9 най-добри инструменти за наблюдение на контейнери на Docker

9 най-добри инструменти за наблюдение на контейнери на Docker

Docker се превърна в един от най-използваните контейнери в света, но той не е без своите предизвикателства. Най-добрите инструменти за мониторинг на контейнери докер помагат да се премахне тази липса на прозрачност. Услугите за мониторинг, разположени някъде между хоста и приложния слой, са сложни без подходящия софтуер.

Покриваме всеки инструмент в дълбочина отдолу, но в случай, че имате време само за поглед, ето и нашето списък на деветте най-добри инструмента за наблюдение на контейнери на Docker:

  1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Непрекъснатостта на индустрията, работи на Windows сървър, който може да измерва данни за производителността на Docker като процесор, памет, време за работа и други.
  2. ManageEngine Application Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Предоставя ви изглед на таблото на контейнерите, включително показатели за процесора, използване на дискове, наличност и здраве.
  3. AppOptics Docker Monitoring с APM (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД) Система за мониторинг на приложения и инфраструктура, която включва монитор за изпълнение на Docker.
  4. SolarWinds Librato (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Платформа за наблюдение в реално време за приложения, базирани на Docker, предварително конфигурирана за наблюдение на показателите на Docker.
  5. Dynatrace Лесна за конфигуриране онлайн услуга с автоматично откриване при инсталиране на контейнери и микро услуги.
  6. Datadog Работи добре с Docker, може да открива и отчита кога контейнерите са създадени и / или унищожени.
  7. Sematext Може да се стартира на хокера на докер с команда за изпълнение на докер или чрез docker-compose за наблюдение на показателите на Docker.
  8. Сумо логика Съвместим със Docker софтуер за наблюдение на приложения и журнали с добро използване на таблото за управление на метрики и графики.
  9. SignalFx Изчерпателен монитор за инфраструктура, който се интегрира добре с Docker и може да следи множество показатели.

Преди да разгледаме самите инструменти, ще разгледаме защо трябва да наблюдавате Docker.

Защо имам нужда да наблюдавам контейнери за докер? 

Само за няколко години очакванията за потребителското изживяване са се повишили до безпрецедентни нива. Потребителите не са доволни от нищо по-малко от приложения, които работят безпроблемно. Въпреки това, да се отговори на очакванията и да се осигури висококачествено потребителско изживяване, изисква постоянна поддръжка и управление на производителността.

Ако нямате инструмент за наблюдение на Docker, нямате отправна точка, за да сте сигурни, че производителността е нулева. С други думи, няма да можете да измервате неговата ефективност. Без необходимата видимост няма да имате необходимите инструменти, за да предотвратите влошаването на производителността и лошото потребителско изживяване.

Освен това, с необходимата видимост, вие също ще можете да откриете проблеми с производителността на ниво производство и да се възползвате от дългосрочно планиране на капацитета.

Най-добрите инструменти за мониторинг на контейнери на Docker

1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

9 най-добри инструменти за наблюдение на контейнери на Docker

SolarWinds сървър & Монитор на приложения е монитор на приложения, който осигурява видимост в Docker. Програмата може да измерва данни за ефективността на Docker като процесор, памет, непрекъсната работа, и още.

Информацията за ефективността може да се види на a табло който се разпада Детайли за контейнера и Производителност на контейнера. За да улесните наблюдението на нещата, SolarWinds сървър & Приложение Monitor предоставя графики за ефективност, за да можете да видите как процесор и памет на Докер има се променя във времето.

Планиране на капацитета е една от най-полезните функции, включени в SolarWinds сървър & Монитор на приложения. Софтуерът използва текущите ви данни за използване, за да прогнозира кога капацитетът на контейнера изтича в бъдеще. Например, има a Диаграма за прогноза на капацитета на процесора така че знаете дали имате ресурси да поддържате бъдещите изисквания за използване.

Както едно решение за мониторинг на докер и монитор на приложенията, SolarWinds сървър & Монитор на приложения Ви осигурява всичко необходимо за поддържане на вашата контейнерна инфраструктура. Продуктът започва на цена от 2,995 долара (2 406 лири). Има и а 30-дневен безплатен пробен период.

