15-те най-добри VM мониторинг инструменти и софтуер

15-те най-добри VM мониторинг инструменти и софтуер

Виртуалната среда предлага начин за разширяване на използването на ресурси на място. Това е често срещано решение в повечето бизнес мрежи благодарение на лекотата на използване VMWare и Microsoft Софтуер за виртуална машина Hyper-V (VM). Въпреки това, що се отнася до мониторинга на ресурсите, допълнителният слой трафик, който е неизбежен при настройките на VM, може да затрудни картографирането на ресурсите. След като бизнесът ви расте, проследяването на това VM решение може бързо да излезе от употреба.

Мониторингът на виртуалната машина ви помага да сте в течение на проблемите с ресурсите, когато разпределяте ресурси от една машина на друга. Проблемите с мрежовия трафик са неизбежни, когато предоставяте отдалечени ресурси незабавно и локално. Трябва да проследявате търсенето и да адаптирате ресурси, за да поддържате потребителите на мрежата щастливи. Планирането на капацитет е ключова част от управлението на ВМ и използването на мониторинг ви помага да останете пред търсенето и поддържа времето за реакция ниско.

Попадаме в подробности за всеки от инструментите по-долу, но в случай, че имате време само за обобщение, ето го нашия списък с най-добрите инструменти за наблюдение на VM:

 1. VM Monitor SolarWinds (БЕЗПЛАТНО ИЗТЕГЛЯНЕ) Безплатен инструмент, който следи VMWare и Microsoft Hyper-V виртуализации на Windows Server.
 2. Site24x7 Мониторинг на сървъра (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Облачна услуга, която ви позволява да наблюдавате виртуализацията на Hyper-V и VMWare плюс AWS и Azure Cloud сървъри.
 3. Мениджър за виртуализация на SolarWinds (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Платен инструмент, който работи на Windows Server и следи VMWare и Hyper-V, Amazon EC2 и Azure.
 4. Мрежов монитор Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) По-широка мрежа за мониторинг на мрежи, сървъри и приложения, която включва специализирани функции за мониторинг за Citrix Xen, Microsoft Hyper-V, VMWare, Parallels Virtuozzo Containers и Amazon EC2.
 5. AppOptics APM (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Облачен базиран монитор за изпълнение на приложението с добавен мониторинг на инфраструктурата, който прави страхотен монитор за виртуализация.
 6. ManageEngine Application Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Покрива Microsoft Hyper-V, Microsoft Azure, Microsoft Office 365, VMware ESX / ESXi, VMware Horizon View, Citrix Xen, Docker, Amazon EC2, Amazon RDS и облачните оператори OpenStack.
 7. LogicMonitor Облачна мрежа за мониторинг на услугата, която включва покритие за VMware vCenter, ESX / i, Microsoft Hyper-V и Citrix XenServer.
 8. Veeam One Инструмент за мониторинг на ресурси, който следи целия хардуер, софтуер и услуги, които допринасят за VMWare vSphere и Hyper-V виртуализация.
 9. Quest Foglight Монитор за виртуализация за Citrix Xen, VMWare и Hyper-V, който работи на Windows, Linux и Solaris.
 10. eG Enterprise Система за мониторинг на VMware vSphere, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V, Oracle VM сървър, виртуализация на Red Hat Enterprise, AIX LPAR, виртуализации на контейнери Solaris.
 11. Aptare виртуализация мениджър Този инструмент следи VMWare, Amazon Web Services, Microsoft Azure и OpenStack.
 12. WhatsUp Gold Добавка за мониторинг на виртуализация Допълнение към основната система за наблюдение на мрежата WhatsUp Gold.
 13. ESXi вграден хост клиент Безплатен ESXi клиентски монитор, предоставен от VMWare.
 14. Turbonomic Този инструмент следи внедряването на VMware, Hyper-V и XenServer на място и извън облачните ресурси.
 15. 5Nine Manager Този инструмент се фокусира върху наблюдението на Microsoft VM, създадени с Azure и Hyper-V.

Интеграцията на облачни ресурси е стандартна характеристика на бизнес системите в днешно време. Традиционните методи за виртуализация са в основата на комуникацията между терминали на място и външни приложения и файлови сървъри. Така, получаването на инструмент за наблюдение на VM, който разпознава сървърите ви независимо дали са на място или в облака, е съществено изискване за всеки системен инструмент.

Най-добрите инструменти и софтуер за мониторинг на VM

Съставихме анализ на най-добрите инструменти за мониторинг на VM и изготви списък с помощни програми, които трябва да имате предвид, когато пазарувате софтуер. Тези инструменти за мониторинг на VM са лидери в индустрията и ще ви спестят време при проследяване на вашата виртуална среда. Следващият раздел ви дава информация за всеки от тези инструменти за наблюдение на VM.

1. SolarWinds VM Monitor (БЕЗПЛАТНО ИЗТЕГЛЯНЕ)

Solarwinds VM монитор

Това безплатен инструмент от SolarWinds е отправна точка за всеки мониторинг на качеството Това не е цялостна система; функционалността му е ограничена до наблюдение само на един сървър. Тази конфигурация обаче описва много малки бизнес мрежи, така че този инструмент все още може да отговаря на вашите нужди.

VM Monitor дава приоритет на два основни фактора на производителността на сървъра: Използване на процесора и използване на паметта. При поискване получавате бързо обобщение на тези два статуса. Екранът използва цветно кодирани нива на състояние, показва жълто за предупреждения и червено за критични условия, което прави показателите за ефективност лесни за разбиране. Получавате брой на всяко от тези нива на състояние за използване на процесора и паметта в екрана с обобщения. Други фактори за ефективност, които този удобен инструмент ще покрие, включват използване на мрежата, броят на конфигурираните виртуални машини, и броя на работещите виртуални машини.

