8 най-добри RMM решения и инструменти

8 най-добри RMM решения и инструменти

Какво е RMM?

Отдалечен мониторинг и управление (RMM) е софтуер, който обикновено се използва от управлявани доставчици на услуги, който им позволява отдалечено да наблюдават и събират данни на работните станции и сървърите на клиента си от където и да е в техните помещения. Този набор от инструменти обаче може да бъде полезен и за вътрешната ИТ поддръжка. RMM наистина може да ускори системата ви за поддръжка на потребители, като същевременно повиши сигурността на вашата система.

Ние обхващаме много подробности в инструментите, които представяме по-долу, но ако имате време само за кратко обобщение тук е нашия списък с 8-те най-добри RMM инструменти:

 1. SolarWinds RMM (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Част от набор от съоръжения, насочени към управлявани доставчици на услуги.
 2. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Облачен RMM за MSP с PSA, отдалечен достъп и само модел на ценообразуване само на техник с плащане.
 3. Site24x7 Мониторинг на сървъра (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Изчерпателен пакет за онлайн мониторинг на системата, който би работил добре за отдалечен мониторинг на клиентските мрежи и сървъри.
 4. Мрежов монитор на Paessler PRTG Унифициран монитор за мрежа, сървър и приложения, който включва функции за отдалечен мониторинг.
 5. Comodo One Безплатна RMM и мрежа за мониторинг на мрежата, предлагани от технологичен гигант за сигурност.
 6. ConnectWise Automate Системен монитор с акцент върху автоматизацията на процесите.
 7. Pulseway RMM, PSA и антивирусни услуги, всички в един пакет.
 8. Касея VSA Система за дистанционно наблюдение и управление, която включва автоматизирана поддръжка на задачи.

Ако работите с управляван доставчик на услуги (MSP), получаването на директен достъп до клиентски устройства за управление на софтуера не е само за отстраняване на проблеми. Можете да използвате системата за бордови потребители; особено полезно е, ако вашите клиенти разгръщат политика „донесете собствено устройство“ (BYOD) или използват мобилни устройства за своя персонал.

RMM ще разшири вашите автоматизирани процеси за управление на системата до отдалечени сайтове или клиентски сайтове и ще ви помогне да намалите вариациите на конфигурацията и грешките, които са често срещани, когато се прилагат ръчно. Тези инструменти също намаляват разходите, защото не е необходимо да поддържате технически персонал или отдалечен персонал. Сигурността на системата се възползва от RMM, защото съдържа ефективна сигурност на връзки на дълги разстояния, а също така премахва опасността от малко известен технически персонал, който посещава обекти – ситуация, която може да бъде подарък за маскиран натрапник.

Получаването на софтуер за RMM има много смисъл за предприятията, които централизират управлението на съоръженията за работа на много сайтове, виртуален бизнес, в който работят независими изпълнители, персонал в дома или MSP.

Можете да прочетете повече за тези опции в следващите раздели.

Най-добрите RMM инструменти

Елементите на дистанционното наблюдение и управление, които трябва да търсите, когато разследвате тази категория софтуер, ще варират в зависимост от ситуацията на вашия бизнес. Ако планирате да обновите целия си софтуер за управление на системата, тези инструменти, които работят като модули в по-широки системи за управление на инфраструктурата, трябва да ви привлекат. Можете да потърсите чисти функции на RMM, които подпомагат централизираните ИТ отдели, ако искате да поставите вътрешния си отдел за поддръжка. Системите RMM, които са част от по-широки системи за поддръжка на MSP, би трябвало да ви интересуват, ако вашата компания е доставчик на услуги.

Шестте системи в нашия списък с най-добрите инструменти за RMM обслужват различни специализирани пазари. Описанията по-долу трябва да ви позволят да изберете правилния софтуер за RMM за вашето предприятие.

1. SolarWinds RMM (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

SolarWinds RMM

SolarWinds е водещ производител на инструменти за управление на ИТ инфраструктура и произвежда набор от софтуер, специално насочен към MSP. Сред MSP системите на SolarWinds ще намерите Дистанционен мониторинг и управление модул.

