15 най-добри безплатни инструменти и софтуер за отдалечен работен плот

15 най-добри безплатни инструменти и софтуер за отдалечен работен плот

Системите за отдалечен работен плот са особено полезни за екипи за корпоративна поддръжка и техническите сътрудници, които дават възможност на обществеността да получи закупуването на софтуер за работа.

Тези програми са полезни и за ежедневна употреба от частни лица. Ако можете да се свържете с компютъра си у дома и да получите достъп до него чрез таблет, няма нужда да рискувате да загубите всичките си запазени файлове чрез кражба, загуба или случайна повреда. Дръжте най-добрия си компютър заключен у дома и получете достъп до всички ваши важни неща, без да се налага да копирате всичко или да купувате допълнителни лицензи на любимия си софтуер, като използвате програма за отдалечен работен плот.

Ние предоставяме много подробности за всеки от инструментите по-долу, но в случай, че ви липсва време, ето нашия списък на най-добрите безплатни инструменти за отдалечен работен плот:

 1. SolarWinds Dameware (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Две опции за бизнес с 14-дневна безплатна пробна версия.
 2. Zoho Assist (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Облачен пакет за поддръжка, който включва отдалечен достъп и отдалечени работни програми за десктоп.
 3. SolarWinds MSP Take Control (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Компактна система за дистанционно управление, която включва чат, VoIP и опашки за обслужване на множество потребители.
 4. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Комплект за дистанционно наблюдение и управление за MSP, който включва Splashtop.
 5. TeamViewer Широко използвана платена система за отдалечен работен плот, която е свободна за използване за частни лица.
 6. Отдалечен работен плот на Chrome Лесна, лесна за достъп система за отдалечен работен плот, която работи през браузър Google Chrome.
 7. RemotePC Платена система за отдалечен работен плот, която има безплатна версия за лична употреба.
 8. Microsoft Remote Desktop Безплатна програма, предоставена от Microsoft, която позволява отдалечен достъп до работния плот до устройства, работещи под Windows.
 9. RealVNC VNC Connect Облачна услуга, която е безплатна за домашна употреба и позволява достъп до Linux машини, както и до персонални компютри и Mac.
 10. TightVNC Софтуер за дистанционно управление, който е безплатен както за бизнеса, така и за хората.
 11. TigerVNC Проект с отворен код, предоставящ безплатни програми за отдалечен работен плот както за частна, така и за бизнес употреба.
 12. Remmina Напълно от за физически лица и предприятия - това е проект с отворен код.
 13. Splashtop Безплатен за частно ползване и платен за бизнеса. Потребителите, които плащат, имат достъп до седемдневна безплатна пробна версия.
 14. NoMachine Безплатно за всички, но с подобрени версии за бизнеса.
 15. Отдалечени помощни програми за Windows Платена система за отдалечен работен плот, която има безплатна версия.

Ако просто се нуждаете от система за отдалечен работен плот за свободното време, вероятно не искате да плащате много пари за лукса. Е, можем да помогнем, защото имаме списък от десет програми за отдалечен работен плот, които са безплатни за използване.

Малките компании и стартиращите компании с малко пари за запазване също ще се възползват от информацията, съдържаща се в тази статия, тъй като много от тях безплатни програми за отдалечен работен плот изброени тук са безплатни за използване и за бизнеса. Големите фирми с големи бюджети вероятно биха се почувствали по-удобно с масово платени приложения, които идват с пълна софтуерна поддръжка. Въпреки това, дори в тази категория, ние открихме някои примери, които можете да получите безплатно на пробен период.

Използване на софтуер за отдалечен работен плот

Инструментът за отдалечен работен плот има два компонента. Единият е a конзола, който е прозорецът на вашия собствен компютър, през който управлявате програмата и получавате изглед към отдалечения компютър. Другият елемент на системата е агент програма, която трябва да бъде пребивавана на отдалечения компютър.

Обикновено агентът е фонов процес и не се забелязва от потребителя на отдалечения компютър. Изискването за инсталиране на програма на гледания компютър означава, че собственикът на това устройство трябва да даде разрешение за да инсталирате агента за отдалечен работен плот и да го стартирате.

Там сте програми, които позволяват на хакер да гледа съдържанието на компютър дистанционно и да поеме контрола над него без разрешение на собственика. Тези системи се наричат ​​„трояни с отдалечен достъп.„В този преглед не обхващаме онези хакерски програми, които са съкратени до„ RATs “.

