Най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на VoIP за 2020 г.

най-добрият софтуер за наблюдение на voip

VoIP системите имат репутация на едни от най-поддържаните системи в мрежите. VoIP телефонните системи имат минимална толерантност към лоша производителност, тъй като само малка латентност и загуба на пакети могат да окажат пагубно влияние върху качеството на звука. Използването на инструменти за наблюдение на VoIP е единственият начин да се уверите, че вашата мрежа може да поддържа VoIP системи.

С инструментите за мониторинг на VoIP можете да измервате качеството на връзката в мрежата си, за да сте сигурни, че телефонните ви обаждания не изпитват неудобно аудио. Най-важното средство за наблюдение на VoIP ще ви позволи да видите колко латентност и загуба на пакети има във вашата мрежа. В тази статия ще разгледаме най-добрите инструменти и софтуер за мониторинг на VoIP за 2020 г..

Ето и нашето списък на най-добрите инструменти за мониторинг на VoIP за 2020 г.:

  1. SolarWinds VoIP и Network Quality Manager (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД) Изчерпателен пакет от помощни програми за мониторинг и анализ на VoIP. Работи на Windows Server
  2. Проследяване на подробности за обаждане на SolarWinds (БЕЗПЛАТЕН ИНСТРУМЕНТ) Инструмент за наблюдение на качеството на VoIP, който се инсталира на Windows Server.
  3. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД) Свързани с VoIP монитори като част от обединена мрежа, сървър и пакет за управление на приложения. Работи на Windows Server
  4. ThousandEyes Инструменти за мониторинг на VoIP, включващи тестване на връзката и функции за симулация на разговори
  5. ExtraHop Пакет за мониторинг на VoIP, който наблюдава състоянията на обажданията на живо и натрупва показатели за цялостната ефективност на мрежовите разговори
  6. dotcom-monitor Сървърно наблюдение Фокусиран върху производителността на сървъра, този пакет следи и приложения, като VoIP протоколи
  7. Речно дъно SteelCentral UC Expert Мрежова система за мониторинг, която включва събиране на VoIP данни и проверка на състоянието
  8. VoIP копие Специализиран VoIP монитор, който включва оценка на качеството на повикванията и проверки на състоянието
  9. Colasoft Capsa Мрежов монитор с модул за VoIP анализ. Това е достъпно в безплатни и платени версии
  10. VoIPmonitor Безплатен, отворен код, специализиран VoIP монитор, който включва модули за наблюдение и анализ на живо

1. SolarWinds VoIP и Мениджър за качество на мрежата (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

SolarWinds VoIP софтуер за наблюдение

Първо в този списък, който имаме SolarWinds VoIP и Network Quality Manager. SolarWinds VoIP и Network Quality Manager ви позволява да наблюдавате ефективността на VoIP разговорите и WAN ефективността. VoIP показателите, които можете да проследявате, включват нервнича, латентност, Средна оценка на мнение (MOS) и изгубен пакет. Тези показатели показват дали VoIP обажданията се доставят с лошо качество.

В случай, че трябва да стартирате обширно отстраняване на неизправности, можете да преминете през вашите записи на повиквания, за да намерите информация, която може да ви покаже какво причинява лоша производителност. Можете да търсите обаждания от генериране на повикване, дестинация за обажданемениджър за обаждания, време за разговори, състояние на повикване, и качество на разговорите. Това помага бързо да се движи процеса на отстраняване на неизправности.

SolarWinds VoIP и Network Quality Manager е достъпен за организациите, защото предлага прост потребителски интерфейс и той може да се разгърне за по-малко от час. Разгръщането се проследява бързо, защото платформата автоматично открива устройства с активиран IP SLA от Cisco. Автоматичното откриване означава, че потребителят не трябва да конфигурира всичко ръчно.

цялостен SolarWinds VoIP и Network Quality Manager е избор, който е подходящ за организации от всички размери, които търсят VoIP инструмент за наблюдение. SolarWinds VoIP и Network Quality Manager започва от цена от 1,602 долара (1,225 лири). 

SolarWinds VoIP и Network Quality ManagerDownload 30-дневна безплатна пробна версия

2. SolarWinds Tracker Детайл за запис на разговори (БЕЗПЛАТЕН ИНСТРУМЕНТ)

Най-добри инструменти и софтуер за мониторинг на VoIP за 2020 г.

Обадете се подробно за проследяване на записи е безплатен VoIP монитор, наличен за SolarWinds. Това е добър вариант, ако искате компетентността и надеждността на софтуера на SolarWinds, но не искате да плащате, за да използвате най-високия клас на компанията VoIP мрежа и мениджър за качество.

