30 най-добри PuTTY алтернативи за SSH клиенти

30 най-добри PuTTY алтернативи за SSH клиенти (1)

PuTTY е терминален емулатор. Позволява ви да влезете в друг компютър, който може да е в същата мрежа или който може да бъде достъпен през интернет. Основната програма няма сигурност, но можете комбинирайте го с SSH за добавяне при удостоверяване и криптиране за защита на връзките през интернет. Инструментът включва също средство за прехвърляне на файлове, което може да бъде защитено чрез добавяне SCP и SFTP. Оригиналната програма е написана за Windows, но сега има и версии, които работят Linux и Unix.

30 най-добри PuTTY алтернативи за SSH клиенти

Програмата е стара. Първоначално той е пуснат през 1999 г. Редовните потребители са разчитали на програмата, въпреки сравнително неопределения интерфейс. Никой не поставя въпроса защо името се изписва с нередовен случай като "PuTTY". Никой не поставя въпроса какво означава съкращението - името всъщност не означава нищо.

Качеството на мрежовия софтуер наистина е напреднало през последните няколко години и сега има някои наистина добри безплатни терминални емулатори, които са много по-добри от PuTTY.

Попадаме на множество подробности за всеки от инструментите, съставили този списък по-долу, но в случай, че ви липсва време, ето го обобщен списък на най-добрите PuTTY алтернативи:

 1. писенце - Fork of PuTTY, който включва SCP и работи на Windows, Linux, Unix и Mac OS.
 2. MobaXterm - Този инструмент е безплатен за домашна употреба и има платена професионална версия. Тя работи на Windows, но поддържа Linux команди.
 3. mRemoteNG - Безплатен софтуер за Windows, който ви позволява да стартирате множество сесии в интерфейс с раздели.
 4. Биткойн клиент SSH - Безплатна програма, която работи на Windows и включва три терминални протокола, както и SFTP.
 5. Xshell 6 - Безплатен за домашна употреба с платена версия за бизнеса, този инструмент се инсталира на Windows, но може да комуникира с Unix и Linux машини и включва SFTP.
 6. SuperPuTTY - Много подобен на оригиналния PuTTY, този инструмент е безплатен за използване, работи на Windows и включва SFTP и SCP помощни програми.
 7. PuTTYTray - Безплатна програма с отворен код за Windows, която включва rlogin и сигурна SSH опция.
 8. Mintty - Безплатно съвместимо с xterm копие на PuTTY 0.60 за Windows, което няма модули за прехвърляне на файлове.
 9. Cmder - Реализация на терминалния емулатор ConEmu за Windows с подобен на Unix скриптов език.
 10. ZOC - Платен терминален емулатор за Windows и Mac OS с опции за rlogin и SSH връзка и SCP помощна програма.
 11. FireCMD - Платена помощна програма с безплатна пробна версия с десет сесии. Инструментът има интерфейс с раздели и позволява множество отворени сесии.
 12. ExtraPutty - Вилица от PuTTY 0.67, тази програма защитава връзката с 4096-битово RSA криптиране, включва FTP, SFTP и SCP, работи на Windows и е свободна за използване.
 13. SmarTTY - Безплатен SSH базиран емулатор на терминали за Windows с интерфейс с раздели за няколко сесии и SCP помощна програма.
 14. терминали - Безплатен SSH-защитен терминален емулатор за Windows с допълнителни инструменти за управление на мрежата.
 15. WinSSHTerm - SSH-защитен терминален емулатор за Windows с безплатни и платени версии.
 16. iTerm2 - Този терминален емулатор работи на Mac OS 10.10 и по-нова версия - включва интерфейс за разделен екран за множество едновременни сесии.
 17. Z / Обхват - Платена програма с 30-дневна безплатна пробна версия, специално да се свържете с Unix и IBM AS / 400 от Windows, Chromebook или уеб браузъри.
 18. St - Безплатен заместител на PuTTY за Linux, който заема много малко дисково пространство.
 19. WinSCP - Безплатна защитна програма за прехвърляне на файлове на Windows, която включва защитено от SSH съоръжение за отдалечен достъп.
 20. SolarWinds Solar-PuTTY (БЕЗПЛАТЕН ИНСТРУМЕНТ) - SSH помощна програма за Windows, която включва защитен терминален емулатор плюс SCP и SFTP.
 21. конзола - Безплатна програма с отворен код за Windows, която включва CMD, PowerShell, Cygwin и PuTTY.
 22. PromptPal - Платен незашифрован терминален емулатор за Windows с 30-дневна безплатна пробна версия.
 23. Rxvt-уникод - Малък безплатен терминален емулатор за Linux, който не включва криптиране или всякакви помощни програми за прехвърляне на файлове.
 24. ConEmu - Безплатен, незашифрован терминален емулатор с Windows, който има интерфейс с раздели за управление на няколко едновременни връзки.
 25. OpenSSH - Криптиран терминален емулатор с отворен код с SCP и SFTP, написан за Windows, Mac OS, Linux и iOS.
 26. Hyper - Безплатен разширяем терминален емулатор за Windows, Mac OS и Linux.
 27. Терминал Guake - Безплатен емулатор с отворен код за Gnome в Linux с разделителен интерфейс за множество връзки.
 28. Royal TS - Платен емулатор за Windows, Mac OS, Android и iOS с безплатна пробна версия; терминални сесии и прехвърляне на SFTP файлове са защитени от SSH.
 29. JuiceSSH - Безплатен емулатор за Android, защитен от SSH и 256-битов ключ AES криптиране.
 30. Termius - SSH-защитен терминален емулатор и SFTP система за Windows, Linux, iOS и Android с безплатни и платени версии.

