Ръководство и инструменти за мониторинг на Apache Tomcat

Ръководство и инструменти за мониторинг на Apache Tomcat

Apache Tomcat е един от най-използваните сървъри в областта на Java приложенията. Apache Tomcat е сървър с отворен източник, който често се използва за важни уеб приложения за корпоративни потребители. Както и при всички виртуални технологии, използването на Apache Tomcat идва с отговорността да го наблюдава правилно. В това ръководство за наблюдение на Tomcat ще разгледаме как да наблюдаваме Tomcat и някои от инструментите, с които можете да го наблюдавате.

>>>Прескочете директно към инструментите за мониторинг, представени по-долу<<<

Как да наблюдавам Tomcat?

Ръководство и инструменти за мониторинг на Apache Tomcat

Въпреки че мрежовите администратори в по-малките мрежи може да могат да се справят със скриптове на командния ред, ad-hoc мониторингът не е най-ефективният начин за управление на вашите ресурси. За по-прецизен мониторинг ще трябва да използвате външен инструмент за мониторинг. Имате възможност за избор между разширения за управление на Java (боб на JMX) или използване на цялостно решение за мониторинг на приложенията. Но преди това ще разгледаме какво трябва да наблюдавате.

Неща, които трябва да наблюдавате с Tomcat

Tomcat е собствен сървър. Има редица показатели, които трябва да наблюдавате, за да откриете проблеми с производителността и да поддържате дългосрочната производителност. Това са:

 • памет – Едно от първите неща, които трябва да наблюдавате, е колко памет има сървърът. JVM с ниска памет ще доведе до слаба производителност.
 • Uptime – Измерването дали вашият сървър е нагоре или надолу, е от съществено значение за осигуряването на услугата ви да остане. В случай че вашият инструмент за мониторинг съобщава, че услугата е по-ниска, можете да започнете отстраняване на проблеми, за да разберете защо.
 • Време за реакция – Сървърът трябва да отговори на потребителски заявки ASAP. Ако времето за отговор е твърде дълго, тогава рискувате да загубите потребители.
 • Степен на грешки – Записването на процента на грешки ви показва дали има проблеми във вашата кодова база. Мониторингът на процентите на грешки помага да се оптимизира услугата ви.
 • Поискайте пропускателна способност – Мониторинг на пропускателната мощност ви казва колко нишки са активни. Ако са активирани твърде много нишки, приложението може да се представи лошо.
 • Брой сесии – Измерването на броя на сесиите ще ви каже колко едновременни сесии сървърът може да поддържа едновременно.
 • Събиране на боклук – Събирането на боклука трябва да се изпълнява с определена честота с необходимото количество памет, изчистена след приключване на събирането.
  Мрежова топология: 6 обяснени и сравнени мрежови топологии

Как да запитвате метрики Tomcat с MBeans

Ако използвате JMX боб за наблюдение на Tomcat, ще използвате прокси сървъри JMX за заявка на показатели. За да направите това обаче, трябва да конфигурирате Tomcat и да назначите потребители и роли. Ще трябва да конфигурирате следните роли: мениджър-JMX и мениджър-GUI.

Първият ще даде възможност на потребителя да получи достъп до JMX прокси сървлета и състоянието на Tomcat; последният позволява на потребителя да получи достъп до мениджъра на приложения, където можете да наблюдавате за проблеми с производителността.

За да зададете роля на потребителя, трябва да актуализирате конфигурационния файл conf / tomcat-users.xml и да въведете следното. (Командата ще създаде нов потребител tomcat-jmx, ще назначи на потребителя изброените по-горе роли и ще създаде парола за акаунта):

”Role =“ мениджър-jmx, мениджър-гуи ”/>

За да заявите показатели на Tomcat, ще трябва да получите достъп до JMX прокси сървлет, където можете да задавате показатели за ефективност чрез уеб браузъра. Чрез вашия уеб браузър можете да питате данните на Mbeans или управлявани Java обекти, за да видите информация за вашия сървър. Можете да видите списък на MBeans, които можете да наблюдавате, като въведете следното:

HTTP: // Localhost: 8080 / управител / jmxproxy

Когато търсите MBean, можете да добавите параметри, които да ви помогнат при търсенето. Параметрите, които можете да добавите към командния ред, включват домейн, тип, име и атрибут. В бързината те са, както следва:

http: // localhost: 8080 / manager / jmxproxy /? get =: type =, name = “”&НАИ =

Ако искате да видите максималното време за обработка на заявката на HTTP конектора, въведете следното:

HTTP: // Localhost: 8080 / управител / jmxproxy / GET = Каталина: тип = GlobalRequestProcessor, име ="HTTP-NIO-8080"&ATT = maxTime

Резултатът ще бъде следният:

ОК – Атрибут получи ‘Catalina: type = GlobalRequestProcessor, name ="HTTP-NIO-8080"’- maxTime = 189

Ограничението на използването на Tomcat за заявка на показатели е, че можете да търсите само едно по едно. Поради тази причина препоръчваме да използвате инструмент за наблюдение на сървър на трети страни за проследяване на няколко показателя едновременно.

Най-добрите инструменти за наблюдение на Apache Tomcat

Ако искате да следите диапазон от показатели едновременно, тогава е по-добре с решение за мониторинг на приложения. Едно от предимствата на този маршрут е, че имате широк набор от възможности за избор от доставчици.

