Поређење антивирусних података на основу података

Најбољи антивирус


Тренутно на тржишту постоје десетине антивирусних алата. Опције великог имена као што су Нортон, МцАфее, Битдефендер и АВГ обично добијају највише наслова и највише пажње. Али да ли су алати врхунске марке на тржишту заиста најбољи?

Нажалост, анализу многих различитих лабораторијских тестова, прегледа потрошача и других података може бити много времена. Чак штовише, упоређивање сваке доступне услуге са осталим није једноставан задатак.

Срећом, преузели смо велики део напорног рада за вас! Користећи тренутно доступне податке из недавне независне лабораторије за тестирање, подаци о ценама и резултати прегледа места код потрошача, развили смо једноставне алате који ће вам помоћи да брзо и лако упоредите преко доступних 50 антивирусних алата.

Наши алати нуде потпуно непристран приступ проналажењу најбољег антивирусног софтвера по цени. На овај начин знате да вам се не продаје производ који може бити неефикасан у проналажењу и уклањању злонамјерног софтвера из система.

Табела антивирусног софтвера прилагођена потрошачима

Ако тражите брзи и једноставни водич, помоћу ове табеле потражите софтвер за који бисте могли да вас купите или упоредите различит софтвер на основу одређених важних критеријума, као што је цена.

Збирни резултати и подаци о антивирусу

Помоћу следећег алата упоредите антивирусне алате на основу заштите (колико ефикасно идентификују злонамјерни софтвер), перформанси (колико ефикасно се покрећу на рачунару) и лажних позитивних резултата (колико често погрешно идентификују сигурне програме као вирусе). Можете и филтрирати по цени и по томе колико ћете инсталација уређаја добити за што нижу цену.

Поређење антивирусних података на основу података вар дивЕлемент = доцумент.гетЕлементБиИд ('виз1544283110313'); вар визЕлемент = дивЕлемент.гетЕлементсБиТагНаме ('објект') [0]; визЕлемент.стиле.видтх = '100%'; визЕлемент.стиле.хеигхт = (дивЕлемент.оффсетВидтх * 0.75) + 'пк'; вар сцриптЕлемент = доцумент.цреатеЕлемент ('сцрипт'); сцриптЕлемент.срц = 'хттпс://публиц.таблеау.цом/јавасцриптс/апи/виз_в1.јс'; визЕлемент.парентНоде.инсертБефоре (сцриптЕлемент, визЕлемент);

Како се користи овај алат

Постоји више начина на које можете користити овај алат.

Прво можете да филтрирате по обједињеним резултатима заштите, перформанси или лажно позитивних резултата. Једноставно кликните на поље за то име.

Сваки алат је организован на основу колико независних лабораторија има недавни тест за тај софтвер. На пример, Аваст Фрее Антивирус 18 једини је алат који су тестирани у свих 5 независних лабораторијских тестирања из чијих података смо прикупили.

Сав софтвер доступан у подацима обојен је са збирним резултатима које су добили (0-100, а 100 је савршена оцена). Свака тачка на графикону је величина према колико инсталација уређаја добијете за минималну откупну цијену.

Користите филтере на десној страни потражите одређене алате по имену или за филтрирање на основу минималног броја уређаја са једногодишњом куповином, годишњом ценом претплате (ако постоје), бројем независних лабораторија који тестирају сваки програм и према просечна оцена за ту категорију.

На пример, ако желите да антивирусни програм са степеном заштите од најмање 90 процената тестира најмање 4 лабораторијске јединице за тестирање и кошта не више од 50 долара годишње, Аваст Фрее АнтиВирус 18 је савршен алат за употребу.

Да ли ми треба антивирусни софтвер?

Ако поседујете лични или радни рачунар или било који други уређај који се повезује на Интернет, потребан вам је антивирус. 

Лоши актери на мрежи редовно користе и побољшавају своје методе за заразу рачунара. То укључује путем пхисхинг е-маила и веб локација, заражених преузимања (укључујући путем популарних веб локација друштвених медија попут Фацебоока), па чак и са УСБ уређаја, као што су флеш дискови.