Следващата таблица показва съвместимостта на операционната система с всяка от представените PuTTY алтернативи за SSH клиенти:

ToolWindowsMac OSLinuxAndroidiOS
писенце да Не Не Не Не
MobaXterm да Не Не Не Не
mRemoteNG да Не Не Не Не
Биткойн клиент SSH да Не Не Не Не
Xshell 6 да Не Не Не Не
SuperPuTTY да Не Не Не Не
PuttyTray да Не Не Не Не
mintty да Не Не Не Не
cmder да Не Не Не Не
ZOC да да Не Не Не
FireCMD да Не Не Не Не
ExtraPutty да Не Не Не Не
SmarTTY да Не Не Не Не
терминали да Не Не Не Не
WinSSHTerm да Не Не Не Не
iTerm2 Не да Не Не Не
Z / Обхват да Не Не Не Не
во Не Не да Не Не
WinSCP да Не Не Не Не
Solar-PuTTY да Не Не Не Не
конзола да Не Не Не Не
PromptPal да Не Не Не Не
rxvt-уникод Не Не да Не Не
ConEmu да Не Не Не Не
OpenSSH да да да Не да
Hyper да да да Не Не
Терминал Guake Не Не да Не Не
Royal TS да да Не да да
JuiceSSH Не Не Не да Не
Termius да да да да да

Най-добрите PuTTY алтернативи за SSH клиенти

Ето още подробности от нашия списък на PuTTY алтернативи за SSH клиенти. Някои от критериите, които взехме под внимание при поръчката на този списък надеждност на изделията, лекота на използване, лекота на инсталиране и дълбочина на поддръжка и документация, как актуализиран инструментът и популярност на използването в ненужните условия.

  Пропускателна способност срещу честотна лента: Разбиране на инструментите за разлика плюс

1. KiTTY

писенце

писенце е вилица на PuTTY. Това означава, че изходният код на PuTTY беше копирано и променено преди време, за да се развие тази отделна програма. След като това копие беше взето, първоначалната програма беше преработена и актуализирана. писенце също се актуализира периодично, така че този инструмент постепенно се отклонява от функционалността на оригиналния PuTTY. писенце е наличен само за Windows и е безплатен за използване. Въпреки че интерфейсът работи само на Windows, можете да влезете в отдалечени компютри, които работят Windows, Linux, Unix, и Mac OS.

