SolarWinds Traceroute Tools преглед

SolarWinds Traceroute Tools преглед

Продуктите на SolarWinds варират по размер и обхват от цели системи за управление на мрежата до малки комунални програми. Сред списъка с инструменти на компанията ще намерите две помощни програми Traceroute. В това ръководство ще разгледаме и двете. Това са:

  • SolarWinds Traceroute (БЕЗПЛАТЕН ПРОБЕН ПЕРИОД)
  • Проследявайте NG (БЕЗПЛАТНО СВАЛЯНЕ)

Първият от тях е сложен инструмент с графичен потребителски интерфейс (GUI). Втората е безплатна текстова програма. Всички продукти на SolarWinds са написани за стартиране на Windows Server среда и двата инструмента са предназначени да работят на тази операционна система.

SolarWinds Traceroute (БЕЗПЛАТНА ПРОБА)

Слънчеви духове Traceroute

Реализацията на SolarWinds Traceroute поставя GUI предния край на помощната програма Traceroute. Изпълнението на проследяването е малко по-сложно от командния ред Traceroute, с който сте свикнали той се реализира с TCP, а не с UDP. Помощната програма също добавя полета отчитане на състоянието на рутера и марка. Тази информация се събира чрез системата за съобщения SNMP. Не всички маршрутизатори обаче ще позволят на външни лица да потърсят тази информация, така че тези колони са по-склонни да бъдат попълнени от вътрешно оборудване, а не от рутери в интернет.

SolarWinds Traceroute не се предлага като самостоятелна покупка. Той е част от набора от инструменти на инженера, кое е пакет от повече от 60 инструмента за администриране на мрежата. Този пакет включва монитор за ефективност на мрежата и система за управление на адреси. Включването на съоръжението SolarWinds Traceroute в този пакет ви дава инструмент да направите бързи проверки на здравето на връзките във вашата мрежа. Включването на SNMP полета в изхода на това изпълнение на Traceroute предполага, че този инструмент е предназначен за използване в големи частни мрежи а не като метод за разглеждане на маршрути през интернет. Можете да включите инструменталния набор от инженери 14-дневен безплатен пробен период

Набор от инструменти на SolarWinds Engineer Изтеглете 14 дни БЕЗПЛАТНА пробна версия

Traceroute NG (БЕЗПЛАТНО ИЗТЕГЛЯНЕ)

Solarwinds Traceroute NG

За разлика от SolarWinds Traceroute, можете да изтеглите Traceroute NG поотделно. Този безплатен инструмент е напредък на стандартния команден ред Traceroute, който вероятно използвате сега. Той отваря среда, вместо да извежда в командния ред и тя има рудиментарно меню. Това обаче е текстова среда и тя не разпознава действията на мишката. The „NG"В името на този инструмент означава"следващото поколение,”, Което изразява, че този инструмент е стъпка напред от класическия Traceroute.

Друго предимство на Traceroute NG пред стандартния Traceroute е това той ви дава възможност да стартирате TCP или ICMP (UDP) тестове. Отчитането на грешки произтича от ICMP, но включването на TCP пакети ще направи отчитането на времето за предаване по-точно отразяващо пътуването на вашите TCP връзки. Traceroute NG може да бъде настроен да се актуализира непрекъснато и той ще подчертае всички промени в пътя, ще ви уведоми, когато някакви проблеми надолу по веригата доведат до пренасочване. Този инструмент е подходящ за тестване на интернет връзки както и състоянията на мрежовите връзки.

SolarWinds Traceroute NGDownload 100% БЕЗПЛАТЕН инструмент

Относно Traceroute

Traceroute е добре позната мрежа функция, която показва най-вероятния път, който ще следва връзките към заявена дестинация. Техниката изпраща поредица от UDP пакети, които са адресирани до една и съща дестинация. Съоръжението използва „време за живот“В заглавката на пакета, за да спре всеки пакет на рутер в пътя. Полето TTL указва максималния брой рутери, през които трябва да премине пакетът. Всеки рутер, който получава пакета, намалява TTL номера с един. Ако маршрутизатор получи пакет с нула TTL, той изпуска пакета и отчита обратно на подателя във формат ICMP че предаването се провали.

В тест Traceroute, компютър изпраща пакет с TTL от 1 и това провокира първия рутер в пътя да изпусне пакета и да докладва обратно. Следващият пакет, който излиза към същата дестинация, има TTL от 2, така че вторият рутер в пътя ще изпусне пакета и ще отчете обратно. Рутината Traceroute ще продължи да изпраща пакети с прогресивно по-високи стойности на TTL докато не получи потвърждение за доставка обратно от местоназначението.

