8 най-добрите Wifi Stumblers за Windows и Mac

Най-добрите WiFi спънки за Windows и Mac

WiFi препънка открива наличните канали и силата на сигнала на безжичните рутери в рамките на обхвата. Той може също да покаже колко други потребители в момента използват мрежата. С тази информация можете да изберете по-малко пренаселен сигнал и да настроите вашия рутер на по-ясен канал.

И така, WiFi stumbler предоставя две услуги: асистент за намиране на непрекъсната безжична мрежа и предоставете информация, която да ви помогне да настроите вашия собствен рутер.

за жалост, няма онлайн спънки за WiFi защото, за да използвате уебсайт, вече трябва да сте свързани с рутер. Ако сте на ново място и сканирате подходяща безжична точка за достъп, към която да се свържете, инструмент, който изисква интернет връзка, няма да е много добър. Целта на WiFi препъване е да търси всички характеристики на мрежата отвън. Така че, нека да разгледаме спънките за WiFi Windows и Mac OS.

Най-добрите WiFi спънки за Windows и Mac:

Wifi StumblerWindowsMac
NetStumbler да Не
Wi-Fi скенер на Lizard Systems да Не
акрил да Не
Ekahau Heat Mapper да Не
Каин & Авел да Не
WirelessNetView да Не
NetSpot да да
Homedale да да

Ето някои допълнителни подробности за всяка от тези опции.

1. NetStumbler

NetStumbler

Програмата NetStumbler е само достъпно за Windows. Лека версия, наречена MiniStumbler, работи на Windows CE и Windows Mobile. Инструментът може да открие WiFi мрежи с помощта на 802.11a, 802.11b и 802.11g стандарт - в документацията на инструмента не се споменава за 802.11n или 802.11ac. Инструментът няма да работи с всички безжични мрежови карти. Просто трябва да изтеглите програмата, за да видите дали тя ще работи с вашата.

Тази програма е безплатен за използване, но разработчикът би оценил дарение. Когато програмата се отвори, тя започва да сканира автоматично и продължава да сканира безкрайно. Интерфейсът има подобно оформление на Windows Explorer, тъй като има главен панел, който показва текущо избрания сигнал на рутера, и страничен панел, който съдържа дървовидна структура, показваща всички налични мрежи. Кликнете върху сигнал в панела на индекса, за да получите подробности за всички налични канали за този рутер.

2. Wi-Fi скенер на Lizard Systems

Lizard Systems WiFi Stumler

Wi-Fi скенерът от Lizard Systems е безплатно за лична употреба. Бизнес потребителите трябва да плащат за софтуера, но могат да го получат на 10-дневен безплатен пробен период за да проверите дали работи, преди да извършите пари. Този инструмент работи на Windows операционна система.

WiFi скенерът Lizard Systems проследява сигналите от 802.11 a / b / n / g и 802.11ac рутери. Скенерът открива всички рутери в обхвата. Ако сте в сигналния отпечатък на рутера, той ще бъде посочен в главния екран на инструмента. За лесно сравнение на производителността на WiFi мрежата, линейна графика на живи данни показва силата на сигнала на всеки рутер, който взима.

На таблото е изброено списъка SSID от всяка мрежа и маршрутизатора Мак адрес. Заедно с тази идентифицираща информация ще видите и сила на сигнала, максимална скорост на пропускане на данни, работен канал, и система за сигурност за всеки рутер.

Първо използвате този инструмент, докато не сте свързани с никоя мрежа. Една от причините, поради които хората използват WiFi препъни, е да открият подробности за наличните опции, за да можете да решите към коя мрежа да се свържете. Можете да се свържете и да прекъснете връзката с мрежа от преплънката. Можете също така да получите достъп и да манипулирате вашия безжичен адаптер от рамките на програмата.

3. Акрил

акрил

Акрилът е добре известна програма за подслушване на WiFi пакети. Тази програма може да бъде инсталирана само в Windows. Налична е платена версия за бизнес използване и безплатна версия на програмата за домашни потребители. Този инструмент е много подобен на Lizard Systems Wi-Fi скенер, само че има по-професионален интерфейс.

Главното табло е разделено хоризонтално на две половини. Горната част на интерфейсите дава списък на всеки рутер в обхвата. За всеки запис в този списък ще видите маршрутизаторите SSID, негов Мак адрес, и версиите на 802.11 с които може да работи маршрутизаторът. Подробности за програмата сила на сигнала за всеки рутер, каналът номер и максимална скорост на предаване на данни че можете да очаквате от него. Приложението изброява подробности за WEP / WPA / WPA2 реализации във всеки рутер, производител на рутери и WPS версия. Докладът показва производител на всеки рутер. Долната половина на екрана е посветена на графика на живо, показваща силата на сигнала на всички рутери в рамките на обхвата.

Този инструмент има някои интересни функции, включително възможността за извличане на общи пароли за всеки рутер, който открива, за да можете да влезете в него.

