8 най-добри бизнес инструменти за споделяне на файлове

8 най-добри бизнес инструменти за споделяне на файлове

Тъй като съвременният бизнес стана по-децентрализиран с 66% от компаниите, предлагащи възможности за отдалечена работа, жизненоважното е да имат възможност да споделят файлове в момента. За щастие с броя на наличните софтуерни платформи, получаването на файлове от A до B е по-лесно от всякога. Все пак трябва да изберете правилния инструмент, за да сте сигурни, че можете да си сътрудничите ефективно.

Ето го нашия списък с осемте най-добри инструменти за споделяне на бизнес файлове:

 1. Dropbox Business Облачно съхранение с синхронизиране на директорията на устройства, достъпни за бизнеса и за хора с безплатен план за частна употреба.
 2. G Suite Google Drive Платената версия на Google Drive, която е свързана с онлайн пакет за производителност. Ниските цени и отличните условия за сътрудничество правят това много популярен избор.
 3. OneDrive за бизнес Услугата за съхранение в облак на Microsoft, която може да бъде интегрирана в пакета за продуктивност на Office 365. Първите 5 GB хранилище са безплатни, а помощните програми за сканиране и сътрудничество са други предимства.
 4. Box Business Облачна услуга за съхранение в облак, която може да бъде интегрирана в инструментите на G Suite, Office 365, Adobe Sign и Salesforce. Силното криптиране прави това съвместим инструмент за стандартите за защита на данните.
 5. Citrix ShareFile Инструмент за споделяне на файлове от кралете за виртуализация. Тази опция включва облачно съхранение и сигурен имейл за споделяне на документи.
 6. Apple iCloud Решение за съхранение в облак, което е напълно интегрирано в операционните системи на Apple. Достъп до файлове може да се получи и от компютри с Windows и първите 5 GB пространство са безплатни.
 7. FileCloud Услуга за съхранение в облак с персонализирана конзолна кожа за корпоративна марка. Може да се управлява локално или да се използва като хоствана услуга.
 8. WeTransfer Pro Безплатна защитена система за предаване на файлове с опция за добавяне към платено хранилище. Включва проследяване на достъпа до файлове.

Най-добрите инструменти за споделяне на бизнес файлове

1. Dropbox Business

8 най-добри бизнес инструменти за споделяне на файлове

Първо в този списък, който имаме Dropbox. Dropbox е защитен облачен инструмент за съхранение и споделяне на файлове, който позволява на потребителите да съхраняват своите файлове на едно място. Можете да получите достъп Dropbox файлове от вашия компютър, телефон, или таблетка. Всеки път, когато добавите нови файлове или изтриете стари, промените ще бъдат автоматично се синхронизира на всичките ви устройства. Можете също така да изтриете отдалечено данните, ако дадено устройство е изгубено или откраднато.

Dropbox също така поддържа споделяне на файлове с потребители, които нямат акаунт. В екипна среда можете да използвате Dropbox бизнес да съхранявате файлове на едно място и да прилагате администраторски контроли, за да управлявате кой има достъп до какви данни.

За отделните потребители има три версии на Dropbox на разположение за закупуване: Основен, плюс, и професионален. Основната версия е безплатна с 2 GB памет. Версията Plus струва $ 9,99 (£ 8,13) на месец за 2TB място за съхранение. Версията Professional струва $ 16.58 (£ 13.49) на месец за 3TB място за съхранение.

За корпоративни потребители има три версии на Dropbox Business, достъпни за закупуване; Стандартни, напреднали и корпоративни. Стандартната версия започва от $ 12.50 (£ 10.17) на потребител на месец с 3TB място за съхранение.

  5 най-добри инструменти и софтуер за управление на инциденти

Разширената версия започва от $ 20 (£ 16,27) на потребител на месец с неограничено пространство. Версията Enterprise е персонализиран пакет с уникален ценови маркер. Можете да опитате 30-дневен безплатен пробен период.

2. G Suite Google Drive

Google Drive

G Suite Google Drive бързо се превърна в една от най-добрите услуги за съхранение в облак, с безплатно съхранение за лична употреба. с Google Drive, първите 15GB безплатно хранилище. С това решение можете да получите достъп до вашите файлове от вашия компютър, смартфон или таблет, независимо къде се намирате.

