6-те най-добри инструмента за наблюдение на Apache Web Server

6-те най-добри инструмента за наблюдение на Apache Web Server

Ако прекарвате много време онлайн, има вероятност да сте взаимодействали с уебсайт, поддържан от Уеб сървър на Apache. Apache HTTP Server е един от най-старите и най-популярните уеб сървъри в света, като поддържа уебсайтове като eBay, LinkedIn и Facebook. Поддръжката му за Windows и Unix сървърите е помогнала на много организации в многоплатформена среда. В това ръководство за уеб сървър на Apache ще разгледаме какво представлява Apache Web Server и най-добрите инструменти за мониторинг за него.

Нямате време да прочетете целия пост? Ето нашето обобщение списък на 6-те най-добри инструменти за наблюдение на Apache Web Server:

  1. SolarWinds Apache Monitor със сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Изчерпателен инструмент за мониторинг на сървъри и приложения, който може да следи ключовите показатели за ефективност на Apache със специален модул.
  2. Мрежов монитор Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНО) ПРОБЕН ПЕРИОД) Автоматично открива мрежовата ви структура при инсталиране и има над дузина сървърни модули за мониторинг за Apache.
  3. Dynatrace Следете и визуализирайте показателите на Apache чрез контекста на вашите уеб услуги, които изпълняват Apache.
  4. ManageEngine Application Manager Има специален инструмент за наблюдение на Apache, предлагащ без агентен мониторинг на изпълнението на различни показатели.
  5. AppDynamics Мониторинг в реално време за идентифициране на тесни места с автоматично откриване и изпълнение на бизнес транзакции.
  6. Anturis Има специален модул Apache за наблюдение на ключовите показатели за ефективност.

Какво е уеб сървър Apache?

Уеб сървър на Apache е уеб сървър с отворен код управлявана от софтуерната фондация Apache. Уеб сървърът е услуга, която седи между сървър и клиентско устройство. Уеб сървър на Apache работи като част от софтуера на сървър и взема клиентски заявки от уеб браузър на потребителя. След това той изпраща отговор на заявката под формата на уеб страница. Какво прави Уеб сървър на Apache популярна е гамата от модули, която предлага на предприятията допълнителни функции.

Модулите позволяват персонализиране под формата на допълнителни функции. Например, IPv6, FTP, HTTP / 2, дроселиране на лентата, WebDAV, балансиране на натоварването, и Пренаписване на URL са само някои от допълнителните функции, които Уеб сървър на Apache може да предложи Тези функции ви дават по-голям контрол върху опита, който предоставяте на крайния потребител.

За да използвате Apache, всичко, което трябва да направите, е да изтеглите софтуера от официалния уебсайт. Софтуерът е напълно безплатен, така че можете да започнете да подобрявате услугата на уебсайта си, без да нарушавате банката.

  13 най-добри инструменти и софтуер за Active Directory

Най-добрите инструменти за наблюдение на Apache Web Server

Ако в момента използвате Уеб сървър на Apache, използването на инструмент за мониторинг на сървъри е жизненоважно за осигуряване на отлично изживяване. Част от битката за наблюдение на уеб сървърите е разполагането с необходимите инструменти и видимост за справяне с проблемите с производителността. Всички посочени в тази статия инструменти са отличен избор за наблюдение на работата на Уеб сървър на Apache.

1. SolarWinds Apache Monitor със сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

6-те най-добри инструмента за наблюдение на Apache Web Server

The SolarWinds Apache монитор за производителност на сървъра с Сървър & Монитор на приложения е инструмент за мониторинг на приложения, който може да наблюдава Уеб сървър на Apache. Инструментът следи Продължителност на уеб сървъра на Apache, достъпи, трафик, бездействащи работници, наличност, Зареждане на процесора, пълен достъп, заявка на сървър в секунда, памет, и още за идентифициране на проблеми с производителността. Има и възможност за наблюдение на други части от инфраструктурата, които поддържат уеб сървъра като Linux, MySQL и PHP.

Извън Apache, инструментът предлага автоматично приложение и откриване на сървър. Автоматичното разкриване е полезно, за да поддържате актуализирана вашата мрежова среда, за да сте сигурни, че имате пълна видимост за случващото се.