Освен актуализациите при поискване, VM мониторът работи непрекъснато, след като го стартирате. Можете да го сведете до минимум в системната област, за да отделите пространство на екрана на други табла за наблюдение. Прегледът на ресурсите може да се филтрира, за да включва само активни виртуални машини.

Най- Предупреждения и критичен условията, преброени в обобщения екран, се отнасят до праговете на производителност, посочени в правилата на монитора VM мониторът работи Windows Server и следи производителността на софтуера за виртуализация на VMWare и Microsoft Hyper-V. Това е неусложнен инструмент, който ви дава заглавни новини за вашата виртуална среда, освобождаване на време, за да се съсредоточите върху друга инфраструктура.

SolarWinds VM MonitorDownload 30 дни БЕЗПЛАТНО ИЗТЕГЛЯНЕ в SolarWinds.com

2. Site24x7 Мониторинг на сървъра (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

15-те най-добри VM мониторинг инструменти и софтуер

Site24x7 Мониторинг на сървъри се предлага онлайн на Софтуер-като-услуга модел. Няма локална версия. Инструментът е продукт на Zoho Group, която също притежава ManageEngine.

Тази система за мониторинг се предлага в редица специализирани издания, които обслужват редовен бизнес, MSP и уеб-базирани предприятия. Компетентността му обхваща сървъри, мрежи и приложения - комбинация, която е идеална за наблюдение на виртуализациите. Системата е в състояние да наблюдава Microsoft Hyper-V и VMWare виртуализации на място и AWS и Облачни сървъри, базирани на Microsoft Azure.

До конзолата за услугата се осъществява достъп чрез браузър и можете също да инсталирате приложение на мобилни гмуркания, за да получите достъп. Фактът, че системата е базирана на отдалечени сървъри, освобождава способностите й, така че да може да наблюдава мрежи навсякъде по света. Инструментите в услугата включват наблюдение на състоянието на живо и анализ на резултатите въз основа на исторически данни.

Системата започва своята услуга от откриване и регистриране на цялата ви инфраструктура. Той ще открие вашите виртуализации и ще картографира всички допринасящи ресурси. След като тази първоначална фаза на откриване приключи, системата продължава да проверява топологията на вашата мрежа и виртуализациите, като автоматично коригира записите си, ако промените някой аспект на вашата реализация.

Екраните за визуализация са много ясно очертани. Простотата на всеки монитор за VM е полезна, защото ви дава страхотна видимост на това, което понякога може да изглежда изключително сложна технология.

Изгледът на системата е разпределен на няколко екрана и можете пробивам надолу за да видите съпоставянията на виртуалните машини за хостове, производителността на всеки сървър и активността в мрежата, която доставя вашите виртуализации. Статусите са цветно кодирани за моментална идентификация на проблема и сигналите за ресурси ви дават постоянно актуализиране на състоянието за всеки допринасящ елемент от вашата виртуализация.

Можете да персонализирате нивата на предупреждения и да отстраните всяка потенциална заплаха за вашата VM среда, преди да се появи недостиг на ресурси. Отчетите в пакета включват SLA управление дневници за отчитане и използване на ресурсите.

Функциите за анализ ви помагат да пренареждате VM за хостове, ако всеки един сървър изглежда претоварен. Можете да използвате отчетите в пакета, за да демонстрирате потребности от ресурси към заинтересованите страни.

Това е чудесен инструмент за ръководен от екипа VM мониторинг. Той се таксува на база абонамент и вие плащате за броя сървъри, които трябва да наблюдавате, а не за броя на техниците, които искате да имате достъп до монитора. Ценовите планове за мониторинг на инфраструктурата са много мащабируеми. Изваждате a стартер план, който обхваща до 10 сървъра и добавъчен капацитет, ако трябва да гледате повече сървъри.

Това е много обширна система, която е подходяща за големи корпорации. Въпреки това малките предприятия могат да го използват също. Нещо повече - Site24x7 е безплатен за използване ако трябва само да наблюдавате до пет сървъра. Така че Site24x7 е добър избор от всички бизнес размери. Можеш да получиш 30-дневен безплатен пробен период на системата. Вашият абонамент автоматично ще премине към Безплатно издание в края на пробния период, ако решите да не плащате. Тази услуга може да бъде надградена до по-широко платената услуга по всяко време.

Site24x7 Monitoring ServerStart 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. SolarWinds виртуализация мениджър (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

SolaWinds Мениджър за виртуализация

Ако вашата VM система е малко по-сложна от един сървър, вероятно ще трябва да пристъпите към SolarWinds Virtualization Manager. Този инструмент не само обхваща повече от един сървър, но предлага много по-задълбочен мониторинг на условията във виртуалната среда. Вие не сте ограничени до локални VM сървъри с този пакет, защото той също може да се интегрира Amazon EC2 и лазурен сървъри в мониторинговата среда.

Таблото за управление на виртуализационния мениджър показва подробни показатели за ефективността и включва елементи за визуализация на данни, като циферблати и линейни графики за изпълнение на живо. Системата ще покаже и двете VMWare и Hyper-V среда, поддържане на отделни списъци на показателите за всеки поддържащ тип OS, ако имате комбинация от двете системи, работещи във вашата мрежа. Сигналите са цветно кодирани: жълто показва предупреждения, а червеното подчертава критичните условия. Списък на потенциалните ситуации на предупреждение е готов в отделен панел на таблото за управление. Тази помощна програма следи за условията на обслужване, които са достигнали точка на нарушаване на производителността и подход a Внимание състояние.

