7 най-добри мрежови алтернативи

7 най-добри мрежови алтернативи


Мрежова магия от Cisco Systems вече не е на разположение. Този полезен инструмент беше идеален за домашни мрежи и мрежи на потребители на малък бизнес. Извикана беше версията на системата за домашни потребители Мрежови магически основи и беше на разположение безплатно. Обади се изданието за малък бизнес Network Magic Pro и струва само 50 долара.

Попадаме на много подробности за всеки от инструментите по-долу, но ако имате време само за резюмета, ето го нашия списък с най-добрите алтернативи на Network Magic:

 1. Набор от инструменти на SolarWinds Engineer (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Пакет от повече от 60 инструменти за мониторинг и управление на мрежата, които се инсталират на Windows Server.
 2. Мрежов монитор Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Мрежов монитор на базата на SNMP, който е част от цялостен пакет за мониторинг на инфраструктурата, който работи на Windows Server.
 3. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Система за дистанционно наблюдение и управление на управлявани доставчици на услуги, която включва функция за откриване на мрежа.
 4. HomeNet Manager Евтин монитор за малки мрежи, който се инсталира в Windows.
 5. IP скенер за подправки Безплатна, облачна услуга, която сканира мрежа и отчита всички устройства, свързани с нея.
 6. Мрежов скенер Безплатно за домашно ползване, евтино за бизнеса. Този инструмент открива всички устройства, свързани към една и съща мрежа като неговия хост.
 7. Axence NetTools Безплатен пакет инструменти, който сканира мрежата за свързани устройства и също така проверява отворени портове на компютър.

Ако търсите алтернатива на Network Magic, може да се борите, тъй като този полезен инструмент имаше някои уникални функции. Това бяха:

 • Карта на мрежата автоматично
 • Докладвайте за IP адреса на всяко устройство
 • Докладвайте за хардуерните и софтуерните версии на всяко устройство
 • Може да комуникира както с Windows, така и с Mac OS
 • Помощни програми за поддръжка за отстраняване на проблеми и подобряване на производителността на мрежата
 • История на използване на честотна лента на компютър

Pro версията на системата имаше няколко допълнителни функции:

 • Подобрена сигурност на wifi
 • Сигнали за състояние
 • Контролирайте достъпа до интернет
 • Вземете екранни снимки на дейност на компютър

Въпреки че много от тези функции се предлагат и в други пакети, повечето алтернативни системи са насочени към бизнеса. Домашните потребители могат да ги намерят за малко сложни за техните изисквания. Много висококачествени системи за управление на корпоративни мрежи предлагат безплатна версия за малки мрежи. Така че получаването на много изчерпателна система за вашата домашна мрежа не е проблем. Въпреки това има много малко системи за управление на мрежата, написани за Macs, така че имате много по-малък избор на алтернативи на Network Magic, ако сте потребител на Mac.

Най-добрите мрежови алтернативи:

Ето списък на пет алтернативи на Network Magic. Това не са точно съвпадения за функционалността на програмата Cisco. Въпреки това много от тези опции включват функции, които Network Magic не са имали, така че може да ви харесат повече от вашия надежден стар софтуер за управление на мрежата..

1. Набор от инструменти на SolarWinds Engineer (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

SolarWinds Инженери набор от инструменти

Най- Набор от инструменти на SolarWinds Engineer е пакет от инструменти, които заедно превишават функционалността на Pro версията на Network Magic. В рамките на пакета ще намерите група инструменти, които откриват вашата мрежа и регистрират цялото ѝ оборудване. Тези са Порт скенер, Превключете Port Mapper, инструмента за почистване на SNMP, браузър за IP мрежа, a Откриване на MAC адрес инструмент и a Ping Sweep полезност.

Можете да използвате модули от набор от инструменти, за да наблюдавате вашата мрежа. Получавате данни за ефективността в реално време от набора от инструменти Монитор на времето за реакция, Монитор на паметта, Монитор на процесора, Интерфейсен монитор, и Traceroute съоръжение.

