12 най-добри инструменти за тестване и зареждане на тестове

12 най-добри инструменти за тестване и зареждане на тестове

Инструментите за тестване на производителността и натоварването станаха все по-усъвършенствани през последното десетилетие. В стари времена инструментите за тестване на производителността бяха малко повече от инструменти, генериращи фиктивен мрежов трафик с ICMP за тестване на способността на интерфейса или възела да се справя с тежкия трафик.

В наши дни инструментите за тестване на ефективността и натоварването могат да използват виртуални единици, за да имитират поведението на истински потребител за по-точни данни. Въпреки че много от тези инструменти изискват абонамент, за да отключите всичките им функции, много от тях имат безплатни изпитания, които можете да използвате, за да намокрите краката си с тест за натоварване, преди да се потопите и да се регистрирате за абонамент.

По-нататък навлизаме в много подробности къде разполагаме с всеки инструмент, но в случай, че имате време само за обобщение, ето го нашия списък с най-добрите инструменти за тестване на производителност и натоварване:

 1. Мониторинг на производителността SolarWinds с NPM (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Мрежовият монитор за ефективност е система, базирана на SNMP, която включва аналитични функции, които се базират на исторически данни. Работи на Windows Server.
 2. Мрежов монитор Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Всичко в едно монитор за мрежа, сървър и приложения, който включва NetFlow сензори за анализ на натоварването на трафика. Работи на Windows Server.
 3. Site24x7 (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Облачна услуга, която включва ИТ инфраструктура, приложения и поведение на посетителите на уебсайтове.
 4. Наводнение на Tricentis Облачен инструмент, който може да анализира потоците от трафик на място, отстояние, интернет и облачен сървър.
 5. LoadView Облачен тестер, който се фокусира върху уеб приложения и услуги. Включва много автоматизирани шаблони за тестване.
 6. LoadNinja Тестер за интернет връзка зарежда уеб услуги, който използва хиляди реални браузъри, за да подражава на товара на целевия сайт.
 7. StressStimulus Тестер за зареждане на мобилни приложения и уеб приложения. Генерира 10 000 виртуални потребители за стрес тестове.
 8. WebLOAD Тест за стрес от Radview, който се фокусира върху уеб приложенията.
 9. SmartMeter.io Тестер на мрежови и уеб приложения, който предлага набор от изгледи до нивото на пакетите.
 10. Apache JMeter Безплатен тестер с отворен код, който се инсталира на Windows, Mac OS и Linux.
 11. NeoLoad Тест за натоварване, който доставя от 50 до един милион виртуални потребители. Добър за проверка на целите на SLA.
 12. Автоматичен тестер за ефективност Автоматизиран тестер, който има възможности да тества Citrix и VMWare, но също така работи със системи SAP, PeopleSoft, Infor и Oracle.

Но преди да разгледаме най-доброто от най-добрите, нека първо обсъдим защо са необходими инструменти за тестване на ефективността и какви видове показатели измерват.

Защо са необходими инструменти за тестване на производителността и натоварването?

Софтуерът и компонентите на ИТ инфраструктурата са проектирани с най-добри намерения, но скритите грешки, неизвестни и непредвидими събития могат да бъдат катастрофални за един проект. За да се намали рискът от отказ – независимо дали по време на процеса на разработка или след внедряване на критична за мисията система – техниците и инженерите трябва да проверят границите на дадена система.

Колкото повече стрес е поставена от система или приложение, толкова повече грешки и грешки се появяват. Тези видове бъгове обикновено не са очевидни и трябва да се справят. Проблемът не може да бъде решен, ако не може да бъде идентифициран, а инструментите за тестване на производителността и натоварването помагат за усъвършенстване на критични системи, причинявайки скрити проблеми, които да балон на повърхността.

Какви видове системи тестват тези инструменти?

Инструментите за тестване на ефективността и натоварването измерват голямо разнообразие от показатели. Повечето от тях имат основна компетентност за тестване на натоварванията на приложенията, въпреки че тестват и допълнителни показатели, като например мрежово натоварване.

В допълнение към тестовете за скорост на уебсайтове и приложения, някои инструменти имат модули за генериране на мрежов трафик.

Най-добрите инструменти за тестване и ефективност

С това казано, нека да разгледаме най-добрите инструменти за тестване за ефективност и зареждане, като започнем с любимия отрасъл: SolarWinds.

1. Тестване на производителността на мрежата SolarWinds с NPM (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Solarwinds Network Monitor Monitor

Най- SolarWinds Network Monitor Monitor предлага мрежови инструменти за тестване, които ще ви помогнат да забележите проблеми с доставката на услуги във вашата система.

