AppDynamics срещу Dynatrace

AppDynamics срещу Dynatrace

AppDynamics и Dynatrace са два от най-известните доставчици за мониторинг на работата на приложенията в света. Организациите, нуждаещи се от прозрачност по отношение на производителността на приложенията и бизнес транзакции в цялата си инфраструктура, използват тези инструменти на видно място. В тази статия е така AppDynamics срещу Dynatrace за да разберете защо тези платформи са толкова популярни и коя е по-добра!

AppDynamics

Снимка на AppDynamics

AppDynamics е решение за мониторинг на работата на приложението, което комбинира мониторинг на използването и мониторинг на ефективността на бизнеса, за да предостави най-доброто обслужване на потребителите. с AppDynamics можеш преглед на вашата бизнес транзакция и ефективност на приложението в реално време през таблото за управление. Платформата включва и машинно обучение, така че да ви бъдат изпращани сигнали при разпознаване на лоша производителност (това е разгледано по-подробно по-долу).

Dynatrace

Снимка на Dynatrace

Dynatrace е решение за мониторинг на приложения, в което има вградено собствено AI решение Dynatrace можеш следете вашите приложения в реално време, както и хибрид, мулти-облачни среди, microservices, контейнери, и потребителски опит. Крайната цел на мониторинга чрез Dynatrace е да предоставим на потребителите възможно най-ефективно преживяване.

Именно с тази цел се има предвид, че Dynatrace има възможност да наблюдава почти всеки потребител и бизнес пътуване във вашата среда. Той беше толкова успешен в това начинание, че придоби редица утвърдени имена сред клиентите си. Всъщност, Dynatrace е решение на избор за 72 от Fortune 100!

AppDynamics срещу Dynatrace APM: Head to Head!

Особеност
AppDynamicsDynatrace
Мониторинг на ефективността на приложението да да
Облачен мониторинг да да
AI да да
Сигнали Да (предварително конфигурирани и персонализирани) Да (предварително конфигурирани и персонализирани)
АПИС API на контролера, API за събития в Analytics, API за самостоятелен машинен агент, API за агент на база данни, API за инструментално приложение на агент и приложния интерфейс на API API за Dynatrace Problems, API за събития, API за топология и Smartscape, API за API и Log Analytics API.
Plugins Да (персонализирани и трети страни) Разширения (персонализирани 130+)
Поддръжка на трети страни и техническа поддръжка Да, включително виртуални машини Oracle, Google CLoud, IBM Cloud, .NET, Amazon Web Services, Java, Cloud Foundry, PagerDuty и Azure. Да, включително Amazon Web Services, Google Cloud, IBM Cloud, Docker, Cloud Foundry, Mesosphere, Microsoft Azure, Red Hat Enterprise Linux, Pivotal и SAP.
Ценообразуване 3600 долара (2739 британски долара) на бройка на година $ 10 000 (7 609 £) годишен абонамент

Мониторинг на ефективността на приложението

Производителност на приложението на екрана на AppDynamics

Въз основа на дизайна на продуктите е ясно, че мониторингът на работата на приложението е хлябът и маслото и на двамата от тези доставчици. AppDynamics способностите за наблюдение на приложения включват картографиране на приложениядинамично базово обучение и диагностика на ниво код. Базисен мониторинг на ефективността означава, че всеки агент, наблюдаващ бизнес транзакции, подава данни обратно към контролера. AppDynamics след това използва машинно обучение за създаване на базова линия за всеки показател.

Според AppDynamics, базова линия е преобладаващата производителност, характерна за приложението. Базовите показатели могат да се прилагат към показатели като времена за реакция и реализации на приложението. Това ви осигурява много по-ясна референтна точка от оценката на себе си. С други думи, базовите линии ви помагат да виждате ясно кога проблемите с производителността засягат значително вашите приложения.

Снимка на таблото за управление на Dynatrace

Dynatrace също така предоставя богат опит за наблюдение на приложения, който осигурява видимост от основните инфраструктурни права до облачните услуги. Можеш следи показателите в реално време за ефективността на приложението за да се гарантира, че всички услуги работят и работят. В случай че се идентифицират проблеми с производителността, възможностите за изкуствен интелект на платформата ви помагат да предприемете действия и да посочите първопричината.

