7 най-добрият софтуер за мрежова защитна стена

7 най-добрият софтуер за мрежова защитна стена

Софтуерът за защитна стена на мрежата е неразделна част за предотвратяване на неоторизиран достъп до частна мрежа. Защитната стена решава дали връзката е разрешена или блокирана. Целта номер едно на защитната стена е да блокира навлизането на злонамерен трафик в мрежата.

Нямате време да прочетете целия пост? Ето оур списък на седемте най-добри мрежови софтуера за защитна стена: 

 1. SolarWinds Security Event Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) SIEM решение с управление на защитната стена в реално време и автоматизирано управление на промените.
 2. Облачна защитна стена на Zscaler Облачна базирана защитна стена от ново поколение, която има SSL инспекция, подробни политики за защитна стена и мониторинг в реално време.
 3. Защитна стена на Barracuda CloudGen Облачна базирана защитна стена, която може да открие заплахи с нулев ден, с мониторинг на мрежовата активност и балансиране на VPN натоварването.
 4. GFI Languageard Kerio Control Мрежова защитна стена със система за предотвратяване на проникване, задълбочена проверка на пакети, конфигурируеми политики за трафика и отчети за използване.
 5. pFSense Защитна стена с отворен код, която може да бъде инсталирана на всеки хардуер и се предлага с уеб-базиран GUI с добавки.
 6. IPFire Защитна стена с отворен код със система за предотвратяване на проникване, сигнали, състоятелна проверка на пакети и добавки.
 7. Защитна стена на SophosXG Защитна стена от ново поколение с табло за управление, автоматична реакция на заплаха, пясъчна кутия и SSL проверка.

Каква е разликата между потребителска защитна стена и корпоративна защитна стена?

Потребителските защитни стени са предназначени за домашни потребители да защитават единични устройства и да използват филтриране на съдържание / пакети, за да блокират основни кибератаки. Защитните стени на предприятието използват филтриране на пакети, но също така включват по-усъвършенствани функции като SSL инспекция, разузнаване на заплахи и антивирусни възможности.

Тези платформи са по-мащабируеми и са проектирани да спрат по-сложни атаки. Например, много корпоративни защитни стени използват SSL инспекция, за да открият по-напреднали криптирани атаки, които хитрите нападатели използват, за да преминат по-малко напреднали защити.

Каква е разликата между защитните стени на мрежата и защитните стени на приложението на уебсайта?

Мрежовите защитни стени контролират достъпа до вашата мрежа, за да се избегне нежеланият трафик. Защитните стени на уебсайтовете (WAF) предотвратяват атаките върху уебсайтове и приложения. WAF предотвратяват предимно атаки на SQL инжектиране, атаки на приложен слой и зловреден софтуер, които компрометират онлайн услугите.

Най-добрият мрежов софтуер за защитна стена

1. SolarWinds Security Manager Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

7 най-добрият софтуер за мрежова защитна стена

SolarWinds Security Event Manager е решение за управление на SIEM и защитна стена. Със SolarWinds Security Event Manager можеш следете вашата защитна стена и събития за сигурност в реално време. Софтуерът разпознава подозрителна дейност като сканиране на порт или когато защитната стена блокира устройство. Платформата работи въз основа на правила за защитна стена, които излизат извън кутията, но могат да бъдат персонализирани.

За да открие подозрителна активност, потребителят има персонализирани системни филтри, които контролират какви събития и устройства на защитната стена се показват на екрана. Когато системата открие заплаха, потребителят има автоматизирано управление на промените, за да промени автоматично конфигурациите в цялата мрежа. Управлението на промените изключва уязвимостите веднага щом бъдат открити.

  10 най-добър софтуер за архивиране на сървъри

Отчетите ви позволяват да записвате събития за сигурност по-подробно. Има стотици различни отчети по подразбиране, които са в съответствие с разпоредбите, включително HIPAA, FISMA, PCI DSS, SOX, ISO, DISA, STIGs, FERPA, NERC CIP, GLBA, GPG13, и още.

