на свързаните устройства. Тези инструменти предлагат визуални дисплеи, които подчертават неизправностите с известия и аларми. Необходим е хардуерен инструмент за мониторинг, за да се улавят проблемите в началото и да се намали вероятността да се спусне възел или сървър. Представяме 12 от най-добрите инструменти по-долу въз основа на техните функции, предимства, лекота на използване и обща производителност.

1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

Скрийншот на монитора на сървъра и приложенията на SolarWinds

SolarWinds сървър & Монитор на приложения е хардуерен инструмент за мониторинг, който може да идентифицира проблеми с производителността в цялата мрежа. Инструментът може следете процесора, памет, дисково пространство, скорост на вентилатора, и захранване. Цялата тази информация ви се показва под формата на табло, което ви осигурява пълна видимост над състоянието на вашата мрежа и използването на приложения за Windows, Linux приложения и сървърни ресурси, независимо дали се намират в помещения или в облака. Можете да наблюдавате лазурен, AWS IaaS, PaaS и SaaS услуги.

Процесът на инсталиране, предлаган от SolarWinds Server & Мониторът на приложения е невероятно лек. Можете да започнете инсталацията и автоматично откриване на устройства свързан с вашата мрежа. Отнема ви по-малко от час, за да наблюдавате местната си среда.

След като инсталацията приключи, можете да започнете да персонализирате мониторите, които разгръщате, за да управлявате вашата среда. Най- Съветник за компонентния монитор ви помага да изберете каква услуга или приложение искате да наблюдавате. Това ниво на контрол гарантира, че имате пълна видимост през целия си хардуерен стек.

SolarWinds сървър & Мониторът на приложения е естествен избор за тези МСП, които търсят ниска поддръжка, но високоефективен софтуер за мониторинг на хардуера. Цената на SolarWinds Server & Мониторът на приложенията започва от $ 2995 (£ 2,368). Можете да изтеглите 30-дневен безплатен пробен период версия.

SolarWinds сървър & Приложение MonitorDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. ManageEngine Application Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

12 най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на хардуера

ManageEngine Application Manager е платформа за мониторинг на инфраструктурата, предназначена за наблюдение на състоянието на приложенията и хардуера. Нещата, които можете да наблюдавате с този инструмент, включват памет, Данни за конфигурация на процесорадискови даннитемператураСкорост на вентилатора на процесора, и степен на захранване. Здравето на тези елементи може да бъде идентифицирано със зелен или червен бутон.

  SolarWinds NPM срещу Paessler PRTG

ManageEngine Application Manager също използва аларми, за да ви предупреди, когато част от хардуера се повреди. Можете да конфигурирате сигнали, които да се изпращат, когато хардуерът попада в следните категории; вниманиекритиченсе провалипониженгрешка, и невъзстановими. Тези сигнали са чудесни за това, че ще ви изправят главите преди неизправност на устройството.

Опитът за мониторинг, предлаган от ManageEngine Applications Manager, е особено подходящ за организации с разнообразен набор от приложения. Инструментът може да наблюдава мрежов хардуер, виртуални машини, уеб сървъри и облачни приложения през една платформа. По отношение на честотната лента, инструментът може да наблюдава до 50 000 приложения.

ManageEngine Applications Manager е безплатен за до 5 приложения или сървъри. Има две основни платени версии; Professional Edition и Enterprise Edition. Професионалното издание започва от $ 945 (£ 747) за 25 монитора, а Enterprise Edition започва от $ 9,595 (£ 7,586) за 250 монитора. Има и 30-дневна безплатна пробна версия.

ManageEngine Applications Manager Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

PRTG Network Monitor

Мрежов монитор на Paessler PRTG е друг хардуерен инструмент за мониторинг, който постига баланса между дълбочина и достъпност. С PRTG Network Monitor можете да наблюдавате процесорRAM, и твърди дискове на мрежови устройства. Софтуерът поддържа продукти от доставчици, включително IBM, Cisco, Dell, Synology и Linksys. Всички данни за ефективността могат да се видят незабавно през екранното табло.

Не е нужно обаче да сте залепени за компютъра, за да знаете какво се случва. PRTG Network Monitor има система за сигнали, която ви изпраща известие по имейл или SMS, ако има проблем във вашата среда. Например, можете конфигуриране на сигнали да се изпраща, ако дисковото пространство падне твърде малко.