Tracker Record Trailer Record изпълнява функциите, посочени в неговото име. Той ви позволява да търсите чрез записи, свързани с VoIP, събрани в мрежата. Тези записи трябва да се предоставят от системата Cisco CallManager. CallManager е известен още като мениджър на обединените комуникации на Cisco.

Търсачът на данни може да съхранява и агрегира записи за подробности за обаждания (CDRs) до 48 часа, така че можете да изпълнявате някои функции за анализ в рамките на инструмента или да експортирате данни до друга помощна програма за мрежов анализ.

Чрез този инструмент можете да извлечете статистически данни за трептене, латентност, загуба на пакети и MOS (средно мнение).

Страхотното нещо за Call Trail Record Tracker е, че той е безплатен. Функционалността му обаче дори не е близка до удобствата на мрежата и мениджъра за качество на SolarWinds.

Този инструмент би работил добре като информационен страничен удар към по-всеобхватен софтуер за мониторинг на работата на мрежата. В тези случаи може да помогне на мрежовия администратор да увеличи мащаба на VoIP трафика, ако някои проблеми пристигнат с елементи от мрежовата ви инфраструктура. Проследяващият запис за подробности за разговори SolarWinds се инсталира на Windows Server и е достъпен за изтеглете като безплатен инструмент.

SolarWinds Call Detail Record TrackerDownload 100% БЕЗПЛАТЕН инструмент

3. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Снимка на екрана на PRTG Network Monitor

PRTG Network Monitor е инструмент за мрежов мониторинг, който предлага VoIP наблюдение с безплатно QOS и IP SLA мониторинг. QoS мониторинг с PRTG Network Monitor се осъществява с PRTG Датчик за обратно движение кои мерки латентност, нервнича, изгубен пакетдублиращи се пакети, и Средна оценка на мнение. По същия начин има и Cisco IP SLA сензор за наблюдение на данните на устройството на Cisco.

По-широкият опит за наблюдение е напълно персонализиран според вашите изисквания. Най- таблото за управление може да бъде персонализирано да включите джаджи и показатели по ваш избор. Вие имате пълен контрол върху данните, които виждате на таблото за управление. За наблюдение на VoIP препоръчваме да използвате PRTG сензор за обратно пътуване, за да ви дадем моментна снимка на ефективността на вашето VoIP обаждане, когато влезете.

Не е необходимо изпълнението на вашите VoIP разговори да се проследява ръчно през цялото време. Вместо това можете да използвате системата за известия, за да ви информира, когато VoIP разговорите имат лошо качество. PRTG Network MonitoR изпраща известия по имейл, СМС, и push известия. Те са страхотни, защото гарантират, че знаете момента, в който VoIP разговорите намаляват в качеството.

PRTG Network Monitor се предлага като безплатен и платен инструмент. Можете да използвате PRTG датчик за обратно пътуване и Cisco IP SLA сензор напълно безплатно. Ако обаче искате да наблюдавате мрежа с повече сензори, тогава можете да закупите навсякъде от 500 сензора за 1,384 долара (£ 1,057) и 13,226 долара (10,104 лири) за неограничени сензори. Можете да изтеглите безплатната пробна версия на PRTG Network Monitor.

PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

4. Хиляда очи

Снимка на хиляди очи

ThousandEyes е платформа за мониторинг на мрежата, която се удвоява като един от най-добрите инструменти за наблюдение на VoIP на пазара. ThousandEyes корелира VoIP производителността с основните показатели за ефективност като латентност, изгубен пакет, и нервнича. Това са основните показатели, за да видите колко добре функционират VoIP услугите.

Едно от нещата, които прави ThousandEyes специално е, че можете да симулирате VoIP разговори между агенти и офиси. Това ви позволява да поставите вашата VoIP услуга на тест. Има и а функция за гласов тест, което ви позволява да тествайте за SIP свързаност, преди да започнете TRP обаждане.

Най- ThousandEyes платформата е проектирана с твърдо съображение за отстраняване на проблеми. Например, можете да проследявате неизправности в инфраструктурата, за да свържете и да взаимодействате с мрежовите пътища на SIP и RTP.

ThousandEyes оперира с модел на ценообразуване въз основа на годишен абонамент. Ценовата структура е приспособима въз основа на редица фактори като тестови единици, крайни точки, и устройства. Трябва да се свържете с екипа по продажбите, за да получите пълна оферта. Ако искате да се свържете с ThousandEyes след това можете да го направите тук.