SolarWinds Security Event Manager се препоръчва за предприятия, които искат просто, надеждно решение за управление на SIEM и защитна стена. Програмата стартира от $ 4,665 (£ 3,540). Можете да изтеглите 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия.

SolarWinds Security Event ManagerDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Zscaler Облачна защитна стена 

7 най-добрият софтуер за мрежова защитна стена

Zscaler Облачна защитна стена е решение за защитна стена от ново поколение, базирано в облака, което може проверявайте HTTP / HTTPS трафика. Облачна защитна стена на Zscaler работи чрез потребителя, насочващ трафика към облачната защитна стена, където е инспектиран. Има и SSL инспекция, така че можете да хванете нападатели, които се опитват да влязат в мрежата чрез криптиран трафик.

Потребителят може следи събитията за сигурност в реално време. Можете да разбиете трафика на приложението надолу потребители, местоположения, пристанища, и протоколи. Има и дълбока проверка на пакети за пакети, включително FTP, DNS и TDS.

За да контролирате какъв трафик влиза в мрежата, има подробни политики за защитна стена, които се променят въз основа на потребителя, местоположението, приложението, групата и отдела. Например, можете да конфигурирате мрежата така, че да разрешава HTTP / HTTPS трафик само за потребители на гост Wifi.

Облачна защитна стена на Zscaler е чудесен за организации, които изискват защитна стена с ниска цена и лесна за внедряване. За да видите информацията за цените за Облачна защитна стена на Zscaler трябва да се свържете директно с компанията. Можете да заявите демонстрация.

3. Защитна стена на Barracuda CloudGen

7 най-добрият софтуер за мрежова защитна стена

Защитна стена на Barracuda CloudGen е облачна базирана защитна стена с Балансиране на натоварването чрез VPN и разширени възможности за защита от заплаха. Barracuda Advanced защита от заплахи (ATP) сканира входящите връзки и файлове, за да идентифицира злонамерено поведение и зловреден софтуер.

Софтуерът може да открива известни и заплахи с нулев ден с а Система за откриване и предотвратяване на проникване. Системата използва раздел, базиран на подпис, за сканиране на заплахи в реално време, включително DoS, DDoS, SQL инжекции, вируси, и шпионски софтуер.

Можете да управлявате инструмента чрез Barracuda NextGen Admin, което ви предоставя преглед на мрежовата активност. Тук можете да видите a Карта на състоянието, Гео карти, Актуализации на конфигурацията, Актуализации на файлове, сесии, Плаващи лицензи, Събиране на статистически данни, Версии на скенера, и още.

Защитна стена на Barracuda CloudGen е идеален за предприятия, които искат да защитят множество сайтове както от напреднали, така и от нови заплахи. Защитната стена е достъпна на място или в облака. Можете да поискате оценка на техния уебсайт.

  PowerShell Commands Cheat Sheet

4. GFI Languageard Kerio Control

7 най-добрият софтуер за мрежова защитна стена

GFI Languageard Kerio Control е мрежова защитна стена с дълбока проверка на пакети. GFI Languageard Kerio Control подпори IPv4 и IPv6 и има Система за предотвратяване на проникване за да избегне нападателите. Има и разширен антивирусен шлюз, който сканира уеб и FTP трафик, за да спре заплахи като вируси, троянски коне и шпионски софтуер. Най- антивирусни актуализации автоматично така че да е готов да блокира най-новите заплахи.

Защитната стена е силно конфигурируема и потребителят може конфигуриране на политики за трафик за да контролирате кои връзки са позволени да взаимодействат с мрежата. Политиките за трафик могат да бъдат конфигурирани да влияят конкретни URL адреси, видове трафик, приложения, видове съдържание, и още.

За да не ви липсва нещо важно, GFI Languageard Kerio Control има отчитане на използването. Отчети за употреба да ти позволя преглед на активността на потребителя и следете какви сайтове посещават служителите и думите за търсене, които са използвали в уебсайтовете. Можете да планирате отчетите периодично, за да можете редовно да проверявате активността на потребителите. Има и известия за iOS и Android, за да ви уведомява кога се провеждат събития за сигурност.

