AppDynamics срещу Splunk

AppDynamics срещу Splunk заглавката

Когато става въпрос за мониторинг на приложенията, AppDynamics и Splunk са две имена, които са пригодени за нуждите на съвременните организации. Тези два титана са някои от решенията за мониторинг на ефективността на приложенията, предназначени да осигурят на потребителите пълна прозрачност по отношение на производителността на приложенията им. В тази статия разглеждаме дебата на AppDynamics срещу Splunk, за да ви помогнем да изберете най-добрия инструмент за вашата среда.

Преглед на AppDynamics

AppDynamics е може би най-широко известното решение за мониторинг на приложения в света. С AppDynamics можете автоматично да картографирате бизнес транзакции с приложения, за да видите проблеми с производителността от режийни перспективи. Това включва географска карта на пътуването на клиента, така че можете да видите как се превежда потребителското изживяване от начало до край.

AppDynamics предлага поддръжка за Ява, .NET, PHP, Node.Js, ° С++, Питон, и Отивам. Решението за мониторинг на производителността на приложенията (APM) е проектирано от главата до петите, за да осигури най-доброто изживяване на крайния потребител за клиентите. На практика това е платформа, която комбинира мониторинг на производителността на приложенията, мониторинг на крайните потребители, мониторинг на ефективността на бизнеса и мониторинг на инфраструктурата. AppDynamics има редица високопоставени минали клиенти, включително Vodafone, Nasdaq, Dixons Carphone, eHarmony и Световната банка.

Общ преглед

Splunk е решение за мониторинг на приложения, което ви позволява да наблюдавате свързани приложения чрез използването на машинни данни. С Splunk можете да видите ефективността на вашите приложения в реално време. Можете да видите дали ресурсите са нагоре, надолу или имате проблеми с производителността. Можете също конвертирате данните в дневника в показатели използва се за задействане на сигнали. Splunk също има възможност да изтегля поточно предаване на данни в реално време от външни услуги като Апаче Кафка и AWS Firehose Kinesis.

Splunk е приет от редица различни клиенти с висок профил, включително 89 членове на Fortune 100. Имената включват Coca-Cola, CloudShare, Domino's, John Lewis и Tesco. Splunk се доказа като решение, което се вписва добре в дори най-големите среди за наблюдение на приложения.

AppDynamics срещу Splunk сравнение

FeatureAppDynamicsSplunk
Мониторинг на приложения да да
Облачен мониторинг да да
Мониторинг на сървъра да да
AI и машинно обучение Да (откриване на аномалия) Да (откриване на аномалия)
Разширения и Добавяне на добавки Над 130 разширения 100 приложения DevOps, 806 приложения за измами и съответствие, 840 приложения за ИТ операции, 652 приложения, 122 приложения за бизнес анализ, 102 IoT и промишлени приложения за данни
RestAPI Да (множество API) да
Цена 3600 долара на бройка годишно Splunk Enterprise започва от $ 150 за погълната GB

Мониторинг на приложения

Не е тайна, че мониторингът на приложенията е хлябът и маслото както на AppDynamics, така и на Splunk. От двете, AppDynamics предлага най-пълния опит за наблюдение на приложенията по отношение на прозрачността и лекотата на използване. AppDynamics може автоматично да открива приложения в мрежата и да създава основни характеристики на производителността. Приложенията могат да се наблюдават до ниво код, така че можете да видите първопричината за всякакви проблеми с производителността.

Например, можете преглед на цялото пътуване на клиента на вашите клиенти, за да търсят области с лошо представяне. Пътуването на клиента е показани като карта, за да ви е лесно да видите всички елементи които съставят крайното потребителско изживяване. Наличието на тази перспектива отгоре надолу ви позволява да оптимизирате потребителското изживяване и да гарантирате, че приложенията функционират както трябва.

Splunk предоставя подробен преглед на производителността и здравето на приложенията в цялата мрежа. Можете да разберете от пръв поглед дали приложенията функционират както трябва или дали има още. Това може да се види чрез лесен за използване табло за управление, което функционира като централен концентратор за по-голямата част от вашата мониторингова дейност.

Въпреки това, за да свали налягането на потребителя, Splunk използва машинно обучение за откриване на модели и създаване на базови показатели. Splunk можете да анализирате текущите си данни за използване и да прогнозирате бъдещи проблеми с производителността. Машинното обучение е чудесно, за да ви помогне да планирате бъдещето и да ви предостави информация, за да поддържате вашите приложения добре работещи в дългосрочен план.

