AppDynamics срещу New Relic

AppDynamics срещу New Relic Header

Мониторинг на инфраструктурата е една от онези ниши за управление на мрежата, която е наситена с конкуренция. И все пак в този изключително конкурентен сектор има малко инструменти като доминиращи AppDynamics и New Relic. Тези две платформи са спечелили своите ивици като някои от най-изчерпателните и прозрачни мрежови платформи за наблюдение в играта. В тази статия ще разгледаме AppDynamics срещу Нова реликва дебат, за да решите кое е по-добро.

AppDynamics

Назад през 2008г, AppDynamics за първи път е лансиран от Jyoti Bansal; оттогава компанията се превърна в един от най-известните доставчици на мрежов мониторинг в света. AppDynamics предлага платформа за наблюдение на ефективността на приложението, създадена да ви помогне да наблюдавате стека на приложенията и мрежовата си инфраструктура отгоре надолу.

Едно от нещата, които прави AppDynamics специално е използването на двигатели с интелигентни характеристики. Те включват:

 • Приложение iQ
 • Микросервизи iQ
 • Базова линия iQ
 • Диагностичен iQ
 • Signal iQ

AppDynamics е решение, което е насочено главно към по-големи компании. Той е много успешен като решение за мониторинг на инфраструктурата с марки като Cisco, Expedia, Nasdaq, и DirecTV използвайки продукта през годините.

Нова реликва

Нова реликва е друго решение за мониторинг на производителността на приложенията, което може да бъде датирано през 2006 г. Това базирано на SaaS решение предлага редица възможности за мониторинг на инфраструктурата, които позволяват на потребителите да оценят здравето на устройствата в цялата си мрежа. с Нова реликва, можете да наблюдавате локалната, базирана на облак, и хибридни инсталации така че да имате прозрачност по отношение на цялата ви мрежова инфраструктура.

Има редица различни Нова реликва продукти, които можете да използвате за структуриране на вашата среда за наблюдение, включително:

 • Нов Реликс APM
 • Нова реликва инфраструктура
 • Нов браузър за реликви
 • Нова мобилна версия на Relic
 • Нова реликтова синтетика
 • Нови Relic Insights

Нова реликва също има успех с по-големи имена, но не е имал същото сцепление с по-големите организации AppDynamicsНова реликва се използва от компании от Zendesk, Hearst, Office Depot и Trulia.

AppDynamics срещу New Relic Сравнение главата до главата

FeatureAppDynamicsNew Relic
Инсталация SaaS, локална или хибридна платформа SaaS
Персонализирани табла за управление да да
Програмни езици Java, .NET. PHP, Node.js, C ++, Python, Go Java, .NET, Mode.js, PHP, Python, Ruby, Go
Конфигурируеми сигнали да да
Доклади да да
APIs REST API REST API
Приставки и разширения Над 130 разширения Над 100 приставки
Съвместими с трети страни Amazon EC2, AWS EC2, AWS Elastic Cache
Microsoft Azure ServiceBus, база данни Postgre SQL, Apache, Docker, IBM Websphere, Zabbix, Linux, Splunk, Citrix и Oracle
Amazon EC2, Amazon Elastic Book Store, Amazon RDS, Amazon SQS, Oracle Database, MySQL, Citrix NetScaler, Microsoft Azure SQL, база данни, Apache HTTPd и Red Hat
Ценообразуване Свържете се с екипа по продажбите Профилите започват от 199 долара на месец

Мониторинг на приложения

AppDynamics APMС AppDynamics Управление на производителността на приложенията (APM) решение можете да наблюдавате ефективността на приложенията във вашата мрежа. AppDynamics ви позволява да видите ефективността на бизнеса и приложенията в реално време. Състоянието на свързани устройства и приложения е цветно кодирано, така че да видите дали има грешка с един поглед (можете да видите това ясно на изображението по-горе).

Една област, където AppDynamics наистина се откроява от Нова реликва е AutoDiscovery. AppDynamicsРешението на APM може автоматично да открива персонализирани пътувания чрез приложения. Това пътуване е картографирано на цветно-визуален дисплей. Това автоматично откриване регистрира действия като Добавяне в кошницата и го показва във формат, така че да можете да видите какво се случва под капака.

Функцията за автоматично откриване е най-полезна за постигане на прозрачност през цялото пътуване на потребителя. Така че, ако искате да постигнете пълна прозрачност по време на пътуването от край до край AppDynamics има ясно предимство пред Нова реликва. AppDynamics също предлага диагностика на ниво код, която ви позволява да видите основната причина за неизправности в приложението и проблеми с производителността. Това е безценно за отстраняване на проблеми в приложенията във вашата мрежа.

