8 най-добри инструменти и софтуер за актуализиране на Windows Server (WSUS)

Какво е WSUS?

7 най-добри WSUS инструменти
Услугите за актуализиране на Windows Server, по-известни като WSUS, са средство за актуализация на софтуера, вградено в Windows Server. Помощната програма автоматично проверява за актуализации, актуални корекции и корекции към софтуера на Microsoft и след това ги разпространява на всички компютри в мрежата.

Постоянното поддържане на целия ви софтуер е важна защита срещу вируси и мрежови прониквания. Хакерите откриват нови експлоатации в софтуера през цялото време и веднага щом бъдат открити новите им атаки, производителите на софтуер се надпреварват да затворят вратичката. Тези изключения за експлоатация се издават като кръпки и актуализации.

Покриваме инструментите в тази публикация в някаква дълбочина по-долу, но в случай, че имате време само за кратко обобщение, ето това и нашето списък на най-добрите WSUS инструменти:

  1. SolarWinds диагностичен инструмент за WSUS агент (БЕЗПЛАТНО ИЗТЕГЛЯНЕ) – Съветник за отстраняване на неизправности за WSUS връзки, които просто няма да работят.
  2. Microsoft WSUS Client Diagnostic Tool – Окончателният клиентски диагностичен инструмент за WSUS.
  3. ManageEngine Patch Manager Plus (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) – Патч управление за софтуер, пребиваващ в Windows, Mac OS, Linux и облака.
  4. Примерен инструмент за събиране на отчети на Microsoft WSUS – Услуга за консолидиране на актуализации за отчети за състоянието в много сървърни WSUS реализации.
  5. WSUS инструмент за подправки на AFDesign – Предния край на стандартния WSUS процес, предоставен от общността на потребителите.
  6. Инструмент за офлайн WSUS – Регистрира необходимостта от актуализиране на софтуера на офлайн устройства.
  7. BatchPatch – Windows-базиран интерфейс към WSUS процедури.
  8. SolarWinds Patch Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) – Тази програма ви предоставя пълно управление на кръпките и интегрира SCCM наблюдение; инструментът може да актуализира софтуер на Mac OS, Unix, Linux и Windows, но софтуерът работи само на Windows Server.

Поддържането на най-новата версия на вашата операционна система е особено важно. Експлоатацията в операционната система може да даде на хакерите достъп до базовия фърмуер на вашия компютър и да им предостави неограничен достъп до целия софтуер и данни, съхранявани на вашето оборудване. Следователно WSUS е основен инструмент за всеки бизнес, управляващ Windows Server среда.

WSUS е безплатна услуга за автоматични актуализации, но като система за управление на пластирите е малко рудиментарна. Системата произвежда регистрационни файлове, но те могат да бъдат трудни за разресване чрез ръчно. За щастие, редица малки комунални услуги могат да организират данните, произведени от WSUS и да ви помогнат да следите версиите на софтуера, работещи във вашата мрежа.

WSUS функции

WSUS периодично проверява сървърите на Microsoft за актуализации на софтуера и ги изтегля в централно хранилище. Като администратор имате възможност да одобрите или блокирате конкретни актуализации. Можете също да определите датата, на която софтуерът ще бъде разпространен. Възможно е също предварително да се конфигурира функцията за разпространение, за да се определят автоматичните процедури за различни класове актуализации. Така, можете да определите, че критичните и защитните актуализации се инсталират автоматично, докато сервизните пакети и актуализациите на драйвери се провеждат в очакване на ръчно одобрение.

А функция за откриване в WSUS създава отчет за актуализациите, налични за всяка машина. Това осигурява опис на софтуера на Microsoft за всяка крайна точка със състоянието на версията на всяка програма. Други настройки в WSUS блокират ръчните промени на продуктите на Microsoft, работещи на всеки компютър.

WSUS и SCCM инструменти

Въпреки че WSUS се справя много добре като услуга за управление на кръпка, пропуските във неговата функционалност могат да бъдат запълнени от други инструменти. WSUS се занимава само с продукти на Microsoft, така че трябва да потърсите другаде съоръжения за покриване на управление на кръпките на друг софтуер. SCCM, инструментът за управление на конфигурацията на системния сървър, е друга важна услуга за управление на пластирите, която работи в Windows среда. Обичайно е да срещнете инструменти, с които можете да взаимодействате както WSUS, така и SCCM за създаване на по-цялостна услуга за управление на пластирите.