Облачен мониторинг

През последното десетилетие видяхме повече организации да включват облачни услуги в ежедневните си операции. Ръстът на облачните услуги означава това платформите за мониторинг на приложения трябва да имат възможност да наблюдават облачната инфраструктура за да се осигури пълна картина. Това е предизвикателство, като се има предвид, че облачните услуги често се управляват от трети страни, които не винаги са прозрачни.

Мониторингът на облачните услуги не е проблем за AppDynamics и Splunk. В AppDynamics можете да видите ефективността на облачните услуги в реално време. Можете да видите основите като ефективността на облачните услуги и да се задълбочите в самите бизнес транзакции, като наблюдавате данни като обем на транзакцията и магистрала.

С Splunk можете да управлявате облачни услуги, хибридни услуги и облачна миграция от едно място. Възможността да наблюдавате тези ресурси ви позволява да се уверите, че вашите облачни услуги са защитени и ви помага да отстраните неизправности в случай, че проблемите с производителността заднат главата им.

Ти можете също да видите колко ви струват облачните ресурси и прогнозирайте бъдещите си изисквания за използване, за да гарантирате, че използвате най-добре облачните си ресурси. Това ще ви позволи да видите дали плащате твърде много за услуга, която няма да се нуждаете в обозримо бъдеще. Въз основа на способността да наблюдава бъдещите изисквания, Splunk има предимство тук.

Мониторинг на сървъра

Като един от най-важните ресурси в съвременните мрежи, гарантирането, че сървърите имат висока достъпност, е от първостепенно значение. Това е област, в която и AppDynamics, и Splunk са първокласни продукти. AppDynamics ви позволява да събирате набор от показатели от свързани сървъри. Например, можете да видите здравословното състояние на свързаните сървъри и вижте как се е променила производителността на сървър с течение на времето.

В случай, че откриете проблем като затруднение, можете да започнете незабавно отстраняване на проблеми, за да определите причината за проблема и да го разрешите. Платформата Splunk също предлага възможност за наблюдение на физически и виртуални сървъри за проблеми с производителността. Можете да забележите проблеми с производителността и да насочите към ключови проблеми като закъснения и зареждане на свине, така че да можете да предприемете действия, преди сървърът да стане жертва на престой.

По-голямата част от дейността ви за наблюдение на сървъра ще се извършва през таблото за управление, където можете да разгледате регистрационни данни и Използване на процесора за да видите състоянието на свързаните сървъри. Тези данни ви се показват във формата на графики за тенденции, така че да можете да видите дали има колебания във времето, които трябва да вземете под внимание.

В допълнение, със Splunk можете да видите активността на свързани сървъри в центрове за данни и разпределени облачни инфраструктури. Можеш следете ефективността на вашия сървър с показатели като CPU% и ROI%. В случай, че откриете, че има проблем със сървъра ви, можете да прегледате през многобройни инфраструктурни нива, за да намерите основата на проблема и да го адресирате.

Опитът за наблюдение на сървъра на Splunk е съсредоточен върху това да ви помогне да поддържате сървърите си работещи. Наблюдението на честотната лента, натоварванията и капацитета са само част от факторите, които можете да наблюдавате, за да оцените работата на сървъра. Въпреки че Splunk върши добра работа по мониторинга на сървърите, изглежда, че AppDynamics предлага цялостно по-гладко изживяване.

Вижте също: Мониторинг на мрежи, сървъри и приложения за SMBs

AutoDiscovery

Автооткриването е областта, в която AppDynamics има едно от най-значимите предимства пред Splunk. AppDynamics има възможност за автоматично откриване, която може да показва визуални връзки между потребителите във всички приложения. Всеки път, когато потребителят предприеме действие и добави продукт в количката за пазаруване или излезе, ще можете да го видите.

Цялата тази информация се показва за вас на карта. Картата ви предоставя визуално представяне на цялата ви приложна мрежа. По този начин приложението ви се показва по този начин ви дава пълна представа за стъпката на приложението ви, която ви държи на върха във връзка с производителността при появата им.