Наличен е набор от опции за ценообразуване GFI Languard KerioControl; включително Starter, Small, Medium и Large. KerioControl Starter струва $ 32 (£ 25.05) на потребител и поддържа 10-19 потребители. Малката версия струва $ 31 (£ 24,27) на потребител за 20-49 потребители, Medium струва $ 30 (23,48 £) на потребител за 50-249 потребители, а голямата версия струва $ 28 (£ 21,92) на потребител за 250-2999 потребители. Можете да изтеглите безплатната пробна версия за 30 дни.

5. pFSense

7 най-добрият софтуер за мрежова защитна стена

PFSense е с отворен код защитна стена продукт, който може да бъде конфигуриран чрез a уеб базиран потребителски интерфейс. PfSense може да бъде инсталиран на всеки хардуер, който му позволява да се адаптира към нуждите на организации от всички размери. Чрез GUI можете да видите данни за трафик, интерфейси, и шлюзове за управление на вашата мрежа. Има и функция за отчитане, така че можете да разгледате по-отблизо използването на ресурсите.

Една от причините защо pFSense толкова широко използван е пакетите му. Пакети като калмар, pfBlockerNG, SquidGuard, Darkstat и сумтене добавете допълнителни функции и функции към програмата.

Например pfBlockerNG блокира входящия и изходящия трафик въз основа на IP адрес и име на домейн. Можете също да използвате pfBlockerNG за внедряване IP и DNS черни списъци за да спрете подозрителните потребители да могат да се свързват с вашия сайт.

Ако търсите евтино решение за защитна стена с отворен код, което е лесно да конфигурирате след това pFSense е продукт, който си струва да се обмисли. Можете да изтеглите Community Edition на pFSense безплатно (можете също да закупите допълнителна поддръжка от NETGATE ако се нуждаете от допълнителна помощ). Изтегли pFSense безплатно.

6. IPFire

7 най-добрият софтуер за мрежова защитна стена

IPFire е с отворен код защитна стена за Linux. Защитната стена има комбинация от QoS и настройки за защита, така че мрежата ви да може да остане сигурна, като същевременно поддържа висока производителност. За да идентифицира заплахите, които софтуерът използва Система за предотвратяване на проникване които могат да идентифицират и блокират онлайн заплахи като DoS атаки. Най- система ви предупреждава по време на атака и блокира атаката автоматично.

  12 най-добри софтуера и инструменти за управление на достъпа

Потребителят може също да конфигурира платформата филтрирайте DOS атаки на защитната стена така че да не влияят на работата на мрежата. IPFire също използва Състоятелна проверка на пакетите за филтриране на пакети за злонамерено съдържание. Потребителят може също така да създаде персонализирани конфигурации и политики за защита, за да определи кои връзки да разреши.

Инструментът също редовно се актуализира, така че да може да се защитава от най-новите заплахи. Графичните отчети предоставят на потребителя изчерпателен изглед на мрежата. В допълнение, има редица от добавки които дават възможност на потребителя да използва IPFire като Безжична точка за достъп, инструмент за управление на здравето, или резервно решение.

IPFire е решение за предприятия, които искат да се защитят от кибератаки, без да нарушават работата на мрежата. Поддържат се и МСП, като се има предвид, че програмата може да бъде изтеглена безплатно. Можете да изтеглите платформата безплатно.

7. Защитна стена на Sophos XG

7 най-добрият софтуер за мрежова защитна стена

Защитна стена на Sophos XG е защитна стена от следващо поколение, която може откриване на подозрителен трафик и напреднали заплахи. Инструментът използва комбинация от дълбоко обучение и система за предотвратяване на проникване за откриване на нови заплахи.

След откриване на проблем, Защитна стена на Sophos XG използва автоматичен отговор на заплаха автоматично да реагира и изолира компрометираната система. Пясъчната буря с пясъчни бури помага да се карантира заплахата и да се спре нейното разпространение.

За откриване на заплахи, скрити в криптиран трафик, Защитна стена на Sophos XG употреби SSL инспекция. SSL инспекцията прави програмата идеална за борба с криптираните атаки, които стават все по-често срещани.

