13 най-добри инструменти за наблюдение на бази данни

13 най-добри инструменти за наблюдение на бази данни

Малко ресурси носят толкова важна информация, колкото и базите данни. Малките пропуски и грешки могат да доведат до загуба на някои от най-важните ви данни. Без подходящите инструменти за мониторинг на базата данни за управление на тези услуги е много трудно да следите всичко, от което се нуждаете за проверка. Отстраняването на окото от топката може много лесно да доведе до превишаване на капацитета на вашата база данни.

Ето нашия списък с най-добрите инструменти за мониторинг на базата данни:

 1. SolarWinds анализатор на производителността на бази данни за SQL Server (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД) Включва мониторинг на работата в реално време плюс функции за анализ. Работи на Windows Server.
 2. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД) Функциите за наблюдение на базата данни са част от този многофункционален монитор на мрежа, сървър и приложения. Работи на Windows Server.
 3. Site24x7 Мониторинг на сървъра (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Онлайн пакет за наблюдение, който включва функции за SQL мониторинг и анализ.
 4. SolarWinds AppOptics APM (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)  Цялостен монитор за ефективност на приложения в облак, който включва специализирани процеси за наблюдение на бази данни
 5. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Решение за дистанционно управление за управлявани доставчици на услуги, което включва автоматизация и надзор на архивиране на база данни.
 6. dbWatch Управление на база данни Инструмент, фокусиран върху базата данни, който обединява мониторинга за всички бази данни в предприятие, управлявано от SQL Server, Oracle, Sybase, MariaDB, MySQL и Postgres.
 7. Idera SQL Diagnostic Manager Специализиран монитор за база данни за MySQL или SQL Server.
 8. SQL Power Tools Записва показатели за ефективността на базата данни и сканира аномално поведение, за да открие проникване.
 9. Sentry One (SQL Sentry) Наблюдение на ефективността на базата данни на живо с автоматизирана дефрагментация на индексите.
 10. Red-Gate SQL монитор Монитор на база данни в реално време с цветно кодирани състояния и някои страхотни визуализации на данни.
 11. Lepide SQL Server одит Монитор на база данни, който е ценен заради своите функции за киберсигурност.
 12. Управление на безплатния здравен монитор SQL Компетентен безплатен монитор за изпълнение на базата данни от водещ производител на управление на инфраструктурата.
 13. Spiceworks Мониторинг на SQL Server Безплатен, рекламно поддържан монитор за ефективност на базата данни.

Най-добрите инструменти за мониторинг на бази данни

Колкото по-голям е сървърът, толкова повече процесор и памет са необходими за обработка на данните. Използването на инструмент за наблюдение на бази данни е единственият надежден начин за наблюдение на базите данни. По същия начин, широкото използване на SQL сървъри направи мониторинга на SQL сървърите основен приоритет за мониторинга Производителност на SQL сървър.

Нека разгледаме някои от най-добрите инструменти за мониторинг на базата данни на пазара.

1. SolarWinds Анализатор на производителността на бази данни за SQL Server (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

Анализатор на производителността на база данни SolarWinds

SolarWinds анализатор на производителността на бази данни за SQL се превърна в основен инструмент за мрежовите администратори, които искат да решават проблеми в базата данни в реално време. Можете да наблюдавате работата на вашия сървър чрез таблото за управление и проверете състоянието на заявките на сървъра, процесор, памет, диск, и сесии. Проблемните устройства се означават като жълто за Внимание и червено за критичен. Освен това имате възможност да преглеждате графики на здравето на вашия сървър, за да видите всички възникващи тенденции.

Това, което прави тази платформа специална, е нейната анализ на първопричините способност. Основата на това е възможността да видите как работи кодът. Това ви дава възможност да надникнете извън основните положения чрез използването на разрешения на много нива и групови политики. Това е освежаващ подход, защото ви отнема от показателите, за да разгледате кода под повърхността.

Честно е да се каже това Анализатор на производителността на база данни SolarWinds също не става жертва на пони с едно трикове. С този инструмент потребителите могат да наблюдават различни бази данни. SQL Server, MySQL, DB2, полярно сияние, виртуализирана, и облачни бази данни всички могат да бъдат наблюдавани чрез тази програма. Разнообразието от възможности означава, че тази програма функционира добре в повечето корпоративни среди.

Ако търсите монитор на база данни, който ви помага да идентифицирате проблемите и да определите причината в реално време, тогава това определено трябва да обмислите. Анализатор на производителността на база данни SolarWinds се предлага от цена от 1,995 долара (1562 британски лири). Той е достъпен и за изтегляне на 14-дневен безплатен пробен период.