За съжаление, Splunk няма такава възможност. В резултат на това AppDynamics е по-добрият избор, ако искате да получите пълна видимост над вашата инфраструктура, като същевременно сведете до минимум количеството ръчна конфигурация, което трябва да направите, преди да започнете да използвате продукта.

AI и машинно обучение

Част от развитието на бързо развиващите се нужди на съвременния пазар е използването на решение, което използва изкуствен интелект и машинно обучение за откриване на заплаха. AppDynamics APM има функция за машинно обучение, използвана за автоматично откриване на аномалии в производителността. Продуктът използва алгоритми за машинно обучение, базирани на средното време за реакция за да определите кога дадено приложение действа проблемно. Можете да пробиете функцията надолу или дори до реда на кода, който причинява проблем с производителността.

Освен това, когато реагира на събития, системата за машинно обучение изпраща известия и ескалира отговорите на инциденти. Това се постига чрез използването на базови линии, които автоматично се създават от AppDynamics. След това тези базови линии се наблюдават и сигнализират, когато са нарушени. Това гарантира, че персоналът се държи в контура и може да отговаря при необходимост.

Splunk използва решение за машинно обучение, наречено the Инструментариум за машинно обучение (MLT) За откриване на аномалия. Той може да идентифицира кога изпълнението е извън нормата и да ви предупреди. Ако се случи ново събитие, което е за разлика от всяка предишна дейност, MLT ще ви уведоми. Всъщност системата за машинно обучение следи вашите приложения за вас.

Машинно обучение на Splunk също предлага аналитичен анализ, който ще предвиди бъдещата ефективност на вашите приложения. Това е чудесно за бързо откриване на дългосрочни тенденции. Например, можете да прогнозирате неща като бъдеща мощност на сървъра и клиент, за да можете да предприемете действия за справяне с тези проблеми възможно най-рано..

Разширения и добавки

Разширенията и добавките се превърнаха в основна част на съвременния мониторинг на приложенията. Включването на нови разширения и добавки е от съществено значение, за да бъдете в крак с нуждите на вашата организация. AppDynamics разполага с над 130 разширения. Те включват разширения за .NET, уведомяване, AWS, лазурен монитор, Ява, Lambda, MongoDB, Мониторинг на сървъра, и Изчисления без сървър.

Splunk има набор от приставки, наречени Apps. Тези приложения включват Мобилна интелигентност, Пливен потокУеб услуги на Amazon, VMWare и виртуализация, Unix и Linux, Microsoft Exchange, DB Connect, ODBC, PCI съответствие, и Splunk Analytics за Hadoop. Всяко от тези приложения предлага нови възможности. Например приложението Amazon Web Services ви позволява да използвате AWS CloudTrail и конфигурирайте потоци от данни, за да следите облачните си ресурси.

Splunk предлага широка гама от приложения за различни нужди. Има 100 приложения DevOps, 806 приложения за измама и спазване на изискванията за сигурност, 840 приложения за ИТ операции, 652 приложения, 122 бизнес анализи и 102 приложения за IoT и промишлени данни. Въз основа на обхвата на наличните приложения, Splunk има явно предимство тук, защото има просто повече опции, достъпни за потребителя.

API за почивка

Една API или а Интерфейс за програмиране на приложения се превърна в един от най-разпространените начини да се позволи на потребителите да персонализират собственото си потребителско изживяване. Както AppDynamics, така и Splunk имат достъпни за използване REST API. Има множество различни API-та на AppDynamics, които ви позволяват да персонализирате платформата. Те са съставени от API на страната на платформата и API на страната на агента.

API на страната на платформата, предлагани от AppDynamics включват API на контролер, API за аналитични събития, Самостоятелни API на машинен агент, API на агент на база данни, API на приложния инструмент за приложения, API за предупреждение и отговор, и на API за облачен конектор. Един особено полезен API е Alert and Response API, който ви позволява да създавате персонализирани събития, да изтегляте данни за събитията и да създавате персонализирани URL адреси за известия.

С Splunk Enterprise REST API можете създайте свои собствени програми и използвайте HTTP и HTTPS протоколи за взаимодействие със Splunk Enterprise. Можете да използвате API, за да създадете свои собствени приложения, джаджи и мобилни приложения, за да взаимодействате със Splunk. В допълнение към API, Splunk има нещо наречено Разтегнати SDK. Splunk SDK ви позволяват да интегрирате Splunk с различни услуги на трети страни и да изградите потребителски интерфейс за вашия уеб стек.