Не всички инструменти за управление на пластирите се интегрират с WSUS, така че в този доклад сме се съсредоточили само върху инструменти, които или подобряват възможностите на WSUS, или интегрират WSUS в по-широка и по-цялостна система за управление на пластирите за автоматични актуализации.

Най-добрите WSUS инструменти и алтернативи

При избора на инструменти за този списък нашите основни съображения бяха надеждността и стабилността на инструмента при различни случаи на използване в индустрията, как се поддържа и актуализира софтуерът, колко лесно е да настроите и използвате софтуера, наличието на документация и поддръжка, както и цялостната функционалност и производителност.

1. SolarWinds диагностичен инструмент за WSUS агент (БЕЗПЛАТНО ИЗТЕГЛЯНЕ)

SolarWinds WSUS диагностичен инструмент

SolarWinds осигурява обширна библиотека от софтуер за управление на инфраструктурата и е особено силен при помощните програми за наблюдение на мрежови устройства. Това безплатна полезност от SolarWinds подобрява WSUS и е стъпка между голите WSUS възможности и цялостното управление на пластирите. Ако имате само малка мрежа и не можете наистина да оправдаете разходите за цялостно средство за управление на пластирите, този инструмент може да бъде най-добрият вариант.

Инструментът за диагностика SolarWinds за агента WSUS следи състоянието на клиента на WSUS агенти, работещи в крайните точки на вашата мрежа. Това дава алтернативен изглед на действията за актуализиране, така че не е нужно просто да разчитате на отчетите за състоянието, дадени от централния WSUS сървър.

  Обяснени SNMP MIBs и OID

Перспектива на агента на този инструмент помага за разрешаването на ситуации, при които цялата система WSUS не работи правилно. Много е хубаво, когато всичко работи както трябва, но като системен администратор знаете, че голяма част от работата ви включва справяне с нещата. SolarWinds започна с предположението, че нещата ще се объркат и това дава на този инструмент уникална отправна точка.

Какво правите, ако крайната точка просто не се покаже в WSUS? Защо да се инсталират някои актуализации завинаги, а някои се провалят многократно? WSUS е такъв съдържащ се пакет, че понякога може да бъде малко непроницаем. И така, доброто място да започнете при проверка на проблемите е да се гарантира, че потокът от WSUS стига до всеки агент на машините на крайната точка.

С този инструмент можете да започнете, като се уверите, че всеки WSUS агент действително работи и че централният WSUS сървър може да комуникира с всеки от тях. Инструментът за диагностика ще провери всички за конфигурационните стойности на всеки агент и ще докладва за тях да ви даде основна линия. Девет пъти от десет, тази проверка ще реши повечето от проблемите ви при синхронизиране на актуализациите. В трудни за поправяне случаи обаче имате друго ниво на помощ с инструмента за диагностика.

Инструментът създава доклади за грешки за всеки проблемен актуализиращ агент. Кодовете за грешки са обяснени и инструментът ви дава препоръки относно действията, които трябва да предприемете, за да накарате проблемния агент отново да работи правилно. Този инструмент е чудесна помощ и не струва нищо.

Инструментът за диагностика SolarWinds за агента WSUS е чудесна помощ, когато нещата се объркат. Можете също така да го използвате за извършване на периодични проверки на системата, за да продължите пред потенциалните точки на повреда. Този инструмент за управление на конзолата покрива всички задачи, които бихте могли да получите от агента за актуализиране на WSUS. Ако също така търсите заместител на конзолата SCCM, трябва да проучите SolarWinds Patch Manager, който също се появява в този списък.

ИЗБОР НА РЕДАКТОРИТЕ

SolarWinds Diagnostic Tool е идеален за мрежови администратори, които искат да наблюдават и диагностицират проблеми с WSUS. Въз основа на предположението, че WSUS ще се обърка, той ви позволява да тествате връзки, да идентифицирате причините за повреда и ви помага да поправите грешките на агента за актуализиране на Windows. Страхотен инструмент, който всеки нетен администратор трябва да използва.

Изтегли: БЕЗПЛАТНО изтегляне в SolarWinds.com

Официален сайт: https://www.solarwinds.com/free-tools/diagnostic-tool-for-the-wsus-agent

ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА: Windows Server

2. Microsoft WSUS Client Diagnostic Tool

WSUS клиентски инструмент за диагностика

Microsoft също е наясно, че системата WSUS не винаги работи безпроблемно и е предоставила свой собствен диагностичен инструмент за улесняване на процеса на актуализиране на Microsoft. Това безплатна полезност е подобно на инструмента за диагностика на SolarWinds за WSUS агенти – в света на WSUS, изследвайки „клиент” или “агент”Е едно и също нещо.