Като инструмент, който е специално създаден, за да позволи на служителите на MSP да имат достъп до устройствата на клиентските компании, SolarWinds RMM се предлага с много лесна за използване операционна конзола. Достъпът до отдалечени устройства не се ограничава до операции с персонал. Автоматизираните процеси също могат да получат достъп до клиентска инфраструктура и за двете наблюдения, диагностика на ефективността, и софтуер за управление. Това включва контрол на фърмуера и операционната система и включва патч мениджър и антивирусен монитор.

Можете да подобрите мониторинга на сигурността си, като добавите модула SolarWinds Risk Intelligence. Най- Поща за осигуряване на SolarWinds модул разширява защитата на вашата система за електронна поща и можете да предлагате на клиентите услуги за възстановяване чрез Резервно копие на SolarWinds модул. MSP услугите, предлагани от SolarWinds, се изпълняват от MSP Manager и SolarWinds поемат контрол, която предлага инструменти за диагностика. Всички тези модули са предназначени да работят съвместно с помощната програма RMM за формиране на пакет за управление на ИТ услуги (ITSM). Всички тези инструменти обаче се продават отделно и могат да работят като самостоятелни инструменти, така че можете просто да се придържате към използването на RMM, без да се налага да купувате другите модули.

Конзолата за услугата е уеб-базирани, така че не е нужно да се притеснявате, че софтуерът може да не е съвместим с операционната система на вашия хост. Отдалечените устройства, които могат да бъдат наблюдавани със системата RMM, също могат да използват всякакви операционни системи и също така могат да проследяват виртуализации. RMM може да наблюдава настолни компютри, лаптопи, сървъри, и мобилни устройства.

Таблото за централизиране на всички помощни програми, от които ще се нуждае вашия обслужващ персонал, за да управлява правилно клиентските ресурси. Екраните на таблото за управление включват функционалност за плъзгане и пускане за разпределяне на задачите към ресурси и автоматизиране на много от процесите на управление, които вашите служители ще предприемат. Тази функционалност за разпределение се разпростира и върху функциите за управление на персонала, като позволява на ръководителя на екипа да разпределя проекти на персонала чрез таблото за управление.

Функциите за управление и проследяване се простират до условията за сигурност и производителност в инфраструктурата на клиента, които ще се показват на таблото на оператора като предупреждения. Тези състояния също могат да бъдат автоматично регистрирани чрез системата модул за отчитане.

Можете да изпробвате SolarWinds RMM на a 30-дневен безплатен пробен период. Това пробно предложение се разпростира и върху останалите елементи в пакета MSP на SolarWinds.

  8 най-добри инструменти и софтуер срещу спам

30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия на SolarWinds RMMStart

2. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

ATERA

ATERA е облачна платформа, насочена към малки и средни компании. Той е перфектният инструмент за доставчици на управлявани услуги, защото комбинира RMM комунални услуги с автоматизация на професионални услуги (PSA) функции. Това означава, че този инструмент предоставя всички елементи, необходими на MSP, за да поддържа клиенти и да ги таксува за прекараното време.

Достъп до средата на линия така че няма нужда да се притеснявате за поддържането на сървъри или софтуера Atera. Пакетът се таксува чрез абонамент на място, така че бизнесът с един оператор получава всички страхотни удобства, които голяма корпорация се радва от тази среда, без да се налага да разделяте голяма сума пари отпред. Тъй като бизнесът ви расте и поемате повече персонал, просто трябва добавете още абонаменти към акаунта ви в Atera.

Гъвкавостта на ценовата политика на системата Atera и онлайн конфигурацията прави това много привлекателно предложение за малки МСП, които разчитат на дистанционно базирани фрийлансъри за дежурния персонал. Не е нужно дори да осигурявате офис пространство за вашия персонал за поддръжка и можете да наемете стратегически разположени оператори по целия свят, които да предоставят 24-часова поддръжка на клиентите си при минимални разходи.

Освен основния мониторинг на устройствата, Atera предлага редица автоматизация на процесите настроики. Периодично сканираните устройства се сканират, генерират данни в реално време в конзолата за управление относно производителността и потенциалните проблеми със състоянието. Пакетът включва управление на пластирите и мониторинг на инвентара също.

Atera се предлага в три издания. Нарича се най-евтиният план професионалист и предоставя всички инструменти, които ще ви трябва за наблюдение и поддръжка на оборудването на отдалечения сайт на клиента ви.