5. ExtraHop

Екранна снимка

Ако търсите инструменти за наблюдение на VoIP, предназначени за отстраняване на проблеми, тогава ExtraHop е в горната част на индустрията. С ExtraHop можете да видите ефективността на VoIP разговори в цялата ви мрежа през ExtraHop VoIP-SIP повиква таблото за управление. Чрез таблото за управление можете да видите колко обаждания са успешни или неуспешни.

Има набор от показатели, които можете да наблюдавате ExtraHop. Като инсталирате таблото за SIP VoIP разговори можете следи състоянието на сесията на повикване, сила на повикване, балансиране на натоварванетокачество на маршрута на повикване, и Не-VoIP протоколи. По отношение на показателите, които можете да наблюдавате, можете преглед на активните обаждания, опити за повикване, неуспехи при обаждане, 5xx кодове за грешки, кратки разговори, дължина на разговора, и неуспехи при обаждане.

ExtraHop също е един от най-удобните инструменти за наблюдение на VoIP, тъй като позволява на потребителя автоматично да открива устройства в мрежата. Предимството на това е, че можете да заобиколите неудобството от конфигурирането на цялата си мрежа от нулата.

За да извлечете максимума от VoIP мониторинга ExtraHop ще трябва да изтеглите Табло за SIP VoIP разговори тук. Можете също да изпробвате безплатната пробна версия на ExtraHop.

6. dotcom-monitor Сървърно наблюдение

dotcom монитор

Дотком-монитор Мониторинг на сървъри предлага премиум VoIP мониторинг и мониторинг на SIP протокол. Основният фокус на този продукт е мониторинг на наличността на VoIP инфраструктура. В ServerView дисплей, можете преглед на успеха на изходящото повикване, маршрутизиране на входящи повиквания, вътрешно разширение свързаност, и наличност на гласова поща.

Подобно на всички най-добри инструменти за мониторинг на VoIP, dotcom-monitor Server Monitoring е пълен система за сигнали. Сигналите уведомяват вас, когато VoIP разговорите не извършват кога трябва. Потребителите получават известия, когато съобщенията за грешка са получени от сървъра и очаквания резултат от повикване не се получава.

След като установите VoIP разговорите се изпълняват слабо dotcom-monitor Сървърно наблюдение ви помага да посочите първопричината. Откриването на грешки в SIP мониторинг записва свойствата на грешката, така че да можете да адресирате първопричината. Можете също да генерирате отчети за наблюдение на SIP, за да оцените ефективността от разстояние.

Има много различни опции за ценообразуване за мониторинг на сървъри на dotcom-monitor в зависимост от броя на зададените цели и честотата на проверка. Цените започват от $ 79,00 (£ 60) за 10 цели и 15 минутна честота на проверка. Можете да изтеглите 30-дневен безплатен пробен период на dotcom-monitor Сървърно наблюдение.

7. Експерт от SteelCentral UC на речното дъно

Речно дъно SteelCentral

Речно дъно SteelCentral UC Expert е единна платформа за мониторинг на комуникациите, предназначена за мониторинг Cisco, Microsoft и Avaya среда, но предлага солиден опит за наблюдение на VoIP. С този инструмент можете да търсите обаждания и телефони по различни начини. Например, можете търсене на предишни обаждания, които са се провалили или са изпълнени зле. Това ви предоставя референтна точка, чрез която можете да стартирате по-нататъшно отстраняване на проблеми.

Цялата активност във вашата мрежа се следи през таблото за управление. Таблото за управление ви позволява да виждате преглед на вашите обаждания, показващ общ номер на повикване, кратък номер на обаждане, процент потоци с добро качество, брой неуспешни повиквания, и целия процент на завършване. Виждането на ефективността на разговорите ви по този начин ви позволява да уведомите незабавно дали има някакви проблеми.

Една от най-силните характеристики на Речно дъно SteelCentral UC Expert е медиен път хоп-по-хоп. Пътят hop-by-hop ви показва пътя на медийния трафик, за да можете да визуализирате мрежовия път на гласовия трафик. Това е полезно за намиране на причината за евентуални проблеми с работата на вашата мрежа.

За да видите цената на Речно дъно SteelCentral UC Expert ще трябва да се свържете директно с екипа по продажбите. Има и безплатна пробна версия на този продукт, която можете да изтеглите от тази връзка тук.

8. VoIP копие

VoIP копие

VoIP копие е инструмент за наблюдение на VoIP, който се използва за проследяване на качеството и производителността на гласовите комуникации. VoIP копие има тестващи сървъри, разположени по целия свят през Северна Америка, Европа, Азия, и Южна Америка. Това гарантира, че независимо къде се намирате, имате най-точния профил за качество на разговорите с VoIP.