Ключовите надстройки, които този инструмент има над VM Monitor, включват помощ при планиране на капацитета и „управление на разпръскване.“Комбинацията от тези два инструмента ви дава прогнозни препоръки. Благодарение на тази функция за планиране, вие сте по-добре въоръжени, за да избегнете свръхкапацитета в една област от околната среда и да преразпределите недостатъчно използвани ресурси в други области на системата.

А симулационен модул ви позволява да тествате ефектите от добавянето на повече потребители или приложения в мрежата. Този модел Използване на процесора, наличност на паметта, капацитет за съхранение, и мрежови изисквания за даден сценарий. Най- изтягане функция ви показва къде виртуалните виртуални файлове са празни и ви позволява да ги изключите и да пренасочите ресурсите, възложени им.

Това е наистина полезна функция, която помага извлечете максимума от бюджета си и не спирайте да грешите мъртвите процеси за търсене на ресурси. В другия край на спектъра, мониторът на разпръскване ви показва кои виртуални машини зарибяват всичките ви ресурси. Това ви позволява да ограничите разпределението на тези възли, а също и предоставя отправна точка за разследвания за неефективна злоупотреба със софтуер или система.

Таблото за управление включва и Стека на приложенията което просто показва слоеве ресурси и условията за състояние, присъстващи на всеки. Стекът е представен от редове от символи за състояние на предупреждение за потребителски групи, приложения, бази данни, сделки, сървъри, и Силите. Това ви позволява бързо да видите къде проблемите с капацитета влияят на производителността на приложението и качеството на услугата.

Най- Перф стек характеристика на Мениджъра на виртуализацията е помощна програма, налична в редица инструменти за управление на инфраструктурата на SolarWinds. Така че, ако вече сте използвали различен продукт SolarWinds, може да сте запознати с PerfStack. Това е графичен еквивалент на стека на приложения. Показва данни на живо в линейна графика за всеки ресурс във виртуалната среда. Избирате всяка от графиките, които ви интересуват, и ги плъзнете и пуснете на дъска. Това ви позволява да създадете свой собствен стек показва как върховете и нивата на търсене на един ресурс, като например база данни или мрежа, влияят върху производителността на други ресурси, като например време за реакция на приложение или използване на процесора.

Мениджърът за виртуализация съдържа много информация и обобщените изгледи наистина идват по-добре, за да попречат да бъдете претоварени с данни. Скоро ще свикнете с формата на презентация на таблото за наблюдение на виртуалната машина и ще изградите свои собствени работни практики. Те ще ви видят да превключвате между обобщения и подробности и да прескачате инструментите за планиране, за да запазите виртуалната среда да тикне.

SolarWinds Virtualization Manager не е евтин - цените започват от $ 2995. Въпреки това можете изпробвайте системата за 30 дни безплатно.

SolarWinds Virtualization ManagerDownload 30 дни БЕЗПЛАТНО ПРОБЛЕМ в SolarWinds.com

4. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Виртуален мониторинг на Paessler

Paessler произвежда страхотна мрежа за мониторинг, която обхваща както мониторинга на мрежовите устройства, така и анализа на трафика. Тази услуга интегрира функции за проследяване на производителността на VM. Въпреки че Paessler PRTG е мрежов монитор с пълна услуга, той все пак влиза безплатна версия. Paessler определя цените си на броя сензори, които системата следи. „Сензорът“ е аспект на услугата, като скорост на мрежата или точка за наблюдение, като например порт. PRTG е насочен към големи мрежи, но безплатната версия би била подходяща за малки предприятия.

Възможностите за наблюдение на VM приложения на Paessler PRTG се простират до следните платформи:

 • Citrix Xen
 • Microsoft Hyper-V
 • VMWare
 • Контейнери за паралели Virtuozzo
 • Amazon EC2

Възможностите на монитора ви дават възможност да наблюдавате цялата си мрежа с този инструмент, а не само виртуалната среда. Основният анализ на мрежовия трафик работи върху типични системи за съобщения, които са част от фърмуера на големите производители на мрежово оборудване. Физическите мрежови устройства се наблюдават чрез SNMP система. PRTG разширява мрежовия мониторинг в сайтове и в облака.

Мониторингът на работата на сървъра се фокусира върху Зареждане на процесора, използване на диска, и скорости на предаване на мрежата. Физически аспекти на хост машини, които PRTG мониторите включват сървъра температура, текуща консумация на енергия, напрежение на батерията, и скорост на вентилатора.

Тези показатели на сървъра водят до открояване на услугата, което ще ви предупреди за претоварени сървъри. С това знание можете да преразпределите виртуалните карти между сървърите, за да спечелите по-справедливо натоварване и по-добра производителност. Можете да зададете свои собствени нива на предупреждение за ефективност в атрибутите на сървъра. Тези персонализирани сигнали ви позволяват да видите кои сървъри са претоварени. Предупрежденията се появяват на таблото за управление, но можете също да ги изпратите от СМС, електронна поща, или чрез API.

И таблото за управление, и известията могат да бъдат филтрирани до създайте персонализирани изгледи с ограничени контроли за различни членове на екипа. Можете да изпращате известия до различни получатели според източника на предупреждение или тежестта.

Безплатният PRTG е ограничен до 100 сензора. Можете също да получите 30-дневен безплатен пробен период на пълната система, което няма ограничение за броя на сензорите, които можете да наблюдавате.