Повезан: Уобичајене преваре за крађу идентитета и како их избећи

Према Г-Дата, нова варијанта злонамјерног софтвера открива се на мрежи сваке 4,2 секунде. Било је скоро 8 милиона познатих рачунарских вируса и у 2017. години.

Што дуже имате рачунар и што више веб локација приступате и е-поруке добијате, веће су шансе да се заразите вирусом. Са милионима вируса који плутају по вебу, на крају постаје питање не да ли ћете добити рачунарски вирус, већ када ћете га набавити.

Рачунарске инфекције не могу само да осакате ваш посао и могу их скупо уклонити, већ могу украсти и драгоцене податке. И многи вируси дизајнирани су тако да се сакрију на вашем рачунару, тихо снимајући ваше притиске тастера, лозинке и још много тога. Алтернативно, рансомваре софтвер који је конципиран тако да вас заустави са рачунара и захтева уклањање плаћања је један од најбрже растућих врста злонамјерног софтвера.

Сви оперативни системи су рањиви на вирусне инфекције

Сви корисници рачунара требали би размотрити инсталирање барем бесплатног, антивирусног алата треће стране. Тренутно већина оперативних система долази са унапријед инсталираним бесплатним алатом, али требали бисте размотрити и куповину или преузимање засебне апликације. Наши подаци сугерирају да програми обухваћени у већини оперативних система нису ни приближно тако ефикасни.

Најбоље решење за заустављање заразе злонамерним софтвером је употреба антивирусног програма. Ови алати непрестано скенирају рачунар или мобилни уређај и ваш веб претраживач, тражећи познате вирусе и све што изгледа и делује попут вируса. Када се открије сумњиви вирус, алат ће га аутоматски ставити у карантин, спречавајући га да зарази ваш уређај. Тада ћете добити поруку која вам даје могућност да обришете датотеку ако је вирус или да је пустите ако је била лажна позитива.

Ако инсталирате антивирусни алат на већ заражен уређај, можете га користити и за скенирање уређаја и уклањање свих постојећих злонамјерног софтвера или других инфекција.

Виндовс антивирус

Иако би корисници Мац рачунара такође требали размотрити добијање антивирусног алата, посебно Виндовс имају највеће потребе. Преко 99 посто постојећег злонамјерног софтвера дизајнирано је посебно за заразу Виндовс рачунара.

То не значи да су Виндовс рачунари суштински рањивији од Мац рачунара. Међутим, распрострањеност вируса који утичу на Виндовс рачунаре значи да сте ви као корисник Виндовс вероватније да ћете наићи на вирус у неком тренутку док прегледавате веб или користите е-пошту.

Мац антивирус

Једна од највећих претњи за Мац кориснике је саучешће. Иако је већина постојећих вируса дизајнирана за рачунаре са Виндовс оперативним системом, Мац рачунари су и даље подложни заразу вирусним инфекцијама.

Примјетно је да постоји много мање антивирусних програма који постоје за Мац рачунаре, углавном због далеко мањег броја Мац рачунара и мањег броја вируса који утичу на Мац рачунаре. Као резултат, наше истраживање се фокусира само на Виндовс рачунаре. Ипак, овде можете пронаћи преглед најбољих Мац антивирусних програма.

Линук антивирус

У Линук заједници је у току расправа о томе да ли је за овај оперативни систем потребан антивирус или не. Аргумент је у основи исти као и код Мац корисника. Пошто је мање корисника Линук-а, постоји и знатно мање вируса који нападају Линук оперативне системе.

Међутим, открили смо да Линук рачунари могу и добијају вирусе. Више можете сазнати овде у нашој студији о Линук вирусима.

Андроид и иОС антивирус

Вируси на мобилним уређајима су далеко ређе, али они постоје. Међу светом мобилних уређаја ситуација је слична Виндовс-у и Мац-у. Ако имате Андроид уређај, изузетно сте подложни заразу вирусом, посебно приликом преузимања злонамерних апликација.