Ако се надявахте да използвате Network Magic за отстраняване на проблеми и анализ на подобрението на производителността, ще се заинтересувате от инструментариума WAN Killer. Този инструмент генерира трафик, за да можете да направите стрес тест на вашата мрежа и да проверите за тесните места преди да добавите допълнително реално търсене.

Наборът от инструменти има редица функции, които ви помагат да подобрите сигурността на мрежите си. Те включват a Декриптиране на паролата на рутера инструмент, the SNMP Brute Force Attack тестер, и a SNMP речник атака полезност. Можете също така да затегнете откриването на нарушители чрез по-добра конфигурация и управление на файловете на лога.

Пакетът включва повече от 60 инструмента и създава цялостна система за управление на мрежата. Някои допълнителни функции, които не бихте получили с управление на мрежата, включват IP адрес, DHCP и управление на DNS. Тези инструменти са a Калкулатор на подмрежата, на DHCP монитор за обхват, а DNS структура анализатор, а DNS одит инструмент и мениджър на IP адреси. Можете да изтеглите инструменталния набор от инструменти на a 14-дневен безплатен пробен период.

SolarWinds Engineer's Toolset Изтеглете 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия от SolarWinds.com

2. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

7 най-добри мрежови алтернативи

Мрежов монитор на Paessler PRTG е пакет за мониторинг на инфраструктурата. Той проследява дейностите на мрежови устройства, мрежови връзки, и сървъри. Изпълнението на уебсайтове, приложения, и virtualizations са обхванати от този софтуер и той дори може да достигне до облачни услуги и отдалечени сайтове.

Можете да изберете да инсталирате софтуера на PRTG Network Monitor в помещения или да получите достъп до него като облачна услуга. Ако изберете онлайн версията, все още трябва да инсталирате колектор във вашата вътрешна система. Софтуерът се инсталира на Windows системи.

Когато стартирате за първи път инсталирания PRTG софтуер, той ще бъде картографирайте цялата си инфраструктура. Тази първоначална базова линия установява опис на цялото ви оборудване. Той също така създава дневник на целия ви софтуер. Можете да видите оформлението на вашата система на a мрежа мрежа. След това мониторът работи непрекъснато и следи активността на мрежата и здравето на всички устройства, свързани към системата. Процесът на мониторинг включва три метода.

Мониторът на устройството използва SNMP, която използва стандартна отраслова система за съобщения, за да провери цялото оборудване, свързано към мрежата. А пакетиране улавя трафика в реално време в мрежата, за да подобри точността на мониторинга на дейността. Това копира само заглавките на пакети, пътуващи през мрежата, за да се запази поверителността на данните. Системи за съобщения за мрежов трафик също са наети от PRTG, за да получат по-задълбочен поглед върху работата на мрежата. Тези системи включват NetFlow, IPFIX, jFlow, и sFlow, които се използват от маршрутизатори и превключватели за отчитане на състояния и дейности.

Постоянните проверки, извършвани от PRTG, генерират сигнали, които възникват от проблеми със състоянието, необичайна дейност и критични условия. Ще бъдете уведомени, ако всяко ново оборудване се свърже към мрежата и вие също ще можете да видите необичайна дейност, така че мониторът може да се използва за откриване на проникване. Мрежовата активност може да бъде филтрирана от IP адрес, от Мак адрес, от номер на пристанище, или от приложение. Цялото това откриване се разпростира до отдалечени сайтове и също включва безжични мрежи.

Въпреки че софтуерът за мониторинг се инсталира в Windows, той е в състояние да взаимодейства с оборудване, работещо с други операционни системи. Системата Paessler PRTG е достъпна в редица планове с ценообразуване въз основа на броя на сензори които разгръщате. Сензорът е наблюдавано състояние. Софтуерът е безплатен за използване за до 100 сензора. Paessler предлага 30-дневен безплатен пробен период за по-големи реализации.