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

5. APOptics APM (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

15-те най-добри VM мониторинг инструменти и софтуер

AppOptics APM е монитор за изпълнение на приложението. Като такъв, той е в състояние да наблюдава виртуализациите, които се формират от приложения. Услугата APM включва и мониторинг на инфраструктурата, тъй като в много случаи aнарушаването на производителността на приложеното се дължи на някои основни поддържащи услуги а не самото приложение.

AppOptics APM има специално възможности за наблюдение на операциите на виртуализациите Hyper-V, Azure и Docker. Във всеки случай услугата проследява ефективността на сървъра, който е домакин на внедряване на виртуализация, проверявайки Наличност на процесор и памет и да се гарантира, че има достатъчно дисково пространство на разположение за операциите на VM.

Системата AppOptics е базирани в облака и изисква да се инсталира софтуер на агента в системата, която трябва да бъде наблюдавана. Таблото за управление и цялата мощност за обработка на системата се хоства в облака и се включва в цената на софтуера. Потребителите имат достъп до конзолата на AppOptics чрез всеки стандартен уеб браузър.

AppOptics е таксува се за абонамент с такса се начислява годишно предварително. Няма ограничение за броя на техниците, на които клиентската компания може да даде достъп до системата AppOptics и няма ограничение за мониторинг или обработка на услугата. Можеш да получиш 14-дневен безплатен пробен период на AppOptics, за да постави системата през крачките си.

AppOpticsStart 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

6. ManageEngine Application Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

ManageEngine Application Manager

ManageEngine е един от основните доставчици на софтуер за мониторинг на ресурси в света, но през последните няколко години имаше няколко спънки на пазара за наблюдение на VM. Нерешителността на компанията как иска да се справи с виртуализациите отслабва позициите си на пазара и губи първото място, което заслужава голяма част от софтуера му.

Компанията е създала самостоятелни пакети за виртуализация в миналото, но те са паднали край пътя. Сега функциите му за виртуализация са разпространени в два инструмента за мониторинг: Мениджър на приложения и OpManager. Това разделение на задачите за наблюдение усложнява въпросите.

OpManager е основният продукт на ManageEngine и осигурява отлични възможности за мониторинг на мрежата. Тези възможности включват мониторинг на ресурсите в подкрепа на виртуализацията. Системите, които OpManager може да покрие включете VMware ESX сървъри, Citrix XenServer, и Microsoft Hyper-V среди. Причината обаче, че OpManager не заглави този раздел е тази получавате много по-мощни възможности за наблюдение на VM с ManageEngine Applications Manager. Декларираният списък на съвместимостта на VM софтуер за Application Manager е:

 • Microsoft Hyper-V
 • Microsoft Azure
 • Microsoft Office 365
 • VMware ESX / ESXi
 • VMware Horizon View
 • Citrix XenServer
 • Citrix XenApp
 • докер
 • Amazon EC2
 • Amazon RDS
 • Облачни оператори на OpenStack

За да получите пълния спектър от наблюдение на VM с ManageEngine, вероятно ще трябва да се сдобиете с OpManager и Application Manager. Добрата новина е, че тези две комунални програми са изградени на една и съща платформа. Те се интегрират безпроблемно и дори могат да споделят данни. Както OpManager, така и Мениджърът на приложения ще работят на всеки от тях Windows или Linux. Можеш да получиш безплатна версия на OpManager за наблюдение на до 10 устройства.

Таблото за управление на Application Manager включва няколко панела. Основната комуникационна среда в таблото за управление се състои от линейни графики въз основа на данни на живо. Интерфейсът включва голям брой екрани, на които всички съдържат списъци със събития или графични изображения, като диаграми на пай, линейни графики и хистограми.

Системата се настройва автоматично и карти всички приложения, работещи на вашата система. Функцията за картографиране показва зависимости от ресурси, и тази функция е особено полезна за наблюдение на виртуализацията. Физическата инфраструктура, локалната мрежа, интернет връзките към облачните услуги и здравословното състояние на мрежовите устройства също са включени в заданието на мениджъра на приложения. Този изглед се намира отгоре на системните сигнали от мрежово оборудване, събрано от OpManager.

Мониторът включва модул за планиране на капацитет, който създава карти на тенденции и дисперсии от исторически данни. Това ви позволява да забележите конкретни приложения и виртуални машини, които използват ресурси. Можете също така да симулирате последствията от добавяне на търсене към системата.

Ако изберете само Мениджъра на приложения или OpManager, Мениджърът на приложения вероятно е по-подходящ. Основната работа на мрежата представлява интерес, по-специално, тъй като можете да получите изгледи за използване на мрежата за виртуализация в OpManager. Въпреки това, Мениджърът на приложенията ви предоставя много повече слоеве информация и съдържа подробности за системните дейности, които OpManager просто не покрива. Application Manager е значително по-евтин от OpManager. Можете също да изтеглите 30-дневна безплатна пробна версия.

ManageEngine Application ManagerDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

7. LogicMonitor

LogicMonitor

LogicMonitor е система за управление на мрежата, но интегрира мониторинга на виртуалните среди. Така че можете да го използвате като монитор за цялата система или просто да го ограничите до наблюдение на реализациите на вашата виртуална машина. Системата LogicMonitor предлага VMware vCenter мониторинг, ESX / и хоства мониторинг и също така обхваща отделни виртуални машини, включително ESX и ESXi.

LogicMonitor изпълнява Microsoft Hyper-V проследяване на ефективността както на нивата на хипервизора, така и на отделните VM. Тази система също може да взаимодейства с Citrix XenServer технология.