Системата за сигнали също предлага високо ниво на подкрепа за Уеб сървър на Apache мониторинг. Най- системата за сигнали работи на праг и изпраща сигнали, ако устройство или приложение отговаря на определени проблеми с производителността. Например, ако сървърът падне или натоварването на процесора достигне проблемно ниво, програмата ще ви предупреди.

SolarWinds сървър & Монитор на приложения започва от цена от 2,995 долара (£ 2 282). Можете да изтеглите 30-дневен безплатен пробен период.

SolarWinds Apache Monitor със сървър & Приложение MonitorDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

6-те най-добри инструмента за наблюдение на Apache Web Server

Мрежов монитор на Paessler PRTG е инструмент за мониторинг на инфраструктурата, който има собствен сензор за Уеб сървър на Apache. Най- HTTP Apache ModStatus PerfStats сензор Ви показва набор от показатели, включително Зареждане на процесора, ъптайм на сървъра, искания в секунда, байтове на заявка, брой текущи нишки зает работник, и брой празни работни нишки. Сензорът показва всички тези данни под формата на циферблати, които могат да се разглеждат като живи и исторически данни.

След като сензорът е конфигуриран, системата за сигнали ще ви уведоми дали има проблем, който изисква вашето незабавно внимание. Известия сте достъпно по имейл, СМС и push известия. Има и API, който можете да използвате за създаване на собствени персонализирани скриптове за известия.

PRTG Network Monitor е безплатна за мониторинг на предприятия с по-малко от 100 сензора. Ако имате нужда от повече, ще трябва да закупите една от платените версии. PRTG Network Monitor започва от цена от 1600 долара (1,272 лири) за 500 сензора и една инсталация на сървъра до 10 500 долара (8 352 британски лири) за 5000 сензора и инсталация на един сървър или 60 000 долара (47 727 британски лири) за 5 сървърни инсталации и неограничени сензори. Има и а 30-дневен безплатен пробен период.

  PCAP: Packet Capture, какво е и какво трябва да знаете

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Dynatrace 

6-те най-добри инструмента за наблюдение на Apache Web Server

Dynatrace е платформа за наблюдение на производителността на приложенията с възможности за наблюдение на Apache. Инструментът ви предоставя a производителносттабло който се показва наличност, искания, размери на отговора, заети работници, версия на приложението, конфигурационен път, промени в инфраструктурата, и рестартира. Например можете да прегледате Уеб сървър на Apache графика за наличност, която ви показва кога услугата за последно е офлайн.

Функция, наречена задълбочен мониторинг на процесите, ви позволява да вземете микроскоп за времето на реакция на услугите на Apache, работещи в рамките на различни процеси. Например можете да видите графика, която разгражда какви услуги изискват най-много време за изпълнение. Услугите включват Apache модули, Дейност на базата данни, PHP компилация, и Изпълнение на PHP.

Една от причините Dynatrace е топ инструмент за наблюдение Уеб сървър на Apache е неговото двигател за откриване на аномалия. Двигателят за откриване на аномалията автоматично открива аномалии в производителността да се идентифицира относно дейността. Ако се открие аномалия, ще бъдете уведомени чрез сигнал. Сигналът не само ще подчертае, че има проблем, но ще определи първопричината, така че да можете да се обърнете към нея по-рано.

За видимост отгоре надолу Уеб сървър на Apache до нивото на процеса, Dynatrace е изключителен избор. Въпреки това, ако искате да знаете опциите за ценообразуване, налични за Dynatrace ще трябва да се свържете директно с компанията. Можете да изтеглите 15-дневната безплатна пробна версия.

4. ManageEngine Application Manager 

6-те най-добри инструмента за наблюдение на Apache Web Server

ManageEngine Application Manager е софтуерна платформа за мониторинг на приложения, която предлага Уеб сървър на Apache мониторинг. с ManageEngine Application Manager можете да наблюдавате наличност, време за реакция, Използване на процесора, Байтове прехвърлени / сек, подробности за заявка на Уеб сървър на Apache, и още. Обхватът на показатели, поддържани от програмата, уверете се, че знаете дали има нещо, което засяга крайните ви потребители.

Най- система за сигнали включени с ManageEngine Application Manager позволява на потребителя да настрои прагове за наблюдение на показателите за ефективност. Сигнали се изпращат чрез електронна поща и СМС така че знаете кога се провежда събитие за изпълнение. Сигналите са силно конфигурируеми, така че можете да контролирате какви дейности ви уведомява инструментът. Например, можете да зададете праг за времето за отговор, така че да получавате сигнали, ако сървърът бавно отговаря.