Този инструмент е много сложна система за наблюдение, която автоматично открива всички устройства, свързани към мрежата. Не е необходимо да инсталирате агент на софтуера си, защото всички те се доставят с възможности за SNMP. Най- Прост протокол за управление на мрежата включва процедури за постоянен мониторинг на мрежовите устройства. Всичко, което липсва на вашата система, е централен контролер, който да изисква и събира тези данни. Това е ролята на монитора за ефективност на мрежата SolarWinds.

  8 най-добри инструменти за мониторинг на системата за Windows и Linux

Функциите за тестване на мрежата в NPM включват помощни програми за отстраняване на проблеми, които се базират на исторически данни. На пръв поглед е трудно да се определи дали проблемите с производителността се причиняват от мрежата, услугите и приложенията или проблеми с обработката на софтуер на сървърите и крайните точки. Най- PerfStack помощна програма в рамките на мрежовия монитор за ефективност ви показва всички основни участници в предоставянето на услуги. Тези графики са цветно кодирани, така че можете да стигнете до нивото на стека, което показва грешки и да отстраните проблема бързо.

Друг полезен инструмент за мониторинг на ефективността в пакета е NetPath полезност. Това ви позволява да видите в реално време сроковете за доставка на данни от една точка в мрежата до друга, показвайки състоянията и скоростите на всеки възел, през който пакетите трябва да преминат по това пътуване.

Най- Инструмент за мрежов анализ в рамките на SolarWinds NPM ви дава графични изображения на показателите за ефективност, така че да видите в един момент, когато производителността започне да бъде нарушена.

Мрежовият монитор за ефективност е цялостна система за управление на мрежата, която включва всички инструменти за тестване на производителността и натоварването, които са ви необходими, за да откриете потенциални проблеми и главата на бедствия. Софтуерът се изтегля директно от сайта SolarWinds и се самоинсталира на Windows Server. Можете да включите монитора за ефективност на мрежата 30-дневен безплатен пробен период.

Тестване на ефективността на SolarWinds с NPMDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

12 най-добри инструменти за тестване и зареждане на тестове

Paessler PRTG е много голяма колекция от монитори за мрежи, приложения и сървъри. Този пакет включва инструменти за тестване и натоварване. Paessler изпраща целия пакет, съдържащ всички негови програми за мониторинг, на всеки клиент. Вие адаптирате пакета според вашите нужди, като изберете кои монитори да активирате. Мониторите се наричат ​​„сензори”От Paessler и ако активирате само по-малко от 500 сензора, системата е безплатна.

PRTG използва SNMP процедури за постоянна проверка на производителността на всички ваши мрежови устройства. Инструментът ще открие всички тези устройства автоматично, компилирайки хардуерна инвентаризация и показва състояния на живо на конзолата за управление.

NetFlow сензорите в пакета добавят допълнителна информация за работата на вашата мрежа. Този сензор използва език за дискретизация на пакети, създаден от Cisco, за да ви позволи да видите скоростта на потока от данни между две точки във вашата мрежа. Можете също да използвате този инструмент за улавяне на пакети чрез огледално пристанище и проверка на здравето на VoIP връзките.

Paessler предлага PRTG на 30-дневен безплатен пробен период. Този софтуер се инсталира на Windows Server.

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Site24x7 (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

12 най-добри инструменти за тестване и зареждане на тестове

Site24x7 е облачен монитор за ИТ инфраструктура който също следи работата на приложенията. Инструментът включва моделиране на потребителското поведение за уебсайтове. Тази част на монитора има a Синтетичен мониторинг на уеб транзакции функция, която симулира типичното поведение на посетителите на уебсайт. Това дава възможност на дизайнерите да тестват функциите в нови уеб страници и да наблюдават как обикновен потребител ще се движи през сайта.

Синтетичният потребителски модел е инструмент за тестване за потребителското изживяване в сайт, който може да бъде разгледан от един от 100 външни места по света. Възможността да наблюдават ефективността на доставката на сайта от далечни места дава възможност на системните администратори да тестват всички интернет и уеб услуги, участващи в осигуряването на достъпността на сайта.

Site24x7 е предлага се безплатно с ограничение от пет уебсайта или пет сървъра, които трябва да бъдат наблюдавани. Платената система се предлага в пет издания, които дават възможност за наблюдение на 10, 40, 100 или 500 уебсайтове или сървъри. Всяко от тези издания може да бъде достъпно за оценка на 30-дневен безплатен пробен период.