Споделянето на файлове е област, където Google Drive превъзхожда. Можеш поканете другите да преглеждат и изтеглят вашите файлове чрез изпращане на връзки. Можете също да поканите няколко членове на вашия екип да си сътрудничат в един файл. Комбинацията от съхранение и сътрудничество прави Google Drive идеален за отдалечени корпоративни среди.

Има две версии на Google Drive; Лични и Drive Enterprise. Както е споменато по-горе, Google Drive е безплатен за първите 15 GB, след което можете да надстроите до Google One. Платените версии започват от $ 1.99 (£ 1.59) на месец за 100 GB хранилище и 200GB за $ 2.99 (£ 2.49) на месец. Drive Enterprise струва $ 8 (£ 6.51) на активен потребител на месец плюс $ 1 (£ .81) за 25GB.

3. OneDrive за бизнес

OneDrive

OneDrive за бизнес е облачна основа услуга за хостинг на файлове, предоставена от Microsoft който поддържа споделени файлове. Можете да съхранявате файлове и да получавате достъп до тях от вашия компютър, таблетка, или телефон. Ако добавите или изтриете файлове, тези промени ще се синхронизират автоматично на всички ваши устройства. Можете дори да получите достъп до вашите файлове, когато сте офлайн, за да не разчитате на интернет връзка. За да запазите вашите файлове защитени OneDrive криптира файлове с SSL.

За сътрудничество, OneDrive ви позволява да споделяте файлове, снимки и папки с други. Всичко, което трябва да направите, е изпратете линк по имейл или друга услуга за съобщения и получателят може да получи достъп до файловете, без да е необходимо да се регистрира. Можете също задайте дата на изтичане на файловите връзки така че да няма достъп до тях след определен момент.

Сканирането на документи е уникална функция, която ви позволява да използвайте телефона си, за да сканирате документи на хартия. Например сканирате квитанции и бележки, за да ги качите в акаунта си в OneDrive.

Има две самостоятелни версии на OneDrive без Office 365; OneDrive Basic 5 GB и OneDrive 100 GB. OneDrive Basic 5 GB е безплатен с 5 GB памет за съхранение. OneDrive 100 GB струва $ 1,99 (£ 1,62) на месец за 100 GB пространство. Вижте информация за цените и се регистрирайте тук.

4. Box box

споделяне на файлове в кутия

Кутия е решение за съхранение в облак, което е защитено чрез криптиране. Можете да влезете в Кутия облачна платформа от всяко устройство за качване и взаимодействие с файлове. Платформата също се интегрира с решения като Office 365, Google, апартамент, Salesforce, и Adobe Sign така че можете да използвате приложенията, на които разчитате всеки ден. Данните могат да се съхраняват в регион по ваш избор.

Сътрудничество може да бъде постигнато чрез изпращане на защитени връзки, така че другите потребители да могат да добавят свои собствени коментари към файлове. Бордовите контроли за данни са направени Кутия в съответствие с HIPAA, PCI, FedRAMP, ISO 27018, ИТАР, FINRA, и още. Например, the Кутия Функцията Keysafe ви позволява да управлявате кодове за криптиране, за да защитите данните и създава хартиена пътека за използването на ключовете.

  Как да сканирате локалната мрежа за IP адреси - Ръководство и инструменти

Има четири версии на Кутия на разположение за закупуване: Starter, Business, Business Plus и Enterprise. Версията за начинаещи струва $ 5 (£ 4) на потребител на месец със 100 GB сигурно съхранение и 2GB качване на файл. Бизнес версията струва $ 15 (£ 12) на потребител на месец с неограничено съхранение и 5GB качване на файлове.

Версията Business Plus струва $ 25 (£ 20) на потребител на месец с неограничено съхранение и 5GB качване на файлове. Версията Enterprise има персонализиран ценови маркер за неограничено управление на съхранение и съдържание с автоматизация на работния процес. Можете да започнете 14-дневен безплатен пробен период.

5. Citrix ShareFile 

8 най-добри бизнес инструменти за споделяне на файлове

Citrix ShareFile е инструмент за споделяне на файлове, който ви позволява да съхранявайте файлове и документи в облака. Можете да получите достъп до всичките си облачни файлове чрез една платформа. Много компании използват Citrix ShareFile за изпращане на големи файлове. Софтуерът се предлага с имейл приставка така че можете лесно да изпращате файлове по имейл.

тези файловете се кодират при транзит и в покой за да сте сигурни, че те не могат да бъдат прочетени от всеки, освен от предвидения получател. Дори и да нямате интернет връзка можете достъп до файлове офлайн в библиотеките на документи на SharePoint.