Всички съобщения за грешка, които Traceroute получава обратно, се компилират в списък на рутерите в пътя към дестинацията. Друга информация, която може да изведе сондата Traceroute, е времето, което отне на пакет, за да достигне всеки рутер в пътя и този рутер да отговори със съобщение за грешка. По този прост метод мрежовият администратор може да открие къде връзките забавят връзката. Traceroute всъщност изпраща множество пакети за всеки хоп и така резултатите, отчетени обратно, показват средните скорости и също така ще регистрират всяка загуба на пакет в теста.

Ограничения за проследяване

Traceroute не може да анализира случилото се при предишна връзка и не може да зададе маршрутите, които ще предприемат бъдещите връзки. Всеки маршрутизатор в път прави свои собствени изчисления на кое от съседните му устройства трябва да препрати пакет към. Това решение се основава на база данни от най-бързите маршрути за достигане до определена дестинация. Повредени или претоварени рутери надолу по веригата ще променят тези изчисления. въпреки това, известията за проблеми с маршрутизатора отнемат време, за да се разпространяват в интернет, така че най-ефективният път в крайна сметка ще бъде преизчислен от маршрутизатор, след като бъде получена информация за проблеми надолу по веригата. Рутерите по-близо до мястото на отказ ще получат тази информация по-рано и така те ще препратят пакети към различен рутер, който може да не е в най-краткия път.

Фактът, че изчисленията на маршрута се променят постоянно, означава това докладът от Traceroute може да не отразява точния маршрут, който е извършила предишна връзка. Той е особено полезен, ако може да се използва паралелно с трайна проблемна връзка. В такъв случай мрежовият администратор ще върне отчет по същия маршрут, който следва бавната връзка. Traceroute NG може да бъде настроен да работи постоянно, което ще ви даде статус на живо по пътя на съществена връзка и ще можете да видите кога този маршрут се променя поради отказ на устройството по първоначално предпочитания маршрут.

Traceroute типове интерфейси

Опитните мрежови администратори са свикнали да използват помощни програми на командния ред, когато проучват проблеми с производителността. Изходният формат на стандартния Traceroute е много лесен за следване тъй като полетата за всеки запис са в рамките на един или два знака, винаги една и съща ширина, така че натрупването на записи се показва на екрана във формат, подобен на таблица.

Traceroute NG отваря среда, така че тя работи малко като Windows GUI съоръжение. Въпреки това, той не отговаря на мишката и ограничена структура на менюто се реализира чрез натискане на клавиши. Traceroute NG тампони всяко поле в изхода, което води до появата на перфектна таблица.  Този формат е много лесен за следване и безплатният инструмент може да ви даде цялата информация, която ви е необходима, за да направите бърз тест за ефективността на връзката.

Използването на графичен потребителски интерфейс за SolarWinds Traceroute изравнява полетата във всеки запис в перфектна таблица. Той добавя цвят и командите се изпълняват от бутони, а не от въведен текст. Някои мрежови администратори установяват, че този тип интерфейс им позволява да изпълняват следа по-бързо от полезността на командния ред, където грешките при въвеждане могат да забавят успешното изпълнение на Traceroute. И в SolarWinds Traceroute и Traceroute NG изходът може да бъде записан във файл. Със SolarWinds Traceroute спестяването на изход към файл се постига с указател на мишката и опции на менюто, в Traceroute NG функцията за запазване е достъпна в меню, управлявано от клавиатура.

Опции за проследяване

Коя реализация на Traceroute е по-добра, SolarWinds Traceroute или Traceroute NG? И двете предоставят аванс на стандартната команда Traceroute. В крайна сметка вашият избор на инструмент ще се сведе до вашите лични предпочитания, навици и стил на работа. Фактът, че Traceroute NG е безплатен, означава, че нямате какво да губите, като го изтеглите и инсталирате. Ако имате нулев бюджет за инструменти за мрежово администриране, тази помощна програма ще бъде единствената ви възможност.

SolarWinds Traceroute е част от много голям пакет от повече от 60 мрежови инструмента, така че, ако сте на пазара за редица инструменти за мрежово администриране, тогава набор от инструменти на инженера представлява много добра стойност на парите и SolarWinds Traceroute е в този пакет, така че ще го притежавате независимо дали решите да го използвате или не. SolarWinds предлага 14-дневна безплатна пробна версия на инструменталния набор от инструменти.

Набор от инструменти на SolarWinds Engineer Изтеглете 14 дни БЕЗПЛАТНА пробна версия

Изображение: Европа мрежа от PXHere. Публичен домейн

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 45 =

Adblock
detector