Някои отдалечени настолни системи работят от Облакът. В тези конфигурации конзолната програма е достъпна онлайн. Все пак трябва да се инсталира агентна програма на отдалечения компютър, до който се осъществява достъп или контрол.

Софтуер за отдалечен работен плот за бизнеса

Много от безплатните системи за отдалечен работен плот на пазара са домашните версии на софтуера за професионален достъп. В повечето случаи производителите на инструменти за отдалечен работен плот очакват бизнес потребителите да платят за софтуера.

Ако търсите безплатен софтуер за вашата компания, тогава вашите възможности са ограничени. От системите в нашия списък само следното ви предоставя безплатен достъп:

 • Отдалечен работен плот на Chrome
 • RemotePC (ограничено)
 • Microsoft Remote Desktop
 • TightVNC
 • TigerVNC
 • Remmina
 • NoMachine

Още пет от услугите в нашия списък предлагат безплатни тестове на бизнес потребителите:

 • SolarWinds Dameware (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)
 • RemotePC (разширен)
 • RealVNC VNC Connect
 • Splashtop
 • SolarWinds MSP Вземете контрол (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)
 • ATERA (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

Обърнете особено внимание на описанията на тези продукти в отзивите по-долу.

Най-добрият безплатен софтуер и инструменти за отдалечен работен плот

Този списък на софтуер за отдалечен десктоп е смесица от помощни програми за бизнес и личен потребител и за редица операционни системи. Има един атрибут, общ за всички - те са свободни за използване.

1. SolarWinds Dameware (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

SolarWinds Dameware

Дамуер е професионална система за подкрепа, така че вероятно не би интересувал домашните потребители. Това обаче несъмнено е най-компетентната система за отдалечен бизнес на настолни компютри за екипи за поддръжка на пазара, поради което тя получава слот номер едно в този преглед.

Dameware е платформа за отдалечена поддръжка, която се таксува чрез абонамент. Въпреки това, SolarWinds предлага 14-дневен безплатен пробен период от всеки от продуктите на Dameware, така че можете използвайте тази услуга безплатно, ако само за две седмици.

Можете да получите достъп до Dameware като онлайн услуга, която се таксува чрез абонамент или като локален софтуер, който купувате с еднократно плащане. Обажда се онлайн версията Дамуер за дистанционно навсякъде и локалната система се нарича Дистанционна поддръжка на Dameware.

Отстранява се отдалечена поддръжка на Dameware Windows и Windows Server; Dameware Remote Навсякъде не зависи от операционната система, защото конзолата е достъп до браузъра.

И двете системи имат достъп до работещи устройства Windows, Mac OS, и Linux и двете са достъпни чрез мобилни приложения. С Dameware Remote навсякъде плащате абонамент на техник, но услугата позволява на всеки оператор да получи достъп до 500 отдалечени устройства. В локалния софтуер на отдалечена поддръжка на Dameware няма ограничения за отдалечени устройства. Лицензирането на този софтуер обаче е подобно на онлайн версията, тъй като се цени на техник.

Този софтуер е специално насочен към отделите за ИТ поддръжка и управляващите доставчици на услуги. Опитай 14-дневен безплатен пробен период на дистанционно навсякъде.

DamewareStart 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Zoho Assist (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

15 най-добри безплатни инструменти и софтуер за отдалечен работен плот

Zoho произвежда широка гама от бизнес софтуер, а компанията също притежава ManageEngine, който е водещ доставчик на софтуер за управление на ИТ инфраструктура. Zoho Assist е облачен пакет от услуги за отдалечен достъп, който е идеален за информационно бюро и MSP техници. Отдалечният работен плот в помощната програма е маркиран, така че можете да поставите логото на вашата компания на всички екрани.

Отдалечената връзка може да се осъществи само със съгласието на клиента. Всички комуникации са защитени от 256-битово AES криптиране.

Пакетът Zoho Assist включва система за чат на живо и интегрирана програма за прехвърляне на файлове. Техникът може да отвори множество сесии на един и същ отдалечен компютър, като позволява видими за потребителя действия в един прозорец и действия на операционната система в друг. Също така е възможно техникът да покаже на клиента собствения си екран в интерес да даде системна обиколка или инструкции за употреба, без да се налага да предоставя на този потенциален купувач сметка.

Освен помощната програма за отдалечен работен плот, Zoho Assist включва пълен отдалечен достъп функции, които включват автоматизация за групови изследвания и актуализации в крайните точки. Зохо предлага безплатен пробен период от пакета Assist.