Site24x7 Започнете 30-дневна БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА

4. Наводнение на Tricentis

12 най-добри инструменти за тестване и зареждане на тестове

Tricentis предлага разнообразие от продукти, включително qTest, Tosca, RPA и неговия продукт за тестване на разпределен товар Tricentis Flood. В допълнение към опциите за публично и частно облачно разполагане, Tricentis Flood поддържа и инструменти с отворен код за генериране като JMeter, Selenium и Gatling.

Моделът му за абонамент е доста прост, като предлага както месечни, така и годишни опции. Въпреки че Tricentis Flood е насочен към предприятията, той също има версия за малки и средни предприятия със сравнително евтина месечна такса.

Харесва ни и как Tricentis проектира своето решение да се интегрира с частни хостинг доставчици като Microsoft Azure и Amazon Web Services. В допълнение към доста ограничена безплатна пробна версия, можете също да поискате демонстрация.

  5 най-добри ИТ документационни инструменти

5. LoadView

12 най-добри инструменти за тестване и зареждане на тестове

LoadView се разграничава от повечето други инструменти за тестване на натоварвания, като предлага реално тестване на браузъра (за разлика от тестването на виртуален браузър). Естествено, LoadView е облачно базирано решение, предназначено да тества уеб приложения и ефективността на уебсайта.

Освен това, тест стрес-тестовете уеб API за проверка на споразумения на ниво услуга (SLA). Безплатната пробна версия може да тества и до 40 уеб браузъра или устройства. Също така имайте предвид, че полза от използването на облачно решение е липсата на нуждаещ се персонал за конфигуриране и внедряване на инсталация на локален хардуер.

Ако търсите по-малко удобно решение, което няма да обвърже ресурсите на екипа ви по информационни технологии, LoadView може да спести значително време и разочарование. За щастие, безплатната пробна версия не изисква информация за разплащателни карти, така че не е нужно да се притеснявате, че ще бъдете хванати от повтарящи се плащания.

6. LoadNinja

12 най-добри инструменти за тестване и зареждане на тестове

LoadNinja е друг ожесточен конкурент в арената за тестване на натоварвания и тестване. Той също предлага безплатна пробна версия, която изисква минимална информация и не изисква данни за плащане при регистрация. Той предлага тестови скриптове за запис и възпроизвеждане, които са автоматизирани, които не изискват кодиране от името на потребителя.

Данните му са независими от платформата благодарение на базирана на браузъра му конзола за данни. SmartBear, създателят на LoadNinja, предлага и безплатен пробен период от 14 дни. И вместо да използва емулатор на браузър, за да стимулира и симулира натоварване, той използва хиляди истински браузъри за най-точно тестване.

В допълнение, той има виртуален потребителски инспектор и отладчик, който работи в реално време. Освен това, той е оборудван с инструменти за тестване на приложения през LAN чрез специални IP адреси. Pro версията поддържа до 250 виртуални потребители, докато Premium версията поддържа до 2500 виртуални потребители. По-големите предприятия с по-големи изисквания за тестване могат да се свържат със SmartBear относно подробности за цените за над 2500 виртуални потребители.

7. СтресСтимул

12 най-добри инструменти за тестване и зареждане на тестове

StressSimulus е интересен, защото дизайнерите му не само го създават за тестване на уеб приложения, но и за мобилни приложения. Освен това той може да провежда тестове както локално, така и в облака, за да помогне за изолиране на затрудненията в производителността, така че да можете да адресирате най-слабите компоненти на вашето приложение. Освен това ни се стори интересно, че симулира сигурността, като позволява на тестер да предостави на всеки виртуален потребител идентификационни данни за вход, за да прецени по-добре въздействието на автентичността с голям обем.

Тази функция поддържа идентификационни данни за вход и виртуални идентификации на потребителите чрез взаимодействие с уеб форми, Basic, NTLM и Kerberos. В допълнение, той може да симулира поведението на потребителя за тестване на динамични страници и други фактори, като идентификатори на сесия и бисквитки. Поддържаните протоколи включват HTTP, HTTPS, AJAX, SOAP, WCF, двоичен WCF и XML през HTTP.