Програмата има и табло за управление, на което потребителят може да вижда преглед на системите, мрежови атаки, трафик, информация за потребителя и устройството, и предупредителни съобщения. Визуализациите и графиките ви позволяват да наблюдавате събитията в сигурността с един поглед. Например можете да видите графика на активността в мрежата, за да забележите необичайни колебания в трафика.

Защитна стена на Sophos XG iе чудесен избор за организации в търсене на разширено решение за защитна стена, което може да открие криптирани атаки. Функции като дълбоко обучение и SSL инспекция помагат да се открият дори най-сложните атаки. Свържете се директно с компанията за информация за цените. Можете да започнете 30-дневната безплатна пробна версия.

Софтуер за мрежова защитна стена: Вашата първа линия на защита

Защитата срещу онлайн нападатели е невъзможна без защитна стена. Защитната стена е необходима, за да блокира навлизането на неоторизиран или подозрителен трафик във вашата мрежа. Софтуерът за мрежова защитна стена спира постоянните киберпрестъпници да не нарушават или нарушават вашата услуга.

Компаниите с надеждна защитна стена могат спокойно да знаят, че са оборудвани за откриване и справяне с най-новите заплахи. Има огромна гама инструменти за защитна стена, които могат да помогнат за осуетяване на онлайн нападатели.

Инструменти за управление на защитната стена като SolarWinds Security Event Manager, и модерни защитни стени като Zscaler, и GFI Languageard Kerio Control са всички най-популярни софтуерни продукти за защитна стена, които могат да ви помогнат да конфигурирате защитите си и да спрете атаките.

Има и алтернативи с отворен код като pFSense и IPFire които също са високо ефективни с добавки и огромен конфигурационен потенциал.

About the author

Comments

 1. защитна стена е конфигурирана правилно, SolarWinds Security Event Manager може да предотврати неоторизиран достъп до мрежата и да защити чувствителните данни на предприятието.

  2. Zscaler Облачна защитна стена
  Zscaler е облачна базирана защитна стена от ново поколение, която предлага SSL инспекция, подробни политики за защитна стена и мониторинг в реално време. Софтуерът е проектиран да предотврати атаки на приложенията и да защити мрежата от злонамерени трафик. Zscaler е лесен за управление и може да бъде конфигуриран за да отговаря на нуждите на предприятието.

  3. Защитна стена на Barracuda CloudGen
  Barracuda CloudGen е облачна базирана защитна стена, която може да открие заплахи с нулев ден, с мониторинг на мрежовата активност и балансиране на VPN натоварването. Софтуерът е проектиран да предотврати атаки на приложенията и да защити мрежата от злонамерени трафик. Barracuda CloudGen е лесен за управление и може да бъде конфигуриран за да отговаря на нуждите на предприятието.

  4. GFI Languageard Kerio Control
  GFI Languageard Kerio Control е мрежова защитна стена със система за предотвратяване на проникване, задълбочена проверка на пакети, конфигурируеми политики за трафика и отчети за използване. Софтуерът е проектиран да предотврати атаки на приложенията и да защити мрежата от злонамерени трафик. GFI Languageard Kerio Control е лесен за управление и може да бъде конфигуриран за да отговаря на нуждите на предприятието.

  5. pFSense
  pFSense е защитна стена с отворен код, която може да бъде инсталирана на всеки хардуер и се предлага с уеб-базиран GUI с добавки. Софтуерът е проектиран да предотврати атаки на приложенията и да защити мрежата от злонамерени трафик. pFSense е лесен за управление и може да бъде конфигуриран за да отговаря на нуждите на предприятието.

  6. IPFire
  IPFire е защитна стена с отворен код със система за предотвратяване на проникване, сигнали, състоятелна проверка на пакети и добавки. Софтуерът е проектиран да предотврати атаки на приложенията и да защити мрежата от злонамерени трафик. IPFire е лесен за управление и може да бъде конфигуриран за да отговаря на нуждите на предприятието.

  7. Защитна стена на Sophos XG
  Sophos XG е защитна стена от ново поколение с табло за управление, автоматична реакция на заплаха, пясъчна кутия и SSL проверка. Софтуерът е про

Comments are closed.