Както можете да видите от екрана по-горе, диагностичният инструмент на Microsoft работи от командния ред. Той няма сложния GUI интерфейс, който предлага безплатният инструмент SolarWinds. Друга разлика между тези два инструмента е, че инструментът на Microsoft работи на клиентската машина и не работи от централна точка. Така че, имате възможност да посетите всяка крайна точка, да инсталирате изпълнимия файл и да го стартирате там или да използвате софтуер за дистанционно управление, за да инсталирате програмата и да я стартирате от централно място. Така или иначе, екранната обратна връзка затруднява извличането на всякакви анализи от тази система.

Много системни администратори имат „първо доставчик”Политика, когато става въпрос за използване на диагностични инструменти. Това отношение е напълно разбираемо. По-добре е да получите доклади за грешки, изготвени от оригиналните инструменти за диагностика на доставчика на софтуер. Така че, ако искате да знаете защо продуктът на Microsoft не работи правилно, по-добре е да използвате инструмент за диагностика на Microsoft. Това е особено в случаите, когато други продукти на Microsoft, като Active Directory, може да допринесат за проблема. Ето защо Microsoft WSUS Client Diagnostic Tool е включен в този списък.

Ако трябва да се обадите на Microsoft за поддръжка, може да очаквате да стартирате тази помощна програма, за да им предоставите информация за състоянието, преди да могат да ви помогнат да разрешите проблема. Това каза, Microsoft прави ясно, че инструментът е предоставен „такъв, какъвто е“ и не предоставя никаква поддръжка за самата помощна програма.

Така че, дори и да не сте много впечатлени от този инструмент, вероятно е по-добре да го изтеглите и да го имате под ръка, за всеки случай. Инструментът не струва нищо и заема много малко място, така че няма да е много трудно да го запазите в случай на проблеми с производителността.

3. ManageEngine Patch Manager Plus (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

ManageEngine Patch Manager Plus

ManageEngine предлага услуга за мониторинг на софтуера, която ви позволява автоматично да актуализирате всичките си комунални услуги. Patch Manager Plus е част от стабилността на инструментите за управление на ИТ инфраструктурата, предлагани от компанията и може да бъде интегрирана и като добавка към Spiceworks.

Софтуерът за Patch Manager Plus работи в Windows и Windows Server среди. Съществуват обаче агенти, които позволяват на системата да следи състоянията на софтуера и в Mac OS и Linux системи. Агентите на Patch Manager Plus могат да работят на Debian, Ubuntu, CentOS, RHEL и SuSE Enterprise Linux.

Инструментът сканира всички контактни крайни точки, като прави опис на техния софтуер. Проверка на най-новите версии на всеки от тези продукти разкрива кои модули са остарели. Patch Manager Plus комуникира със сървърите на съответните производители на софтуер и изтегля всички необходими корекции. Тези лепенки след това може да бъде инсталиран автоматично без човешка намеса. Можете обаче да определите, че всички пластири за кандидатстване трябва първо да бъдат изброени в таблото за одобрение от човека.

  Какво е мрежова производителност? Плюс 7-те най-добри инструменти за наблюдение на пропускателната способност

Процесът на одобрение може да изисква тест на новата актуализация. Интерфейсът Patch Manager Plus включва тестова система която първо ще изпробва новата актуализация на малък брой устройства, за да можете да прецените въздействието на промените в софтуера, преди те да се разгърнат към цялата ви мрежа.

Всички съоръжения на Patch Manager Plus са достъпни за софтуер, работещ на облачен сървър. Тези сървъри обаче ще трябва да работят под Windows. Помощната програма е достъпна за инсталиране на място или като облачна услуга. ManageEngine предлага безплатно издание на Patch Manager Plus, но това ще следи само до 25 устройства. Ако имате по-голяма мрежа, можете да изберете между изданието „Професионално“, което обхваща локални мрежи или изданието „Enterprise“, което е подходящо за управление на софтуер в многостранни WAN мрежи. Можете да получите 30-дневна безплатна пробна версия на която и да е от тези платени опции.