4. Ekahau Heper Mapper

Ekahau Heat Mapper

Ekahau Heper Mapper е безплатен инструмент които могат да бъдат инсталирани на Windows. Помощната програма показва карта на всички околни WiFi сигнали с цветно отпечатан отпечатък, показващ силата на сигнала на всеки рутер. „Топлинната карта“ показва кои сигнали на рутера са по-силни на определено място и следователно „по-горещи“.

Системата Ekahau работи със сигнали, които следват 802.11a, b, g и n стандарти, но изглежда не е съвместим с 802.11ac. Топлинната карта доминира над таблото за управление. Страничният панел на екрана обаче изброява срещаните рутери. Кликването върху едно от тези записи води до повече подробности за конкретен рутер, например неговия SSID и Мак адрес. Топлинният картограф открива настройки на сигурността включително конфигурацията на WEP, WPA и WPA2 на всеки рутер.

Heat Mapper е предназначен да обслужва домашни потребители и тези с малки или домашни офиси. По-големите предприятия са снабдени с по-всеобхватен инструмент, наречен Ekahau Site Survey.

5. Каин & Авел

Каин и Авел

Каин & Abel е известен като хакерски инструмент и вашият интернет доставчик може да блокира достъпа ви до уебсайта на инструмента. Някои от неговите функции позволяват редица хакерски трикове, включително ARP отравяне и атаки от човек в средата. Инструментът включва съоръжения за кракинг на пароли, така че е вид полезна програма, която не искате да попаднете в грешни ръце. Той обаче е достъпен за всеки и дори да откажете да го използвате, хакерите лесно могат да се докоснат до него. Можете също така да го погледнете, особено такъв, какъвто е Безплатно. Програмистът ви моли да направите дарение, ако намерите инструмента за полезен.

Като хакерски инструмент, Каин и Авел включват много специализирани екрани за разбиване на парола и мониторинг на поведението Можете обаче просто да го използвате като WiFi спънка за да получите IP адреси и MAC адреси на безжични рутери в обхват. Други функции на инструмента ви позволяват да вижте потребителите, свързани с рутера и дори улавяне на пакети данни докато преминават през въздуха. Помощната програма включва a Traceroute функция, която отчита скоростта и маршрута на пътя към даден IP адрес.

Таблото за инструмента е наистина лесно за използване, но трябва да се проучат много раздели и бутони, за да се научи целия потенциал на тази програма. Софтуерът може да бъде инсталиран на Windows.

6. WirelessNetView

WirelessNetView

Помощната програма WirelessNetView работи Windows. Това е безплатна програма и е една от многото мрежови комунални услуги, произведени от NirSoft. Програмата не е необходимо да се компилира, така че можете да я съхранявате на памет и да я стартирате от там.

Когато отворите инструмента, той сканира за сигнали и повтаря това сканиране на всеки 10 секунди. Не е необходимо да се свързвате с интернет, за да откриете околните точки за безжичен достъп. Дисплеят изброява всички открити сигнали и техните SSID, Мак адрес, качество на сигнала на последния полюс, средно качество на сигнала, алгоритъм за удостоверяване на мрежата, алгоритъм за криптиране, получен индикатор за сила на сигнала, честота на канала, и номер на канала.

Изходът на системата дава страхотна информация за тези, които искат да подобрят работата на WiFi рутер, защото ще да ви помогне да проучите силата на всеки наличен канал. Отчетите и суровите данни могат да бъдат изписани във файлове. Освен графичния потребителски интерфейс, можете да използвате програмата като помощна програма за команден ред.

7. NetSpot

NetSpotАко сте чакали WiFi спънка за Mac OS да се появи в списъка, тук го имате. Този инструмент може да се използва на Windows компютри. Инструментът NetSpot е насочен както към дома, така и за офиса. Изисква да заредите в план на вашия имот. Ако нямате етажен план, можете да нарисувате такъв в помощната програма за картографиране на инструмента.

След като планът е зареден, щракнете върху позицията на вашия компютър в него. След това програмата ще изследва безжичните сигнали в района и начертайте сигналните отпечатъци на всички рутери в обхвата. Ако не вземете всички рутери във вашето заведение, просто преместете лаптопа си в друга зона и стартирайте сканирането отново. По този метод, можете да изградите топлинна карта, която показва всички сигнални отпечатъци.

След като NetSpot събра информация за всички сигнали във вашето пространство, можете да показвате различни изгледи на WiFi услугата. Интерфейсът показва различни нива на сила на сигнала около сградата. Той може да показва всякакви смущения от външни източници или оборудване във вашите стени, които влошават качеството на вашата WiFi услуга.

Инструментът също има a откритие режим. Това ще проучи непосредствената зона около компютъра ви и ще изброи всички сигнали, които среща в това място. Повечето от тези сигнали ще бъдат от други устройства, а не от рутери. Във всеки случай ще видите SSID на инициатора на сигнала и този на рутера с която общува. Ще видите и номер на канала, честотата и системата за сигурност за това предаване. Показват се записите в режим Discovery доставчиците на предавателни устройства и версията на стандарта 802.11 че нейният WNIC използва. Ще видите силата на сигнала което беше открито при всяка среща с конкретно устройство.