Zoho AssistStart БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. SolarWinds MSP Take Control (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

15 най-добри безплатни инструменти и софтуер за отдалечен работен плот

SolarWinds MSP Вземете контрол е подходящ за употреба от помощни техници, работещи за MSP, или за ИТ отдел на компанията. Това е особено интересна услуга за независими техници за поддръжка на свободна практика, тъй като включва всички инструменти, необходими за комуникация с потребител, който се нуждае от помощ. Той дори включва система от опашки за услуги.

Услугата се доставя от облака и се таксува чрез абонамент със ставка на техник на месец. Това означава, че това цялата система е достъпна за независими техници както и екипи, работещи за МСП и големи организации.

Софтуерът за отдалечен достъп по желание показва действията на техника на екрана на потребителя. Възможен е и достъп до операционната система, без да минавате през работния плот на отдалеченото устройство.

Системата Take Control се предлага на две нива, като по-високото ниво се нарича Вземете Control Plus. По-високото ниво е особено полезно за контролираните техници, тъй като включва мониторинг на сесиите и функции за отчитане на работата на техника. Take Control Plus включва и потребителско проучване за оценка на компетентността на всеки техник.

Услугата може да се заплаща за месец или по година. Годишният план за плащане работи по-евтино. Имайте предвид обаче, че трябва да заплатите за периода на услугата предварително. SolarWinds го предлага за 14-дневен безплатен пробен период.

SolarWinds MSP Вземете ControlStart 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

15 най-добри безплатни инструменти и софтуер за отдалечен работен плот

ATERA е пакет за поддръжка за управлявани доставчици на услуги (MSP). Услугата включва всички помощни програми, от които техниците на MSP се нуждаят, за да управляват отдалечена мрежа, а също така има модул, който помага на мениджърите на MSP да стартират бизнеса.

Секцията за техническа поддръжка на Atera се нарича „дистанционно наблюдение и управление”(RMM) система. Той включва софтуер за отдалечен достъп, както и автоматизирани скриптове за отдалечен администриране за поддържане на клиентската система. Друга полезна програма в пакета е a Система на Help Desk, който включва портал за достъп от общността на потребителите и табло за използване от техниците, когато работят върху билет.

Таблото за управление на Help Desk дава достъп до отдалечена система на работния плот, която всъщност е Splashtop, за които четете по-горе. Интерфейсът включва система за чат, така че техникът да може да напътства и съветва потребителя, докато изследва отдалечената крайна точка и произвежда решение на проблема, повдигнат в билета за поддръжка.

Атера е облачна услуга и се осъществява достъп до всеки стандартен уеб браузър. Услугата може да бъде достъпна и чрез специално приложение, което е достъпно безплатно за мобилни устройства. Платформата се таксува на месечен или годишен абонамент за техник. Можете да получите 30-дневен безплатен пробен период и тествайте системата Atera, преди да се регистрирате за абонамент.

30-дневна безплатна пробна версия на AteraStart

5. TeamViewer

TeamViewer

TeamViewer е лидер в индустрията. Тази система за отдалечен работен плот е инсталирана повече от два милиарда пъти, което показва неговата популярност. Ние поставяме тази система за отдалечен работен плот в горната част на нашия списък, тъй като тя е много изчерпателен търговски продукт, който позволява безплатно използване от частни лица. Ако обаче имате нужда от програма за отдалечен работен плот за бизнес използване, ще трябва да платите.

Както подсказва името, TeamViewer е насочен към екипно сътрудничество и има редица функции за групова комуникация, които правят това повече от просто инструмент за отдалечен работен плот. Те включват помощни програми за видеоконференции и демонстративно излъчване.

Системата за връзка разчита на двуфакторна автентификация за повишаване на сигурността и всички предавания са защитени от 256-битово AES криптиране.

Софтуерът на контролера може да бъде достъпен от мобилни устройства с Android. Ще имате достъп до работещи отдалечени устройства Windows, Mac OS, Linux, андроид, и IOS. Системата също така включва средство за сигурно прехвърляне на файлове и възможности за изпълнение на скриптове в конзолата.

6. Отдалечен работен плот на Chrome

Отдалечен работен плот на Chrome

Можете да използвате a Google Chrome браузър като преглед на отдалечен работен плот. Версията за отдалечена поддръжка може да се използва от бизнеса и то абсолютно безплатен за използване.

Имате нужда от акаунт в Google, за да използвате системата, но ако имате Gmail адрес, тогава това вече е погрижено. Устройството, до което се осъществява достъп, се нуждае от програма, инсталирана върху него. Това е агентурната програма. След като това стартира, можете да разрешите достъп на всеки, като му дадете PIN. Зрителят е базиран на браузъра и има достъп до всяко устройство през интернет.

