5 най-добри Wake-on-LAN инструменти

5 най-добри Wake-on-LAN инструменти


Какво е инструмент Wake-on-LAN?

Wake-on-LAN (съкратено WoL) е стандартен мрежов протокол, който се използва за дистанционно извеждане на компютър от режими с ниска мощност - т.е., Сън или хибернация режими.

Следователно инструмент Wake-On-LAN е инструмент за мрежово администриране, който се използва за събуждане на машини в локална мрежа (LAN) от изпращане на протокол WoL или „магически пакет“ за избор на машини, които имат активирана функция Wake-On-LAN в техните BIOS конфигурации. Разбира се, както тъкмо ще видим, мрежовата интерфейсна карта (NIC) също трябва да поддържа функцията и да я активира.

Вижте също: 11 най-добри LAN монитори

междувременно, на вълшебен пакет е проста, лека излъчваща рамка който е в полезния си товар от 102B: 6 байта от цялата под 255 маска на подмрежата (FF FF FF FF FF FF FF FF в шестнадесетична цифра) и 48-битов MAC адрес на целевия компютър, повторен шестнадесет пъти.

5 най-добри Wake-on-LAN инструменти

Горното изображение представлява диаграма, представяща вълшебен пакет WoL, изпращан от 192.168.2.26 до 255.255.255.255:9.

Ако просто искате бърз преглед, ето нашето обобщение списък на 5-те най-добри средства за събуждане по LAN:

 1. SolarWinds Wake-on-LAN с набор от инструменти на инженерите (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Генерира магически пакети за събуждане на отдалечени мрежови компютри от режим на заспиване или хибернация. Един от 60 мрежови инструмента в комплекта.
 2. Aquila Technology Wake-on-LAN Осигурява достъп до функцията WoL в интуитивен графичен интерфейс, който изброява свързаните към мрежата компютри и състоянието по MAC адрес.
 3. EMCO WakeOnLan Добре за мрежово откриване може да открие компютри в домейни и работни групи, като извърши цялостно сканиране в мрежата.
 4. NirSoft WakeMeOnLan Може да сканира секции на мрежа и да открива компютри с активирана функция WoL и да показва MAC и IP адреси.
 5. Събудете се по LAN X Включва възможности за пакетно рестартиране, което е чудесно за работа с актуализации.

Настройка на Wake-on-LAN на компютър

Нека разгледаме как можете да активирате WoL на компютър с компютър и да го направите достъпно за дистанционно зареждане:

 1. Въведете BIOS - понякога известен като менюто за настройка - използвайки специфичния за вашия компютър метод.

5 най-добри Wake-on-LAN инструменти

 1. Активирайте WoL- вероятно ще трябва да копаете малко по-дълбоко, за да намерите точното подменю, което съдържа опциите (обикновено е под разширени опции за захранване и настройката по подразбиране е „Деактивирано“).

5 най-добри Wake-on-LAN инструменти

 1. След това активирайте отдалечените будни опции на NIC - отидете на диспечера на устройства, разгънете „Мрежови адаптери“, щракнете с десния бутон на мишката върху вашия NIC, отидете на Properties, щракнете върху раздела „Advanced“ и активирайте „Wake on Magic Packet“.

5 най-добри Wake-on-LAN инструменти

5 най-добри Wake-on-LAN инструменти

 1. ОС също трябва да бъде конфигурирана да позволява само WoL - В раздела „Управление на захранването“ разрешете „Позволете на това устройство да събуди компютъра“ и „Позволете само вълшебен пакет да събуди компютъра.“

5 най-добри Wake-on-LAN инструменти

И това е; вашият компютър вече е готов да приема WoL пакети и да включва или изключва захранването в зависимост от инструкциите. Не забравяйте, настройките на MAC или Linux машини са малко по-различни от тези, които видяхме тук. Освен това, не забравяйте да активирате обработката на пакети с излъчване на вашите рутери.

ЗАБЕЛЕЖКА: Можете да инсталирате чуждестранен пакет за WoL пакет на вашите компютри, за да следите WoL пакетите.

Защо са ви необходими Wake-on-LAN инструменти?

