8 най-добри мениджъри на пароли за корпорации и мрежи

8 най-добри мениджъри на пароли за корпорации и мрежи

Инструментите за управление на пароли значително ще намалят времето, което вашият персонал за ИТ поддръжка трябва да прекара в подпомагане на потребители. Системите за управление на пароли трябва да могат да прилагат политиките на компанията по отношение на силата и ротация на паролата. Системата също трябва да може да информира потребителите за подходящи формати на паролата, да генерира предложени пароли, полета за автоматично попълване на парола и, ако е възможно, да предостави многофакторна автентификация.

Ако ви липсва време, за да прочетете целия пост, ето го нашия списък с най-добрите мениджъри на пароли за мрежата:

 1. Паспорт на SolarWinds (GET DEMO) Мениджър на пароли и мениджър на документи, насочен към управлявани доставчици на услуги.
 2. ITBoost Онлайн мениджър на пароли за MSP с придружаваща система за управление на документи.
 3. IT лепило Облачна система за управление на пароли и мениджър на документи с включени други инструменти за управление на системата.
 4. Hypervault Този мениджър на пароли подходящ за ИТ отдели или MSP. Доставя се от облака.
 5. Dashlane Business Облачен мениджър на пароли с приложения за Windows, MacOS, iOS и Android.
 6. Passbolt Избор на локални или облачни версии на този мениджър на пароли, който се интегрира с AD и LDAP.
 7. LastPass екипи Онлайн мениджър на пароли, който включва хранилище на парола, базирана в облак.
 8. ManageEngine Password Manager Pro Цялостно локално управление на пароли.

Тъй като стандартите за защита на данните стават все по-важни, предприятията трябва да могат да демонстрират съответствие. Прилагането на тези стандарти често е необходимо, за да спечели клиенти и спазването на строга сигурност на достъпа също ще защити компанията от съдебни спорове срещу загуба на данни.

Мениджърите на пароли автоматизират много от задачите, които вашият екип за поддръжка на ИТ трябва да изпълни, за да поддържат мрежата, оборудването, данните и приложенията достъпни за точните хора. Комплексният мениджър на пароли включва портал за самообслужване, намалява стреса, който може да накара потребителите да въвеждат неправилно паролите си и също така им позволява да нулират паролите си, ако ги забравят.

Правилно управляваните системи за пароли ще намалят риска за данните на вашата компания и ще намалят разходите за поддръжка на потребители.

Най-добрите мениджъри на мрежови пароли

На пазара има много системи за управление на пароли и ако ваша работа е да купувате нов софтуер за вашата компания, ще отделите много време за проучване на пазара и проучване на всяка опция.

В този доклад ще прочетете за най-добрите мениджъри на пароли за компаниите и техните мрежи. Представеният от вас кратък списък ще намали времето, което трябва да прекарате в своите изследвания, като подчертае най-добрия мениджър на пароли, наличен днес.

Можете да прочетете повече за всяка от тези опции в следващите раздели.

1. Паспорт на SolarWinds (GET DEMO)

Екран с пароли за пароли

SolarWinds Passportal е облачна услуга който включва мениджър на пароли и защитен мениджър на документи. Това може да изглежда необичайна комбинация от услуги. И двата кичура от този пакет изискват сигурно съхранение, така че има доста голям брой точки на общото между тях.

Този пакет от услуги се предлага на управлявани доставчици на услуги (MSP), но може също толкова лесно да работи за ИТ отделите. Концепцията за предлагане на услугата на MSP е, че след това тези предприятия могат да продават услуги на управлявани акаунти на компаниите клиенти. Услугите се таксуват чрез абонамент.

Мениджърът на пароли може да изпълнява списък на системи за управление на правата за достъп до бизнес, включително Active Directory, Office 365, лазурен сървъри и LDAP реализации.

Способността на Passportal да взаимодейства със системи за права на достъп позволява на системните администратори да централизирайте всички свързани с паролата задачи в един интерфейс. Промените, направени в Passportal, автоматично се въвеждат в системите за права на достъп, които защитават мрежата, устройствата, сървърите и приложенията, използвани от компанията. Извиква се допълнителна помощна програма, която може да се добави към Passportal Паспортно мигане. Тази функция за самообслужване, която позволява на потребителите да променят собствените си пароли. Тази помощна програма значително намалява броя на обажданията, които трябва да попълва Help Desk.