ManageEngine Patch Manager PlusDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. Microsoft WSUS отчетен инструмент за събиране на отчети

WSUS отчетен инструмент за събиране на отчети

Примерният инструмент за събиране на отчети на Microsoft WSUS е безплатна програма за актуализиране на Microsoft и има много по-добър интерфейс от инструмента за диагностика на Microsoft. Това е разширение на сървърния елемент на WSUS, така че трябва да го инсталирате само на едно място, а не на всяка крайна точка. Въпреки че Microsoft изглежда е положил повече работа в производството на това съоръжение, отколкото инструмента за диагностика на командния ред, той все още в документацията на инструмента все още заявява, че тя не предлага подкрепа за това. Затова не се обаждайте на екипа за поддръжка на Microsoft, ако не можете да накарате този инструмент да работи правилно.

The „навивам”В името на този инструмент се отнася до неговата цел като услуга за консолидация за среди, които включват множество WSUS сървъри. Този инструмент за отчитане събира отчети за състоянието от всички WSUS сървъри в мрежата и ги представя като обединени данни. Дали ще обедините всички данни от всички сървъри или ги изброите, зависи от вас. Инструментът за събиране на отчети е напълно адаптивен. Очаква се потребителите да напишат свои собствени скриптове за отчети. Това е специализирана задача и може да нямате умения да пишете свои собствени скриптове или да научите времето за скриптов език. Това е мястото, къдетопроба”Идва част от името на инструмента.

Когато изтеглите тази помощна програма, вие също получавате редица предварително написани формати на отчетите, свързани с нея. Това са примерни отчети, които можете да използвате такива, каквито са, или коригирайте кода, за да създадете свои собствени отчети за по-малко време, отколкото би ви отнело да създадете скрипт за отчет от нулата. Това е чудесна помощ за натоварените системни администратори с малко свободно време през деня. Не забравяйте, че този инструмент е използва се само за мрежи, които включват повече от един WSUS сървър. Така че, ако имате само малка мрежа с един централен WSUS сървър, няма да се нуждаете от тази помощна програма.

5. WSUS инструмент на AFDesign за подправки

Afdesign WSUS Tool

Spiceworks ” потребителска общност произвежда добавки и функции за безплатната програма за управление на мрежата Spiceworks. Един от налични безплатни инструменти от общността Spiceworks е WSUS инструмент на AFDesign. Изходният код за програмата е достъпен на страницата на помощната програма на уебсайта на общността Spiceworks.

Това е сценарий, който автоматизира заявките и действията, които могат да бъдат изпълнени от стандартната програма wuauclt.exe, която се доставя с WSUS. Тази програма работи на клиентски машини, така че ако ви харесва този инструмент WSUS, ще трябва да го инсталирате на всяка крайна точка. Ако имате софтуер за дистанционно управление, можете да инсталирате и изпълните сценария от централното си местоположение.

Тъй като помощната програма използва само стандартни изпълними файлове на Microsoft, можете да сте сигурни, че не използвате софтуер на трети страни, който може да повреди вашата мрежа или да инсталирате зловреден софтуер. Можете сами да гребете кода и виж, няма нищо злонамерено там.

Програмата използва стандартната процедура за откриване на WSUS като отправна точка. Това ви дава информация кои услуги на клиентския агент са видими за сървъра. Той ще рестартира софтуера за одит на клиента и ще извърши одитна проверка на него. По този начин ще получите отчет с ограничен период от време, а не с белязан безкраен текущ лог файл.

Скриптът за автоматизация на процесите проверява всеки клиент. Това е типа помощна програма, която вероятно бихте могли да напишете сами. Въпреки това, тъй като някой е писал това за вас, инструментът AFDesign WSUS ви спестява известно време при извършване на диагностика.

6. WSUS Offline Tool

Инструмент за офлайн WSUS

WSUS се занимава с крайни точки, които нямат пряк достъп до интернет, използвайки процес, наречен WSUS Offline Update. Тази система обаче инсталира само „критичен” и “сигурност”Пачове на състоянието, оставяйки крайната точка да не се синхронизира с пълния набор от кръпки, налични от Microsoft. Anoop WSUS Offline Tool коригира този дефицит.

Този инструмент планира всички налични кръпки за типа устройство на крайната точка и ги доставя от централен сървър за изтегляне. Anoop C Nair, който написа инструмента, го препоръчва само за среда за разработка и пясъчна кутия, а не за живи системи. По същество, инструментът ще маркира офлайн машини за инсталиране на всички актуализации, а не само на тези с по-висок статус.