Ето два сценария, които биха изисквали услугите на WoL инструмент:

 • Може би не можете да влезете в офиса, но се нуждаете от някои данни от вашия компютър; най-лесният начин около този проблем би бил да го включите с помощта на инструмент WoL и след това да го получите от разстояние.
 • Администраторите могат да работят на компютър или сървър, който е на друго място, сякаш са до него - дори и да са на друг континент.

Всичко, което е необходимо и в двата случая, е да събудите компютрите с няколко щраквания върху добър WoL инструмент.

И така, кои са най-добрите Wake-on-LAN инструменти?

По-долу имаме 5-те инструмента, за които установихме, че са най-добрите в класа WoL инструменти, които са ефективни, лесни за използване и имат лек отпечатък.

1. SolarWinds Wake-on-LAN с набор от инструменти на инженера (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

SolarWinds - WoL меню

SolarWinds Wake-on-LAN е един от най-популярните WoL инструменти навън и непрекъснато се дават страхотни отзиви от доволни мрежови администратори. Може би това, което го прави привлекателен за повечето му фенове, е фактът, че той предоставя това, което трябва да прави - дистанционно захранване на мрежов компютър; без мюс, без суетене.

Но едно е сигурно, че инструментът приема сериозно работата си: изпраща множество WoL пакети - на интервали - за да се увери, че те ще достигнат своето местоназначение. Това може да се оцени в по-големите мрежи или тези с висок трафик, където администраторът дори може да създава пакетни файлове, които автоматизират заданието.

SolarWinds Wake-On-LAN е приятен инструмент за използване с лесен за навигация интерфейс, който може да се използва за управление на компютрите, които са в същата локална мрежа като компютъра на администратора. Тя може да работи, както и отдалечени, до които може да се направи достъп от разстояние - дори през интернет.

Този инструмент WoL може да бъде изтеглен като самостоятелен инструмент или може да бъде придобит като част от мощния премиум пакет от SolarWinds: Инструментален набор от инструменти и е достъпна на 14-дневен безплатен пробен период за изтегляне и оценка.

SolarWinds Wake-on-LAN с Engineer's ToolsetDownload 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Aquila Technology Wake-on-LAN

WoL меню на AquilaWOL

от Технология Акила ние получаваме инструмент WoL, който е богат на функции, които наистина могат да помогнат на администраторите, например чрез пингване на компютри и извършване на отдалечен достъп до работния плот и аварийно спиране.

С помощта на простия си графичен интерфейс администраторите могат също да изпращат WoL пакети до MAC адреси чрез излъчващ IP или до напълно квалифицирано име на домейн. След това полученият отговор може да помогне за откриване и добавяне на компютри в директорията на инструмента, а също така може да слуша WoL пакети - което означава, че няма нужда от допълнителен софтуер, който да следи пакетите.

Конфигурацията може да се експортира и съхранява офлайн за бъдеща употреба, докато дневниците на събитията на Aquila могат да ви помогнат при отстраняване на проблеми.

WoL на Aquila позволява както CLI (интерфейс на командния ред), така и GUI интерфейси и може да се използва както в DHCP, така и в статични IP адреси мрежи и дори може да се използва за изключване на Linux машини.

3. EMCO WakeOnLan

Емко WoL меню

Макар че EMCO предлага безплатни и премиум версии на техния WoL инструмент, предишният няма да разочарова администраторите. В интерес на истината, този инструмент е предназначен да бъде тежкотоварен инструмент, насочен към по-големи или корпоративни мрежи с тежък трафик през.

Уникална точка за продажба на EMCO WoL е, че мрежовите администратори могат да събуждат няколко отдалечени компютъра наведнъж и по график; това спестява време.

Можете да използвате инструмента за мрежово сканиране, за да откриете компютри в домейни и работни групи. След като бъде намерен, той може да намери техните MAC адреси, използвайки един от четирите метода - съседно откриване (ND), NetBIOS, WinAPI или WMI.

Друга изключителна характеристика, която този инструмент носи на масата, е способността му да наблюдава мрежите в реално време и добре описаните сигнали по имейл. И това дори не отчита неговия уеб базиран API за отчитане и корелациите на събитията за сигурност.

4. NirSoft WakeMeOnLan

WoL меню на NirSoft

с WoL на NirSoft, администраторите имат право да избират кой раздел - или подмрежа - на мрежа, която искат да сканират и след това да работят. Това е така, защото инструментът позволява да се задават диапазони от IP адреси, преди да започне сканирането.

