8 най-добри Linux мениджъри за изтегляне

8 най-добри Linux мениджъри за изтегляне


Потребителите на Windows се радват на много опции, когато искат да използват мениджър за изтегляне. Системи като Изтеглете Accelerator Plus и RealDownloader управлявайте бързо изтеглянията на видеоклипове, но тези страхотни безплатни инструменти не са достъпни за Linux.

За щастие, има някои добри безплатни мениджъри за изтегляне за Linux. Въпреки това, с много по-малък пазар от потребителската база на Windows, доставчиците на инструменти за Linux харчат много по-малко пари за публичност, така че те са по-трудни за намиране.

Ето нашия списък с най-добрите мениджъри за безплатни изтегляния за Linux:

  1. Xtreme Download Manager (XDM)
  2. uGet
  3. SteadyFlow
  4. FlareGet
  5. Персеполис
  6. MultiGet
  7. DownThemAll
  8. kGet

В следващите раздели имаме прегледи на всеки от тези инструменти.

1. Xtreme Download Manager (XDM)

Xtreme Download Manager

Xtreme Download Manager се предлага от Sourceforge и Github. Това е безплатен инструмент който също има версии за Windows, Unix, и Mac OS. Това вероятно е най-близкото, което ще получите в Linux до възможностите за бързо изтегляне на видео Изтеглете Accelerator Plus. Може да ускори изтеглянията, за да ги направи пет пъти по-бързи. Подобно на DAP, XDM е в състояние да опита прекъснати връзки и може да възобнови прекъснатите изтегляния.

Изтеглятелят е чудесен за изтегляне на видео от широк спектър източници, включително YouTube, Google Video, Vimeo, и Dailymotion. Модулът XDM може да бъде интегриран в Google Chrome, Mozilla Firefox, Вивалди, и опера уеб браузъри. Добавката ще открие възпроизвеждане на видео и ще предложи да го изтеглите за вас по абсолютно същия начин RealDownloader. Също харесвам RealDownloader, XDM има спътник конвертор на файлове. Можете дори да определите тип файл, в който програмата да конвертира файлове по време на изтеглянето.

Няколко страхотни функции на XDM го правят много по-лесен за изтегляне, особено на интегрирани антивирусни проверки. Можете да поставите на опашка изтегляния и да определите, че изтеглящият ще изключи системата, когато всички действия приключат. Това означава, че можете спокойно оставете изтеглянията да работят без надзорHT докато спите.

2. uGet

uGet

Изтеглителят на uGet е безплатен и работи на Windows XP до Windows 8, Unix, и андроид както и Linux. Това е проект с отворен код, което означава, че всеки може да изтегли изходния код, да го провери или дори да го измени и подобри.

Най- uGet интерфейс ви позволява да добавяте нови заявки за изтегляне, докато други все още се изпълняват. Това създава опашка за график, така че можете да изтеглите цяла поредица от видеоклипове, без да се забравяте да се върнете към източника и да се поставите на опашка в следващия епизод по-късно. Изтеглителят може да възобнови прекъснатите изтегляния; можете също да поставите на пауза отделни изтегляния, за да дадете на изтеглянията по-долу в списъка шанс за завършване. Изтеглянията от FTP сървъри, които изискват удостоверяване, все още могат да се изпълняват uGet защото в тези случаи, интерфейсът ще ви подкани за необходимото потребителско име и парола.

Можете да настроите изтеглящото устройство да стартира автоматично, ако копирате URL адрес с разпознат тип видео файл. Изтеглятелят продължава да работи във фонов режим и ви пита дали искате да получите копие на файл, ако поставите името в буфера си. Можете дори да определите, че видеоклипове от даден тип трябва да се изтеглят веднага след като бъдат открити от uGet във вашия браузър. Има uGet плъгин за Mozilla Firefox.

Многопоточната архитектура помага да се ускорят изтеглянията. Това е същата методология, която Изтеглете Accelerator Plus употреби. Въпреки това, докато DAP разделя файлове на пет секции за едновременно изтегляне, uGet може да ги раздели на 16 сегмента. За безплатен инструмент получавате много функции с uGet.