Нова реликва също така предоставя богат опит за наблюдение на приложения. с Нова реликва, можеш преглед на времето за реакция на приложението, магистрала, процент на грешки, приложение хистограми, показатели за транзакциите, и сервизни карти. Прегледът на хистограмите на приложението ви позволява да преглеждате времената на реакция на всички свързани приложения. Това е отлично, защото можете да сравните няколко приложения наведнъж, за да видите дали има неотложни проблеми с производителността.

Можете също да наблюдавате външни услуги, като гледате диаграми, които показват вашите пет най-добри външни услуги въз основа на времето за реакция и обажданията в минута. По същия начин има а JVM анализатор на производителността което ви позволява да преглеждате информация като активност на нишката, Данни за HTTP сесия, броят на натоварванията в клас, броя за разтоварване, и показатели на пула за връзка. Тези функции ви позволяват да кажете дали възникват някакви проблеми, така че да можете да ги отстраните.

Нова реликва вероятно предлага по-простия опит за наблюдение на двете, но дълбочината на AppDynamics е без аналог на пазара. Функцията за автоматично откриване осигурява видимост от край до край на всички ваши приложения. Ако сте сериозно да направите услугата възможно най-добра за крайния потребител AppDynamics е по-добрият избор на двата продукта.

Мониторинг на бази данни

Нова реликва ви позволява да преглед на времето за отговор на повикване от базата данни и магистрала, път прекарани в разговори към база данни, Анализ на SQL заявки, бавни SQL отчети, и операции по кеш на базата данни. Едно от нещата, които прави Нова реликва особено лесна за използване е възможността за филтриране към конкретна база данни. с AppDynamics можете да видите потреблението на ресурси, състояния на чакане, планове за изпълнение, SQL процедури, съхранени процедури, обекти на база данни, промени в събития, потребителски сесии, статистика на схеми и планове за изпълнение.

AppDynamics поддържа богат набор от доставчици на база данни, включително Amazon RDS, MySQL, оракул, Postgre SQL, SQL Server, Scalatra, Scala, Sybase ASE, Sybase IQ, Монго DB, DB2, и Касандра. За разлика, Нова реликва предлага поддръжка за оракул, MySQL, Microsoft SQL Server, Microsoft Azure SQL База данни, Монго DB, и Postgre SQL. Можете да разберете повече за получаването на пълен списък на плъгини и инсталирането им от тази връзка тук.

Инсталация

AppDynamics е наличен в редица видове инсталация и може да бъде разгърнат като SaaS платформа, локалната, или хибридна платформа. От друга страна, Нова реликва е достъпен само през SaaS. Ако търсите гъвкави опции за внедряване, тогава AppDynamics е продуктът за вас.

Персонализирани табла за управление

Ново табло за Relic Insights

Нова реликва позволява на потребителите да виждат различни показатели за ефективност направо през таблото за управление. За да персонализирате опита си, можете да плъзнете и пуснете показателите за ефективност в таблото за управление. Има набор от показатели за ефективност, които са местни Нова реликва за който можете да избирате, но можете да създадете и свои собствени показатели. Можете да изберете показателите, които искате да наблюдавате и да изградите вашето потребителско изживяване около това.

Най- AppDynamics таблото за управление също е персонализирано. Можете да показвате показатели за изпълнение на приложения, сървър и база данни. с AppDynamics, можете да персонализирате опита от потребителя. Например, ако искате потребителите да могат да преглеждат персонализирани табла за управление, тогава ще конфигурирате акаунта им с Персонализиран преглед на таблото за управление роля. Има набор от персонализирани шаблони на таблото за управление които можете да използвате за изграждане от самото начало.

Персонализираните табла за управление са област, където AppDynamics и Нова реликва са напълно равномерни. Те предлагат възможност за създаване на персонализирани табла за управление по начин, достъпен за нови и опитни потребители.

Програмни езици

По отношение на езиците за програмиране и двата продукта имат поддръжка за редица общи езици за програмиране. AppDynamics поддържа използването на Ява, .NET, PHP, Node.js, ° С++, Питон, и Отивам. по същия начин, Нова реликва предлага поддръжка за Ява, .NET, Mode.js, PHP, Питон, рубин, и Отивам. Двете са наравно по отношение на поддръжката на програмните езици.

Сигнали

Сигнали на Appdynamics

В по-големите мрежи е от съществено значение да има система за предупреждение, за да можете да следите ефективността на приложението си. Без предупреждения е лесно да се изоставите и да пропуснете ключови проблеми с производителността, които могат да доведат до престой. AppDynamics и Нова реликва разпознаха това и предоставиха на потребителите предупреждения и известия, така че да могат да бъдат в крак с текущите събития.