Предлагат се Splunk SDK в Питон, Ява, JavaScript, и ° С#. Въз основа на достъпността на API-тата, които са отворени за потребителите на AppDynamics, тази платформа се откроява като по-добрата от двете, ако искате да структурирате средата си за наблюдение според вашите нужди.

Подкрепа на общността

Наличието на подкрепа на активна общност зад даден продукт може да доведе до огромна разлика в количеството пробег, който извадите от инструмент за мониторинг на приложения. Просто като прегледате форум на общността или експертен съвет директно от доставчика, можете да научите нови неща за вашия продукт и да подобрите уменията си за наблюдение. Както AppDynamics, така и Splunk имат поддръжка на общността с разумни размери.

Общността AppDynamics се състои от дискусионен форум и a Знание изпълнен с експертни съвети. Форумът на AppDynamics изглежда малко по-активен от Q на Splunk Community&Раздел. По същия начин Базата знания съдържа над 500 статии които ви дават представа как да използвате AppDynamics по теми като бази данни, табла за управление и наблюдение на крайния потребител.

Общността Splunk е много по-разнообразна и се състои от Q&Като, потребителски групи, добавки, блогове, документация, и образователен класове, които да ви помогнат да извлечете максимума от наблюдението си. Spunk отговори, Q&Разделът е най-доброто място, на което вашите въпроси да отговарят от знаещи членове на общността Splunk. Въпреки че общността не е толкова активна, колкото някои други инструменти, тя е достатъчно активна, за да получите някои отговори доста бързо..

Ценообразуване

По отношение на цените има доста голяма разлика между двамата доставчици. AppDynamics разполага с три версии; APM Pro, APM Advanced, и Връх APM. Трябва обаче да се свържете с екипа по продажбите, за да видите цените. Като се има предвид, се съобщава, че AppDynamics се предлага на цена от 3 600 долара (2760 британски лири) на бройка годишно за Pro версията. APM Pro осигурява мониторинг на бизнес транзакциите в рамките на приложения.

Ако имате нужда от видимост и през сървърите, и в мрежата си, тогава ще трябва да закупите APM Advanced. В случай, че се нуждаете от анализи на транзакциите и възможност за преглед на командировки, ще трябва да закупите версията APM Peak.

Splunk Enterprise започва от цена от $ 150 (£ 115) за погълнат GB, на месец. Тази версия поддържа неограничени потребители, неограничени данни, сигнали и допълнителна поддръжка. Можете също да закупите Прелята светлина за 75 долара (£ 57) за погълната GB на месец. Тази версия обаче може да поддържа само до петима потребители и 20 GB данни всеки ден, въпреки че може да бъде разгърната на място или в облака.

Най-добрата версия за тези, които започват със Splunk е Безплатни. Splunk Free е безплатен продукт и поддържа до един потребител с до 500 MB данни на ден. Въпреки че това не предлага честотната лента, необходима за подкрепа на по-големи организации, това е добър стъпаловиден продукт за по-малките организации, които тепърва започват..

AppDynamics срещу Splunk: Final Pick

Ако търсите най-добрия опит за наблюдение на приложения, който парите могат да купят, тогава не трябва да търсите повече от AppDynamics. От автоматичното разкриване до разширения и REST API, AppDynamics предоставя потребителско изживяване, което ви позволява да сте на върха на всички ваши приложения независимо дали се намират в помещения или в облака. Потребителският интерфейс ви позволява да правите това с минимална настройка.

Отличителната характеристика от това сравнение определено е функцията за автоматично откриване на AppDynamics. Възможността да видите приложенията си чрез карта като тази наистина подобрява вашата гледна точка на случващото се и гарантира, че нищо не пропускате.

Разбира се, ако не сте фен на AppDynamics, Splunk е водеща на пазара алтернатива сама по себе си. Splunk притежава добавките и възможностите на API сами по себе си. Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че никоя две среди не са еднакви и програма, която може да работи в една среда, може да не се превежда в друга ефективно.

Преди да направите покупка от който и да е от доставчиците, ви съветваме да изпробвате безплатни опити от Splunk или AppDynamics, за да тествате първо водата. По този начин ще можете да изпробвате кой продукт работи по-добре за вашата организация, преди да направите значителна покупка.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 47 = 54

Adblock
detector