Как да тествате Exchange свързаността

Как да тествате Exchange свързаността

Използва се пакетът за имейл сървър на Microsoft Exchange пет различни протокола за подпомагане на комуникацията с имейл клиенти. Това разнообразие е голямо, тъй като предлага гъвкавост, което означава, че не сте в капан само да използвате софтуера на Microsoft Outlook като имейл клиент на вашите потребители. Този набор от услуги обаче означава проучване на проблеми с връзката може да бъде много сложен процес.

За щастие можете да използвате автоматизиран инструмент за да проверите свързаността от вашия имейл клиент, както и да проверите дали всички услуги за връзка работят правилно на вашия сървър на Exchange. Използването на услугата за проверка на връзката отнема цялата работа за отстраняване на проблеми с връзката и въвежда вашият имейл сървър правилно за нула време.

Анализатор за отдалечена връзка на Microsoft

Microsoft създаде безплатен онлайн инструмент, за да ви помогне да проверите всички аспекти на вашите връзки, които са необходими за редица продукти на Microsoft. Наличните чекове за вашата електронна система са изложени на първия, по подразбиране раздел на помощната програма. Инструментът се нарича Отдалечен анализатор на свързаност. Можете да проверите всички услуги, които трябва да дадат възможност на вашите клиенти на Outlook да открият сървъра автоматично. Инструментът включва и голи SMTP, POP, и IMAP услуги и тя включва два теста за Exchange сървъри.

Най- Анализатор на свързаността ви позволява да потвърдите, че вашият Exchange сървър общува правилно. Ако потребителите все още не могат да се свържат, тогава трябва да проверите настройките на техния клиент и инструментът включва и тези проверки.

Анализаторът за отдалечена свързаност включва четири тестови режима в раздела Exchange:

 • Тестове за свързване на Microsoft Exchange ActiveSync
 • Тестове за свързване на уеб услуги на Microsoft Exchange
 • Тестове за свързване на Microsoft Office Outlook
 • Интернет тестове за електронна поща

Тестовата платформа е Базираното в облака и по този начин достъп до вашия браузър.

Тестове за свързване на уеб услуги на Microsoft Exchange

Ако никой не може да се свърже с вашия сървър или ако сте в последните етапи на настройка на Exchange, първо трябва да се уверите, че няма нищо лошо в основните услуги за свързване, които трябва да осигурят на сървърите ви комуникация с външния свят.

Когато стигнете до сайта за анализатор на отдалечена свързаност, изберете Синхронизация, известие, наличност, и Автоматични отговори в Тестове за свързване на уеб услуги на Microsoft Exchange секция на екрана.

Започнете тест на Exchange

Най- Обмен на уеб услуги (EWS) тестовете изпълняват поредица от опити за свързване на пощенски клиент, използвайки идентификационни данни за тестови потребителски акаунт, така че трябва да дадете данни за вход в потребителския акаунт на тестера, за да стартирате проверката.

Въведете данните за тестовия акаунт във формата за въвеждане на тестера.

Формуляр за тестов формуляр

Можете да въведете имейл адреса на тестовия акаунт за домейн \ потребителско име. Тестерът може да използва два различни метода за свързване със сървъра. Методът за автоматично откриване е вграден в клиентския софтуер на Outlook. Ако вашите потребители имат проблеми с свързването със сървъра на Exchange, това може да бъде причинено от проблем с тази функция. Опитайте теста първия път при опцията за автоматично откриване. Ако тестът се провали, опитайте друго изпълнение, но използвайте опцията, за да напишете в URL адреса на Exchange сървъра.

След като попълните формата, трябва да въведете код за потвърждение, като копирате дума, която се появява на екрана. Кликнете върху Уверете се, бутон за валидиране на кода за потвърждение и след това щракнете върху Извършете тест в долната част на екрана.

Екранът с резултати ви показва дали тестът е свързан успешно и ако не, къде са възникнали проблеми. Трябва да кликнете върху Разгънете всички за да видите пълния текст на резултатите. Тази информация ще включва препоръки за действия, които трябва да се предприемат, ако възникнат грешки.

Можете да изберете да стартирате теста отново с абсолютно същите параметри или да кликнете върху Започни отначало за да се върнете назад и да промените някои от настройките, преди да започнете друго изпълнение. Ще изберете тази опция, ако проведете тест за автоматично откриване и след това искате да се върнете и да стартирате тест с даден URL адрес на сървъра.