Най- AppDynamics системата за предупреждение работи, като потребителят създава набор от Здравни правила (показано по-горе). Здравните правила са по същество списък на задействащи условия за сигнали. Има редица конфигурирани по подразбиране, като например „Използването на процесора е твърде високо". Извън кутията има и набор от шаблони като Общ шаблон за ефективност на приложението който следи показатели като натоварване на приложението и време за реакция.

Когато става въпрос за сигнали за Нова реликва, едно от най-полезните неща са сигналите за наличност. Нова реликва използва пингер, за да провери наличието на приложения, като изпраща редовни заявки. Ако някое приложение попадне, ще ви бъде изпратен сигнал, за да ви уведоми, че услугата е офлайн. Това ви позволява да влезете и да получите услугата обратно онлайн.

с Нова реликва, можете да конфигурирате свои собствени правила за предупреждение. Можете също така да дефинирате политики за предупреждение за различни групи приложения, както и да работите с канали за предупреждение като HipChat, Jira, PagerDuty, и лагерен огън. Въз основа на наличния набор от конфигурации, AppDynamicsИзползването на здравни правила осигурява по-адаптивни функции за предупреждение от това Нова реликва.

Доклади

Отчетите ви предоставят възможността да разсъждавате върху предишните си данни за използване и ви дават възможност да предавате ключова информация на други членове на вашия екип. Всеки от тези доставчици включва пълнофункционални възможности за отчитане. с AppDynamics можете да вземете данни направо от таблото за управление и да ги трансформирате в отчет. Видовете отчети включват здравни доклади за приложението, отчети на таблото, доклад за одит на контролера, и отчет за началния екран.

Можеш създавайте отчети така, както ви трябват или можете да планирате отчети редовно. Планирането на отчетите е особено полезно, защото ви позволява периодично да проверявате данните за ефективността си. New Relic's възможностите за отчитане ви позволяват да създавате и получавате персонализирани отчети. Типът отчети, които можете да генерирате, включва отчети за наличностотчети за използването на хоста, доклади за анализ на капацитета, и доклади за анализ на мащабируемостта.

В допълнение, Нова реликва има отчети, които ви позволяват да създавате и преглеждате периодични SLA данни на всеки ден, седмично или месечно. Всички тези отчети могат да бъдат изтеглени като .csv файлове. Въз основа само на простотата, Нова реликва взима печалба тук заради наличните предварително пакетирани отчети.

APIs

API-тата се превърнаха в един от най-често срещаните начини за доставчиците на мрежов мониторинг, за да позволят на потребителите да изграждат свои собствени среди за наблюдение. AppDynamics и Нова реликва всеки от тях има свои собствени API, така че потребителите да подреждат мрежата си, както искат от главата до петите.

въпреки това, AppDynamics също не се спира на разширения; тя също предлага използването на a REST API. API на REST ви позволява да изграждане на персонализирани приложения и добавки, за да персонализирате вашето наблюдение. Използването на API за изтегляне на показатели на приложенията и конфигуриране на нови приложения са нещо обичайно за потребителите на AppDynamics.

Нова реликва също предлага собствен REST API, който може да се използва за подобряване на възможностите на основната платформа за наблюдение. с New Relic's API, от които можете да изтеглите данни Нова реликва продукти, поставете свои собствени данни и коригирайте конфигурации. Понастоящем можете да използвате API за подобряване на сигнали, APM, браузър, инфраструктура, данни, мобилни устройства, приставки и синтетика.

Например, ако искате да използвате API за подобряване на мониторинга на вашата инфраструктура, можете да използвате API на заявките на Insights, за да изтеглите данни за използване на абонамента. По същия начин можете да използвате API за предупреждение за инфраструктура, за да управлявате начина, по който получавате сигнали.

Приставки и разширения

За индивидуално наблюдение, почти сигурно ще ви е необходима опцията за добавяне на разширения. Това е нещо, което и двете AppDynamics и Нова реликва са улеснили под една или друга форма. Най- AppDynamics Exchange е AppDynamicsОтговор на разширения и позволява на потребителите да изграждат и заявяват разширения според нуждите. В момента има налични над 130 разширения да бъде изтеглен безплатно.

Те са невероятно полезни за подобряване на вашето наблюдение. Например, ако използвате облачна услуга от Amazon, има редица разширения, от които бихте могли да се възползвате. Разширението за мониторинг на Amazon AWS SQS, Разширение за мониторинг на AppDynamics за използване с AWS EC2, Разширение за мониторинг на автоматичното мащабиране AWS, и Разширение за мониторинг на AWS EBS, всички ви позволяват да наблюдавате AWS услуги.