  Чит лист за програмиране на мрежата на Python

В този раздел ще разгледаме някои от най-добрите инструменти за мониторинг на Apache Tomcat, включително:

 • SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)
 • ManageEngine Application Manager
 • AppDynamics

1. SolarWinds сървър & Монитор на приложения (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА)

Ръководство и инструменти за мониторинг на Apache Tomcat

SolarWinds сървър & Монитор на приложения е идеален за наблюдение на Tomcat, тъй като се предлага с набор от шаблони за монитори извън кутията, изградени специално за сървъра. Инструментът може да наблюдава Безплатна памет, Обща памет, Макс памет, Общо време за обработка, Брой заявки, Байтове изпратени, Получени байтове, и Брой грешки.

За да направите по-завладяващо визуално изживяване, SolarWinds сървър & Монитор на приложения има табла за изчерпване също. Най- Инструменти за мониторинг на JBoss функция показва данни за ефективността и използването на Apache Tomcat и Geronimo.

Също така има доклади за изпълнение построен специално за Tomcat и Geronimo. Те обаче могат да бъдат персонализирани, ако искате да наблюдавате различна информация. След като изберете как искате да се структурират отчетите, можете да автоматизирате програмата, за да ги изпращате до определени потребители по имейл.

SolarWinds сървър & Монитор на приложения се препоръчва на тези, които искат да наблюдават Apache Tomcat с инструмент, който е лесен за използване. Софтуерът е на конкурентни цени от 2,995 долара (£ 2,389) с достатъчно предварително конфигуриране, за да можете да стартирате и да работите бързо. Можете да изтеглите 30-дневна безплатна пробна версия.

SolarWinds сървър & Приложение MonitorDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. ManageEngine Applications Manager

Ръководство и инструменти за мониторинг на Apache Tomcat

ManageEngine Application Manager е монитор на приложението, който може да наблюдава сървърите на Tomcat. Платформата има възможност да следете процесора, памет, Използване на JVM, време за реакция, и памет течове. Освен това можете също да наблюдавате сесии на живо на уеб приложения, пулове за свързване на JDBC и пулове с нишки. Всички тези данни могат да бъдат преобразувани в графики, така че лесно да посочите тенденциите в използването.

Най- Монитор на басейн с нишки Tomcat е особено полезен, защото ви позволява да наблюдавате използването на пула. Програмата показва статистика за използване на нишката на графика със списък от показатели, показани отдолу. Има възможност да конфигуриране на аларми за да ви предупреди, ако са спазени определени параметри. Можете също да планирате отхвърляне на нишки, за да сте сигурни, че сървърът ви няма да бъде претоварен.

  5 най-добри инструменти и софтуер за управление на инциденти

Инструментът предоставя и отчети за ефективността. Отчетите не само създават a исторически запис за вашите данни за ефективността но също така предлагат прогнозиране на ефективността, захранвано от машинно обучение. Прогнозирането може да ви каже дали наистина имате нужда от ресурсите на сървъра, за които плащате. След като генерира отчета, той може да бъде изпратен на вашия екип.

ManageEngine Application Manager е инструмент, предназначен за предприятия, които търсят инструмент за наблюдение на приложения, който е лесен за употреба. Той има всички звънци и свирки, необходими за ефективен мониторинг на Tomcat с конкурентна цена. Цената варира от $ 945 (£ 753) за 25 монитора до $ 7 195 (£ 5,740) за 250 монитора. Програмата е достъпна в Windows и Linux. Можете да изтеглите 30-дневната безплатна пробна версия.

3. AppDynamics

Ръководство и инструменти за мониторинг на Apache Tomcat

AppDynamics е решение за мониторинг на производителността на приложенията който може да наблюдава Apache Tomcat. AppDynamics мога автоматично открийте кода на приложението в Tomcat и показва перспектива отгоре надолу за ефективността на цялата услуга. С този инструмент можете да наблюдавате производителност, наличност, и здраве на вашия сървър.

Можете също да наблюдавате и по-конкретни проблеми. Използване на купчината, събиране на боклук, и памет течове са само някои от трудните проблеми със сървъра, с които AppDynamics може да се справи. Течовете се наблюдават автоматично и потребителят може да бъде изпратен сигнал, ако има проблем.

За изпращане на сигнали, AppDynamics употреби SLA основа-облицовка да открият проблеми с производителността в момента, в който се появят. Отзивчивостта на системата за сигнали помага да се адресира проблеми с приложението, преди да засегнат крайния потребител. Съществува и анализ на първопричината, който ще ви помогне да стигнете до източника на проблеми с производителността.

AppDynamics заслужава да се обмисли за организации, които искат цялостен инструмент за мониторинг на Tomcat, който осигурява прозрачност в основата на процесите на кандидатстване. Ако искате да знаете цената на AppDynamics тогава можете да поискате оферта от екипа по продажбите. Налична е и безплатна пробна версия.

Съвет за наблюдение на Tomcat: Изберете метод, който ви е удобен

Мониторингът Apache Tomcat разчита на проследяване на няколко много специфични показатели, които може да загубите от поглед без цялостна платформа за мониторинг на сървъра, независимо дали решите да използвате JMX боб или инструменти за мониторинг на приложения. От инструментите за мониторинг на приложения от този списък бихме препоръчали SolarWinds сървър & Монитор на приложения или AppDynamics за сметка на тяхната използваемост.

Ключът е да се уверите, че наблюдавате Tomcat по удобен за вас начин. Ако предпочитате надзора над външен монитор на приложения, тогава използвайте монитор за ефективност. Ако предпочитате да питате MBeans ръчно, тогава не се колебайте да правите нещата и по този начин!

About the author

Comments

 1. зър. Най-добрите инструменти за наблюдение на Apache Tomcat За да наблюдавате Tomcat по-ефективно, можете да използвате различни инструменти за мониторинг на приложенията. Някои от най-добрите инструменти за наблюдение на Apache Tomcat са: 1. SolarWinds сървър

Comments are closed.