Процесът на настройка с този инструмент също е доста лесен. Можете да настроите програмата на ping IP диапазони, за да намерите устройства, свързани към вашата мрежа. Можете също така да изградите карти на вашата мрежа с редактор за плъзгане и пускане, ако искате да отстраните проблеми от географска гледна точка.

PRTG Network Monitor работи с гъвкава скала за ценообразуване в зависимост от броя на сензорите, които искате да използвате. Инструментът е безплатен за по-малко от 100 сензора, но след това, ще трябва да играете. Платените версии на PRTG Network Monitor започват от $ 1600 (£ 1,265) за 500 сензора и 1 инсталация на сървър. Има и а 30-дневна безплатна пробна версия.

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

12 най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на хардуера

ATERA е платформа за мониторинг на системата, създадена специално за управлявани доставчици на услуги (MSP). Услугата се доставя от облака, което премахва почти всички изисквания за хардуер от собствения сайт на MSP. Достъпът до конзолата на системата, както за MSP мениджърите, така и за техните техници се осъществява чрез всеки стандартен уеб браузър. Atera също така произвежда безплатни приложения, за да позволи на клиентите да стигнат до нейната система от мобилни устройства.

Услугата проверява състоянията на мрежовите устройства, крайните точки и сървърите. В допълнение към хардуерния мониторинг, Atera също е в състояние да проследява и подобрява производителността на приложения, като например бази данни и уеб и имейл сървъри.

Като облачна услуга, която поддържа отдалечен достъп, Atera е в състояние да предоставя връзки към всеки клиентски ресурс, включително базиран в облак AWS или лазурен сървъри - Системата Atera всъщност се намира в сървърите на Azure. Наблюдаваната система просто се нуждае от агент, инсталиран върху нея.

Atera включва портал на Help Desk, което дава на техници отдалечен достъп до крайни точки за разследване и решения на проблеми. Пакетът също включва услуга за отдалечен работен плот което позволява на потребителя на крайната точка да наблюдава действията на техника.

Клиентите на Atera не трябва да плащат за софтуера предварително, което е голямо предимство за независимите специалисти по поддръжка на свободна практика и е много привлекателно за стартиращите MSP. Вместо това MSP плаща абонамент на техник. Този модел на ценообразуване прави Atera подходящ за MSP от всички размери и е особено интересен за бързо разрастващите се доставчици на услуги. Когато даден MSP напълни капацитета си и наеме нов персонал, той просто трябва да добави съответния брой абонаменти за Atera, за да бъде напълно оздравен тези нови техници.

Абонаментът Atera също включва мощност за обработка и съхранение на облачни сървъри, така че това е много рентабилна сделка. Можете да изпробвате системата Atera на a 30-дневен безплатен пробен период.

30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия на AteraStart

5. Zabbix

Снимка на Zabbix

Zabbix е инструмент за мрежов мониторинг, който може да проследява наличността на хардуера. Zabbix автоматично открива устройства при настройка и разпознава кога устройствата са били свързани или изключени. След като инструментите са свързани, можете следи състоянието на систематадисково пространствотемпература на устройствотозахранване, и състояние на вентилатора на мрежовия хардуер. Има и изчерпани шаблони за наблюдение на популярни сървъри от производители като IBM, Lenovo, Dell, Linux, Solaris и Hewlett Packard Enterprise.

  Какво е IIS / Windows Web Server? Как да го използвате, Топ инструменти и ресурси

За да сте в течение, можете да прегледате сигналите електронна пощаСМСбърборяперсонализирани скриптове или пратеник. Съобщенията за предупреждение могат да бъдат персонализирани въз основа на получателя. Например, можете персонализирайте дата и часиме на хост, стойност на артикуластойности на задействанепрофил на хостпотребителски макроси и история на ескалация.

Визуализацията, предлагана в Zabbix, също е първокласна. Можете да видите графики на хардуер, които автоматично се опреснява. Например, можете вижте графиките на натоварването на процесора и Използване на процесора за да видите как работят устройствата. Можете също да генерирате отчети за наличност, за да показвате други членове на вашия екип.