Софтуерът за този монитор се осъществява в облака. Той е неутрален от платформата и може да наблюдава предоставените от облака VM услуги, предоставени от облак, както и на място на системи. Това обаче не е напълно внедряване извън сайта, защото трябва да инсталирате колектори на вашите сървъри и мрежови устройства. Тези колектори преминават през вашия шлюз до централния сървър на LogicMonitor. Всички комуникации през интернет са кодирани, както се съхраняват данни на сървъра LogicMonitor. Информацията се дешифрира в реално време при достъп чрез валиден потребителски акаунт, който изисква идентификационни данни за достъп.

Мониторът започва с процес на автоматично откриване, която картографира цялата ви мрежа, включително вашата XenServer, VMWare и Hyper-V реализации. Системата се разширява до Амазонка облачни сървъри и Microsoft Azure.

Основната технология на VM системите поражда широк спектър от теми за мониторинг. Всъщност, за да поддържа работа на VM система, трябва да гледате хардуер, операционни системи, изпълнение на мрежата, изпълнение на приложения и услуги и най-вече използване на ресурси. Имате виртуални превключватели, с които да се борите, и трябва да се уверите, че сървърите за съхранение и приложения не се претоварват и са достъпни с приемливи скорости на доставка. Таблото за управление на LogicMonitor обхваща всички тези проблеми.

Атрибути за хардуерна производителност, че следите на VM монитора включват цялостното здраве на вашите сървъри. Те се фокусират върху използване на паметта, Зареждане на процесора, дискова латентност, скорост на дискови данни, диск IO / s и Ставки за замяна на VMkernel за да запази нивото на услугата.

Системните сигнали могат да бъдат изпращани от електронна поща, СМС, или Отпуснати известия. Можете да определите кои членове на екипа получават сигнали по класификация и по източник. Ако възложите част от вашата виртуална среда, екипът за поддръжка на доставчика може да бъде уведомен автоматично. Таблото за управление може да бъде пригодено и според ролята, така че можете спокойно да споделяте конзоли с всички членове на екипа, дори с младши персонал. Изглед само за данни може да се създаде, за да позволи на членовете на финансите и c-Suite да виждат събития във VM системата.

LogicMonitor не е безплатен, но можете да получите 14-дневна безплатна пробна версия, за да го завъртите. Пакетът се предлага в три издания: Starter, Pro и Enterprise. Тази мащабируемост означава, че LogicMonitor е подходящ за всички размери на бизнеса.

8. Veeam One

Veeam One

Veeam One следи мрежовите ресурси и изследва използването на системата от VMWare vSphere и Hyper-V реализации за виртуализация. Мощността за наблюдение на инструмента се разпростира към облачните услуги. Veeam е особено силен при архивиране и възстановяване на системата. Услугата Veeam One е създадена да се интегрира с мениджъра за архивиране и копиране на компанията.

Използва се системата Veeam One денонощно наблюдение в реално време. Тези монитори проверяват 200 предварително зададени сензора, и можете да добавите свои собствени персонализирани условия за наблюдение и правила за предупреждение. Модулът за капацитет ви дава представа за текущото използване на ресурсите, както и за анализ на тенденциите въз основа на исторически данни. Компонентите за събиране на данни обхващат цялата физическа инфраструктура, която поддържа виртуализацията и проверява за предупреждения за ограничаване на капацитета.

Не е нужно да разчитате на интерпретациите на визуализациите на таблото и докладите, предоставени от Veeam One, защото вие също получи достъп до необработени данни. Това ви позволява да създавате свои собствени персонализирани отчети, приложения и правила за предупреждение.

Veeam One е платен продукт. Има обаче безплатна версия. Veeam One Free включва всички възможности за мониторинг на виртуални машини на платената система. Няма ограничение на капацитета на безплатната версия на системата, което е рядкост в индустрията. Veeam One Free обаче няма функции за капацитет, включени във Veeam One. В безплатната версия липсват и функции за проследяване на таксите и таксуване.

Показват се както безплатните, така и платените версии известия за предупреждение на екрана. Те могат да бъдат изпратени и по имейл, но само платените потребители могат да персонализират условията за предупреждение.

Veeam One е особено ефективен за клиентите на софтуера за резервни сървъри на компанията. Проследяването на наемателите също прави това добър избор за доставчици на услуги, както за предоставяне на облачно хранилище, така и за софтуер като услуга. Ако смятате, че ще бъдете по-добре обслужвани от пълната, платена услуга Veeam One, можете да я тествате в безплатна 30-дневна пробна версия.

9. Quest Foglight

Quest Foglight

Foglight е система за мониторинг на системата, която има версии за облачен мониторинг и управление на околната среда на VM. Системата работи с VMWare и Hyper-V, фокусиране върху информацията, събрана на vSwitch, комбинирана с данни за физическата производителност от сървъра.

Системата се настройва функция за автоматично откриване. Той идентифицира сървърите и техните клиентски виртуални машини и изследва трафика, който преминава между тях, за да подчертае ефективността на мрежата. Разделът за събиране на данни за анализ на трафика на този инструмент изследва данни на ниво пакет, за да идентифицира кои виртуални машини и приложения генерират най-много трафик.

Системата Foglight също може да наблюдава Citrix XenApp и XenDesktop среди. Таблото за мониторинг на приложенията ви показва всички елементи в стека на Citrix VDI, подчертаване на обтегнатата инфраструктура, която може да повлияе на ефективността. Системата умело картографира топологията на вашата виртуална среда, за да визуализира местоположенията на всеки VM и следи физическите потоци на трафик между сървъри и VM.