Можете да създадете скриптове, за да влизате автоматично и да изпълнявате команди в командния ред на отдалечения компютър. Интерфейсът е в състояние да представи множество едновременни сесии.

Най- писенце интерфейс включва две SCP реализации. Това са pscp и WinSCP. Инструментът включва също система за чат и текстов редактор.

2. MobaXterm

MobaXterm

MobaXterm е безплатна за домашна употреба и има и платена версия за бизнеса. Този инструмент работи Windows, но той поддържа някои Unix / Linux команден език. Интерфейсът управлява процеса на влизане в отдалечени компютри и също така интегрира система за прехвърляне на файлове. Можете да отворите няколко SSH сесии, всяка от които може да бъде достъпна чрез раздели в интерфейса. Безплатната версия ще позволи до 12 едновременни сесии, но платената версия няма ограничение за сесията.

Прехвърлянията на файлове се обработват чрез SFTP протокол и терминалната сесия използва системата X сървър. Инструментът може да бъде разширен чрез приставки, които позволяват връзки с други протоколи, като например тунелиране с HTTPS и можете също да добавите SSL.

3. mRemoteNG

mRemoteNG

Най- mRemoteNG инструментът е безплатен и кодът е достъпен за изтегляне, защото това е проект с отворен код. Тази програма е вилица на оригинала mRemote система. Името на mRemote обозначава сесии с "дистанционно управление". Така че това ви казва, че е възможно да се създадат няколко отдалечени терминални сесии с този инструмент. Както при много други инструменти в този списък, до многобройните сесии се осъществява достъп чрез интерфейс с раздели.

Инструментът работи Windows и включва набор от комуникационни системи. Някои от тях не са защитени и не трябва да се използват за достъп до отдалечени компютри през интернет. Примери за тези несигурни системи са ПРСР и Rlogin. Можете обаче да използвате SSH с този интерфейс и HTTPS. за жалост, mRemoteNG не включва защитена програма за прехвърляне на файлове, но работи добре като безплатен SSH клиент.

4. Bitvise SSH клиент

Биткойн клиент SSH

Биткойн клиент SSH е безплатна за използване и работи Windows. Инструментът включва както терминална функция, така и система за прехвърляне на файлове. Използва се терминалният емулатор Xterm, VT100, и bvterm протоколи. Използва се помощната програма за прехвърляне на файлове SFTP сигурни методи. И терминалният емулатор, и съоръжението за прехвърляне на файлове са защитени от SSH системи за автентификация и криптиране.

Връзките могат да бъдат тунелирани чрез прокси и можете да добавите допълнителни екстри, за да подобрите сигурността в допълнение към RSA или DSA криптиране. Препращане на порт е възможно и чрез настройките на интерфейса на клиента. Версията на командния ред също така позволява динамично пренасочване на порт и FTP мост. Като цяло, това е много удобен клиент на Windows SSH.

5. Xshell 6

Xshell

Xshell е безплатна за домашна употреба и има платена версия за бизнеса. Този инструмент работи Windows, но може да общува с Linux и Unix сървъри. Опциите за сигурност ви позволяват да избирате между SSH1 и SSH2. Има и ан Rlogin опция. Това обаче не включва криптиране, така че ще е по-добре да се придържате към опциите за сесия SSH. Инструментът е в състояние да ви даде терминал на отдалечени компютри и ще съхранява вашите идентификационни данни в криптиран формат за често посещавани сървъри. Можете да отворите множество връзки и да превключвате между тях, като използвате раздели, които се показват в горната част на прозореца на интерфейсния терминал.

Вградената функция за прехвърляне на файлове Xshell използва SFTP система, която е сигурна.

6. SuperPuTTY

SuperPutty

SuperPuTTY е много близко копие на оригиналния PuTTY. Всъщност това е подмяна на интерфейса на PuTTY и изисква оригиналната програма да бъде инсталирана и работеща. Това е писмена програма за ентусиасти, която работи Windows и е безплатна за употреба.