Инструмент за анализ на свързаност на Microsoft

Ако тестовете се изпълняват от Отдалечен анализатор на свързаност всички работят безпроблемно, но вашите потребители все още не могат да се свържат със сървъра на Exchange, трябва да тествате достъпа на вашия имейл клиент от мрежата. Microsoft Connectivity Analyzer е помощна програма за изтегляне, която можете да стартирате от един от компютрите на вашия офис, за да проверите мрежовата свързаност от този възел до вашия Exchange Server.

Можете да получите инструмента чрез уебсайта на анализатора на отдалечена свързаност. Кликнете върху клиент в основната част на сайта. Това е четвъртият раздел. Превъртете надолу по екрана до Още инструменти секция и кликнете върху Инсталирай сега.

Изтеглете тест на Exchange

Позволете на файла да се изтегли, като кликнете върху бутона Инсталиране в диалогов прозорец, който се появява. Този инструмент е под формата на съветник и ще ви преведе през тест на вашата мрежа. Първоначалният екран ви представя списък на твърдения за проблеми.

Тези опции са:

 • Не мога да вляза с Office Outlook
 • Не мога да изпращам или получавам имейл на мобилното си устройство
 • Не мога да вляза в Lync на мобилното си устройство или приложението Lync Windows Store
 • Не мога да изпращам или получавам имейл от Outlook (само за Office 365)
 • Не мога да гледам безплатно / заета информация на друг потребител
 • Имам други проблеми с Outlook (само на английски)
 • Не мога да създам Федерация с Office 365, Azure или други услуги, които използват Azure Active Directory

Съветникът ще адаптира стратегията си за тестване според опцията, която най-добре описва проблема с свързаността, който срещате.

Във всяка опция ще трябва да посочите потребителското име и паролата за пробна пощенска кутия. Можете да дадете имейл адреса на тестовия потребител като потребителско име. Следващите екрани ще зависят от проблемите, които сте избрали. Екранът с резултати трябва да подчертава къде има проблем във вашата мрежа. Това може да е проблем извън вашия Exchange сървър, като например дефектен DNS запис.

Тествайте системата си за електронна поща

Ако имате проблеми със свързването към сървъра на Exchange, има много точки за неуспех да търсите. Първоначалният тест може да разкрие, че вашият Exchange сървър е настроен правилно така че ще трябва да проучите имейл клиентите, които имат достъп до сървъра и до мрежите, през които се свързват.

Както всяка категория комуникационен софтуер, вашият Exchange сървър работи по стандартни протоколи, които трябва да са съвместими с всяка друга съвместима реализация. Въпреки това, като системен администратор, вероятно вече сте наясно, че понякога един елемент от веригата на сътрудничещи програми не се зарежда. Или понякога тя не е обвързана с автоматизираните процеси и прекъсната връзка във веригата спира всичко да работи.

Започнете, като потвърдите настройката на вашия сървър на Exchange и след това преминете към други елементи в връзката. Автоматизираните инструменти, описани в това ръководство, трябва да ви помогнат да стигнете до корена на проблема и да върнете потребителите си по имейл.

Монитор сървър за обмен

Паниката, която изпитваш кога Размяната просто няма да работи или внезапно се забавя ви казва, че това приложение е твърде важно, за да се остави на случайността. Необходимо е постоянно да наблюдавате работата на Microsoft Exchange и това означава да следите услугите и хардуера, които я поддържат.

SolarWinds Инструменти за управление на Microsoft (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

SolarWinds сървър и монитор на приложения

SolarWinds Инструменти за управление на Microsoft включва модул, който проследява работата на Exchange Server. Това е Сървър и монитор на приложения, който се инсталира на Windows Server.

SAM ще следи капацитета за съхранение и ще ви предупреждава, когато няма място. Той също така ще следи за необичайни дейности по електронната поща и ще ви помогне да затворите опашки, които са подложени на атака, или да разпределите повече ресурси, за да позволи истински скокове на трафика, причинени от консултации или стимули за продажби. Можете да изпробвате инструментите за управление на Microsoft на 30-дневна безплатна пробна версия.

Наблюдавайте обема на пощата на вашата компания и останете пред изискванията.

SolarWinds Microsoft Management Tools Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 97

Adblock
detector