  8 най-добри инструменти за мониторинг на системата за Windows и Linux

Също така включен в Passportal е функция за автоматично откриване, която идентифицира приложения, защитени с парола които трябва да бъдат включени в мениджъра на паролите. Инструментът може налагат завъртане на паролата и включва генератор на пароли за създаване на сложни, нечупливи пароли. Тези пароли се съхраняват в криптиран свод за парола и приложенията, до които потребителите се опитват да получат достъп, могат да бъдат настроени за автоматично попълване на тези незапомними пароли. Одиторската пътека проследява достъпа до мениджъра на пароли и целият достъп до защитени приложения се записват. Можеш заявете демонстрация чрез попълване на вашите данни на техния уебсайт.

SolarWinds PassportalGet Demo

2. ITBoost

ITBoost табло за управление

ITBoost също е a облачна услуга който се предлага на MSP. Няма причина вътрешните ИТ отдели да не използват и тази система за управление на собствените си корпоративни пароли. Този бизнес е част от ConnectWise, която е доставчик на системи за управление на ИТ инфраструктура и също така произвежда редица софтуерни платформи за MSP. Тази система за управление на пароли е в комплект с мениджър на документи и мениджър на конфигурация.

Мениджърът на пароли позволява на администратора да създава и отменя потребителски акаунти в мрежата и в цялата компания. Той също така позволява на системния мениджър да нулира паролите. Услугата включва свод за парола и регистрира всички опити за достъп за целите на одита и сигурността.

Основната цел на системата за управление на документи, свързана с мениджъра на пароли, е създаването и управлението на бази от знания. Услугата включва място за съхранение и е възможно да се съхраняват всички видове файлове на облачните дискове.

ITBoost се интегрира с услугите за управление на системата ConnectWise: ConnectWise Control, ConnectWise Automate, и ConnectWise Manage. Той също така се интегрира с MSP RMM и PSA софтуер, произведен от други доставчици, включително Pulseway, SolarWinds, Atera и Kaseya.

Услугите на ITBoost се предлагат в три издания: Основен, плюс, и Premium. Функциите за управление на пароли и одитиране на достъп са включени във всички издания. ITBoost е наличен в 14-дневна безплатна пробна версия.

3. IT лепило

ITGlue

IT лепило е много подобен както на ITBoost, така и на Passportal. Той също така комбинира управление на парола и документи и управление на пароли в един облачен пакет. IT лепилото се продава като услуга за МСП но може да се използва и от ИТ отделите за вътрешно управление на пароли. Тази онлайн услуга е разделение на Kaseya, който произвежда софтуер за мониторинг на системата, включително RMM и PSA софтуер за MSP.

Този мениджър на пароли може да се свързва и синхронизира с Active Directory, което го прави чудесен инструмент за онези администратори, които намират структурата на AD за объркваща и родния интерфейс за безполезен. Инструментът включва проследяване на достъп и има сигурен трезор за парола съхранявани в облака. Друга чудесна характеристика е способността на инструмента да идентифицира рискови акаунти и да предупреди администратора да ги затвори.

Добавка към основния абонамент за ИТ лепило е система, до която могат да бъдат достъпни директно клиентите на MSP, които биха предпочели да управляват собствените си пароли. Това се казва MyGlue и може да бъде разгърнат от ИТ отделите като самостоятелен пакет вместо ИТ лепило.

Таксите за IT Glue се събират на база абонамент на потребител на месец. Има три издания на услугата: Основен, Бизнес, и начинание. Управлението на паролите е включено във всички тях.

  Топ 14 инструменти за управление и мониторинг на сървъри за 2023 г. (безплатни и платени)

4. Hypervault

Hypervault

Hypervault е a облачна услуга. Инструментът наблюдава правата за достъп за мрежи, устройства, крайни точки, сървъри и приложения. Това е добро средство както за IT отделите, така и за MSP.

Системата за управление на пароли е в състояние да администрира права за достъп на екипи от всякакъв размер. Връзката между потребители и ресурси може да бъде картографирана в йерархия, като в Active Directory. Възможно е и настройка групов достъп към ресурси. Hypervault е в състояние да действа като единен преден край за многото различни системи за права на достъп, които вероятно имате работа в мрежата си в момента.

Пакетът Hypervault включва библиотека от шаблони. Това са наистина съпоставяния между системата за управление на пароли Hypervault и друга система за права на достъп. Чрез посредничеството на шаблоните много несъвместими системи за управление на пароли могат да бъдат обединени в конзолата за управление на Hypervault. Всяко създаване на акаунт или промени, направени в Hypervault, автоматично се прехвърлят към съответния мениджър за права на достъп на място. Всички записи, създадени в Hypervault, се съхраняват в защитен свод с парола, хостван в облак. Всички комуникации между Hypervault и сайта на клиента са кодирани, както и достъпът на браузъра до системната конзола.