Мониторът се разширява и към управленски функции. Можеш задайте го за динамично настройване на ресурси, разпределени за всяко приложение или VM за отчитане на недостатъчното използване или свръхкапацитета в различни области на мрежата. Таблото за наблюдение на монитора ви предоставя набор от изгледи за активността на потребителската сесия на Citrix от общите обобщения на броя на виртуалните карти до активността на приложението.

Системата за наблюдение на Foglight следи отблизо Производителност на NetScaler и мрежова латентност. Най- зареждане на физически устройства и виртуални превключватели са други съображения. Мониторът Foglight идентифицира неактивни виртуални машини и ви позволява да премахвате зомби процеси, за да освободите ресурси. Това е чудесна функция, защото, за съжаление, средата на VM е предразположена към увиснали процеси и изоставени сесии които оставят ключалки в разпределението на ресурсите.

Системата Foglight изследва и съхранява данни за изграждане на тестово легло. Таблото за управление ще показва тенденция и вариант на изпълнение и изолиране на данни за всеки хардуерен елемент на вашата система. Това помага да се открият пречките и неправилно разпределение на ресурсите.

Моделите данни и редовната статистика за използването ви дават функция за планиране на капацитета. С този инструмент можете да определите къде да коригирате разпределението на ресурсите, за да подобрите ефективността и да отработите ефектите от увеличеното търсене. Мониторът Foglight включва способности за прогнозиране, които предполагат действия за разрешаване на условията на предупреждение. Това също ще работи с данни на живо, за да помогне за регулирането на мрежовото използване в движение.

Ако работите с среда на много доставчици и с двете VMWare и Hyper-V софтуер, работещ на място, можете обединете вашите задачи за наблюдение и управление на едно място със системата Foglight. Мониторът се разширява до облачно съхранение, така че можете да променяте капацитета си, като коригирате допълнителни разпоредби извън сайта, като допълнително съхранение.

Quest Foglight не е безплатен. Можете обаче да получите достъп безплатен пробен период за да усетите системата. Светлината за мъгла работи Windows, Linux, и Solaris операционна система.

10. eG Enterprise

eG Enterprise

Системата за наблюдение на eG Enterprise обхваща VMware vSphere, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V, Oracle VM Server, Виртуализация на Red Hat Enterprise, AIX LPARs, Контейнер Solaris виртуализации и тяхната поддържаща инфраструктура. Най-голямата продажна точка за наблюдението на VM на eG Enterprise е, че проверката на сървърната памет и използването на процесора не ви дава цялостната картина на здравето на виртуализацията. Трябва също да видите проблеми, които възникват в мрежата, на сървъра за съхранение, в базата данни или в софтуера за платформа за виртуализация.

Интерфейсът на системата е базиран на браузъра. Тя включва графични дисплеи, списъци с живи данни и сигнали и раздели, които да подпомогнат планирането на капацитета. Връзките между ресурси се картографират в таблото за управление, когато инсталирате системата. eG Enterprise е особено силен в идентифицирането на взаимозависимостта на ресурсите. Примерите за тези връзки включват взаимодействие на приложения и VM платформа и основните физически инфраструктурни нужди на софтуера на VM. Тази базова линия информира базата от правила на eG Enterprise при условия на предупреждение, които влошават работата на околната среда.

Не само ще получавате сигнали, че времето за реакция на определен VM е бавно, например; ще бъдете уведомени, ако базата данни е претоварена и дали това кара даден VM да се представи лошо.

Възможността за идентифициране на първопричината за проблеми с производителността на най-ниските нива дава на eG Enterprise своята сила. Това означава, че не е нужно да губите време назад във вериги през слоеве от стекове, за да разберете какво става наред. Средите за мулти-доставчици са често срещани и eG Enterprise обединява мониторинга на пакета от провизии за широк спектър от възможни комбинации от системи за виртуализация. Така че ще видите всяка от платформите поотделно, но основните ресурси, които поддържат няколко среди, се следят за общото търсене, а не на база платформа по платформа.

Предимството на подхода на унифицирания стек е, че той ви позволява да видите кои VM свири ресурси и прави трудността за останалата част от мрежата. Таблото за управление включва страхотна цветово кодирана диаграма на стека, която показва съвместното съществуване на платформи на поддържащите нива. EG нарича това своето наблюдение навън. Най- външен изглед показва всички VM в ленти, оразмерени пропорционално на използването на ресурсите на всяка услуга. Най- вътрешен изглед показва всеки слой от стека с използването на всеки VM на това ниво едно до друго, отново, пропорционално.

Друга хубава функция за визуализация на eG Enterprise е диаграмата в стил на работния процес, която проследява всички ресурси, необходими на виртуална машина и от своя страна ресурсите, от които се нуждае всяка поддържаща функция. Всеки елемент от веригата показва състоянието си. Така че, ако един от тези възли покаже сигнал, тогава знаете точно къде да отидете, за да върнете този VM в добро здраве.

Пазарът за наблюдение на VM е препълнен с много впечатляващи инструменти, предоставени от някои много големи софтуерни къщи. Пакетът eG Enterprise има някои наистина полезни функции, които големите момчета липсват. Така, това малко момче събира удар и заслужава мястото си сред най-добрите доставчици на VM системи за наблюдение. Няма безплатна версия на eG Enterprise, но можете да получите безплатен пробен период.

11. Aptare виртуализация мениджър

Aptare виртуализация мениджър

Aptare Virtualization Manager се фокусира върху сървърите за съхранение, които работят във виртуализирана среда. Този инструмент ще следи използването на хранилището във вашата виртуална мрежа и ще отчита кои виртуални машини използват увеличен капацитет.