Следващият пакет нагоре се извиква Растеж. Това дава възможност за повече едновременни сесии. Той включва агент за наблюдение, който се инсталира на Macs и също така ви дава мобилно приложение за влизане в конзолата за управление. Пакетът за растеж също включва чат система, за да улесни поддържаните потребители да се свързват с вашите оператори.

Обажда се горният план, предлаган от Atera мощност. Това включва функции за поддръжка на база данни, като записване на снимки и репликация за непрекъснатост на бизнеса, което ви позволява да предлагате допълнителни услуги за защита на данните на вашите клиенти.

Всички планове на Atera ви дават двуфакторна автентификация за защита на вашите комуникации с вашите клиенти и със системата Atera. Тази сигурност се разширява до 2FA за имейл. Всеки от плановете е достъпен на 30-дневен безплатен пробен период.

30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия на AteraStart

3. Site24x7 Мониторинг на сървъра (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

8 най-добри RMM решения и инструменти

Най- Site24x7 Мониторинг на сървъри полезността е достъпна в няколко издания и едно от тях е съобразено с MSP. Общият пакет от инструменти за мониторинг на инфраструктурата в тази система би работил много добре за компаниите, които предлагат договори за поддръжка на системата. Това е така, защото Site24x7 е облачна система. Можете да наблюдавате всяка мрежа навсякъде по света с този инструмент, стига тази мрежа да е свързана с интернет.

Моделът на ценообразуване за тази услуга е на базата на абонамент. Това, което прави това много интересно предложение за MSPs, е, че таксите не се изравняват на базата на техник. Вместо това те се изравняват на сървър или URL адрес. Компанията предлага четири цени на ниво услуги, но можете да разширите пакета си за малко пари, за да добавите повече мониторинг на сървъра. Това може да се окаже много икономично за MSP, които обслужват множество клиенти.

Site24x7 не само следи сървърите, но също така се представя особено добре за наблюдение на уебсайтове. Тази задача включва проследяване на поведението на мрежи, връзки, мрежови услуги, сървъри и приложения.

Пакетът ще ви предупреди за всяко статусни заплахи. Можете да гледате тези сигнали в онлайн конзолата и да ги изпращате като имейли или текстови съобщения. Услугата включва достъп чрез приложение за мобилни устройства, така че можете да следите ефективността на инфраструктурата, дори когато сте извън офиса.

Като онлайн услуга този инструмент може да бъде достъп до която и да е операционна система през браузър. Той е в състояние да следи работещите устройства Windows, Windows Server, Linux, Безплатно BSD Unix, и OS X. Тъй като наблюдава мрежи, приложения и сървъри, Site24x7 е много подходящ за наблюдение на виртуализациите. Може да общува с Microsoft Hyper-V и VMware виртуализация и Докер контейнери.

Като система за достъп от разстояние, Site24x7 няма проблем с наблюдението на работата на други облачни услуги. Ако не поддържате някоя от инфраструктурите си на място, все още можете да използвате Site24 / 7 за мониторинг на ефективността. Той е в състояние да наблюдава онлайн Microsoft Azure сървъри и Уеб услуги на Amazon.

Site24x7 се предлага в четири нива на обслужване, които са стартер, професионалист, класически, и начинание. Всеки по-висок план има повече услуги, включени в пакета. Можеш да получиш 30-дневен безплатен пробен период от цялата услуга Site24x7. Ако решите да не плащате в края на пробния период, акаунтът ви автоматично ще премине към безплатния пакет24×7. Това е ограничено до наблюдение на до пет URL или пет сървъра.

Site24x7 Monitoring ServerStart 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. Мрежов монитор на Paessler PRTG

Paessler PRTG

Мрежов монитор на Paessler PRTG е единна система за мониторинг на инфраструктурата. Той обхваща мрежи, сървъри и приложения. Въпреки че системата се предлага в ценови диапазони, всеки клиент получава един и същ пакет от софтуер. Цената на софтуера зависи от това колко части от пакета активирате.

