Ръководство за монитор на процесора – 10+ средства за наблюдение на процесора, прегледани

Най-добрият софтуер и инструменти за мониторинг на процесора

А CPU монитор може да ви каже много информация за това колко добре работи едно устройство и може да свети на тези устройства, които се надпреварват с нуждите на мрежата.

Кратко време, за да прочетете всички отзиви? Ето и нашето списък на най-добрите инструменти за мониторинг на процесора:

 1. Набор от инструменти на SolarWinds Engineer (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Колекция от повече от 60 инструмента за мониторинг на инфраструктурата, включваща мониторинг на процесора за цялото свързано оборудване.
 2. Мрежов монитор Paessler PRTG (БЕЗПЛАТНА ПРОБЛЕМА) Всичко в едно система за наблюдение на мрежи, сървъри и приложения. Проверките на мрежовото устройство и сървъра включват CPU монитори.
 3. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА) Платформа за отдалечен мониторинг, създадена за MSP, включваща функции за сървърно наблюдение.
 4. Плътност на сървъра на StackPath Облачна платформа за наблюдение, която включва мониторинг на процесори за сървър и мрежово оборудване.
 5. ManageEngine OpManager Мрежов монитор за ефективност, който проверява производителността на процесора на всички мрежови устройства. Работи на Windows Server и Linux.
 6. Monitis Този инструмент се фокусира върху поддържането на уебсайтове. Функциите му включват мониторинг на сървърния процесор.
 7. SysGauge Набор от инструменти за мониторинг, включващ мониторинг на процесора на сървър и устройство. Предлага се в безплатни и платени версии.
 8. AppDynamics Монитор на приложения, който следи състоянията на сървъра, включително производителността на процесора.
 9. Нагиос XI Мрежов монитор, който включва функции за наблюдение на сървъра, като използване на процесора на живо и проверки на капацитета.
 10. Auvik Пакет за мониторинг на мрежовата инфраструктура, който включва проверки на състоянията на процесорите в мрежовите устройства.
 11. Свържете се Автоматизирайте Много адаптивен пакет за мониторинг на инфраструктурата, който включва скриптове за автоматизация на задачите. Инструментът включва проверки на процесора за мрежови устройства и сървъри.

Адекватното поддържане на вашите устройства зависи от способността ви да наблюдавате системите си и да се уверите, че прекомерното използване на процесора не забавя производителността ви до обхождане.

Най-добрите инструменти за мониторинг на процесора

Процесорът или централните процесорни единици трябва да се управляват по същия начин като всяко физическо устройство, за да останат в експлоатация. В тази статия ще разгледаме някои от най-добрите софтуерни инструменти за мониторинг на процесора, за да видим кое е най-доброто за наблюдение на процесори.

1. Набор от инструменти на SolarWinds Engineer (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

SolarWinds Инженери набор от инструментиПърво в този списък, който имаме Набор от инструменти на SolarWinds Engineer която има своя собствена CPU монитор и може да наблюдава максимално натоварване на процесора на свързани устройства. Зареждането на процесора се показва като графики така че да видите дали процесорът намалява с течение на времето. Графиките са особено полезни, за да видите дали има вируси или други проблеми, които биха могли да причинят проблеми на дадено устройство.

За да не ви се налага да наблюдавате всичко сами, Набор от инструменти на SolarWinds Engineer има своя функция за аларми. Алармите повишават сигналите винаги, когато са достигнати определените прагове. Можеш задайте метрични прагове за зареждане на процесора, така че след като товарът премине тази цифра сигнал се изпраща до вас по имейл или SMS. Това ви поддържа връзка с всичко, което се случва и ви гарантира, че не пропускате нищо.

Набор от инструменти на SolarWinds Engineer има своя собствена AutoDiscovery функция, която автоматично открива устройства, свързани с вашата мрежа. След като дадено устройство бъде открито, вие ще можете да наблюдавате неговата ефективност чрез показатели като Зареждане на процесора и използване на паметта. Използването на автоматичното откриване свежда до минимум количеството време за конфигуриране, необходимо за прекарване на конфигуриране и актуализиране на софтуера.

