Ръководство и инструменти за управление на WebSphere Application Server и инструменти за управление

Ръководство и инструменти за управление на WebSphere Application Server и инструменти за управление


Бизнесът трябва да може да изтегля данни от всеки източник, който е на разположение, а тези, които са начело, също трябва да могат да извличат информация, която може да се изпълни от всички него. Независимо от това колко източници произхождат или колко различни могат да бъдат форматите на данните, трябва да има система, която да извлича точна информация в реално време. Една система, която може да помогне за това е IBM WebSphere Application Server.

Ако сте тук само за инструментите, ето нашето обобщение списък на най-добрите инструменти за мониторинг на сървъра за WebSphere приложения:

 1. Инструмент за наблюдение на производителността SolarWinds WebSphere с SAM (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Част от монитора на сървъра и приложенията на SolarWinds, този инструмент ви предоставя пълен изглед на инфраструктурата, така че да можете да изолирате причината за всяко нарушение на производителността. Работи на Windows Server.
 2. AppDynamics IBM WebSphere Мониторинг на сървъра за приложения Изчерпателен инструмент за мониторинг на WebSphere, произведен от филиал на Cisco Systems.
 3. ManageEngine Application Manager Монитор на приложение, който може да се комбинира с други монитори за инфраструктура от същия производител, за да се създаде пълна представа за системата. Този модул включва специфични възможности за наблюдение на WebSphere и той е достъпен за Windows Server и Linux.

Какво е WebSphere Application Server?

Както подсказва името, WebSphere Application Server е сървър на приложения, който седи в средата - между източници на данни и техните крайни дестинации, което обикновено е единица за съхранение или сървър - оттук и името „мидълуер."

Ръководство и инструменти за управление на WebSphere Application Server и инструменти за управление

За да бъдем по-точни WebSphere Application Server е средата на изпълнение на IBM за стартиране и внедряване на Java платформа, Enterprise Edition (Java EE) приложения.

Но, освен че просто действа като канал между резервни устройства (сървъри и т.н.) и интерфейсни системи (терминали, приложения и т.н.), WebSphere Application Server всъщност е софтуерна рамка която също работи с виртуална машина на Java (JVM), както и контейнери за уеб приложения, базирани на Java.

Това означава, че всяко приложение, което се изпълнява на WebSphere Application Server, трябва да бъде базирана на Java. Макар това да изглежда по-скоро ограничение, всъщност не е така. Сървърът може да интегрира приложенията с почти всяка друга система или крайната точка там - дори ако са продукти на трети страни.

Ръководство и инструменти за управление на WebSphere Application Server и инструменти за управление

И така, как точно използвате сървърите на приложения WebSphere?

WebSphere Application Server ще бъде идеален избор за фирми, които имат редица Java-базирани приложения, които трябва да комуникират с тези, които работят на различни платформи.

С помощта на a Java виртуална машина (JVM) седейки в средата и с работещи на Java приложения, тази необходима комуникация ще бъде улеснена и данните, които идват и отиват, могат да бъдат трансформирани във всеки формат, който се изисква преди да бъдат предадени.

WebSphere Application Server може да бъде настроен на редица платформи на операционна система - Windows, Linux, Solaris и IBM i и z / OS. Потребителите, които се свързват с този междинен софтуер, могат след това:

 • Да се ​​обработят техните входове и да се премине към устройства за съхранение, които също са свързани към него.
 • Извадете данни от задните сървъри и приложения, разположени извън сървъра за приложения WebSphere, импортирайте ги в средния софтуер, обработвайте го и след това разрешавайте на потребителите да го консумират от своите браузъри.

Въпреки че може да изглежда сложна и многоетапна операция от край до край, целият процес ще изглежда безпроблемно за потребителя, не по-различно, отколкото ако директно имат достъп до сървър.

Предимства на внедряването на сървър за уеб приложения

С този междинен софтуер на място бизнесът може да очаква следните предимства:

 • Безпроблемно потребителско изживяване, което позволява достъп до различни формати на данни.
 • Интегрирането на данни от различни източници и платформи.
 • Събиране на информация, която след това може да се използва за правилни изводи за текущото състояние на делата на бизнеса.
 • Възможността за сътрудничество с външни бизнес партньори, без да се притеснявате за съвместимостта на техния обмен на данни.

Ръководство и инструменти за управление на WebSphere Application Server и инструменти за управление

На изображението по-горе можем да видим примерен сценарий, при който различните заинтересовани страни се събират, минават през сървъра за уеб приложения в средата и накрая преминават към базите данни, мрежите за съобщения и други доставчици на услуги.

Най-добрият сървър за WebSphere приложения инструменти за мониторинг и управление 

Сега сме в момента, в който изяснихме какво представлява WebSphere Application Server и как може да помогне на всеки бизнес; време е да видим как можем да го администрираме и наблюдаваме с помощта на различни инструменти.