В терминологията на Paessler, помощна програма за мониторинг се нарича „сензор“. Вие персонализирате софтуера според вашите нужди, като изберете кои датчици да активирате. Архитектурата на PRTG се поддава на използване на MSP. Мониторът е в състояние да проследява събитията в отдалечени сайтове. Тази способност обслужва централния отдел за управление на информационните технологии на многостранни WAN. Затова не е необходимо да поддържате технически ИТ персонал на всички свои сайтове. Същият сценарий се прилага за MSP, така че Paessler може да бъде управляван като ITSM за управление на инфраструктурата на клиентите.

Приложението на RMM на PRTG трябва да бъде допълнено от система за управление на Help Desk на трети страни, за да получи пълна поддръжка на MSP. Това е така, защото системата за наблюдение на Paessler не включва функциите за управление на екипа и за потвърждаване на нивото на услугата на общите MSP решения.

Въпреки че липсата на мониторинг на задачите е слабост на PRTG, тази опция има някои значителни ползи. Интегрираният подход на PRTG означава, че автоматично получавате всички мрежа, сървър, и инструменти за наблюдение на приложения от която се нуждаете, за да гарантирате ефективността на инфраструктурата на отдалечен сайт. Таблото за управление може да ви показва потоци в трафик в реално време около клиентска мрежа и дори връзките между вашия сайт и тези на клиента.

  16 най-добри безплатни Syslog сървъри за Linux и Windows

PRTG включва отлично функции за картографиране на мрежовата топология и включва визуализация на стека на приложения, която илюстрира зависимостите между потребителския софтуер и основните услуги и хардуер, които ги поддържат. Тази функция предлага чудесен начин да видите незабавно кой елемент от системата причинява проблеми с производителността.

Paessler не прави разлика между собствеността на сайта, така че ако имате лиценз за PRTG и активирате сензори за дистанционно наблюдение, можете да използвате софтуера за управление на съоръженията на клиентските компании също толкова лесно, колкото можете да наблюдавате собствените си отдалечени сайтове. Механизмите за контрол на достъпа на Paessler ви позволяват да дефинирайте различни потребителски групи с разпределени нива на достъп. Това дава възможност на MSP да предоставят привилегии за гледане на персонала на клиентите, което ви позволява да дадете на клиентите си степен на контрол върху тяхната собствена система за наблюдение. Можете дори да предлагате PRTG като агенция, като предоставяте пълен контрол на персонала на клиента, което ви позволява да предлагате пакет само за софтуер с поддръжка на опции.

Възможността за споделяне на PRTG реализация с вашите клиенти се улеснява чрез опцията Software-as-a-Service (SaaS) на инструмента. Това Облачна версия на системата Paessler премахва необходимостта от инсталиране на конзолен софтуер на клиентски сайтове. Въпреки това ще трябва да инсталирате агентски софтуер на всички сайтове за събиране на данни. Можете да получите 30-дневна безплатна пробна версия на Cloud-базиран PRTG с неограничени сензори. Освен това можете да изберете да инсталирате софтуера PRTG на място. Пакетът работи на Windows Server. Има и възможност за изтегляне на 30-дневен безплатен пробен период на локалния PRTG с неограничени сензори. След като изпитателният период приключи, можете да продължите използвайте софтуера безплатно ако активирате само до 100 сензора.

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

5. Comodo One

Comodo RMM

Comodo е основен играч в услуги за сигурност на връзката. Компанията създаде безплатна платформа за дистанционно наблюдение и управление, наречена Comodo One. Това е „freemium“ инструмент, тъй като основната система е свободна за използване, но трябва да плащате за допълнителни функции, като например функциите за защита на връзката. Тъй като RMM е свързан с отдалечен достъп през обществения носител в интернет, малко вероятно е някоя компания някога да използва тази услуга без сигурност. И така, по заобиколен начин, в крайна сметка плащате за Comodo One. Като се има предвид, че Comodo има отлична репутация на своите продукти за киберсигурност, защитата в Comodo One си струва да се плаща.

Системата Comodo One се предлага като облачна услуга. Той може да наблюдава LAN, WAN, други облачни услуги и хибридни системи. Инструментът също е ефективен монитор за Уеб приложения. Като Cloud услуга, тя е операционна система неутрална. Можете да го използвате за мониторинг Linux, Windows, и Mac OS компютри, както и операционни системи за мобилни устройства.

