8 най-добрите DDoS платформи за защита на услуги

8 най-добрите DDoS платформи за защита на услуги

DDoS или Разпределено отказ от услуга е една от най-големите заплахи, с които се сблъскват съвременните предприятия онлайн. Честотата на DDoS атаките се е увеличила 2,5 пъти през последните 3 години, което ги прави по-разпространени от всякога. В тази статия ще разгледаме 8-те най-добри услуги за защита на DDoS. Но първо, нека разгледаме какво е DDoS атака.

Покриваме всяка услуга по-долу, но ако имате време само за бърз поглед, ето нашия списък с 8-те най-добри DDoS услуги за защита:

  1. SolarWinds Security Event Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Изчерпателен инструмент, който може да открие и следи множество мрежови събития, включително DDoS атаки. Поддържа дневници на IP на атакуващите и дори блокира IP адресите.
  2. Защитна стена на уебсайта Sucuri (НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ) Този WAF инспектира целия входящ трафик на HTTP / HTTPS, блокира подозрителния трафик. Използва усъвършенстваните възможности на Geoblocking.
  3. Защитна стена за уеб приложение StackPath (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Друг способен WAF използва поведенчески алгоритми за откриване и блокиране на атаки. Има конфигурируеми DDoS прагове.
  4. Link11 Облачната услуга за защита може да открие и смекчи атаките. Лесен за внедряване, използва AI и таблото за управление дава добър поглед върху поведението на сървъра.
  5. CloudFlare Капацитетът на мрежата може да се справи с някои от най-големите известни атаки. Използва база данни за IP репутация за управление на широк спектър от типове атаки.
  6. AWS Shield Анализира входящия трафик с помощта на мониторинг на потока, филтриране на пакети и приоритизиране на трафика в реално време.
  7. Akamai Prolexic Routed Блокирайте DDoS атаки като UDP наводнения, SYN наводнения, HTTP GET и POST наводнения.
  8. AppTrana Използва глобална база данни за заплахи, за да разпознае поведението на заплаха, за да разработи правила и условия за предупреждение за вашите активи на мрежата.

Какво е DDoS атака?

По време на DDoS атака, нападател използва мрежа от компрометирани компютри, наречена ботнет, за да изпраща трафик към вашата мрежа. Трафикът затрупва мрежовите ресурси на потребителите и прави услугите недостъпни. Например, може да имате проблеми с достъпа до интернет или използването на приложение.

Софтуерът за профилактика на DDoS е предназначен да блокира злонамерен трафик да достигне до вашата мрежа. Всяко решение е различно в своя подход поради разнообразието от DDoS атаки, с които можете да се сблъсквате ежедневно. Общите DDoS атаки включват ICMP наводнение, SYN наводнение, Пинг на смъртта, Slowloris, и още. Всяка от тези атаки е насочена към различни уязвимости и трябва да бъде защитавана по различни начини.

1. SolarWinds Security Manager Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

8 най-добрите DDoS платформи за защита на услуги

SolarWinds Security Event Manager е инструмент за защита на DDoS с възможности за наблюдение на дневника на събитията. Журналите за събития са ключов ресурс за откриване на злонамерени субекти, които се опитват да нарушат вашата мрежа.

За да ви предпази от нападатели SolarWinds Security Event Manager поддържа a списък на известни лоши актьори за да може програмата автоматично блокира IP от взаимодействие с вашата мрежа. Списъкът е снабден с общност, така че да останете защитени от най-новите заплахи.

По време на атака можете също конфигуриране на сигнали за да ви уведоми, когато подозрителен източник ви изпраща трафик. Дневниците, записани от SolarWinds Security Event Manager може да се използва и за смекчаване на DDoS и ретроспективен анализ. Можете да филтрирате чрез резултати, за да намерите сметки, IP адреси, или периоди от време да анализираме по-подробно.

  Подобрете ефективността на мрежата в 10 стъпки плюс най-добрите инструменти за честотна лента

Ако търсите инструмент SIEM с възможности за защита на DDOS, SolarWinds Security Event Manager е проста и достъпна опция. SolarWinds Security Event Manager започва от цена от 4655 долара (£ 3,819). Можете също да изтеглите 30-дневен безплатен пробен период.