Интерфейсът за мениджъра за виртуализация на Aptare включва a инструмент за планиране. Този инструмент може да предвиди нуждите от капацитет за съхранение въз основа на исторически данни. Мониторът също така следи достъпа на VM до съхранение и идентифицира потенциални затруднения и ограничаване на достъпа.

Функциите за управление се простират до идентифицирането на измамни процеси, които заключват разпределения на хранилища. Можете да използвате този инструмент за управление, за да освободите място, разпределено за висящи процеси, като го направите достъпно за другите виртуални машини в околната среда.

Aptare Virtualization Manager е достъпен за използване с VMWare продукти: ESX, ESXi, vSphere, и vCenter; Уеб услуги на Amazon: Amazon Elastic Compute Cloud (EC2), Услуга за лесно съхранение на Amazon (S3), Amazon Recordings; Microsoft Azure: Виртуална машина, Съхранение на дискове, таблици и опашки, Съхранение на Blob; и OpenStack-съвместими сървъри. Въпреки че този инструмент има ограничена функционалност, той ще ви бъде полезен, ако смятате, че текущата ви VM програма за наблюдение не ви дава достатъчно подробности относно управлението на съхранението.

12. Добавка за мониторинг на виртуализация на злато WhatsUp

15-те най-добри VM мониторинг инструменти и софтуер

Мониторингът на VM среди е сложен. Ти трябва да проверявайте както инфраструктурата, така и софтуера и непрекъснато наблюдавайте всеки елемент, за да предотвратите нарушаване на производителността. WhatsUp Gold покрива всички ъгли, които трябва да гледате, за да поддържате успешно виртуализацията.

Основният софтуер WhatsUp Gold осъществява мониторинг на производителността на мрежата, като следи устройствата, които свързват мрежовите ви връзки заедно. Въпреки това има много повече, които трябва да бъдат проследени, за да поддържате вашата VM система да работи и работи. Добавката за наблюдение на виртуализацията ще обхване тези допълнителни задачи.

Основна характеристика на добавката е разширение на функцията за мрежово откриване на WhatsUp Gold. Това ще се прилага за всички компоненти на VM процесите на картографиране на връзки и зависимости че основният пакет важи за мрежовите устройства. Проверката на системата дава на WhatsUp Gold основна линия и от това добавката изгражда карта, която показва стека на приложението, който поддържа всеки VM. Ще бъдеш способен да вижте кои сървъри поддържат кои виртуални машини и състоянието на атрибутите на сървъра и софтуера за сървър за виртуализация.

Тъй като вашата VM система преминава в нормални операции, добавката ще продължи да следи производителността, търсейки потенциални грешки в софтуера, сървърите и мрежата. Данните, събрани от WhatsUp Gold са показва се в реално време на таблото за управление и също така се запазва като източник на информация за функции за анализ. С тези инструменти за планиране можете да определите дали някой от сървърите ви е претоварен и да предприемете подходящи действия.

WhatsUp Gold и добавката за мониторинг на виртуализацията могат да бъдат закупени заедно с добавката за мониторинг на производителността на приложението Ipswitch в пакета на системния администратор. Пакетът WhatsUp Gold Total Plus ви дава основното приложение заедно с всичките му добавки. Независимо от начина, по който решите да придобиете WhatsUp Gold и добавката за мониторинг на виртуализацията, можете да ги получите на 30-дневна безплатна пробна версия преди да се ангажирате да купувате.

13. ESXi вграден хост клиент

ESXi вграден хост клиент

VMWare създава безплатна среда за своите ESXi системи, която е ESXi Embedded Host Client. Клиентският интерфейс е базиран на браузъра и затова той е неутрален за операционна система. Освен това трябва да имате инсталиран и работещ софтуер VMWare, за да използвате този инструмент за наблюдение. Той няма да работи със системи Citrix или Hyper-V. Тази програма не е богата на функции и няма да ви даде пълните възможности за мониторинг на системата на другите опции в този списък. въпреки това, би било подходящо за внедряване на виртуализация за малък бизнес и лабораторни сценарии.

Инструментът предлага подобрен интерфейс за вашите клиенти на ESXi. Можете да настроите нови виртуални машини чрез тази помощна програма и да конфигурирате хостинга за всеки. Аспектът на наблюдение на инструмента ви дава представа за състоянията на хоста. Той също така ще изброява живи данни за събития, случващи се в VM среда.

Това е прост инструмент, но фактът, че е безплатен и че идва директно от VMWare, ще ви изкуши да го инсталирате.

14. Турбономичен

Turbonomic

Ръстът на облака в осигуряването на виртуални среди може да се види от продуктовата презентация на Turbonomic. Доскоро VM продуктите даваха приоритет на ресурсите на място и след това може би се занимава с облачни услуги. В случая на Tubonomic, инструментът е със заглавие като помощна програма за наблюдение на облачните ресурси. О, и между другото, той също може да гледа всички VM сървъри на място, които може да имате.

Turbonomic не спестява наблюдение на VM на място и системата може да се справи много добре с хибридни реализации. Този много изчерпателен инструмент за мониторинг на виртуални среди се предлага в три пакета: Essentials, Advance и Premier.

Въпреки че този софтуер за мониторинг не е безплатен, можете да получите 30-дневна безплатна пробна версия на пакета Premier. Ценообразуването се основава на броя натоварвания, които мониторът покрива. Пакетът Essentials има ограничение от 750 работни натоварвания, но другите две издания имат неограничен капацитет. Мониторът интегрира контролни механизми и интегрира AI в своите препоръки за действие. Получавате повече автоматизация с по-високите планове, но всички издания включват възможности за планиране на капацитет.

