8 най-добрите SQL Query Builders

8 най-добрите SQL Query Builders

Без значение как го срежете, създаването на ръчен код и SQL заявки от нулата е невероятно отнемащо време. Често е по-ефективно да се използва SQL конструктор на заявки, за да се разработи SQL заявки вместо това. Много инструменти предлагат функции, като GUI и табла за управление с влачене и пускане, за да ускорят развитието.

Ето и нашето списък на 8-те най-добри SQL Query Builders:

  1. Redgate SQL подкана SQL редактор с контекстуален предсказуем текст, който може да предложи следващата ключова дума, от която се нуждаете за вашето изявление.
  2. dbForge Query Builder Визуален SQL строител, който включва елементи за извличане с плъзгане и пускане и изброяване на списък, които да ви помогнат да създадете изявления.
  3. SentryOne SQL Sentry Анализатор на ефективността на базата данни, който забелязва неефективни заявки, за да ви помогне да се изпълняват по-бързо скриптове.
  4. FlySpeed ​​SQL заявка SQL редактор, който има визуални функции с плъзгане и пускане, както и проверка на правописа и предложения за написани SQL оператори.
  5. SQL тунер за заявки (SQL Diagnostic Manager) Допълнение към SQL Diagnostics Manager, този инструмент анализира заявки и открива грешки.
  6. RazorSQL Визуален конструктор на SQL заявки, който включва синтаксично цветово кодиране и съвпадение на скоби, за да ви помогне да избегнете често срещани грешки.
  7. Data Xtractor Визуален SQL строител, насочен към тези, които нямат опит в SQL. Предлага се в безплатни и платени версии.
  8. Idera Rapid SQL Визуален SQL строител заедно с редактор на текстови изявления. Редакторът включва цветно кодиране на синтаксиса и подчертаване на грешки.

8-те най-добри SQL Query Builders

Разглеждаме осемте най-добри SQL конструктори на заявки.

1. Redgate SQL подкана 

RedGate SQL подкана

Redgate SQL подкана е Инструмент за създаване на SQL които могат да предоставят кодови предложения, докато пишете. Софтуерът прави контекстуални препоръки базирани на правила за анализ на кодове и има а фрагмент от кодова библиотека за които потребителят да се позове. Има и обширни опции за форматиране, така че можете да изберете точно кои скриптове искате да форматирате или да блокирате да бъдат форматирани определени блокове.

Освен това е много лесно да анализирате кода си Redgate SQL подкана. Можете да задържите курсора на мишката върху парче код, за да видите проблемите с кода и след това щракнете върху иконата на крушката за повече информация. Има над 90 правила, налични извън кутията които могат да се управляват чрез менюто с опции.

SQL Prompt Pro може да се интегрира с Студио за управление на SQL Server и Визуално студио така че можете да създавате точни SQL заявки по-ефективно. Има няколко функции, които са уникални за SSMS версията на SQL Prompt Pro. Можеш спасяване, предварителен преглед, и Възстанови раздели от последната ви сесия.

SQL Prompt Professional започва от цена от 385 долара (296.50) за един лиценз. SQL Prompt се предлага и като част от SQL Toolbelt Essentials, която включва девет други SQL Server продукти за 1600 долара (£ 1,232) и SQL Toolbelt, която включва 14 допълнителни инструмента за $ 3,110 (£ 2,395). Можете да изтеглите 28-дневната безплатна пробна версия.

2. dbForge Query Builder 

dbforge строител на заявки

dbForge Query Builder е конструктор на заявки, създаден да помогне създайте сложни SQL заявки. Можеш изгответе заявки през визуална диаграма за запитвания и добавете под-заявки да надгражда основите на основната заявка. Има и а функция за плъзгане и пускане така че можете лесно да добавяте таблици Можете обаче да използвате попълването на код, за да изградите висококачествен код.

За помощ при редактиране на код, dbForge Query Builder има автоматична проверка на синтаксиса на SQL. За по-големи заявки можете да използвате Контур на документа прозорец, за да се движите по-бързо. Има и опция за използване на по-общи функции за редактиране на SQL като отметки, търсене на текст, и оцветяване.

Най- оформлението на прозореца може да бъде персонализирано, с подчертаване и персонализиране на лентата с инструменти. Можете дори да изберете каква UI кожа искате да използвате. След като приключите с кодирането, можете да експортирате данни в 10 различни формата, включително HTML, CSV, XML, PDF, MS Excel, MS Access, DBF, ODBC, и Текст.

dbForge Query Builder е насочена към тези, които искат да направят преживяването на кодирането възможно най-безболезнено. Цената също е много конкурентна. Стандартното издание на dbForge Query Builder започва от $ 99.95 (£ 76.97) за един лиценз. Има и 30-дневен безплатен пробен период.