Най- SuperPuTTY интерфейс позволява многократна сесия, като всяка връзка се осъществява в страница с раздели. Терминалните протоколи, които програмата предлага, са SSH, Telnet, Rlogin, и RAW. Най- SSH опцията е по-добрият избор, тъй като включва удостоверяване на потребителя и криптиране. Функциите за сигурно прехвърляне на файлове следвайте следното SCP и SFTP методи.

7. PuTTYTray

PuTTYTray

PuTTYTray е проект с отворен код с кода, достъпен за изтегляне на уебсайта на GitHub. Програмата работи на Windows и е безплатна за използване. Този инструмент много добре имитира оригинала PuTTY с няколко добавени екстри. Можете да настроите програмата да се стартира при стартиране на системата и тя ще се сведе до минимум в системната област, когато не се използва. Имате избор да използвате сейфа SSH система или незащитената Rlogin.  PuTTYTray не включва функция за прехвърляне на файлове.

8. мента

Mintty

Mintty е Xterm-съвместим терминален емулатор за Windows. Програмата е безплатна за използване и можете да получите достъп до изходния код, ако планирате да адаптирате софтуера към вашия собствен дизайн. Програмата е олекотена и избягва да правите каквито и да било записи в регистъра, като съхранява конфигурацията му във файл. Mintty е разработен от кода на PuTTY 0.60. В този инструмент няма система за прехвърляне на файлове.

9. cmder

cmder

Cmder е директен терминален емулатор за Windows. Програмата работи Windows и е комбинация от Емулация на терминала ConEmu програма с a Unix-подобни скриптов език, който работи Windows. Терминалният емулатор няма криптиране, така че би бил подходящ само за връзки в частни мрежи. В инструмента също липсва система за прехвърляне на файлове.

  Какво е QoS и защо е важно в работата в мрежа?

10. ZOC

ZOC

ZOC е терминален емулатор за Windows и Mac OS. Софтуерът е безплатен за използване и, въпреки че не може да работи Linux, може да се свърже с компютри, работещи под тази операционна система. Системата включва мощен скриптов език, който може да ви помогне да автоматизирате процеси като събиране на информация на отдалечени системи. Терминалният емулатор може да бъде настроен да използва Xterm, VT220, Wyse, QNX, TN3270, или TN5250 стандарти. Интерфейсът позволява да се отворят едновременно няколко сесии.

Сигурността за връзки се осигурява от SSH. Незащитени методи за свързване, като например Rlogin са достъпни и за частни мрежи. ZOC предлага широка гама от стандарти за прехвърляне на файлове, която включва Кърмит, Xmodem, YMODEM, и Zmodem. Опцията, която вероятно трябва да изберете за прехвърляне на файлове в интернет, е SCP на ZOC изпълнение. За съжаление ZOC не е безплатен. Софтуерът се разпространява от компания в Европа и друга в САЩ, така че можете да изберете да плащате в евро или щатски долари.

11. FireCMD

FireCMD

FireCMD е друга платена алтернатива на PuTTY. Инструментът е продукт на Brainsoft и можете да го получите на безплатна пробна версия. Безплатният пробен период продължава десет старта. Така че, ако държите програмата отворена за дълго време, ще извлечете максимума от безплатната оферта.

FireCMD е кратко за истинското име на инструмента, което е Огнена команда. Инструментът ви позволява да отваряте едновременни терминални сесии в страници с раздели. Включва и текстов редактор. В инструмента няма средство за прехвърляне на файлове, но можете да копирате и поставите през интерфейса.

FireCMD помни предишната ви сесия, когато се свързвате със сървър и се придвижва до директорията, в която сте били, когато сте затворили последната си сесия на този компютър. Той също съхранява историята на командите от последната сесия.

