7 най-добри инструменти за администратор на SharePoint

7 най-добри инструменти за администратор на SharePoint

Microsoft SharePoint се превърна в един от най-популярните инструменти в света за създаване на уебсайтове. Въпреки това трябва да се следи отблизо, за да се гарантира правилното функциониране на ресурсите. Производителността на сървъри, приложения и услуги трябва да се управлява и контролира, за да се гарантира дългосрочната производителност. Инструментите на SharePoint Administrator са ключови за следенето на тези ресурси.

Инструментите на администратора на SharePoint с мониторинг на производителността осигуряват на мрежовите администратори видимост над мрежовите ресурси. Това означава по-добро отстраняване на неизправности и по-добро преживяване, доставено на крайния потребител. В тази статия ще разгледаме най-добрите инструменти за администратор на SharePoint.

Защо ми трябва инструмент за администратор на SharePoint?

Като едно от най-използваните решения за създаване на уебсайтове, управление на документи и съхранение, SharePoint включва невероятен брой различни услуги.

Сървърите, фермите и приложенията са от съществено значение за предоставянето на услугите на SharePoint, с които съвременните предприятия са запознати. И въпреки това всеки от тези компоненти трябва да се управлява ефективно, за да се гарантира стабилна услуга.

С администраторския инструмент на SharePoint можете да наблюдавате тези компоненти за проблеми като латентност и да провеждате по-подробно отстраняване на проблеми, ако бъде открит проблем. Когато малките проблеми с производителността могат да имат голямо влияние върху крайните потребители, още по-важно е да се следи внимателно работата на SharePoint.

Ето списък на най-добрите инструменти за администратор на SharePoint:

  1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)
  2. PRTG Network Monitor (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)
  3. ManageEngine SharePoint Manager Plus
  4. SPDocKit
  5. GSX
  6. eG Enterprise
  7. Metalogix Diagnostic Manager

1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

Екран на монитора на SolarWinds сървър и приложение

SolarWinds сървър & Монитор на приложения е решение за мониторинг на приложения, което може да се използва за управление на производителността на SharePoint. С този инструмент можете да отстраните проблеми, за да разкриете причината за бавно зареждане на страниците и латентност.

Проблемите могат да бъдат разделени в зависимост от тяхното местоположение, сървърна инфраструктура и приложение. Цялата тази информация ви се показва в изглед на табло с таблици и измервателни уреди, предоставящи ви ключови показатели.

Ключови показатели, наблюдавани с SolarWinds сървър & Приложение монитор включва искания в секунда, заявете време за изчакване, магистрала, и отхвърлени искания. Когато се съберат, тази информация ви дава всичко, което трябва да знаете, за да измервате ефективността на ресурсите на SharePoint.

За най-ефективно отстраняване на проблеми, SolarWinds сървър & Монитор на приложения предлага интеграция с Монитор за ефективност на SolarWinds. С тази интеграция можете да определите конкретни транзакции или връзки, които причиняват бавно зареждане на страниците.

Ако търсите лек и лесен за използване инструмент за мониторинг на SharePoint, SolarWinds сървър & Монитор на приложения е добър избор. Цената за SolarWinds сървър & Монитор на приложения започва от 2995 долара (2,308 лири). Има и безплатна пробна версия за 30 дни, която можете да опитате тук.

SolarWinds сървър & Приложение MonitorDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Мрежов монитор PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

PRTG Network Monitor снимка 2

PRTG Network Monitor е платформа за мониторинг на инфраструктурата, която може да наблюдава сървъри и приложения на SharePoint. PRTG Network Monitor идва с предварително конфигурирани сензори за SharePoint Server и е персонализиран за измерване на производителността на свързани сървъри.

Например, the WMI SharePoint сензор за процес е сензор, създаден специално за наблюдение на сървърите на SharePoint. На датчика за процес на WMI SharePoint можете да наблюдавате брой заявки на текуща страница, брой активни нишки, брой изпълнени SQL заявки, Използване на процесора, глобален размер на купчината, размер на кеш на шаблона, и Повече ▼.

Други предварително конфигурирани сензори като Windows IIS Application Sensor и PerfCounter IIS Application Pool Center също могат да наблюдават ресурсите на SharePoint.

Всеки сензор се следи и от сигнали. Системата за сигнали е една от най-силните функции на PRTG Network Monitor. След преминаване на предварително определен праг вътре в датчик, на потребителя се изпраща сигнал.

Например, ако използването на процесора на SharePoint сървър надвишава определена граница, на потребителя се изпраща известие чрез електронна поща, СМС или известие. Всички прагове са адаптивни, така че можете да решите кога и как искате да бъдете уведомени.

PRTG Network Monitor се предлага безплатно за по-малко от 100 сензора, което го прави чудесен вариант за по-малки предприятия. Платените версии на PRTG Network Monitor започнете от $ 1600 (£ 1,233) за 500 сензора. Моделът на ценообразуване е мащабируем и може да се увеличи в зависимост от необходимото количество сензори и сървърни инсталации. Има и а 30-дневен безплатен пробен период налична версия.