SolarWinds сървър & Приложение MonitorDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. ManageEngine Application Manager (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

9 най-добри инструменти за наблюдение на контейнери на Docker

ManageEngine Application Manager е монитор на приложението, който може да следи Докер. Софтуерът предоставя информация за контейнерите в хоста на Docker, включително показатели за процесор, използване на диска, наличност, и здраве. Тази информация може да се разглежда под формата на графики за наблюдение на наличност или История на изпълнението на Docker за предварително определен период от време (те са цветно кодирани, за да бъдат по-лесни за четене от пръв поглед).

Можете също генериране на подробни отчети в ManageEngine Application Manager. Отчетите включват подробности за активни файлове, неактивни страници на паметта на файловетескривалище. Тези данни са полезни за идентифициране на това колко ефективно се разпределят ресурсите ви.

Софтуерът включва и система за сигнали който генерира известия въз основа на правила за предупреждение. Можете да конфигурирате сигнали, които да бъдат изпращани от електронна поща и СМС. Освен това автоматизирате някои действия като стартиране, спиране или рестартиране на контейнер. Автоматизацията е полезна за адресиране на проблеми, които продължават да се повтарят.

ManageEngine Application Manager се предлага безплатно за наблюдение на до пет приложения или сървъри. Има две платени версии, които можете да закупите; Професионални и предприемачески. Професионалната версия варира от $ 945 (£ 759) за 25 монитора до $ 7 195 (£ 5,780) за 250 монитора. Версията Enterprise варира от $ 9,595 (£ 7,708) за 250 монитора до $ 83,995 (£ 67,476) за 5000 монитора. Можете да изтеглите 30-дневния безплатен пробен период, за да започнете.

ManageEngine Application ManagerDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. AppOptics Docker Monitoring с APM (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

9 най-добри инструменти за наблюдение на контейнери на Docker

AppOptics е услуга за мониторинг на приложения в облак управлява се от SolarWinds. Системата е формирана през 2017 г. чрез комбинацията от Librato и TraceView. AppOptics се предлага на две нива на обслужване. Извиква се горното ниво на услугата APM, който е монитор за изпълнение на приложението. Извиква се планът на по-ниското ниво на AppOptics Инфраструктура на AppOptics. Инфраструктурната система е включена в плана на APM. Докер мониторинг е включена в AppOptics Infrastructure.

Системата AppOptics изисква да бъде инсталирана агентна програма на наблюдаваната система. Този агент се нарича SolarWinds Snap агент. Този агент е в състояние да проследява използването на ресурси от Docker контейнерите чрез включване на приставка за Docket, която е достъпна безплатно с AppOptics Infrastructure, но трябва да бъде активирана и конфигурирана.

Плъгинът Docker отчита състоянията на сървъра, тъй като те се отнасят до активността на докера. Тези фактори включват Използване на процесора и активност на паметта за всеки контейнер и за Docker като цяло. Приставката също отчита за сървърна I / O активност и мрежова статистика, като например броя пакети, изпратени от сървъра за контейнер и броя загубени пакети.

Ако просто искате да наблюдавате Докер, тогава планът за инфраструктурата на AppOptics ще бъде достатъчен. Ако обаче има други приложения, които смятате, че биха могли да бъдат доставени по-ефективно, тогава трябва да проверите APOptics APM, който също ви получава пакета за инфраструктура за мониторинг на Docker.

AppOptics е услуга за абонамент с предварително начислени такси. Планът за APM на AppOptics е по-скъп от AppOptics Infrastructure. Можете да получите 14-дневен безплатен пробен период на пълната APOptics услуга APM, за да видите дали имате нужда от пълните услуги на този пакет или бихте могли да изпълните всичките си изисквания само с модула за инфраструктура.

AppOptics Docker Monitoring с APMStart 14-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. SolarWinds Librato (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

9 най-добри инструменти за наблюдение на контейнери на Docker

SolarWinds Librato е платформа за наблюдение в реално време за приложения, базирани на Docker. Инструментът се предлага с предварително конфигурирани табла за управление и монитори като показатели като Процента на използване на процесора, Процесиране на процесора, използване на паметта, мрежов трафик, и мрежови грешки. Всички тези данни могат да се разглеждат на графики, така че да виждате колебанията на производителността във времето.