Простият модул за наблюдение на Turbonomic включва страхотни функции за визуализация като диаграми и графики. Инструментът може да взаимодейства с VMware, Hyper-V, и XenServer среди.  Процесът на настройка е автоматизиран и завършва със системна проверка на здравето. Това сканиране от Turbonomic двигателя картографира цялата ви виртуална среда. Той завършва борда си с a списък с препоръки за това къде се намират проблемите ви в системата и как трябва да ги разрешите. След като тази първоначална фаза приключи, Turbonomic непрекъснато следи околната среда, генерирайки сигнали на таблото, като ги подкрепя с препоръки за действие.

Можете да зададете база от правила за действие в по-високите издания на Turbonomic до автоматично извършва разделителна способност, когато възникнат конкретни сигнали. Тази автоматизация не е задължителна и можете да стартирате препоръчани действия ръчно или да ги игнорирате, ако желаете.

Това е добро средство за отдели или служби, които спазват споразумения за ниво на обслужване. Тези SLAs могат да бъдат преведени директно в системата за мониторинг като изисквания за качество на услугата. Можете да зададете нива на предупреждение за аспекти на услугата, включително времена на реакция за доставка и пропускане на транзакции за таксуване.

Мониторът ви позволява да пренасочвате ресурси към различни групи приложения или потребители и подчертава области, където разширяването на облачните ресурси е неизбежно. От обратната страна, турбономичният AI двигател ще ви покаже къде сте прекалили, което Ви дава възможност да мащабирате обратно онлайн услугите и да намалите разходите. Тази визуализация на капацитета се разпростира и върху функциите за планиране. Интерфейсът предоставя раздел за тестване на капацитета, където можете визуализирайте ефектите на разширенията към потребителската база или включването на нови приложения и услуги. Това е чудесен инструмент за планиране за обработка на оферти, защото ще ви позволи да планирате по-ефективно своите допълнителни услуги.

Таблото за монитора е персонализирано и можете да разпределите различни гледни точки и контроли на членовете на вашия екип. Възможността за създаване на потребителски интерфейс, който изобщо не включва никакви контроли, ви дава възможността за оставяне на клиенти или директори достъп до системата без да рискувате да повредите вашата VM настройка.

15. 5Nine Manager

5Nine интерфейс

5Nine цели реализациите на центъра за данни в платформата на Microsoft Cloud. Така че, ако искате да използвате VMWare, тогава този продукт вероятно няма да бъде за вас. Ако виртуалната ви среда е изцяло Hyper-V, тогава четете нататък. 5Nine интегрира облачната основа Azure сървъри във вашата VM инфраструктура безпроблемно. Това е добро решение, ако управлявате данни за други компании, защото можете да идентифицирате търсенето до наемателя, да проверите ефективността на всеки хост и да проследите активността на потребителите.

Таблото за управление на тази услуга е много персонализирано, което ви позволява да създайте различни потребителски акаунти с различни права за достъп. Това е друга функция, която се харесва на бизнеса, който хоства услуги. Можете да дадете ограничено табло за управление на клиентите и да им позволите да управляват собственото си разпределение на VM. Други мнения могат да се дават на членовете на екипа на различни нива на старшинство във вашата собствена група и това позволява на директори и други заинтересовани страни във вашата компания да виждат на живо резултатите от данните за резултатите. Персонализираните отчети подобряват функциите за споделяне на данни в този пакет.

5Nine е приспособила продукта си така, че то конкретно проверява всички полета, необходими на доставчик на услуги. Ако обаче управлявате собствено съоръжение, функциите за мониторинг на разпределението на ресурсите със сигурност няма да навредят на всички политики за SLA и разходния център, които вашата компания оперира.

5Nine Manager е платена услуга, но можете да получите безплатна пробна версия.

Избор на инструмент за наблюдение на VM

Този отзив ви даде широка гама инструменти за наблюдение на VM да избера от. Кое е най-доброто за вас? Това ще бъде продиктувано от вашите обстоятелства. Някои инструменти за мониторинг на VM са наистина системни системи за управление на инфраструктурата страхотни функции за виртуализация. Други инструменти в списъка са само малки помощни програми, които подобряват вашия изглед на VM данни или подобряват само един аспект на VM производителността.

Предоставянето на VM инструменти е много широко поле. SolarWinds покрива двата края на спектъра, като предоставя малък, безплатен инструмент и система за наблюдение на „звънци и свирки“.. Paessler и ManageEngine също се опитват да се погрижат за всички точки на пазара. Някои от малките играчи предлагат фантастични продукти, които непременно ще се харесат на малките и средните предприятия, но също така предлагат възможности, които наистина могат да помогнат на бизнеса с големи и сложни виртуализирани мрежи.

Както ще погледнете от твърденията в този доклад, В момента индустрията за мониторинг на мрежата е в преход. Преди десет години виртуализацията беше в начален стадий и облачните услуги бяха нова тенденция. И двете концепции доминират в мрежови услуги. Не е невъзможно да се предвиди, че много скоро облачните услуги и технологията за виртуализация, която ги прави възможни, ще бъдат стандартният метод за осигуряване на мрежата. Сложността на управлението на сървъри и приложения на място ще бъде минало.

Имате ли препоръки за инструменти за наблюдение на VM? Използвате ли система за наблюдение за виртуализация, която пренебрегнахме? Как мислите, че работата на системен администратор ще се промени с нарастването на облачните услуги? Оставете съобщение в секцията за коментари по-долу и споделете мислите си с общността.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 31

Adblock
detector