Мениджърът на пароли Hypervault е в състояние да наложи многофакторна система за достъп върху ресурсите, които защитава. Достъпът до самата конзола също може да бъде защитен с двуфакторна автентификация.

Полезна характеристика на системата Hypervault е, че може да бъде с бели етикети, което означава, че можете да поставите името и логото на вашата компания на таблото за управление, всички други интерфейси и всички отчети от системата.

Таксите за абонамент за Hypervault се таксуват на потребител на месец. Профилите с по-голям брой потребители получават по-ниска ставка на потребител. Има и отстъпка от 10 процента Това намалява цената за онези компании, които плащат за услугата ежегодно предварително. Системата Hypervault може да се тества на 7-дневна безплатна пробна версия.

5. Dashlane Business

Dashlane Business

Dashlane Business е система за управление на пароли, хоствана в облак. Както потребителският интерфейс, така и конзолата за управление се осъществяват чрез приложения от различни операционни системи. Това издание на услугата за защита на паролата Dashlane е насочено към управление на пароли за екипи.

Абонатите на услугата Dashlane Business получават трезор с парола и сигурно пространство за съхранение, и двамата хоствани на сървърите на Dashlane. Пространството на облачния етап, което е включено в плана Dashlane, е сегментирано на потребител и също така е включено и пространство за съхранение в целия бизнес..

Други функции на услугата включват генератор на пароли за създаване на силни пароли със случайни знаци. Тези дълги пароли не са запомнящи се и така ще се използва потребителското приложение на Dashlane автоматично попълнете полетата за парола за крайните потребители на системата. Системните администратори също могат да избират да налагат двуфакторна автентификация за достъп до мрежата и други ресурси на бизнеса. Системата Dashlane ще приложи всички необходими мерки за успешно провеждане на тази политика.

Dashlane Business следи уеб страниците и блокира заразените или опасни страници да се зареждат в браузърите на служителите на бизнеса. Комбинацията от приложения и сигурен мониторинг на браузъра прави достъп до ресурсите на бизнеса от много различни устройства. Приложението Dashlane е достъпно за Windows, MacOS, IOS, и андроид.

Услугата се таксува на потребител на месец и се предлага на безплатна пробна версия.

6. Passbolt

Passbolt

Passbolt се предлага както на място, така и като облачна услуга. Има и безплатна версия на локалния софтуер. Системата с пароли ще покрие всички ресурси на компанията, включително мрежата, сървърите, крайните точки и приложенията, които работят на тях.

Конзолата на администратора на Passbolt дава възможност за създаване на потребителски акаунти за физически лица, както и за групови пароли за достъп.

  10 най-добър софтуер за архивиране на сървъри

Обажда се безплатната версия на Passbolt общност. Има две платени версии, наречени Бизнес и начинание. Платените за издания на Passbolt имат значително повече функции от безплатната версия. Например Business and Enterprise Passbolt могат да се синхронизират с Active Directory и LDAP системи. Други полезни инструменти в тези два плана са многофакторна автентификация, регистриране на достъп и одит на системата.

Локалният софтуер се инсталира на Debian и CentOS Linux. Системата може да се работи и в Windows чрез виртуализация на Docker. Passbolt Cloud се предлага на 14-дневна безплатна пробна версия.

7. LastPass екипи

LastPass екипи

LastPass Teams е бизнес версията на LastPass, основната версия на която е насочена към физически лица. Услугата е доставени от облака и се центрира на конзолата на администратора. Центърът за управление на системата с пароли е мястото, където системният администратор създава потребителски акаунти. Тези акаунти също могат да бъдат спрени или премахнати и паролите им могат да бъдат нулирани.

Потребителите могат за споделяне на пароли за конкретни файлове. Тези файлове трябва да бъдат пребиваващи в сигурно пространство за съхранение който е включен в системата LastPass Teams. Зоната за съхранение се защитава с криптиране, както и всички предавания между LastPass сървъра и мрежите на неговите клиенти.

Фирмите, които се абонират за услугата LastPass Teams, не е необходимо да инсталират никакъв софтуер на място. Достъпа до конзолата се осъществява чрез всеки интернет браузър. LastPass екипи се предлага в безплатен пробен период от 14 дни.

8. ManageEngine Password Manager Pro

ManageEngine Password Manager Pro

ManageEngine Password Manager Pro е локален софтуер, който работи Windows и Linux сървъри. Системата не е ограничена до наблюдение на пароли на хост компютъра. Той също ще администрира пароли на устройства с MacOS, Unix, Oracle, Sybase, MySQL, SQL Server, Juniper Networks и Cisco Systems. Системата ще забележи подозрителна дейност в профила за предотвратяване на загубата на данни.