Обърнете внимание, че това е автоматизирано решение и не изисква от потребителя да пише сценарии, въпреки че са включени функции за скриптове. Страховете бяха разочаровани, когато видяха, че StressStimulus има безплатна пробна версия, която продължава само седем дни. И обратно, ние бяхме изненадани, когато видяхме, че безплатната пробна версия включва до 10 000 виртуални потребители и пълна поддръжка на клиенти. Откриваме, че е рядкост при безплатна пробна версия да се включва поддръжка на клиенти, тъй като компаниите обикновено искат да резервират този ресурс за разплащане на клиенти, така че кудо да StressStimulus.

8. УЕГЛО

12 най-добри инструменти за тестване и зареждане на тестове

WebLOAD, подобно на други инструменти за тестване на производителността, не е строго инструмент за ефективност на мрежата. Както предполага подхождащият му имена, неговите дизайнери са го създали специално, за да тестват производителността и мащабируемостта на уеб и мобилните приложения.

Създаден от Radview, WebLOAD предлага табло за анализ на аналитични данни, което осигурява представа за производителността на Javascript и производителността от страна на сървъра. Както повечето други инструменти за тестване на ефективността, WebLOAD има безплатна пробна версия, която поддържа до 50 виртуални потребители.

Безплатната пробна версия също е пълнофункционална; пълнофункционалните опити може да не са норма, но стават все по-популярни. Поддържаните технологии включват HTTP / HTTPS, HTML5, AJAX, SOAP и други. Безплатното издание работи както на Windows, така и на Linux платформи и се интегрира с Dynatrace, AppDynamics и New Relic.

9. SmartMeter.io

12 най-добри инструменти за тестване и зареждане на тестове

SmartMeter.io предлага тествано разпределено натоварване чрез създаване на маси от виртуални потребители със софтуерни генератори за симулиране на високо търсене. В допълнение към анализа в реално време, той превежда данните в графики, за да улесни установяването на тенденциите и резултатите от тестовете.

Особено ни харесва, че има функция, която симулира мобилни браузъри. Освен това харесваме функцията му за записване да записва и показва отделни HTTP заявки и отговори, така че да можете да комбинирате чрез HTTP данни с подробността на пакета за улавяне. С удоволствие видяхме, че той е значително по-евтин от повечето конкуренти и че дори личната версия – която е най-основната версия – позволява 500 виртуални потребители и неограничен брой тестове.

  Как да конфигурирате Cisco превключватели - стъпка по стъпка ръководство

Въпреки това бяхме разочаровани, когато открихме, че SmartMeter.io не възстановява суми. Според тяхната политика за възстановяване, те няма да предложат възстановяване на средства, тъй като не е осезаема стока. Предполагаме, че липсата на адекватна политика за възстановяване е оправдана от ниската цена. Независимо от това, той има безплатна пробна версия, която ви позволява да тествате водите преди да поемете.

10. Apache JMeter

12 най-добри инструменти за тестване и зареждане на тестове

Apache JMeter безспорно е популярно решение за тестване на производителност и натоварване, защото е така безплатен и отворен код. Естествено, че е достъпно в GitHub като родно приложение за Java и е невероятно универсално. В допълнение към тестване на динамични уеб приложения и статични ресурси, той включва също мрежови и Java-обекти за тестване на функционалността.

За да подчертаете допълнително своята универсалност, имайте предвид, че тя работи на различни платформи, включително Windows, Mac OSX, Linux дистрибуции и всяка друга Java-съвместима платформа в своя CLI режим. Поддържаните възли и типове протоколи включват уеб (HTTP, HTTPS, Java, PHP, ASP.NET), FTP, LDAP, JDBC, пощенски протоколи (SMTP, POP3, IMAP), TCP и Java обекти.

Исках обаче да подчертая отказ от отговорност, който Apache предоставя на своя уебсайт. Apache прави ясно, че това решение не е уеб браузър. Въпреки че може да изглежда като един, той действително работи на ниво протокол. Поради това му липсва възможност за симулиране на поведение на виртуални потребители от браузър или изпълнение на Javascript на уеб страницата. Независимо от това, това е чудесен безплатен инструмент за желаещите да извършат тестване на натоварването и да запазят своя бюджет. Вижте ги на GitHub.

11. NeoLoad

12 най-добри инструменти за тестване и зареждане на тестове

Neotys създаден NeoLoad като решение за тестване на предприятие, което се интегрира с екипи на разработчици. Бяхме впечатлени от чистата сила на този продукт, която позволява тестване на натоварвания с места между 50 и 1 милиона виртуални потребители. Излишно е да казвам, че този продукт има висока мащабируемост. Въпреки мащабирането в подкрепа на сценарии за корпоративен клас, Neotys включва и безплатна версия за разработчици и тестери, които трябва да изпълняват само малки тестове.