SolarWinds Анализатор за ефективност на базата данни за SQL ServerDownload 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

Изображение на мрежовия монитор PRTG

На следващо място, ние имаме Мрежов монитор на Paessler PRTG, инструмент за мрежов мониторинг, който може да се похвали с значителна способност за SQL мониторинг. Тази програма може да следи общи бази данни като Microsoft SQL, MySQL, Oracle SQL, и PostgreSQL. С други думи, тя обхваща всичко необходимо за осигуряване на солидна основа за видимост в повечето корпоративни мрежи.

За инструмент за наблюдение на мрежата PRTG Network Monitor също е много лесно да се настрои. PRTG Network Monitor се предлага със сензори, които са конфигурирани извън кутията. Тези предварително конфигурирани настройки обхващат повечето големи доставчици на база данни като Microsoft SQL, MySQL, и Oracle SQL. Това има предимството да елиминира необходимостта да конфигурирате собствените си конфигурации от нищо.

PRTG Network Monitor може да се използва за наблюдение на времето за изпълнение на SQL заявка. Инструментът ще измерва времето от момента, в който връзката е била установена точно чрез прехвърлянето до края на връзката. Това ви позволява ясно да видите работата на вашата база данни под натиск.

цялостен PRTG Network Monitor е продукт, който комбинира обща способност за мониторинг на мрежата, като същевременно предоставя убедително преживяване за мониторинг на базата данни. Налични са редица опции за ценообразуване PRTG Network Monitor. Това започва с безплатна версия на PRTG Network Monitor което позволява на наблюдение на до 100 сензора безплатно.

Първата платена версия на PRTG Network Monitor струва $ 1600 (£ 1253) за 500 сензора. Следващите три продукта за по-големи организации струват 2850 долара (2,232 британски лири) за 1000 сензора, 5950 долара (4662) за 2500 сензора и 10500 долара (8,227 британски лири) за 5000 сензора. Организациите, които трябва да наблюдават още повече, могат да изтеглят версията XL1 Unlimited, която поддържа неограничени сензори за $ 14500 (£ 11,361). Има и а 30-дневен безплатен пробен период наличен за изтегляне.

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Site24x7 Мониторинг на сървъра (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

13 най-добри инструменти за наблюдение на бази данни

Site24x7 Мониторинг на сървъри оферти мониторинг на мрежата, сървъра и приложенията. Тази комбинация е идеална за поддържане на доброто представяне на вашите бази данни. Системата е облачна услуга, така че не е необходимо да инсталирате никакъв софтуер, за да я използвате. Тази конфигурация го прави чудесен инструмент за наблюдение на отдалечени сайтове, а също и работи добре за MSPs.

Мониторите на приложенията в този пакет включват оптимизатор на производителността на база данни. Ще стане автоматично открива всичките ви бази данни и инсталирайте агенти, за да поддържате раздели на тях. Тези агенти се отчитат в централната система Site24x7, където можете да получите достъп до резултатите през браузър.

Показателите за ефективност се показват на живо на екрана и можете да зададете параметри на предупреждение, които ви позволяват да се отклоните от претоварване. Тъй като инструментът може да следи произволен брой случаи, той е добър помощник за координация между разпределени бази данни и между производствена и разработваща среда. Най- полезност за отчитане в инструмента ще ви помогне да анализирате ефективността на вашите бази данни във времето.

Като се има предвид, че получавате специален мониторинг на сървъра с този инструмент за поддръжка, е лесно да идентифицирате причината за нарушаване на производителността. Можете да изследвате чрез поддържащи ресурси, за да намерите точно кой елемент от стека влачи ефективността на вашите бази данни.

Site24x7 се таксува за абонаментен модел а различните планове и опции за добавки правят възможно създаването на персонализиран пакет, съобразен с нуждите на вашия бизнес. Има дори безплатна версия, което ограничава мониторинга до само пет сървъра. Можете да изпробвате системата на 30-дневен безплатен пробен период. Ако решите да не купувате в края на този период, акаунтът ви преминава към безплатното издание.

Site24x7 Monitoring ServerStart 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. SolarWinds AppOptics APM (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

13 най-добри инструменти за наблюдение на бази данни
AppOptics APM е облачна услуга който следи работата на приложенията и инфраструктурата, която ги поддържа. По-ниско издание, наречено Инфраструктура на AppOptics просто се фокусира върху производителността на оборудването и не включва функциите за мониторинг на работата на приложението от пакета APM.