Една от ключовите точки за продажба на Zabbix е, че той е безплатен и с отворен код. Можете да изтеглите Zabbix за Red Hat Enterprise Linux, CentOS, Oracle Linux, Ubuntu, Debian, SUSE Linux Enterprise Server и Raspbian. Можете да изтеглите Zabbix безплатно.

6. Купидон HWMonitor

12 най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на хардуера

Купидон HWMonitor е един от най-използваните инструменти за мониторинг на хардуера в този списък. HWMonitor наблюдава здравен статуснапрежениятемператури и състояние на вентилатора на свързани устройства. Информацията ви се показва във формат на списък, който разгражда производителността на свързани устройства. Всички показания на данни се показват в реално време, така че можете да сте в крак с работата на устройствата във вашата мрежа.

Едно предимство на HWMonitor е, че е лесен за използване. След приключване на стартирането ще автоматично започнете да наблюдавате мрежата си за проблеми с производителността. След като програмата се стартира, можете да използвате функции като отчети за събиране на допълнителна информация за вашия хардуер и отстраняване на неизправности.

Ако търсите директно хардуерно наблюдение без някои от по-модерните функции и визуализация на други платформи, HWMonitor е добър избор. Програмата се предлага като безплатна версия или а платена версия (платената версия предлага допълнителни възможности за регистриране и отдалечена работа). Можете да изтеглите HWMonitor безплатно.

7. HWiNFO

12 най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на хардуера

HWiNFO е инструмент за мрежов мониторинг, който се използва за хардуерно и системно наблюдение. HWiNFO офертаs наблюдение в реално време зати си компютърни процесориГрафичните процесоридънни платкикара, и периферия. Инструментът е насочен към идентифициране дали устройството ви прегрява или не работи. Макар потребителският интерфейс да е малко остарял, той улеснява намирането на нужната информация.

Информацията, събрана от инструмента, се категоризира в различни сегменти; паметпроцесордънна платкаавтобускарамониторпристанищамрежазвуков, и видео адаптер. Чистата гама от категории осигурява видимостта на вашите дейности за наблюдение в цялата ви мрежа.

Въпреки че опитът на HWiNFO е малко по-основен от някои от другите инструменти в този списък, той все още има собствена система за сигнали. Сигналите са адаптивни и може да се актуализира с разширения. Можете също така да събирате повече информация с XMLCSV, и HTML отчети в комплект с персонализирани графики и таблици.

За по-малки предприятия, които се нуждаят от обикновен хардуерен монитор, HWiNFO е идеален избор. HWiNFO работи на Windows 10, 8, 7, Vista и XP. Научете повече и го изтеглете на този линк.

8. Отворете хардуерния монитор

12 най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на хардуера

Отворете хардуерен монитор е решение за хардуерно наблюдение с отворен код, което следи Зареждане на процесоратемпература, скорост на вентилатораволтаж, и тактова честота. Можете да видите изпълнението на тези елементи в списък списък. Най- последната актуализация за Open Hardware Monitor беше пусната през 2016 г..

Като продукт с отворен код, Open Hardware Monitor е безплатен и лесен за инсталиране. Можеш изтеглете програмата като файл или изходен код. Програмата е достъпна за Windows XP, Vista, 7, 8, 10 и Linux (базирани на x86 операционни системи). Можете да изтеглите Open Hardware Monitor безплатно.

9. AIDA64

12 най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на хардуера

AIDA64 е решение за хардуерно и софтуерно наблюдение, разработено специално за МСП. Инструментът има a двигател за откриване на хардуер които могат да открият свързани устройства от база данни, включително над 208 000 записа. Възможностите за хардуерно наблюдение, предлагани от AIDA64 включете процесорадиск, и мониторинг на температурата. След като данните и информацията бъдат събрани от устройства, те могат да бъдат запазени като CSVXML или а SQL база данни.

Системата за сигнали на AIDA64 може да изпраща известия до потребителя след като възникне проблем или се промени част от хардуер или софтуер. Например, можете да получите a уведомление ако свободното пространство на системното устройство е под определен процент или има промяна в размера на системната памет. Известията са изпратен по имейл за да не пропуснете нищо важно.