Без значение какъв размер е вашата организация, Набор от инструменти на SolarWinds Engineer е инструмент, който предоставя един от най-добрите продукти за мониторинг на процесора на пазара. Набор от инструменти на SolarWinds Engineer е достъпен на Windows от цена от 1495 долара (1146 британски лири). Можете също да изтеглите 14-дневен безплатен пробен период.

Набор от инструменти на SolarWinds Engineer Изтеглете 14-дневна безплатна пробна версия

2. Мрежов монитор на Paessler PRTG (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)

Изображение на мрежовия монитор PRTG

Всеки запознат Мрежов монитор на Paessler PRTG ще знаят, че този инструмент предлага един от най-пълните преживявания за наблюдение на процесора на пазара. с PRTG Network Monitor можете да наблюдавате Windows, Mac, и Linux устройства за проблеми с производителността на процесора. Можете да използвате този инструмент за измервайте ключови показатели като използване на процесора като процент и Използване на процесора във времето.

PRTG Network Monitor възможностите за мониторинг се задвижват от неговите сензори. Има много различни сензори за процесора, включени в него PRTG Network Monitor. Те включват SNMP сензор за натоварване на процесора, Сензор за натоварване на процесора на Windows, Сензор за процеса на Windows, SNMP Linux Датчик за средно натоварване, и на SSH датчик за средно натоварване. Сензорът за натоварване на SNMP процесора показва натоварването на множество процесори като проценти за определен период от време (на живо, два дни, 30 дни и 365 дни).

Не сте ограничени да проследявате всичко и ръчно. PRTG Network Monitor използва сигнали, за да ви уведоми по имейл и SMS веднъж праг е надвишен. Така че, ако използването на процесора надхвърли определените прагове, ще бъде изпратен сигнал за предприемане на действия.

Цената на PRTG Network Monitor зависи от това колко сензора трябва да използвате. Това започва с безплатна версия, която ви предоставя до 100 сензора безплатно. Платените версии на PRTG Network Monitor започнете от 1600 долара (1,227 лири) за 500 сензора. Можеш изтеглете 30-дневна безплатна пробна версия на PRTG Network Monitor.

Paessler PRTG Network Monitor Изтеглете 30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия

3. Atera (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Ръководство за монитор на процесора - 10+ средства за наблюдение на процесора, прегледани

ATERA е софтуерен пакет, който поддържа управлявани доставчици на услуги (Msps). Платформата е облачна услуга, така че MSP не трябва да инсталира софтуера за наблюдение на своя сайт. Отдалечените системи, които се наблюдават, обаче трябва да имат инсталиран агент на софтуера.

Системата Atera е RMM. Това означава „дистанционно наблюдение и управление.”Частта за наблюдение на този набор от инструменти включва надзор на дейности и състояния на мрежи, сървъри и приложения. Функциите за наблюдение на сървъра на Atera включват Мониторинг на процесора. Услугата може да наблюдава използването на процесора и също така поддържа запис на максималната процесорна мощност на процесора, който сървърът има.

Функциите за управление на Atera включват способността да убиват изоставените процеси които дъвчат време за процесора. Други помощни програми за поддръжка на сървър в Atera включват възможността да чисти дискове, премахване на временни файлове. Това също е в състояние дефрагментирайте дискс. Услугата може да създава точки за възстановяване на системата, да архивира сървъри и да възстановява запазени файлове.

Като софтуер като услуга, Atera включва целия софтуер, съоръжения за обработка и съхранение, необходими за стартиране на платформата. Услугата се заплаща чрез абонамент на техник на месец. Възможно е също така да изберете годишен абонамент, който предлага по-ниска цена.

Платформата Atera се предлага на пазара като три издания: професионалист, Растеж, и мощност. Можеш да получиш 30-дневен безплатен пробен период на която и да е от тези версии, за да я тествате.