APM разполага със специализирани екрани за различни приложения, включително бази данни. Услугата е в състояние да взаимодейства с дълъг списък от системи за управление на бази данни, включително Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle, Postgres и Apache СУБД.

Инструментът е в състояние да проучване на заявки докато те работят върху вашата база данни, забелязвайки онези, които изглеждат твърде дълги или се държат неефективно. Когато мониторът забележи лошо изпълняващо запитване, той прави файл с проследяване на всички транзакции в базата данни, които извършва, което дава възможност за допълнителен анализ. Други функции в инструмента изследват кода на програмите, които включват SQL заявки, както и всички партидни файлове и SQL скриптове, които може да имате във вашата система. Тази функция идентифицира редове от код и клаузи в SQL, които трябва да бъдат променени с цел да се подобри работата.

Услугата APOptics APM не се ограничава само до наблюдение на бази данни и приложения, работещи на вашия сайт. Освен това е в състояние да контролира работата на приложения, работещи на наети виртуални сървъри, управлявани от AWS или лазурен сървъри. Ако имате хибридна локална / облачна система, това може да бъде наблюдавано и от службата.

Като облачна услуга е AppOptics таксува се за абонамент. Услугата има фиксирана такса годишно и няма значение колко персонал има достъп до нея. Освен APM и само за инфраструктурата планове, SolarWinds предлага по-евтин пакет Metrics. Въпреки това, за да получите функции за мониторинг на базата данни, трябва да преминете към изданието APM. Можете да получите 14-дневна безплатна пробна версия на AppOptics APM.

SolarWinds AppOptics APMStart 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

5. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

ATERA

ATERA е облачна услуга който поддържа управлявани доставчици на услуги (MSP). Платформата включва както отдалечен мониторинг и управление (RMM), така и автоматизация на професионални услуги (PSA). Така че, той включва целия софтуер, от който MSP се нуждае за осъществяване на своята дейност.

Функциите за мониторинг на Atera включват проследяването на статуси на живо и също наблюдение на лог файл. Всички възникнали проблеми с базата данни ще бъдат уловени от един от тези два метода и превърнати в сигнали в таблото на системата.

Една от услугите за дистанционно управление, включени в Atera RMM, е възможността да управлявайте процедурите за архивиране и възстановяване на база данни чрез инструмента. Тази функция не прилага директно процеса на архивиране и възстановяване - по-добре е да използвате естествените процедури, вградени в СУБД. Интерфейсът на Atera обаче може да взаимодейства със СУБД на множество доставчици, което означава, че системен администратор, работещ като част от екипа на MSP, може да изпълнява всички задачи за архивиране и възстановяване през едно табло за управление.

Системата Atera е в състояние да взаимодейства със системите за управление на бази данни за MS SQL Server, MySQL, и оракул.

Като онлайн услуга Atera се таксува на база абонамент. Цените се начисляват на техник на месец, което прави услугата идеална за малък MSP или независим техник. Цените са по-ниски за тези, които изберат да плащат годишно. Услугата обаче трябва да бъде платени предварително който и период на фактуриране да изберете.

Atera се предлага в три издания: професионалист, Растеж, и мощност. Всички издания включват функцията за редовен мониторинг на състоянието на базата данни и всички включват процедури за архивиране и възстановяване. Въпреки това, топ планът, Power, също включва възможността да се съхраняват моментни снимки на базата данни. Atera е достъпна за 30-дневна безплатна пробна версия.

30-дневна безплатна пробна версия на AteraStart

6. dbWatch Управление на база данни

13 най-добри инструменти за наблюдение на бази данни

Норвегия въз основа на dbWatch Управление на база данни е специализиран инструмент за наблюдение на база данни - не е част от обобщен монитор за инфраструктура. Така че този инструмент е добър избор, ако вече имате всичките си инструменти за мониторинг на сървъри и приложения, но нямате представа за работата на вашите бази данни.

Инструментът се реализира като локален софтуер. Вие плащате за лиценз въз основа на броя на базите данни, които искате да наблюдавате. Ценовата структура започва с минимално покритие на базата данни от десет.

Инструментът е в състояние да следи редица бази данни в реално време и също се събира Исторически данни за анализ и отчитане. Прегледите и отчетите могат да бъдат достъпни във всяка отделна база данни или като цялостен изглед на ефективността на всички ваши бази данни.

