7-те най-добри инструменти за наблюдение на Apache Cassandra

Най-добрите инструменти за мониторинг на Apache Cassandra

Какво е Apache Cassandra? 

Apache Cassandra е ан система за управление на база данни с отворен код. Apache Cassandra се използва от компании като Apple, Spotify, Netflix и Uber. Системата се използва широко, защото е отказоустойчиво, мащабируемо и децентрализирано решение за база данни. Касандра можете да изтеглите безплатно от уебсайта на Apache тук.

Въпреки че Cassandra се предлага с функции като вградена толерантност, тя все още трябва да се управлява ефективно. Използването на мрежов инструмент за мониторинг за измерване на ефективността и здравето на базите данни е необходимо, за да се постигне най-добрата ефективност и да се избегнат събития за сигурност.

Има много подробности за инструментите по-долу, но за бързо обобщение ето нашия списък от 7-те най-добри инструменти за наблюдение на Apache Casandra:

 1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Нашият топ избор за мониторинг на Apache Cassandra. Чудесен за наблюдение на Linux или Unix, включително статистика на възлите, проследяване и здравословно състояние на мрежата.
 2. ManageEngine Application Manager Също така съвместим с MongoDB, има страхотно табло, което може да следи клъстери и други.
 3. Dynatrace Автоматично открива базите данни на Apache Cassandra, може да влезе в дълбочина върху данните, които събира.
 4. AppDynamics Също така автоматично открива базите данни на Apache Cassandra и предлага добри възможности за наблюдение и проследяване.
 5. SignalFx Подобно на горните опции, но се основава на облак. Подходящ за настройка на сигнали.
 6. Instaclustr Мрежов монитор с персонализиран API за наблюдение на Касандра. Осигурява 20-секундни актуализации и добър обобщен изглед на клъстера.
 7. Instana Този монитор е добър в предоставянето на показатели до нивото на възела.

Най-добрите инструменти за мониторинг на Apache Casandra

1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

7-те най-добри инструменти за наблюдение на Apache Cassandra

SolarWinds сървър и монитор на приложения е мрежов инструмент за мониторинг, който може да наблюдава Apache Cassandra. Инструментът е проектиран да следи работата и наличността на сървърите на Apache Cassandra на Linux или Unix. Подробности за здравно обслужване, статистика на възлите, и проследяване на мрежата всички могат да бъдат гледани през едно обединено табло.

Можете също да зададете персонализирани сигнали На SolarWinds сървър & Монитор на приложения. Факторите, които се наблюдават, включват повишена латентност или продължаваща активна намека. Сигналите могат да бъдат разглеждани през Всички активни сигнали страница, която ви показва списък на всички текущи сигнали, включително причината за сигнала и колко дълго е бил активен.

  Как да използвате Wireshark [Урок]

Като решение за мониторинг на Apache Cassandra, SolarWinds сървър & Монитор на приложения е отличен продукт заради своята система за предупреждения и многофункционалното си табло. SolarWinds сървър & Монитор на приложения започва от $ 2,995 (£ 2,397). Можете да изтеглите 30-дневен безплатен пробен период.

SolarWinds сървър & Приложение MonitorDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. ManageEngine Applications Manager 

7-те най-добри инструменти за наблюдение на Apache Cassandra

ManageEngine Application Manager е инструмент за мониторинг на приложения, който е съвместим с Apache Cassandra и MongoDB. Показатели за ефективността, с които можете да следите ManageEngine Application Manager включва Използване на процесора, експлоатационни показатели, латентност, висящи задачи, и използване на паметта. Таблото за управление е създадено специално, за да ви помогне да наблюдавате клъстерите и разгражда здравословното състояние на отделните клъстери във формат на списъка.

Отвъд арматурното табло има много различни графики за ефективност, които ви показват как се представя Касандра. Има графики за използване на паметта, Използване на процесора, и статистика за съхранение. Например графиката за използване на паметта ви показва как използвана памет, свободна памет, и обща памет се е променила с времето.

Има три версии на ManageEngine Application Manager: Безплатно, професионален и начинание. Безплатната версия поддържа до пет приложения или сървъри безплатно. Версията Professional започва от 25 монитора за $ 945 (£ 756) до 250 монитора за $ 7 195 (£ 5,759).