Това решение за мониторинг на VoIP тества качеството ви на VoIP разговори и оценява ефективността на обажданията, като използва средното мнение (MOS). Всичко това може да се следи онлайн, така че не е необходимо да инсталирате никакъв софтуер на устройството си. Това го прави достъпно за всеки с интернет връзка.

VoIP копие е един от най-конкурентните инструменти за наблюдение на VoIP на пазара. Има шест версии за закупуване; Lite, плюс, Premium, носител, Carrier Plus, и Превозвач Гранде. Версията Lite е най-евтината, която струва $ 10 (£ 7,64) на месец за една крайна точка. Най-скъпата версия е пакетът Carrier Grande, който струва $ 250 (£ 190) на месец за 100 крайни точки. Има и безплатен личен план; можете да се свържете с компанията относно ценообразуването.

9. Colasoft Capsa

Colasoft Capsa

Colasoft Capsa е инструмент за наблюдение на мрежата, който има собствен модул за анализ на VoIP, който може да се използва за проследяване на качеството на телефонните системи VoIP. с Colasoft Capsa можете да анализирате VoIP разговори и да преглеждате резултатите чрез GUI във графичен формат. В VoIP изглед, можете да видите показатели като трептене, загуба, средна оценка на мнение (MOS), контролни потоци и медийни потоци.

По-голямата част от VoIP анализа се извършва чрез Обобщен изглед на VoIP. Обобщеният изглед на VoIP е разделен на горен и долен прозорец. В горния прозорец можете да видите MOS_A разпределениеMOS-V дистрибуция, тип кодек за повикване, разпределение на състоянието на повиквания, и разпространение на събития за повикване. В долния прозорец можете да видите статистика на трафика, SUP статистика и статистика на обажданията.

Има три различни версии на Capsa; Без капса, Capsa Standard, и Capsa Enterprise. Capsa Free се предлага безплатно и може да следи до 10 IP адреса. Capsa Standard може да бъде закупен за $ 295 (£ 225) и може да следи до 50 IP адреса. Capsa Enterprise може да бъде закупен за $ 995 (£ 759) и обхваща неограничени IP адреси. Можете да изтеглите Colasoft Capsa тук.

10. VoIPmonitor

Снимка на VOIPmonitor

Накрая имаме VoIPmonitor. VoIPmonitor е снайпер за пакети с отворен код предназначен за анализ на VoIP разговори. Този инструмент е подходящ за организации от всякакъв размер и поддържа до 20 000 обаждания на един сървър. Можеш да използваш VoIPmonitor като Web-GUI и следете показатели като закъснение и изгубен пакет.

VoIPmonitor също има система за сигнали, която ви позволява автоматично да следите показателите. Например, ако Средно ниво на работа, нервнича или Изгубен пакет посочете проблем, тогава ще бъде генериран сигнал, за да бъдете в течение.

Като средство за мониторинг на VoIP с отворен код, VoIPmonitor се предлага безплатно. Можете да хоствате VoIPMonitor на сървър или в облака в зависимост от вашите нужди. Можете също да изтеглите VoIPmonitor като изходен код. Можете да изтеглите безплатната пробна версия на VoIPmonitor тук.

Закръгляне: Най-добрите инструменти за мониторинг на VoIP

Има много конкуренция в пространството с инструменти за наблюдение на VoIP, но само въз основа на използваемостта SolarWinds VoIP и Network Quality Manager трябва да е най-добрият на пазара. Процесът на настройка е достатъчно прост, че можете да бъдете готови и работи за по-малко от час чрез автоматично откриване на устройства. От този момент нататък потребителският интерфейс се поддържа достатъчно просто, за да намерите всичко необходимо.

Показателите за ефективност на обажданията чрез VoIP като закъснение и загуба на пакети са лесно достъпни и могат да бъдат проследявани чрез системата за известия. Независимо дали работите в МСП или в по-голяма организация SolarWinds VoIP и Network Quality Manager има основните възможности за мониторинг, за да ви помогне.

Все пак, ако цената е вашата основна грижа, отколкото PRTG Network Monitor е чудесна опция, тъй като може да бъде изтеглен безплатно в зависимост от това колко сензори искате да използвате. Най- PRTG Датчик за обратно движение Ви предоставя всички показатели, от които се нуждаете, за да наблюдавате ефективността на гласовите повиквания. Това гарантира, че ще стигнете до първопричината за изпълнението, свързана с момента, в който се появят.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − = 89

Adblock
detector