SolarWinds Security Event ManagerDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. Защитна стена на уебсайта Sucuri (НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ)

Защитна стена на уебсайта Sucuri

Защитна стена на уебсайта Sucuri е защитна стена на уебсайт за приложение което може да предотврати DDoS атаки и подбуди с нулев ден. Защитната стена на уебсайта Sucuri проверява целия входящ трафик на HTTP / HTTPS и блокира подозрителния трафик да достигне до вашата услуга. Това спира ботнетите да могат да поставят вашия сайт офлайн.

За допълнителна защита Защитна стена на уебсайта Sucuri употреби гео-блокиране. Геоблокирането блокира посетителите на вашия сайт от трите най-добри страни с DDoS атаки. Ако обаче искате да контролирате достъпа в по-малка степен, можете IP адреси на бял списък че имате доверие, за да можете да комуникирате с вашия екип, без той да бъде блокиран.

Има четири версии на Защитна стена на уебсайта Sucuri на разположение за закупуване: Основен, професионалист, Бизнес, и Персонализирани решения. Основната версия започва от $ 9.99 (£ 8.19) на месец. Pro версията започва от $ 19.98 (£ 16.39) на месец с поддръжка на SSL сертификати.

Бизнес версията струва $ 69.93 (£ 57.35) на месец с допълнителни функции. Персонализираните решения са адаптивни пакети на уебсайта им, където можете да разговаряте с онлайн асистент и да научите повече.

Подробности за плана на уебсайта Sucuri FirewallView

3. Защитна стена за уеб приложение StackPath (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

8 най-добрите DDoS платформи за защита на услуги

StackPath е решение за защита на DDoS и Защитна стена на уеб приложение създаден за защита от киберпрестъпници. StackPath осигурява слоеве 3, 4, и 7 защита. В слой 7 решението използва поведенчески алгоритми за откриване и блокиране на обемни атаки на приложния слой. Възможностите за смекчаване на програмата включват атаки като HTTP, UDP, и SYN наводнения.

За справяне с по-големи атаки, StackPath е с капацитет 65 Tbps (по-висока от най-голямата DDoS атака при запис). Наличният капацитет осигурява съпротива срещу дори най-силните атаки. StackPath също е в състояние да блокира атаки от всяка точка на света чрез мрежата си от крайни места.

За да защитите вашите приложения от компрометиране, Защитна стена на уеб приложение може да се конфигурира с прагове DDoS. Можеш конфигурирайте DDoS прагове за да се определи кога DDoS двигателят ще отговори на атака. Например, ако праг на домейн или праг на спукване надвишава предварително определен брой заявки.

Налични са много опции за ценообразуване StackPath но двете най-подходящи индивидуални услуги са CDN пакет и WAF пакет. CDN пакетът струва $ 10 (£ 8,21) на месец за защита на DDoS от мрежовия слой. Пакетът WAF струва $ 10 (£ 8,21) за защита на DDoS от мрежовия слой и защита на DDoS от приложен слой. Можете да изтеглите безплатната пробна версия.

StackPath DDoS служба за защита с CDN & WAFF първи месец БЕЗПЛАТНО

4. Връзка11

8 най-добрите DDoS платформи за защита на услуги

Link11 е облачно базиран инструмент за защита на DDoS. Системата може откриване и смекчаване на DDoS атаки в мрежата и инфраструктурата през слоеве 3-7 в реално време. Софтуерът използва изкуствен интелект (AI) за откриване на атака.

  Ръководство за UDP (User Datagram Protocol)

AI анализира последователностите на известни модели на атака и използва тези данни, за да се сравнява с използването на живо. Ако връзката с мрежата се държи по същия начин, както потенциалният атакуващ, платформата може отговори веднага с уведомление чрез SMS, след като бъде открита заплаха.