Версията на Enterprise струва $ 9,595 (£ 7,680) за 250 монитора до $ 83,995 (£ 67,238) за 5000 монитора. Можете да добавите допълнителни монитори до 10 000 монитора общо. Можете да изтеглите безплатната пробна версия за 30 дни.

3. Dynatrace 

7-те най-добри инструменти за наблюдение на Apache Cassandra

Dynatrace е инструмент за наблюдение на производителността на приложението, който може да наблюдава Apache Cassandra. Dynatrace автоматично открива базите данни на Касандра за по-малко от пет минути, така че можете да започнете да наблюдавате тяхното изпълнение. Показателите за ефективност, които можете да наблюдавате, включват процесор, свързаност, време за събиране на боклука, окачване, и препредаването. На Допълнителни детайли можете да започнете да разглеждате по-задълбочена статистика като използване на диска, скривалище, Съвети, натоварване, Резбовани басейни, и Java управлявана памет.

Анализът на първопричината е един от Dynatrace на най-силни характеристики. Dynatrace ще бъде в състояние да подчертайте първопричината за проблеми с производителността на отделни възли. Автоматизирането на анализа на първопричината ви позволява да реагирате на проблеми със сървъра много по-бързо, като разполагате с цялата необходима информация, за да направите информиран отговор.

Ако се нуждаете от инструмент за наблюдение на Касандра, който е лесен за конфигуриране и видимост, който се простира до нивото на възела, тогава Dynatrace е инструмент, който определено трябва да обмислите. Ако искате да знаете цената на Dynatrace ще трябва да се свържете директно с компанията. Има и 15-дневна безплатна пробна версия.

  Какво е мулти-протокол превключване на етикети или MPLS?

4. AppDynamics 

7-те най-добри инструменти за наблюдение на Apache Cassandra

AppDynamics е друг водещ инструмент за управление на приложения, който може да следи базите данни на Cassandra. с AppDynamics, можете да видите отдолу подробности за бизнес транзакциите. Продуктът автоматично открива базите данни на Apache Cassandra и ги добавя към вашата среда за наблюдение.

Има много различни показатели, с които можете да наблюдавате AppDynamics. Например, като наблюдавате резервните комуникации на Cassandra, можете да записвате данни за средно време за реакция, грешки в минута, и разговори в минута. Тази информация ви дава преглед на това как се извършва услугата.

Има три версии на AppDynamics на разположение за закупуване; APM Pro, APM Advanced, и Връх APM. APM Pro включва мониторинг на бизнес транзакциите като основен пакет, но се нуждаете от APM Advanced, за да използвате видимостта на сървъра и видимостта на мрежата..

APM Peak е първокласният пакет, който включва мониторинг на бизнес резултатите, анализиране на транзакциите и бизнес пътувания. За да видите цената на тези пакети, ще трябва да се свържете с екипа по продажбите. Можете да изтеглите 15-дневната безплатна пробна версия.

5. SignalFx 

7-те най-добри инструменти за наблюдение на Apache Cassandra

SignalFx е облачен мониторинг продукт, предназначен за мониторинг на инфраструктура като Касандра. SignalFX употреби collectd и JMX за събиране на данни за ефективността от Касандра. Показателите, които можете да наблюдавате с този инструмент, включват латентност, заявки за пропускане, грешки, активност на уплътняване, и намека дейност. Всички тези данни могат да се видят чрез контролни табла за наблюдение.

Можете също конфигуриране на правила за предупреждение за да определите каква дейност ще задейства сигнал. Сигналите са категоризирани като критичен, голям, Незначителен, Внимание, и Информация. Правилата за предупреждение могат да се управляват в Сигнали вижте къде конфигурирате Име и правило на правило, Откриванеиме, и продължителност. Има и възможност да се използва анализа в реално време, за да се открият важни тенденции в използването (което може да показва други проблеми с производителността).

SignalFx предлага се в две версии; Мониторинг на инфраструктурата SignalFx и SignalFx Microservices APM. Мониторингът на инфраструктурата SignalFx струва между $ 15 (£ 12) до $ 25 (£ 20) на хост на месец. SignalFx Microservices APM варира от $ 45 (£ 36) до $ 65 (£ 52) на хост на месец. Предлага се безплатна пробна версия.