30-дневна БЕЗПЛАТНА пробна версия на AteraStart

4. Плътност на сървъра на StackPath

Снимка на плътността на сървъра

Плътност на сървъра на StackPath е Решение за мониторинг на SaaS който има възможност да следи показатели на процесора като Зареждане на процесора и Използване на процесора. Плътността на сървъра ви предоставя основната информация, необходима, за да знаете кога използването на процесора на дадено устройство е в рамките на приемливите параметри. Това е лесно за наблюдение от гледна точка на таблото, поради простотата на дизайна.

Можете също така да определите персонализирани параметри на предупреждениеПлътност на сървъра изпраща сигнали чрез електронна поща, СМС, webhook, застой, и Pagerduty. Това гарантира, че независимо къде се намирате, не пропускате нищо, което би могло напълно да свали устройство.

цялостен, Плътност на сървъра е продукт, който е подходящ за мрежи от всякакви размери. Цената на Плътност на сървъра зависи от това колко сървъра искате да наблюдавате. Ако трябва да наблюдавате само един сървър, тогава можете да плащате само $ 10 (£ 7.67) на месец. Следващият ценови пункт е два сървъра за $ 20 (£ 15.34) на месец. Най-голямата публична цена е $ 250 (£ 191,73) на месец за 25 сървъра. Можете да се свържете директно с компанията относно оферти за 25 плюс сървъри. Можете да изтеглите 14-дневна безплатна пробна версия на плътността на сървъра.

5. ManageEngine OpManager

Скриншот на инвентара на ManageEngine OpManager

Списъкът с „най-добрият“ от инструменти за мониторинг на процесора няма да бъде завършен без ManageEngine OpManager. ManageEngine OpManager е платформа за мрежов мониторинг, която се отдава добре на устройства за наблюдение на процесора. Можете да използвате тази програма за наблюдение на ключови показатели като процесор, памет, и използване на диска. Ако компютър или сървър използва диска, който е твърде висок, ще можете да знаете за него много бързо.

Има набор от показатели на процесора, до които можете да получите достъп с ManageEngine OpManager. Те включват Използване на процесора, CPU гнездо, Скорост на процесора, време на празен ход, Съкращение на PSU, потребителско време, опашка на процесора, и привилегировано време. Това ви осигурява задълбочен опит за наблюдение на процесора, който надхвърля основния опит за мониторинг на процесора, предлаган от повечето други конкуренти.

За да сте сигурни, че сте в крак с всички проблеми с производителността на процесора, има функция за известия. Можеш конфигуриране на прагове за използване на CPU на метрики така че да бъдете уведомени, след като показател надвиши конфигурирания параметър. Ако искате да спрете излишните известия, тогава можете да определите броя на показателите, които трябва да бъдат нарушени, преди да се задейства сигнал.

ManageEngine OpManager може да бъде закупен като съществен версия или начинание версия на Windows и Linux. Версията Essential струва $ 715 (£ 548) и може да се използва на до 25 устройства. Версията на Enterprise е достъпна за $ 19 975 (£ 15 337) и може да се използва на до 500 устройства. Има и а 30-дневен безплатен пробен период.

6. Монит

Снимка на Монит

Monitis е известен предимно като a уеб платформа за наблюдение на ефективността който също може да следи процесора. Monitis монитори Използване на процесора за да оцените здравето на отделни устройства във вашата мрежа. Можете също да наблюдавате други елементи като памет, път, натоварване, и диск I / O за повече подробности.

На Monitis можеш конфигурирайте свои собствени сигнали въз основа на използването на процесора. Можете да направите това, като отидете на Smart Agent Controller (за което може да се изтегли Windows и Linux). Тук можете да добавите сървъра или устройството, което искате да наблюдавате. След това можете въведете желаните стойности на спусъка в полетата Потребител и ядро. След като тези граници са надвишени, ще бъде повдигнат сигнал.

Заслужава да се отбележи това Monitis е проектиран да се стартира бързо. Monitis твърди, че можете да имате тази програма работи и работи за по-малко от 3 минути без инсталация. Възможност за достъп Monitis онлайн означава, че не сте ограничени до едно устройство, когато наблюдавате вашата мрежа.