Най- Dynatrace AI двигател прави това от анализиране на показатели, направени направо от Dynatrace OneAgent и инструменти на трети страни. Най- Dynatrace AI двигателят може да идентифицира аномалии и проблеми с изпълнението и установете причината за проблема. Всичко се прави автоматично и не е необходимо да конфигурирате нищо.

Тези две са много близки по отношение на възможностите за мониторинг на приложения, но AppDynamics има лек ръб по отношение на това колко лесно е да се използва. Функции като карта на топологията помогнете за пресяване на различни приложения и запазване на пълна видимост над вашата среда.

Откриване на приложение

Снимка на екрана на AppDynamics Topology Map

Откриване на приложение е една от най-полезните функции за наблюдение на различни гами от приложения, тъй като елиминира необходимостта от ръчно конфигуриране на всичко от нулата. Освен това ви помага да свържете точките между оскъдни облачни услуги, така че да можете да запазите някакво подобие на видимост. И двете AppDynamics и Dynatrace може да се използва за автоматично откриване на приложения през целия ви стек.

AppDynamics има функция за автоматично откриване която е проектирана автоматично да открива инфраструктура, така че да можете да видите пътуването на клиента, което се случва във всяко устройство. Можете да видите цялостното пътуване на клиента от влизане до по-подробна информация като потребителски профили. Като разполагате с цялата тази информация под ръка, гарантира, че не пропускате нищо, което може да попречи на клиентското изживяване. Цялата тази информация се показва под формата на карта на топологията.

AppDynamics срещу Dynatrace

Най- Dynatrace AutoDiscovery функция е особено бързо движеща се и ви позволява да картографирате вашата физическа и виртуална инфраструктура за по-малко от пет минути. Smartscape на Dynatrace може да открие уебсайтове, приложения, услуги, процеси, облачни услуги, Силите, и мрежи автоматично. След това тази информация се показва като състояние на съвременната карта на топологията. Това е близко сравнение, но предимството отива към AppDynamics въз основа на яснотата на дисплея и как топологичната карта показва цялата информация, от която се нуждаете.

Облачен мониторинг

AppDynamics мониторинг от край до край

Като се има предвид централността на облачните услуги в съвременните мрежови среди, придобиването на видимост над облачните услуги стана изключително важно. Като две първокласни решения не е изненада това AppDynamics и Dynatrace имат потенциал да наблюдават облачните услуги при пълна видимост. с AppDynamics можете да наблюдавате ефективността на приложението и бизнес транзакциите на облачни услуги в реално време, точно както бихте направили с виртуално приложение.

Преглеждайки облачни бизнес транзакции, можете да видите как приложението ви реагира на клиентите, когато те извършват търсения, добавят продукти в пазарска количка или проверяват. Една от най-полезните функции по отношение на видимостта в облака е AutoDiscovery особеност. Автооткриването може да работи с облачни услуги, за да намери бизнес транзакции и да ви покаже топологична карта на трафика преместване през вашата услуга. Това ви предоставя ясна перспектива за това как се извършва облачна услуга.

Dynatrace Cloud Monitoring

Dynatrace позволява на потребителите да виждат ефективността на популярните облачни услуги в реално време. Те включват здравни показатели за инфраструктурата. Dynatrace поддържа редица облачни платформи включително Уеб услуги на Amazon, Google Cloud, Microsoft Azure, Облачна леярна, Kubernetes, RedHat OpenShift, и Heroku. Това, което прави Dynatrace добра платформа за облачен мониторинг, е използването на AI.

AI решението на платформата е в състояние да бъде в крак с промяната в зависимостите, която традиционно прави облачните услуги толкова трудни за управление. Решението AI поддържа автоматично откриване на проблеми с производителността в реално време по начин, който не може да бъде репликиран ръчно. Това позволява на потребителите да се ориентират около традиционните ограничения за наблюдение на непрозрачни облачни услуги.