По отношение на настройката, Link11 е много лесно да се разгърне, защото се изпълнява в облака. Не е необходимо да настройвате допълнителен хардуер и за няколко минути можете да конфигурирате платформата, за да защитите вашата инфраструктура от атака. Най- мониторно табло ви предоставя a централизиран изглед на трафика, приложение и сървър служба за защита на поведението може да открие и смекчи атаките. Лесен за внедряване, използва AI и таблото за управление дава добър изглед на поведението на сървъра така че можете да видите какво става.

Има и а функция за отчитане така че можете да генерирате отчети за събития за сигурност. Програмата ви позволява да планирайте отчетите или ги генерирате ръчно в зависимост от вашите нужди.

Link11 е една от най-използваните платформи за защита на DDOS в този списък, тъй като съчетава простотата с първокласната автоматизация. AI е отличен в навигацията на най-новите заплахи. Ако искате да видите цената на Link11 ще трябва да се свържете директно с компанията. Можете да заявите пробна версия.

5. Cloudflare

8 най-добрите DDoS платформи за защита на услуги

Cloudflare е високоефективна DDoS услуга за защита, която има a капацитет на мрежата от 30 Tbps, 15x тази на най-голямата DDoS атака, регистрирана някога. Големият капацитет прави Cloudflare устойчив дори на най-мощните атаки. За да бъде в крак с новите форми на атака, софтуерът използва IP репутационна база данни което блокира нови заплахи в 20 милиона различни имоти.

Защитите на Cloudflare са проектирани да покриват редица от DDoS и атаки за нарушаване на данни. Например продуктът използва ограничаване на скоростта, за да блокира посетителите на мрежата с необичайно високи проценти на заявки. По същия начин той използва мрежа за доставяне на съдържание или CDN, за да гарантира, че мрежата остава достъпна. CDN се поддържа от 193 центрове за данни в 90 държави.

Има четири различни версии на Cloudflare; Безплатно, професионалист, Бизнес, и начинание. Безплатната версия не струва закрепване на хора с личен уебсайт. Pro версията струва $ 20 (£ 16) на месец с a Защитна стена на уеб приложение създаден за професионални уебсайтове, блогове и портфейли.

Версията Business струва $ 200 (£ 164) на месец с възможност за използване на персонализирани WAF правила, 100% време за SLA и най-бързата скорост. Версията Enterprise е персонализируем пакет с посочен инженер на решения и се определя за всеки отделен случай. Можете да разгледате техните ценови планове или да изтеглите безплатната пробна версия.

6. AWS Shield

AWS Shield

AWS Shield е управлявано решение за защита на DDoS, което използва мониторинг на потока за анализ на входящия трафик. Чрез мониторинг на данните за потока AWS Shield може да открие злонамерен трафик в реално време. Решението използва и други защитни мерки като филтриране на пакети и приоритизиране на трафика за контрол на управлението на трафика в мрежата.

Можете също напишете правила с AWS WAF за защита от атаки на приложен слой. За по-напреднала защита има AWS Shield Advanced. AWS Shield Advanced употреби капацитет за смекчаване за да се сведе до минимум ефекта от по-големи DDoS атаки. На разположение има и специализиран екип за реакция, който да помага при ръчни смекчавания при по-сложни атаки.

  12 най-добри инструменти за мониторинг на производителността на сървъри и приложения

На пазара се предлагат две основни версии на AWS Shield: AWS Shield Standard и AWS Shield Advanced. AWS Shield Standard е безплатен и осигурява защита срещу обща мрежова и транспортна DDoS атака.

AWS Shield Advanced включва допълнителни защитни функции за Amazon Elastic Compute, Amazon CloudFront, AWS Global Accelerator и Elastic Load Balancing. AWS Shield Advanced струва 3000 долара на месец плюс допълнителни такси за използване. Можете да започнете с AWS Shield тук.

7. Akamai Prolexic Routed

Akamai Prolexic Routed

Akamai Prolexic Routed е управлявана DDoS услуга за сигурност които могат да блокират DDoS атаки като UDP наводнения, SYN наводнения, HTTP GET, и POST наводнения. Akamai Prolexic Routed има смекчаване на нулата секунда така че заплахите да бъдат забелязани в момента, в който се появят. Ако обаче се нуждаете от повече поддръжка, имате съдействието на Центъра за сигурност на операциите, за да се върнете на 24/7.