3. SentryOne SQL Sentry 

SQL Sentry

SentryOne SQL Sentry е инструмент за изпълнение на база данни това помага да коригирайте бавни SQL заявки. Продуктът може поставям диагноза и оптимизирайте лошо изпълняващите SQL заявки. С Топ SQL изглед, можете да видите диаграми на план за изпълнение и история на заявките, за да намерите заявки, които трябва да бъдат коригирани.

Автоматизирани сигнали да ви уведомява, когато заявката съответства на определени условия или параметри. Например, ако заявката се изпълнява бавно, ще ви бъде изпратен сигнал. Има над 100 условия за предупреждение, налични извън кутията. Можете да комбинирате сигнали с автоматизирани отговори, така че след генериране на сигнал програмата може автоматично да изпълни команда за отстраняване на проблема.

SentryOne SQL Sentry може също разрешаване на застой в SQL сървъра. Разделът „безизходица“ ви показва процесите, участващи в безизходицата, за да можете да намерите първопричината. За да улесните нещата има диаграми на безизходица така че можете да видите проблема във формат, който е лесен за разбиране.

За да знам цената на SentryOne SQL Sentry ще трябва да се свържете директно с компанията. Цената зависи от това кои системи искате да наблюдавате, броя на лицензите, от какво се нуждаят вашите DevOps и броя потребители или сървъри, които искате да наблюдавате. Можете да изтеглите двуседмичната безплатна пробна версия.

4. Flyspeed SQL заявка 

FlySpeed ​​SQL заявка

Flyspeed SQL заявка е Windows-базиран конструктор на заявки към база данни които можете да използвате за създаване на SQL заявки чрез Дръпни и пусни и a конструктор на визуални заявки. Изградете сложни заявки и редактирайте подзапроси във визуални и SQL текстови режими. Форматирането е персонализирано, така че можете да решите как се представя кодът.

За подобряване на кодирането опит на SQL Text Editor предлага попълване на код за ускоряване изграждането на код. Има и а подчертаване на синтаксиса за подпомагане на навигацията. Историята на изпълнението на вашите заявки също редовно се записва, така че можете да намерите къде сте спрели след в края на сесията.

Софтуерът поддържа SQL синтаксис за Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL, оракул, InterBase, Firebird, MS Access, MS Excel, SQLite, Предимство DB, и още. Той също е многопоточен с всяка заявка, изпълнявана в различна нишка.

Безплатната версия ви позволява да създавате SQL заявки и да разглеждате резултатите от резултатите, но ви е необходима пълната версия, за да запазите и експортирате данните. Най- FlySpeed ​​SQL Query Desktop версия струва $ 39 (£ 30.03) и FlySpeed ​​SQL Query Portable версия струва $ 49. Има и 30-дневен безплатен пробен период.

5. SQL тунер за заявки (SQL Diagnostic Manager)

SQL тунер за заявки

SQL тунер за заявки е добавка за SQL Diagnostic Manager които могат да дадат препоръки за настройка. За да помогнете на потребителя да подобри производителността, SQL тунер за заявки има цветово кодиран анализ на индексите за използвани, неизползвани и липсващи индекси. Има и функция за анализ на времето за изчакване за откриване на лошо изпълняващи SQL заявки.

За тези, които се нуждаят от по-визуално преживяване, има Диаграми за настройка на SQL заявки. Въпросните диаграми ви позволяват да видите Декартен се присъединява и много към много отношения като визуален дисплей. Преглеждането на заявки в този формат значително улеснява разбирането на ефекта от SQL операторите.

Софтуерът разполага с редица диагностични възможности, които можете да използвате за наблюдение на работата на базата данни. Например, можете да наблюдавате наличност в реално време и производителност на потребителски случаи. Сигнали идентифицирайте лошо изпълняващи заявки. Има оver 100 сигнала, налични извън кутията така че можете да започнете бързо.

SQL тунер за заявки за SQL Diagnostic Manager е чудесен за по-бързо производство на SQL код. SQL Diagnostic Manager Pro стартира на цена от 2156 долара (1660 британски лири). Съществува и мулти-лицензионно ценови отстъпки за по-големи предприятия. Има 14-дневен безплатен пробен период.

6. RazorSQL 

RazorSQL

RazorSQL има Инструмент за SQL Query Builder което позволява на потребителя да изгражда визуално заявки. Можеш изберете типа SQL оператор, който искате да генерирате като изберете колоните и операциите, които ще бъдат включени. Инструментът е лесен за навигация с четири раздела за извършване на промени в изявленията; изберете, вложка, актуализация, и Изтрий. Например, чрез натискане на раздела за вмъкване потребителите могат да изберат кои колони биха искали да добавят към извлечението.