12. ExtraPutty

ExtraPuTTY

ExtraPuTTY е вилица на PuTTY версия 0.67. Той работи само нататък Windows, но е безплатно. Интерфейсът се интегрира 4096-битов ключ RSA криптиране. Това е много силно, защото по-дългите клавиши затрудняват крака на шифър, а 4096-битовият ключ е много дълъг.

Интерфейсът включва скриптов език, наречен lua 5.3. Можете също да създадете клавишни комбинации и автоматични скриптове за влизане, за да ускорите работата си с инструмента. Терминалният емулатор може да се изпълнява по протежение на Xmodem, YMODEM, и Zmodem стандартите и опциите за прехвърляне на файлове включват SCP и SFTP както и FTP.

13. SmarTTY

SmarTTY

SmarTTY е безплатна и работи нататък Windows. Това SSH-базирани терминален емулатор също включва защитата SCP система за прехвърляне на файлове. Много PuTTY алтернативите използват раздели, за да ви позволят да получите достъп до няколко сесии в един и същ панел на интерфейса. въпреки това, SmarTTY има необичаен дизайн. Вместо да натрупват раздели по горната част на панела на дисплея, дизайнерите на този инструмент поставят пространството на раздела по лявата страна и долния ръб на екрана. Индексен панел вляво от основния екран на терминала показва структурата на директория на компютъра в текущо показаната сесия. Този изследовател на директорията е отзивчив, така че можете да се движите през файловото съхранение, като щракнете върху иконите на директория.

SCP е защитена система за прехвърляне на файлове, но тя няма много функции - просто директно копие или копиране от действие. SmarTTY добавя използваемост към SCP като ви дава възможност да премествате цели директории наведнъж. Няколко други полезни функции на този инструмент са вграден редактор на файлове и шестнадесетичен тип терминал за наблюдение на трафика на портове.

14. Терминали

терминали

терминали е безплатен, с отворен код PuTTY заместител, който работи нататък Windows. Сигурността на този терминален емулатор се осигурява от SSH. Така че това е чудесен начин да получите пълна защита на Secure Shell с вашата SSH сесия. Интерфейсът позволява показването на множество едновременни връзки чрез оформление на табулатори. Можете да изберете да покажете текущия отворен прозорец в режим на цял екран, за да изглеждате сякаш наистина работите директно на отдалечения компютър. Други функции на терминала включват дневник на връзката, споделяне на екрана и инструмент за заснемане на екрана, всички защитени от отдалечен SSH.

Конзолата има интегрирани инструменти за анализ на мрежата, които включват Ping и Tracert. Също така има DNS запитващи функции, скенер за порт и Събуждане по LAN- възможности.

15. WinSSHTerm

WinSSHTerm

WinSSHTerm, както подсказва името, е a Windows SSH клиент и се предлага в две версии: безплатна и платена. Терминалният емулатор е защитен от SSH. Екранът може да съдържа много сесии благодарение на раздели в прозореца на дисплея и можете също да отворите раздел в нов прозорец. Инструментът е защитен с парола, но можете да споделяте изгледи на екрана в инструмента с други. Защитна програма за прехвърляне на файлове се доставя от WinSCP (виж отдолу). Най- SCP сесията се отваря в рамките на връзката в текущия отворен раздел, което означава, че не е нужно да влизате отново в помощната програма за прехвърляне на файлове.

Потребителите харесват клавишните комбинации на този инструмент и факта, че изпълнимият файл може да се стартира от USB флашка.

16. iTerm2

iTerm2

Най- iTerm2 системата е достъпна за Mac-ове. По-конкретно програмата може да работи Mac OS 10.10 и по-висока. Този интерфейс показва различни терминални сесии чрез метод на разделен екран, който ви позволява да поставяте сесии една до друга. За да се намали объркването, активният панел се показва в пълна разделителна способност, а останалите затъмнени. Можете да настроите клавишни комбинации за бързо навигиране през функциите на инструмента.