6. Instaclustr 

7-те най-добри инструменти за наблюдение на Apache Cassandra

Instaclustr е платформа за наблюдение на мрежата, която има a Cassandra Monitoring API. API за мониторинг на Cassandra следи за използване на диска, Използване на процесора, чете и пише, задачи за закъснение, чакащи уплътнения, статистика на задачите, живи клетки и надгробни паметници на едно четене. Всеки показател се актуализира на всеки 20 секунди, така че цялата информация, която виждате, е актуална. От гледна точка на режийните разходи, Обобщение на клъстера изглед ви дава достатъчно информация, за да се установи здравето на клъстера.

  Последно ръководство за Windows Server

Визуализацията, включена в Instaclustr ви помага да наблюдавате промените в показателите във времето. Например, можете вижте графика, която ви показва колебанията в „Прочетете закъснение“ във времето. Тези графики улесняват идентифицирането на тенденции, които може да пропуснете, ако използвате таблото за управление.

Има четири версии на Instaclustr на разположение за закупуване: Разработчик – начинаещ, Разработчик – Професионален, производство, и начинание. Разработчик – Starter струва $ 20 (£ 16) на възел на месец с капацитет за съхранение от 5 GB и 2000 MB памет. Версията Professional струва $ 79 (£ 63) на възел на месец за 30GB съхранение и 3750-4000 MB памет.

Производствената версия започва от $ 250 (£ 200) за 250-3200 GB памет и 8000-122000 MB памет. Версията на Enterprise започва от $ 2,500 (£ 2000) и е насочена към компании, които искат да наблюдават над 30 възли. Можете да изтеглите безплатната пробна версия.

7. Инстана 

7-те най-добри инструменти за наблюдение на Apache Cassandra

Instana е инструмент за мониторинг на ефективността на приложението с гама поддръжка за Cassandra. След като Instana бъде внедрена, тя ще бъде автоматично открива Касандра. Функциите за автоматично откриване ви помагат да се настроите бързо, без да се налага да управлявате много ръчни конфигурации. По отношение на видимостта, софтуерът показва точно до показатели на ниво възел като Исканията, Клиенти за четене / запис на клиенти и чакащи заявки. Има и показатели на ниво клъстер, които ви показват подробности за клавишното пространство, репликационни фактори, и размери на диска.

Можете също да наблюдавате здравето на Касандра чрез Динамична графика. Динамичният график показва инфраструктурни събития заедно с времева линия, така че можете да видите как производителността се променя с течение на времето. Наличието на тази информация пред вас ви дава ясна перспектива за тенденциите в производителността, влияещи върху услугата.

Има две версии на Instana на разположение за закупуване: Мониторинг на инфраструктурата и Управление на производителността на приложението. Мониторингът на инфраструктурата струва $ 11 (£ 8) на хост на месец с неограничени потребители и над 100 сензора. Пакетът за управление на производителността на приложения струва 75 долара (£ 60) на хост на месец и включва мониторинг на инфраструктурата, мониторинг на крайния потребител и анализи. Можете да изтеглите безплатната пробна версия.

Какъв инструмент трябва да използвам за наблюдение на Apache Cassandra? 

Ако понастоящем използвате Apache Cassandra за управление на вашите бази данни, тогава е важно решение за мониторинг. Един добър инструмент за мониторинг на инфраструктурата ще ви помогне да се уверите, че вашата база данни работи. Инструменти като SolarWinds сървър & Монитор на приложения и Dynatrace са добре известни с осигуряването на дълбока видимост във физическата и виртуалната инфраструктура.

По отношение на конфигурация и дълбочина, Dynatrace е един от най-добрите в този списък (особено поради способността му автоматично да открива Касандра!). Ако обаче искате повече от подхода на мониторинга, базиран на таблото, SolarWinds сървър & Монитор на приложения е топ избор.

About the author

Comments

 1. ояние на базите данни. ManageEngine Application Manager предлага и функции за автоматично откриване на проблеми и генериране на предупреждения. Инструментът е достъпен в различни планове, като цените започват от $ 945 (£ 756) за 25 устройства. Можете да използвате безплатен пробен период от 30 дни.

  Какъв инструмент трябва да използвам за наблюдение на Apache Cassandra?

  Изборът на инструмент за наблюдение на Apache Cassandra зависи от вашите нужди и бюджет. Най-добрите инструменти за мониторинг на Apache Cassandra включват SolarWinds сървър

Comments are closed.