Този невероятен инструмент се предлага безплатно. Възможността за въвеждане на етажен план придава страхотен външен вид на интерфейса на NetSpot и прави лесно забелязването на проблеми с WiFi сигнала.

8. Homedale

Homedale

Homedale е друг WiFi спъвач, който може да бъде инсталиран и на двете Mac OS и Windows. Скенерът може да разпознава сигнали от 802.11a, b, g, n и 802.11ac рутери. Интерфейсът се свързва с Google, Mozilla или OpenWLAN системи за местоположение на карти за да се покаже точното местоположение на отпечатъка на WiFi сигнала.

Всяко от безжичните предавания, които системата открива, се показва наред сила на сигнала и на честотен канал. Всеки сигнал се идентифицира от него с произход SSID и на Мак адрес на рутера, който управлява предаването. Други детайли, показани на таблото за всяко открито предаване, включват доставчикът на устройството и е родна страна и използваната система за сигурност.

Таблото за управление Homedale показва силата на сигнала на всеки рутер на линейна графика, съставена от периодични мрежови тестове. Това е чудесен инструмент за определяне до къде достига сигналът на вашия рутер и дали е претоварен. Информацията, която получавате от Homedale, ви помага да решите къде да преместите рутера и дали да превключите неговия операционен канал. Можете също така да следите устройствата в мрежата, които помагат да предпазите вашата безжична система от натрапници. Homedale се предлага безплатно.

WiFi спънки за мобилни устройства

Ако искате да търсите WiFi сигнали, когато сте далеч от дома, може да се окажете без вашия лаптоп или Macbook и само мобилното си устройство. Така че, полезно е да знаете кои WiFi спънки работят в Windows Mobile, Android и iOS.

WeFi

WeFi е безплатна програма за Android, iOS и Windows Mobile. Предлага се и за Windows и Mac OS. Тази помощна програма сканира точки за безжичен достъп в обхват и след това се отнася до база данни с население, за да докладва кои мрежи предлагат най-добрата услуга.

WiFi карта

WiFi Map е друго безплатно приложение, управлявано от общността и е достъпно за Android и iOS. Приложението има достъп до многолюдна база данни от безжични точки за достъп по целия свят. Когато устройството ви е в обхват от едно, приложението ще предостави парола за него, така че да можете да получите достъп до WiFi услугата безплатно. Това е много популярно приложение.

Мрежов анализатор от Techet

Network Analyzer е безплатен инструмент за Android и iOS. Домашният уебсайт на услугата не е много сложен, но самото приложение има някои много добре произведени съоръжения и графики. Приложението ще сканира за безжични мрежи в рамките на обхвата и също така може да произвежда анализ на мрежите, към които сте свързани. Можете да събирате данни за времето за отговор към дадени дестинации, DNS отчети и информация за маршрута.

WiFi анализатор от Farproc

Този безплатен анализатор на безжична мрежа е друг пример за приложение, което има някои сложни графики и оформления в приложението, но много рядко представяне на уебсайта на услугата. Инструментът има много висока оценка в Google Play и има много добри отзиви. Приложението открива околните безжични мрежи и също така оценява наличността на честотната лента на всеки канал, който е достъпен за вас, за да можете да получите по-бърза връзка.

Wifi анализатор и скенер

Предлага се за Android, iOS и Windows Phone, WiFi Analyzer и скенер е популярно безплатно приложение. Той е инсталиран повече от милион пъти. Това не само е добър инструмент за намиране на правилния WiFi канал, с който да се свържете, когато сте навън, но също така може да ви помогне да намерите най-доброто място в дома си за собствен WiFi рутер.

WiFi анализатор от Master App Solutions

Този безплатен инструмент за откриване на WiFi за Android и iOS, който също отчита за всички други устройства, които са свързани към същия AP. WiFi анализатор включва инструменти за диагностика, за да можете да прецените връзката си с отдалечени адреси.

Опитайте WiFi стърчащ

Анализът на сигнала от вашата WiFi точка за достъп и степента на неговия отпечатък ви помага да настроите и преместите вашия рутер към получите най-доброто покритие на вашия имот. Функцията за топлинна карта на някои от WiFi спънки в този списък може да ви покаже веднага, че вашият рутер е на неправилното място или че има твърде много смущения наоколо.

Повечето от спънките в WiFi в нашия списък са безплатни, така че наистина нямате какво да губите, ако трябва да изпробвате. Скоростта и покритието, получени от настройката на вашия WiFi рутер, означават, че това са безплатни комунални услуги може да ви спести пари и да подобри ефективността на мрежата.

Използвали ли сте WiFi стърчащ? Опитали ли сте инструмент, който не е в нашия списък? Уведомете вашия опит с WiFi спънки, като оставите съобщение в Коментари раздел по-долу.

Изображение: Wifi рутер от PXHere. Публичен домейн

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 33

Adblock
detector