За да подкрепите сътрудничеството Citrix ShareFile има мобилно редактиране, което позволява на потребителите да коментират документи и PDF файлове на Microsoft Office чрез редактора на мобилно съдържание. Потребителят може да прави промени офлайн и да ги запише за по-късно.

Има три версии на Citrix ShareFile на разположение за закупуване: Стандартна, Разширена, Премиум и Виртуална стая за данни. Стандартната версия струва $ 10 (£ 8) на месец за един служител и неограничено място за съхранение. Разширената версия струва $ 77 (£ 62) на месец за петима служители, плюс $ 15.30 (£ 12.45) на допълнителен потребител с неограничено съхранение и имейл криптиране.

Версията Premium струва $ 122 (£ 99) на месец за петима служители, плюс $ 24,30 (19,78 £) на допълнителен потребител, с персонализирани работни процеси и електронни подписи. Виртуалната стая за данни е $ 338 (£ 275) на месец за петима служители с 5GB хранилище с динамично водно маркиране, пътеки за щракване и само опции. Можете да изтеглите безплатната пробна версия.

6. Apple iCloud 

iCloud Drive

Apple iCloud е решение за съхранение на файлове, което може да запази снимки, видеоклипове, файлове, документи, бележки, и Контакти. iCloud идва извън кутията с всяко устройство на Apple и осигурява 5GB безплатно iCloud съхранение.

Достъп до файлове можете да получите Windows или Mac устройства и организирани, колкото искате. Можете да ги преименувате или да добавите цветове, за да помогнете да отделите важни файлове от останалите. За да споделяте файлове с другите, всичко, което трябва да направите, е да изпратите връзка.

Актуализации има автоматично се споделя на всичките ви устройства. Така че, ако добавите нов файл към iCloud, той ще се показва навсякъде. По същия начин, ако вие или член на вашия екип актуализирате файл, промените ще бъдат споделени навсякъде.

За да защитите информацията, която имате онлайн, Apple iCloud употреби автоматични архиви. Инструментът автоматично архивира файлове всеки път, когато устройството ви е свързано към захранването и Wifi. Това означава, че ако загубите устройство или данните са изгубени, можете да се върнете към резервното копие. Всичките ви устройства се поддържат с двуфакторна автентификация, за да предотвратите неоторизирани лица.

Има четири версии на Apple iCloud на разположение за закупуване: 5GB, 50GB, 200GB и 2TB. Версията от 5 GB е безплатна. Версията от 50 GB струва $ 0,99 (£ 0,81) на месец. Версията от 200 GB е $ 2.99 (£ 2.43) на месец и се препоръчва за по-широко използване. 2TB версията струва $ 9.99 (£ 8.13) на месец.

  Обяснен е моделът OSI

7. FileCloud 

8 най-добри бизнес инструменти за споделяне на файлове

FileCloud е решение за споделяне на файлове, предназначено за корпоративни потребители. Можете да споделяте и архивирате данни от компютри, смартфони, таблетки, и файлови сървъри. Фирмите могат да избират в кой регион да съхраняват своите данни, независимо дали в НАС, Европа, Азия, или Австралия. Можете дори да персонализирате онлайн центъра за споделяне на файлове със собствени лога, URL адрес и фоново изображение.

Функциите за сигурност, които се предлагат FileCloud също са много здрави. Инструментът се предлага с антивирусна и защитна защита за да предотвратите увреждането на вашите данни от кибер атакуващите. Имате и ключ за криптиране, специфичен за сайта, за да контролирате кой има достъп до какви данни.

FileCloud се предлага на място или в облака като FileCloud сървър и FileCloud Online. FileCloud Server има две версии: Standard и Enterprise. Стандартната версия струва $ 4,20 (£ 3,42) на потребител на месец. Версията Enterprise носи персонализиран ценови маркер и поддържа минимум 50 потребители.

FileCloud Online също има две версии: стандарт и начинание. Стандартната версия струва $ 10 (£ 8,14) на потребител на месец за минимум пет потребители и 1 TB място за съхранение на първите пет потребители. Версията на Enterprise струва $ 15 (£ 12,20) на потребител на месец за персонализиран домейн, интеграция на предприятия и поддръжка за премиум. Можете да започнете 14-дневен безплатен пробен период.