ИЗБОР НА РЕДАКТОРИТЕ

Paessler PRTG Network Monitor е нашата алтернатива №1 на преустановената мрежа Magic

Изтегли: Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

Официален сайт: www.Paessler.com

ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА: Windows (но взаимодейства с оборудването на други операционни системи)

3. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

7 най-добри мрежови алтернативи

ATERA е софтуерен пакет, който е предназначен да подпомогне управлявани доставчици на услуги (MSP). Онлайн платформата включва всички инструменти, от които се нуждае от MSP, включително технически програми за достъп до мрежите и сървърите на клиентските сайтове и системите, от които MSP мениджърите се нуждаят, за да управляват бизнеса. Техническите инструменти са известни като "дистанционно наблюдение и управление”(RMM) система. Пакетът има много повече функционалност от Network Magic и е в състояние да следи няколко мрежи едновременно.

Най- облачен формат на Atera групира цялото време за сървър за обработка и пространство за съхранение, необходими за работа на MSP заедно със софтуера. MSP, използващ тази услуга, не е необходимо да инсталира никакъв софтуер на своя сайт и с помощта на Atera би могъл да стартира бизнес, без да инвестира в каквато и да е инфраструктура. Поради тази причина, Atera е много добър пакет, който се харесва на малки MSP, независими техници на свободна практика и стартъпи.

Цената на софтуера не се начислява директно на клиента предварително. Вместо това предприятията, които използват платформата просто плащате месечна абонаментна такса за всеки техник. Моделът на абонамента прави Atera много мащабируема. Тъй като MSP печели нови клиенти и поема повече техници, той просто трябва да увеличи броя на абонаментите си.

Пакетът Atera включва много функции, които Network Magic биха могли да изпълняват. Той автоматично сканира мрежа и открива всички прикачени устройства. Той използва информацията, събрана от този процес, за да състави опис на оборудването, като подробно описва марката и модела на всяко устройство и версиите на неговия фърмуер или операционна система. Процесът на мрежово откриване е непрекъснат и ще забележи всички промени в хардуерния инвентар на сайта на клиента.

Отвъд тези функции, еквивалентни на Network Magic, Atera може да вземе софтуерна инвентаризация, а също така автоматично да разгърне кръпки и актуализации. Atera дава възможност на отдалечените техници да управляват сървъри и мрежи, като наблюдават цялата активност, проверяват състоянията на производителността и оборудването и намесват, когато възникнат проблеми. Най-добрият начин за оценка на Atera е достъпът до 30-дневен безплатен пробен период.

30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия на AteraStart

4. HomeNet Manager

HomeNet Manager

HomeNet Manager е произведен от SingleClick Systems. Компанията не предоставя софтуера си достъпен на собствения си уебсайт, но можете да го изтеглите от CNet.

Интерфейсът е много лесен за използване и няма да се почувствате затрупани от допълнителни професионални функции за управление на мрежата, насочени към бизнеса. Този пакет е проектиран с домашни потребители предвид.

Функция за откриване на мрежа автоматично ще картографира мрежата ви и ще поддържа мониторинг за всяко добавено или премахнато оборудване. Страхотна особеност на тази система е, че може открийте други устройства с активиран wifi и се свържете с тях директно в ad hoc мрежа вместо да се свързвате през рутера. Ако инсталирате този софтуер на вашия лаптоп, ще можете да получавате информация във всяка мрежа, към която се свързвате, като например обществена точка за достъп до wifi в кафене.

Помощните програми на пакета включват отчет за инвентаризацията на софтуера за всяко устройство и включва подробно проучване на защитната стена, инсталирана на всяко устройство във вашата мрежа. Можете да преименувате открити устройства или да ги извадите от мрежата. След като отчитате всичките си мрежови възли, можете да настроите системата да блокира всички нови устройства, като по този начин предотвратява проникване от нежелано оборудване. Това е чудесна функция за онези, които живеят в близки квартали със съседи, които може да се сдобият с паролата ви за wifi и да използват вашия достъп до интернет безплатно.

HomeNet Manager включва прозорец за предупреждение, който отчита провали в състоянието на всяко устройство от вашата мрежа. Можете да изберете аварийните състояния да бъдат известявани като изскачащи съобщения, както и да се показват в дневника на състоянието.

За съжаление, HomeNet Manager работи само в Windows, но може да открие компютри с други операционни системи, когато са свързани към една и съща мрежа.