Текстът на текущата сесия може да се търси с поле за търсене на текст, което е вградено в горната рамка на прозореца на сесията. Емулаторът също помни предишните команди, издадени в сесията, и предлага изскачащ прозорец с предложения за автоматично завършване, когато въвеждате нова команда. Функцията за запис ви позволява да гледате макар и повторение на всичко, което се е случило в сесията. Интерфейсът включва мениджър на пароли, за да съхранява сигурно вашите идентификационни данни за всички компютри, в които редовно влизате. Инструментът не включва помощна програма за прехвърляне на файлове.

  Ръководство за Microsoft Exchange Server

17. z / Обхват

zScope

Най- Z / Обхват терминалният емулатор е написан, за да работи Windows, Chromebook, и уеб браузъри. Инструментът е специализиран за връзки към Unix и IBM AS / 400. Тази помощна програма не е безплатна, но можете да я получите на 30-дневна безплатна пробна версия. Връзките са защитени от SSL / TLS сигурност. Има пет различни издания на Z / Обхват и само три от тях се интегрират SSH.

Всички версии използват оформление на табулатори, за да позволят няколко едновременни сесии да бъдат гледани в един и същ прозорец. Само уеб версията на Z / Обхват включва функция за прехвърляне на файлове. Потребителите на класическото издание могат да платят допълнително, за да получат добавени възможности за прехвърляне на файлове. Въпреки това, помощната програма е налична FTP, което не е сигурно.

18. ст

во

Разработчиците на во насочени към създаване на собствен код на терминален емулатор, вместо да разчитат на традиционните терминални протоколи, като например Xterm. Мотивацията им за тази работа е, че те вярват, че редовните системи за емулация на терминали са свръхпроектирани и неефективни. Предположението е, че во на строгият и ефективен код ще използва много по-малко от вашия процесор и памет от по-широко разпространените основни емулатори.

Това е проект с отворен код и PuTTY заместителят е безплатен за използване. Беше писано да тичам нататък Linux. Няма включено съоръжение за трансфер на файлове во.

19. WinSCP

WinSCP

WinSCP е програма за прехвърляне на файлове, написана за Windows. Помощната програма е безплатна за използване и е изтеглена повече от 113 милиона пъти до момента. SCP, който е протоколът, на който се основава инструментът, не включва възможности за издаване на команди на отдалечения компютър, така че бихте си помислили, че не би било много добра основа за PuTTY замяна.

Това е много популярен инструмент и предлага повече от просто SCP. Инструментът също включва FTP, SFTP, и WebDAV реализации. За щастие, за този преглед на PuTTY замества, инструментът включва отдалечено командно средство. Това е SSH защитено система за отдалечен достъп.

20. SolarWinds Solar-PuTTY (БЕЗПЛАТЕН ИНСТРУМЕНТ)

Solar-PuTTY

SolarWinds е един от водещите доставчици на мрежов софтуер в света. Компанията се отличава с производството на инструменти за мониторинг на инфраструктурата. Компанията се изкачи на върха на пазара, като предостави много висококачествени инструменти. Можете да очаквате да платите най-висок долар за това ниво на софтуер. Въпреки това, понякога общността на потребителите получава късмет и SolarWinds решава да пусне много полезен инструмент безплатно. Такъв е случаят с Solar-PuTTY полезност.

Тази програма за сигурен терминал работи в среда на Windows и интегрира сигурността на SSH. Както и с оригинала PuTTY, можете да използвате този инструмент за влизане от разстояние на компютър. Можете също да го използвате за прехвърляне на файлове. Solar-PuTTY интегрира SCP и SFTP за сигурен трансфер на файлове, а също така има реализация на класическия Telnet система.

Можете да изтеглите програмния файл от SolarWinds уебсайт. Това не е инсталатор, а самият инструмент. Просто трябва да кликнете върху файла, за да отворите приложението.