Изкуствен интелект и машинно обучение

Изкуственият интелект и машинното обучение обърнаха традиционния модел на управление на приложенията. AppDynamics и Dynatrace са приели този нов модел, като от все сърце използват възможности за машинно обучение за откриване на аномалии в производителността. Както е споменато по-горе, AppDynamics използва автоматично машинно обучение изчисляване на базови показатели за изпълнение и откриване на аномално поведение.

След установяване на аномално поведение на потребителя се изпраща предупреждение. Когато става въпрос за отстраняване на неизправности, AI системата ускорява процеса на отстраняване на неизправности, като търси аномалии въз основа на средно време за реакция. AI може да стигне веднага до реда на кода, който причинява проблема. Това е отлично, за да сте сигурни, че вашите клиенти се наслаждават на най-доброто потребителско изживяване.

AI Dynatrace на е предназначен за разпознаване на проблеми с производителността в целия стек от приложения. Платформата използва прогнозна анализа и базово обучение, за да открие аномално поведение в приложенията и да ви уведоми, когато трябва да предприемете действия. Това AI решение дори има възможността да определи дали задействаният праг е проблем което се отразява на опита на клиента. По същество AI помага автоматично да се приоритизират проблемите с изпълнението и игнорира тривиалните проблеми, за да се намалят прекомерните сигнали.

Сигнали

Снимка на екрана за предупреждения на AppDynamics

Най- Системата за предупреждения на AppDynamics се основава на здравните правила, това са правила, които конфигурирате определете кога се задействат сигналите. въпреки това, AppDynamics идва с редица предварително конфигурирани здравни правила, с които да започнете. След като получите висицата на системата, можете да започнете да се разклонявате и създайте свои собствени персонализирани сигнали.

Интересното в системата за сигнали е, че можете не само да изпращате известие, но и можете автоматизира реакция в отговор. Можете да пуснете реакции като диагностика, саниране, HTTP заявки, облачно автоматично мащабиране, и дори персонализирани действия. AppDynamics по този начин ви осигурява ниво на автоматизация, което не е предоставено по същия начин от Dynatrace.

Dynatrace на платформата използва изкуствен интелект, за да идентифицира проблеми с производителността във вашата среда. Всеки път, когато бъде открит проблем, се изпраща сигнал, за да ви уведоми за проблема. Всеки сигнал включва информация, която да ви помогне да стигнете до първопричината. Ако трябва, можете да създадете свои собствени условия за предупреждение от определяне на прагове на предупреждение.

Всичко, което трябва да направите, е създайте име за предупреждение, тип обхват, и метричен, и след това диктувайте алармена стойност, за да действа като условие за задействане. Например, можете да конфигурирате сигнал, който да ви известява, ако има наличен диск под 23 GB. Всички сигнали на живо се показват в емисията на проблеми, така че можете да реагирате бързо на проблеми с производителността, когато се появят.

АПИС

Има набор от Dynatrace API включително API на Dynatrace Problems, API за събития, API за топология и Smartscape, JavaScript API, и на Log Analytics API. API за събития генерира глобална емисия от некоррелирани събития, преглежда параметри на отделни събития и избутва външни събития нататък към вашата среда за наблюдение.

Важно е да се отбележи това Достъпът до API е ограничен до потребителите на Dynatrace. Можеш имат само до 50 заявки в минута с Dynatrace в SaaS среда. Можете обаче да наблюдавате до 100 персонализирани показатели на месец безплатно с API на Dynatrace.

AppDynamics също има свой собствен API което позволява на потребителя да изграждане на персонализирани приложения и добавете нови показатели към мониторинговата среда. AppDynamics също така предлага на потребителите множество API за персонализиране на платформата за наблюдение. Те включват API на контролер, API на събитията в Analytics, API за самостоятелен машинен агент, API на агент на база данни, API на приложния инструмент за приложения, и API за облачен конектор. Например API на контролера се използва за управление и конфигуриране на контролера заедно с метриките на заявките.

Plugins

Изграждането на среда за мониторинг около вашата организация е почти невъзможно, ако нямате налични приставки и разширения, за да персонализирате опита си. Има нови услуги, пуснати през цялото време, така че плъгините ви дават възможност да актуализирате мониторинговата си среда и да бъдете в крак с текущото развитие на пазара.