5. IP скенер за подправки

IP скенер за подправки

IP Scanner Spiceworks е облачна услуга, но изисква малка програма да бъде изтеглена на вашия компютър. Системата е безплатна за използване и ви дава основните функции за откриване на мрежата и инвентаризация на устройствата, които ви харесаха с Network Magic. Тази система ще работи с Windows, macOS и Ubuntu и Debian Linux. Достъпът до таблото за системата се осъществява чрез обикновен уеб браузър.

IP скенерът автоматично ще проследи всички устройства, свързани към вашата мрежа и ще даде инвентаризация на всяко устройство, включително неговия IP адрес, MAC адрес, име на хост, производител, операционна система, описание и списък на отворени портове.

Малката програма, която изтеглите, за да получите тази помощна програма, събира данни за вашата мрежа и ги качва в облака. Комуникациите между агента на вашия компютър и сървъра на Spiceworks са кодирани, както в транзит, така и в покой на сървъра. Трябва да използвате специален ключ за достъп, за да видите информацията във вашата мрежа. Това не позволява на трети страни да могат да получават информация във вашата мрежа. Тази програма не се стартира през цялото време, но вместо това ще документира вашата мрежа при поискване.

Интерфейсът ви позволява да филтрирате и сортирате списъка на свързани устройства. Можете също да експортирате отчета за състоянието във CSV файл за импортиране в електронна таблица.

За по-задълбочен инструмент можете да опитате Spiceworks Inventory, който също е a безплатна, базирана на облак система. Тази система вероятно е по-подходяща за малки предприятия, тъй като проследява дейностите на потребителите и целия софтуер, инсталиран на устройства в мрежата ви в инвентара си. Инвентаризацията на подправките може да се планира да се изпълнява периодично, като ви предоставя инструмент за наблюдение на мрежата, който е почти на живо.

Инвентарът за подправки работи на облака но изисква програма да бъде изтеглена на вашия компютър. Тази програма ще работи само в операционната система Windows. Въпреки това може да проследява и Macs и Linux машини.

6. Мрежов скенер

Мрежов скенер

Мрежовият скенер от Lizard Systems е много подобен на Network Magic. Домашните потребители могат да имат софтуера безплатно и предприятията могат да получат лиценз за $ 79.95. Тази програма не изисква администраторски права за събиране на данни, така че всеки потребител, свързан към всяка мрежа, може да стартира сканиране и да получи отчет. Въпреки че това може да изглежда като риск за сигурността, имайте предвид, че потребителят ще трябва да има инсталиран софтуер на компютъра си, а командите в помощната програма не позволяват промяна на настройките на мрежата. Този инструмент дава само информация - не контролира мрежовите настройки.

Този инструмент за управление на мрежата сканира вашата мрежа и открива всички устройства. Получавате отчет за адресите и състоянията на всяко устройство. Сканирането изброява споделените папки в мрежата, за да можете да следите кои компютри са предоставили файлове на други. Няма ограничение за броя на IP адресите, с които тази програма може да се справи. Можете да стесните отчета до редица IP адреси или само до едно устройство. Възможно е също да фокусирате сканирането върху един тип устройство.

Сканирането ще провери портовете на всяко устройство и ще прецени дали то е включено и дали определен потребител има привилегии за достъп до него. Не можете да промените тези права за достъп чрез интерфейса. Информацията в резултатите от сканирането обаче ще позволи на всеки потребител да знае дали може да се свърже с конкретен ресурс, като например прикрепено към мрежата съхранение.

Резултатите на отчетите могат да бъдат филтрирани и сортирани и можете да експортирате данни в HTML, TXT или XML формати. Мрежовият скенер се занимава специално с идентифициране на устройства и споделени ресурси в мрежата, включително да каталогизирате всички споделени папки във вашата система. Няма да ви дава никакви сигнали за състоянието на хардуера и няма да получите софтуерна инвентаризация от него.

Софтуерът е достъпен само за Windows.

7. Axence NetTools

Axence NetToolsAxence произведе пакет от десет мрежови инструмента и те са безплатни. Интерфейсът на този пакет е достъпен на английски, немски, полски и испански. За съжаление тези инструменти работят само на Windows.

