8 най-добри решения за защита от DNS за вашата мрежа

8 най-добри решения за защита от DNS за вашата мрежа

Интернет може да е отворил вратата за непостижими количества информация, но също така е отворил вратата и за кибератаци. Когато сърфирате онлайн, отнема само едно бездомно щракване, за да откриете целта на злонамерен софтуер или опит за фишинг. Използвайки DNS решения за защита се превръща в стандартна практика, тъй като предприятията се опитват да се защитят от киберпрестъпност.

Ето го нашия списък с най-добрите решения за защита на DNS за вашата мрежа:

 1. Neustar UltraDNS
 2. Comodo Dome Shield
 3. Cloudflare
 4. StackPath DNS
 5. Paloalto Networks DNS сигурност
 6. Сирен DNS сигурност
 7. Dx защита на Nexusguard
 8. DNSFilter

Решенията за защита на DNS се превърнаха в един от основните инструменти, които предприятията използват, за да се защитят от заплахи онлайн и да избегнат ненужни разходи. В тази статия ще разгледаме осемте най-добри решения за защита на DNS за вашата мрежа, но първо, нека разгледаме какво е DNS и какви инструменти за защита.

Какво е DNS?

Най- Система за имена на домейни или DNS действа като онлайн телефонен указател. DNS се използва за преобразуване на име на домейн в IP адрес за устройство, към което да се свържете. DNS се използва, защото е по-лесно за потребителя да запомни име на домейн, отколкото дългосрочен IP адрес. Когато въведете заявка за търсене във вашия уеб браузър, DNS сървърът го превежда в IP протокола, който позволява на компютъра да отвори сайта.

Какво представляват средствата за защита от DNS и защо ми трябват?

Ако не бъде защитен, DNS е уязвим да бъде подправен от киберпрестъпници. Например злонамерените организации могат да създават фалшиви DNS записи и да заблуждават законни потребители да посещават фалшиви уебсайтове и да изтеглят зловреден софтуер. Нещастно взаимодействие между DNS сървъра и компрометиран сайт може да доведе до:

 • DDoS атаки
 • DNS отвличане
 • Отравяне с кеш
 • ботнет
 • Атаки на човек в средата

Средствата за защита от DNS са предназначени да предотвратяват кибер атаки, като действат като посредник между вашия уеб браузър и уебсайтовете / съдържанието, до които имате достъп онлайн. Софтуерът за защита от DNS може блокирайте компрометирани сайтове, блокира известни сървъри на ботнет, филтрирайте съдържание като реклами или сайтове за възрастни, правилни печатни грешки в домейна, и още.

Най-добрите DNS решения за защита

По същество инструментът за защита от DNS действа като буфер, който ограничава излагането ви на онлайн заплахи. В крайна сметка, колко сте безопасни, зависи от качеството на продукта, който използвате. Нека разгледаме по-подробно какво е на разположение.

1. Neustar UltraDNS

8 най-добри решения за защита от DNS за вашата мрежа

Neustar UltraDNS е един от най-добрите DNS решения за защита за корпоративни потребители, които гарантира 100% достъпност на уебсайта. Neustar UltraDNS е високоефективно решение, което не включва закъснения и незабавни кешови хостове за предприятия, разположени до хостовете на Neustar.

Услугата е устойчив на отказ с 30 възли, разпределени на шест континента осигуряване на устойчивост на технологични и географски събития. Програмата има вградена DDoS защита с локално смекчаване да спрете нападателите в техните следи.

Цената на Neustar UltraDNS зависи от броя на запитванията, които искате да поддържате. Цените започват от 500 000 заявки за $ 30 (£ 24) на месец. Следващият пакет поддържа един милион заявки за $ 50 (£ 41). Последният пакет поддържа два милиона заявки при $ 90 (£ 73) на месец. Можете да научите повече на страницата с продукти.

2. Comodo Dome Shield

Comodo Dome Shield

Комодо КуполShield е решение за сигурно DNS филтриране, предназначено да защити корпоративните потребители онлайн. Comodo Dome Shield позволява на потребителя да следете уеб трафика в реално време и блок рискован уебсайтове. След като уебсайт бъде блокиран, той ще бъде добавен в черен списък, така че да нямате достъп до него по грешка в бъдеще. Конфигуриране Comodo Dome Shield е лесно и всичко, което трябва да направите, е да промените вашите DNS настройки на DNS на Shield.