Най- SQL Editor е друг инструмент, който може да се използва за опростяване на създаването на код. Има подчертаване на синтаксиса за улесняване на навигацията в кода и функция за автоматично довършване за ускоряване на производството на код.

За допълнителна поддръжка на навигацията има функция за автоматично търсене така че когато потребителят въведе заявка, списък на колони с таблици ще се появи, за да може потребителят да щракне върху. Функцията за търсене е съвместима с SQL, Transact-SQL, SQL PL, PL / SQLm HP, Ява, JavaScript, HTML, XML, CSS, и още.

RazorSQL е наличен за Windows, Mac OS, Linux и Solaris. Цената на софтуера зависи от броя на потребителите, които искате да поддържате. За един потребител цената е $ 99.95 (£ 79.95) на потребител. За 2-9 потребители цената намалява до $ 96.95 (£ 76.95) или $ 94.95 (£ 74.95) за 10-19 потребители. За 20 или повече потребители цената пада до 92,95 долара (£ 72,95) на потребител. Можете да изтеглите 30-дневната безплатна пробна версия.

7. Data Xtractor 

Data Xtractor

Data Xtractor е SQL инструмент за заявки което дава възможност на потребителите да произвеждат заявки без познания за SQL. Data Xtractor идва с a визуален SQL конструктор на заявки Наречен Запитване Xtractor. Query Xtractor може да произвежда само за четене и поддържа бази данни, включително MySQL, PostgreSQL, оракул, SQL Server, Amazon Redshift, SQLite, и лазурен. След като изпълните заявката, можете да прегледате резултатите във формат на електронна таблица.

Генераторът на SQL заявки автоматично генерира SQL заявки за отделни доставчици. Също така не е необходимо да инсталирате нищо, за да генерирате код за друга платформа, което го прави по-ефективно за създаване на SQL заявки.

Data Xtractor е безплатно за SQLite, Microsoft Access, Firebird, и Бази данни на Microsoft SQL Server CE. Има и три платени версии на програмата: бази данни с отворен код, търговски бази данни. Всички поддържани бази данни. За бази данни с отворен код инструментът струва $ 24 (£ 18,48) на месец и е съвместим с бази данни MySQL, MariaDB, Amazon Aurora, PostgreSQL и Amazon Redshift.

Версията за търговски бази данни струва $ 29 (£ 22,33) на месец с поддръжка за Microsoft SQL Server / Azure, Oracle, IBM Db2, Sybase / SAP SQL и Sybase SAP ASE. Пакетът Всички поддържани бази данни струва 39 долара на месец и поддържа всички гореспоменати бази данни. Можете също да изтеглите Query Xtractor безплатно.

8. Idera Rapid SQL 

Idera Rapid SQL

Idera Rapid SQL е Инструмент за създаване на SQL код които можете да използвате изграждане на сложни SQL оператори с конструктор на визуални заявки. Когато пишете, можете да се възползвате от контекстуални препоръки, които предлагат елементи като таблици, функции и колони, които бихте могли да използвате.

Idera Rapid SQL е съвместим с SQL Server, оракул, Db2, и SAP Sybase. Платформата е отлична за по-нови потребители, тъй като предлага кодови шаблони, така че не е нужно да запаметявате SQL синтаксиса. Навигацията е един от най-силните аспекти на Idera Rapid SQL. Автоматично форматиране и оцветяване на синтаксиса улеснявайте намирането на кода и управление на SQL файлове с всякакви размери.

SQL IDE също осигурява среда за развитие. Потребителят може създайте код и прегледайте обратната връзка в реално време относно проблеми и поправки за подобряване на техния код. По същия начин има а SQL Debugger който намира грешки в кодирането, така че можете да ги отстраните.

Ако търсите SQL строител, лесен за използване и навигиране след това Idera Rapid SQL е добър избор. Ако искате да видите цената за Idera Rapid SQL ще трябва да се свържете директно с търговския екип. Можете да изтеглите 14-дневната безплатна пробна версия.

Избор на SQL Query Builder

В идеалния случай искате да използвате инструмент, който е лесен за разгръщане, така че да прекарвате по-малко време в адаптиране към софтуера и повече време за подобряване на работата на вашия код.

Инструменти като RedGate SQL подкана, dbForge Query Builder, и SQL Diagnostic Manager всички помагат за управление на вашия код. Докато някои могат да бъдат използвани за изграждане на заявки от нулата, други просто подчертават лошо изпълняващите заявки. Намирането на инструмент, който е най-съвместим с вашия случай, ще даде най-добри резултати.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 68 = 70

Adblock
detector