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. ManageEngine SharePoint Manager Plus

ManageEngine SharePoint Manager Plus

ManageEngine SharePoint Manager Plus е инструмент за управление на SharePoint, създаден специално за SharePoint. През това уеб-базиран инструмент потребителят може да конфигурира индивидуални или групови промени в разрешенията на потребителя и да създава групи. За наблюдение на SharePoint има Анализ за използване на SharePoint. Анализите за използване са разделени на отчети за търсене и отчети за трафика.

Отчетите за търсене показват на потребителя списък на най-популярните ключови думи за търсене на потребителите и честотата на търсене на обекти за отделни потребители. В допълнение, отчетите за ранг ви показват топ сайтове (по посещения) и на топ страници (по преглед на страници и уникални посетители). Одиторските доклади са достъпни в XLS, CSV, PDF, и HTML така че те да бъдат лесно предадени на други членове на вашия екип.

ManageEngine SharePoint Manager Plus е налично изтегляне за Windows. Специално за управлението на SharePoint това е един от най-добрите инструменти в този списък. Ако обаче търсите повече решение за мониторинг на ефективността, има много други инструменти, които са по-добри.

Има три версии на ManageEngine SharePoint Manager Plus: the Пробно издание, на Стандартна Версия, и на Професионално издание. Пробното издание е достъпно за 30 дни с всички функции на Professional Edition.

Стандартното издание е ограничена версия, която струва $ 945 (£ 728) с 50 отчети, които не се предлагат. Професионалното издание включва всички функции на Стандартното издание, но предлага управление на разрешения за $ 1195 (£ 2121). Можете да изтеглите безплатната пробна версия тук.

4. SPDocKit

SPDocKit

SPDoCKit е инструмент за администриране на SharePoint с включен одит и анализи. Този инструмент може да генерира Документация на SharePoint, доклади за най-добри практики, одитни доклади, аналитични доклади, и управление на разрешенията.

Създаването на селскостопанска документация ви позволява да премахнете необходимостта от ръчно поставяне на данни в платформата. Инструментът прави това чрез сканиране на вашата мрежа и изтегляне на конфигурационни настройки от вашите ресурси на SharePoint. Цялата тази информация се генерира в a дума, Excel, или PDF документ.

За управление на разрешения, SPDocKit Ви предоставя перспектива в реално време за потребителски разрешения. Можете да видите това в таблица, в която са изброени името на потребителите и разрешенията, които притежават. Групите на SharePoint могат да бъдат създадени и изтрити според нуждите само с няколко кликвания.

Когато става въпрос за наблюдение на използването на SharePoint, SharePoint Analytics и Доклади за употреба са характеристиките, които правят това да се случи. С анализа на SharePoint можете да преглеждате данни за използването като брой посещения на ферма, сайт или подмножество, време на последната оценка и списък на посетителите на сайта. Тази информация ви се показва като таблици и измервателни уреди.

Има две основни категории цени за SPDocKit: ферма и Консултант. Земеделските пакети са предназначени за използване от тези, които управляват местните ферми. Обратно, пакетите за консултанти са за тези предприятия, които работят с клиенти.

Годишен абонамент за ферма струва 2499 долара (1926 британски лири) на ферма годишно. Ако искате да добавите SysKit Insights тогава тази цена се увеличава до $ 3,499 (2,697 паунда) на ферма за производство. Годишният абонамент за консултанта струва 1,999 долара (1541 британски лири) годишно. Има и безплатна пробна версия, която можете да изтеглите тук.

5. GSX (GSX монитор & анализатор)

GSX SharePoint мониторинг на производителността

GSX е инструмент за мониторинг на SharePoint, който предлага мониторинг на производителността за SharePoint 2007, 2010, 2013, и Office 365. Този инструмент автоматично открива всички свързани сървъри на SharePoint.

След като сървърите са открити, екранът на SharePoint Overview показва състоянието на вашите сървъри, разбити на различни роли. Сървърите са категоризирани като SQL сървъри, сървъри за приложения и уеб сървъри отпред.

Опитът за мониторинг, предлаган от GSX е достатъчно сложен, за да открива и отстранява различни проблеми с производителността, често срещани с SharePoint. латентност, свързаност по пощата, и DNS резолюция са само шепа неща, които GSX може да наблюдава. Например, можете да създадете графика на времето за отговор на уеб услугата на SharePoint.

За допълнителен контрол можете да конфигурирате сигнали за профили. Предупрежденията се изпращат от електронна поща, СМС, пейджър, изскачащи съобщения, и SNMP капани да ви актуализира при промени в SharePoint. Предупрежденията могат да бъдат приоритизирани по тежест и да ескалират до друг член на персонала, ако няма отговор.