Можете да използвате този мениджър на пароли за настройка и администриране на пароли във всички ресурси на компанията. Функциите включват периодични нулиране на парола и прилагане на сила на паролата. Той също е в състояние да приложи многофакторна автентификация. Функциите за отчитане включват одиторските функции, които трябва да докажат спазването на стандартите за защита на данните, като например PCI-DSS и HIPAA.

Системата включва криптиран свод за парола. Не забравяйте обаче, че това е локална система. Компанията ще трябва да организира собствено отдалечено хранилище, за да архивирайте базата данни с пароли сигурно да планирате възстановяване при бедствия. За щастие, Password Manager Pro включва услуги за репликация на трезори и архивиране за прилагане на тези политики.

Има четири версии на Password Manager Pro: Безплатно, стандарт, Premium, и начинание. Безплатната версия е ограничена до охраната на десет ресурси. Цената на платените издания зависи от броя на администраторите, които ще използват системата. Enterprise версията на Password Manager Pro е достъпна за двама администратори в 30-дневна безплатна пробна версия.

Избор на мениджър на пароли за корпоративна мрежа

Управлението на паролата е важна задача, която не трябва да се оставя на случайни ръчни процеси. Много системни администратори разчитат на електронни таблици, за да съхраняват информация за потребителския акаунт. Дори за малкия бизнес тази стратегия не е достатъчно добра. От една страна, всеки хакер, който открие този файл, докато изследва ресурсите, свързани с мрежата, незабавно получават неограничен достъп към всички данни на компанията. Всеки, който може да влезе в акаунта на финансов мениджър, веднага ще получи достъп до функции за разрешаване на плащания и може да изчисти банковата сметка на компанията.

По-големите компании със сигурност трябва да инвестирате в система за управление на пароли. Дори само трезорът с парола би бил добър старт. Инструментите в този списък с препоръчани корпоративни и мрежови мениджъри на пароли се различават по функционалност. Разглеждайки описанията на тези инструменти, трябва да идентифицирате такъв, който включва всички функции, от които се нуждае вашата компания.

Възползвайте се от безплатните изпитания, които предлагат много от инструментите в нашия списък. След като видите тези инструменти в действие, ще имате по-добра представа кои са най-добрите за вашата компания.

Изображение: Маска с парола от Pixabay. Публичен домейн.

About the author

Comments

 1. зации. Той може да генерира силни пароли, да прилага политиките на компанията по отношение на ротацията на паролите и да предоставя многофакторна автентификация. Защитеният мениджър на документи може да съхранява документи, като например договори, фактури и други чувствителни данни. Това е отличен избор за MSP или ИТ отдели, които търсят обща услуга за управление на пароли и документи.

  2. ITBoost

  ITBoost е онлайн мениджър на пароли, който е насочен към MSP. Той има придружаваща система за управление на документи, която може да съхранява документи, като например договори, фактури и други чувствителни данни. Мениджърът на пароли може да генерира силни пароли, да прилага политиките на компанията по отношение на ротацията на паролите и да предоставя многофакторна автентификация. Това е отличен избор за MSP, които търсят обща услуга за управление на пароли и документи.

  3. IT лепило

  IT лепило е облачна система за управление на пароли и мениджър на документи, която включва други инструменти за управление на системата. Той може да генерира силни пароли, да прилага политиките на компанията по отношение на ротацията на паролите и да предоставя многофакторна автентификация. Защитеният мениджър на документи може да съхранява документи, като например договори, фактури и други чувствителни данни. Това е отличен избор за MSP или ИТ отдели, които търсят обща услуга за управление на пароли, документи и други инструменти за управление на системата.

  4. Hypervault

  Hypervault е мениджър на пароли, който е подходящ за ИТ отдели или MSP. Той се доставя от облака и може да генерира силни пароли, да прилага политиките на компанията по отношение на ротацията на паролите и да предоставя многофакторна автентификация. Това е отличен избор за MSP или ИТ отдели, които търсят обща услуга за управление на пароли.

  5. Dashlane Business

  Dashlane Business е облачен мениджър на пароли, който включва приложения за Windows, MacOS, iOS и Android. Той може да генерира силни пароли, да прилага политиките на компанията по отношение на ротацията на паролите и да предоставя многофакторна автентификация. Това е отличен избор за компании, които търсят мениджър на пароли, който да работи на различни операционни системи.

  6. Passbolt

  Passbolt е мениджър на пароли, който може да бъде локален или облачен. Той се интегрира с AD и LDAP и може да генерира силни пароли. Това е отличен избор за компании, които

Comments are closed.