Една от интересните функции, включени в AIDA64, е възможността за дистанционно наблюдение на устройства. Можеш хвърлямрестартирам и приложения за изключване и услуги от разстояние. Възможностите за дистанционно управление на този инструмент ви позволяват безпроблемно да наблюдавате отдалечени компютри.

Предлагат се четири различни версии на AIDA64 за закупуване; Екстрийм, инженер, мрежов одит и бизнес. Версията Extreme започва от $ 39.95 (£ 31.57) за домашни потребители. Версията на Engineer започва от $ 199.90 (£ 157.99) с автоматизация на командния ред. Версията за мрежов одит струва 100 долара (£ 79,03) и включва автоматизация на командния редмрежов инвентар, и управление на промените.

  8 от най-добрите безплатни скенери за уязвимост на мрежата и как да ги използвате

Бизнес изданието струва 199,90 долара (£ 157,99) и поддържа дистанционно управление, автоматизация на командния ред, мрежов инвентар и управление на промените. Можете да изтеглите безплатната пробна версия.

9. Монит

12 най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на хардуера

Monitis е инструмент за мониторинг на сървър, който може да следи процесорпаметсъхранение и използване на диска на мрежовите компоненти. Инструментът се предлага с местни агенти за Windows и Linux което го прави идеален за кросплатформен мониторинг на дейности. Можете също следете честотната лента на мрежата за да видите дали има някакъв подозрителен трафик, който може да показва атака.

Инструментът също предлага Известия да ви държи в цикъла, ако има проблем с вашия хардуер. Ти имаш доклади така че можете да предадете по-подробна информация за хардуерни повреди направо на вашия екип. Отчетите имат качество на производството, което е наравно с всеки друг инструмент в този списък.

Monitis си струва да се обмисли, ако търсите решение за мониторинг на сървъра. Потребителският интерфейс е прост и съдържа цялата информация, която ви е необходима за стартиране на отстраняване на проблеми на свързани сървъри. За да видите цената обаче, трябва да се свържете директно с търговския екип. Можете да изтеглите безплатната пробна версия на Monitis.

10. WhatsUp Gold

Снимка на WhatsUp Gold

WhatsUp Gold е друго решение за хардуерно наблюдение, което се откроява като едно от най-добрите. С този инструмент можете да наблюдавате температура, захранване, и състояние на вентилатора на вашия хардуер. След инсталирането на WhatsUp Gold можете автоматично откривайте локални устройствасървъри, и виртуални машини. Всички те се начертават автоматично на топологична карта. Картата е цветно кодирана, така че можете да видите дали определено устройство е нагоре или надолу.

Персонализирането, предлагано от WhatsUp Gold, е много полезно за организации с по-големи екипи, които наблюдават мрежа. Таблата за управление могат да бъдат персонализирани от отделни потребители с планирани отчети за да проверите състоянието на хардуера. Инструментът помага за поддръжка на комуникацията, която поддържа персонала отгоре на хардуерните проблеми.

Също така има адаптивен сигналs, които можете да управлявате чрез таблото за управление на Alert Center. Предупрежденията се изпращат от електронна пощаСМСзастой, IFTTT публикации и уеб аларми. Без значение на каква платформа сте, можете да намерите как функционира вашата мрежа. Има и приложение за iOS и Android, което ви показва състоянието на свързани устройства.

Предлагат се три версии на WhatsUp Gold за закупуване; Премиум годишен абонамент, Premium лиценз и Total Plus лиценз. Версиите Premium включват автоматично откриване, мониторинг на производителността, сигнали, персонализирани табла за управление и облачен мониторинг.

Ако обаче искате да използвате мониторинг на приложения, мониторинг на виртуализация и мониторинг на конфигурацията, ще трябва да платите за Total Plus версия. За да видите оферта, ще трябва да се свържете директно с търговския екип. Можете да изтеглите безплатната пробна версия.

11. SysGauge

Екранна снимка на Sysgauge

Макар че технически е „системен монитор“, а не е истински „хардуерен монитор“, SysGauge го направи в нашия списък, защото може да покрие нуждите на хардуерния мониторинг на повечето мрежови администратори. SysGauge е мрежов монитор за ефективност, който предоставя преглед на свързани устройства. Инструментът следи използването на процесора, използване на паметтаизползване на ресурсизползване на дисково пространство, и диск за четене / запис на диск за всички логически и физически дискове, инсталирани в компютър. За хардуерно наблюдение, Монитор на състоянието на системата ще бъде там, където прекарвате по-голямата част от времето си.