Процесът на настройка е невероятно лесен, всичко, което трябва да направите, е да инсталирате Агент на Везни. След като направите това, отваряте Раздел Интеграции, изберете докер и превключете опцията на Enabled. След това сте готови да започнете да наблюдавате вашата Docker среда. Това прави SolarWindsLibrato удобен избор в корпоративна среда.

Ценообразуването на SolarWinds Librato е малко по-сложен от някои от другите инструменти в този списък. Има безплатен план за разработчици и платен производствен план. Планът за програмисти поддържа до 100 метрични потока с максимална разделителна способност от 60 секунди.

В производствения план се таксувате за всеки метричен поток, който изпращате до фирмата, която се измерва. от час. Цената варира от $ 0,318 (£ 0,26) за пет секунди метрична резолюция до $ 0.053 (£ 0,043) за 300 секунди плюс. Има и а 14-дневен безплатен пробен период.

30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия на SolarWinds LibratoStart

5. Dynatrace

9 най-добри инструменти за наблюдение на контейнери на Docker

Dynatrace е решение за мониторинг на приложенията и ефективността, което е лесно да се конфигурира. Всичко, което трябва да започнете, е да инсталирате Dynatrace на домакин в Докер. След като приключите, следващата стъпка е програмата да автоматично откривайте контейнери и микро услуги. След като платформата приключи с откриването на вашата инфраструктура, можете преглед на контейнерните процеси през таблото в реално време. Софтуерът може да следи и работата на приложенията и микросервизите, разположени вътре в контейнерите.

Анализ на лога е друга полезна функция, предоставена с Dynatrace. Можете да видите всички журнални съобщения, свързани с приложение, вътре в един лог файл. Всеки запис в дневника ви предоставя допълнителна информация, която може да се използва за филтриране на вашето търсене. Например, записи в дневника ще показват изображение на контейнера, ИД, който влезе в съобщението, и на използван изход.

Ако търсите мащабируемо решение за мониторинг на Docker, тогава Dynatrace е отличен избор. За да видите цената на Dynatrace ще трябва да се свържете директно с компанията.

6. Datadog

9 най-добри инструменти за наблюдение на контейнери на Docker

Datadog е платформа за наблюдение на приложения и услуги, която предлага интеграция с Docker. Най- клъстер агент открива когато контейнерите са създадени и унищожени, така че вашата среда за наблюдение да поддържа бързина с вашата виртуална среда. Показателите, които можете да наблюдавате, включват процесор, I / O, и памет. Цялата тази информация може да се види в едно стъкло през таблото чрез комбинация от числови стойности и графики.

Таблата за управление се влачат и пускат така че те могат да бъдат персонализирани според това, което искате да видите. За да помогнете за по-лесното диагностициране на проблемите с ефективността, Datadog ви отпуска видимост над представянето на кода на приложението. Освен това можете да преглеждате процесор и прогнози за паметта да ви помогне да реализирате планирането на капацитет в дългосрочен план.

Най- Известия Системата, включена в програмата, също е с високо качество. Можеш задайте прагове на предупреждение да диктува кога се генерират сигнали. Да се намали вероятността от фалшиви положителни данни отчита редовни колебания, които биха могли да задействат фалшива аларма. Предимството на това е, че виждате само законни сигнали.

Има четири версии на Datadog на разположение за закупуване: Инфраструктура, APM, управление на лога и синтетика. Цената на тези диапазони: Инфраструктурата струва $ 15 (£ 12) на хост на месец, APM $ 31 (£ 24) на хост на месец, Log Log $ 1,27 (£ 1,02) на милион събития на месец на месец и Synthetics $ 5 (£ 4) на 10 000 теста на месец.

7. Sematext

9 най-добри инструменти за наблюдение на контейнери на Docker

Sematext е агент за мониторинг на Docker, който може да се стартира на хост на докер с команда за изпълнение на докер или чрез docker-compose. Изследваните показатели включват памет, процесор, диск IO, памет неуспешни броячи, мрежови грешки, мрежов трафик, и още. Всички тези показатели могат да бъдат достъпни с контролните табла на Docker, включени извън кутията.