Всъщност по-долу ще разгледаме три от най-популярните средства за администриране и наблюдение на WebSphere Applications Server.

1. SolarWinds WebSphere инструмент за наблюдение на производителността с SAM (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

SolarWinds е технологична компания, която се е доказала през годините и в много аспекти на дигиталната индустрия. И сега от тази компания получаваме и един от най-добрите Инструмент за наблюдение на ефективността на WebSphere като част от Сървър & Монитор за кандидатстване (SAM), че работи не само на основния сървър на WebSphere, но и на почти всички поддържащи ИТ инфраструктури.

Ръководство и инструменти за управление на WebSphere Application Server и инструменти за управлениеВеднага след инсталирането, дори ако е направено от новак, ще се появи пълна картина на тяхната домейна мрежа, когато този инструмент за наблюдение удари земята; веднага от кутията, той може незабавно да направи преглед на всички активи около него.

Разглеждайки още няколко подробности, имаме инструмент, който:

 • Показва ви „голямата картина“, която ви позволява да знаете цялостното здраве на сървърите. Това би било полезно при сценарий, при който може би ще трябва да натиснете сървърите си малко по-силно, докато не приключи критичното време за мисията и можете да облекчите натиска за поддръжка и почистване на боклука. Това би било възможно само ако знаете, че сървърите ви са здрави, разполагате с достатъчно ресурси и всички услуги работят както се очаква.
 • Основният анализ е лесен с този инструмент, тъй като ще можете да имате задълбочен мониторинг и диагностика на здравето на системите, които са под ваш контрол.
 • Мониторингът и анализът ще обхванат не само вашия сървър WebSphere, но и над 200 други мулти-доставчически приложения и сървъри, всички от един интерфейс.
 • Обхватът на администратора може да обхваща бази данни като Oracle, SQL Server, SAP ASE и MySQL, които са локално хоствани, на различни места или дори в облака.

Всеки ще оцени великолепието на този инструмент, когато вземе предвид факта най-добрите причини за корпоративните Java приложения, внедрени на срив или по-ниско качество на сървър на WebSphere, е, че те срещат: 

 • Неоправени изключения
 • Паметта изтича
 • Проблеми с изчакване, които изискват спирането или отпадането им от други системи
 • Провали в хардуера
 • Лоша производителност на поддържащия хардуер

WebSphere помага да се спре това.

Можете да изтеглите Инструмент за наблюдение на ефективността на WebSphere като част от SolarWinds SAM за 30-дневен безплатен пробен период.

Мониторинг на производителността на SolarWinds WebSphere с SAMDownload 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

2. AppDynamics IBM WebSphere Мониторинг на сървъра за приложения

от AppDynamics, което е а Компания Cisco, не по-малко, идва и Мониторинг на IBM WebSphere Application Server инструмент. Този продукт предлага цялостно решение, което обхваща широк обхват и може да работи със сървъри WebSphere, работещи на всяка платформа.

Ръководство и инструменти за управление на WebSphere Application Server и инструменти за управлениеНещо повече: ето няколко страхотни функции, които можете да очаквате:

 • Този инструмент е създаден за фирми, които искат да останат на върха на производителността на своите процеси. AppDynamics го създаде, за да бъде конфигуриран да проследява пълния обхват на бизнес процеса, да дава задълбочена перспектива на всичките им процеси и работни процеси, които ги определят. Във всеки даден момент администратор ще може да види кой процес прави какво и колко добре го изпълнява.
 • Всъщност бизнесът може да картографира своите WebSphere приложения към техните ключови показатели за ефективност (KPI) и да настрои софтуерните и хардуерни решения, за да подобри цялостната си ефективност.
 • Времето, прекарано за отстраняване на неизправности, изолиране и решаване на проблеми в приложенията и процесите, намалява драстично. С подробна „карта” на всички налични ресурси са необходими само няколко минути, за да се установи къде е проблем и дори да се идентифицира точно какво го причинява - това ще съкрати пъти на администрацията. Още по-хубавото е, че могат да се предприемат автоматични корективни действия (като пускане / спиране на сървъри) за разрешаване на тези проблеми без нужда от човешка намеса.
 • Ако осъзнаете, че вече сте готови да преместите натоварването на WebSphere в облака, този инструмент ще може да превърне трансформацията лесно за вас. Той ще ви каже кои приложения са готови да бъдат преместени в облака и кои от тях може да се нуждаят от някои ощипвания, преди да бъдат оптимизирани за новата среда. След като бъдат преместени, вие също ще можете да ги наблюдавате с помощта на този инструмент - дори когато приложенията са разположени в множество, отделни облачни среди.

С този инструмент бизнесът контролира всички свои WebSphere приложения и наистина може да ги използва за подобряване на общата си конкурентоспособност.