Най- Монитор на състоянието на системата ви показва графики и циферблати, показващи процесор употреба и данни за използване на паметта. Те са сравнително основни, но вършат чудесна работа за визуализиране на суровите данни. В дисплея на графиката за използване на процесора можете да видите данните за ползване от последната минута, последните две минути или последните пет минути.

За да доставя известия, SysGauge има правила за мониторинг на системата. Тези правила ви позволяват да конфигурирате условията за уведомяване. Например можете да добавите опция като „Ако текущата стойност на използването на паметта е повече от 90% Показване на грешка“ или „Ако текущата стойност на използването на дисково пространство е повече от 90% Показване на предупреждение“.

SysGauge се предлага в Windows като 32-битов или 64-битов пакет. Има безплатна версия на SysGauge, която поддържа до 10 монитора и профили. Платените версии на програмата са както следва: SysGauge Pro $ 50 (£ 39.52), SysGuage Ultimate $ 125 (£ 98.80) и SysGauge Server $ 125 (£ 98.90). Те поддържат 50, 100 и 200 монитора / профили всеки. Можете да изтеглите SysGauge.

Избор на софтуер за мониторинг на хардуера

Хардуерният мониторинг е единственият начин да се предпазите от повреда на устройство. Използване на активно решение за хардуерно наблюдение като SolarWinds сървър & Монитор на приложения, ManageEngine Application Manager, и Мрежов монитор на Paessler PRTG може да помогне да се сведе до минимум увеличаването на неуспешен възел и спиране на производителността.

Всеки от тези инструменти разполага със собствени табла за наблюдение на хардуерната производителност и система за сигнализиране за комплименти в усилията за наблюдение в реално време. Независимо дали сте МСП или голяма организация, и двата инструмента имат честотна лента за управление на хардуерната производителност в мащаб.

About the author

Comments

 1. то е лесно за разбиране и използване. SolarWinds е лидер в бранша и предлага безплатна пробна версия, която ви позволява да изпробвате инструмента преди да го закупите. Това е отличен начин да се уверите, че инструментът отговаря на вашите нужди и изисквания.

  2. ManageEngine Application Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) ManageEngine Application Manager е инструмент за мониторинг на хардуера, който не само следи приложенията, но и покрива състоянията на сървъра. Инструментът се инсталира на Windows Server и Linux и предлага визуални дисплеи, които ви помагат да идентифицирате проблемите с производителността. ManageEngine Application Manager е безплатен за използване и предлага безплатна пробна версия.

  3. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Мрежов монитор на Paessler PRTG е унифициран инструмент за мониторинг на мрежата, сървъра и приложенията. Инструментът може да се прецизира, като изберете кои сензори да включите. PRTG е лесен за използване и предлага визуални дисплеи, които ви помагат да идентифицирате проблемите с производителността. PRTG предлага безплатна пробна версия.

  4. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Atera е пакет за мониторинг и управление на облачна система, насочен към управлявани доставчици на услуги, които могат да наблюдават хардуера в цялата мрежа. Инструментът е лесен за използване и предлага визуални дисплеи, които ви помагат да идентифицирате проблемите с производителността. Atera предлага безплатна пробна версия.

  5. Zabbix Zabbix е безплатен монитор с инфраструктура с отворен код с атрактивен интерфейс. Инструментът се инсталира в Linux и предлага визуални дисплеи, които ви помагат да идентифицирате проблемите с производителността.

  6. Купидон HWMonitor Купидон HWMonitor е основна хардуерна система за мониторинг. Инструментът предлага се в безплатни и платени версии и е лесен за използване.

  7. HWiNFO HWiNFO е мрежов монитор в реално време, който се фокусира върху състоянията на устройството. Инструментът работи под Windows и предлага визуални дисплеи, които ви помагат да идентифицирате проблемите с производителността.

  8. Отворете хардуерния монитор Отворете хардуерния монитор е безплатен хар

Comments are closed.