  Какво е софтуерно дефинирана мрежа (SDN) и защо е важна?

7. BatchPatch

BatchPatch

BatchPatch добавя весел и цветен GUI интерфейс към вашия WSUS сървър. BatchPatch седи отгоре на основната WSUS услуга за осигуряване на по-добри функции за управление и отчитане от голото съоръжение за WSUS. Тази програма не е безплатна – цената за инструмента е 399 долара за лиценз за един потребител с включена едногодишна поддръжка. Цените стигат до 2999 долара за лиценз за 15 потребители и се увеличават до 3 745 долара, ако закупите двугодишен пакет за поддръжка с него.

BatchPatch работи на централния сървър и включва секция за заявки на клиенти, която ви позволява отдалечен достъп до всеки клиент и стартиране на персонализирани скриптове за диагностични цели. Тези отдалечени функции ви позволяват ръчно да рестартирате или изключвате отделни крайни точки и наемете Wake по LAN. Офлайн инсталациите за клиенти също могат да бъдат управлявани чрез BatchPatch. Така че, функционалността на този инструмент съчетава сървърни и клиентски елементи, въпреки че няма да има инсталирани BatchPatch програми на някой от клиентските компютри.

На първо място, тази програма ви дава цялата функционалност, която стандартният WSUS пакет включва; просто прави командите по-лесно да се видят. Той прави по-добри усилия да запитва състоянията на всяка крайна точка от стандартната WSUS система. Диапазон от предварително написаните формати на отчетите ви помагат да преглеждате състоянията на мрежовите устройства. Сборна система за отчитане е достъпна за мрежи с множество WSUS сървъри.

BatchPatch надхвърля WSUS, защото той управлява актуализации от други производители на системни услуги, като Adobe и Oracle. Езикът на скриптове на BatchPatch ви позволява да обновявате последователности, за да управлявате по-добре софтуерните зависимости. Това се разпростира между доставчиците, така че можете да инсталирате необходимия поддържащ софтуер за всяка актуализация, независимо откъде идва този софтуер.

BatchPatch е стъпка нагоре от директната WSUS система, защото предлага a пълноценна система за управление на пластирите за целия сервизен софтуер. Той обаче не се рекламира като инструмент за управление на пластири за целия софтуер, т.е. приложения и Софтуер и услуги за операционна система. Възможностите на инструмента включват изтегляне, прехвърляне и инсталиране на актуализации, диагностициране на проблемни клиенти и отчитане на дейности.

Можете да получите безплатна пробна версия на BatchPatch. Това няма ограничение във времето, но е ограничено до покриване само на четири крайни точки.

8. SolarWinds Patch Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

Solarwinds Patch Manager

Този списък включва широк спектър от инструменти, които работят с WSUS, вариращи от помощни програми за бързо отчитане до пълни системи за управление на пластирите. Най-върховият инструмент за управление на пластирите, който използва WSUS, е SolarWinds Patch Manager.

Patch Manager включва съоръженията, обхванати от инструмента за диагностика SolarWinds за WSUS агент, изброени по-горе. Тя обаче се простира върху тази програма пълни функции за управление на пластирите. То интегрира мониторинга на SCCM да взаимодействат с агенти, работещи на Mac OS, Linux, Unix, iOS и Android устройства както и пълната гама от операционни системи Windows. Така че, този инструмент за управление на пластири, въпреки че го работи на Windows Server, разширява възможностите за кръпка към цялата мрежа и е нещо повече от конзола за управление на WSUS или дори заместител на SCCM конзолата.

Процесите на кръпка завършват с диагностична проверка, прилагана автоматично, така че не е необходимо да провеждате отделно разследване, за да разберете дали някоя от крайните точки в мрежата не е синхронизирана. Инструментът съобщава за причини за неуспех в актуализацията на пластира. Можете да изберете действие, което да предприемете от падащ списък от опции, който се показва срещу всеки неуспешен запис на актуализация.

Благодарение на включването в SCCM, SolarWinds Patch Manager не се ограничава само до актуализиране на системния софтуер и услуги. Можете да включите актуализации за целия софтуер, работещ на вашите устройства, включително приложения. Видовете софтуер, с който Patch Manager може да се справи, се простират до системи за управление на виртуална среда. Настройките за управление се простират до GPO контрол, включително фактори като местна групова политика.