Нова реликва също има собствена система за приставки, за да следите стека на приложението си. Има над 100 приставки на разположение, но можете да създадете и своя собствена. Приставките могат да бъдат изградени от Ruby SDK, Java SDK или чрез използване на API. Всички плъгини могат да бъдат намерени чрез директорията Plugin Central. В Plugin Central Directory, можете да търсите приставки, публикувани от други разработчици. След като видите плъгин, който ви харесва, можете просто да натиснете бутона за изтегляне и да го инсталирате.

Въз основа на простотата на процеса на плъгини и интеграцията, предлагана от Plugin Central Directory, Нова реликва предлага по-достъпните функции на плъгини от AppDynamics. Въпреки че и двата продукта ви позволяват да структурирате вашата среда за наблюдение, както желаете, Нова реликва има предимство тук.

Съвместимост на трети страни

Тъй като съвременните мрежи станаха по-сложни с по-специализирани платформи и услуги на трети страни, стана необходимо да се използват инструменти за мрежов мониторинг, които могат да се свързват с тях. Интеграцията с продукти на трети страни често е единственият начин за постигане на прозрачност по отношение на услуга. Споменахме по-горе, че и двете AppDynamics и Нова реликва използвайте приставки и разширения, за да го направите. В този раздел ще разгледаме по-конкретно услугите, с които всеки продукт е съвместим.

Най- AppDynamics Exchange библиотека предлага поддръжка за редица услуги и продукти на трети страни, включително; Amazon EC2, AWS EC2, AWS ElastiCache,  Microsoft Azure ServiceBus, Postgre SQL, Apache, докер, IBM Websphere, Zabbix, Linux, Splunk, Citrix, и оракул. Това ви осигурява солидна основа за интеграция с други продукти.

За разлика, New Relic's плъгините включват поддръжка за Amazon EC2, Магазин за еластични блокове Amazon, Amazon RDS, Amazon SQS, Oracle база данни, MySQL, Citrix NetScaler Microsoft Azure SQL база данниApache HTTPd, и Red Hat Enterprise Linux да назовем няколко. Въз основа на широката широчина на предлаганите доставчици, Нова реликва тук има ясно предимство. Обхватът на доставчиците, посочени в Нова реликва уебсайтът е значително по-широк от предлагания с AppDynamics разширения.

Ценообразуване

Ценообразуването ще бъде една от характеристиките на ключовите проблеми. Без значение какви бюджетни ограничения имате, Нова реликва има ясно предимство за всички, но най-големите организации. Нова реликва според съобщенията е по-достъпната опция от двете и цената на AppDynamics може да го остави извън обсега на много малки и средни организации.

Цената, която ще платите, за да използвате Нова реликва може да се изчисли на Нова реликва уебсайт. Крайната цена ще зависи от редица фактори, включително вашия доставчик на облачни услуги, размер на екземпляра, време на изпълнение на екземпляра и количество екземпляри. Профили за Нова реликва стартирайте от цена от 199 долара (£ 151) на месец за всеки хост. Ако закупите това като годишен план, цената пада до 149 долара (£ 113).

От друга страна, трябва да се свържете с екипа по продажбите на AppDynamics за да видите цената за APM Pro, APM Advanced, или Връх APM. Говори се, че цената на AppDynamics е 3600 долара (2737 британски лири) на бройка годишно.

Заслужава да се отбележи това Нова реликва предлага набор от опции за ценообразуване въз основа на типа платформа, която искате да внедрите. Можете да избирате между Нов Реликс APM, Нова реликва инфраструктура, Нов браузър за реликви, Нова реликтова синтетика, Нова мобилна версия на Relic, и Нови Relic Insights.

AppDynamics срещу New Relic: The присъдата

Като се има предвид широчината на характеристиките, предлагани от всеки продукт, несъмнено е, че и двете са най-добрите инструменти в почти всяка среда. Ако обаче разполагате с бюджета, за да го улесните, препоръчваме да го направите AppDynamics. Дълбочината на способностите му за наблюдение на приложенията, възможностите за автоматично откриване и разширенията му дават предимство пред Нова реликва.

Ако обаче търсите по-лесен и малко по-малко сложен продукт, тогава трябва да продължите Нова реликва вместо. Потребителският интерфейс е интуитивен и ще можете да стартирате сложно управление на приложенията, без да нарушавате банката. Все още имате REST API и все още имате възможност да се разширите в основната програма с приставки.

В крайна сметка вашият избор на решение за мониторинг на приложенията ще зависи от вашата среда. По-големите среди, управляващи много приложения, са по-добри AppDynamics от Нова реликва (както е видно от тяхното сцепление с по-големи компании!). За разлика, Нова реликва е по-добре за онези средни и големи организации, които не са достигнали най-големия си размер.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 51 =

Adblock
detector