3. SteadyFlow

SteadyFlow

SteadyFlow е директен изтеглятел, написан специално за Linux GNOME заобикаляща среда. Има и версия за разширение за браузър, достъпна за Google Chrome. Кодът за тази програма е достъпен за всеки, който може да копира или измени, така че можете да я комбинирате и да се уверите, че тя не представлява заплаха за сигурността.

Програмата има a GUI интерфейс, но функциите му се поддържат умишлено оскъдни. Целта тук е да осигуряват бърза и ефективна услуга за изтегляне използвайки минимален процесор и памет. Изтеглителят използва a многонишкова архитектура като DAP и можете също да направите пауза и да възобновите отделните изтегляния. Интерфейсът включва опашка и можете да дадете приоритет на отделни изтегляния, като зададете ограничения на честотната лента на по-малко важните файлове.

SteadyFlow не е толкова богата на функции, колкото някои от другите изтеглящи в този списък, но ще използва по-малко ресурси на вашия компютър, така че можете да продължите с други дейности, докато изтеглянията ви продължават.

4. FlareGet

FlareGet

FlareGet е мениджър на платени изтегляния, но има и безплатна версия. Има версии за Windows и Mac OS както и Linux. Изтеглятелят има някои страхотни функции, които го правят бърз клиент за прехвърляне на файлове.

Най- FlareGet система разделя файлове и изтегля всички сегменти едновременно по абсолютно същия начин като Изтеглете Accelerator Plus. Други функции включват ограничение на честотната лента за да поддържате интернет услугата достъпна за други дейности на вашия Linux компютър, докато изтегляте напредъка във фонов режим. Системата включва също интерфейс за поставяне на опашки и график това ще продължи да изтегля файлове без ваша намеса. Ако изтеглянето се прекъсне, системата ще продължи да се опитва отново. Той също така ви дава възможност за пауза и възобновяване на отделни изтегляния, а също така може да възобнови изтегляния, които бяха прекъснати от повреда на системата.

Фонов процес, който започва с FlareGet интерфейс ще следете за всички видеоклипове в YouTube се появяват във вашия браузър и предлагат да ги изтеглите. Тази функция е активна за всички типове браузъри. Изтеглителят също ще следи вашия буфер за клип и ще зарежда копирани URL адреси автоматично, без да се налага да ги поставяте.

5. Персеполис

Persepolis Download Manager

Персеполис е безплатна, отворена система която е достъпна за Linux, Unix, Windows, и Mac OS. Интерфейсът отваря множество прозорци за изтегляне. Базовият прозорец е планировчик, който ви позволява да изрежете няколко файла за изтегляне. След като всяко изтегляне завърши, започва следващото в опашката. Напредъкът на всяко изтегляне се показва в прозорец с наслагване.

Най- Персеполис изтеглящото устройство работи архитектура с много нишки, ускоряване на изтеглянията чрез едновременно копиране върху сегменти от файлове. Фоновият процес следи браузърите за видео плейъри и ви подканва, ако открие видео.

6. MultiGet

MultiGet

MultiGet е достъпно за Linux, Windows, Unix, и Mac OS. Това е безплатна програма и кодът е с отворен код. Достъпът за изтегляне се осъществява чрез GUI интерфейс, който има голям метър за напредък, изобразен в долната му част. Горната част на прозореца показва опашка от планирани изтегляния. Настоящият файл за изтегляне се разделя за едновременно изтегляне на сегменти в многопоточна архитектура.

Последната версия на MultiGet работи като торент клиент. Той може да търси сегменти от един и същи файл от различни източници. Тези сегменти ще бъдат изтеглени едновременно и сглобени в един файл. Системата ви позволява да направите пауза и да възобновите отделните изтегляния и също така ще зарежда URL адреси директно от клипборда.