Ценовата структура на Monitis се изработва по поръчка според вашите изисквания. Сумата, която ще платите зависи от различни фактори като непрекъснат мониторинг, реално наблюдение на потребителите, монитори за зареждане на пълна страница, сървъри, приложения монитори, подсметки, и монитори за сигурност. Можете да изтеглите 15-дневен безплатен пробен период на Monitis.

7. SysGauge

Екранна снимка на Sysgauge

SysGauge е програма, която предлага по-тесен подход за наблюдение на процесора. С този продукт можете да наблюдавате процесор и използване на паметта на свързани устройства. Всъщност, SysGauge има своя собствена GUI модул, наречен монитор на процесора. Мониторът на процесора може да наблюдава Използване на процесора, Време за прекъсване на процесора, CPU прекъсване скорост, и Честота на процесора. Това е значителна дълбочина за по-малък мониторинг продукт.

В допълнение, SysGauge също е добавила собствена система за сигнали. Потребителите могат да задават свои собствени параметри на предупреждение и получавайте известия по имейл след като прагът бъде прекрачен. Ако желаете, потребителят може също така да изпълнява персонализирани команди, за да реагира на събития, когато се случват. Това прави SysGauge подходящ за отговор на проблеми с производителността на процесора в жива мрежова среда.

Има три версии на SysGauge на разположение; Безплатно, професионалист, и краен. Безплатната версия на SysGauge предлага до 10 броячи, монитори и профили безплатно. Pro версията предлага 50 брояча, монитори и профили за $ 50 (£ 38). Версията Ultimate предлага 100 брояча, монитори и профили за $ 125 (£ 95). Безплатната версия на този продукт е отличен избор за SMB.

SysGauge е достъпен на Уиндоус експи, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, и Windows Server 2016. Можеш изтегляне SysGauge.

8. AppDynamics

Образ на AppDynamics

Всеки, запознат с мониторинга на производителността на приложенията, почти сигурно знае AppDynamics. AppDynamics също е огромен инструмент за наблюдение на процесора сам по себе си. Точно от бухалката, AppDynamics се отделя от тълпата заради неговото AutoDiscovery особеност. AppDynamics мога автоматично откриване на устройства и приложения във вашата мрежа.

След като бъде конфигуриран, можете да използвате AppDynamics за наблюдение на Използване на процесора от всички открити устройства на ниво инфраструктура. На ниво заявление можете също преглед на показатели за специфични за процесора процесори. Това ви дава необходимата дълбочина за преглед на производителността на процесора на всички устройства във вашата мрежа.

Цялото ви използване се поддържа в раздели чрез използването на алармени прагове. AppDynamicsСистемата за сигнали използва изкуствен интелект. Изкуственият интелект се използва, за да се определи кога използването на процесора съответства на аномалното поведение. Поставянето на вашите предупреждения на базата на праг в ръцете на AI системата е полезно, тъй като намалява излишните сигнали, на които често сте подложени, когато процесорът на устройството неочаквано достигне върха.

Има три версии на AppDynamics че можете да закупите; APM Pro, APM Advanced и Връх APM. Всяка от тях предлага мониторинг на процесора, но ще трябва да се свържете с екипа по продажбите, за да видите цените. Можете да оцените AppDynamics като безплатно изтегляне на пробна версия.

9. Nagios XI

Нагиос XI изображение

Нагиос XI е друг солиден избор, ако търсите мрежов монитор с възможности за мониторинг на процесора. Нагиос XI е достъпно на Linux и Microsoft (чрез VMware Workstation Player или Hyper-V). Графичният интерфейс е напълно адаптивен, така че можете да изградите вашия опит за наблюдение според вашите нужди.

Нагиос XI има над 30 различни приставки свързани с мониторинга на процесора. Приставките включват Проверете SNMP CPU Load, Използване на процесора за Solaris, Linux и Windows, и Проверете CPU Load. Всички тези приставки предлагат свои собствени елементи за наблюдение на процесора, които могат да бъдат добавени, за да разширите вашата среда за наблюдение.