Най- доклади функционалност в ManageEngine Application Manager е още една от силните страни на програмата. Отчетите показват исторически данни за ефективността на Уеб сървър на Apache но можете също така да използвате машинно обучение, за да предвидите бъдещи тенденции в работата. Машинното обучение ви помага да планирате бъдещето.

  Как да спрете DDOS атака - включва основни инструменти

Има три версии на На разположение е ManageEngine Application Manager: Безплатно, професионален, и начинание. Безплатната версия поддържа до пет сървъра или приложения. Версията Professional започва от $ 945 (£ 751) за 25 монитора, а Enterprise версията започва от $ 9,595 (£ 7,632) за 250 монитора. Има и безплатна пробна версия за 30 дни.

5. AppDynamics

6-те най-добри инструмента за наблюдение на Apache Web Server

AppDynamics е мониторинг на производителността на приложението, който може автоматично да открие топологията на приложението, включително Уеб сървър на Apache. Инструментът може да се използва за осигуряване на видимост в бизнес транзакциите. Данни, наблюдавани от AppDynamics за Уеб сървър на Apache включва натоварване, средно време за реакция, и грешки.

Сигнали в AppDynamicsнезависимо изчисляват базовите стойности за KPI за разграничаване на лошото представяне. Изчисленията са достатъчно точни, за да елиминират фалшивите положителни резултати, така че да не получавате нерелевантни или неправилни аларми. От административна гледна точка това гарантира, че отговаряте само на важни сигнали.

Има три версии на AppDynamics Управление на производителността на приложенията на разположение: APM Pro, APM Advanced, и Връх APM. APM Pro е основният пакет, който включва възможности за мониторинг на инфраструктурата. APM Advanced също включва видимост в стека на приложенията. И накрая, APM Peak предлага мониторинг на резултатите в реално време, бизнес пътувания и анализ на транзакциите. Можете да започнете 15-дневния безплатен пробен период.

6. Антурис

6-те най-добри инструмента за наблюдение на Apache Web Server

Anturis е платформа за наблюдение на приложения, която има собствен инструмент за наблюдение на Apache. Най- Apache монитор събира показатели като брой заети работници, брой безработни, искания в секунда, Кбайт, обслужвани в секунда, Кбайт на заявка, Използване на процесора, и консумация на памет.

Инструментът също следи данните за трафика (което е полезно за откриване на често срещани видове кибератаки като DDOS атаки). Тези показатели включват броя на исканията в секунда, брой байта, обслужвани в секунда, и на среден брой байтове на заявка.

По отношение на конфигурацията, Anturis използва и двете агентски мониторинг и наблюдение без агент. Можете да получите достъп до програмата чрез уеб-базиран графичен интерфейс. В случай че пропуснете някоя важна информация тук, програмата има известия по имейл, за да ви информира за проблеми с производителността.

Anturis се предлага като безплатна и платена версия. Най- Безплатна версия поддържа до 5 монитора с имейл сигнали. Платени версии на Anturis започнете от $ 10 (£ 7.95) на месец за 10 монитора до $ 95 (£ 75) на месец за 100 монитора. Можете да изтеглите 30-дневната безплатна пробна версия или да разгледате цените тук.

Мониторинг на Apache Web Server

Чрез използване на инструмент като Dynatrace или SolarWinds сървър & Монитор на приложения ще можете да се уверите, че времето за реакция остава ниско и ще избегнете непредвидени проблеми с изпълнението. Колкото по-добра е работата на сървъра, толкова по-пълноценно потребителско изживяване ще се радват посетителите ви.

About the author

Comments

  1. Apache HTTP Server е един от най-популярните уеб сървъри в света и е използван от много големи организации като eBay, LinkedIn и Facebook. В това ръководство за уеб сървър на Apache са представени най-добрите инструменти за мониторинг на Apache Web Server, като SolarWinds Apache Monitor, Paessler PRTG, Dynatrace, ManageEngine Application Manager, AppDynamics и Anturis. Тези инструменти са отличен избор за наблюдение на работата на Уеб сървър на Apache и осигуряват отлично изживяване за крайните потребители. Ако използвате Уеб сървър на Apache, препоръчваме да използвате някой от тези инструменти за мониторинг на производителността на сървъра.

Comments are closed.