7. DownThemAll

DownloadThemAll

Не е нужно да се притеснявате върху коя операционна система ще работи този изтеглящ, защото е добавка за Firefox, така че той ще работи във всяка система, която може да хоства този уеб браузър. Форматът на добавката прави интерфейса за този браузър на инструмента. Главният екран показва списък с изтегляния в график и получавате подробности за отделно изтегляне, като щракнете върху записа на този файл в списъка. Тези подробности се показват в изскачащ прозорец.

Можете да направите пауза и да възобновите изтеглянията, както и да опитате да възобновите прекъснати връзки. Настройките на DownloadThemAll ви позволява да посочете няколко едновременни изтегляния на файлове, така че не сте ограничени до изтеглянето на един файл наведнъж - въпреки че можете да наложите този метод, ако искате. Изтеглителят ще открие наличието на видеоклипове в браузъра и ще предложи да ги изтегли. Той ще се появи и като опция в контекстното меню, когато щракнете с десния бутон на мишката върху връзка към видео файл. DownloadThemAll е безплатен.

8. kGet

kGet

Най- KDE група разработва гама от продукти за Linux компютри, включително Плазмен работен плот. Софтуерният пакет, наличен за Linux от KDE, включва kGet Download Manager. Изтеглятелят използва HTTP, DTP и BitTorrent протокол за посредничество на трансфери. Дори и да не изтегляте с торенти, изтеглящият има възможност да източва сегменти от файлове от различни сървъри, да ги изтегля едновременно и да ги събира всички в един обединен файл. Многопоточната архитектура автоматично ще раздели всеки файл на сегменти и ще изтегли тези секции едновременно дори ако всички те идват от един и същ сървър. Поредица от файлове може да бъде насрочена в опашка, която е показана в kGet интерфейс.

Можете да направите пауза и да възобновите изтеглянията и да опитате повторно прехвърляне на файлове, които бяха прекъснати. Този изтеглятел е безплатен за използване.

Изтегляне на файлове

Няколко от тези мениджъри за изтегляне могат да се използват и като торент клиенти. Няма нищо незаконно в изтеглянето с Peer-2-Peer (P2P) мрежи или извличане на сегменти от файлове от различни сървъри. Така, няма да се сблъскате с това, че имате торент клиент на компютъра си. Проблеми възникват само ако изтегляте файлове от неофициални източници без разрешението на притежателите на авторските права.

Притежателите на авторски права стават особено активни при потискане на незаконното изтегляне и вашият доставчик на интернет услуги (ISP) е длъжен да си сътрудничи с адвокати за авторски права, ако му бъде изпратена със съдебна заповед. Цялата ви интернет активност трябва да премине през вашия интернет доставчик, така че компанията да може лесно да вижда какво правите и да съхранява записи от вашите дейности. Така, бъдете много внимателни за това, което изтегляте. Развлекателните файлове като видео и музика са особено рискови.

Може да не осъзнаете, когато стартирате изтегляне, че нарушавате закона. В съда обаче, невежеството не се счита за достоверна защита и ще ви бъде начислено или глобено независимо дали сте знаели какво правите или не. По правило, ако трябва да платите, за да изтеглите файл, вероятно получавате разрешение за копирането му. Въпреки това, дори и тогава, трябва да бъдете внимателни, защото има някои недобросъвестни уебсайтове и онлайн услуги, които ще ви таксуват за достъп до пиратско видео.

Избор на изтеглятел за Linux

Всички тези изтеглятели работят чрез Desktop версиите на Linux, а не в командния ред. Възможно е да изтеглите с команди, но след това не получавате показването на опашката, мониторите на напредъка или друга достъпна функция на GUI интерфейси, които правят изтеглянето лесно.

тези Изтеглители, базирани на Linux имат всички страхотни функции, които можете да получите от мениджърите на изтегляния, написани за Windows. Насладете се на своята дейност за изтегляне, но не забравяйте да бъдете предпазливи откъде изтегляте файлове.

Имате ли любим мениджър за изтегляне за Linux? Използвате ли мениджър за изтегляне, който не е в нашия списък? Вие сте редовен потребител на изтеглящите, които сме представили тук в това ръководство? Оставете съобщение в Коментари раздел по-долу и оставете общността да се поучи от вашия опит.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − 48 =

Adblock
detector