За да сте в крак с развитието на използването на процесора, Nagios XI има функция за известия. Можеш конфигуриране на имейл и текстови известия за да ви предупреди, когато използването на вашия процесор достигне проблемни нива. Предпочитанията за предупреждение могат да се управляват в отделни потребителски акаунти, така че само съответните потребители да получават актуализирана информация за мониторинг на процесора.

Като средство за мониторинг на процесора, Нагиос XI предлага проходимо наблюдение на процесора. Нагиос XI се предлага от цена от 1,995 долара (1529 британски лири) за Standard Edition. Това включва съветници за предупреждение, докладване и конфигуриране. Enterprise Edition струва $ 3,495 (£ 2,779) за SLA доклади и планирани отчети. Можеш изтеглете Nagios XI на безплатна пробна версия.

10. Авик

Образ на Авик

Auvik е продукт за мониторинг на мрежата, който се използва от компании от всички размери за наблюдение на здравето на свързаната инфраструктура. Auvik използва автоматизирана функция за инвентаризация, за да намери свързани устройства и да ги добави в софтуерната среда. Това ви позволява да наблюдавате Използване на процесора на вашата мрежова инфраструктура.

Когато използването на процесора на устройството стане твърде високо, можете да конфигурирате Auvik да ви изпраща сигнал. Предупрежденията на Auvik са адаптивни така че можете да изберете какво праговете задейства сигнали за изпращане. По подразбиране, Auvik е конфигуриран с над 50 сигнала. Видовете сигнали за CPU включват Hypervisor CPU модул не е успешен и Hypervisor CPU модул е ​​влошен.

Auvik предлага a мащабируем ценови план които се променят въз основа на броя устройства, които искате да управлявате. Въпреки това ще трябва да се свържете Auvik директно да поискате оферта. Като се казва, че има такса от 500 (£ 383) за борд Auvik и обучение на членовете на персонала. Можеш изтеглете Auvik на безплатна пробна версия.

11. ConnectWise Automate

Свързване Автоматизирайте снимката

Накрая имаме ConnectWise Automate. с ConnectWise Automate можете да видите използването на процесора за всеки процес на компютър. Можеш да получите пълна видимост над показателите на процесора на устройството чрез панела „Процеси“. След това активните програми се класифицират въз основа на тяхната дейност. Програмите, работещи без лоша производителност, се означават като Добра програма. Онези с нежелан софтуер се означават като Grayware и тези, които използват процеси, съответстващи на злонамерени програми, се считат за a вирус или Spyware.

Процесът на инсталиране на ConnectWise Automate е тристепенна. Първо, трябва да инсталирате ConnectWise Automate сървър на Windows Server който работи IIS и сървър на бази данни Oracle MySQL. Второ, трябва да инсталирайте ConnectWise Automate Control Center на работните си станции. Последното нещо, което трябва да направите, е да инсталирате софтуерния инструмент на Windows, Linux или Mac.

ConnectWise Automate управлява персонализирана структура на ценообразуването. В резултат на това трябва да се свържете директно с компанията, за да получите оферта. Ако обаче искате да вземете ConnectWise Automate за пробен старт, можете да го направите, като изтеглите безплатен пробен период.

Избор на софтуерен продукт за мониторинг на процесора

Въпреки че всички горепосочени инструменти предоставят добър опит за наблюдение на процесора, Инструментариумът на SolarWinds Engineer и Мрежов монитор на Paessler PRTG осигурете най-простите пакети на пазара. Инструментариумът на SolarWinds Engineer може да открие автоматично устройства, така че да можете да видите как използването на процесора варира във времето. Наблюдението на използването ви във времето чрез графиките подобрява способността ви да откривате влошаване на производителността.

Също така, разнообразието от сензори за наблюдение на процесора, предлагани от PRTG Network Monitor го прави един от най-добрите възможности за наблюдение на Windows и Linux устройства. PRTG Network Monitor е особено подходящ за по-малки организации, тъй като предлага безплатна версия за онези, които имат голям бюджет.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 29 = 31

Adblock
detector