Платформата контролира какво съдържание е блокирано чрез използването на правила за сигурност. Правилата за сигурност са правила, конфигурирани от потребителя, които изпълняват блокове на злонамерени сайтове, зловреден софтуер, фишинг атаки, шпионски софтуер, и други кибератаки.

Има безплатна версия на Comodo Dome Shield наречен Dome Shield Gold. Dome Shield Gold поддържа до 300 000 DNS заявки на месец. Платените версии се наричат ​​Dome Shield Platinum за предприятия и Dome Shield Platinum за MSP.

Версията MSP има допълнителни функции като способността да криптира целия DNS трафик и създайте Интегрален IP или Правила за базирани на IP блокове сайтове. Ще трябва да се свържете директно с компанията, за да видите оферта. Можете също да заявите демонстрация.

3. Cloudflare

Cloudflare

Cloudflare е друг топ доставчик на DNS. Можеш управлявайте всичките си домейни чрез един потребителски интерфейс или API. Cloudflare се използва широко, защото може да обработва светкавично бързо запитвания с име на домейн средна DNS скорост на търсене от 11ms. Cloudflare може да бъде конфигуриран като вторичен доставчик на DNS и ще автоматично актуализиране на записи когато основният доставчик на DNS се актуализира.

При използване Cloudflare не сте обект на ограничения за заявки, така че да останете защитени независимо от всичко. За допълнителна сигурност, Cloudflare употреби вградено балансиране на товара и автоматичен отказ. Тези функции помагат да поддържате DNS на разположение, дори ако има прекъсване или повреда.

Има четири версии на Cloudflare на разположение: Безплатно, Pro, Business и Enterprise. Безплатната версия не струва нищо и поддържа лични уебсайтове. Версията Pro струва $ 20 (£ 16) на месец на домейн за професионални уебсайтове.

Версията Business струва $ 200 (£ 163) на месец на домейн за уебсайтове за електронна търговия и други бизнеси, които изискват разширена функционалност за сигурност и производителност. Версията Enterprise е за предприятия, които изискват сигурност на предприятието и 24/7/365 поддръжка. Можете да се регистрирате за програмата.

4. StackPath DNS

StackPath DNS

StackPath DNS е DNS инструмент за защита който обработва заявки с висока скорост и ниска латентност. Данните от DNS се обработват на ръба на облака, за да осигурят най-добрата ефективност на крайния потребител. Сигурност-мъдър, решението предпазва от DDoS атаки от ниво 3 на ниво 5 и използва удостоверяване, за да се предотврати отравяне с DNS кеш.

Инструментът е добър избор, ако обработвате голям обем заявки заради него автоматизирано мащабиране, което поддържа производителност, ако има шип в заявките. Услугата е също много устойчива на неуспех с вградено балансиране на натоварването и отказ, за ​​да спрете услугата да не бъде пусната в действие, ако има прекъсване. Има няма нито една точка на отказ, което поддържа наличието на услугата висока.

Има четири версии на StackPath DNS на разположение за изтегляне: Global Managed DNS, Edge Deliver 20, Edge Delivery 200 и Edge Delivery 2000. Версията за глобален управляван DNS струва $ 10 (£ 8,21) на месец за два милиона заявки на месец. Edge Delivery 20 струва $ 20 (£ 16.43) на месец и включва два милиона DNS заявки на месец плюс CDN, WAF и мониторинг за пет услуги.

Edge Delivery 200 струва $ 200 (£ 164) на месец за пет милиона DNS заявки и мониторинг за пет услуги. Edge Delivery 2000 струва $ 2000 (1,642 £) на месец с 10 милиона на месец DNS заявки и мониторинг за до 10 услуги. Можете да изтеглите безплатната пробна версия, като се регистрирате за акаунт.

5. Paloalto Networks DNS сигурност

Пало алто мрежа DNS

Paloalto Networks DNS сигурност е DNS инструмент за защита който използва Филтриране на URL адреси, прогнозна анализа, и машинно обучение за да блокирате най-новите онлайн заплахи. Paloalto Networks DNS сигурност автоматично блокира злонамерените домейни и идентифицира DNS атаки за тунелиране в реално време.

Услугата е мащабируема, с базирана в облак база данни, което означава, че няма ограничение в броя на домейните, които може да блокира. Ако търсите интелигентно решение за защита от DNS с възможности за машинно обучение, Paloalto Networks DNS сигурност е продукт, който си струва да се обмисли. За да закупите Paloalto Networks DNS сигурност, ще трябва да се свържете директно с екипа по продажбите. Можете да заявите демонстрация.