GSX предлага правилния баланс на мониторинга на производителността и административните възможности на SharePoint. Комбинацията от двете прави GSX един от отличаващите се инструменти в този списък. Цената за GSX монитор & анализатор е 1,010 долара (£ 778,60) на сървър на година. Има и а 14-дневен безплатен пробен период които можете да изтеглите чрез този линк тук.

6. eG Enterprise

Например снимка на Enterprise

eG Enterprise е друго широко използвано решение за мониторинг на SharePoint. С този инструмент можете да наблюдавате всичко от сайтове, уеб приложения, уеб части, бази данни, дневници и събития. Цялата тази информация е достъпна за вас чрез един потребителски интерфейс.

Можете да наблюдавате наличността на услугите на SharePoint, за да сте сигурни, че ключова услуга не е прекъсната. Има и наблюдение на реални потребители за да можете да видите качеството на потребителското изживяване, доставено на вашия сайт. С други думи, можете да намерите проблеми с производителността, преди крайният потребител да го направи.

За да сте сигурни, че можете да реагирате бързо на въпроси, eG Enterprise автоматично открива SharePoint приложения и инфраструктурни зависимости. Можете да видите тази инфраструктура като карта, която ви показва как всяка услуга се свързва със следващата. Това е безценно за стартиране на отстраняване на проблеми и определяне на първопричината за проблем.

Има най-различни версии на eG Enterprise за закупуване, включително инсталирани в облак версии на локални инсталации. Има безплатен облачен пакет Easy Evaluation, локален постоянен лиценз, локална версия на абонамента, облачна версия на SaaS и служба за одит, базирана на помещения или в облака

За да видите цената на eG Enterprise ще трябва да поискате оферта. Можете да изтеглите безплатната пробна версия на eG Enterprise чрез тази връзка тук.

7. Metalogix Diagnostic Manager

Снимка на Metalogix Diagnostic Manager

Metalogix Diagnostic Manager е друг администраторски инструмент на SharePoint и решение за мониторинг на производителността. Metalogix Diagnostic Manager поддържа SharePoint Server 2016, Server 2013, Foundation 2013, Server 2010, Foundation 2010, Windows SharePoint Services 3.0 SP1 или по-нова версия и Microsoft Office SharePoint Server 2007 SP1 или по-нова версия. Мониторингът на здравословното състояние на ресурсите на SharePoint е много лесен.

На таблото за управление можете да видите здравен статус на SharePoint, разбита на различни сегменти. Например, има диаграма с пай, показваща състоянието на Ферми, Групи сървъри, Сървъри, и Страници в изолация. Ресурсите са категоризирани като критичен, Внимание, или Добре така че да знаете дали трябва да предприемете действия.

Можете също така да конфигурирате сигнали, за да ви уведомяват автоматично. Сигнали за Metalogix Diagnostic Manager се конфигурират чрез задаване на прагове на производителност. Известията ще ви уведомят дали ключова услуга се понижава или се появява растеж на съдържанието. Предупреждения се изпращат независимо от това дали ресурсите са разположени на място или в облака.

Простотата и възможностите за мониторинг на здравето, предлагани от Metalogix Diagnostic Manager превърнете го в един от по-достъпните инструменти за администратор на SharePoint в този списък. За да видите цената на този продукт, трябва да се свържете директно с търговския екип. Можете обаче да изтеглите безплатна пробна версия на Наличен е Metalogix Diagnostic Manager тук.

Най-добрите инструменти за администратор на SharePoint: сървър SolarWinds & Монитор на приложения, PRTG мрежов монитор и ManageEngine SharePoint Manager Plus

Ако не сте запознати с инструментите за администриране на SharePoint, тогава SolarWinds сървър & Монитор на приложения, PRTG Network Monitor, и ManageEngine SharePoint Manager Plus са някои от най-лесните за употреба инструменти.

SolarWinds сървър & Монитор на приложения може да открие най-често срещаните проблеми с производителността, които порази потребителите на SharePoint. Таблото за управление не ви препълва с информация, така че е малко вероятно да пропуснете нещо.

PRTG Network Monitor е забележителен, тъй като предлага използването на 100 безплатни сензора и сензорен опит за наблюдение, които могат лесно да бъдат установени и конфигурирани. Свързването на сигнали към тези сензори поддържа видимост над SharePoint и повишава ефективността на мониторинга на производителността.

За управление на потребители и други административни задачи, ManageEngine SharePoint Manager Plus има дизайн и функции, за да функционира добре в корпоративна среда. Промяната на потребителски разрешения и групи за предоставяне е лесно да се направи в сравнение с много други инструменти на пазара.

Без значение какви са нуждите на вашата организация, препоръчваме ви да изпробвате поне един безплатен пробен период, преди да се ангажирате с даден продукт. Тестване на продукт преди внедряване ще се увери, че той има всички възможности, необходими за ефективен мониторинг на SharePoint.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 4

Adblock
detector