Comodo One включват модул за дистанционно наблюдение и управление. Освен това има опция за управление на мобилни устройства, мениджър на мобилни приложения, автоматизиран мениджър на кръпка и устройство за дистанционно управление и достъп. Това е много изчерпателно ITSM пакет.

В допълнение към всички тези съоръжения, които представляват интерес за MSP, Comodo One предлага и помощни програми за мониторинг на системата, които включват мрежов монитор за ефективност, помощна програма за оценка на риска, системния одит и мениджър на инвентаризация, картографиране на топологията и инструмент за съответствие на политиката.

RMM модулът включва автоматизация на професионални услуги (PSA), който ви дава възможности за билети и проследяване на задачи за нуждите на вашия екип за управление. Инструментът улеснява отдалечения достъп и споделянето на работния плот, което позволява на техниците да коригират проблемите на отдалечени устройства ръчно.

Докато конзолата за управление е достъп до интернет чрез уеб браузър, следените крайни точки трябва да имат инсталиран агент. Така че можете да наблюдавате всяко устройство навсякъде, стига да има инсталиран отдалечен агент на него. И двете от тези комуникационни пътеки ще трябва да бъдат криптирани, за да се гарантира поверителност, и тогава тези, които Комодо таксува за екстри, започват.

Мрежите, които имат инсталиран отдалечен агент, могат да бъдат картографирани и одитирани автоматично чрез Comodo One. Фазата на откриване води до мрежова инвентаризация, която осигурява маршрут за отдалечен достъп. Системата Comodo One непрекъснато ще наблюдава регистрирани устройства, търсейки слабости в сигурността и неоторизирани промени в конфигурацията с 18 системни теста. Полезните услуги за добавяне включват DDoS защита, DNS услуги, Съхранение в облака, управление на мобилни устройства, и автоматизирано архивиране на данни.

6. ConnectWise Automate

Свързващо управление на крайни точки

ConnectWise Automate е система за управление на мрежата, която включва RMM съоръжения. Инструментът ви позволява дистанционно да наблюдавате крайни точки, мрежи, сървъри и софтуер. Това е страхотна система за ИТ поддръжка, тъй като включва сигнали за състояние, както и директен отдалечен достъп. Отдалечен достъп може да бъде предоставен на автоматизирани процеси като управление на пластирите, контрол на конфигурацията, и програми за актуализация на софтуера.

Възможността да се използва този инструмент за директен отдалечен достъп на лицата означава, че той може да се използва за задачи за поддръжка един на един. Това включва разговори с потребителя и позволява на техника да коригира директно системните грешки. Този сценарий също така позволява инструмента да се използва за обучение, екипни задачи и семинари.

Както подсказва името на този продукт, централен елемент на помощната програма е възможността за автоматизиране на много процеси чрез скриптове, които могат да бъдат написани и изпълнени в средата. Скриптите могат да се прилагат и като работни процеси и в пакета има шаблони и предварително написани процеси. Така че, това е гъвкав инструмент, който е идеален за MSPs или IT отдели за поддръжка, които обслужват много отдалечени потребители.

Модулите за управление на потребителите на пакета ви позволяват да настроите процесите на борда, които се задействат от потребителя след имейл. Стандартните процедури за настройка могат да бъдат създадени чрез групови политики за да се гарантира, че фиксирана, съвместима конфигурация е наложена на всички устройства от същия тип и функция. друг функции за самообслужване на системата дават възможност на потребителите да проверяват състоянията на акаунта си и да изпълняват администраторски задачи, като например промяна на самите пароли. Тези помощни програми ще ви помогнат да намалите броя на светските задачи, които се очакват от техническите специалисти по поддръжка на ИТ.

  Как се провежда тест за стабилност на мрежата

ConnectWise Automate се предлага като услуга за абонамент, базирана в облак. Този модел на ценообразуване прави системата напълно мащабируема и достъпна за всички видове организации за поддръжка от обслужване от един човек до големи екипи от MSP, обслужващи множество организации. Услугата може да бъде изтеглена като 14-дневна безплатна пробна версия.