Няма значение дали на вашия сайт имате RDMS от няколко доставчици, защото инструментът може да следи различни видове бази данни наведнъж. Той е в състояние да наблюдава SQL Server, оракул, Sybase, MariaDB, MySQL, и Postgres бази данни. Няма значение къде се намират тези бази данни, тъй като dbWatch може да преследва отдалечени и базирани на облак бази данни толкова лесно, колкото може да наблюдава локални инстанции. Освен това е в състояние да наблюдава SQL Server и Oracle клъстери и може да взаимодейства с Azure SQL в облака.

Пакетът dbWatch се предлага в три сервизни плана. Това са dbWatch Essentials, dbWatch Professional, и dbWatch Enterprise. Пакетът Essentials ви предоставя всички инструменти за наблюдение на базата данни. Професионалният план добавя автоматизация на задачите за поддръжка, а също така включва управление на лицензи за бази данни SQL Server и Oracle. Пакетът Enterprise включва автооткриване на база данни и управление на клъстери.

Софтуерът dbWatch се инсталира на хостове с операционни системи Windows, Mac OS и Linux. Можете да получите 30-дневна безплатна пробна версия на плана dbWatch Essentials, за да го прекарате през крачките си преди да купите.

7. Idea SQL Diagnostic Manager

Idera SQL Diagnostic Manager

Когато става дума за разнообразни решения за мониторинг на бази данни, азdera SQL Diagnostic Manager е трудно да се победи. Този инструмент за мониторинг на SQL може да следи бази данни във физическа и виртуална среда. Тази програма е специално разработена, за да помогне на потребителя да гледа ключови показатели за ефективността. Метрики, на които ще се сблъскате Idera SQL Diagnostic Manager включва процесор, Употреба на твърд диск, пространство, Използване на мрежата, и памет. Тези данни ви дават основите, от които се нуждаете, за да оцените ефективността на базата данни.

Можете също да видите какво се случва през обектива на анализ на транзакциите. Това ви позволява да виждате проблемите с приложението изолирано. Например, Анализ на работното натоварване SQL комбинира подробно наблюдение на състоянието и настройка на заявки заедно с препоръки. Това ви позволява да правите целенасочени промени за справяне с проблеми с ниска производителност.

Какво прави Idera SQL Diagnostic Manager изпъкващ продукт са неговите сигнали. Предупрежденията ви уведомяват, когато се появят определени данни. Можете да зададете свои собствени прагове на предупреждение, така че да бъдете уведомявани, когато се случват конкретни събития. Съществува и система за предупреждение за предупреждение, която показва процент, подробно описващ вероятността дадено събитие да се случи.

Idera SQL Diagnostic Manager е един от най-достъпните продукти на пазара. Той смесва убедителния потребителски интерфейс, наличен онлайн и като мобилно приложение, за да ви помогне да наблюдавате ефективно. Можете да закупите Pro версията на Idera SQL Diagnostic Manager за $ 999 (£ 782). Можете също да изтеглите този инструмент като 14-дневен безплатен пробен период.

8. SQL Power Tools

SQL Power Tools

Още през 2000г, SQL Power Tools започна да разработва име за себе си като основен инструмент за всички неща, SQL мониторинг. Този продукт остава популярен като един от най-леките продукти за неговото внедряване. SQL Power Tools регистрира данни, включително време за реакция, дестинация IP, източник IP приложение, самоличност за влизане, байта изпратен, и пакети, изпратени Накратко, този инструмент ви предоставя основите, за да видите как работи вашата база данни.

SQL Power Tools също така предоставя висококачествено изживяване по отношение на киберсигурността. Разширен поведенчески анализ и потребител Entity Behevioral Analytics помогнете на потребителя да идентифицира заплахите и да реагира съответно. В случай, че хакер получи достъп до вашата система, нарушението ще бъде идентифицирано незабавно и активността спря ASAP.

Общият опит за наблюдение, предлаган от SQL Power Tools е много задълбочен. Можете да разгледате всичко от време на чакане на SQL до времена на спиране, блокиране и задънена улица. Можете дори да ги видите в 3D графики, което много улеснява разбирането на случващото се.

SQL Power Инструменти е инструмент, който все още осигурява съвременно наблюдение, въпреки възрастта си. Трябва обаче да се свържете с екипа по продажбите, за да видите оферта за закупуване на този продукт. Като се има предвид, можете да изтеглите и безплатна пробна версия.