Мониторингът на мрежовия трафик е друга функция, която Akamai Prolexic Routed използва за улов на атаки рано. Можеш преглед на данните за трафика в реално време през таблото за управление. Можете също да паднете обратно на 8.0 Tbps честотна лента осигурени от глобалната мрежа на Akamai с 19 разпределени центрове за почистване, разпределени в целия свят.

Като цяло, ако след това търсите услуга за защита на DDoS с висока производителност Akamai Prolexic Routed си струва да разгледаме Ако искате да видите цените за Akamai Prolexic Routed тогава ще трябва да се свържете директно с търговския екип. Можете да започнете безплатна пробна версия тук.

8. AppTrana

8 най-добрите DDoS платформи за защита на услуги

AppTrana е управлявано решение за смекчаване на DDoS, което може защита срещу слой 3, 4, и 7 атаки. AppTrana използва a Глобална база данни за заплахи да следи последните заплахи. Базата данни се основава на информация на клиента, така че продуктът да може разпознаване на обичайното поведение на DDoS атака.

AppTrana използва своята база данни за разработват правила и условия за предупреждение за вашите уебсайтове. Сайтовете се наблюдават 24 × 7, за да се гарантира, че няма атака да се разлее по мрежата. Софтуерът също може автоматично открива ботнети въз основа на тяхното поведение и ги блокирайте. Това означава, че ботнетът не може да наруши вашия сайт. За да запазите мрежата защитена от атаки на слой 3, AppTrana е създаден на AWS, за да помогне да се противопоставят на често срещаните обемни атаки.

Има три версии на AppTrana достъпна за използване; Основен, напреднал, Premium. Основният пакет е Безплатно и включва двуседмични сканирания за сигурност, OWASP, Top 10 Threat Detection и SANS Top 25 Detection уязвимост. Версията Advance струва $ 99 (£ 81) на приложение на месец с неограничени сканирания за сигурност, защитна стена на уеб приложение, смекчаване на DDoS и други.

Версията Premium струва $ 399 (£ 327) на приложение на месец за управлявано DDOS смекчаване, управлявани персонализирани правила за сигурност, 24/7 мониторинг от експерти по сигурността и други. Пробната версия можете да изтеглите тук.

Защитете се със служба за защита на DDoS

Широкото използване на DDoS атаки направи услугата за защита на DDoS необходимост. Без такъв нямате средства, чрез които да се предпазите от онлайн нападатели. Необходима е само една атака, за да поставите мрежата си офлайн и да ви струва хиляди или десетки хиляди долари щети.

Независимо дали решите да използвате вътрешен продукт като SolarWinds Security Event Manager или управлявана услуга за защита на DDoS като Akamai Prolexic Routed, важно е да сте наясно какви услуги защитавате.

Например, ако искате да защитите вашия уебсайт, тогава защитната стена на приложението за уеб сайт е като Защитна стена на уебсайта Sucuri вероятно ще е най-добрият ви избор. Не забравяйте, че не всички DDoS атаки са еднакви и нападателите гледат да ударят защитата ви там, където най-малко очаквате.

About the author

Comments

  1. говорим за DDoS атаки, това е сериозна заплаха за онлайн предприятията. Честотата на такива атаки се е увеличила значително през последните години, което прави защитата от тях още по-важна. В статията се разглеждат осем от най-добрите услуги за защита от DDoS, като всяка от тях има своите предимства и недостатъци. SolarWinds Security Event Manager е един от най-добрите инструменти за откриване и следене на мрежови събития, включително DDoS атаки. Sucuri и StackPath също предлагат мощни защитни стени за уебсайтове и уеб приложения. Link11, CloudFlare, AWS Shield, Akamai Prolexic Routed и AppTrana са други висококачествени услуги за защита от DDoS. Всеки от тези инструменти има своите уникални функции и може да бъде избран в зависимост от нуждите на вашето предприятие. Важно е да се защитите от DDoS атаки, за да гарантирате непрекъснатостта на вашите услуги и да предпазите вашите клиенти от нежелани прекъсвания.

Comments are closed.