Dynatrace ви позволява да създайте свои собствени приставки въз основа на нуждите на вашето предприятие. За да създадете плъгини, трябва код в Python и създайте JSON файл, който определя как показателите ще се показват. След като създадете персонализирани показатели, те ще се показват заедно с показателите за ефективност на OneAgent, които виждате извън полето. Има редица трети доставчици, които са създали плъгини за Dynatrace, Както и Приставката за мониторинг на приложения на Jenkins Dynatrace.

с AppDynamics можете не само да създадете свои собствени приставки, но и да изтеглите други плъгини. AppDynamics има раздел от своя уебсайт, посветен на AppDynamics Exchange, която включва гама от разширения. Има над 130 разширения на уебсайта на AppDynamics Exchange, за да изтеглите и включите в мониторинговата си среда.

Разширенията включват Разширение за монитор на AppDynamics за използване с Apache. Този плъгин позволява на потребителя да взема показатели от уеб сървър на Apache и да ги разглежда в рамките на AppDynamics Metric Browser. От двамата доставчици, AppDynamics има по-добра настройка на плъгини, защото трябва само да отидете на AppDynamics обмен за да видите списък на съществуващите приставки. с Dynatrace трябва да търсите в други сайтове, за да видите какво е достъпно за вас.

Поддръжка на трети страни и технологична поддръжка

И двата продукта поддържат огромна гама от различни технологии. Има толкова много, че няма да ги изброяваме тук, но ще разгледаме някои от основните. Dynatrace си партнира с много други известни доставчици на технологии като Уеб услуги на Amazon, Google Cloud, IBM Cloud, докер, Облачна леярна, мезосферата, Microsoft Azure, Red Hat Enterprise Linux, кардинален, и SAP.

по същия начин, AppDynamics предлага поддръжка за оракул, Google Cloud, IBM Cloud, .NET, Уеб услуги на Amazon, Ява, Облачна леярна, PagerDuty, и Azure виртуални машини. Това е област, където AppDynamics и Dynatrace са равномерно съпоставени въз основа само на обемния обем.

Подкрепа на общността

Когато става въпрос за извличане на максимални ползи от вашия инструмент за наблюдение на приложения, поддръжката на общността след покупка е безценен ресурс от информация. AppDynamics има собствен сайт на общността, който включва форуми и база знания. Във форумите можете да разговаряте с други членове на общността и да задавате технически въпроси, както ги имате. Въпреки че този форум не е запълнен с хора, има достатъчно активни членове, за да придобиете ценна информация.

Dynatrace също има собствен сайт на общността. На сайта на общността можете да посещавате форумипреглед на документацията на продукта, и свържете се с поддръжката. Изглежда че AppDynamics има по-активния форум на двамата доставчици, така че ако търсите активна общност, която следва, ще ви е по-добре AppDynamics.

Ценообразуване

AppDynamics предлага безплатен план, който ограничава агентурните звена; обаче, пълнофункционалната професионална версия започва на цена от 3 600 долара (2 739 британски лири) на бройка на година. От друга страна, Dynatrace се отчита, че е около 10 000 долара (7 607 лири) за годишен абонамент. Това прави и двата продукта доста скъпи решения за мониторинг на приложения. AppDynamics се предлага като SaaS, локалната, и хибридно решение. Препоръчваме AppDynamics по отношение на цената, тъй като е по-евтина от двете.

AppDynamics срещу Dynatrace: Окончателната присъда

Всеки от тези инструменти предлага здрав и разнообразен опит с производителността на приложението, който е без аналог от повечето други доставчици на пазара. Въпреки че и двата продукта имат огромно количество мощност и универсалност, AppDynamics взема победата. Докато Dynatrace е продукт от най-висок клас, изглежда малко датиран, когато стои рамо до рамо с AppDynamics.

Подходящата за вас платформа зависи от това, което се стремите да постигнете от усилията си за наблюдение на приложението. Понякога човекът, който борави с продукта, е също толкова важен, колкото и самият продукт. В дясните ръце няма ограничения за мониторинг на приложенията с двата продукта. Всичко се свежда до това как те се прилагат във вашата среда.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − = 40

Adblock
detector