Системата ще работи на всяка операционна система, която може да отвори Google Chrome, а има и приложения за андроид и IOS устройства. Комуникациите по интернет са защитени от HTTPS, която е същата система за сигурност, която защитава информацията за кредитните карти, когато купувате неща в интернет.

7. RemotePC

RemotePC

RemotePC е платен продукт, но има безплатно издание. Безплатната версия ви позволява да получите достъп само до едно устройство и ви дава само един потребителски акаунт. Ако обаче имате нужда само от програма за отдалечен работен плот за домашна употреба, тогава това трябва да е достатъчно. В описанието на тази услуга няма нищо, което не ви пречи да използвате безплатното издание за бизнес. Така че, особено ако сте собственик на малък бизнес, може да успеете да се измъкнете само с помощта на тази услуга, без да плащате.

Трите платени плана позволяват достъп до множество компютри. Най-ниският от тези планове дава достъп на един акаунт до 10 компютъра, а най-високият план позволява неограничен брой акаунти да получат достъп до 100 компютъра. Има оферта за 30-дневна безплатна пробна версия за двата по-високи плана.

Конзолата е базиран на браузър и отдалечен компютър трябва да има агент инсталиран и работи на него. Можете да получите достъп до конзолата от всяка операционна система, която има браузър и агентът може да бъде инсталиран на Windows, Mac OS, андроид, и IOS устройства.

8. Microsoft Remote Desktop

Microsoft Remote Desktop

Microsoft произвежда система за отдалечен работен плот, която е безплатен за използване и предоставя достъп до компютри, работещи на Windows Professional, Windows Enterprise, или Windows Server операционна система. Можете да получите достъп до отдалечен компютър от мобилно устройство, докато това устройство работи Windows Mobile. Възможно е да се използва и Xbox One или като отдалечено устройство или като аксесоар.

Можете да получите достъп до десет устройства с един акаунт в Microsoft чрез тази програма. Няма значение къде в света са тези устройства, защото системата за отдалечен работен плот комуникира по интернет. Голямо предимство на тази система е лесното й интегриране в операционната система на вашия компютър. Няма ограничение на потребителския профил за използването на този софтуер, така че фирмите могат да го използват безплатно.

9. RealVNC VNC Connect

RealVNC

„VNC“ е индустриален термин, който означава „виртуални мрежови изчисления". Съкращението се използва в имената на доста отдалечени настолни системи, включително RealVNC. Компанията предлага набор от комуникационен софтуер и неговия инструмент за отдалечен десктоп, който нарича „софтуер за споделяне на екрана," е наречен VNC Connect. В VNC Connect има два компонента: VNC Viewer, който е софтуер за конзолата и VNC сървър, който е агентът, който трябва да работи на отдалечения компютър.

Не трябва просто да гледате екрана на отдалечен компютър с този пакет, можете също да поемете контрола и да използвате устройството, сякаш седите в него. Това е чудесен избор, ако искате да оставите целия си скъп софтуер у дома на най-добрия си компютър, докато имате достъп до всичко от таблет или лаптоп в движение.

Това също е добър вариант за техници за софтуерна поддръжка който може да получи отдалечен достъп до компютър, който изпитва грешки, да проучи поведението му и да поправи проблеми със софтуера, дори да преинсталира програмата и да изпълни скриптове.

VNC Connect е безплатен само за домашна употреба; бизнеса трябва да плаща за това. Платената версия се предлага в две издания, наречени професионален и начинание. Можете да получите 30-дневна безплатна пробна версия за някой от тези планове.

10. TightVNC

TightVNC

TightVNC е напълно безплатен за използване за всички - дори и за бизнеса. Всички разработчици на отдалечения работен плот предлагат SDK, който дава възможност на други разработчици на софтуер да интегрират помощната програма за отдалечен работен плот в собствените си системи.

Един недостатък на TightVNC е, че той е достъпен само за улесняване на достъпа до работещите компютри Windows. Системната конзола TightVNC също може да бъде инсталирана само в Windows. Придружаваща програма, наречена вълничка, може да бъде инсталиран на андроид и IOS устройства, които да им позволят да действат като зрители на отдалечени настолни компютри. Отново приложението Ripple е безплатно за използване.

Въпреки че няма версия за компютри Macs или Linux, това е така проект с отворен код, така че ако имате способности за програмиране, имате право да изтеглите програмния код и да го адаптирате към вашата операционна система.