Према мобилној компанији за цибер-сигурност Лоокоут, крађа идентитета је међу највећим претњама с којима се суочавају корисници мобилних уређаја. Оно што је посебно важно, многи корисници мобилних уређаја нису спремни зауставити покушаје крађе идентитета, који све више долазе у облику нежељене текстуалне поруке.

Многи антивирусни алати које покривамо у нашим подацима нуде мобилне алате. Међутим, постоји и много алата који су доступни посебно за Андроид и иОС уређаје.

Како одабрати антивирусни програм

Помоћу независних лабораторијских тестова сакупили смо податке о преко 30 АВ алата који су тренутно доступни потрошачима и предузећима. Затим смо креирали алат који сваки алат упоређује на основу његових просечних резултата лабораторијских тестова у три главне тестиране категорије:

 • Заштита: Колико ефикасно сваки алат препознаје и зауставља злонамјерни софтвер
 • Лажно позитиван: Колико често сваки алат погрешно означава сигурне програме као малверима
 • Перформансе: Општи утицај који сваки алат има на ресурсе система (као што су меморија и ЦПУ)

У нашој анализи коришћено је 5 података лабораторија за тестирање:

 1. АВ тест
 2. АВ-компаратив
 3. СЕ Лабс
 4. Вирус Буллетин
 5. МРГ Еффитас

Свака лабораторија одржава различите стандарде и методе оцењивања. На пример, АВ-тест ствара оцену од 6 за сваку категорију. У међувремену, АВ-Цомпаративес додељује резултат од 100 за заштиту, али користи сирови број Фалсе позитивних уместо да креира резултат.

Уз то, није свака лабораторија тестирала исте АВ алате, а неки, попут МРГ Еффитас-а, нису тестирали све три категорије (МРГ Еффитас нуди само резултате заштите).

Да бисмо узели у обзир ове разлике, узели смо просеке и извршили прилагођавања да бисмо изједначили њихове оцене. Такође смо креирали наше графиконе како бисмо разликовали по томе колико лабораторијских тестова се појавио сваки АВ софтвер.

Надаље, додали смо додатне филтере како бисмо помогли потрошачима да препознају који алати могу бити најбоља вриједност. За то смо уврстили минималну откупну цену, број уређаја дозвољених за куповину и просечну оцену на основу других сајтова за прегледа потрошача, где су доступни.

Преглед резултата

Постоји неколико занимљивих података из података који могу занимати потрошаче.

Прво, треба напоменути да је скоро сваки АВ алат на тржишту који је тестиран у пет лабораторијских лабораторија изведен слично у погледу заштите. То значи да ће скоро сваки алат који сте купили вероватно успети да идентификује, гарантује и очисти малвер са вашег система са великим степеном успеха. Од алата који су тестирали лабораторији, само су 4 добила под-пар резултате:

 1. ВириТ еКсплорер ПРО: 40.83 / 100
 2. Веброот Антивирус: 72,75 / 100
 3. Клијент безбедносног облака у порасту: 77.86 / 100
 4. Брза зарастања Укупна сигурност: 79.40

Сви остали добили су збирне резултате од 90/100 или више. То значи да је најбоља опција потрошача да пажљивије размисле о другим областима вредности: Перформансе, Лажни позитивни подаци, Цена и број уређаја дозвољених по куповини.

Перформансе

Само два лабораторија за тестирање (АВ-тест, АВ-компаратив) су измерила АВ алате које су тестирали на утицај система. Међу онима који су тестирани, топ 3 алата су:

 • еСцан Интернет Сецурити Суите
 • Интернет безбедност Ахнлаб В3
 • Панда Фрее Антивирус

Међутим, Ахнлаб није доступан потрошачима, а иако је Панда Фрее Антивирус постигао добар учинак, његова лажна позитивна оцена била је изузетно слаба. Због тога је еСцан Интернет Сецурити Суите најбољи у овој категорији.