Опциите за конфигуриране на тестване на потребителското поведение също са богати и сложни. Това решение е в състояние да повтори условията на географската и мобилната мрежа и да определи пропускане или провал на SLA за идентифициране на точки на болка и затруднения. Стандартните протоколи включват HTTP, HTTPS, HTTP / 2, SOAP и други незадължителни протоколи по ваша преценка и той взаимодейства с SAP Web и Oracle E-Business.

Бяхме малко разочаровани, че страницата с ценообразуването не разкри никой от цените на индивидуалните планове; за тази информация трябва да се свържете с Neotys. Независимо от това, ние харесахме интерфейса за тестване на приложения и решихме, че изглежда едновременно лъскав и изчистен. Без значение от размера на вашия бизнес, приложение или екип за разработка, Neotys може да адаптира решение за вас. Можете да изтеглите и изпробвате безплатно издание.

11. Тестер за производителност на Automai

12 най-добри инструменти за тестване и зареждане на тестове

Не на последно място е и тестерът на производителността на Automai. Едно нещо, което ни харесва при този продукт е, че Automai умишлено го е проектирал, за да бъде максимално удобен за потребителя и автоматизиран с човешки възможности. За да улесни тази цел на дизайна, Automai направи скриптиращия процес напълно без кодове. Всичко, което трябва да направите, е да кликнете и да използвате приложението, както нормален потребител, и Automai автоматично ще генерира скриптове, които са лесни за настройване и редактиране.

Този интелигентен софтуер има и интересен начин за запис на недостатъци и грешки. Той може да открие проблеми и затруднения, а след това да направи екранна снимка, за да подчертае точките на болката. Ние също трябваше да видим колко модулна е тя. Той не само работи с Citrix и VMWare, но също така работи и със SAP, PeopleSoft, Infor и Oracle. Основните платформи за програмиране, в които той взаимодейства, включват .NET, Java, C ++, Flash, Adobe, SQL и HTML5.

Имайте предвид, че има безплатна пробна версия, която продължава 14 дни. И отново се изненадахме, че дори безплатната пробна версия включва пълна техническа поддръжка, въпреки че не вярваме, че този безплатен пробен период е напълно представен. Все пак безплатната пробна версия е чудесен начин да тествате мрежата си, преди да се ангажирате с покупка.

заключение

Освен посочените по-горе инструменти, има и повече специфични за целта безплатни инструменти, които са много по-тесни по обхват и функционалност, които могат да бъдат от полза. Paessler предлага редица безплатни инструменти за ефективност и зареждане, включително NetFlow Tester, който събира NetFlow съобщения, и Webserver Stress Tool, който тества работата на вашите уебсайтове.

Просто е невъзможно да се знае как едно ново приложение или ресурс ще реагира при силен стрес без тестови инструменти. Правилните инструменти ще помогнат за разкриването на проблеми, които иначе биха били открити от крайния потребител.

Вместо да предприемете подхода на Microsoft и да внедрите нова система с хиляди бъгове, съветваме ви да използвате един от гореспоменатите инструменти за тестване на производителност и зареждане, за да сте сигурни, че имате всичките си патици подред.

About the author

Comments

 1. олкова по-вероятно е да се открият проблеми и да се подобри производителността. Инструментите за тестване на производителността и натоварването са необходими, за да се измерят и анализират различни показатели, като време за отговор, скорост на зареждане, капацитет на мрежата и други. Тези инструменти могат да помогнат на техниците да идентифицират проблеми и да ги отстрани, преди да се появят сериозни проблеми.

  Какви видове системи тестват тези инструменти?

  Инструментите за тестване на производителността и натоварването могат да тестват различни видове системи, включително мрежи, уеб приложения, мобилни приложения, облачни услуги и други. Тези инструменти могат да симулират реални условия на натоварване и да измерят производителността на системата при тези условия.

  Най-добрите инструменти за тестване и ефективност

  В статията са представени най-добрите инструменти за тестване на производителността и натоварването, като включват както безплатни, така и платени инструменти. Тези инструменти са избрани на базата на техническите им възможности, лесното им използване и цената им. Използването на тези инструменти може да помогне на техниците да подобрят производителността на системите и да намалят риска от откази.

  заключение

  Инструментите за тестване на производителността и натоварването са необходими за да се измерят и анализират различни показатели на системите. В статията са представени най-добрите инструменти за тестване на производителността и натоварването, които могат да помогнат на техниците да подобрят производителността на системите и да намалят риска от откази.

Comments are closed.