След като направите това, резултатът от сканираната мрежа може след това да бъде записан в списък, който съдържа подходяща информация като MAC и IP адреси. С помощта на този списък инструментът изпраща WoL пакети следващия път, когато се изискват услугите му - всичко, което е необходимо, за да събуди компютрите е едно натискане на бутон. Разбира се, има и възможност да го стартирате от CLI.

NirSoft гарантира, че редовно актуализира своя инструмент, който е наличен за Windows 8 и Windows 10, а също така е абсолютно безплатен.

5. Събудете се по LAN X

Меню на WakeOnLANx WoL

Събуди се по LAN X е инструмент, проектиран с администраторите предвид и е доста солиден набор от функции, които ви позволяват да изпълнявате задачи като включване или изключване на компютри и дори да ги рестартирате на партиди, ако е необходимо.

Това е инструмент WoL, който може да се стартира с помощта на GUI и CLI режими, които лесно могат да бъдат конфигурирани за по-добра производителност и задълбочени резултати.

Уникална функция, която се предоставя с любезното съдействие на този инструмент е, че той може да каже на администраторите последния път, когато компютърът е стартиран. Ако това не ви впечатлява, какво ще кажете за факта, че той може да каже колко дисково пространство е налично на компютър, както и какви системни услуги на него са зададени на „Автоматично“ или просто са бездействащи.

Все още не сте впечатлени? Е, какво ще кажете за факта, че може да се използва за отдалечен достъп? Всичко това, безплатно, и вие получавате картината защо е в този списък.

Въпреки че обещахме да ви дадем пет от най-добрите Wake-On-LAN инструменти, имаме още няколко „добрини“ за вас:

Най-добрият CLI WoL

За тези от нас, които предпочитат да правят нещата само чрез интерфейси на командния ред, ние имаме:

 • MatCode MC-WOL - този е за администраторите, които искат WoL инструмент без глупости, който може да включи компютрите, дори и да са в един и същ или различни LAN сегменти.
 • Gammadyne WOL - този WoL инструмент може да се използва на компютри, които изискват пароли, преди да могат да бъдат включени и могат да бъдат достъпни чрез конкретен порт.

Събуждане по LAN от вашия смартфон

Освен да използват компютър или лаптоп, за да изпращат WoL пакети, администраторите могат да използват и телефоните си, за да контролират машините в тяхната мрежа. Следващият видеоклип ще демонстрира как е възможно, докато също така показва как да конфигурирате компютър да работи с WoL пакети.

Неща, които трябва да вземете под внимание с най-добрите инструменти Wake on LAN

Преди да ви оставим с нашия избор на най-добрите инструменти Wake On LAN, нека да разгледаме някои важни точки, преди да започнете да ги използвате:

 • WoL пакет е уникално адресиран към всеки компютър и може да събуди само една машина. Полезният товар на пакета е умишлено поддържан светлина с кратки инструкции, така че да може лесно да се изпълни от схемата, присъстваща на NIC - която обикновено работи при минимални изисквания за мощност. Това означава, че може да се наложи да изпратите повече от един пакет, за да сте сигурни, че е доставен и изпълнен.
 • Минималното изискване за изпращане на WoL пакет е целевият MAC адрес. Всъщност IP адресите и DNS имената не са толкова важни, тъй като пакетът работи на ниво, независимо от слоевете протокол.
 • Тъй като WoL пакетът е основно UDP пакет, няма потвърждения за доставка, изпратени обратно след доставката; всъщност няма гаранция, че пакетът е доставен изобщо. Следователно, това изисква множество пакети (с помощта на пакетни файлове), които да бъдат изпратени, за да се гарантира, че целевият компютър наистина е готов - чрез, може би, с помощта на командата ping.
 • WoL магическите пакети са излъчвани пакети (поради номера на възела „FFFFFFFFFFFF“), които обикновено се мръщят от LAN. Следователно в по-големите, маршрутизирани мрежи е необходимо да се направят конфигурации, които да позволят на UDP пакетите да преминават през рутери и да събуждат компютри в други сегменти..

След като тези точки са взети под внимание, просто е въпрос на избор на един от най-добрите инструменти на Wake on LAN, изброени по-горе, и прилагането му.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 13