Една област, където Sematext се откроява е неговото видимост над Docker дневниците. в Sematext, потребителят може търсене чрез данни от лога с филтри. Данните от лога могат да бъдат филтрирани от домакин, контейнер, образ, или етикети. Възможността за достъп до тази информация ви дава много по-задълбочена гледна точка на това, което се случва в контейнерите ви.

Има пет версии на Sematext достъпна за използване: Basic, Standard, Pro, Pro Silver и Custom. Basic е безплатен за до три хоста с 10 персонализирани показателя на месец. Стандартната версия струва 0,007 долара (0,0056 британски лири) с пет безплатни контейнера и след това от 0,002 долара (0,0016 британски лири) на контейнер на час. Пълен списък с опции за ценообразуване за Sematext може да се разгледа на сайта на компанията. Можете да изтеглите 30-дневен безплатен пробен период.

8. Логика сумо 

9 най-добри инструменти за наблюдение на контейнери на Docker

Сумо Логиc е решение за мониторинг на приложения и журнали, което е съвместимо с Docker. Сумо логика мога следете контейнерите в реално време. Изгледът на таблото е разбит на метрични полета и графики. В едно табло можете да видите графика на Топ 10 контейнера по консумация на процесори или Топ 10 контейнера по трафик изпратени и получени наред с брой създадени контейнери и броя на домакините.

Разширената аналитичност е една от характеристиките, които прави Сумо логика особено силен продукт. Възможността за анализи може автоматично открива аномалии във вашата виртуална инфраструктура. Всъщност това означава, че програмата може да автоматизира процеса на идентифициране на проблеми с производителността.

Има три версии на Сумо логика: Сумо безплатни, професионални и корпоративни. Sumo Free не струва нищо, поддържа до 500Mb вход в журнала и. 4 GB съхранение на журнали. Версията Professional струва $ 108 (£ 86) на GB / месец с минимум 3GB вход в журнала и 30Gb съхранение на журнала. Версията на Enterprise струва $ 180 (£ 144) на GB на месец със същите ограничения на дневника като тази на Professional. Можете да се регистрирате до 30-дневен безплатен пробен период.

9. SignalFX 

9 най-добри инструменти за наблюдение на контейнери на Docker

SignalFx е инфраструктурен монитор, който може да следи Докер. SignalFx ви позволява да наблюдавате Силите, контейнери, и приложения от едно стъкло. Показателите, които можете да наблюдавате, включват Използване на системния процесор, Използване на паметта, Ограничение на паметта, Получени мрежови байтове, Блок силата на звука I / O, Общ блоков входно-изходен обем и още. За да помогнете за диагностицирането на проблеми с производителността, можете да обедините контейнери във всички хостове.

С Известия система, не е нужно да улавяте всичко в реално време. SignalFx на сигналите са почти моментални и ви уведомяват, когато нещо се промени в вашата среда на Докер. Например, ако Използване на процесора достигне необичайно висок лимит, програмата ще ви изпрати известие. За повишаване на надеждността SignalFx също използва анализи, за да ви изпращаме сигнали за тенденциите за което трябва да знаете.

Има две версии на SignalFx на разположение за закупуване: SignalFx Мониторинг на инфраструктурата и SignalFx Микросервизи APM. SignalFx Мониторингът на инфраструктурата започва с цена от 15 долара (£ 12) на хост на месец с 10 контейнера на хост. SignalFX Микросервизи APM стартират на цена от $ 45 (£ 36) на хост на месец. Можете да изтеглите 14-дневен безплатен пробен период.

Вземане на решение за инструмент за наблюдение на контейнери Docker

Разнообразието от инструменти за мониторинг на контейнери на пазара може да затрудни да се знае кои да изберат. Всички инструменти в този списък имат своите силни страни. Някои имат по-добър опит на базата на таблото, други предлагат по-голяма дълбочина на показателите, а трети са по-лесни за конфигуриране. Изберете инструмент, който е най-съвместим с вашия подход за мониторинг на мрежата.

Инструменти като SolarWinds сървър & Монитор на приложения, Datadog, и Sematex всички са отлични за наблюдение на Докер. SolarWinds сървър & Монитор на приложения предлага прост опит за наблюдение с висококачествени графики, Datadog отлично е да ви предложи перспектива от едно стъкло на вашата контейнерна среда и Sematex е чудесен за извличане на подробни показатели от Докер.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 51 =

Adblock
detector