6. Сирен DNS сигурност

Сирен DNS сигурност

Сирен DNS сигурност е облачно базиран инструмент за филтриране който предпазва от DNS атаки. Софтуерът блокира достъпа до злонамерени сайтове и съдържание. Можете да видите вашето използване в мрежата в реално време през таблото за управление. Таблото за управление ви позволява да преглед на дневник на активността, създайте персонализирани DNS политики, и генериране на отчети за уеб активност.

За да се запазят резултатите от браузъра чисти от заплахи, има Безопасно търсене функция, която филтрира обидното съдържание така че потребителят няма достъп до нищо проблематично. Вие също имате блокиране на политики за да контролирате съдържанието, което виждате, когато разглеждате онлайн.

Процесът на настройка за Сирен DNS сигурност е много проста и само за няколко минути можете да бъдете защитени от най-новите заплахи. Освен това не е необходимо да инсталирате агенти на устройства, които да бъдат защитени. Лекият процес на настройка прави Сирен DNS сигурност идеален за корпоративна среда.

Сирен DNS сигурност е инструмент, който се откроява в този списък, ако търсите филтриращ инструмент, който е лесен за разгръщане и конфигуриране. За да видите оферта за Сирен DNS сигурност, ще трябва да се свържете директно с компанията. Можете да заявите демонстрация на програмата.

7. Dx защита на Nexusguard

Nexusguard

Dx защита на Nexusguard е друга добре известна програма за защита от DNS. Dx защита на Nexusguard се захранва от глобална мрежа от разпределени възли, за да се осигури устойчивост срещу проблеми или прекъсвания на производителността. Бързият процес на настройка ви позволява да въведете IP адресите на вашите DNS сървъри и бъдете готови да отидете.

Можеш следете състоянието на вашия DNS чрез портала за клиенти. Порталът за клиенти ви показва статистически данни за DNS заявки и консумация на честотна лента. Тук ще конфигурирате кои домейни са защитени.

Dx защита на Nexusguard идва с Двуфакторна автентификация за да защитите акаунта си от неоторизиран достъп. Инструментът се препоръчва на тези, които искат по-кратко DNS управление. Ако се интересувате от изтегляне Dx защита на Nexusguard ще трябва да се свържете директно с екипа по продажбите. Можете да се свържете с тях на сайта им, за да поискате демонстрация.

8. DNSFilter

DNSfilter

DNSFilter е облачен DNS протектор създаден да спре злонамерен софтуер, вируси, фишинг атаки и други онлайн заплахи. DNSFilter използва функции като AI филтриране на съдържание за да контролирате какво съдържание може да получи потребителят. DNSFilter също има табло за управление, където можете преглеждайте сайтовете си, мрежова дейност, и генериране на отчети за сигурност.

Можеш конфигуриране на политики за филтриране на съдържание за да определите какво съдържание виждате. Например, можете да изберете какъв тип уебсайтове искате да блокирате. Дали това са незаконни сайтове, сайтове за възрастни, стрийминг сайтове и други. Тези списъци се поддържат от алгоритми, така че не е необходимо редовно да ги актуализирате ръчно.

Има три стандартни плана за DNSFilter; Basic, Pro и Enterprise. Базовата версия струва $ 0,90 (£ 0,74) на месец на потребител. Версията Pro струва $ 1,80 (£ 1,48) на месец, на потребител с допълнителни функции, като на клиентски отчети. Версията на Enterprise струва $ 2,70 (2,22 £) на месец на потребител с допълнително запазване на данни. Можете да започнете 14-дневния безплатен пробен период.

Най-добрите DNS решения за защита 

Изберете решение за защита от DNS, което най-добре отговаря на вашия бюджет и вашите бизнес изисквания. Внедряването на филтриране на съдържание не само ще ви защити онлайн, но ще ви помогне да постигнете по-положително преживяване при сърфиране. Разгръщането на програма за защита на DNS ще спре злонамерените лица да не могат да повлияят негативно на вашата онлайн активност.

Инструменти като Comodo Dome Shield, Сирен DNS сигурност, и StackPath DNS всички добри възможности за бизнес потребители. С правилните конфигурации ще можете да си осигурите най-добрата линия на защита срещу кибератаки.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 59 = 64

Adblock
detector