9. Sentry One (SQL Sentry)

Sentry One

Sentry One е продукт, който използва старинен подход към мониторинга на базата данни. Потребителският интерфейс няма същия блясък като някои от другите продукти в този списък, но работата върши отлично. с Sentry One можете да преглеждате данните в реално време във вашите бази данни през таблото за управление. Всички показани данни ви позволяват да видите критично доколко са достъпни вашите SQL сървъри.

Подобно на други продукти за мониторинг на база данни от най-висок клас Sentry One също има собствена система за сигнализиране. Всъщност има над 100 условия за предупреждение, налични извън кутията. Тези сигнали ви уведомяват както когато сървърите се спускат, така и когато базите данни отнемат твърде много време за обработка на данни. Можете дори персонализирайте текста на вашето предупреждение за да помогнете на вашия персонал да реагира на проблемите по-ефективно.

Тази програма също предлага автоматизирани дефрагментация на индекса и анализ на визуалния тупик. Помага ви да знаете точно кога трябва да извършите дефрагментация. Това се съобщава чрез комбинация от живи и исторически данни, за да можете да получите балансирана перспектива.

По много начини, Sentry One е програма, която заслужава повече внимание, тъй като предлага опит за наблюдение на база данни, който е много по-сложен от първоначалния си вид. Sentry One се предлага като лиценз или абонамент. Версията за лиценз може да бъде закупена за 2495 долара (£ 1 955) и осигурява техническа поддръжка и актуализации. Версията за абонамент може да бъде закупена за $ 125 (£ 97.95) на месец. Има и а 15-дневен безплатен пробен период на разположение за изтегляне.

10. Red-Gate SQL монитор

RedGate SQL монитор

На следващо място, ние имаме Red-Gate SQL монитор. Red-Gate SQL монитор е програма, която способностите за SQL мониторинг са толкова поразителни, колкото и визуалният й дизайн. С този инструмент можете да наблюдавате всичките си SQL бази данни през едно табло за управление на уеб-базиран графичен интерфейс. Вашите сървъри ще бъдат цветно кодирани и можете да определите какъв е състоянието им за секунди. Има система за светофари със зелена светлина за здрав, кехлибар за Внимание, и червено за критичен.

Едно от страхотните неща за Red-Gate SQL монитор е, че web-GUI се актуализира на всеки 15 секунди. Това означава, че можете да следите активността на живо, без да изоставате. Това е особено изгодно за справяне с проблеми, тъй като те се появяват в по-големи мрежи.

Има и различни сигнали, от които можете да се възползвате. Можеш използвайте сигналите за високо процесор, памет, ниско дисково пространство, SQL грешки, и проблеми с производителността. Общо има 40 персонализирани сигнала които идват с Red-Gate SQL монитор извън кутията. Това ви осигурява всичко необходимо, за да сте в крак с това, което се случва във вашата мрежа.

Налични са различни опции за ценообразуване Red-Gate SQL монитор въз основа на това колко сървъри искате да наблюдавате. Ако искате да наблюдавате един до четири сървъра, можете да го направите на цена от 1,495 долара (£ 1171) на сървър. Ако това не е достатъчно, можете да закупите от пет до девет сървъра за 1,271 долара (£ 995). Въпреки това ще трябва да се свържете директно с компанията, ако искате да видите цената за 10+ сървъра. Има и а Наличен е безплатен пробен период от 14 дни.

11. Lepide SQL Server одит

Lepide одит-делегиране

Lepide SQL Server одит е продукт, който е използван от много големи имена през годините. Марки от Cisco и Intel до Coca-Cola призоваха LepideAuditor да защитават своите данни през годините. Това не е изненада, като се има предвид, че този продукт предлага една от най-пълните платформи за наблюдение на живо и исторически SQL.

Потребителското изживяване на Lepide SQL Server се управлява през таблото за управление, където можете да видите всичките си SQL сървъри. Таблото за управление е проектирано така, че да виждате промените в конфигурациите и разрешенията незабавно. Също така ви позволява да преглеждате вашите бази данни в йерархичен формат. Например ти можете да видите своите топ 10 активни бази данни и неуспешни влизания.

Lepide SQL Server одит се използва широко поради много причини, но много администратори го използват поради своите данни за киберсигурност. Тази програма ви позволява да следете всички промени, направени в потребителските разрешения. В случай, че е направена подозрителна промяна, ще бъде изпратен сигнал. тези сигналите работят в реално време и дори могат да изпълняват персонализирани скриптове за да може потребителят да конфигурира автоматизиран отговор на заплаха.