11. TigerVNC

TigerVNC

TigerVNC е система с отворен код, така че ако има нещо в нея, което не ви харесва, можете да изтеглите кода и сами да го промените. Тъй като кодът за тази система е достъпен, той е достъпен за безплатно за всеки, който може да използва, включително бизнеса.

Този софтуер е вилица на TightVNC код. Еволюцията на TightVNC до четвъртата му версия спря и някои от ентусиастите, които допринесоха за развитието му, излязоха и създадоха свой собствен продукт, който смятаха, че могат да напредват по-бързо.

Могат да бъдат инсталирани както агентите, така и конзолните елементи на TigerVNC Windows, Mac OS, на Fedora, арка, RHEL, OpenSUSE и SUSE LE distros на Linux и FreeBSD Unix. Сигурността на връзката се осигурява от Сигурност на транспортния слой (TLS) система, която е в основата на защитената HTTPS система, която защитава уеб страниците в браузърите.

12. Remmina

Remmina

Remmina е проект с отворен код. На физически лица и предприятия е разрешено да използвайте тази система за отдалечен работен плот безплатно. В този списък има услуги, които са достъпни само за Windows. Remmina изравнява резултата малко, защото е достъпен само за Unix, Linux, Raspberry Pi, и Mac OS. Въпреки че не можете да стартирате конзолата в Windows, услугата може да се свърже и контролира компютри с всяка операционна система, включително Windows.

Комуникационните опции на Remmina разполагат с редица протоколи, така че можете да избирате между VNC, RDP, XDMCP или сигурната SSH система за да стигнете до отдалечения компютър. Конзолата има интерфейс с раздели, така че можете да отворите връзки към много отдалечени компютри наведнъж. Тъй като това е система с отворен код, можете също да изтеглите кода и да го адаптирате към собствените си изисквания.

13. Splashtop

Splashtop

Splashtop е платена система за отдалечен работен плот, която хората могат да ползват безплатно. Услугата изисква инсталирането на две програми. Най- Splashtop Personal ап трябва да бъде инсталиран на компютъра, който искате да използвате като конзола. Най- Splashtop Streamer се инсталира на отдалечения компютър, до който искате да получите достъп.

Приложението Splashtop Personal ще работи Windows, Windows Mobile, Mac OS, андроид, IOS, и Амазонски огън. Въпреки че повечето от тези продукти са безплатни за употреба, има такса за версията за iOS, който работи на iPad и iPhone. Splashtop Streamer е достъпен за Windows, Mac OS, и Linux. Така че, въпреки че можете да получите достъп до отдалечен компютър с тази система, ако вашият собствен компютър има Linux, можете да се свържете към вашия Linux компютър от вашия телефон, лаптоп, компютър или Mac.

Фирмите трябва да плащат за Splashtop. Зарежда се на основа за абонамент, на техник на месец. Можете да получите седемдневна безплатна пробна версия на плана за бизнес достъп.

14. NoMachine

NoMachine

NoMachine е впечатляваща и гъвкава система за отдалечен работен плот, която ще работи Windows, Mac OS, Linux, Raspberry Pi, андроид, и IOS. NoMachine е „безплатно за всички.“Въпреки това, има платено Enterprise издание за бизнеса. Ако нямате нужда от екстри в Enterprise Edition, няма какво да ви попречи да използвате безплатната версия за вашия бизнес.

15. Отдалечени помощни програми за Windows

Отдалечени помощни програми за Windows

Отдалечените помощни програми за Windows звучат като подобрение на Microsoft. Този инструмент за отдалечен работен плот обаче е продукт на независима компания, която също се нарича Дистанционни комунални услуги.

Инструментът има два елемента: Viewer, която е конзолната програма и домакин, която е агентурната програма, която работи на отдалечения компютър, до който искате да получите достъп. Този софтуер е безплатен - до точка.

Можете да изтеглите домакина колкото пъти искате и никога не трябва да плащате. Viewer също е безплатен, ако го използвате за връзка с до 10 устройства. След това трябва да платите. Тази безплатна помощ е достъпна както за физически лица, така и за предприятия.

Прегледът е достъпен за Windows, IOS, и андроид и хостът може да бъде инсталиран на работещи компютри Windows.

Тази статия описва най-добрите безплатни софтуерни приложения за отдалечен достъп. Вижте тези, които ще ви позволят да се свържете с компютъра си отвсякъде с достъп до интернет.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =

Adblock
detector