Таблото за управление на Patch Manager показва вашите устройства и софтуера, инсталиран на всяко. Това ти дава Преглед, и намален списък показва неуспешни актуализации на устройства или устройства, които изостават в своите софтуерни версии. Софтуерните уязвимости могат да бъдат идентифицирани и в отчетите за разпространение към други участници в организацията.

SolarWinds включва услуга за поддръжка, която е почти уникална на пазара за управление на мрежи. То предварително тествайте пластирите, достъпни от всички основни производители на софтуер, така че можете да ги инсталирате автоматично, без да се страхувате от злонамерен софтуер или софтуерни грешки. Patch Manager включва планировчик, така че можете да инсталирате кръпки и актуализации извън работното време. Предварителната проверка на SolarWinds е съществена част от получаването на инструмента, който да свърши цялата работа за вас, докато спите.

Всички тези функции идват на цена. Цената на SolarWinds Patch Manager започва от $ 3690. Тази базова цена ви позволява да използвате постоянно софтуера, за да покриете до 250 мрежови възли. Най-голямата мрежа, с която Patch Manager може да се справи, включва 60 000 възли, което би ви струвало $ 147 495. Можете да получите 30-дневна безплатна пробна версия да изпробвате SolarWinds Patch Manager.

SolarWinds Patch ManagerDownload 30 дневна БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА в SolarWinds.com

Избор на WSUS инструмент

Определението на „WSUS инструмент“Е много широк, така че този преглед обхвана целия спектър. Ако просто искате да се захванете с отчитане на грешки при неуспешни изтегляния, тогава безплатният инструмент за диагностика SolarWinds ще ви служи добре.

Изненадващо малко инструменти на пазара просто се фокусират върху подобряването на WSUS. Много по-вероятно е да го направите получете поддръжка на WSUS със системи за управление на пластирите като BatchPatch или SolarWinds Patch Manager. Може да си струва да разгледате системите за управление на мрежовите устройства и мениджърите на крайните потребители. Много от тях се интегрират добре с управление на кръпките, за да подобрят сигурността на вашата мрежа.

About the author

Comments

  1. агащи се в мрежата, които са инсталирани или не са инсталирани на компютрите в мрежата. Това ви позволява да следите състоянието на актуализациите и да ги управлявате по ефективен начин. WSUS и SCCM инструменти WSUS е част от системата за управление на пластирите на Microsoft, но не е единственият инструмент за управление на актуализации. Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM) е по-широк инструмент за управление на системи, който включва и функционалността на WSUS. SCCM ви позволява да управлявате не само актуализациите на софтуера, но и да извършвате други задачи, като например разпространяване на софтуер, управление на инвентара и мониторинг на системите. Най-добрите WSUS инструменти и алтернативи Като администратор на Windows Server среда, имате много възможности за управление на актуализациите на софтуера. В следващите редове ще разгледаме някои от най-добрите WSUS инструменти и алтернативи. 1. SolarWinds диагностичен инструмент за WSUS агент (БЕЗПЛАТНО ИЗТЕГЛЯНЕ) – Този инструмент ви помага да отстраните проблеми с връзката на WSUS агента, които могат да предизвикат проблеми при актуализирането на софтуера. 2. Microsoft WSUS Client Diagnostic Tool – Този инструмент ви помага да диагностицирате проблеми с клиентските компютри, които не могат да се актуализират чрез WSUS. 3. ManageEngine Patch Manager Plus (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) – Този инструмент ви позволява да управлявате актуализациите на софтуера в Windows, Mac OS, Linux и облака. 4. Microsoft WSUS отчетен инструмент за събиране на отчети – Този инструмент ви позволява да събирате отчети за актуализациите на софтуера в мрежата. 5. WSUS инструмент на AFDesign за подправки – Този инструмент ви позволява да управлявате актуализациите на софтуера в мрежата по-ефективно. 6. WSUS Offline Tool – Този инструмент ви позволява да актуализирате компютри, които не са свързани към мрежата. 7. BatchPatch – Този инструмент ви позволява да управлявате актуализациите на софтуера на множество компютри едновременно. 8. SolarWinds Patch Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) – Този инструмент ви позволява да управлявате актуализациите на софтуера на Windows, Mac OS, Unix, Linux и други операционни системи. Избор на WSUS инструмент Като администратор на Windows Server среда, трябва да изберете инструмент, който отговаря на вашите нужди за управление на актуализациите на софтуера. Най-добрите WSUS инструменти и алтернативи, ко

Comments are closed.