3. ManageEngine Application Manager

Друг страхотен инструмент за наблюдение на WebSphere идва чрез ManageEngine: неговият Мениджър на приложения има възможност за наблюдение и управление на различни сървъри за хостинг на приложения, включително WebSphere Application Server.

Ръководство и инструменти за управление на WebSphere Application Server и инструменти за управлениеТози мулти сървърен инструмент има впечатляващи функции като:

 • Администраторите могат да проследяват потребителското изживяване чрез измерване на Индекс за ефективност на приложението (Apdex), който измерва ефективността на приложение - Включени са и WebSphere хоствани. Обратната информация, която може да бъде събрана от оценката на производителността на базата данни, работните потоци и грешки в кода, може да помогне за подобряване на удовлетвореността на клиентите.
 • Администраторите не трябва да се движат около своите мрежи и сървъри. Инструментът може да бъде конфигуриран да изпраща сигнали в реално време, което им позволява да реагират на всички промени, преди техните крайни потребители да бъдат засегнати от тях. В други случаи сценариите могат да бъдат изпълнени след като бъдат изпълнени определени критерии (обикновено промени в изпълненията).
 • Подробен мониторинг за използването на паметта и предотвратяване на течове, избягване на изключения извън паметта и създаване на основни демпфери - основно, проактивно гарантиране, че нито едно приложение или хардуерно устройство не е причина за сривове, прекъсвания или закъснения. Това са вълнуващите функции, които се предлагат с Application Manager.
 • Администраторите ще могат да откриват възли и сървъри автоматично - което ще спести време и енергия в по-големи мрежови среди. Алтернативно, части от тези възли и мрежи могат да бъдат „игнорирани“, докато фокусът е насочен към други за подробен мониторинг или тестване.

Още по-интересното е, че това софтуерно решение идва от производителите на корпоративните решения Zoho. Ако това не е знак за качество, ние наистина не знаем какво е.

Какво казват отзивите за WebSphere сървъри?

WebSphere Application Server идва със своите плюсове и минуси; нека да разгледаме няколко:

Професионалисти

 • WebSphere е лесен за използване и административната му конзола улеснява работата дори с някои от най-сложните конфигурации.
 • Той е съвместим и с много версии на Java, което означава, че няма да бъдете принудени да изберете такава или се притеснявате, че може да отхвърли някои от вашите приложения.
 • Повечето от неговите функции позволяват на администратора да стане активен в поддържането на гладко функциониране на приложения и сървъри. Всъщност, плановете и конфигурацията позволяват да се прогнозират ръстовете на ресурсите, свързани с хардуера и софтуера, чрез събиране и съпоставяне на тенденциите във времето.
 • Няма повече пожарогасене - администраторите стават проактивни участници в поддържането на оптимални сървъри и приложения с помощта на WebSphere, което ги прави ефективни части от работната сила.
 • Добавянето и премахването на ресурси е много лесно - всъщност по-голямата част от работата се извършва, когато WebSphere първоначално е инсталиран. Оттам нататък откриването на нови възли, сървъри и приложения идва с малко или никакви усилия.

Против

 • Подобно на почти всички продукти на IBM, WebSphere е доста скъп; дотолкова, че човек да не е твърде грешен, ако смята, че всъщност е надценен с още по-сложни лицензионни такси, които да следват - водещо решение или не. Освен това те нямат безплатна пробна версия - кой не го прави?
 • Има хора, които биха могли да се оплачат, че възвръщаемостта на инвестициите (ROI) не е достатъчно висока, дори ако се ангажират да включат WebSphere в своята мрежа.
 • Въпреки че е много ефикасно приложение, той идва на цена - неговите разходи може да бъде тежката страна в сравнение с други подобни решения, намерени на пазара. Интензивно е, особено що се отнася до използването на процесора и паметта.
 • Докато инсталирането на WebSphere е графично и направо, конфигурирането може да бъде малко обезсърчително, тъй като се извършва най-вече с помощта на командни линии и настройка с XML файлове. Експерт почти винаги ще трябва да е под ръка, за да се справи с тази част от работата.
 • За голямо подобно корпоративно софтуерно решение размерът на поддръжката на общността или дори присъствието в мрежата по отношение на WebSphere Application Server е доста нисък. Това е почти като не много хора знаят за това извън сферата на големия бизнес свят. Може би, IBM трябва да го насочи към обикновените хора там. Трябва да има място, където хората могат да дойдат, за да обсъдят своя опит за това.

Ако получите WebSphere Application Server?

Нашата препоръка ще бъде: ако имате многобройни, независими Java-базирани приложения, които трябва да „говорят“ с други чужди системи и смятате, че това е от решаващо значение за вашите бизнес процеси, тогава трябва да потърсите - ако можете да си го позволите.

В противен случай, малки предприятия с по-малък ИТ бюджет не трябва да се притесняват с WebSphere Application Server, тъй като има и други по-евтини, по-малко обемисти решения.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2