Можете да отворите няколко терминални сесии едновременно с инструмента. Всяка сесия отваря нов раздел в интерфейса. Интерфейсът ще съхранява вашите идентификационни данни за сървърите, в които редовно влизате, и ще ви влиза автоматично. Интерфейсът ви дава възможност за цветно кодиране на всяка сесия, за да можете да правите разлика между тях. Той може също така да възстанови връзка и да ви влезе отново, ако връзката отпадне.

SolarWinds Solar-PuTTYDownload 100% БЕЗПЛАТЕН инструмент

Повече заместители на PuTTY

Има много програми, които ще функционират като терминални емулатори и най-разпространеният метод за защита там за защита на отдалечен достъп е SSH. Ето още десет терминални емулатори, които бихте могли да проверите.

21. Конзола

конзола е безплатен, с отворен код и е написан за Windows. Тече CMD, PowerShell, Cygwin, и PuTTY, но няма помощна програма за прехвърляне на файлове.

22. PromptPal

Promptpal е писано за Windows, и не е безплатна, но има 30-дневна безплатна пробна версия. Тя няма криптиране и никаква помощна програма за прехвърляне на файлове.

23. rxvt-unicode

Rxvt-уникод е безплатен, лек емулатор за Linux. Тя няма криптиране и никаква помощна програма за прехвърляне на файлове.

24. ConEmu

ConEmu е безплатен терминален емулатор за Windows. Има интерфейс с раздели за няколко едновременни връзки, но няма опция за криптиране или прехвърляне на файлове.

25. OpenSSH

OpenSSH е широко използван безплатен емулатор с отворен код за Windows, Mac OS, Linux, и IOS. Той е защитен от SSH и включва SCP и SFTP за прехвърляне на файлове.

26. Хипер

Hyper е безплатен емулатор с отворен код, написан за Windows, Mac OS, и Linux. Тя може да бъде разширена с добавки, но няма опция за криптиране или прехвърляне на файлове.

27. Терминал Гуаке

Терминал Guake е безплатен емулатор с отворен код за гном На Linux.  Той има интерфейс с раздели за множество връзки, но няма опция за криптиране или прехвърляне на файлове.

28. Royal TS

Royal TS е платен емулатор с безплатна пробна версия. Продължава Windows, Mac OS, андроид, и IOS. Той има конзолна табла за няколко сесии и има SSH защита и SFTP за прехвърляне на файлове.

29. JuiceSSH

JuiceSSH е безплатен емулатор за андроид. Той е защитен от SSH и AES криптиране с 256-битов ключ, но той няма опции за прехвърляне на файлове.

30. Термиус

Termius е безплатен и платен терминален емулатор за Windows, Linux, IOS, и андроид. То има SSH защита и SFTP за прехвърляне на файлове е наличен в платената версия.

Избор на терминален емулатор

Пазарът на терминални емулатори е много добре снабден. Както можете да видите от нашия списък, категорията на PuTTY алтернативи за Windows е свръхпредлагана. Въпреки че този списък с опции изглежда много дълъг, всъщност има много повече. Не се притеснявайте дали няма или няма SSH сървър, когато се опитвате да създадете отдалечена SSH сесия, защото почти всяка операционна система има SSH възможности.

Не забравяйте, че ако се свързвате през интернет, трябва да изберете само терминален емулатор, който е защитен от криптиране. Същият съвет важи и когато прехвърляте файлове през интернет - не разчитайте на FTP, употреба SCP или SFTP.

Със сигурност няма нужда да се придържате PuTTY само защото сте свикнали. Има много по-добри системи там и повечето от тях са безплатни. Почти всички платени опции предлагат безплатни изпитания. Така че, проучете тези алтернативи на PuTTY и ще намерите система за отдалечен достъп, която бие PuTTY и печели вашето възхищение.

Имате ли любим терминален емулатор? Решен ли си да се придържаш PuTTY? Оставете съобщение в Коментари раздел по-долу и споделете опита си.

Вижте също:
Команден лист SFTP
Преглед на SolarWinds SFTP / SCP Server
20-те най-добри безплатни SFTP и FTPS сървъра за Windows и Linux
Powershell Cheat Sheet

About the author