Инструментът най-много като Network Magic е Мрежов, порт и сервизен скенер. Това има функция за автоматично откриване, за да проверите всички устройства, свързани към вашата мрежа. Той ще провери услугите, работещи на всяко устройство и ще провери дали всяко функционира правилно. Примери за услугите, които системата търси са HTTP, POP3 и SQL услуги. Общият инструмент ще изследва 50 различни услуги.

Друг инструмент в пакета, който отразява функционалността на Network Magic, е Netstat, което дава списък на всички отворени портове на свързаните към вашата мрежа устройства и активността върху всяко. Местна информация изброява данните за конфигурацията на всяко устройство. Netcheck тества физическите атрибути на вашата мрежа, като качеството на окабеляването. Още едно полезно средство е Тестер на честотна лента.

Пакетът също включва NetWatch. Това ще провери на всички сървъри, които имате във вашата мрежа, включително пощенските сървъри. Отчетът, генериран от този инструмент, изброява дейностите върху редица портове и степента на загуба на пакети. Помощната програма ще проверява и DNS записите за вашите хост сървъри на всеки десет минути.

А Wintools помощната програма ще проверява в регистрационните файлове на събитията на всяко устройство с Windows в мрежата и ще докладва за проблеми с производителността, свързани с процесора, диска, размяна на страници и използване на памет.

Има SNMP браузър, който запитва състоянията на всяко устройство, следвайки стандарта за мониторинг на SNMP мрежата.

Traceroute е чудесен инструмент, който се предлага в много операционни системи и Axence създаде своя собствена версия. Тази програма ще проследи местоположението на всеки даден IP адрес и ще докладва за ефективността на интернет връзката между вас и този адрес. А Погледни нагоре функция ви позволява да задавате информация за DNS и WHOIS за всеки даден адрес.

Мониторинг на децата

Петте мрежови системи за мониторинг, изброени в този преглед съвпадат или надвишават функциите за управление на мрежата на Network Magic. Ако обаче сте избрали специално Network Magic, за да получите екранни снимки на компютърна активност в мрежата си, за да проверите какво правят децата ви в интернет, тези нови опции няма да ви помогнат.

Вероятно е просто получаването на отчети за използването на широколентови мрежи и правенето на екранни снимки на компютри в домашната ви мрежа грешен метод за контрол на достъпа до деца в интернет. Има по-добри системи за налагане на родителски контрол. По-добре е да блокирате децата си да имат достъп до определени видове сайтове, които да използват система, която им позволява достъп, но отчети за тяхната дейност. В това отношение Network Magic предостави твърде малко твърде късно.

Софтуерът за родителски контрол е по-справедлив метод за контрол на дейността на децата в интернет. Много по-добре е да предотвратите, отколкото да обвинявате или да се срамувате. Ако търсите специално заместител на Network Magic, който ще ви информира какво правят децата ви в интернет, тези превантивни системи предлагат по-добри решения от сегашната ви стратегия.

 • Net Netny
 • Kaspersky Safe Kids
 • Qustodio
 • Witigo
 • KidLogger

Софтуерът за родителски контрол наистина е изминал дълъг път, откакто се е помислило за създаването на екрана на Network Magic. Тези пет опции ви осигуряват много по-добра сигурност за вашите деца в интернет и включват функции като регистрационни файлове, контрол на социалните медии и защита от кибертормоз.

Сбогом, мрежова магия

Ако използвате Network Magic от години, вероятно няма да го пуснете. Признай го, от години имате проблеми с Network Magic. Дори преди софтуерът да бъде оттеглен от Cisco Systems, той спря да работи така, както трябваше да го направи. Чудесно е да намерите безплатен софтуер от надежден доставчик, който прави всичко, което искате. Обаче мрежовата индустрия, включително Cisco Systems, продължи и вие също трябва.

Която функция на Network Magic ви е харесала най-много, има вероятност да получите това съоръжение от някоя от петте ни алтернативи и тази услуга всъщност ще бъде по-добра от вашия опит с Network Magic.

Време е да деинсталирате Network Magic и да го замените. Петте алтернативи в нашия списък са още по-добри. Който и да изберете, скоро ще го харесате повече от Network Magic.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 88 =