Що се отнася до SQL Monitoring, Lepide SQL Server одит е програма, която силно се препоръчва за администраторите, които искат да бъдат защитени от външни заплахи. За да видите опциите за ценообразуване за Lepide SQL Server одит трябва да се свържете с екипа по продажбите. Има обаче и демо версия, която можете да изтеглите.

12. ManageEngine Free SQL Health Monitor

Безплатни SQL здраве монитор на ManagEngine

Управление на безплатния здравен монитор SQL е инструмент, който предоставя премия, но достъпна опит за SQL мониторинг. с Управление на безплатния здравен монитор SQL можеш следете всички версии на MS SQL, включително MS 2012 и MS SQL 2014. С други думи, ако използвате SQL сървъри, тогава това определено трябва да помислите за внедряване.

Потребителският интерфейс осигурява високата производствена стойност, която човек би очаквал от a ManageEngine продукт. Има ясно табло за управление, където можете следете ключовите показатели на вашите MS SQL сървъри с информация като процесор, памет, и оползотворяване на дисковото пространство се показва. Това ви осигурява централизирано място, където можете да вземете лупа до вашите MS SQL сървъри.

От друга страна, способностите за наблюдение на SQL сървъра на този продукт ви позволяват да преглеждате данни за използвани журнални файлове, данни за активни транзакциитранзакции в секунда, и лошо кешът удари радио. Това е здравословна смес, която ви позволява да погледнете под повърхността, за да решите проблеми. Това се добавя чрез възможност за задаване на предупредителни прагове въз основа на показатели като дисково пространство, памет, и процесор.

По отношение на настройката, Управление на безплатния здравен монитор SQL е много лесно да се настрои Можете дори автоматично откриване на SQL сървъри в цялата ви мрежа. Това е масово, защото означава, че не е нужно да губите време за добавяне на сървъри ръчно. Това означава по-малко време за конфигуриране и повече наблюдение на времето. Можете да изтеглите Управление на безплатния здравен монитор SQL безплатно.

13. Spiceworks Мониторинг на SQL Server

Spiceworks мониторинг на SQL Server

SpiceWorks е друго известно име в пространството за наблюдение на мрежата и SpiceWorks Мониторинг на SQL Server е платформа, която показва умението на тази компания в създаването на продукти за мониторинг на инфраструктурата. с Spiceworks Мониторинг на SQL Server можете да проверявате здравето на вашите сървъри минута по минута в SQL бази данни от SQL Server 2005 и по-нови версии.

Персонализираните диаграми и графики са област, в която SpiceWorks наистина превъзхожда. Можеш създаване на диаграми които променят гледната точка на вашите сървъри. Например, можете изберете или премахнете избора показатели като IO Байта / сек, Опашка за дискове дължина, Дължина на опашката на процесора, и Блокираните процеси. Резултатът е способността да се анализира производителността на вашия сървър по различни начини.

Това е вярно и за персонализирано табло за управление където можете да изберете как точно е структурирана вашата среда за наблюдение. Можете да създавате свои собствени джунджурии и да ги посвещавате на сървърни данни според нуждите. Най-хубавото в това е, че не се нуждаете от сложен дисплей, за да можете да вложите основите и можете да ограничите това, което виждате, само до решаващите данни.

SpiceWorks Мониторинг на SQL Server е продукт, който е чудесен за по-малки организации, които искат да си проправят път в SQL мониторинг на бюджет. Най-добрата част за този продукт е, че той е напълно безплатен.

Мониторинг на сървъра: Нашият най-добър избор

Всички изброени по-горе продукти са ценни инструменти за мониторинг на бази данни. Ако обаче сте ограничени до две, бихме ви препоръчали SolarWinds анализатор на производителността на бази данни за SQL Server и Мрежов монитор на Paessler PRTG. SolarWinds анализатор на ефективността на базата данни за SQL Server трябва да бъде най-добрият избор за всяка организация, която сериозно се занимава с надзора върху работата на база данни.

Способността да видите първопричината за проблемите с производителността е нещо, което ще ви помогне неизмеримо, когато преминавате през процеса на отстраняване на неизправности. Вместо да прекарвате време да размишлявате за решения, ще можете да посочите спецификата и да предприемете подходящи действия.

Ако обаче искате да комбинирате опит за мониторинг на мрежата заедно с дейностите си за мониторинг на SQL, тогава Paessler PRTG Network Monitor е по-добрият избор. Той има възможността да наблюдава различни SQL бази данни и предоставя мащабируема ценова структура, подходяща за организации от всички размери.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 22

Adblock
detector