8. WeTransfer Pro

Wetransfer

Wetransfer е един от онези инструменти за прехвърляне на файлове, предназначени за тези, които искат да изпращат файлове възможно най-удобно. с Wetransfer можете да изпращате файлове директно на вашия получател. Просто отидете на сайта и въведете своя имейл, имейла на получателя и съобщение. Не е нужно да се регистрирате и можете изпращайте до 2GB файлови трансфери безплатно.

Ако искате повече от традиционния опит за споделяне на файлове, тогава можете да закупите WeTransferPro. WeTransfer Pro ви позволява да плъзгане и пускане на 20GB файлове И се наслаждавайте 1 TB стойност за съхранение.

Можете да проследявате трансфери, за да видите колко пъти са били изтеглени. Можете също така да получите собствена Pro страница, където можете изберете пет тапета и покажете портфолиото си от файлове.

Има и контроли за достъп, така че можете да защитите прехвърлянето на файлове с пароли. По същия начин можете да конфигурирате датите за изтриване на файлове, така че те да останат достъпни само за определен период от време.

Wetransfer е безплатна и поддържа имейл трансфери за до трима души. Прехвърляме Pro струва $ 12 (£ 9,76) на месец или $ 120 ($ 97,64) годишно с поддръжка на имейл трансфери за до 50 души. Можете да започнете да прехвърляте файлове с Wetransfer чрез тази връзка тук.

Избор на инструмент за споделяне на файлове за вашия бизнес

Споделянето на файлове не е толкова трудно, колкото някога, но все пак трябва да обърнете голямо внимание на вашите изисквания. Ако трябва само да изпратите или съхраните шепа файлове, тогава основна версия на Dropbox или безплатната версия на Google Drive ще е достатъчен.

Ако обаче смятате, че ще ви трябва повече място, струва си да платите за по-голяма версия. От гледна точка на предприятието е по-добре да имате твърде много място, отколкото твърде малко.

Също така си струва да помислите дали искате да изпращате файлове или търсите още функции за съвместна работа. Използване на инструменти като OneDrive и Google Drive които ви позволяват да изпращате файлове с връзки, улеснява работата с други хора. За индустрии, където спазването на регулаторите е голяма грижа за инструменти за споделяне на файлове като Кутия което е в съответствие с редица изисквания за одит е най-подходящото.

About the author

Comments

 1. те Google Drive
  Google Drive е един от най-популярните инструменти за споделяне на файлове в бизнеса. Той е свързан с онлайн пакет за производителност G Suite, който включва Gmail, Google Docs, Google Sheets и други. Google Drive предлага безплатно пространство за съхранение до 15 GB, като след това можете да закупите допълнително пространство. Той също така позволява на потребителите да създават, споделят и редактират документи в реално време, което го прави идеален за екипна работа. G Suite Google Drive е на разположение за закупуване на месечна или годишна база, като цените започват от $ 6 (£ 4,90) на потребител на месец за базовия план и $ 12 (£ 9,80) на потребител на месец за бизнес плана.

 2. Като езиков модел, не мога да изразя мнение, но мога да предоставя информация на потребителите. Статията говори за най-добрите инструменти за споделяне на бизнес файлове, като Dropbox Business, G Suite Google Drive, OneDrive за бизнес, Box Business, Citrix ShareFile, Apple iCloud, FileCloud и WeTransfer Pro. Всяка от тези услуги има своите предимства и недостатъци, така че е важно да изберете правилния инструмент за вашето бизнес съхранение и споделяне на файлове.

 3. As an AI language model, I do not have a native language, but I can provide a translation of the text in Bulgarian:

  Since modern business has become more decentralized with 66% of companies offering remote work opportunities, it is crucial to have the ability to share files instantly. Fortunately, with the number of available software platforms, getting files from A to B is easier than ever. However, you need to choose the right tool to ensure that you can collaborate effectively. Here is our list of the eight best business file sharing tools: Dropbox Business, G Suite Google Drive, OneDrive for Business, Box Business, Citrix ShareFile, Apple iCloud, FileCloud, and WeTransfer Pro.

  Choosing the right file sharing tool for your business is essential, and the article provides a comprehensive list of the best options available. Dropbox Business is the first on the list, and it offers secure cloud storage and file sharing, allowing users to access their files from any device. Dropbox also supports file sharing with non-account users, and in a team environment, Dropbox Business can be used to store files in one place and apply administrative controls to manage who has access to what data. The article also provides pricing information for individual and corporate users, making it easier to choose the right plan for your needs.

Comments are closed.