Лажно позитиван

Четири лабораторије за тестирање користиле су лажне позитивне мере као мерило за тестирање. Међутим, није се показао сваки алат у сваком лабораторијском тесту, а морали смо да извршимо нека прилагођавања посебно за АВ-компаративце, који нису створили просечни резултат за ту категорију, већ су понудили само сирови број (нпр. Укупан број лажни позитивни резултати сваког алата враћен назад).

25 алата у овој категорији постигло је савршених 100, што значи да нису послали ниједан лажни позитиван резултат. Међутим, ако узмете у обзир перформансе и заштиту резултата, топ 3 алата у овој категорији су:

 • еСцан Интернет Сецурити
 • Випре Адванцед Сецурити
 • АВГ Интернет Сецурити

еСцан се такође налази на врху у овој категорији, иако су и Випре и АВГ приметно бољи у категорији заштите, док је еСцан постигао савршених 100 перформанси и лажних позитивних резултата. Треба, међутим, напоменути да једини други алат за добијање савршених 100 у две категорије био је АВГ Интернет Сецурити, који је постигао 100 поена и у Заштити и у Лажној Позитиви.

Цена (бесплатно)

Очигледно је да већина потрошача преферира бесплатан алат у односу на плаћени. И заиста, многи бесплатни алати на тржишту су висококвалитетне опције о којима вреди размислити.

Најбољи бесплатни антивирусни алати на тржишту, засновани на просеку резултата у све три категорије, укључују:

 • Тенцент ПЦ Манагер
 • АВГ Фрее Антивирус
 • Аваст Фрее Антивирус
 • Бесплатни безбедносни апартман Авира

Потрошачи ће можда желети да размотре и коришћење Мицрософт Виндовс Дефендер-а који долази са новом инсталацијом Виндовс-а или Панда Антивирус Фрее. Та два алата добро се оцењују у категоријама Заштита и перформансе, али лоше у Лажним позитивним резултатима.

Цена (плаћено)

Што се тиче јефтиних опција, међутим, постоји неколико истакнутих АВ алата који могу понудити велику вредност и квалитет, док постоје неке значајне изнимке које су сувише скупе за оно што испоручују..

Међу плаћене алате најбољи укључују:

 • НАНО Антивирус: 12,03 УСД за 500 дана (можда нису доступни потрошачима из САД или Велике Британије)
 • Арцабит Антивирус: 23,64 $ годишње
 • Авира Антивирус Про: 35,99 УСД годишње
 • Интернет безбедност Г-података: 39,95 УСД годишње
 • Интернет безбедност Цомодо: 39,99 УСД годишње
 • еСцан Интернет Сецурити: 49,95 УСД годишње

Поред њих, већина услуга кошта 50 долара годишње или више, и услуге са најбољим резултатима тестирања такође су у коначници међу најскупљим. еСцан је једина изнимка, што га чини једном од најбоље плаћених опција на основу позитивних резултата испитивања.

Међутим, неколико алата једноставно не вреди јер су и скупи и слабији. Ови укључују:

 • Брза зарастања Укупна сигурност: 74 долара годишње
 • ПЦ Питстоп: 50 УСД годишње

Остали доступни алати могу и даље бити вредни када потрошачи узму у обзир друге карактеристике. Појединачна истрага тих карактеристика може бити опрезна пре доношења коначне одлуке на основу цене.

Минимални уређаји по куповини

Већина АВ компанија наплаћује више новца месечно за више инсталација уређаја. Међутим, свака нуди одређени број инсталација уређаја за базну цену. У већини случајева софтвер можете инсталирати на више уређаја за један трошак. Ако требате да покријете више уређаја уз уштеду новца, неколико АВ алата су опције:

 • АВГ Интернет Сецурити: Неограничен број инсталација уређаја, 79,99 УСД годишње
 • Интернет безбедност МцАфее: 10 уређаја, 89,99 УСД годишње
 • Тотал Дефенсе Премиум: 5 уређаја, 79,99 УСД годишње

Они који желе да покрију више уређаја можда ће бити боље опскрбљени с једном од ових опција, а сви они имају добре резултате испитивања.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 64