7. Pulseway RMM

Pulseway

Pulseway е проектиран да поддържа MSP. Пакетът е разделен на три модула: Pulseway RMM, Pulseway PSA, и Pulseway Antivirus. PSA модулът ще ви помогне да зададете задачи на екипи, включително достъп до билети за потребителите и проследяване на напредъка. RMM модулът ще даде на вашия екип инструментите за ефективно управление на отдалечените системи.

Това е облачна услуга, така че не е нужно да инсталирате конзолата на собствените си сървъри. Инструментът може да наблюдава Linux, Windows, и Mac OS системи и е особено ефективен при проследяване на приложения и уеб услуги. Pulseway се интегрира със съществуващите ви системи за управление на достъпа, като Active Directory и е в състояние да наблюдава VMWare, Citrix, и Hyper-V virtualizations.

Характеристиките на услугата на Pulseway включват автоматизация на задачи, базирани на работния процес и скриптове, управление на пластирите, контрол на конфигурацията, Сигнали за състояние на SNMP, инсталация на софтуер, и управление на актуализациите. PSA модулът прилага политики и одити за спазване на SLA и стандартите за сигурност.

Таблото за услугата може да бъде достъпно чрез приложение за мобилни устройства, така че е много подходящ за отделни изпълнители, които искат да предоставят 24-часови услуги. Това също означава, че можете да изкарате своя технологичен екип на полето или да ровите от техните бюра, без да губите контакт.

Моделът на ценообразуване на услугата е на база абонамент и се таксува за контролирана крайна точка. Това прави Pulseway изключително мащабируем. Той обслужва както физически лица, малки предприятия, така и големи предприятия, включително МСП, които обслужват много клиенти.

Функциите за мониторинг на работата на екипа включват също сигнали, за да се гарантира, че се спазват графиците на задачите и да се даде възможност за добавяне на допълнителни ресурси към задачи, които изглежда изостават. За текущ мониторинг на системата, здравето както на собствената ви собствена мрежа, така и на тези на вашите клиенти, може да бъде подпомогнато от персонализирани сигнали, които комбинират условията за изпълнение. Те ви позволяват да се справите с кризите и да разпределите допълнителна инфраструктура или да преразпределите съществуващите ресурси. Допълнителните услуги, предлагани от Pulseway, включват услуга за архивиране на данни в облак и специализирана защита на уеб сървъра.

Мониторингът на двете услуги за клиентите и работата на членовете на екипа се поддържа от система за отчитане в Pulseway. Системата включва стандартни предварително написани отчети и можете също така да сглобите свои собствени персонализирани формати отчети.

Има безплатна версия на Pulseway за индивидуална употреба, която ви позволява да поддържате две крайни точки. По-широката, платена версия, наречена екип, се предлага на 14-дневна безплатна пробна версия. Можете също така да изберете да получите Team като локална версия. Екипът включва множество акаунти и групови политики за технически акаунти, които позволяват на ръководителите на екипи да контролират правата за достъп.

8. Kaseya VSA

Касея VSA

Касея е облачна система за мониторинг на ИТ инфраструктурата който има RMM възможности в продукт, наречен VSA.  Модулът за отдалечен достъп на Kaseya VSA се нарича Live Connect. Тази система улеснява директните, ръчни връзки, както и връзките, които обслужват автоматизирани процеси.

VSA позволява много автоматизация на стандартните задачи, които MSP и нейният персонал са призовани да изпълняват. Този списък със задачи включва на борда на потребителите. Инструментът ще управлява инсталирането на софтуер и ще следи наличието на пачове и актуализации за операционните системи, фърмуера и софтуера на клиента.

Kaseya VSA не управлява само рутинни задачи. Системата за сигнализиране в инструмента ще уведоми персонала ви на всички проблеми със състоянието на оборудването в мрежите на вашите клиенти. Тази функция означава, че не е нужно да чакате потребителите да се обаждат с оплаквания, преди да разберете, че мрежата е под напрежение.

Много полезен модул на Kaseya VSA е AssetIQ. Това е платформа за документация, която ви позволява да настроите онлайн помощ за потребителите, да напишете скриптове на работния процес за поддръжка за техници или дори да предоставите интерактивни ръководства за обучение. Kaseya VSA също включва SLA и одит на стандарта за сигурност. Други функции включват резервни съоръжения и онлайн съхранение и модул, който координира с вашия антивирусен софтуер, за да се гарантира, че софтуерът и базата данни на заплахите се актуализират редовно.

MSP също трябва да обмислят инсталирането Kaseya BMS редом с VSA. Системата BMS ще ви предостави PSA функции за доставяне на билетна система, проследяване на задачи и система за таксуване.

Kaseya VSA е подходящ за индивидуални техници за поддръжка на свободна практика и вътрешен ИТ персонал за поддръжка. Онлайн услугата, базирана на абонамент на Kaseya, го прави напълно мащабируем – плащате само за броя на крайните точки, които поддържате. Можете да получите 14-дневен безплатен пробен период на Kaseya VSA. Ако сте MSP, ще се възползвате от инсталирането на Kaseya VSA и Kaseya BMS. Можете също така да получите 14-дневна безплатна пробна версия на системата за управление на бизнеса.

Избор на RMM инструмент

На пазара има много наистина добри инструменти за RMM. Много от тях са много сходни и е много трудно да избирате между тях. Добър пример за тази ситуация се крие в приликите между Kaseya VSA, Pulseway, и ConnectWise Automate.

Добро място за начало, когато решавате между вашите системи за кандидатстване, е да определите дали ще ви е по-добре облачна услуга или ако предпочитате инсталирайте софтуера на вашия собствен сървър. Проверката на изискванията на операционната система на вашите кандидат-системи също ще стесни вашите възможности и ще ви насочи към RMM-ите, които са написани да работят на системата на вашия сървър.

Безплатните опити и безплатните опции, предлагани от инструментите, препоръчани в нашия списък, също ще ви помогнат да решите коя система е подходяща за вас. Възползвайте се от тези възможности за безплатно тестване за да се гарантира, че системите, които обмисляте, ще изпълнят всички ваши изисквания.

Използвате ли RMM? Бихте ли препоръчали системата, която използвате на други? Опитали ли сте някой от инструментите в този списък? Оставете съобщение в Коментари раздел по-долу и споделете опита си с общността.

Инструментите за дистанционен мониторинг и управление са от съществено значение за управляващите доставчици на услуги и те също ще се окажат полезни за централизираните вътрешни ИТ отдели.

About the author

Comments

 1. бизнес нуждите на различни компании и доставчици на услуги. Всички те предлагат различни функции и възможности за отдалечено мониториране и управление на работните станции и сървърите на клиентите. Най-добрите RMM инструменти включват SolarWinds RMM, Atera, Site24x7 Мониторинг на сървъра, Мрежов монитор на Paessler PRTG, Comodo One, ConnectWise Automate, Pulseway RMM и Kaseya VSA. Изборът на подходящия RMM инструмент зависи от нуждите на вашия бизнес и клиенти. RMM може да ускори системата ви за поддръжка на потребители и да повиши сигурността на вашата система, като намали разходите и рисковете.

 2. бизнес нуждите на различни компании и доставчици на услуги. Всички те предлагат различни функции и възможности за отдалечено мониториране и управление на работните станции и сървърите на клиентите. Най-добрите RMM инструменти включват SolarWinds RMM, Atera, Site24x7 Мониторинг на сървъра, Мрежов монитор на Paessler PRTG, Comodo One, ConnectWise Automate, Pulseway RMM и Kaseya VSA. Изборът на подходящия RMM инструмент зависи от нуждите на вашия бизнес и клиенти. RMM може да ускори системата ви за поддръжка на потребители и да повиши сигурността на вашата система, като намали разходите и рисковете.

 3. бизнес нуждите на различни компании и доставчици на услуги. Всички те предлагат различни функции и възможности за отдалечено мониториране и управление на работните станции и сървърите на клиентите. Най-добрите RMM инструменти включват SolarWinds RMM, Atera, Site24x7 Мониторинг на сървъра, Мрежов монитор на Paessler PRTG, Comodo One, ConnectWise Automate, Pulseway RMM и Kaseya VSA. Изборът на подходящия RMM инструмент зависи от нуждите на вашия бизнес и клиенти. RMM може да ускори системата ви за поддръжка на потребители и да повиши сигурността на вашата система, като намали разходите и рисковете.

Comments are closed.